maria421 22.03.16, 08:35 ale bardzo celnie - Cimoszewicz o obecnej wladzy : weekend.gazeta.pl/weekend/1,138262,19791036,wlodzimierz-cimoszewicz-pracujac-nad-konstytucja-nie-myslalem.html#MT Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lepian4 Re: Ostro 22.03.16, 08:54 Dawid Goldstein nie wie, ze Monika Olejnik jest kobieta. Z taka sama ignorancja opowiada o konstytucji i PiSie. Co tu duzo gadac, przyszlosc synka w PO jest dla niego wazniesza od losow kraju. Odpowiedz Link
a000000 Re: Ostro 22.03.16, 10:10 Redaktor stawia tezę: Dajmy na to: TK orzeka, że ustawa inwigilacyjna jest niezgodna z Konstytucją, a służby i policja działają, jakby wszystko było z nią w porządku... W dobie dzisiejszego terroryzmu, który do nas został zaproszony jako serdeczny gość, inwigilacja jest absolutnie konieczna. Inaczej już nasze wnuki będą allahsynami. Odpowiedz Link
maria421 Re: Ostro 22.03.16, 11:37 a000000 napisała: > Redaktor stawia tezę: > > Dajmy na to: TK orzeka, że ustawa inwigilacyjna jest niezgodna z Konstytucją, a > służby i policja działają, jakby wszystko było z nią w porządku... > > W dobie dzisiejszego terroryzmu, który do nas został zaproszony jako serdeczny > gość, inwigilacja jest absolutnie konieczna. Inaczej już nasze wnuki będą allah > synami. Azerko szkoda ze nie zacytowalas odpowiedzi Cimoszewicza na o pytanie. Pytanie : Dajmy na to: TK orzeka, że ustawa inwigilacyjna jest niezgodna z Konstytucją, a służby i policja działają, jakby wszystko było z nią w porządku... Odpowiedz :- Jeśli rzeczywiście tak potoczą się losy ustawy inwigilacyjnej, doprowadzi to do kolejnej awantury politycznej w kraju i w UE, Radzie Europy etc. Ale inne, równie złe następstwa takiej polityki pojawią się, jeśli nie będą uznawane wyroki dotyczące praw majątkowych osób fizycznych i prawnych, a rząd i podległa mu administracja nie będą się do nich stosować. Inwigilacja jest konieczna, ale nie na dziko. To doprowadzi do powstania roszczeń odszkodowawczych, które obciążają przecież w niejednym przypadku Skarb Państwa. Będzie to tylko kwestią czasu, kiedy trzeba będzie te odszkodowania nieuchronnie zapłacić. To mogą być miliardy złotych. Rujnujące nasz kraj. Odpowiedz Link
maria421 Re: Ostro 22.03.16, 11:40 lepian4 napisał: > Dawid Goldstein nie wie, ze Monika Olejnik jest kobieta. Z taka sama ignorancja > opowiada o konstytucji i PiSie. Co tu duzo gadac, przyszlosc synka w PO jest d > la niego wazniesza od losow kraju. Lepian, gdybys Ty poswiecil tyle czasu na zapoznanie sie z konstytucja ile czasu poswiecasz na wyszukiwanie zydowskich nazwisk wszystkich tych ktorzy Ci sie nie podobaja, lub o ktorych wiesz ze ze wzgledu na domniemane zydowskie korzenie nie moga sie podobac, to bys takech idiotyzmow nie wypisywal. Odpowiedz Link
astra18 Re: Ostro 22.03.16, 11:06 maria421 napisała: > ale bardzo celnie - Cimoszewicz o obecnej wladzy : > > weekend.gazeta.pl/weekend/1,138262,19791036,wlodzimierz-cimoszewicz-pracujac-nad-konstytucja-nie-myslalem.html#MT O matko, ile razy ten pan sie już żegnał z mediami i polityka? Trudno niektórym dotrzymać obietnicy. Odpowiedz Link
jureek Re: Ostro 22.03.16, 11:25 astra18 napisał: > O matko, ile razy ten pan sie już żegnał z mediami i polityka? > Trudno niektórym dotrzymać obietnicy. Wiem, że się żegnał z polityką i o ile wiem, na polityczne stanowiska nie kandyduje. Przypomnisz, gdzie i jak żegnał się z mediami? Odpowiedz Link
astra18 Re: Ostro 22.03.16, 17:44 jureek napisał: > astra18 napisał: > > > O matko, ile razy ten pan sie już żegnał z mediami i polityka? > > Trudno niektórym dotrzymać obietnicy. > > Wiem, że się żegnał z polityką i o ile wiem, na polityczne stanowiska nie kandy > duje. > Przypomnisz, gdzie i jak żegnał się z mediami? Tak odebrałam jego wywiad dla "Polityki", z sierpnia 2015, jak i z jego innych wypowiedzi, szczególnie zaraz po aferze z Jarucką. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Ostro 22.03.16, 11:26 Wsrod obroncow demokracji i donosicieli nieprzypadkowo sa zwykle politycy, ktorych wyborcy w demokratycznych wyborach nie chcieli wybrac. Ta cala szopka ma unaocznic wszystkim, ze ich afery sa pestka wobec rzekomej nieudolnosci obecnego rzadu. Nie znam nikogo, kto zechcialby pol roku temu oddac swoj glos na Dawida Goldsteina! Dzis jednak wyprofilowal sie na klamstwach i pomowieniach. Ciol medialnie zaistnial! Odpowiedz Link
maria421 Re: Ostro 22.03.16, 12:22 lepian4 napisał: > Wsrod obroncow demokracji i donosicieli nieprzypadkowo sa zwykle politycy, kto > rych wyborcy w demokratycznych wyborach nie chcieli wybrac. Ta cala szopka ma u > naocznic wszystkim, ze ich afery sa pestka wobec rzekomej nieudolnosci obecnego > rzadu. > Nie znam nikogo, kto zechcialby pol roku temu oddac swoj glos na Dawida Goldst > eina! Dzis jednak wyprofilowal sie na klamstwach i pomowieniach. Ciol medialnie > zaistnial! Lepian, ponownie proponuje zebys mniej czasu poswiecal na kultywowanie swoich antysemickich fobii, a wiecej na zwykle informacje. Cimoszewicz nie startowal w wyborach! Odpowiedz Link
astra18 Re: Ostro 22.03.16, 17:45 maria421 napisała: > Lepian, ponownie proponuje zebys mniej czasu poswiecal na kultywowanie swoich a > ntysemickich fobii, a wiecej na zwykle informacje. > Cimoszewicz nie startowal w wyborach! A kto jak nie PO go "uwaliła" aferą z Jarucką w wyborach prezydenckich w 2005? Odpowiedz Link
jureek Re: Ostro 22.03.16, 18:00 astra18 napisał: > A kto jak nie PO go "uwaliła" aferą z Jarucką w wyborach prezydenckich w 2005? Lepian pisał o jakichś wyborach pół roku temu, więc na pewno nie chodziło mu o tamte wybory. Odpowiedz Link
astra18 Re: Ostro 22.03.16, 18:13 jureek napisał: > astra18 napisał: > > > A kto jak nie PO go "uwaliła" aferą z Jarucką w wyborach prezydenckich w > 2005? > > Lepian pisał o jakichś wyborach pół roku temu, więc na pewno nie chodziło mu o > tamte wybory. Aaaa, to trzeba jego zapytać:) Odpowiedz Link
lepian4 Re: Ostro 23.03.16, 10:00 Nie twierdzilem, ze Dawid Goldstein startowal do wyborow. Na szczescie odszedl juz do lamusa. Wiec niech zamknie dzioba. Niech gnojek pogodzi sie demokratycznymi regulami i nie sieje wiecej ideologicznego fermentu. Polacy na szczescie takich gamioni, jak on i jego PO-wski synus, nie zamierzaja obdarzac wyborczym zaufaniem!" Koniec kropka! Nazywanie naszych politykow po wlasciwym imieniu nie jest ani antysemickie, ani rasistowskie. To ty wez sobie lepiej cos na uspokojenie. Nie moze byc tak, aby nami rzadzili osoby, ktore nie chca legitymowac sie legalnym dokumentem tozsamosci, tylko skrywaja swa tozsamosc pod relidijnym szlajerem! Jako Cimoszewicz zgrywa sie na demokrate, jako Goldstein wyciaga paskudsne lapska po odszkodowania za rzekome komunistyczne zbrodnie, ktorymi jego Siostra w Wierze, Haka Grundbaum, jako Hanka Groniewicz-Waltz chciala tak laskawie, choc bezprawnie obdarzyc! Gdzie tutaj jest logika? Odpowiedz Link
jureek Re: Ostro 23.03.16, 10:28 lepian4 napisał: > Nie twierdzilem, ze Dawid Goldstein startowal do wyborow. Na szczescie odszedl > juz do lamusa. Wiec niech zamknie dzioba. Jako wcale mnie nie dziwi, że marzy Ci się cenzura. > Nie moze byc tak, aby nami rzadzili osoby, ktore nie chca legitymowac sie legal > nym dokumentem tozsamosci, Masz na myśli nowo wybraną panią senator, która ma w jednym paszporcie inne nazwisko niż widniejące w jej drugim paszporcie? Odpowiedz Link
maria421 Re: Ostro 23.03.16, 10:39 jureek napisał: > Masz na myśli nowo wybraną panią senator, która ma w jednym paszporcie inne naz > wisko niż widniejące w jej drugim paszporcie? Doskonale! :-) Odpowiedz Link
astra18 Re: Ostro 23.03.16, 10:55 jureek napisał: > > Masz na myśli nowo wybraną panią senator, która ma w jednym paszporcie inne naz > wisko niż widniejące w jej drugim paszporcie? A w trzecim jakie? Bo - jak pisze "Polityka" - ma trzy. Odpowiedz Link
jureek Re: Ostro 23.03.16, 11:16 astra18 napisał: > A w trzecim jakie? Bo - jak pisze "Polityka" - ma trzy. Nie wiem. Ja jestem Jurek, a nie "Polityka". Wiem tylko tyle, że pani senator ma co najmniej 2 paszporty i różne nazwiska w tych paszportach wpisane. Odpowiedz Link
astra18 Re: Ostro 23.03.16, 11:20 jureek napisał: > astra18 napisał: > > > A w trzecim jakie? Bo - jak pisze "Polityka" - ma trzy. > > Nie wiem. Ja jestem Jurek, a nie "Polityka". Wiem tylko tyle, że pani senator m > a co najmniej 2 paszporty i różne nazwiska w tych paszportach wpisane. A jakie? W jednym panieńskie a w drugim po męzu? Czy jeszcze jakaś inna konstelacja wystepuje? Ciekawe rzeczy piszesz, więc nie daj się ciągnąć za język:) Odpowiedz Link
jureek Re: Ostro 23.03.16, 11:52 astra18 napisał: > A jakie? W jednym panieńskie a w drugim po męzu? Czy jeszcze jakaś inna konstel > acja wystepuje? Ciekawe rzeczy piszesz, więc nie daj się ciągnąć za język:) Nie znam innej konstelacji niż ta, którą podałaś. Czyli w jednym paszporcie nazwisko Costa, a w drugim nazwisko Anders. Nie sądzę, żebym pisał jakieś specjalnie ciekawe rzeczy, mam wrażenie, że wszystko to wiesz, a tylko udajesz zaciekawioną. Odpowiedz Link
maria421 Re: Ostro 23.03.16, 10:28 lepian4 napisał: > Nie twierdzilem, ze Dawid Goldstein startowal do wyborow. Zapomniales co sam pisales zaledwie wczoraj ? Napisales tak : Nie znam nikogo, kto zechcialby pol roku temu oddac swoj glos na Dawida Goldsteina! Dzis jednak wyprofilowal sie na klamstwach i pomowieniach. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Ostro 23.03.16, 13:29 No i slusznie twierdzilem, ze nikt pol roku temu o tym bohaterze michnikowszczyzny nie myslal w kategoriach wybitnego polityka. Nikt na niego, i jego czerownych towarzyszy nie zamirzal glosowac. Dzis, dzieki propagandzie donosicielskich srodowisk wyrosl na meza stanu, ktoremu przystoi oceniac biezace wydarzenia polityczne! To jest potwornie obrzydliwe. Mniejsza o to, bardziej od losow kraju, interesuja go geszefty z Hania, ktorej udalo sie w zaprzyjaznionych mediach przeforsowac teze, iz rozdajac bylekomu majatek narodowy dokonuje zadoscuczynienia za zbrodnie komunistyczne. Paradoksalnie wsrod poszkodowanych pojawiaja sie zwykle dawni komunistyczni dygnitarze okreslonego wyznania, wyretuszowanego medialnie pseudonimem polonijnym. Odpowiedz Link
maria421 Re: Ostro 23.03.16, 14:08 lepian4 napisał: > No i slusznie twierdzilem, ze nikt pol roku temu o tym bohaterze michnikowszcz > yzny nie myslal w kategoriach wybitnego polityka. Nikt na niego, i jego czerown > ych towarzyszy nie zamirzal glosowac. Lepian, jak mozna glosowac na kogos kto nie startuje w wyborach??????? Odpowiedz Link
maria421 Re: Ostro 22.03.16, 11:43 astra18 napisał: > O matko, ile razy ten pan sie już żegnał z mediami i polityka? > Trudno niektórym dotrzymać obietnicy. Temu nie mozesz zarzucic ze jest "oderwany od koryta"... Odpowiedz Link