10.06.16, 22:00
zaczelo sie.

Francuzi mecza sie z Rumunia... Do przerwy 0:0
Kibicuje oczywiscie gospodarzom i zarad pedze na druga polowe.

Allez les bleus! Allez enfants!

Obserwuj wątek
    • ja.nusz Re: Euro 2016 10.06.16, 22:15
      Mam wrażenie, jak by grała Szwecja z Kamerunem - u Francuzów same negry a Murenen wszystkie bialutkie.
      Mecz jest bardzo ciekawy - jestem za Kamerunem:)
      • maria421 Re: Euro 2016 11.06.16, 09:42
        ja.nusz napisał:

> Mam wrażenie, jak by grała Szwecja z Kamerunem - u Francuzów same negry a Muren
        > en wszystkie bialutkie.
        > Mecz jest bardzo ciekawy - jestem za Kamerunem:)

Nie zapominaj o Koscielnym, czyli o "polskim akcencie" w koszulce z kogutem:)
        • maria421 Re: Euro 2016 11.06.16, 17:17
          Selekcjoner Francuzow umiescil co prawda w druzynie mase czarnych, ale i tak jest rasista :

www.zczuba.sport.pl/Zczuba/1,138263,20223583,wymowne-zdjecie-karima-benzemy-powodzenia.html#BoxSpecPrze

• a000000 Re: Euro 2016 11.06.16, 17:40
            maria421 napisała:

> Selekcjoner Francuzow umiescil co prawda w druzynie mase czarnych, ale i tak je
            > st rasista :

rasistą???? dlatego, że odsunął od mistrzostw osobę podejrzaną o przestępstwo?
            • maria421 Re: Euro 2016 11.06.16, 18:26
              a000000 napisała:

> rasistą???? dlatego, że odsunął od mistrzostw osobę podejrzaną o przestępstwo?

Jasne ze Benzema sam sie tym pograza.
              • ja.nusz Re: Euro 2016 11.06.16, 21:23
                maria421 napisała:

> a000000 napisała:
                >
                > > rasistą???? dlatego, że odsunął od mistrzostw osobę podejrzaną o przestę
                > pstwo?
                >
                > Jasne ze Benzema sam sie tym pograza.

Benzyna jest Arabem, a jak wiadomo, oni są pod tym względem ostro przewrażliwieni.
                A swoją drogą, gdyby trener reprezentacji Francji był naprawdę rasistą to i tak nie miałby wyjścia - większość francuskich zawodowców to murzyni i Arabawie.
                • maria421 Re: Euro 2016 12.06.16, 08:54
                  ja.nusz napisał:

> Benzyna jest Arabem, a jak wiadomo, oni są pod tym względem ostro przewrażliwie
                  > ni.

Benzema jest muzulmaminem, a ci, jak wiadomo, uwazaja sie za niekrytykowalnych. Szczegolnie przez niewiernych.
                  • maria421 Re: Euro 2016 12.06.16, 08:57
                    Bydlaki :

www.sport.pl/euro2016/1,136510,20226089,euro-2016-paskudne-sceny-w-marsylii-po-meczu-anglia-rosja.html#MTstream

• astra18 Re: Euro 2016 12.06.16, 09:48
                      maria421 napisała:

> Bydlaki :
                      >
                      > www.sport.pl/euro2016/1,136510,20226089,euro-2016-paskudne-sceny-w-marsylii-po-meczu-anglia-rosja.html#MTstream
                      >

Może poczuli się "niedowartościowani". Głupi ten burmistrz Marsylii, zamiast brać przykład z prezydenta/tki Warszawy HGW i zorganizować uroczysty przemarsz kibiców rosyjskich na stadion, to potraktował ich jak zwykłych kiboli.
                  • ja.nusz Re: Euro 2016 12.06.16, 10:41
                    maria421 napisała:

> ja.nusz napisał:
                    >
                    > > Benzyna jest Arabem, a jak wiadomo, oni są pod tym względem ostro przewra
                    > żliwie
                    > > ni.
                    >
                    > Benzema jest muzulmaminem, a ci, jak wiadomo, uwazaja sie za niekrytykowalnych.
                    > Szczegolnie przez niewiernych.

Tak reagują również niewierzący Arabowie, dlatego podkreślanie jego wyznania uważam za zbędne - i tak wychodzi na jedno.
                    • maria421 Re: Euro 2016 12.06.16, 16:33
                      Najwyrazniej na Euro pojechali kibice a nie kibole :

www.zczuba.sport.pl/Zczuba/1,138263,20228023,polscy-fani-rozbili-bank-najpiekniejsze-starcie-kibicow.html#MTstream

Pamietacie ze w 2012 w Polsce Irlandczycy byli najfajniejszymi kibicami?

Szczegolnie jak spiewali "The Fields of Athenry "

www.youtube.com/watch?v=Zr1rzSSMsac

• a000000 Re: Euro 2016 11.06.16, 21:40
                trudno trenera nazwać rasistą, skoro prawie cała jego drużyna to kolorowi. No i trudno mieć pretensje, że osobę podejrzaną o przestępstwo odsuwa od igrzysk. Jakieś zasady muszą być.

• a000000 Re: Euro 2016 11.06.16, 21:52
                  chciałam zobaczyć kto zacz ten piłkarz, i pan Googiel powiedział, że to francuska federacja piłki kopanej nie wydała zgody na powołanie go do kadry.
    • jureek Re: Euro 2016 12.06.16, 17:28
      Bardzo cieszy mnie przegrana Turków, bo na ulicach widać było takie ich wzmożenie patriotyczne, że jak tylko to zobaczyłem, to życzyłem im przegranej.
    • astra18 Re: Euro 2016 12.06.16, 19:02
      pbs.twimg.com/media/Ckw9Vk0WYAE7Pps.jpg:large
      • maria421 Polska -Irlandia Pn 1:0 !!! 12.06.16, 19:53
        Wreszcie! Same pochwaly dla Polakow w niemieckiej TV.
        • astra18 Re: Polska -Irlandia Pn 1:0 !!! 12.06.16, 19:57
          Ach te nasze służby specjalne...:)

pbs.twimg.com/media/CkxLxV-XAAAT9OF.jpg:large

• maria421 Niemcy-Ukraina 2:0 12.06.16, 22:54
            No i dobrze :-)
        • lepian4 Re: Polska -Irlandia Pn 1:0 !!! 13.06.16, 21:43

A co w niemieckiej telewizji maja komentowac? Kolejnych kandydatow na ulubionego sasiada, ktorzy nie znaja barw narodowych?
          • maria421 Wlochy-Belgia 2:0 13.06.16, 22:56
            Pieknie!
            • ja.nusz Re: Wlochy-Belgia 2:0 13.06.16, 23:37
              W czwartek TVPiS 1 pokaże mecz Polska-Niemcy.
              W tym samym czasie TVPiS 2 pokaże...."Krzyżaków"
              • maria421 Re: Wlochy-Belgia 2:0 14.06.16, 07:57
                ja.nusz napisał:

> W czwartek TVPiS 1 pokaże mecz Polska-Niemcy.
                > W tym samym czasie TVPiS 2 pokaże...."Krzyżaków"

Pani poslanka Pawlowicz juz napisala ze w czwartek to bedzie mecz Kaczynski-Tusk.

Zapomniala , biedna, ze w takim starciu Kaczynski nie mialby zadnych szans :-)

• jureek Re: Wlochy-Belgia 2:0 14.06.16, 08:30
                ja.nusz napisał:

> W czwartek TVPiS 1 pokaże mecz Polska-Niemcy.
                > W tym samym czasie TVPiS 2 pokaże...."Krzyżaków"

Aż sprawdziłem w programie, rzeczywiście nie robisz sobie jaj, tylko naprawdę tak jest w programie.
                • ja.nusz Re: Wlochy-Belgia 2:0 14.06.16, 09:15
                  Gdyby Polska grała przeciwko Rosji, to na pewno pokazaliby równolegle "Smoleńsk".
                  • maria421 Re: Wlochy-Belgia 2:0 14.06.16, 09:27
                    Nie wiem czy Polacy maja sie tymi "Krzyzakami" podgrzewac, czy tez jest to przewidziane na ewentualne otarcie lez bo przeciez i tak wszyscy Polacy beda kibicowac swoim.
                  • jureek Re: Wlochy-Belgia 2:0 14.06.16, 09:44
                    ja.nusz napisał:

> Gdyby Polska grała przeciwko Rosji, to na pewno pokazaliby równolegle "Smoleńsk".

A propos "Smoleńska", to co się z tym filmem dzieje?
                    Już dawno miała być premiera, Kaczyński film obejrzał, a potem cicho się zrobiło.
                    Pierwszy "półkownik" czwartej (czy może piątej już) Rzeczpospolitej?
                    • lepian4 Re: Wlochy-Belgia 2:0 14.06.16, 09:55
                      "Smolensk" pojawi sie w polfinale.

ARD tez niezle sie przygotowalo na spotkanie z Polska: na pierwsza polowe proponuja "Mord in bester Gesellschat: Tod der Sünde".
                      Na druga polowe: "Mordkommission Instabul- Die steineren Krieger".

Strach pomyslec, co mozna byloby obejrzec, gdyby do rozgrywek w ME zakwalifikowalby sie Izrael
    • jureek Re: Euro 2016 14.06.16, 13:13
      memnews.pl/img/5884/andrzej-odwiedzil-roberta-troche-nie-w-pore/
      • lepian4 Re: Euro 2016 14.06.16, 13:55
        Glupiutki zart. Ale trzeba sie z tym pogodzic: zwolennikow donosicieli finezja i polot sa obce.

Co sadzisz o Merkel w meskiej szatni po meczu? Od ilu to juz lat ta brzydula pozuje z polnagimi facetami?
        • jureek Re: Euro 2016 14.06.16, 14:20
          lepian4 napisał:

> Glupiutki zart.

Zgadzam się, że taki sobie. To nie ta finezja co "bule", "komoruskie" i "szoguny". Tu masz lepszy:

memnews.pl/img/5905/budujmy-orliki-a-nie-smolenskie-pomniki/
          • lepian4 Re: Euro 2016 14.06.16, 15:04
            Zart byl cieniutki, twoje wyjasnienia sa beznadzejne.

Nie odpowiedziales na moje pytanie odnosnie Merkel, ktora radosnie pozuje posrod polnagich mezczyzn i nikomu to nie przeszkadza!
            • jureek Re: Euro 2016 14.06.16, 15:12
              lepian4 napisał:

> Nie odpowiedziales na moje pytanie odnosnie Merkel, ktora radosnie pozuje posro
              > d polnagich mezczyzn i nikomu to nie przeszkadza!

Mi też to nie przeszkadza, bo Merkel lubię, a Dudy nie. Myślę, że Duda nie będzie się chlastał z tego powodu, że go nie lubię, przecież lubią go "leśne ruchadła" i inne takie.
              • maria421 Francja-Albania 2:0 16.06.16, 08:16
                a dzisiaj wieczorem bede miala dusze na ramieniu i rece czerwone od sciskania kciukow za Polakow.

• ja.nusz Re: Francja-Albania 2:0 16.06.16, 08:21
                  Miejmy nadzieję, że Adam Nawałka dokona dzisiaj kilka dobrych zmian....
              • lepian4 Re: Euro 2016 16.06.16, 10:19
                To jest potwornie obrzydliwe, co napisales. Koszmar! A tak ochoczo bronisz poszanowania innosci, toleracji i globalnego szczescia! Coz, okazuje sie, ze twoje widzimisie bedzie decydowac, ktorzy politycy moga sportowcom gratulowac, a ktorzy nie.

Twoje wyznanie merkelowskiej sympatii wymaga dzis duzo odwagi. Dlatego tym pozytywnym akcentem zakoncze rozwazania o "szlachetnej" Merkel i "paskudnym" Andrzeju D.
                • ja.nusz Re: Euro 2016 16.06.16, 10:29

lepian4 napisał:

> To jest potwornie obrzydliwe, co napisales. Koszmar! A tak ochoczo bronisz posz
                  > anowania innosci, toleracji i globalnego szczescia! Coz, okazuje sie, ze twoje
                  > widzimisie bedzie decydowac, ktorzy politycy moga sportowcom gratulowac, a kto
                  > rzy nie.
                  >
                  > Twoje wyznanie merkelowskiej sympatii wymaga dzis duzo odwagi. Dlatego tym pozy
                  > tywnym akcentem zakoncze rozwazania o "szlachetnej" Merkel i "paskudnym" Andrze
                  > ju D.

Konia z rzędem temu, kto skuma, o co temu grafomanowi w jego porannym bełkocie biega.
                  • lepian4 Re: Euro 2016 16.06.16, 16:23
                    Starym zwyczajem wypij faszeczke, to moze zaczniesz wzglednie normalnie funkcjonowac.

Twoje zdrowie nicponiu!
                    • ja.nusz Re: Euro 2016 16.06.16, 17:42
                      lepian4 napisał:

> Starym zwyczajem wypij faszeczke, to moze zaczniesz wzglednie normalnie funkcjo
                      > nowac.
                      >
                      > Twoje zdrowie nicponiu!

Żeby jego debilizmy zdzierżyć, należałoby wypić wiaderko - niech sobie grafomani dalej, półgłówków i tak nie bierze tu nikt na poważnie.
    • zbyfauch Re: Euro 2016 16.06.16, 16:29
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/sd/qf/mqca/NtOw7kP59WS72763dX.jpg
      • ja.nusz Re: Euro 2016 16.06.16, 17:46
        Zbycho, gdzieś Ty się chował - nigdy nie zaciągnęli Cię na Traugutta?;)
        • zbyfauch Re: Euro 2016 16.06.16, 19:27
          ja.nusz napisał:
          > Zbycho, gdzieś Ty się chował - nigdy nie zaciągnęli Cię na Traugutta?;)

Nigdy w życiu nie byłem na stadionie piłkarskim. Mecze, które obejrzałem w telewizorze w całości możnaby chyba policzyć na palcach jednej ręki.
          Tak było od dzieciństwa.
          A od kiedy zobaczyłem te tępe, rozwrzeszczane ryje kibolskiej hołoty to brak zainteresowania przerodził się w niechęć pomieszaną z odrazą a nawet wrogością.
    • jureek Chorągiewkowa asymetria 16.06.16, 20:39
      W zeszłym tygodniu widziałem w Niemczech całkiem sporo samochodów z chorągiewkami w polskich barwach narodowych (nie było to aż takie wzmożenie patriotyczne jak Turków, którzy nawet dwumetrowe flagi potrafią wozić, ale jednak widać nas), teraz zaś jestem w Polsce i widziałem tu tylko jedno jedyne auto z niemiecką chorągiewką. I to na terenach zamieszkałych przez "mniejszość niemiecką".
      • maria421 Polska- Niemcy 0:0 16.06.16, 22:53
        Uffff....

• ja.nusz Re: Polska- Niemcy 0:0 17.06.16, 00:32
          Sprawiedliwy remis, który wysyła Ukraińców do domu.
          • jureek Re: Polska- Niemcy 0:0 17.06.16, 09:31
            ja.nusz napisał:

> Sprawiedliwy remis, który wysyła Ukraińców do domu.

Remis to tylko na "jedynce", bo na "dwójce" było zwycięstwo ;)
            • ja.nusz Re: Polska- Niemcy 0:0 17.06.16, 11:28
              jureek napisał:

> ja.nusz napisał:
              >
              > > Sprawiedliwy remis, który wysyła Ukraińców do domu.
              >
              > Remis to tylko na "jedynce", bo na "dwójce" było zwycięstwo ;)

No to powinni naszym dopisać 3 punkty w tabeli.??
              • ja.nusz Re: Polska- Niemcy 0:0 17.06.16, 15:09
                Forza Italia!!!!
                • zbyfauch Re: Polska- Niemcy 0:0 17.06.16, 15:15
                  ja.nusz napisał:
                  > Forza Italia!!!!

A Germania Furza.
                  • ja.nusz Re: Polska- Niemcy 0:0 17.06.16, 15:28
                    zbyfauch napisał:

> ja.nusz napisał:
                    > > Forza Italia!!!!
                    >
                    > A Germania Furza.

Jako totalny lajkonik w temacie, powinieneś właściwie milczeć, ale te furce są trafione.
                    Możesz włączyć cetdeefa i zacząć się nawracać:)
                • maria421 Re: Polska- Niemcy 0:0 17.06.16, 17:13
                  ja.nusz napisał:

> Forza Italia!!!!

Wygrali 1:0 ale mecz nudny.
    • maria421 Re: Euro 2016 21.06.16, 16:56
      Niemcy graja w tym samym czasie co Polska, wiec niemiecka TV transmituje mecz Niemcow.

Trudno, nie obejrze meczu Polska-Ukraina.

• jureek Re: Euro 2016 21.06.16, 17:42
        maria421 napisała:

> Niemcy graja w tym samym czasie co Polska, wiec niemiecka TV transmituje mecz N
        > iemcow.
        >
        > Trudno, nie obejrze meczu Polska-Ukraina.

Nie odbierasz SAT1? Tam jest transmisja meczu naszych, więc nawet, chociaż generalnie nie oglądam prywatnych telewizji, zrobię wyjątek i przełączę na SAT1.
        • maria421 Re: Euro 2016 21.06.16, 19:54
          Obejrzalam pierwsza polowe Niemcy -Irlandia Pn i druga polowe Polska-Ukraina, wiec widzialam oba gole.

Gratulacje dla naszych ! :-)
        • lepian4 Re: Euro 2016 22.06.16, 09:15
          SAT1 transmitowal mecz nie Polski i Ukrainy, tylko zlodziei i oszustow. Tak glosil przed meczem niemiecki kabaretysta Serdar Somuncu. Po arabsku ocenil polsko-ukrainskie kobiety, ktore ponoc przed meczem sortowane sa wedlug kobiecych walorow i niejako na sile wpychane sa na trybuny.

Pozniej komentator doznal oswiecenia i uznal, ze Ukraincy spiewali w pierszej strofie swojego hymnu "Jeszcze Ukraina nie zginela... " Pozniej juz nie ogladalem tego rasistowskiego analfabetyzmu. Zabraklo mi zwyczajnie ochoty.
          • maria421 Re: Euro 2016 22.06.16, 09:28
            lepian4 napisał:

> SAT1 transmitowal mecz nie Polski i Ukrainy, tylko zlodziei i oszustow. Tak glo
            > sil przed meczem niemiecki kabaretysta Serdar Somuncu. Po arabsku ocenil polsko
            > -ukrainskie kobiety, ktore ponoc przed meczem sortowane sa wedlug kobiecych wal
            > orow i niejako na sile wpychane sa na trybuny.

Nie cierpie Somuncu, ale od kiedy on , Turek, po arabsku mowi?

> Pozniej komentator doznal oswiecenia i uznal, ze Ukraincy spiewali w pierszej s
            > trofie swojego hymnu "Jeszcze Ukraina nie zginela... " Pozniej juz nie ogladale
            > m tego rasistowskiego analfabetyzmu. Zabraklo mi zwyczajnie ochoty.

Lepian, ten Twoj post jest rowniez potwierdzeniem tego co wczoraj pisalam.

Na KAZDY temat, nawet na temat zwycieskiego meczu Polska- Ukraina Ty masz zawsze jednakowa reakcje i jest nia ..... rzyg.
            • lepian4 Re: Euro 2016 22.06.16, 09:33
              Wspomnialem jedynie, ze nie ogladalem meczu, poniewaz niemiecki satyryk z Anatolii powali mnie na kolana, pozniej komentator dobil mnie do reszty.

Jesli masz problemy ze zrozumieniem, spytaj sie Christiana, albo januszka. Cholera wie, jako kto dzis sie obudzil
              • jureek Re: Euro 2016 22.06.16, 09:43
                lepian4 napisał:

> Wspomnialem jedynie, ze nie ogladalem meczu, poniewaz niemiecki satyryk z Anato
                > lii powali mnie na kolana, pozniej komentator dobil mnie do reszty.

W Twoim telewizorze nie da się wyłączyć dźwięku?
                • lepian4 Re: Euro 2016 22.06.16, 09:46
                  Zalosny jest ten dwoj dowcip.
            • jureek Re: Euro 2016 22.06.16, 09:41
              maria421 napisała:

> Nie cierpie Somuncu, ale od kiedy on , Turek, po arabsku mowi?

Nie znam gościa, bo mało ogladam TV, słyszałem tylko, ze bronił prawa Böhmermanna do swobodnej twórczości i tym mocno podpadł Erdoganowi i nacjonalistycznie nastawionym Turkom.
              • lepian4 Re: Euro 2016 22.06.16, 09:54
                Broniac Böhmermanna uznal jedynie, ze ten wierszyk o kryminalnym Erdoganie byl swiadomie obrazliwy i przed kamerami glosil, ze on czegos takiego nigdy by nie uczynil. Dzis to arabskie sumienie niemieckiego narodu nazywa Polakow zlodziejami, Ukraincow oszustami, a kobiety z obu krajow porownuje do tanich prostytutek.
                • maria421 Re: Euro 2016 22.06.16, 09:55
                  lepian4 napisał:

> Broniac Böhmermanna uznal jedynie, ze ten wierszyk o kryminalnym Erdoganie byl
                  > swiadomie obrazliwy i przed kamerami glosil, ze on czegos takiego nigdy by nie
                  > uczynil. Dzis to arabskie sumienie niemieckiego narodu nazywa Polakow zlodzieja
                  > mi, Ukraincow oszustami, a kobiety z obu krajow porownuje do tanich prostytut
                  > ek.

Jakie "arabskie"??? To jest Turek!
                  • lepian4 Re: Euro 2016 22.06.16, 10:18
                    O tym kim sa arabowie, wyjasnia wymienicie Ksiega Jeremiasza. Fantastycnie pasuje tez do naszego ulubienca zza Buga:
                    "
                    24 Całość królów Arabii oraz wszystkich królów mieszańców, osiedlonych na puszczy.

25 Wszystkich królów Zymry, wszystkich królów Elamu i wszystkich królów Madaju.

26 Wszystkich królów Północy, bliskich i oddalonych jeden od drugiego oraz wszystkie królestwa ziemi, które są na powierzchni świata; a król Szeszakuniech pije po nich.

27 Oświadcz im: Tak mówi WIEKUISTY Zastępów, Bóg Israela: Pijcie, abyście się upili, wymiotowali, padali i więcej nie powstali na skutek miecza, który wśród was posyłam!"
                • jureek Re: Euro 2016 22.06.16, 10:18
                  lepian4 napisał:

> Dzis to arabskie sumienie niemieckiego narodu nazywa Polakow zlodzieja
                  > mi, Ukraincow oszustami, a kobiety z obu krajow porownuje do tanich prostytut
                  > ek.

Może puść sobie to wideo w zwolnionym tempie i wtedy zrozumiesz, że niczego takiego nie powiedział.
                  • maria421 Re: Euro 2016 22.06.16, 10:30
                    jureek napisał:

> Może puść sobie to wideo w zwolnionym tempie i wtedy zrozumiesz, że niczego tak
                    > iego nie powiedział.

Wlasciwie to trudno wyczuc czy chcial dowalic Polakom i Ukraincom czy Gaulandowi. Jak juz pisalam, cienki z niego kabaretysta z cienkim humorem. Nie rozumiem tylko dlaczego jest tak czestym gosciem w roznych talk shows.

P.S. Moim ulubionym tureckim kabaretysta jest Kaya Janar
                  • lepian4 Re: Euro 2016 22.06.16, 10:36
                    Zamiast tego wkleje tobie piekne tlumaczenie z googla:

dziś odgrywają złodziei przeciw oszustom
                    • ja.nusz Re: Euro 2016 22.06.16, 11:00
                      lepian4 napisał:

> Zamiast tego wkleje tobie piekne tlumaczenie z googla:
                      >

Okazuje się, że j.niemiecki ma też marnie opanowany - poziom kanakendeutsch.

• lepian4 Re: Euro 2016 22.06.16, 11:09
                        Spytaj sie Christiana, czy jest tez tego samego zdania? Pozniej pogadamy
                        • ja.nusz Re: Euro 2016 22.06.16, 11:14
                          Tego samego zdania jest podręcznik do gramatyki j. niemieckiego, klasy 1 do 4...
              • maria421 Re: Euro 2016 22.06.16, 09:57
                jureek napisał:

> Nie znam gościa, bo mało ogladam TV, słyszałem tylko, ze bronił prawa Böhmerman
                > na do swobodnej twórczości i tym mocno podpadł Erdoganowi i nacjonalistycznie n
                > astawionym Turkom.

Cienki z niego kabaretysta . Obejrzyj to i powiedz co by bylo gdyby jakis niemiecki satyryk podobnie sie o Turkach wyrazil :

www.youtube.com/watch?v=tnglKhiuFLU
                • jureek Re: Euro 2016 22.06.16, 10:17
                  maria421 napisała:

> jureek napisał:
                  >
                  > > Nie znam gościa, bo mało ogladam TV, słyszałem tylko, ze bronił prawa Böh
                  > merman
                  > > na do swobodnej twórczości i tym mocno podpadł Erdoganowi i nacjonalistyc
                  > znie n
                  > > astawionym Turkom.
                  >
                  > Cienki z niego kabaretysta . Obejrzyj to i powiedz co by bylo gdyby jakis niemi
                  > ecki satyryk podobnie sie o Turkach wyrazil :
                  >
                  > www.youtube.com/watch?v=tnglKhiuFLU

Faktycznie średnio śmieszny, ale spodobało mi się trafne określenie "gepflegt ausländerfeindlich".
          • jureek Re: Euro 2016 22.06.16, 09:38
            lepian4 napisał:

> SAT1 transmitowal mecz nie Polski i Ukrainy, tylko zlodziei i oszustow. Tak glo
            > sil przed meczem niemiecki kabaretysta Serdar Somuncu.

www.ran.de/fussball/europameisterschaft/em-clips/video/serdar-somuncu-heute-po-litisch-korrekt-clip
            Tutaj możesz sobie posłuchać jeszcze raz, jak będzie za szybko, możesz zatrzymać i zastanowić się chwile, może wtedy zrozumiesz, ze to nie Somuncu głosił, ze chodzi o mecz złodziei i oszustów, a tylko kpił, ze coś takiego powiedziałby Alexander Gauland. To naprawdę nie jest aż takie skomplikowane, trzeba tylko trochę się postarać zrozumieć.

• zbyfauch Nic nie jest wolne od polityki, 22.06.16, 07:40
      piłka kopana też nie. :)

https://scontent-ord1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13516694_1741826546075065_4478243526544755581_n.jpg?oh=e6429ec4c93d450ae34a2fb78fdc55be&oe=57C2F590
      • maria421 Re: Nic nie jest wolne od polityki, 22.06.16, 09:29
        Fajny MEM :-)
    • jureek Re: Euro 2016 22.06.16, 23:38
      Bardzo mnie to cieszy, że Turki jadą do domu. No i cieszy też, że Włosi dostali po nosie i trafią na Hiszpanię
      • ja.nusz Re: Euro 2016 23.06.16, 04:25
        jureek napisał:

> Bardzo mnie to cieszy, że Turki jadą do domu. No i cieszy też, że Włosi dostali
        > po nosie i trafią na Hiszpanię

Włosi zagrają z Hiszpanią dlatego, bo Hiszpania dostała po nosie od Chorwacji.
        Porażka z Irlandią nie miała żadnego wpływu - Włosi już przed tym meczem byli zwycięzcą grupy.
        Poza tym grali "drugim garniturem".
      • lepian4 Re: Euro 2016 23.06.16, 10:59
        Tak, Turki pojechali z Mistrzostw Europdy do swego azjatyckeiego domu!

Wogole nie powinni przyjechac, podobnie, jak cala ta reszta przecietniakow, ktorzy masowo bija rekory: pierwszy raz biora udzial w ME, pierwszy raz wychodza z grupy... A podczas meczow sieja nuda.

Polakom wystarczyly dwa gole by zajac drugie miejsce w tabeli!!!! Kurna nie moze byc tak, ze kwalifikacje sa ciekawsze od samych mistrzostw!
      • alpepe Re: Euro 2016 23.06.16, 12:22
        Ja też się ucieszyłam, Turcja i Rosja to Azja, co oni w ogóle robili na EURO?
        • ja.nusz Re: Euro 2016 23.06.16, 23:48
          alpepe napisała:

> Ja też się ucieszyłam, Turcja i Rosja to Azja, co oni w ogóle robili na EURO?

Dziwisz się, bo nie masz pojęcia o strukturach UEFA - tam nawet Kazahstan jest członkiem i brał udział w eliminacjaach do turnieju ME.
    • maria421 Polska w cwiercfinale! 25.06.16, 17:44
      Az mi rece spuchly od sciskania kciukow :-)
      • maria421 Niemcy-Slowacja 3:0 26.06.16, 19:52
        Troche mi nawet zal Slowakow.
        • jureek Re: Niemcy-Slowacja 3:0 27.06.16, 09:17
          maria421 napisała:

> Troche mi nawet zal Slowakow.

A mi Irlandczyków.
          • alpepe Re: Niemcy-Slowacja 3:0 27.06.16, 09:35
            A mnie Węgrów, strasznie ich zbili Belgowie.
            • jureek Re: Niemcy-Slowacja 3:0 27.06.16, 09:48
              alpepe napisała:

> A mnie Węgrów, strasznie ich zbili Belgowie.

A mnie ten wynik bardzo ucieszył, ponieważ wbrew maistreamowi kibicuję Belgom.
              • alpepe Re: Niemcy-Slowacja 3:0 27.06.16, 12:28
                Ja tam jakoś mam sentyment do Węgrów, Belgii nie znam, Trump ponoć powiedział, że to piękne miasto ;)
                • jureek Re: Niemcy-Slowacja 3:0 27.06.16, 12:52
                  alpepe napisała:

> Ja tam jakoś mam sentyment do Węgrów, Belgii nie znam,

Znam tylko jedną Belgijkę, przyszłą teściową mojej córki, i jest to bardzo fajna osoba.
                  • maria421 Wlochy- Hiszpania 2:0 27.06.16, 19:56
                    Wlochy sie pieknie zrewanzowaly za porazke w Euro 2012.
                    • astra18 Re: Wlochy- Hiszpania 2:0 27.06.16, 20:08
                      maria421 napisała:

> Wlochy sie pieknie zrewanzowaly za porazke w Euro 2012.

Pieknie to będzie jak Niemców wywalą z turnieju:)
                      • maria421 Re: Wlochy- Hiszpania 2:0 27.06.16, 20:27
                        astra18 napisał:

> Pieknie to będzie jak Niemców wywalą z turnieju:)

To jest calkiem mozliwe, bo Niemcy nie mieli nigdy szczescia do Wlochow :-)
                        • jureek Re: Wlochy- Hiszpania 2:0 27.06.16, 20:50
                          maria421 napisała:

> To jest calkiem mozliwe, bo Niemcy nie mieli nigdy szczescia do Wlochow :-)

Mało kiedy kibicuję Niemcom, ale w meczu z Włochami będę za Niemcami.
                          • jureek Re: Wlochy- Hiszpania 2:0 27.06.16, 20:56
                            jureek napisał:

> Mało kiedy kibicuję Niemcom, ale w meczu z Włochami będę za Niemcami.

Za parę minut zaś chciałbym zobaczyć drugi brexit.
                            • astra18 Re: Wlochy- Hiszpania 2:0 27.06.16, 21:06
                              jureek napisał:

> jureek napisał:
                              >
                              > > Mało kiedy kibicuję Niemcom, ale w meczu z Włochami będę za Niemcami.
                              >
                              > Za parę minut zaś chciałbym zobaczyć drugi brexit.

Z miłości do islandzkiego stylu gry?:)
                              • jureek Re: Wlochy- Hiszpania 2:0 27.06.16, 22:58
                                astra18 napisał:

> Z miłości do islandzkiego stylu gry?:)

No, całkiem fajny ten styl mają. Strzelają bramki, swojej bramki bronią, dużo biegają, nie faulują więcej niż inni - podoba mi się ich gra.
                                Teraz kolej na Francuzów.
                            • jureek Re: Wlochy- Hiszpania 2:0 27.06.16, 21:07
                              jureek napisał:

No ładnie, ledwo mecz się zaczął, a tu już 1:1
                              • ja.nusz Re: Wlochy- Hiszpania 2:0 27.06.16, 21:48
                                Trzymam kciuki polskiej reprezentacji, ale jak czytam w mediach o "białoczrwonej demonstracji siły", to mnie skręca.
                                Niezła bufonada z jedną z najsłabszych drużyn turnieju w tle.
                                Z jakiegoś utalentowanego Kalarepki robią już super gwiazdę - żenada.
                                Pomimo tego nie wykluczam zwycięstwa z Portugalią - jeżeli Lewandowski się w końcu obudzi a Ronaldo w 1. minucie zwichnie nogę....
                            • jureek Re: Wlochy- Hiszpania 2:0 27.06.16, 22:52
                              jureek napisał:

No i mamy drugi brexit.
                              • astra18 Re: Wlochy- Hiszpania 2:0 27.06.16, 23:00
                                jureek napisał:

> jureek napisał:
                                >
                                > > Za parę minut zaś chciałbym zobaczyć drugi brexit.
                                >
                                > No i mamy drugi brexit.

No nie bardzo- Walia wciaz w grze:)
                                • jureek Re: Wlochy- Hiszpania 2:0 27.06.16, 23:05
                                  astra18 napisał:

> No nie bardzo- Walia wciaz w grze:)

No bo Walia głosowała za pozostaniem w Unii.
                                  • astra18 Re: Wlochy- Hiszpania 2:0 27.06.16, 23:11
                                    jureek napisał:

> astra18 napisał:
                                    >
                                    > > No nie bardzo- Walia wciaz w grze:)
                                    >
                                    > No bo Walia głosowała za pozostaniem w Unii.

Ale wyszla byla summa summarum:)
                                    Na Euro ma swoje 3 grosze jeszcze do powiedzenia.
                                    Sloganik niezbyt trafny:)

• ja.nusz Re: Wlochy- Hiszpania 2:0 27.06.16, 23:21
                                    jureek napisał:

> astra18 napisał:
                                    >
                                    > > No nie bardzo- Walia wciaz w grze:)
                                    >
                                    > No bo Walia głosowała za pozostaniem w Unii.

Błąd Jura, 53% Walijczyków głosowało OUT.
          • lepian4 Re: Niemcy-Slowacja 3:0 27.06.16, 10:56
            A mnie jest zal, ze takie cieniole moga sie zalapac na te rozszerzone ME.
            Flaki z olejem. Wiekszosc meczy jest zwyczajnym nieporozumieniem. Niekiedy odnosze wrazenie, ze porzadna III-ligowa druzyna mogla by z powodzeniem rozwalic te dziarskie druzyny.
            Jestem za przywroceniem wczesniejszych rozwiazan. ME byly turniejem na najwyzszym poziomie. To bezmyslne bronienie sie na swoim polu karnym jest obrzydliwe.
    • jureek Re: Euro 2016 28.06.16, 18:31
      Syn ma jeden wolny bilet na mecz Polski z Portugalią za 100 euro. Ja mam za daleko, bo w Polsce jestem i urlopu nie dostanę, ale gdyby ktoś miał ochotę, to rozsyłam wici.
      • jureek Re: Euro 2016 28.06.16, 21:31
        jureek napisał:

> Syn ma jeden wolny bilet na mecz Polski z Portugalią za 100 euro. Ja mam za dal
        > eko, bo w Polsce jestem i urlopu nie dostanę, ale gdyby ktoś miał ochotę, to ro
        > zsyłam wici.

Już nieaktualne.
        • ja.nusz Re: Euro 2016 01.07.16, 00:58
          No i zesrał się orzełek.
          Cieszyłbym się, gdyby nasi awansowali, ale tą grą niestety na to nie zasłużyli.
          Zamiast po szybkim prowadzeniu i kilku szansach na podwyższenie wyniku, jechać dalej, oddali inicjatywę przeciwnikowi.
          Po wyrównaniu Potugalczyków przestali kompletnie grać i postanowili się uratować do jedenastek.
          Za tą błędną taktykę zostali surowo ukarani.
          Emocje były, ale piłkarsko mecz nudny jak flaki z olejem.
          Życzlyłbym sobie finału Walia-Islandia.
          • lepian4 Re: Euro 2016 01.07.16, 10:41
            O ile wiem twoja reprezentacja nawet sie nie zakwalifikowala, a reprezentacja szanownej malzonki juz jest w domu.

Oszczedz sobie misu bredni o gownie i sraniu..

Polscy piklarze grali w na miare swoich mozliwosci. Sukcesem jest, ze wyszli z grupy, pokonali Szwajcarie i skutecznie stawiali czola Portugalii, w ktorej graja wysmienici pilkarze.

Rozznica miedzy reprezentacja Polski a toba jest zasadnicza: polscy pilkarze dali z siebie wszystko, od lat wyraznie zdobywaja coraz wiecej obycia i doswiadczenia. Osiagneli taki poziom, ze nawet Portugalia jest dla nich przeciwnikiem do pokonania.

Ty dla od miany jestes zarozumoialym zasrancem, ktoremu z nogawki regularnie wylatuje nadmiar gowna. Pozniej sie dziwsz, ze wszedzie gowno cie otacza.

Przemysl to prosze. Moze stanie sie cud i ze wstydu zamilkniesz
            • ja.nusz Re: Euro 2016 01.07.16, 14:13
              lepian4 napisał:

> Oszczedz sobie misu bredni o gownie i sraniu..
              >
              > Polscy piklarze grali w na miare swoich mozliwosci. Sukcesem jest, ze wyszli z
              > grupy, pokonali Szwajcarie i skutecznie stawiali czola Portugalii, w ktorej gra
              > ja wysmienici pilkarze.
              >
              > Rozznica miedzy reprezentacja Polski a toba jest zasadnicza: polscy pilkarze da
              > li z siebie wszystko, od lat wyraznie zdobywaja coraz wiecej obycia i doswiadc
              > zenia. Osiagneli taki poziom, ze nawet Portugalia jest dla nich przeciwnikiem
              > do pokonania.
              >
              > Ty dla od miany jestes zarozumoialym zasrancem, ktoremu z nogawki regularnie wy
              > latuje nadmiar gowna. Pozniej sie dziwsz, ze wszedzie gowno cie otacza.
              >
              > Przemysl to prosze. Moze stanie sie cud i ze wstydu zamilkniesz

Obiektywnie patrząc, nawet ma częściowo rację, jeśli chodzi o mecz.
              Groteską jest jednak, że najwiękasza łachudra, wodolej i neonazista śmie cokolwiek bredzić o wstydzie.
              • maria421 Re: Euro 2016 02.07.16, 14:41
                Trudno, Polska nie weszla do polfinalu ale w porownaniu do Euro 2014 daleko zaszla, wiec nie pozostaje nic innego jak podziekowac calej ekipie za wspaniale emocje.

• maria421 Niemcy w polfinale 02.07.16, 23:53
                  napiecie do samego konca.
                  • ja.nusz Re: Polski kibic... 03.07.16, 12:01
                    ...nie potrafi się tylko cieszyć z osiągnięć własnej reprezentacji.
                    Polski kibic musi koniecznie wyśmiać innych (Włochów, Niemców itd.) - i już znów wyłażą polackie kompleksy - tym razem piłkarskie.
                    Wystarczy poczytać komentarze pod prawie każdym artykułem o ME - kpiny, memy i inne debilizmy.
                    Polacy nie muszą mieć kompleksów pod żadnym względem, ale one niestety wyłażą przy byle okazji....
                • maria421 Re: Euro 2016 03.07.16, 21:53
                  Nie moge patrzec jak Francuzi masakruja Wikingow.
                  • lepian4 Re: Euro 2016 04.07.16, 14:03
                    Dlaczego masakruja?
                    Druga polowe Islandczycy rozwiazali na swoja korzyc. Niefortunnie rozpoczeli ten mecz. Pozniej nie mieli juz szans.

Szkoda, bo polfinal Niemcow z Islandia bylby bardzo interesujacy.

Choc korzystajac z naszych srodladowych madrosci, to musza byc niezlymi rastami, skoro we wlasnej reprezentacji brakuje kolorowych. Sami blondyni i... Ech, nie bede wyreczal januszka z jego zadan misyjnych.
                    • maria421 Francja i Portugalia w finale 07.07.16, 22:57
                      Bede kibicowac Francuzom
                      • ja.nusz Re: Francja i Portugalia w finale 07.07.16, 23:42
                        maria421 napisała:

> Bede kibicowac Francuzom

A ja CR7.

• jureek Re: Francja i Portugalia w finale 08.07.16, 07:50
                          CR7? A co to takiego?
                          • lepian4 Re: Francja i Portugalia w finale 08.07.16, 08:27
                            Cristíano Ronaldo ma numer 7
                            • jureek Re: Francja i Portugalia w finale 08.07.16, 08:50
                              lepian4 napisał:

> Cristíano Ronaldo ma numer 7

Aha, dzięki. Sam bym na to nie wpadł, bo nie wiedziałem, jaki ma on numer.
                              • maria421 Portugalia! 10.07.16, 23:38
                                No i niech im bedzie.
                                • ja.nusz Re: Portugalia! 11.07.16, 00:08
                                  Portugalczycy zasłużyli na tytuł, bo pokazali wolę walki z piłkarsko lepszym przeciwnikiem.

A w Polsce będą teraz świrować, że wylecieliiśmy z mistrzem - już widzę i słyszę te komentarze.
                                  • maria421 @Lepian 11.07.16, 14:19
                                    Pisalam przeciez zebys nie tracil czasu na klotliwe posty z Januszem bo i tak je skasuje, wiec nie pytaj sie dlaczego kasuje.

Nawet w temacie Euro2016 nie mozesz sie powstrzymac od atakowania Janusza.
    • swiatlo Re: Euro 2016 14.07.16, 00:38
      Nie wiem czy gif tutaj przejdzie.
      https://media.giphy.com/media/OCyljPZ4QJjLW/giphy.gif

Jak nie, to tutaj link:

Boska Krystynka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka