Dodaj do ulubionych

Maciek wychodzi za mąż:)

22.04.15, 15:10
A po czym poznać że gej się żeni albo wychodzi za mąż?:

plejada.onet.pl/newsy/maciej-zien-bierze-slub-jego-partner-ma-na-imie-antonio/46ck5r
Obserwuj wątek
    • ja.nusz Re: Maciek wychodzi za mąż:) 22.04.15, 15:42
      Pytasz jak dziecko, pomimo, że dobrze znasz odpowiedź.
      Pomogę, bo może jeszcze cię pomroczność z niedzieli trzyma.
      U par homo zawsze jest ktoś bardziej zniewieściały lub prościej - ciota zawsze wychodzi za mąż.
      Poza tym chyba nie zamierzasz drążyć tematu, który został tu już wielokrotnie wydrążony na wylot.
      • astra18 Re: Maciek wychodzi za mąż:) 22.04.15, 18:01
        ja.nusz napisał:

> Pytasz jak dziecko, pomimo, że dobrze znasz odpowiedź.
        > Pomogę, bo może jeszcze cię pomroczność z niedzieli trzyma.
        > U par homo zawsze jest ktoś bardziej zniewieściały lub prościej - ciota zawsze
        > wychodzi za mąż.
        > Poza tym chyba nie zamierzasz drążyć tematu, który został tu już wielokrotnie w
        > ydrążony na wylot.

Gdybym znała odpowiedź nie zadawałabym pytania.
        Nie rozróżniam cioty od geja.
        W związkach hetero nie trzeba się domyślać kto wychodzi za mąż a kto się żeni, stąd moje pytanie. POza tym nikt cię nie prosi abyś usilnie pomagał.
        • ja.nusz Re: Maciek wychodzi za mąż:) 22.04.15, 19:30
          astra18 napisała:

> Gdybym znała odpowiedź nie zadawałabym pytania.
          > Nie rozróżniam cioty od geja.
          > W związkach hetero nie trzeba się domyślać kto wychodzi za mąż a kto się żeni,
          > stąd moje pytanie. POza tym nikt cię nie prosi abyś usilnie pomagał.

Ktoś, to nie zna odpowiedzi na tak proste pytanie, nie powinien publicznie przyznawać się do własnej ciemnoty.
          A to, że w związkach hetero nie trzeba się domyślać, jest w rzeczy samej odkryciem Hameryki.
          Pomoc była kompletnie bezinteresowna - o takiej wersji pomocy też nie słyszała?
          • maria421 Janusz 22.04.15, 20:04
            Skoro juz po dwoch "ozieblych poozegnaniach" postanowiles wrocic, to tym razem sie zachowuj , OK?

• ja.nusz Re: Janusz 22.04.15, 22:44
              maria421 napisała:

> Skoro juz po dwoch "ozieblych poozegnaniach" postanowiles wrocic, to tym razem
              > sie zachowuj , OK?
              >
              Mario, wybacz, ale co jest złego w zdrowej reakcji na zwykłą głupotę?
              Czepiasz się byle czego a jednocześnie tolerujesz na swoim podwórku bydlaka, który judzi od lat w tym samym tonie na najróżniejszych forach - mało tego ty próbujesz z nim dyskutować, wiedząc sama doskonale, że ta dyskusja absolutnie nie ma najmniejszego sensu.
              • maria421 Re: Janusz 23.04.15, 08:36
                ja.nusz napisał:

> Mario, wybacz, ale co jest złego w zdrowej reakcji na zwykłą głupotę?

W tym temacie to Astra okazala zdrowa reakcje na zwykla glupote jaka jest mowienie ze jakikolwiek facet "za maz wychodzi". Glupote ktora Ty polykasz i powtarzasz.

> Czepiasz się byle czego a jednocześnie tolerujesz na swoim podwórku bydlaka, kt
                > óry judzi od lat w tym samym tonie na najróżniejszych forach - mało tego ty pró
                > bujesz z nim dyskutować, wiedząc sama doskonale, że ta dyskusja absolutnie nie
                > ma najmniejszego sensu.

Czepiam sie CHAMSTWA.

Toleruje natomiast rozne poglady, oczywiscie do pewnych granic.
                Jezeli uznam ze Lepian za bardzo sie zagalopuje, to bede wiedziala jak zareagowac.

A Ty wychodzisz czy zostajesz?
                • jureek Re: Janusz 23.04.15, 09:10
                  maria421 napisała:

> Jezeli uznam ze Lepian za bardzo sie zagalopuje, to bede wiedziala jak zareagow
                  > ac.

Nazywanie tych, którzy utonęli w Morzu Śródziemnym zbrodniarzami jest Twoim zdaniem OK?
                  • maria421 Re: Janusz 23.04.15, 11:26
                    jureek napisał:

> Nazywanie tych, którzy utonęli w Morzu Śródziemnym zbrodniarzami jest Twoim zda
                    > niem OK?

Chodzi Ci o ten post Lepiana?
                    Marycha, mamy praktycznie samych mezczyzn, bo ci po trupach pchaja sie poprzez mafijno-kryminalne grupy prosto w szpony lewackich bandytow, ktorzy zaslyneli w Afryce szczodroscia i poblazliwosacia wobec nierobow i darmozjadow. Trzba byc skonczonym durniem by ten kryminy precedens nazywac inaczaj! To my jestesmy ofiarami socjalistycznych bandytow z Brukselii, nie ci zbrodniarze z Afryki!

Jak z kontekstu wykoncypowales ze Lepian nazywa tych co utoneli "zbrodniarzami", to nie wiem.

Prosze jednak zebysmy kontynuowali w watku "700 ofiar", nie tutaj.
                • astra18 Re: Janusz 23.04.15, 09:31
                  maria421 napisała:

"zwykla glupote jaka jest mowie
                  > nie ze jakikolwiek facet "za maz wychodzi".

A jak powie:czuję się dzieckiem i zacznie zachowywać się jak dziecko bo TAK CZUJE ( idąc metodologią bluzgającego kolegi )i na dodatek ma to być proste w odbiorze dla wszystkich - no to rzeczywiście człowiek normalnie myślący zacznie wątpić nawet w to czy Ziemia jest okrągła:)
                  • ja.nusz Re: Janusz 23.04.15, 10:37
                    Normalnie myślący wie, że czuć można się dobrze, źle lub średnio na jeża i jest to stan przejściowy.
                    Homoseksualizm jest stanem stałym - od urodzenia do śmierci - tak samo jak hetero.
                    • astra18 Re: Janusz 23.04.15, 11:00
                      ja.nusz napisał:

> Normalnie myślący wie, że czuć można się dobrze, źle lub średnio na jeża i jest
                      > to stan przejściowy.

Jak facet czuje że wychodzi za mąż to stan przejściowy czy stały? I jakoś nadal nie potrafisz sklecić sensownej odpowiedzi na moje wyjściowe pytanie.

> Homoseksualizm jest stanem stałym - od urodzenia do śmierci - tak samo jak hete
                      > ro.

• a000000 Re: Janusz 23.04.15, 11:03
                  maria421 napisała:

> W tym temacie to Astra okazala zdrowa reakcje na zwykla glupote jaka jest mowie
                  > nie ze jakikolwiek facet "za maz wychodzi".

abstrahując od tematu głównego czyli tworzeniu par jednopłciowych i nazywania tego czegoś małżeństwem, zaraz się czepię. Ponieważ. Mówienie, że facet wychodzi za mąż nie jest głupotą, gdyż ten jego drugi partner facetem jest właśnie, niestety. Czyli mężem. Ongiś na facetów "mąż" mawiano. Jeszcze nawet Sienkiewicz opisywał "mężów dzielnych" choć ci żon nie mieli i w innym niż małżeństwo kontekście opisywani byli.
                  Tak więc męska "żona" wychodzi za mąż.... natomiast ten mąż się nie żeni gdyż po drugiej stronie stoi... facet. Obydwaj wychodzą za maż. O tempora o mores!
                  A to, że "płeć kulturowa" jednemu z facetów nadaje status kobiety, to świadczy tylko o psychicznej chorobie pewnych warstw społecznych. Ludzie bardzo lubią na siłę dopasowywać real do swoich wyobrażeń. Dlatego uważam, że istnieje tylko jeden rodzaj płci o stałej i niezależnej od różnych postępowców definicji - płeć genetyczna. Także uważam, że niektórzy osobnicy mają zaburzoną psyche i są zboczeni. Trudno, ludzie rodzą się z kalectwem i z tym żyją i umierają. Tak wygląda nasza przyroda ożywiona. Jednakowoż jest to kalectwo a nie normalność, i tego się trzymajmy.
                  • astra18 Re: Janusz 23.04.15, 11:22
                    a000000 napisała:

Mówienie, że facet wychodzi
                    > za mąż nie jest głupotą, gdyż ten jego drugi partner facetem jest właśnie, nie
                    > stety. Czyli mężem. Ongiś na facetów "mąż" mawiano. Jeszcze nawet Sienkiewicz
                    > opisywał "mężów dzielnych" choć ci żon nie mieli i w innym niż małżeństwo konte
                    > kście opisywani byli. "

Czyli Maciek wypowiedział się wg Ciebie prawidłowo a jego inni koledzy geje mówiący że się żenią popełniają bład, tak? Bo jego sprostowanie na pytanie dziennikarza wskazywało na podkreslenie różnicy nie wynikającej z pochodzenia historycznego tylko płciowego, dlatego stąd moje pytanie.:)
                  • maria421 Re: Janusz 23.04.15, 11:41
                    Wiec w zwiazku gejow obaj "wychodza za maz", a w zwiazku lesbijek obie "sie zenia"? :-)

Tak czy inaczej, nie twoza MALZENSTWA, bo malzenstwo to zwiazek kobiety i mezczyzny.

• astra18 Re: Maciek wychodzi za mąż:) 23.04.15, 06:28
            ja.nusz napisał:

"Ktoś, to nie zna odpowiedzi na tak proste pytanie, nie powinien publicznie przy
            > znawać się do własnej ciemnoty."

Co ty nie powiesz, a to jakaś wiedza encyklopedyczna żeby wstydzić się swojej niewiedzy?
            Podstawy z matury? Pisz tak dalej a dr Strosmajer byłby z ciebie dumny.

"
      • wkkr Tak bywa, ale 23.04.15, 11:57
        jest to stereotyp typowy dla takich homofobów jak ty.
        • astra18 Re: Tak bywa, ale 23.04.15, 15:47
          wkkr napisał:

> jest to stereotyp typowy dla takich homofobów jak ty.

W sumie niewiele czasu zajęło aby takie określenie tu W KOŃCU padło:)
          I to jest właśnie podręcznikowy przykład STEREOTYPU, w którym nie wolnoi nawet zadać pytania na temat homoseksualistów, w przeciwnym razie można dołączyć do szerokiego grona ludzi określanych mianem HOMOFOBÓW:)))
          • maria421 Re: Tak bywa, ale 23.04.15, 15:49
            astra18 napisała:

> W sumie niewiele czasu zajęło aby takie określenie tu W KOŃCU padło:)
            > I to jest właśnie podręcznikowy przykład STEREOTYPU, w którym nie wolnoi nawet
            > zadać pytania na temat homoseksualistów, w przeciwnym razie można dołączyć do s
            > zerokiego grona ludzi określanych mianem HOMOFOBÓW:)))

Astro, Wkkr sie zgrywa :-)
            • astra18 Re: Tak bywa, ale 23.04.15, 15:53
              maria421 napisała:

> astra18 napisała:
              >
              > > W sumie niewiele czasu zajęło aby takie określenie tu W KOŃCU padło:)
              > > I to jest właśnie podręcznikowy przykład STEREOTYPU, w którym nie wolnoi
              > nawet
              > > zadać pytania na temat homoseksualistów, w przeciwnym razie można dołączy
              > ć do s
              > > zerokiego grona ludzi określanych mianem HOMOFOBÓW:)))
              >
              >
              > Astro, Wkkr sie zgrywa :-)

Nie znam nicka więc wierzę Ci na słowo i cofam powyższe, kurcze a tak już się cieszyłam...:)))
          • jureek Re: Tak bywa, ale 23.04.15, 15:58
            astra18 napisała:

> wkkr napisał:
            >
            > > jest to stereotyp typowy dla takich homofobów jak ty.
            >
            > W sumie niewiele czasu zajęło aby takie określenie tu W KOŃCU padło:)

Gdybyś sobie ustawiła drzewko, to widziałabyś, że określenie homofob odnosiło się do Janusza, a nie do Ciebie.
            • astra18 Re: Tak bywa, ale 23.04.15, 16:02
              jureek napisał:

> astra18 napisała:
              >
              > > wkkr napisał:
              > >
              > > > jest to stereotyp typowy dla takich homofobów jak ty.
              > >
              > > W sumie niewiele czasu zajęło aby takie określenie tu W KOŃCU padło:)
              >
              > Gdybyś sobie ustawiła drzewko, to widziałabyś, że określenie homofob odnosiło s
              > ię do Janusza, a nie do Ciebie.

Ale nie mam,zazwyczaj cytuje się poprzednika, poza tym wycofałam swoją wypowiedź do Wkrr-a, więc gdybyś czytał wszystko wiedziałbyś jak się rozwija dyskusja.
              • zbyfauch Re: Tak bywa, ale 23.04.15, 20:48
                astra18 napisała:
                > Ale nie mam,zazwyczaj cytuje się poprzednika (...)

Niewiele nas łączy, cieszę się w takim razie, że chociaż oboje zeszliśmy z drzewa. :)
          • wkkr a ty sprawdź komu odpowiadam :) 23.04.15, 19:35

• maria421 Re: Maciek wychodzi za mąż:) 22.04.15, 20:07
      Poczekaj jeszcze troche a wprowadza jakies neutralne okreslenie na meza i zone zeby sie osobniki homo nie czuly zdyskryminowane, okreslenie ktore bedzie obowiazywalo rowniez pary hetero.
      Tak jak z tym "rodzic A" i "rodzic B" zamiast ojciec i matka
      • astra18 Re: Maciek wychodzi za mąż:) 23.04.15, 06:23
        maria421 napisała:

> Poczekaj jeszcze troche a wprowadza jakies neutralne okreslenie na meza i zone
        > zeby sie osobniki homo nie czuly zdyskryminowane, okreslenie ktore bedzie obowi
        > azywalo rowniez pary hetero.
        > Tak jak z tym "rodzic A" i "rodzic B" zamiast ojciec i matka

Chyba jednak w tym wypadku idą "w zaparte" skoro takie określenia wobec swojego związku sobie "przywłaszczaja" stąd moje pytanie:)
    • jureek Re: Maciek wychodzi za mąż:) 22.04.15, 22:07
      Ale masz problemy! Ktoś w kręgu Twoich znajomych zawiera taki związek i nie wiesz, jak sformułować życzenia?
      • astra18 Re: Maciek wychodzi za mąż:) 23.04.15, 06:19
        jureek napisał:

> Ale masz problemy! Ktoś w kręgu Twoich znajomych zawiera taki związek i nie wie
        > sz, jak sformułować życzenia?

Żaden problem, po prostu zadałam pytanie, jak nie wiesz to napisz że nie wiem , w końcu to Ty sam tu pisałeś sewgo czasu że to niegrzecznie odpowiadać pytaniem na pytanie:)
        • jureek Re: Maciek wychodzi za mąż:) 23.04.15, 07:35
          astra18 napisała:

> Żaden problem, po prostu zadałam pytanie, jak nie wiesz to napisz że nie wiem ,
          > w końcu to Ty sam tu pisałeś sewgo czasu że to niegrzecznie odpowiadać pytanie
          > m na pytanie:)

To nie była odpowiedź. To był komentarz. Odpowiedzi nie znam.
          • astra18 Re: Maciek wychodzi za mąż:) 23.04.15, 08:00
            jureek napisał:

> astra18 napisała:
            >
            > > Żaden problem, po prostu zadałam pytanie, jak nie wiesz to napisz że nie
            > wiem ,
            > > w końcu to Ty sam tu pisałeś sewgo czasu że to niegrzecznie odpowiadać p
            > ytanie
            > > m na pytanie:)
            >
            > To nie była odpowiedź. To był komentarz. Odpowiedzi nie znam.

Jak się nie wie jak odpowiedzieć na pytanie to się nie zabiera głosu.
            No chyba że bardzo zależy Ci na tym aby napisać "nie wiem".
            • jureek Re: Maciek wychodzi za mąż:) 23.04.15, 09:08
              astra18 napisała:

> Jak się nie wie jak odpowiedzieć na pytanie to się nie zabiera głosu.

Jesteś belferką z zawodu?
              Sorry, ale ja już duży chłopczyk jestem i będę zabierał głos wtedy, kiedy ja uznam to za stosowne. Jak Ci to nie pasuje, to zawsze możesz mnie wygasić.
              • astra18 Re: Maciek wychodzi za mąż:) 23.04.15, 09:21
                jureek napisał:

> astra18 napisała:
                >
                > > Jak się nie wie jak odpowiedzieć na pytanie to się nie zabiera głosu.
                >
                > Jesteś belferką z zawodu?
                > Sorry, ale ja już duży chłopczyk jestem i będę zabierał głos wtedy, kiedy ja
                >
                uznam to za stosowne. Jak Ci to nie pasuje, to zawsze możesz mnie wygasić.

Nie widzę powodu do takiego kroku.
                To takie zwyczajowe, jak w szkole, jak ktoś nie zna odpowiedzi to nie podnosi ręki, no chyba że na siku:)
              • maria421 Re: Maciek wychodzi za mąż:) 23.04.15, 11:29
                jureek napisał:

> Jesteś belferką z zawodu?
                > Sorry, ale ja już duży chłopczyk jestem i będę zabierał głos wtedy, kiedy ja
                >
                uznam to za stosowne. Jak Ci to nie pasuje, to zawsze możesz mnie wygasić.

Jureek, czy Tobie nie mozna zwrocic uwagi ?

• jureek Re: Maciek wychodzi za mąż:) 23.04.15, 13:56
                  maria421 napisała:

> Jureek, czy Tobie nie mozna zwrocic uwagi ?

Można.
      • wkkr Re: Maciek wychodzi za mąż:) 23.04.15, 11:59
        jureek napisał:

> Ale masz problemy! Ktoś w kręgu Twoich znajomych zawiera taki związek i nie wie
        > sz, jak sformułować życzenia?
        ======
        A wiesz ze twoja odpowiedź jest kryptohomofobiczna?
        Świadczy ona o tym, że nie potrafisz homoseksualizmu traktować normalnie.
        Masz jakiś problem z tym zjawiskiem.
        • jureek Re: Maciek wychodzi za mąż:) 23.04.15, 13:56
          wkkr napisał:

> A wiesz ze twoja odpowiedź jest kryptohomofobiczna?
          > Świadczy ona o tym, że nie potrafisz homoseksualizmu traktować normalnie.
          > Masz jakiś problem z tym zjawiskiem.

Nie mam żadnego problemu, to nie ja zadaję durne pytania.
          • maria421 Re: Maciek wychodzi za mąż:) 23.04.15, 15:03
            jureek napisał:

> Nie mam żadnego problemu, to nie ja zadaję durne pytania.

Nie, nigdy.... :-)
            • jureek Re: Maciek wychodzi za mąż:) 23.04.15, 15:39
              maria421 napisała:

> Nie, nigdy.... :-)

Nie napisałem, że nigdy.
          • astra18 Re: Maciek wychodzi za mąż:) 23.04.15, 15:51
            jureek napisał:

> wkkr napisał:
            >
            > > A wiesz ze twoja odpowiedź jest kryptohomofobiczna?
            > > Świadczy ona o tym, że nie potrafisz homoseksualizmu traktować normalnie.
            > > Masz jakiś problem z tym zjawiskiem.
            >
            > Nie mam żadnego problemu, to nie ja zadaję durne pytania.

Na durne pytanie zazwyczaj się nie odpowiada, widac należysz do wąskiego grona ludzi odzywającego się pomimo tego, ze nie mają nic do powiedzenia na dany temat.
            • jureek Re: Maciek wychodzi za mąż:) 23.04.15, 15:56
              astra18 napisała:

> Na durne pytanie zazwyczaj się nie odpowiada,

Toteż nie odpowiedziałem, a tylko skomentowałem.
              • astra18 Re: Maciek wychodzi za mąż:) 23.04.15, 15:59
                jureek napisał:

> astra18 napisała:
                >
                > > Na durne pytanie zazwyczaj się nie odpowiada,
                >
                > Toteż nie odpowiedziałem, a tylko skomentowałem.

Przyciśnięty do muru skrobnąłeś "nie wiem":)
          • wkkr gdybyś nie miał problemu, to 23.04.15, 19:34
            nie angażował byś się emocjonalnie.
            PS
            Przyznaj się, bzykał cie wikary? :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka