Dodaj do ulubionych

Mamy ciag dalszy

17.11.11, 09:37
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,10657069,Niemcy_z_Antify_chca_skarzyc_nasza_policje__Polacy.html?v=1&obxx=10657069#opinions
Tego chyba nawet Kafka z Mrozkiem razem by nie wymyslili.

Skarzcie, awanturujcie sie dalej, niemieckie komuchy, bardzo dobra opinie wydajecie tym, kto was tu sciagnal.
Obserwuj wątek
    • ja.nusz Re: Mamy ciag dalszy 17.11.11, 09:59
      Rozejdzie się po kościach - Angie zadzwoni krótko do Donalda i będzie po sprawie.

Myślę, że jest to początek bardzo intensywnej wymiany międzynarodowej. Następnym razem polskie łyse pały pojadą zwalczać lewactwo w Niemczech. Najbliższy termin chyba 1 maja 2012.
      Przedtem odbędą się ćwiczenia podczs Euro 2012 w których wezmą udział również patrioci ukraińscy i nie tylko.
      Krążą niestety pogłoski, że jakieś tam mecze piłkarskie mogą w znacznym stopniu zakłócić przebieg tych manewrów...
      • maria421 Re: Mamy ciag dalszy 17.11.11, 10:11
        ja.nusz napisał:

> Krążą niestety pogłoski, że jakieś tam mecze piłkarskie mogą w znacznym stopniu
        > zakłócić przebieg tych manewrów...

:-)))))
      • lepian4 Re: Mamy ciag dalszy 17.11.11, 10:22
        Kraza pogloski... Pewnie posrod twoich towarzyszy z Antify!
        Ty jednak wiesz, co tam w trawie piszczy. Nie pierdziel tez, ze prawica zakloci wam urzadzanie zamieszek z okazji 1. maja. To jest juz obrzydliwe. Ale czego mozna oczekiwac od kryminalisty, ktory szczyci sie publicznie z retuszowania rysopisu swych nielegalnych pracodawcow!
        • ja.nusz Re: Mamy ciag dalszy 17.11.11, 10:26
          Weź co na ból głowy młodzieńcze.
          • lepian4 Re: Mamy ciag dalszy 17.11.11, 10:33
            Po co? Myslisz, ze ta twoja kryminalna przeszlosc az tak mnie doluje?
            • ja.nusz Re: Mamy ciag dalszy 17.11.11, 11:45
              lepian4 napisał:

> Po co? Myslisz, ze ta twoja kryminalna przeszlosc az tak mnie doluje?

Dołujesz się sam - a właściwie to osiągnąłeś już dno.
              I pamiętaj, lepsza jest kryminalna przeszłość niż brunatna teraźniejszość.

PS.
              Odwiedź lepiej swojego mentora w separee - on tam pewnie usycha z tęsknoty w samotności.
            • maria421 Re: Mamy ciag dalszy 17.11.11, 11:48
              lepian4 napisał:

> Po co? Myslisz, ze ta twoja kryminalna przeszlosc az tak mnie doluje?

Lepian, tym razem Ty sie za daleko zagalopowales.
              Wez wyluzuj.
              • lepian4 Re: Mamy ciag dalszy 17.11.11, 12:24
                Nie zagalopowalem sie. Kryminalna kariera Januszka jest powszechnie znana. Ba, z duma o tym nawet opowiada. Dlatego nie musze sie plaszczyc, gdy kryminalista rozwaza o wprowadzeniu jakiegos utopijnego porzadku spolecznego. Niech najpierw gosciu uszanuje obecnie obowiazujace normy spoleczne, prawo, zacznie byc tolerancyjny... Pozniej niech innych naucza. Odnosze jednak wrazenie, ze ta cala banda z Atify cierpi na podobne dolegliwosci, co nasz wielmozny januszek. Alibi Hitrera czyni z nich jednak salonowcow; tak tylko na niby, ale...
                • a000000 Re: Mamy ciag dalszy 17.11.11, 12:30
                  lepian4 napisał:

> Nie zagalopowalem sie. Kryminalna kariera Januszka jest powszechnie znana.

wcale nie powszechnie... ja o takowej pojęcia nie mam!
                  • lepian4 Re: Mamy ciag dalszy 17.11.11, 14:11
                    Duzo stracilas!
                • maria421 Lepian 17.11.11, 12:37
                  mnie nie intersuje "historia kryminalna" Janusza, szczegolnie jezeli on sam jej tutaj nie opowiada.

Uprzedzam ze Twoj nastepny post na ten temat zostanie usuniety.
                  • lepian4 Re: Lepian 17.11.11, 12:44
                    Alez nie bede ci tego zabral! Pluralizm may i wolnosc slowa! Dlatego kryminalisci powinni byc uszanowani.
    • a000000 Re: Mamy ciag dalszy 17.11.11, 11:25
      Ich zdaniem funkcjonariusze znęcali się nad nimi w aresztach i śpiewali przy nich: "Deutschland, Deutschland über alles" - pisze dzisiejsza "Gazeta Wyborcza".

no proszę! ależ wymyślna tortura!!! Im tak mózgi przeżarło, że własny hymn ich mierzi.

Osobiście - nie wierzę. Przyjechali tu z przygotowaną historyjką na wszelki wypadek. To są lewackie komuchy - a komuchy mają kłamstwo we krwi.
      • maria421 Re: Mamy ciag dalszy 17.11.11, 11:58
        Wiesz, Azerko, co mnie cieszy? Komentarze pod tym artykulem. Tylko niektorzy cos tam bakaja o tym jak to policja powinna sie grzecznie zachowywac, przeogromna wiekszosc zdecydowanie staje murem za policja i przeciw niemieckim bojowkarzom.

Jezeli taka reakcja nie spowoduje opamietania sie polskiego lewactwa, to znaczy ze z nimi jest gorzej niz myslalam.
        • ja.nusz Re: Mamy ciag dalszy 17.11.11, 12:31
          W tym konkretnym przypadku nie ma to najmniejszego znaczenia, czy mamy do czynienia z lewactwem czy prawactwem czy innym faszyzmem.
          Ważne, że byli to Niemcy.
          nawet jeżeli jakaś niemiecka, bogobojna pielgrzymka ruszy w kierunku, powiedzmy Jasnej Góry, to istnieje duże prawdopodobieństwo, że na jej trasie posypią się kamienie.
          W większości Polaków siedzi i długo jeszcze posiedzi awersja do wszystkiego co niemieckie - dobre są tylko ich mercedesy.
          • lepian4 Re: Mamy ciag dalszy 17.11.11, 12:45
            Na gorze Swietej Anny jest masa niemieckich pielgrzymow i nic sie nikomu nie stalo. Nie klam! Nie jestes na wiecu Antify!
            • ja.nusz Re: Mamy ciag dalszy 17.11.11, 13:14
              lepian4 napisał:

> Na gorze Swietej Anny jest masa niemieckich pielgrzymow i nic sie nikomu nie st
              > alo. Nie klam! Nie jestes na wiecu Antify!

Znam takiego jednego oberżyświata, co zjeździł rowerem pół Afganistanu i nic mu się nie stało.
              W tym samym czasie ginęli wojacy poruszający się wozami pancernymi.
              Kuma? Czy ma za deleko do łba?
              • lepian4 Re: Mamy ciag dalszy 17.11.11, 13:42
                Tobie sie chyba cos podobnego przytrafilo, gdy pijany emigrowales stopem do Hamburga. Inaczej nie potrafie tego badziewia wytlumaczyc.
                • jureek Re: Mamy ciag dalszy 17.11.11, 13:44
                  lepian4 napisał:

> Tobie sie chyba cos podobnego przytrafilo, gdy pijany emigrowales stopem do Ha
                  > mburga. Inaczej nie potrafie tego badziewia wytlumaczyc.

A co Tobie się stało, że Ci dzisiaj tak nerwy puszczają?
                  Jura
                  • lepian4 Re: Mamy ciag dalszy 17.11.11, 13:48
                    Jakie nerwy? Jureeku, tylko nie grzeb w slowniku etymologii. Proszeeee!
          • jureek Re: Mamy ciag dalszy 17.11.11, 13:33
            ja.nusz napisał:

> W tym konkretnym przypadku nie ma to najmniejszego znaczenia, czy mamy do czyni
            > enia z lewactwem czy prawactwem czy innym faszyzmem.
            > Ważne, że byli to Niemcy.

Dokładnie o to chodziło. I jestem jak najbardziej przekonany, że np. to śpiewanie przez policjantów "Deutschland, Deutschland über alles" wcale nie jest zmyślone.
            Jura
            • lepian4 Re: Mamy ciag dalszy 17.11.11, 14:09
              Ta, skoro jestes przekonany, to tak byc musi.
              Okazuje sie, ze polscy policjanci, znaja lepiej hymn narodowy Niemiec, niz ich niemieccy koledzy.
              To takie bzdury wam juz na zebraniach Antify glosza?
              Naucz sie lepiej drugiej zwrotki
              Jest bardzo fajna

Deutsche Frauen, deutsche Treue,
              Deutscher Wein und deutscher Sang
              Sollen in der Welt behalten
              Ihren alten schönen Klang,
              Uns zu edler Tat begeistern
              Unser ganzes Leben lang –
              Deutsche Frauen, deutsche Treue,
              Deutscher Wein und deutscher Sang!

Choc moze cie to niezle zdolowac, bo twe doswiadczenia z kobietami... Ech... Koncze, bo Jureeju znowu mi zarzuci, ze nerwy mi puszczaja
              • ja.nusz Re: Mamy ciag dalszy 17.11.11, 15:03
                lepian4 napisał:

> Na gorze Swietej Anny jest masa niemieckich pielgrzymow i nic sie nikomu nie st
                > alo. Nie klam! Nie jestes na wiecu Antify!

Z tego brunatnego zacietrzewienia już wątki, autorzy wpisów i wszystko inne ci się miesza.
                To co tu przytaczasz nie ma nic wspólnego z hymnem RFN. To jest druga zwrotka Pieśni Niemców, która razem z pierwszą została jedynie w sercach takich brunatnych towarzysza jak ty.
      • jureek Re: Mamy ciag dalszy 17.11.11, 13:30
        a000000 napisała:

> Ich zdaniem funkcjonariusze znęcali się nad nimi w aresztach i śpiewali przy
        > nich: "Deutschland, Deutschland über alles" - pisze dzisiejsza "Gazeta Wyborcz
        > a".

>
        > no proszę! ależ wymyślna tortura!!! Im tak mózgi przeżarło, że własny hymn ich
        > mierzi.

Doucz się proszę, zanim zaczniesz komentować.
        Jura
        • maria421 Re: Mamy ciag dalszy 17.11.11, 13:32
          jureek napisał:

> Doucz się proszę, zanim zaczniesz komentować.
          > Jura

Nie potrafisz grzeczniej?
          • jureek Re: Mamy ciag dalszy 17.11.11, 13:35
            maria421 napisała:

> jureek napisał:
            >
            > > Doucz się proszę, zanim zaczniesz komentować.
            > > Jura
            >
            > Nie potrafisz grzeczniej?

Nie zauważyłaś "proszę"?
            Jak jeszcze ma być grzeczniej?
            Gdy Ty używasz raz po raz trybu rozkazującego, to jest OK?
            Jura
            • lepian4 Re: Mamy ciag dalszy 17.11.11, 14:10
              Jureeku, zalozmy nowy watek o trybie przypuszczajacym, prosze!
            • maria421 Re: Mamy ciag dalszy 17.11.11, 15:10
              jureek napisał:

> Nie zauważyłaś "proszę"?
              > Jak jeszcze ma być grzeczniej?

Mozna po prostu samemu wytlumaczyc.

> Gdy Ty używasz raz po raz trybu rozkazującego, to jest OK?
              > Jura

Ale Azerka nie uzywa, wiec traktuja ja tak grzecznie jak ona Ciebie grzecznie traktuje.
              • jureek Re: Mamy ciag dalszy 17.11.11, 15:29
                maria421 napisała:

> Ale Azerka nie uzywa, wiec traktuja ja tak grzecznie jak ona Ciebie grzecznie t
                > raktuje.

Takie małe "proszę" jakoś nie mogło Ci przejść przez klawiaturę? No trudno, jakoś to przeżyję.
                Jura
        • a000000 Re: Mamy ciag dalszy 17.11.11, 15:01
          jureek napisał:

> Doucz się proszę, zanim zaczniesz komentować.

no i widzisz.... kierujesz się widzimisię. Otóż: dzisiejszy hymn niemiecki brzmi TAK SAMO ten hitlerowski, jedynie uznano, że trzecia zwrotka będzie stanowiła HYMN, natomiast pozostałe nie są zabronione, z Deutschland uber alles in der Welt włącznie.

Muzyka: JOSEPH HAYDN, słowa : zmienne w zależności od okoliczności.

oto trzecia zwrotka, uznana za oficjalny tekst hymnu niemieckiego:

Jedność i prawo i wolność
          Dla niemieckiej ojczyzny,
          Do tego wszyscy dążmy
          Po bratersku, sercem i czynem.
          Jedność i prawo i wolność
          Są gwarancją szczęścia.
          Kwitnij w blasku tego szczęścia
          Kwitnij, niemiecka ojczyzno.
          • jureek Re: Mamy ciag dalszy 17.11.11, 15:16
            a000000 napisała:

> jureek napisał:
            >
            >
            > > Doucz się proszę, zanim zaczniesz komentować.
            >
            > no i widzisz.... kierujesz się widzimisię. Otóż: dzisiejszy hymn niemiecki brzm
            > i TAK SAMO ten hitlerowski,

Jak gra go orkiestra to brzmi tak samo, ale nie brzmi tak samo, gdy jest śpiewany.
            Jura
            • a000000 Re: Mamy ciag dalszy 17.11.11, 15:19
              jureek napisał:

> Jak gra go orkiestra to brzmi tak samo, ale nie brzmi tak samo, gdy jest śpiewa
              > ny.

no cóż.... dla osób nie znających języka niemieckiego (jak ja) - brzmi zawsze tak samo.
              Rosyjski też brzmi tak jak radziecki.
              • jureek Re: Mamy ciag dalszy 17.11.11, 15:31
                a000000 napisała:

> no cóż.... dla osób nie znających języka niemieckiego (jak ja) - brzmi zawsze t
                > ak samo.

W takim razie skąd wiedziałaś, że policjanci śpiewali zatrzymanym hymn niemiecki, jak to napisałaś powyżej?
                Przecież nie po melodii poznałaś.
                Jura
                • a000000 Re: Mamy ciag dalszy 17.11.11, 16:08
                  jureek napisał:

> W takim razie skąd wiedziałaś, że policjanci śpiewali zatrzymanym hymn niemiecki, jak to >napisałaś powyżej?

potrafię czytać po polsku. A tak napisało w doniesieniu prasowym, że od śpiewania Deutschland uber alles niemiecki młodzian dostał traumy.

Jak brzmią kontrowersyjne słowa śpiewane przez hitlerowców to wiem dobrze. Mieli dwie piosenki. Hymn i hajli hajlo.
                  • jureek Re: Mamy ciag dalszy 17.11.11, 16:20
                    a000000 napisała:

> potrafię czytać po polsku. A tak napisało w doniesieniu prasowym, że od śpiewan
                    > ia Deutschland uber alles niemiecki młodzian dostał traumy.

No i kpisz sobie z tego, że hymn młodzianowi się nie podoba. Jednak te słowa nie są słowami hymnu współczesnych Niemiec i jak najbardziej mogą działać na antyfaszystę jak płachta na byka.
                    Jura
                    • maria421 Re: Mamy ciag dalszy 17.11.11, 16:46
                      jureek napisał:

> No i kpisz sobie z tego, że hymn młodzianowi się nie podoba. Jednak te słowa ni
                      > e są słowami hymnu współczesnych Niemiec i jak najbardziej mogą działać na anty
                      > faszystę jak płachta na byka.
                      > Jura

No i?
                  • maria421 Re: Mamy ciag dalszy 17.11.11, 16:44
                    a000000 napisała:

> Jak brzmią kontrowersyjne słowa śpiewane przez hitlerowców to wiem dobrze. Miel
                    > i dwie piosenki. Hymn i hajli hajlo.

Ta druga piosenka pochodzi z roku 1830 i ma bardzo wesoly, niewinny tekst.
                    Ale melodia tez mi sie zle kojarzy.

• lepian4 Re: Mamy ciag dalszy 17.11.11, 16:15
              Ale dales ciala, w III Rzeszy chetnie spiewano 1 zwrotke Deutschlandsliedu, i zaraz po tym obligatoryjnie Horst-Wessel-Lied. Tak postanowil Minister Spraw Wewnetrznych, Wilhelm Frick dnia 12. lipca 1933. I gdyby w tle nie dobiegaly komunistyczne hymyn, Horst-Wessel-Lied zostalby oficjalnie jedynym hymnem III Rzeszy
              • jureek Re: Mamy ciag dalszy 17.11.11, 16:23
                lepian4 napisał:

> Ale dales ciala, w III Rzeszy chetnie spiewano 1 zwrotke Deutschlandsliedu, i z
                > araz po tym obligatoryjnie Horst-Wessel-Lied. Tak postanowil Minister Spraw Wew
                > netrznych, Wilhelm Frick dnia 12. lipca 1933. I gdyby w tle nie dobiegaly komun
                > istyczne hymyn, Horst-Wessel-Lied zostalby oficjalnie jedynym hymnem III Rzeszy

W którym miejscu twierdziłem coś innego?
                Chodzi mi tylko i wyłącznie o to, że słowa "Deutschland über alles" nie są słowami hymnu współczesnych Niemiec.
                Jura

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka