Dodaj do ulubionych

Zaginal Boeing

11.03.14, 09:12
bez sladu...

Spekulacji na temat zaginiecia bedzie pewnie wiecej niz na temat katastrofy smolenskiej czy atakow z 9/11.

Smieszy mnie jednak zalozenie, ze dwoch facetow podrozujacych ze skradzionymi paszportami UE to nie sa terrorysci tylko osoby ubiegajace sie o azyl. W Chinach?? Po dwoch latach czy po roku od kradziezy paszportow??

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,15601888,Policja_w_Tajlanii__Coraz_wiecej_dowodow__ze_zaginiony.html#BoxSlotII3img
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Zaginal Boeing 11.03.14, 09:51
      udany atak terrorystyczny to sukces terrorystów, czemu nikt się więc nim nie chwali, jak zawsze było inaczej?
      • maria421 Re: Zaginal Boeing 11.03.14, 11:04
        alpepe napisała:

> udany atak terrorystyczny to sukces terrorystów, czemu nikt się więc nim nie ch
        > wali, jak zawsze było inaczej?

Nie wszyscy terrorysci sie chwala.
        Atakiem na samolot ktory sie rozbil nad Lockerbie sie nie chwalili.
        • gumpel Re: Zaginal Boeing 11.03.14, 11:28
          No tak, jeśli zamachów dokonują rządy to się nimi nie chwalą. Lockerbie to dobry przykład. Inne to zamachy dokonywane przez Rosjan (np. Litwinienko), a zwłaszcza Izraela (całe mnóstwo). Tę listę zapewne można by wydłużać.

W przeciwieństwie do powyższego organizacjom terrorystycznym zależy na rozgłosie. Sianie strachu to właściwie istota terroryzmu. Brak przyznania się do winy raczej wyklucza więc zamach typu WTC, Londyn, czy Madryt. Albo to przypadek, albo zamach o zupełnie innym charakterze, którego kulis nie znamy.

G.
          • maria421 Re: Zaginal Boeing 11.03.14, 11:31
            gumpel napisał:

> No tak, jeśli zamachów dokonują rządy to się nimi nie chwalą. Lockerbie to dobr
            > y przykład. Inne to zamachy dokonywane przez Rosjan (np. Litwinienko), a zwłasz
            > cza Izraela (całe mnóstwo). Tę listę zapewne można by wydłużać.
            >
            > W przeciwieństwie do powyższego organizacjom terrorystycznym zależy na rozgłosi
            > e. Sianie strachu to właściwie istota terroryzmu. Brak przyznania się do winy r
            > aczej wyklucza więc zamach typu WTC, Londyn, czy Madryt. Albo to przypadek, alb
            > o zamach o zupełnie innym charakterze, którego kulis nie znamy.
            >
            >
            >
            > G.

Do zamachow z 9/11 Al Kaida przyznala sie dopiero po dlugim czasie, a muzulmanie i tak do tej pory zwalaja wine na Mossad i "inside job".
            • alpepe Re: Zaginal Boeing 11.03.14, 12:14
              zwalają, bo się ze..ali ze strachu, jak zobaczyli owoce działania. Najbardziej podoba mi się wersja antysemicka, że Żydzi nie zginęli.
              • zbyfauch Re: Zaginal Boeing 11.03.14, 12:23
                alpepe napisała:
                > zwalają, bo się ze..ali ze strachu, jak zobaczyli owoce działania. Najbardziej
                > podoba mi się wersja antysemicka, że Żydzi nie zginęli.

Przecież to oczywista oczywistość, że za wszystkim Rzyt stoi obżydliwy. Oprócz rzyda tylko jeczcze Chińczyk zamierza wykończyć Białego Człowieka przy pomocy ciasnych gumek w skarpetkach.
              • maria421 Re: Zaginal Boeing 11.03.14, 12:30
                alpepe napisała:

> zwalają, bo się ze..ali ze strachu, jak zobaczyli owoce działania. Najbardziej
                > podoba mi się wersja antysemicka, że Żydzi nie zginęli.

Zwalaja bo sie boja ze runie klamstwo o islamie jako "religii pokoju", albo bo sie boja represji.
                Ci ktorzy nie zwalaja na Zydow i na "inside job" mowia ze zamachowcy to nie byli "prawdziwi muzulmanie".
                • jureek Re: Zaginal Boeing 11.03.14, 12:38
                  maria421 napisała:

> Zwalaja bo sie boja ze runie klamstwo o islamie jako "religii pokoju", albo bo
                  > sie boja represji.

A Asieka do której grupy zaliczasz? Bo i jemu teoria o tym, że zamach był żydowską robotą jest bardzo bliska.
                  Jura

• maria421 Re: Zaginal Boeing 11.03.14, 16:02
                    jureek napisał:

> A Asieka do której grupy zaliczasz? Bo i jemu teoria o tym, że zamach był żydow
                    > ską robotą jest bardzo bliska.
                    > Jura

Od kiedy on jest muzulmaninem?

• maria421 Re: Zaginal Boeing 11.03.14, 12:32
            gumpel napisał:

> No tak, jeśli zamachów dokonują rządy to się nimi nie chwalą. Lockerbie to dobr
            > y przykład. Inne to zamachy dokonywane przez Rosjan (np. Litwinienko), a zwłasz
            > cza Izraela (całe mnóstwo). Tę listę zapewne można by wydłużać.

Gumplu, nie porownuj zamachow majacych na celu wyeliminowanie konkretnych osob do zamachow majacych na celu usmiercenie jak najwiekszej ilosci przypadkowych osob.
            • gumpel Re: Zaginal Boeing 12.03.14, 11:36
              A dlaczego nie? Terroryzm zaczął się od tego pierwszego. Anarchiści na przełomie XIX i XX w., a potem w latach 70-tych atakowali konkretnych ludzi. Aleksander III, Elżbieta-Sisi, Aldo Moro, Hanns Schleyer, itd. Zamachy na przypadkowych ludzi to konsekwencja lepszej ochrony prominentów, a nie zmiana jakościowa. Gdyby terroryści byli w stanie to natychmiast wróciliby do pierwotnej wersji terroru - ona jest bardziej spektakularna i skuteczniejsza.

Terroryzm państwowy mógł sobie pozwolić na pozostanie przy pierwotnej wersji bo ma nieporównywalnie większe środki (to raz), no i musi liczyć się z politycznymi konsekwencjami mordowania niewinnych ludzi (to dwa). Jeśli masz dostęp do telewizji Planet to polecam film Szin Bet. Strażnicy Izraela - www.planeteplus.pl/dokument-szin-bet-straznicy-izraela_42147
              To zbiór wywiadów z byłymi szefami Szin Bet, w których m.in. ciekawie opowiadają jak byli zmuszeni lawirować dwoma omawianymi tu typami terroru. Najbliższa emisja - dzisiaj o 17.40.

G.
              • maria421 Re: Zaginal Boeing 12.03.14, 13:49
                gumpel napisał:

> A dlaczego nie? Terroryzm zaczął się od tego pierwszego. Anarchiści na przełomi
                > e XIX i XX w., a potem w latach 70-tych atakowali konkretnych ludzi. Aleksander
                > III, Elżbieta-Sisi, Aldo Moro, Hanns Schleyer, itd. Zamachy na przypadkowych l
                > udzi to konsekwencja lepszej ochrony prominentów, a nie zmiana jakościowa. Gdyb
                > y terroryści byli w stanie to natychmiast wróciliby do pierwotnej wersji terror
                > u - ona jest bardziej spektakularna i skuteczniejsza.

Czy terrorysta byl Alexos Panagulis lub Georg Elser? Panagulis twierdzil ze wyeliminowanie tyrana jest obywatelskim obowiazkiem, a Elser i von Stauffenberg sa uwazani za bohaterow.

Wystarczy sobie wyobrazic jak moglyby sie potoczyc losy Europy gdyby Elserowi sie udalo zabic Hitlera zeby zgodzic sie z Panagulisem, ze tyrana nalezy wyeliminowac zanim on wyeliminuje setki czy tysiace niewinnych istnien.

Co innego zamach na bezbronnego Aldo Moro czy Hansa Schleyera, ktorzy stali sie ofiarami GRUPY (nie pojedynczych zamachowcow, lecz grupy) reprezentujacej pewna ideologia i realizujaca swoje cele poprzez akty terroru.

Gdyby Timothy McVeigh chcial w antypanstwowym protescie zabic jakiegos senatora czy sedziego, tez moglby to latwo zrobic. Ale on wybral masakre mozliwie najwiekszej liczby przypadkowej ludnosci.

Te dwa rodzaje terroryzmu- wobec konkretnych osob i wobec jak najwiekszej liczby przypadkowych ludzi maja rozne cele. W pierwszym przypadku chodzi o podporzadkowanie sobie pewnej kategorii osob posiadajacych jakas wladze, w drugim o zasianie postrachu wsrod ludnosci cywilnej i tym sposobem wywarcia presji na rzadzacych.
                Po zamachach w Madrycie w 2004 roku Aznar przegral wybory...

Terroryzm państwowy mógł sobie pozwolić na pozostanie przy pierwotnej wersji bo ma nieporównywalnie większe środki (to raz), no i musi liczyć się z politycznymi konsekwencjami mordowania niewinnych ludzi (to dwa). Jeśli masz dostęp do telewizji Planet to polecam film Szin Bet. Strażnicy Izraela - www.planeteplus.pl/dokument-szin-bet-straznicy-izraela_42147
                > To zbiór wywiadów z byłymi szefami Szin Bet, w których m.in. ciekawie opowiadaj
                > ą jak byli zmuszeni lawirować dwoma omawianymi tu typami terroru. Najbliższa em
                > isja - dzisiaj o 17.40.

Zdaje sie ze juz to widzialam.
                W kazdym razie, jezeli chcesz znac moje zdanie to popieram celowe i precyzyjne "panstwowe" eliminowanie wrogow poprzez drony itp.
                Zawsze to lepsze niz wojna.
                >
                • gumpel Re: Zaginal Boeing 13.03.14, 08:50
                  Może tak:
                  jeśli chodzi o podziały terroryzmu to ja bym raczej pisał o terroryzmie zewnętrznym i wewnętrznym. Mowa oczywiście stosunku do danego społeczeństwa. On bowiem determinuje cele. Jeśli chodzi o ten wewnętrzny to celem jest uderzenie w sposób sprawowania władzy (chęć zmiany układu sił). Jeśli chodzi o zewnętrzny to celem jest przesłanie - odpieprzcie się od nas. Jak napisałem, to czy w ramach tego podziału stosowany jest terror kierowany na konkretne osoby, czy na przypadkową grupę to sprawa wtórna - taktyka wynikająca z posiadanych możliwości.

G.
                  • maria421 Re: Zaginal Boeing 13.03.14, 09:43
                    gumpel napisał:

> Może tak:
                    > jeśli chodzi o podziały terroryzmu to ja bym raczej pisał o terroryzmie zewnętr
                    > znym i wewnętrznym. Mowa oczywiście stosunku do danego społeczeństwa. On bowiem
                    > determinuje cele. Jeśli chodzi o ten wewnętrzny to celem jest uderzenie w spos
                    > ób sprawowania władzy (chęć zmiany układu sił). Jeśli chodzi o zewnętrzny to ce
                    > lem jest przesłanie - odpieprzcie się od nas. Jak napisałem, to czy w ramach t
                    > ego podziału stosowany jest terror kierowany na konkretne osoby, czy na przypa
                    > dkową grupę to sprawa wtórna - taktyka wynikająca z posiadanych możliwości.
                    >
                    >
                    > G.

Jak zakwalifikowalbys wobec tego ataki z 9/11?
                    • gumpel Re: Zaginal Boeing 13.03.14, 10:20
                      No to dość oczywiste. Zewnętrzny.

G.
                      • maria421 Re: Zaginal Boeing 13.03.14, 11:17
                        gumpel napisał:

> No to dość oczywiste. Zewnętrzny.
                        >
                        > G.
                        >
                        Napisales:

"Jeśli chodzi o zewnętrzny to celem jest przesłanie - odpieprzcie się od nas"

Biorac pod uwage ze 9/11 byl drugim zamachem na WTC i kolejnym zamachem na USA (ambasada w Nairobi, USSCole) nie widze celu "odpieprzcie sie od nas".
                        • gumpel Re: Zaginal Boeing 13.03.14, 16:14
                          Oj Mario,
                          islamiści marzą o homogenicznym społeczeństwie muzułmańskim rządzonym przez szarię. W ich oczach największą przeszkodą w urzeczywistnieniu tej utopii. Choćby dlatego, że stanowimy dla mieszkańców państw muzułmańskich kulturową alternatywę. I to jest jądro problemu.

Oczywiście, być może niektórzy konkretni przywódcy (bin Laden?) kierowali się bardziej cynicznymi przesłankami. Chcieli odwetu, by zmobilizować wokół siebie masy, liczyli na rewolucję antyzachodnią, która miała być konsekwencją zachodniego odwetu, a która mogła doprowadzić do obalenia prozachodnich reżimów w państwach muzułmańskich. Wszystko to prawdopodobne. Jednak większość terrorystów naprawdę uznała nas za zagrożenie dla islamskiego porządku. Zresztą, moim zdaniem, słusznie. Ze względu na oddziaływanie kulturowe i obyczajowe. Tak jak za mojego dzieciństwa w PRL największą widownię przed telewizorami gromadziły amerykańskie seriale klasy B, tak teraz jest dokładnie tak samo w państwach muzułmańskich. A one oddziaływają jak kropla drążąca skałę. Zamachy tego zagrożenia bezpośrednio nie odsuną, ale ich potencjalna konsekwencja w postaci rewolty społecznej póki jeszcze można i stworzenia islamskiego kalifatu już tak. Bo w Iranie Chomeiniego i Afganistanie-talibanie to zagrożenie dało się zminimalizować metodami administracyjnymi.

Podsumowując, u podłoża ataku na WTC leżała chęć ustrzeżenia krajów muzułmańskich przed wpływami Zachodu. Jakkolwiek przewrotnie to nie zabrzmi - z perspektywy islamistów była to samoobrona.

G.
                          • maria421 Re: Zaginal Boeing 13.03.14, 17:18
                            Gumplu,

Bin Laden i jego kompani zorganizowali:

"World Islamic Front for Jihad Against Jews and Crusaders".

Jako przyczyne podali to, ze "niewierni" stacjonowali w kraju "dwoch swietych miejsc" (chodzi o operacje "Desert Storm"), oraz ze USA popieraly Izrael.
                            Gdyby tej przyczyny nie bylo, dobra bylaby kazda inna, a nawet nie musialoby byc zadnej przyczyny oprocz religijnego nakazu jihadu.

en.wikipedia.org/wiki/Fataw%C4%81_of_Osama_bin_Laden
    • zbyfauch Re: Zaginal Boeing 11.03.14, 09:54
      Osobiście wolałbym, żeby to był atak terrorystyczny, czasami latam Malaysian Airlines. Mają najładniejsze stewardessy.
    • jureek Re: Zaginal Boeing 11.03.14, 10:02
      maria421 napisała:

> Smieszy mnie jednak zalozenie, ze dwoch facetow podrozujacych ze skradzionymi p
      > aszportami UE to nie sa terrorysci tylko osoby ubiegajace sie o azyl. W Chinach??

"Bilety pozwalały na podróż z Kuala Lumpur przez Pekin do Europy w najtańszej opcji. "

• alpepe Re: Zaginal Boeing 11.03.14, 10:14
        Do tego taki kwiatek: Matka jednego z podejrzanych czekała na niego na lotnisku.
        www.welt.de/vermischtes/article125662006/Mutter-wartete-in-Frankfurt-auf-den-Iraner-aus-Flug-MH370.html
      • maria421 Re: Zaginal Boeing 11.03.14, 11:03
        jureek napisał:

> "Bilety pozwalały na podróż z Kuala Lumpur przez Pekin do Europy w najtańszej o
        > pcji. "

Iranczyk mial taniej do Europy przez Kuala Lumpur i Pekin?
        • jureek Re: Zaginal Boeing 11.03.14, 11:30
          maria421 napisała:

> Iranczyk mial taniej do Europy przez Kuala Lumpur i Pekin?

Nie wiem. Musisz spytać Zbycha. Ja tam latam co najwyżej RyanAirem.
          Jura
    • maria421 Operacja "Bojinka" 11.03.14, 11:38
      en.wikipedia.org/wiki/Bojinka_plot
      W Malezji planowano nie tylko zabic papieza Jana Pawla II, lecz takze uprowadzic i wysadzic w powietrze 11 amarykanskich samolotow.
      Autorami tych planow byli ci sami, ktorzy planowali zamachy 9/11.
      • maria421 Re: Operacja "Bojinka"-poprawka 11.03.14, 11:43
        Pokrecilam Filipiny z Malezja :-)
    • zbyfauch "Bening", powiedziałaby 11.03.14, 12:35
      niemała część populacji w Najjaśniejszej, tudzież poza Jej granicami.
    • ja.nusz Re: Zaginal Boeing 11.03.14, 13:58
      maria421 napisała:

> Smieszy mnie jednak zalozenie, ze dwoch facetow podrozujacych ze skradzionymi p
      > aszportami UE to nie sa terrorysci tylko osoby ubiegajace sie o azyl. W Chinach
      > ?? Po dwoch latach czy po roku od kradziezy paszportow??

Nic nie można wykluczyć, ale dlaczego muzułmanie mieliby wysadzać w powietrze akuat samolot z islamskiego kraju?
      • maria421 Re: Zaginal Boeing 11.03.14, 16:05
        ja.nusz napisał:

> Nic nie można wykluczyć, ale dlaczego muzułmanie mieliby wysadzać w powietrze a
        > kuat samolot z islamskiego kraju?

Najwiecej islamskich atakow terrorystycznych odbywa sie w muzulmanskich krajach.
    • maria421 Egypt Air, lot 990 11.03.14, 16:18
      Pamietacie? Bylo to w roku 1999.

Amerykanie podejrzewaja ze to oficer lotu postanowil popelnic samobojstwo pociagajac ze soba cala zaloge i pasazerow.

de.wikipedia.org/wiki/EgyptAir-Flug_990
      • ja.nusz Re: Egypt Air, lot 990 11.03.14, 18:46
        maria421 napisała:

> Pamietacie? Bylo to w roku 1999.
        >
        > Amerykanie podejrzewaja ze to oficer lotu postanowil popelnic samobojstwo pocia
        > gajac ze soba cala zaloge i pasazerow.

I w tym przypadku nie można samobójstwa wykluczyć.
        Klasyczne muzułmańskie zamachy nie dotyczą raczej samolotów islamskich krajów - oni wyżynają się między sobą na lądzie, w zależności od kierunku ich religii.
        Jednak nawet ten fakt nie powinien wg mnie prowadzić do ryczałtowego wyroku na islam.
        • maria421 Re: Egypt Air, lot 990 11.03.14, 18:52
          ja.nusz napisał:
          >
          > I w tym przypadku nie można samobójstwa wykluczyć.

Zadnego "mayday", zadnych sladow rozerwanego samolotu, wiec moze ktos tez po prostu silniki wylaczyl?

> Klasyczne muzułmańskie zamachy nie dotyczą raczej samolotów islamskich krajów -
          > oni wyżynają się między sobą na lądzie, w zależności od kierunku ich religii.
          > Jednak nawet ten fakt nie powinien wg mnie prowadzić do ryczałtowego wyroku na
          > islam.

Spekulacje na temat czy ta katastrofa byla aktem islamskiego terroryzmu nie sa mi potrzebne wyrobienia opinii na temat islamu:)
          • ja.nusz Re: Egypt Air, lot 990 11.03.14, 19:11
            maria421 napisała:

> Spekulacje na temat czy ta katastrofa byla aktem islamskiego terroryzmu nie sa
            > mi potrzebne wyrobienia opinii na temat islamu:)

To jest jasne jak słońce - pomimo tego nie omieszkałaś w tej sprawie wprząść islamskiego motywu....nawet jeśli było to między wierszami;)
            • maria421 Re: Egypt Air, lot 990 11.03.14, 19:26
              ja.nusz napisał:

> To jest jasne jak słońce - pomimo tego nie omieszkałaś w tej sprawie wprząść is
              > lamskiego motywu....nawet jeśli było to między wierszami;)

Nie bez powodu, bo najwiecej atakow terrorystycznych dokonuja wlasnie muzulmanie.
              Malezja jest krajem muzulmanskim, samolot lecial do Chin gdzie Uiguren (Uigurowie?) - muzulmanie urzadzaja od czasu do czasu krwawe jatki, ostatnia w ubieglym tygodniu, skradzione paszporty UE trafily do rak Iranczykow, a to tez muzulmanie.
              • ja.nusz Re: Egypt Air, lot 990 11.03.14, 22:40
                maria421 napisała:

> ja.nusz napisał:
                >
                > > To jest jasne jak słońce - pomimo tego nie omieszkałaś w tej sprawie wprz
                > ąść is
                > > lamskiego motywu....nawet jeśli było to między wierszami;)
                >
                > Nie bez powodu, bo najwiecej atakow terrorystycznych dokonuja wlasnie muzulmani
                > e.

Nie upoważnia Cię to w najmniejszym stopniu do takich jednoznacznych insynusacji - najwyżej do luźnych przypuszczeń - przez Twoją zdeklarowaną nienawiść do slamu jest to jednak przynajmniej wytłumaczalne....
                • maria421 Re: Egypt Air, lot 990 12.03.14, 08:21
                  ja.nusz napisał:

> Nie upoważnia Cię to w najmniejszym stopniu do takich jednoznacznych insynusacj
                  > i - najwyżej do luźnych przypuszczeń - przez Twoją zdeklarowaną nienawiść do sl
                  > amu jest to jednak przynajmniej wytłumaczalne....

Janusz, Twoja zadeklarowana islamofilia najwyrazniej upowaznia Cie do bronienia islamu przed kazda "insynuacja" z mojej strony :-)
                  Pierre Vogel bylby z Ciebie dumny ! :-)
                  • fan.club Czy ci zamachowcy... 12.03.14, 12:18
                    nie mieli przypadkiem ramadanu?

www.focus.de/fotos/laut-gutachter-ist-der-taeter-nur-bedingt-schuldfaehig_id_3678690.html
                    • maria421 Re: Czy ci zamachowcy... 12.03.14, 13:52
                      fan.club napisał:

> nie mieli przypadkiem ramadanu?
                      >
                      > www.focus.de/fotos/laut-gutachter-ist-der-taeter-nur-bedingt-schuldfaehig_id_3678690.html

Ramadan zdaje sie dopiero we wrzesniu.
                      Niedlugo moze sie doczekamy ze islam bedzie okolicznoscia lagodzaca. Np. maz bije zone dlatego ze mu jego religia na to pozwala....
    • zbyfauch A pismacka hołota 14.03.14, 10:28
      jak zwykle, spekuluje, powtarza plotki, płodzi czerwone plakaty dla półanalfabetów. Ech...
      • astra18 Re: A pismacka hołota 15.03.14, 10:18
        zbyfauch napisał:

> jak zwykle, spekuluje, powtarza plotki, płodzi czerwone plakaty dla półanalfabe
        > tów. Ech...

Jak zwykle przy takich okazjach rodzą się plotki, tylko skąd My, a szczególnie TY możesz wiedzieć co jeszcze jest poltką a co nią nie jest?:)Masz jakieś potwierdzone wieści gdzie jest samolot?
        Podziel się z nami tą wiedzą:)
        • zbyfauch Re: A pismacka hołota 15.03.14, 10:58
          astra18 napisała: (...)
          Jak się czegoś nie wie na pewno to się milczy.
          • maria421 Re: A pismacka hołota 15.03.14, 11:29
            Pislacka holota musi wyrobic plan produkcyjny, musi sprzedawac.
            • astra18 Re: A pismacka hołota 15.03.14, 13:15
              maria421 napisała:

> Pislacka holota musi wyrobic plan produkcyjny, musi sprzedawac.

To taki produkt uboczny każdego nietypowego wydarzenia czy afery.

P.S. Jaka hołota?:)))))
              • maria421 Re: A pismacka hołota 15.03.14, 13:44
                astra18 napisała:

> P.S. Jaka hołota?:)))))

Pismacka :-)
          • astra18 Re: A pismacka hołota 15.03.14, 13:12
            zbyfauch napisał:

> astra18 napisała: (...)
            > Jak się czegoś nie wie na pewno to się milczy.

Ha, musieliby milczeć od tygodnia.
            Są wypowiedzi konkretnych ludzi w mediach, czy to też mieści się wg ciebie w granicach plotki? Poza tym skąd wiesz co stanowi w tym temacie plotkę a co nie?
            To, że na pokładzie było złoto, to że samolotu nie ma, ludzi nie ma....No co?
            • maria421 Re: A pismacka hołota 15.03.14, 13:45
              astra18 napisała:

> Ha, musieliby milczeć od tygodnia.
              > Są wypowiedzi konkretnych ludzi w mediach, czy to też mieści się wg ciebie w gr
              > anicach plotki? Poza tym skąd wiesz co stanowi w tym temacie plotkę a co nie?
              > To, że na pokładzie było złoto, to że samolotu nie ma, ludzi nie ma....No co?

Jest oficjalne rzadowe oswiadczenie malezyjskie ze samolot zostal uprowadzony.
              • astra18 Re: A pismacka hołota 15.03.14, 14:16
                maria421 napisała:

> astra18 napisała:
                >
                > > Ha, musieliby milczeć od tygodnia.
                > > Są wypowiedzi konkretnych ludzi w mediach, czy to też mieści się wg ciebi
                > e w gr
                > > anicach plotki? Poza tym skąd wiesz co stanowi w tym temacie plotkę a co
                > nie?
                > > To, że na pokładzie było złoto, to że samolotu nie ma, ludzi nie ma....No
                > co?
                >
                > Jest oficjalne rzadowe oswiadczenie malezyjskie ze samolot zostal uprowadzony.

To wiem, dlatego pytam Zbycha o te plotki, które go tak wkurzają:)
                • alpepe Re: A pismacka hołota 15.03.14, 17:02
                  a w tym oświadczeniu mówią coś o ufo?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka