maria421 10.06.16, 22:00 zaczelo sie. Francuzi mecza sie z Rumunia... Do przerwy 0:0 Kibicuje oczywiscie gospodarzom i zarad pedze na druga polowe. Allez les bleus! Allez enfants! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ja.nusz Re: Euro 2016 10.06.16, 22:15 Mam wrażenie, jak by grała Szwecja z Kamerunem - u Francuzów same negry a Murenen wszystkie bialutkie. Mecz jest bardzo ciekawy - jestem za Kamerunem:) Odpowiedz Link
maria421 Re: Euro 2016 11.06.16, 09:42 ja.nusz napisał: > Mam wrażenie, jak by grała Szwecja z Kamerunem - u Francuzów same negry a Muren > en wszystkie bialutkie. > Mecz jest bardzo ciekawy - jestem za Kamerunem:) Nie zapominaj o Koscielnym, czyli o "polskim akcencie" w koszulce z kogutem:) Odpowiedz Link
maria421 Re: Euro 2016 11.06.16, 17:17 Selekcjoner Francuzow umiescil co prawda w druzynie mase czarnych, ale i tak jest rasista : www.zczuba.sport.pl/Zczuba/1,138263,20223583,wymowne-zdjecie-karima-benzemy-powodzenia.html#BoxSpecPrze Odpowiedz Link
a000000 Re: Euro 2016 11.06.16, 17:40 maria421 napisała: > Selekcjoner Francuzow umiescil co prawda w druzynie mase czarnych, ale i tak je > st rasista : rasistą???? dlatego, że odsunął od mistrzostw osobę podejrzaną o przestępstwo? Odpowiedz Link
maria421 Re: Euro 2016 11.06.16, 18:26 a000000 napisała: > rasistą???? dlatego, że odsunął od mistrzostw osobę podejrzaną o przestępstwo? Jasne ze Benzema sam sie tym pograza. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Euro 2016 11.06.16, 21:23 maria421 napisała: > a000000 napisała: > > > rasistą???? dlatego, że odsunął od mistrzostw osobę podejrzaną o przestę > pstwo? > > Jasne ze Benzema sam sie tym pograza. Benzyna jest Arabem, a jak wiadomo, oni są pod tym względem ostro przewrażliwieni. A swoją drogą, gdyby trener reprezentacji Francji był naprawdę rasistą to i tak nie miałby wyjścia - większość francuskich zawodowców to murzyni i Arabawie. Odpowiedz Link
maria421 Re: Euro 2016 12.06.16, 08:54 ja.nusz napisał: > Benzyna jest Arabem, a jak wiadomo, oni są pod tym względem ostro przewrażliwie > ni. Benzema jest muzulmaminem, a ci, jak wiadomo, uwazaja sie za niekrytykowalnych. Szczegolnie przez niewiernych. Odpowiedz Link
maria421 Re: Euro 2016 12.06.16, 08:57 Bydlaki : www.sport.pl/euro2016/1,136510,20226089,euro-2016-paskudne-sceny-w-marsylii-po-meczu-anglia-rosja.html#MTstream Odpowiedz Link
astra18 Re: Euro 2016 12.06.16, 09:48 maria421 napisała: > Bydlaki : > > www.sport.pl/euro2016/1,136510,20226089,euro-2016-paskudne-sceny-w-marsylii-po-meczu-anglia-rosja.html#MTstream > Może poczuli się "niedowartościowani". Głupi ten burmistrz Marsylii, zamiast brać przykład z prezydenta/tki Warszawy HGW i zorganizować uroczysty przemarsz kibiców rosyjskich na stadion, to potraktował ich jak zwykłych kiboli. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Euro 2016 12.06.16, 10:41 maria421 napisała: > ja.nusz napisał: > > > Benzyna jest Arabem, a jak wiadomo, oni są pod tym względem ostro przewra > żliwie > > ni. > > Benzema jest muzulmaminem, a ci, jak wiadomo, uwazaja sie za niekrytykowalnych. > Szczegolnie przez niewiernych. Tak reagują również niewierzący Arabowie, dlatego podkreślanie jego wyznania uważam za zbędne - i tak wychodzi na jedno. Odpowiedz Link
maria421 Re: Euro 2016 12.06.16, 16:33 Najwyrazniej na Euro pojechali kibice a nie kibole : www.zczuba.sport.pl/Zczuba/1,138263,20228023,polscy-fani-rozbili-bank-najpiekniejsze-starcie-kibicow.html#MTstream Pamietacie ze w 2012 w Polsce Irlandczycy byli najfajniejszymi kibicami? Szczegolnie jak spiewali "The Fields of Athenry " www.youtube.com/watch?v=Zr1rzSSMsac Odpowiedz Link
a000000 Re: Euro 2016 11.06.16, 21:40 trudno trenera nazwać rasistą, skoro prawie cała jego drużyna to kolorowi. No i trudno mieć pretensje, że osobę podejrzaną o przestępstwo odsuwa od igrzysk. Jakieś zasady muszą być. Odpowiedz Link
a000000 Re: Euro 2016 11.06.16, 21:52 chciałam zobaczyć kto zacz ten piłkarz, i pan Googiel powiedział, że to francuska federacja piłki kopanej nie wydała zgody na powołanie go do kadry. Odpowiedz Link
jureek Re: Euro 2016 12.06.16, 17:28 Bardzo cieszy mnie przegrana Turków, bo na ulicach widać było takie ich wzmożenie patriotyczne, że jak tylko to zobaczyłem, to życzyłem im przegranej. Odpowiedz Link
maria421 Polska -Irlandia Pn 1:0 !!! 12.06.16, 19:53 Wreszcie! Same pochwaly dla Polakow w niemieckiej TV. Odpowiedz Link
astra18 Re: Polska -Irlandia Pn 1:0 !!! 12.06.16, 19:57 Ach te nasze służby specjalne...:) pbs.twimg.com/media/CkxLxV-XAAAT9OF.jpg:large Odpowiedz Link
lepian4 Re: Polska -Irlandia Pn 1:0 !!! 13.06.16, 21:43 A co w niemieckiej telewizji maja komentowac? Kolejnych kandydatow na ulubionego sasiada, ktorzy nie znaja barw narodowych? Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Wlochy-Belgia 2:0 13.06.16, 23:37 W czwartek TVPiS 1 pokaże mecz Polska-Niemcy. W tym samym czasie TVPiS 2 pokaże...."Krzyżaków" Odpowiedz Link
maria421 Re: Wlochy-Belgia 2:0 14.06.16, 07:57 ja.nusz napisał: > W czwartek TVPiS 1 pokaże mecz Polska-Niemcy. > W tym samym czasie TVPiS 2 pokaże...."Krzyżaków" Pani poslanka Pawlowicz juz napisala ze w czwartek to bedzie mecz Kaczynski-Tusk. Zapomniala , biedna, ze w takim starciu Kaczynski nie mialby zadnych szans :-) Odpowiedz Link
jureek Re: Wlochy-Belgia 2:0 14.06.16, 08:30 ja.nusz napisał: > W czwartek TVPiS 1 pokaże mecz Polska-Niemcy. > W tym samym czasie TVPiS 2 pokaże...."Krzyżaków" Aż sprawdziłem w programie, rzeczywiście nie robisz sobie jaj, tylko naprawdę tak jest w programie. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Wlochy-Belgia 2:0 14.06.16, 09:15 Gdyby Polska grała przeciwko Rosji, to na pewno pokazaliby równolegle "Smoleńsk". Odpowiedz Link
maria421 Re: Wlochy-Belgia 2:0 14.06.16, 09:27 Nie wiem czy Polacy maja sie tymi "Krzyzakami" podgrzewac, czy tez jest to przewidziane na ewentualne otarcie lez bo przeciez i tak wszyscy Polacy beda kibicowac swoim. Odpowiedz Link
jureek Re: Wlochy-Belgia 2:0 14.06.16, 09:44 ja.nusz napisał: > Gdyby Polska grała przeciwko Rosji, to na pewno pokazaliby równolegle "Smoleńsk". A propos "Smoleńska", to co się z tym filmem dzieje? Już dawno miała być premiera, Kaczyński film obejrzał, a potem cicho się zrobiło. Pierwszy "półkownik" czwartej (czy może piątej już) Rzeczpospolitej? Odpowiedz Link
lepian4 Re: Wlochy-Belgia 2:0 14.06.16, 09:55 "Smolensk" pojawi sie w polfinale. ARD tez niezle sie przygotowalo na spotkanie z Polska: na pierwsza polowe proponuja "Mord in bester Gesellschat: Tod der Sünde". Na druga polowe: "Mordkommission Instabul- Die steineren Krieger". Strach pomyslec, co mozna byloby obejrzec, gdyby do rozgrywek w ME zakwalifikowalby sie Izrael Odpowiedz Link
jureek Re: Euro 2016 14.06.16, 13:13 memnews.pl/img/5884/andrzej-odwiedzil-roberta-troche-nie-w-pore/ Odpowiedz Link
lepian4 Re: Euro 2016 14.06.16, 13:55 Glupiutki zart. Ale trzeba sie z tym pogodzic: zwolennikow donosicieli finezja i polot sa obce. Co sadzisz o Merkel w meskiej szatni po meczu? Od ilu to juz lat ta brzydula pozuje z polnagimi facetami? Odpowiedz Link
jureek Re: Euro 2016 14.06.16, 14:20 lepian4 napisał: > Glupiutki zart. Zgadzam się, że taki sobie. To nie ta finezja co "bule", "komoruskie" i "szoguny". Tu masz lepszy: memnews.pl/img/5905/budujmy-orliki-a-nie-smolenskie-pomniki/ Odpowiedz Link
lepian4 Re: Euro 2016 14.06.16, 15:04 Zart byl cieniutki, twoje wyjasnienia sa beznadzejne. Nie odpowiedziales na moje pytanie odnosnie Merkel, ktora radosnie pozuje posrod polnagich mezczyzn i nikomu to nie przeszkadza! Odpowiedz Link
jureek Re: Euro 2016 14.06.16, 15:12 lepian4 napisał: > Nie odpowiedziales na moje pytanie odnosnie Merkel, ktora radosnie pozuje posro > d polnagich mezczyzn i nikomu to nie przeszkadza! Mi też to nie przeszkadza, bo Merkel lubię, a Dudy nie. Myślę, że Duda nie będzie się chlastał z tego powodu, że go nie lubię, przecież lubią go "leśne ruchadła" i inne takie. Odpowiedz Link
maria421 Francja-Albania 2:0 16.06.16, 08:16 a dzisiaj wieczorem bede miala dusze na ramieniu i rece czerwone od sciskania kciukow za Polakow. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Francja-Albania 2:0 16.06.16, 08:21 Miejmy nadzieję, że Adam Nawałka dokona dzisiaj kilka dobrych zmian.... Odpowiedz Link
lepian4 Re: Euro 2016 16.06.16, 10:19 To jest potwornie obrzydliwe, co napisales. Koszmar! A tak ochoczo bronisz poszanowania innosci, toleracji i globalnego szczescia! Coz, okazuje sie, ze twoje widzimisie bedzie decydowac, ktorzy politycy moga sportowcom gratulowac, a ktorzy nie. Twoje wyznanie merkelowskiej sympatii wymaga dzis duzo odwagi. Dlatego tym pozytywnym akcentem zakoncze rozwazania o "szlachetnej" Merkel i "paskudnym" Andrzeju D. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Euro 2016 16.06.16, 10:29 lepian4 napisał: > To jest potwornie obrzydliwe, co napisales. Koszmar! A tak ochoczo bronisz posz > anowania innosci, toleracji i globalnego szczescia! Coz, okazuje sie, ze twoje > widzimisie bedzie decydowac, ktorzy politycy moga sportowcom gratulowac, a kto > rzy nie. > > Twoje wyznanie merkelowskiej sympatii wymaga dzis duzo odwagi. Dlatego tym pozy > tywnym akcentem zakoncze rozwazania o "szlachetnej" Merkel i "paskudnym" Andrze > ju D. Konia z rzędem temu, kto skuma, o co temu grafomanowi w jego porannym bełkocie biega. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Euro 2016 16.06.16, 16:23 Starym zwyczajem wypij faszeczke, to moze zaczniesz wzglednie normalnie funkcjonowac. Twoje zdrowie nicponiu! Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Euro 2016 16.06.16, 17:42 lepian4 napisał: > Starym zwyczajem wypij faszeczke, to moze zaczniesz wzglednie normalnie funkcjo > nowac. > > Twoje zdrowie nicponiu! Żeby jego debilizmy zdzierżyć, należałoby wypić wiaderko - niech sobie grafomani dalej, półgłówków i tak nie bierze tu nikt na poważnie. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Euro 2016 16.06.16, 17:46 Zbycho, gdzieś Ty się chował - nigdy nie zaciągnęli Cię na Traugutta?;) Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Euro 2016 16.06.16, 19:27 ja.nusz napisał: > Zbycho, gdzieś Ty się chował - nigdy nie zaciągnęli Cię na Traugutta?;) Nigdy w życiu nie byłem na stadionie piłkarskim. Mecze, które obejrzałem w telewizorze w całości możnaby chyba policzyć na palcach jednej ręki. Tak było od dzieciństwa. A od kiedy zobaczyłem te tępe, rozwrzeszczane ryje kibolskiej hołoty to brak zainteresowania przerodził się w niechęć pomieszaną z odrazą a nawet wrogością. Odpowiedz Link
jureek Chorągiewkowa asymetria 16.06.16, 20:39 W zeszłym tygodniu widziałem w Niemczech całkiem sporo samochodów z chorągiewkami w polskich barwach narodowych (nie było to aż takie wzmożenie patriotyczne jak Turków, którzy nawet dwumetrowe flagi potrafią wozić, ale jednak widać nas), teraz zaś jestem w Polsce i widziałem tu tylko jedno jedyne auto z niemiecką chorągiewką. I to na terenach zamieszkałych przez "mniejszość niemiecką". Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Polska- Niemcy 0:0 17.06.16, 00:32 Sprawiedliwy remis, który wysyła Ukraińców do domu. Odpowiedz Link
jureek Re: Polska- Niemcy 0:0 17.06.16, 09:31 ja.nusz napisał: > Sprawiedliwy remis, który wysyła Ukraińców do domu. Remis to tylko na "jedynce", bo na "dwójce" było zwycięstwo ;) Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Polska- Niemcy 0:0 17.06.16, 11:28 jureek napisał: > ja.nusz napisał: > > > Sprawiedliwy remis, który wysyła Ukraińców do domu. > > Remis to tylko na "jedynce", bo na "dwójce" było zwycięstwo ;) No to powinni naszym dopisać 3 punkty w tabeli.?? Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Polska- Niemcy 0:0 17.06.16, 15:15 ja.nusz napisał: > Forza Italia!!!! A Germania Furza. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Polska- Niemcy 0:0 17.06.16, 15:28 zbyfauch napisał: > ja.nusz napisał: > > Forza Italia!!!! > > A Germania Furza. Jako totalny lajkonik w temacie, powinieneś właściwie milczeć, ale te furce są trafione. Możesz włączyć cetdeefa i zacząć się nawracać:) Odpowiedz Link
maria421 Re: Polska- Niemcy 0:0 17.06.16, 17:13 ja.nusz napisał: > Forza Italia!!!! Wygrali 1:0 ale mecz nudny. Odpowiedz Link
maria421 Re: Euro 2016 21.06.16, 16:56 Niemcy graja w tym samym czasie co Polska, wiec niemiecka TV transmituje mecz Niemcow. Trudno, nie obejrze meczu Polska-Ukraina. Odpowiedz Link
jureek Re: Euro 2016 21.06.16, 17:42 maria421 napisała: > Niemcy graja w tym samym czasie co Polska, wiec niemiecka TV transmituje mecz N > iemcow. > > Trudno, nie obejrze meczu Polska-Ukraina. Nie odbierasz SAT1? Tam jest transmisja meczu naszych, więc nawet, chociaż generalnie nie oglądam prywatnych telewizji, zrobię wyjątek i przełączę na SAT1. Odpowiedz Link
maria421 Re: Euro 2016 21.06.16, 19:54 Obejrzalam pierwsza polowe Niemcy -Irlandia Pn i druga polowe Polska-Ukraina, wiec widzialam oba gole. Gratulacje dla naszych ! :-) Odpowiedz Link
lepian4 Re: Euro 2016 22.06.16, 09:15 SAT1 transmitowal mecz nie Polski i Ukrainy, tylko zlodziei i oszustow. Tak glosil przed meczem niemiecki kabaretysta Serdar Somuncu. Po arabsku ocenil polsko-ukrainskie kobiety, ktore ponoc przed meczem sortowane sa wedlug kobiecych walorow i niejako na sile wpychane sa na trybuny. Pozniej komentator doznal oswiecenia i uznal, ze Ukraincy spiewali w pierszej strofie swojego hymnu "Jeszcze Ukraina nie zginela... " Pozniej juz nie ogladalem tego rasistowskiego analfabetyzmu. Zabraklo mi zwyczajnie ochoty. Odpowiedz Link
maria421 Re: Euro 2016 22.06.16, 09:28 lepian4 napisał: > SAT1 transmitowal mecz nie Polski i Ukrainy, tylko zlodziei i oszustow. Tak glo > sil przed meczem niemiecki kabaretysta Serdar Somuncu. Po arabsku ocenil polsko > -ukrainskie kobiety, ktore ponoc przed meczem sortowane sa wedlug kobiecych wal > orow i niejako na sile wpychane sa na trybuny. Nie cierpie Somuncu, ale od kiedy on , Turek, po arabsku mowi? > Pozniej komentator doznal oswiecenia i uznal, ze Ukraincy spiewali w pierszej s > trofie swojego hymnu "Jeszcze Ukraina nie zginela... " Pozniej juz nie ogladale > m tego rasistowskiego analfabetyzmu. Zabraklo mi zwyczajnie ochoty. Lepian, ten Twoj post jest rowniez potwierdzeniem tego co wczoraj pisalam. Na KAZDY temat, nawet na temat zwycieskiego meczu Polska- Ukraina Ty masz zawsze jednakowa reakcje i jest nia ..... rzyg. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Euro 2016 22.06.16, 09:33 Wspomnialem jedynie, ze nie ogladalem meczu, poniewaz niemiecki satyryk z Anatolii powali mnie na kolana, pozniej komentator dobil mnie do reszty. Jesli masz problemy ze zrozumieniem, spytaj sie Christiana, albo januszka. Cholera wie, jako kto dzis sie obudzil Odpowiedz Link
jureek Re: Euro 2016 22.06.16, 09:43 lepian4 napisał: > Wspomnialem jedynie, ze nie ogladalem meczu, poniewaz niemiecki satyryk z Anato > lii powali mnie na kolana, pozniej komentator dobil mnie do reszty. W Twoim telewizorze nie da się wyłączyć dźwięku? Odpowiedz Link
jureek Re: Euro 2016 22.06.16, 09:41 maria421 napisała: > Nie cierpie Somuncu, ale od kiedy on , Turek, po arabsku mowi? Nie znam gościa, bo mało ogladam TV, słyszałem tylko, ze bronił prawa Böhmermanna do swobodnej twórczości i tym mocno podpadł Erdoganowi i nacjonalistycznie nastawionym Turkom. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Euro 2016 22.06.16, 09:54 Broniac Böhmermanna uznal jedynie, ze ten wierszyk o kryminalnym Erdoganie byl swiadomie obrazliwy i przed kamerami glosil, ze on czegos takiego nigdy by nie uczynil. Dzis to arabskie sumienie niemieckiego narodu nazywa Polakow zlodziejami, Ukraincow oszustami, a kobiety z obu krajow porownuje do tanich prostytutek. Odpowiedz Link
maria421 Re: Euro 2016 22.06.16, 09:55 lepian4 napisał: > Broniac Böhmermanna uznal jedynie, ze ten wierszyk o kryminalnym Erdoganie byl > swiadomie obrazliwy i przed kamerami glosil, ze on czegos takiego nigdy by nie > uczynil. Dzis to arabskie sumienie niemieckiego narodu nazywa Polakow zlodzieja > mi, Ukraincow oszustami, a kobiety z obu krajow porownuje do tanich prostytut > ek. Jakie "arabskie"??? To jest Turek! Odpowiedz Link
lepian4 Re: Euro 2016 22.06.16, 10:18 O tym kim sa arabowie, wyjasnia wymienicie Ksiega Jeremiasza. Fantastycnie pasuje tez do naszego ulubienca zza Buga: " 24 Całość królów Arabii oraz wszystkich królów mieszańców, osiedlonych na puszczy. 25 Wszystkich królów Zymry, wszystkich królów Elamu i wszystkich królów Madaju. 26 Wszystkich królów Północy, bliskich i oddalonych jeden od drugiego oraz wszystkie królestwa ziemi, które są na powierzchni świata; a król Szeszakuniech pije po nich. 27 Oświadcz im: Tak mówi WIEKUISTY Zastępów, Bóg Israela: Pijcie, abyście się upili, wymiotowali, padali i więcej nie powstali na skutek miecza, który wśród was posyłam!" Odpowiedz Link
jureek Re: Euro 2016 22.06.16, 10:18 lepian4 napisał: > Dzis to arabskie sumienie niemieckiego narodu nazywa Polakow zlodzieja > mi, Ukraincow oszustami, a kobiety z obu krajow porownuje do tanich prostytut > ek. Może puść sobie to wideo w zwolnionym tempie i wtedy zrozumiesz, że niczego takiego nie powiedział. Odpowiedz Link
maria421 Re: Euro 2016 22.06.16, 10:30 jureek napisał: > Może puść sobie to wideo w zwolnionym tempie i wtedy zrozumiesz, że niczego tak > iego nie powiedział. Wlasciwie to trudno wyczuc czy chcial dowalic Polakom i Ukraincom czy Gaulandowi. Jak juz pisalam, cienki z niego kabaretysta z cienkim humorem. Nie rozumiem tylko dlaczego jest tak czestym gosciem w roznych talk shows. P.S. Moim ulubionym tureckim kabaretysta jest Kaya Janar Odpowiedz Link
lepian4 Re: Euro 2016 22.06.16, 10:36 Zamiast tego wkleje tobie piekne tlumaczenie z googla: dziś odgrywają złodziei przeciw oszustom Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Euro 2016 22.06.16, 11:00 lepian4 napisał: > Zamiast tego wkleje tobie piekne tlumaczenie z googla: > Okazuje się, że j.niemiecki ma też marnie opanowany - poziom kanakendeutsch. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Euro 2016 22.06.16, 11:09 Spytaj sie Christiana, czy jest tez tego samego zdania? Pozniej pogadamy Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Euro 2016 22.06.16, 11:14 Tego samego zdania jest podręcznik do gramatyki j. niemieckiego, klasy 1 do 4... Odpowiedz Link
maria421 Re: Euro 2016 22.06.16, 09:57 jureek napisał: > Nie znam gościa, bo mało ogladam TV, słyszałem tylko, ze bronił prawa Böhmerman > na do swobodnej twórczości i tym mocno podpadł Erdoganowi i nacjonalistycznie n > astawionym Turkom. Cienki z niego kabaretysta . Obejrzyj to i powiedz co by bylo gdyby jakis niemiecki satyryk podobnie sie o Turkach wyrazil : www.youtube.com/watch?v=tnglKhiuFLU Odpowiedz Link
jureek Re: Euro 2016 22.06.16, 10:17 maria421 napisała: > jureek napisał: > > > Nie znam gościa, bo mało ogladam TV, słyszałem tylko, ze bronił prawa Böh > merman > > na do swobodnej twórczości i tym mocno podpadł Erdoganowi i nacjonalistyc > znie n > > astawionym Turkom. > > Cienki z niego kabaretysta . Obejrzyj to i powiedz co by bylo gdyby jakis niemi > ecki satyryk podobnie sie o Turkach wyrazil : > > www.youtube.com/watch?v=tnglKhiuFLU Faktycznie średnio śmieszny, ale spodobało mi się trafne określenie "gepflegt ausländerfeindlich". Odpowiedz Link
jureek Re: Euro 2016 22.06.16, 09:38 lepian4 napisał: > SAT1 transmitowal mecz nie Polski i Ukrainy, tylko zlodziei i oszustow. Tak glo > sil przed meczem niemiecki kabaretysta Serdar Somuncu. www.ran.de/fussball/europameisterschaft/em-clips/video/serdar-somuncu-heute-po-litisch-korrekt-clip Tutaj możesz sobie posłuchać jeszcze raz, jak będzie za szybko, możesz zatrzymać i zastanowić się chwile, może wtedy zrozumiesz, ze to nie Somuncu głosił, ze chodzi o mecz złodziei i oszustów, a tylko kpił, ze coś takiego powiedziałby Alexander Gauland. To naprawdę nie jest aż takie skomplikowane, trzeba tylko trochę się postarać zrozumieć. Odpowiedz Link
jureek Re: Euro 2016 22.06.16, 23:38 Bardzo mnie to cieszy, że Turki jadą do domu. No i cieszy też, że Włosi dostali po nosie i trafią na Hiszpanię Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Euro 2016 23.06.16, 04:25 jureek napisał: > Bardzo mnie to cieszy, że Turki jadą do domu. No i cieszy też, że Włosi dostali > po nosie i trafią na Hiszpanię Włosi zagrają z Hiszpanią dlatego, bo Hiszpania dostała po nosie od Chorwacji. Porażka z Irlandią nie miała żadnego wpływu - Włosi już przed tym meczem byli zwycięzcą grupy. Poza tym grali "drugim garniturem". Odpowiedz Link
lepian4 Re: Euro 2016 23.06.16, 10:59 Tak, Turki pojechali z Mistrzostw Europdy do swego azjatyckeiego domu! Wogole nie powinni przyjechac, podobnie, jak cala ta reszta przecietniakow, ktorzy masowo bija rekory: pierwszy raz biora udzial w ME, pierwszy raz wychodza z grupy... A podczas meczow sieja nuda. Polakom wystarczyly dwa gole by zajac drugie miejsce w tabeli!!!! Kurna nie moze byc tak, ze kwalifikacje sa ciekawsze od samych mistrzostw! Odpowiedz Link
alpepe Re: Euro 2016 23.06.16, 12:22 Ja też się ucieszyłam, Turcja i Rosja to Azja, co oni w ogóle robili na EURO? Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Euro 2016 23.06.16, 23:48 alpepe napisała: > Ja też się ucieszyłam, Turcja i Rosja to Azja, co oni w ogóle robili na EURO? Dziwisz się, bo nie masz pojęcia o strukturach UEFA - tam nawet Kazahstan jest członkiem i brał udział w eliminacjaach do turnieju ME. Odpowiedz Link
maria421 Polska w cwiercfinale! 25.06.16, 17:44 Az mi rece spuchly od sciskania kciukow :-) Odpowiedz Link
jureek Re: Niemcy-Slowacja 3:0 27.06.16, 09:17 maria421 napisała: > Troche mi nawet zal Slowakow. A mi Irlandczyków. Odpowiedz Link
alpepe Re: Niemcy-Slowacja 3:0 27.06.16, 09:35 A mnie Węgrów, strasznie ich zbili Belgowie. Odpowiedz Link
jureek Re: Niemcy-Slowacja 3:0 27.06.16, 09:48 alpepe napisała: > A mnie Węgrów, strasznie ich zbili Belgowie. A mnie ten wynik bardzo ucieszył, ponieważ wbrew maistreamowi kibicuję Belgom. Odpowiedz Link
alpepe Re: Niemcy-Slowacja 3:0 27.06.16, 12:28 Ja tam jakoś mam sentyment do Węgrów, Belgii nie znam, Trump ponoć powiedział, że to piękne miasto ;) Odpowiedz Link
jureek Re: Niemcy-Slowacja 3:0 27.06.16, 12:52 alpepe napisała: > Ja tam jakoś mam sentyment do Węgrów, Belgii nie znam, Znam tylko jedną Belgijkę, przyszłą teściową mojej córki, i jest to bardzo fajna osoba. Odpowiedz Link
maria421 Wlochy- Hiszpania 2:0 27.06.16, 19:56 Wlochy sie pieknie zrewanzowaly za porazke w Euro 2012. Odpowiedz Link
astra18 Re: Wlochy- Hiszpania 2:0 27.06.16, 20:08 maria421 napisała: > Wlochy sie pieknie zrewanzowaly za porazke w Euro 2012. Pieknie to będzie jak Niemców wywalą z turnieju:) Odpowiedz Link
maria421 Re: Wlochy- Hiszpania 2:0 27.06.16, 20:27 astra18 napisał: > Pieknie to będzie jak Niemców wywalą z turnieju:) To jest calkiem mozliwe, bo Niemcy nie mieli nigdy szczescia do Wlochow :-) Odpowiedz Link
jureek Re: Wlochy- Hiszpania 2:0 27.06.16, 20:50 maria421 napisała: > To jest calkiem mozliwe, bo Niemcy nie mieli nigdy szczescia do Wlochow :-) Mało kiedy kibicuję Niemcom, ale w meczu z Włochami będę za Niemcami. Odpowiedz Link
jureek Re: Wlochy- Hiszpania 2:0 27.06.16, 20:56 jureek napisał: > Mało kiedy kibicuję Niemcom, ale w meczu z Włochami będę za Niemcami. Za parę minut zaś chciałbym zobaczyć drugi brexit. Odpowiedz Link
astra18 Re: Wlochy- Hiszpania 2:0 27.06.16, 21:06 jureek napisał: > jureek napisał: > > > Mało kiedy kibicuję Niemcom, ale w meczu z Włochami będę za Niemcami. > > Za parę minut zaś chciałbym zobaczyć drugi brexit. Z miłości do islandzkiego stylu gry?:) Odpowiedz Link
jureek Re: Wlochy- Hiszpania 2:0 27.06.16, 22:58 astra18 napisał: > Z miłości do islandzkiego stylu gry?:) No, całkiem fajny ten styl mają. Strzelają bramki, swojej bramki bronią, dużo biegają, nie faulują więcej niż inni - podoba mi się ich gra. Teraz kolej na Francuzów. Odpowiedz Link
jureek Re: Wlochy- Hiszpania 2:0 27.06.16, 21:07 jureek napisał: > Za parę minut zaś chciałbym zobaczyć drugi brexit. No ładnie, ledwo mecz się zaczął, a tu już 1:1 Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Wlochy- Hiszpania 2:0 27.06.16, 21:48 Trzymam kciuki polskiej reprezentacji, ale jak czytam w mediach o "białoczrwonej demonstracji siły", to mnie skręca. Niezła bufonada z jedną z najsłabszych drużyn turnieju w tle. Z jakiegoś utalentowanego Kalarepki robią już super gwiazdę - żenada. Pomimo tego nie wykluczam zwycięstwa z Portugalią - jeżeli Lewandowski się w końcu obudzi a Ronaldo w 1. minucie zwichnie nogę.... Odpowiedz Link
jureek Re: Wlochy- Hiszpania 2:0 27.06.16, 22:52 jureek napisał: > Za parę minut zaś chciałbym zobaczyć drugi brexit. No i mamy drugi brexit. Odpowiedz Link
astra18 Re: Wlochy- Hiszpania 2:0 27.06.16, 23:00 jureek napisał: > jureek napisał: > > > Za parę minut zaś chciałbym zobaczyć drugi brexit. > > No i mamy drugi brexit. No nie bardzo- Walia wciaz w grze:) Odpowiedz Link
jureek Re: Wlochy- Hiszpania 2:0 27.06.16, 23:05 astra18 napisał: > No nie bardzo- Walia wciaz w grze:) No bo Walia głosowała za pozostaniem w Unii. Odpowiedz Link
astra18 Re: Wlochy- Hiszpania 2:0 27.06.16, 23:11 jureek napisał: > astra18 napisał: > > > No nie bardzo- Walia wciaz w grze:) > > No bo Walia głosowała za pozostaniem w Unii. Ale wyszla byla summa summarum:) Na Euro ma swoje 3 grosze jeszcze do powiedzenia. Sloganik niezbyt trafny:) Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Wlochy- Hiszpania 2:0 27.06.16, 23:21 jureek napisał: > astra18 napisał: > > > No nie bardzo- Walia wciaz w grze:) > > No bo Walia głosowała za pozostaniem w Unii. Błąd Jura, 53% Walijczyków głosowało OUT. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Niemcy-Slowacja 3:0 27.06.16, 10:56 A mnie jest zal, ze takie cieniole moga sie zalapac na te rozszerzone ME. Flaki z olejem. Wiekszosc meczy jest zwyczajnym nieporozumieniem. Niekiedy odnosze wrazenie, ze porzadna III-ligowa druzyna mogla by z powodzeniem rozwalic te dziarskie druzyny. Jestem za przywroceniem wczesniejszych rozwiazan. ME byly turniejem na najwyzszym poziomie. To bezmyslne bronienie sie na swoim polu karnym jest obrzydliwe. Odpowiedz Link
jureek Re: Euro 2016 28.06.16, 18:31 Syn ma jeden wolny bilet na mecz Polski z Portugalią za 100 euro. Ja mam za daleko, bo w Polsce jestem i urlopu nie dostanę, ale gdyby ktoś miał ochotę, to rozsyłam wici. Odpowiedz Link
jureek Re: Euro 2016 28.06.16, 21:31 jureek napisał: > Syn ma jeden wolny bilet na mecz Polski z Portugalią za 100 euro. Ja mam za dal > eko, bo w Polsce jestem i urlopu nie dostanę, ale gdyby ktoś miał ochotę, to ro > zsyłam wici. Już nieaktualne. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Euro 2016 01.07.16, 00:58 No i zesrał się orzełek. Cieszyłbym się, gdyby nasi awansowali, ale tą grą niestety na to nie zasłużyli. Zamiast po szybkim prowadzeniu i kilku szansach na podwyższenie wyniku, jechać dalej, oddali inicjatywę przeciwnikowi. Po wyrównaniu Potugalczyków przestali kompletnie grać i postanowili się uratować do jedenastek. Za tą błędną taktykę zostali surowo ukarani. Emocje były, ale piłkarsko mecz nudny jak flaki z olejem. Życzlyłbym sobie finału Walia-Islandia. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Euro 2016 01.07.16, 10:41 O ile wiem twoja reprezentacja nawet sie nie zakwalifikowala, a reprezentacja szanownej malzonki juz jest w domu. Oszczedz sobie misu bredni o gownie i sraniu.. Polscy piklarze grali w na miare swoich mozliwosci. Sukcesem jest, ze wyszli z grupy, pokonali Szwajcarie i skutecznie stawiali czola Portugalii, w ktorej graja wysmienici pilkarze. Rozznica miedzy reprezentacja Polski a toba jest zasadnicza: polscy pilkarze dali z siebie wszystko, od lat wyraznie zdobywaja coraz wiecej obycia i doswiadczenia. Osiagneli taki poziom, ze nawet Portugalia jest dla nich przeciwnikiem do pokonania. Ty dla od miany jestes zarozumoialym zasrancem, ktoremu z nogawki regularnie wylatuje nadmiar gowna. Pozniej sie dziwsz, ze wszedzie gowno cie otacza. Przemysl to prosze. Moze stanie sie cud i ze wstydu zamilkniesz Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Euro 2016 01.07.16, 14:13 lepian4 napisał: > Oszczedz sobie misu bredni o gownie i sraniu.. > > Polscy piklarze grali w na miare swoich mozliwosci. Sukcesem jest, ze wyszli z > grupy, pokonali Szwajcarie i skutecznie stawiali czola Portugalii, w ktorej gra > ja wysmienici pilkarze. > > Rozznica miedzy reprezentacja Polski a toba jest zasadnicza: polscy pilkarze da > li z siebie wszystko, od lat wyraznie zdobywaja coraz wiecej obycia i doswiadc > zenia. Osiagneli taki poziom, ze nawet Portugalia jest dla nich przeciwnikiem > do pokonania. > > Ty dla od miany jestes zarozumoialym zasrancem, ktoremu z nogawki regularnie wy > latuje nadmiar gowna. Pozniej sie dziwsz, ze wszedzie gowno cie otacza. > > Przemysl to prosze. Moze stanie sie cud i ze wstydu zamilkniesz Obiektywnie patrząc, nawet ma częściowo rację, jeśli chodzi o mecz. Groteską jest jednak, że najwiękasza łachudra, wodolej i neonazista śmie cokolwiek bredzić o wstydzie. Odpowiedz Link
maria421 Re: Euro 2016 02.07.16, 14:41 Trudno, Polska nie weszla do polfinalu ale w porownaniu do Euro 2014 daleko zaszla, wiec nie pozostaje nic innego jak podziekowac calej ekipie za wspaniale emocje. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Polski kibic... 03.07.16, 12:01 ...nie potrafi się tylko cieszyć z osiągnięć własnej reprezentacji. Polski kibic musi koniecznie wyśmiać innych (Włochów, Niemców itd.) - i już znów wyłażą polackie kompleksy - tym razem piłkarskie. Wystarczy poczytać komentarze pod prawie każdym artykułem o ME - kpiny, memy i inne debilizmy. Polacy nie muszą mieć kompleksów pod żadnym względem, ale one niestety wyłażą przy byle okazji.... Odpowiedz Link
maria421 Re: Euro 2016 03.07.16, 21:53 Nie moge patrzec jak Francuzi masakruja Wikingow. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Euro 2016 04.07.16, 14:03 Dlaczego masakruja? Druga polowe Islandczycy rozwiazali na swoja korzyc. Niefortunnie rozpoczeli ten mecz. Pozniej nie mieli juz szans. Szkoda, bo polfinal Niemcow z Islandia bylby bardzo interesujacy. Choc korzystajac z naszych srodladowych madrosci, to musza byc niezlymi rastami, skoro we wlasnej reprezentacji brakuje kolorowych. Sami blondyni i... Ech, nie bede wyreczal januszka z jego zadan misyjnych. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Francja i Portugalia w finale 07.07.16, 23:42 maria421 napisała: > Bede kibicowac Francuzom A ja CR7. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Francja i Portugalia w finale 08.07.16, 08:27 Cristíano Ronaldo ma numer 7 Odpowiedz Link
jureek Re: Francja i Portugalia w finale 08.07.16, 08:50 lepian4 napisał: > Cristíano Ronaldo ma numer 7 Aha, dzięki. Sam bym na to nie wpadł, bo nie wiedziałem, jaki ma on numer. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Portugalia! 11.07.16, 00:08 Portugalczycy zasłużyli na tytuł, bo pokazali wolę walki z piłkarsko lepszym przeciwnikiem. A w Polsce będą teraz świrować, że wylecieliiśmy z mistrzem - już widzę i słyszę te komentarze. Odpowiedz Link
maria421 @Lepian 11.07.16, 14:19 Pisalam przeciez zebys nie tracil czasu na klotliwe posty z Januszem bo i tak je skasuje, wiec nie pytaj sie dlaczego kasuje. Nawet w temacie Euro2016 nie mozesz sie powstrzymac od atakowania Janusza. Odpowiedz Link
swiatlo Re: Euro 2016 14.07.16, 00:38 Nie wiem czy gif tutaj przejdzie. Jak nie, to tutaj link: Boska Krystynka Odpowiedz Link