03.02.19, 08:49
jaka jest , kazdy widzi.

Ale o czyms takim nie moge powiedziac jak B. Mazurek o ataku narodowcow na dzialacza KODu w Radomiu ze "nie popieram ale rozumiem" .

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,24425154,atak-na-magdalene-ogorek-przed-gmachem-tvp-auto-oplute-wyzwiska.html#s=BoxOpImg1
NIE POPIERAM I NIE ROZUMIEM.

Obserwuj wątek
    • astra18 Re: Ogorek 03.02.19, 09:22
      maria421 napisała:

> jaka jest , kazdy widzi.
      >
      > Ale o czyms takim nie moge powiedziac jak B. Mazurek o ataku narodowcow na dzia
      > lacza KODu w Radomiu ze "nie popieram ale rozumiem" .
      >
      > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,24425154,atak-na-magdalene-ogorek-przed-gmachem-tvp-auto-oplute-wyzwiska.html#s=BoxOpImg1
      > NIE POPIERAM I NIE ROZUMIEM.

Dawid Winiarski, ten, któremu nie udało się przeskoczyc przez barierkę sejmu i "bardzo potrubowany" trafił do szpitala, z którego po kilku dniach wyszedł w glorii i chwały.
      >
      • astra18 Re: Ogorek 03.02.19, 09:23
        astra18 napisał:

> Dawid Winiarski, ten, któremu nie udało się przeskoczyc przez barierkę sejmu i
        > "bardzo potrubowany" trafił do szpitala, z którego po kilku dniach wyszedł w gl
        > orii i chwały.

Poprawka: po kilku GODZINACH.
        > >
        • astra18 Re: Ogorek 03.02.19, 10:11
          Kodziarstwo zachwycone:

pbs.twimg.com/media/DycMTn9WwAE2LmP.jpg:large
          • maria421 Re: Ogorek 03.02.19, 10:13
            Astra, jakos nie pamietam twojego "Nie popieram i nie rozumiem" po ataku narodowcow na kodziarza w Radomiu. Cos przeoczylam?
            • astra18 Re: Ogorek 03.02.19, 10:16
              maria421 napisała:

> Astra, jakos nie pamietam twojego "Nie popieram i nie rozumiem" po ataku narodo
              > wcow na kodziarza w Radomiu. Cos przeoczylam?

Jeśli czegoś nie napisałam uznałaś to za aprobatę?
              • maria421 Re: Ogorek 03.02.19, 10:19
                astra18 napisał:

> Jeśli czegoś nie napisałam uznałaś to za aprobatę?

Wiec nie popierasz ale rozumiesz, czy nie popierasz i nie rozumiesz ataku narodowcow na kodziarza w Radomiu?

• astra18 Re: Ogorek 03.02.19, 10:25
                  maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                  >
                  > > Jeśli czegoś nie napisałam uznałaś to za aprobatę?
                  >
                  > Wiec nie popierasz ale rozumiesz, czy nie popierasz i nie rozumiesz ataku narod
                  > owcow na kodziarza w Radomiu?

Nie popieram i nie rozumiem.
                  Czy również mam Cię przyciskać do ściany odnosnie tej recydywy - czyli konkretnych osób ( Winiarski, Podleśna, Ruda, Diduszko itp-, pojawiąjących się wszędzie wśród tych zadym - nie tylko z wczorajszego wieczoru? KIedy dochodzi do czynnego fizycznego ataku na wolność drugiego człowieka?

>
                  • maria421 Re: Ogorek 03.02.19, 14:11
                    astra18 napisał:

> Nie popieram i nie rozumiem.
                    > Czy również mam Cię przyciskać do ściany odnosnie tej recydywy - czyli konkretn
                    > ych osób ( Winiarski, Podleśna, Ruda, Diduszko itp-, pojawiąjących się wszędzie
                    > wśród tych zadym - nie tylko z wczorajszego wieczoru? KIedy dochodzi do czynne
                    > go fizycznego ataku na wolność drugiego człowieka?

Nie trzeba bylo tak od razu, bez przypierania do sciany ?:-)

Kiedy dochodzi do fizycznego ataku na czlowieka to jest to przestepstwo, M. Ogorek ma prawo zaskarzyc tych chuliganow i niech ich dotknie surowa reka sprawiedliwosci.

Przejrzalam troche TT, KOD potepia i sie odcina, ze strony przedstawicieli opozycji nie znalazlam zadnego "nie popieram ale rozumiem", ani nic w stylu "honorowego liscia" , czy jakiegokolwiek innego realtywizowania czy prob usprawiedliwiania zajscia.

• wkkr Re: Ogorek 03.02.19, 16:17
      A ja ich doskonale rozumiem. Ogórek jest wyjątkowo irytującą kreaturą.
      • wkkr Re: Ogorek 03.02.19, 16:18
        wkkr napisał:

> A ja ich doskonale rozumiem. Ogórek jest wyjątkowo irytującą kreaturą.
        ========
        Ale oczywiście nie popieram.
        • maria421 Re: Ogorek 03.02.19, 16:38
          wkkr napisał:

> wkkr napisał:
          >
          > > A ja ich doskonale rozumiem. Ogórek jest wyjątkowo irytującą kreaturą.
          > ========
          > Ale oczywiście nie popieram.

Ja nie rozumiem ludzi ktorzy nie potrafia hamowac wlasnej agresji.

>
          • alpepe Re: Ogorek 03.02.19, 18:40
            A ja podpisuję się pod wkkr i pod Palikotem. Owszem, ja bym nie poszła i nie wyzywała pani Ogórek, ale kto sieje wiatr, nie może się oburzać, że zbiera burzę. Miała pecha. Taki Kaczyński, pluje, pluje, ale ma ochroniarzy i psińco mu można zrobić, a ta pani nie miała wstydu i nadal nie ma i śmieje się ludziom prosto w twarz.
    • maria421 Re: Ogorek 04.02.19, 11:11
      Prowokacja?

natemat.pl/262929,kim-jest-mikolaj-andrzej-janusz-z-tvp-prowokowal-przed-atakiem-na-ogorek?fbclid=IwAR3ZhvRylj08mPGpAxjvjIYUXplW3BAnBxyQK6GBRhq6VbTjLpdg86IzFzs

• jureek Re: Ogorek 04.02.19, 14:44
      Ale tak właściwie, to o jakim ataku jest mowa? Co tam się takiego stało? Nie lubię youtuba, ale przemogłem się i obejrzałem wideo z tego rzekomego ataki i nie widziałem, żeby ktoś w ogóle dotknął Ogórek. Ona sama nie wyglądała w ogóle na wystraszoną. Nawet okna w samochodzie nie zamknęła. Z pogardliwym uśmiechem patrzyła na tych, którzy chcieli jej powiedzieć, co sądzą o jej dziennikarstwie. Myślę, że jest bardzo dużo histerii w przedstawianiu tego zajścia. Nawet media opozycyjne jak np. NaTemat piszą o wulgarnym ataku. Słyszeliście na nagraniu jakiś wulgaryzm? No chyba, że ten pracownik TVP zagrzewający "atakujących" coś tam sobie pod nosem wulgarnego mruczał.
      • jureek Re: Ogorek 04.02.19, 15:09
        www.youtube.com/watch?v=bwDQ--2X458

• maria421 Re: Ogorek 04.02.19, 15:43
          jureek napisał:

> www.youtube.com/watch?v=bwDQ--2X458
          >

Nie pomylily Ci sie przypadkiem linki? :-)

• jureek Re: Ogorek 04.02.19, 22:29
            maria421 napisała:

> jureek napisał:
            >
            > > www.youtube.com/watch?v=bwDQ--2X458
            > >
            >
            > Nie pomylily Ci sie przypadkiem linki? :-)

Nie, nie pomyliły się :)
            >
            • maria421 Re: Ogorek 05.02.19, 08:31
              jureek napisał:

> > Nie pomylily Ci sie przypadkiem linki? :-)
              >
              > Nie, nie pomyliły się :)

OK, rozumiem ze to dla zobrazowania ze PiS znow sie zaplatal we wlasne nogi :-)

• maria421 Re: Ogorek 04.02.19, 15:42
        jureek napisał:

> Ale tak właściwie, to o jakim ataku jest mowa? Co tam się takiego stało? Nie lu
        > bię youtuba, ale przemogłem się i obejrzałem wideo z tego rzekomego ataki i nie
        > widziałem, żeby ktoś w ogóle dotknął Ogórek. Ona sama nie wyglądała w ogóle na
        > wystraszoną. Nawet okna w samochodzie nie zamknęła. Z pogardliwym uśmiechem pa
        > trzyła na tych, którzy chcieli jej powiedzieć, co sądzą o jej dziennikarstwie.
        > Myślę, że jest bardzo dużo histerii w przedstawianiu tego zajścia. Nawet media
        > opozycyjne jak np. NaTemat piszą o wulgarnym ataku. Słyszeliście na nagraniu ja
        > kiś wulgaryzm? No chyba, że ten pracownik TVP zagrzewający "atakujących" coś ta
        > m sobie pod nosem wulgarnego mruczał.

Podobno jej samochod ucierpial.

• astra18 Re: Ogorek 04.02.19, 21:03
          maria421 napisała:

>
          > Podobno jej samochod ucierpial.

Bo każdy kierowca lubi - pewnie Ty też - jak ktoś mu napluje na samochód albo nie pozwoli odjechać.

>
          • jureek Re: Ogorek 04.02.19, 22:34
            astra18 napisał:

> maria421 napisała:
            >
            >
            > >
            > > Podobno jej samochod ucierpial.
            >
            > Bo każdy kierowca lubi - pewnie Ty też - jak ktoś mu napluje na samochód albo n
            > ie pozwoli odjechać.

Gdzie to plucie widziałaś? Według relacji Ogórek podobno cały samochód jej obkleili, a ja tam widziałem raptem kilka przyklejonych karteczek. Tymczasem pisowskie radio wałkuje ten temat w każdym prawie dzienniku już drugi dzień. Gdybym sam nie obejrzał wideo, mógłby sobie pomyśleć, że ją tam pobili i zmasakrowali normalnie.
            • astra18 Re: Ogorek 04.02.19, 22:45
              jureek napisał:

> astra18 napisał:
              >
              > > maria421 napisała:
              > >
              > >
              > > >
              > > > Podobno jej samochod ucierpial.
              > >
              > > Bo każdy kierowca lubi - pewnie Ty też - jak ktoś mu napluje na samochód
              > albo n
              > > ie pozwoli odjechać.
              >
              > Gdzie to plucie widziałaś? Według relacji Ogórek podobno cały samochód jej obkl
              > eili, a ja tam widziałem raptem kilka przyklejonych karteczek

Wg relacji Ogórek samochód został opluty.
              Żeby bardziej zobrazować temat też byłbyś zadowolony gdyby ktoś opluł i obkleil Twój rower bez Twojej zgody ?

. Tymczasem pisows
              > kie radio wałkuje ten temat w każdym prawie dzienniku już drugi dzień.

TVN też wałkował samospalenie człowieka chorego na depresję.
              Zawsze można zmienić kanał.

Gdybym s
              > am nie obejrzał wideo, mógłby sobie pomyśleć, że ją tam pobili i zmasakrowali n
              > ormalnie.

To tak jak sp.Adamowicza po tym jak go reporter TVP info gonił a nie pobił i zmasakrował.
              A co się na ten temat nagadano w niektórych mediach.
              • jureek Re: Ogorek 04.02.19, 23:14
                astra18 napisał:

> Wg relacji Ogórek samochód został opluty.

A ja jej nie wierzę, bo w tej samej relacji opowiada bajki, jakoby CAŁY samochód jej okleili, a na wideo tego nie ma.

> Żeby bardziej zobrazować temat też byłbyś zadowolony gdyby ktoś opluł i obkleil
                > Twój rower bez Twojej zgody ?

Nie byłbym zadowolony, ale też nie histeryzowałbym i nie zmyślał.

> TVN też wałkował samospalenie człowieka chorego na depresję.
                > Zawsze można zmienić kanał.

A w Ameryce murzynów biją. To, że TVN (prywatna telewizja, której nie oglądam, bo pierdoły pokazują, jak np. dzisiaj o kocie przygarniętym przez prezydenta Wrocławia) coś tam wałkuje, nie znaczy, że nie mam prawa wymagać obiektywizmu od mediów podobno publicznych.

> To tak jak sp.Adamowicza po tym jak go reporter TVP info gonił a nie pobił i zm
                > asakrował.
                > A co się na ten temat nagadano w niektórych mediach.

No i słusznie się nagadano, bo reporter zachował się wyjątkowo chamsko.
                • astra18 Re: Ogorek 04.02.19, 23:29
                  jureek napisał:

> astra18 napisał:
                  >
                  > > Wg relacji Ogórek samochód został opluty.
                  >
                  > A ja jej nie wierzę, bo w tej samej relacji opowiada bajki, jakoby CAŁY samochó
                  > d jej okleili, a na wideo tego nie ma.

Gdyby była jedna naklejka można by polemizować.
                  >
                  > > Żeby bardziej zobrazować temat też byłbyś zadowolony gdyby ktoś opluł i o
                  > bkleil
                  > > Twój rower bez Twojej zgody ?
                  >
                  > Nie byłbym zadowolony, ale też nie histeryzowałbym i nie zmyślał.

Ona też nie była zadowolona.
                  >
                  > > TVN też wałkował samospalenie człowieka chorego na depresję.
                  > > Zawsze można zmienić kanał.
                  >
                  > A w Ameryce murzynów biją. To, że TVN (prywatna telewizja, której nie oglądam,
                  > bo pierdoły pokazują, jak np. dzisiaj o kocie przygarniętym przez prezydenta Wr
                  > ocławia) coś tam wałkuje, nie znaczy, że nie mam prawa wymagać obiektywizmu od
                  > mediów podobno publicznych.

Od wielu lat trudno.
                  >
                  > > To tak jak sp.Adamowicza po tym jak go reporter TVP info gonił a nie pobi
                  > ł i zm
                  > > asakrował.
                  > > A co się na ten temat nagadano w niektórych mediach.
                  >
                  > No i słusznie się nagadano, bo reporter zachował się wyjątkowo chamsko.

Ale kodziarze już nie?Kali się kłania.

• jureek Re: Ogorek 04.02.19, 23:51
                    astra18 napisał:

> Ale kodziarze już nie?Kali się kłania.

Kodziarze też zachowali się chamsko, ale opowiadanie o tym, jakby tam było zagrożone zdrowie czy życie Ogórek, to jest histeria. Historii z napastliwym i chamskim dziennikarzem tak histerycznie nie przedstawiano.
                    • astra18 Re: Ogorek 05.02.19, 00:00
                      jureek napisał:

> astra18 napisał:
                      >
                      > > Ale kodziarze już nie?Kali się kłania.
                      >
                      > Kodziarze też zachowali się chamsko, ale opowiadanie o tym, jakby tam było zagr
                      > ożone zdrowie czy życie Ogórek, to jest histeria

A może przezorność przed tym gdy ktoś posunie się dalej.O jeden krok za daleko .

. Historii z napastliwym i cham
                      > skim dziennikarzem tak histerycznie nie przedstawiano.

Przedstawiano.
                      • jureek Re: Ogorek 05.02.19, 00:16
                        astra18 napisał:

> . Historii z napastliwym i cham
                        > > skim dziennikarzem tak histerycznie nie przedstawiano.
                        >
                        > Przedstawiano.

Nie przedstawiano.
      • astra18 Re: Ogorek 04.02.19, 21:02
        jureek napisał:

> Z pogardliwym uśmiechem pa
        > trzyła na tych, którzy chcieli jej powiedzieć, co sądzą o jej dziennikarstwie.

A jak się cieszyli, że za rogiem płakała.

• jureek Re: Ogorek 04.02.19, 22:28
          astra18 napisał:

> A jak się cieszyli, że za rogiem płakała.

Płakała? Niczego takiego nie widziałem.
          • astra18 Re: Ogorek 04.02.19, 22:46
            jureek napisał:

> astra18 napisał:
            >
            > > A jak się cieszyli, że za rogiem płakała.
            >
            > Płakała? Niczego takiego nie widziałem.

Ja też nie,kodziarze sami się tym chwalli.
            • jureek Re: Ogorek 04.02.19, 23:16
              astra18 napisał:

> Ja też nie,kodziarze sami się tym chwalli.

Nie rozumiem, po co opierać się na czyichś relacjach (Ogórek czy tych, których elegancko nazywasz kodziarzami), skoro można przekonać się samej czy samemu.
              • astra18 Re: Ogorek 04.02.19, 23:35
                jureek napisał:

> astra18 napisał:
                >
                > > Ja też nie,kodziarze sami się tym chwalli.
                >
                > Nie rozumiem, po co opierać się na czyichś relacjach (Ogórek czy tych, których
                > elegancko nazywasz kodziarzami), skoro można przekonać się samej czy samemu.

Nie możesz się przekonać sam bo Cię tam nie było.
                A pośrednia relacja jest radość dwóch pań cieszących się z reakcji Ogorek. Film został umieszczony na ich kosowskiej stronie .
                • astra18 Re: Ogorek 04.02.19, 23:37
                  astra18 napisał:

> jureek napisał:
                  >
                  > > astra18 napisał:
                  > >
                  > > > Ja też nie,kodziarze sami się tym chwalli.
                  > >
                  > > Nie rozumiem, po co opierać się na czyichś relacjach (Ogórek czy tych, kt
                  > órych
                  > > elegancko nazywasz kodziarzami), skoro można przekonać się samej czy same
                  > mu.
                  >
                  > Nie możesz się przekonać sam bo Cię tam nie było.
                  > A pośrednia relacja jest radość dwóch pań cieszących się z reakcji Ogorek. Film
                  > został umieszczony na ich kosowskiej stronie .

Kodowskiej stronie. Chochliki z "poprawiacza":)
                • jureek Re: Ogorek 04.02.19, 23:48
                  astra18 napisał:

> Nie możesz się przekonać sam bo Cię tam nie było.

Są nagrania.

• astra18 Re: Ogorek 04.02.19, 23:56
                    jureek napisał:

> astra18 napisał:
                    >
                    > > Nie możesz się przekonać sam bo Cię tam nie było.
                    >
                    > Są nagrania.
                    >
                    No właśnie.Panie z KOD-aby już nie urazić Twojej wrażliwości -umiescily nagranie na którym widać dzika radość z reakcji Ogórek.
                    • jureek Re: Ogorek 05.02.19, 00:18
                      astra18 napisał:

> No właśnie.Panie z KOD-aby już nie urazić Twojej wrażliwości -umiescily nagrani
                      > e na którym widać dzika radość z reakcji Ogórek.

A ja widziałem na nagraniu samą reakcję Ogórek i była ona zgoła inna niż płacz. Wolę wierzyć własnym oczom, niż paniom z KOD, które dla Ciebie są jak widzę wielkim autorytetem.
                      • astra18 Re: Ogorek 05.02.19, 08:28
                        jureek napisał:

> astra18 napisał:
                        >
                        > > No właśnie.Panie z KOD-aby już nie urazić Twojej wrażliwości -umiescily n
                        > agrani
                        > > e na którym widać dzika radość z reakcji Ogórek.
                        >
                        > A ja widziałem na nagraniu samą reakcję Ogórek i była ona zgoła inna niż płacz.

i nie widziałeś dalszego ciągu historii. I to by było na tyle.
                        • maria421 Re: Ogorek 05.02.19, 08:39
                          astra18 napisał:

> i nie widziałeś dalszego ciągu historii. I to by było na tyle.

Ty widzialas?

Zaczelam ten watek od tego ze nie rozumiem i nie popieram ataku na Ogorek, choc wlasciwie byl to atak na samochod Ogorek. Nie chcialabym zeby ktos mi przyklejal kartki na samochod, opluwal czy go rysowal, jezeli o mialo miejsce.

Tak wiec ja nie rozumiem i nie popieram ataku na samochod Ogorek, w przeciwienstwie do Beaty Mazurek ktrora co prawda nie popierala, ale rozmumiala FIZYCZNA NAPASC kilku narodowcow na jednego kodziarza, ktory wygladala tak :

https://bi.gazeta.pl/im/12/fd/14/z22008850Q,Bojka-na-manifestacji-w-rocznice-radomskiego-Czerw.jpg

• maria421 Re: Ogorek 05.02.19, 09:06
                            I jak tu nie protestowac przed "domem publicznym" TVP?

wiadomosci.radiozet.pl/Polska/Skandal-w-TVP.-Wiadomosci-Ujawnily-nazwiska-i-twarze-protestujacych-pod-TVP.-Internauci-to-lincz?fbclid=IwAR1pRM481aqLBJIIAoHy5FMSZ4hcADxl-m6mCkcu9QHa0xn2Z9S7-6XBuZc
                            • astra18 Re: Ogorek 05.02.19, 09:48
                              maria421 napisała:

> I jak tu nie protestowac przed "domem publicznym" TVP?
                              >
                              > wiadomosci.radiozet.pl/Polska/Skandal-w-TVP.-Wiadomosci-Ujawnily-nazwiska-i-twarze-protestujacych-pod-TVP.-Internauci-to-lincz?fbclid=IwAR1pRM481aqLBJIIAoHy5FMSZ4hcADxl-m6mCkcu9QHa0xn2Z9S7-6XBuZc

Niczego nie ujawniły skoro sami je podają do publicznej wiadomości.

• maria421 Re: Ogorek 05.02.19, 10:57
                                astra18 napisał:

> Niczego nie ujawniły skoro sami je podają do publicznej wiadomości.

TVP , czy jakiekolwiek inne media, nie ma prawa podawac niczyjej tozsamosci bez jego zgody lub bez zgody odpowiednich ogranow.

• astra18 Re: Ogorek 05.02.19, 12:17
                                  maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                                  >
                                  > > Niczego nie ujawniły skoro sami je podają do publicznej wiadomości.
                                  >
                                  > TVP , czy jakiekolwiek inne media, nie ma prawa podawac niczyjej tozsamosci bez
                                  > jego zgody lub bez zgody odpowiednich ogranow.

TVP ściągnęła informacje z Wysokich Obcasów i Okopress.
                                  Te nazwiska się przewijają w przestrzeni publicznej od przynajmniej 2 lat.
                                  >
                                  >
                                  >
                                  >
                                  • maria421 Re: Ogorek 05.02.19, 12:43
                                    astra18 napisał:

> TVP ściągnęła informacje z Wysokich Obcasów i Okopress.
                                    > Te nazwiska się przewijają w przestrzeni publicznej od przynajmniej 2 lat.

I co z tego?

Dla Twojej informacji :

www.infor.pl/prawo/prawo-karne/ciekawostki/298801,Bezprawne-uzycie-wizerunku-kiedy-stanowi-naruszenie-dobr-osobistych.html
                                    • astra18 Re: Ogorek 05.02.19, 13:32
                                      maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                                      >
                                      > > TVP ściągnęła informacje z Wysokich Obcasów i Okopress.
                                      > > Te nazwiska się przewijają w przestrzeni publicznej od przynajmniej 2 lat
                                      > .
                                      >
                                      > I co z tego?

Jak to co z tego? To nie można ściągnąć użytych już raz publicznie informacji?
                                      Szukaj paragrafu.

• maria421 Re: Ogorek 05.02.19, 13:42
                                        astra18 napisał:

> Jak to co z tego? To nie można ściągnąć użytych już raz publicznie informacji?
                                        > Szukaj paragrafu.

www.prawoautorskie.pl/art-81#comment
                                        TVP nabyla prawo do upublicznienia wizerunkow tych osob?

Tak czy nie?

• astra18 Re: Ogorek 05.02.19, 13:57
                                          maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                                          >
                                          > > Jak to co z tego? To nie można ściągnąć użytych już raz publicznie inform
                                          > acji?
                                          > > Szukaj paragrafu.
                                          >
                                          > www.prawoautorskie.pl/art-81#comment
                                          > TVP nabyla prawo do upublicznienia wizerunkow tych osob?
                                          >
                                          > Tak czy nie?

Przecież już były upublicznione! To ile razy jeszcze" W Okopress był artykuł w którym podano cały skład ekipy spod TVP z imionami i nazwiskami.
                                          A poza tym:

pbs.twimg.com/media/Dyo9bSeWoAc4q2K.jpg:large
                                          >
                                          • maria421 Re: Ogorek 05.02.19, 14:04
                                            Astra, pytam czy TVP nabyla uprawnienia do upublicznienia wizerunkow tych osob, a nie czy znalazly sie one gdziekolwiek indziej.

• maria421 Re: Ogorek 05.02.19, 14:17
                                              Dla przypomnienia , atak na dziennikarza TVP w 68 miesiecznice smolenska, w listopadzie 2015 czyli zaraz po objeciu wladzy przez PiS

www.youtube.com/watch?v=1OvW20CupZY

Ciekawe jakby to Ogorek wytrzymala.
                                              • astra18 Re: Ogorek 05.02.19, 14:34
                                                maria421 napisała:

> Dla przypomnienia , atak na dziennikarza TVP w 68 miesiecznice smolenska, w lis
                                                > topadzie 2015 czyli zaraz po objeciu wladzy przez PiS
                                                >
                                                > www.youtube.com/watch?v=1OvW20CupZY
                                                >
                                                > Ciekawe jakby to Ogorek wytrzymala.

Możemy się dalej nakręcać.
                                                Wuwuzele prosto do uszu wychodzących posłów partii rządzącej, np. też fajne było.
                                                wywalany z konferencji Owsiaka Rachoń...skazywani dziennikarze za to że kręcili relację z okupacji PKW...fajnie było...

Kodziarze zostali "skrzyknięci" przez opozycję dwa dni po zaprzysiężeniu rządu, selfiki, udziały w wiecach, mowa coś o wyskakiwaniu z okien...więc te rzewne opowieści o oddolnych inicjatywach, podgrzewanych "alfabetem morese`a" przez wiadomo kogo to dla przeszkolaka bułka z masłem do rozszyfrowania.
                                                • maria421 Re: Ogorek 05.02.19, 15:19
                                                  astra18 napisał:

> Możemy się dalej nakręcać.
                                                  > Wuwuzele prosto do uszu wychodzących posłów partii rządzącej, np. też fajne był
                                                  > o.
                                                  > wywalany z konferencji Owsiaka Rachoń...skazywani dziennikarze za to że kręcili
                                                  > relację z okupacji PKW...fajnie było...
                                                  >
                                                  > Kodziarze zostali "skrzyknięci" przez opozycję dwa dni po zaprzysiężeniu rządu,
                                                  > selfiki, udziały w wiecach, mowa coś o wyskakiwaniu z okien...więc te rzewne o
                                                  > powieści o oddolnych inicjatywach, podgrzewanych "alfabetem morese`a" przez wia
                                                  > domo kogo to dla przeszkolaka bułka z masłem do rozszyfrowania.

Jak chcesz to sie nakrecaj, ja podalam to tylko dla przypomnienia, ze tego zajscia TVP nie uzylo do medialnej histerii i do medialnego linczu osob atakujacych reportera.
                                                  Ale to bylo TVP jeszcze przed przejeciem go przez PiS.
                                                  • astra18 Re: Ogorek 05.02.19, 15:27
                                                    maria421 napisała:

> Jak chcesz to sie nakrecaj, ja podalam to tylko dla przypomnienia, ze tego zajs
                                                    > cia TVP nie uzylo do medialnej histerii i do medialnego linczu osob atakujacych
                                                    > reportera.

Lincz? Uważam że materiał nie powinien się ukazać, oni odbierają to jako rodzaj nobilitacji ich działań.

• maria421 Re: Ogorek 05.02.19, 15:32
                                                    astra18 napisał:

> Lincz? Uważam że materiał nie powinien się ukazać, oni odbierają to jako rodzaj
                                                    > nobilitacji ich działań.

Ciekawe czy te babcie i dziadkowie atakujacy FIZYCZNIE reportera tez odebraliby pokazanie ich zdjec z nazwiskami w TVP jako nobilitacje.

• astra18 Re: Ogorek 05.02.19, 15:37
                                                    maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                                                    >
                                                    > > Lincz? Uważam że materiał nie powinien się ukazać, oni odbierają to jako
                                                    > rodzaj
                                                    > > nobilitacji ich działań.
                                                    >
                                                    > Ciekawe czy te babcie i dziadkowie atakujacy FIZYCZNIE reportera tez odebraliby
                                                    > pokazanie ich zdjec z nazwiskami w TVP jako nobilitacje.

Babcie z dziadkami wczesniej nie chwaliły się publicznie kim są i nie przedstawiały z imienia inazwiska.
                                                    I nie przeskakiwali barierek sejmu, ani nie latały z wuwuzelami, ani nie kładły się na jezdni..ani nie udawały ciężko ranncyh czy zabitych,słowem proporcje dobrałaś z czapy, co nie zmienia faktu że babcie i dzaidkowie absolutnie nie powinni reportera popychać, ani wyrywać słuchawki z ucha.

>
                                                  • maria421 Re: Ogorek 05.02.19, 15:45
                                                    astra18 napisał:

> Babcie z dziadkami wczesniej nie chwaliły się publicznie kim są i nie przedstaw
                                                    > iały z imienia inazwiska.
                                                    > I nie przeskakiwali barierek sejmu, ani nie latały z wuwuzelami, ani nie kładły
                                                    > się na jezdni..ani nie udawały ciężko ranncyh czy zabitych,słowem proporcje do
                                                    > brałaś z czapy, co nie zmienia faktu że babcie i dzaidkowie absolutnie nie powi
                                                    > nni reportera popychać, ani wyrywać słuchawki z ucha.

Prawo jest jednakowe dla wszystkich.

Nie mozna upublicznic wizerunku ani kodziarzy, ani dziadkow i babc miesiecznicowych bez ich zgody.

> >
                                            • astra18 Re: Ogorek 05.02.19, 14:27
                                              maria421 napisała:

> Astra, pytam czy TVP nabyla uprawnienia do upublicznienia wizerunkow tych osob,
                                              > a nie czy znalazly sie one gdziekolwiek indziej.

A ja mogę je upubliczniać, rozsyłać jesli są wrzucane przez autora z jakiegoś profilu społecznego, bez tzw. kłódki.?
                                              >
                                              • maria421 Re: Ogorek 05.02.19, 15:16
                                                astra18 napisał:

> A ja mogę je upubliczniać, rozsyłać jesli są wrzucane przez autora z jakiegoś p
                                                > rofilu społecznego, bez tzw. kłódki.?

Jak nie wiesz czy TVP miala prawo do upublicznienia wizerunku tych osobm to napisz "nie wiem" i po sprawie.

• astra18 Re: Ogorek 05.02.19, 15:25
                                                  maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                                                  >
                                                  > > A ja mogę je upubliczniać, rozsyłać jesli są wrzucane przez autora z jaki
                                                  > egoś p
                                                  > > rofilu społecznego, bez tzw. kłódki.?
                                                  >
                                                  > Jak nie wiesz czy TVP miala prawo do upublicznienia wizerunku tych osobm to nap
                                                  > isz "nie wiem" i po sprawie.

Nie wciskaj dzieciaka w brzuch - jak mówił klasyk/czka.
                                                  Ja wiem, a Tobie zadaję pytania pomocnicze.
                                                  Na koniec - przeczytaj sobie Alfabet Buntu, a szczególnie zakładkę Ruchy Obywatelskie, i jakich informacji udzielają o sobie osoby na stałe strajkujące od 2015 roku. Podleśna nawet mówi że udziela wywiadów, pod własnym imieniem i nazwiskiem. I to by chyba było na tyle.
                                                  >
                                                  • maria421 Re: Ogorek 05.02.19, 15:30
                                                    astra18 napisał:

> Nie wciskaj dzieciaka w brzuch - jak mówił klasyk/czka.
                                                    > Ja wiem, a Tobie zadaję pytania pomocnicze.
                                                    > Na koniec - przeczytaj sobie Alfabet Buntu, a szczególnie zakładkę Ruchy Obywat
                                                    > elskie, i jakich informacji udzielają o sobie osoby na stałe strajkujące od 201
                                                    > 5 roku. Podleśna nawet mówi że udziela wywiadów, pod własnym imieniem i nazwisk
                                                    > iem. I to by chyba było na tyle.
                                                    > >

Astra, jezeli wiesz, to w koncu wykrztus z siebie- miala TVP prawo do upublicznienia wizerunku tych osob czy nie?
                                                  • astra18 Re: Ogorek 05.02.19, 15:39
                                                    maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                                                    >
                                                    > > Nie wciskaj dzieciaka w brzuch - jak mówił klasyk/czka.
                                                    > > Ja wiem, a Tobie zadaję pytania pomocnicze.
                                                    > > Na koniec - przeczytaj sobie Alfabet Buntu, a szczególnie zakładkę Ruchy
                                                    > Obywat
                                                    > > elskie, i jakich informacji udzielają o sobie osoby na stałe strajkujące
                                                    > od 201
                                                    > > 5 roku. Podleśna nawet mówi że udziela wywiadów, pod własnym imieniem i n
                                                    > azwisk
                                                    > > iem. I to by chyba było na tyle.
                                                    > > >
                                                    >
                                                    > Astra, jezeli wiesz, to w koncu wykrztus z siebie- miala TVP prawo do upubliczn
                                                    > ienia wizerunku tych osob czy nie?

Ja uważam że miała od strony prawnej. Nie czytałaś wypiwedzi prawnika którą wkleiłam?
                                                    >
                              • jureek Re: Ogorek 05.02.19, 11:38
                                astra18 napisał:

> Niczego nie ujawniły skoro sami je podają do publicznej wiadomości.

Prokuratura ścigała kolegę z Dobrzenia za podanie na facebooku numeru telefonu Jakiego i Wiśniewskiego, które to telefony były przez samych skarżących podane publicznie w internecie. A tu jest jeszcze taka sytuacja, że Jaki czy Wiśniewski jako politycy są osobami publicznymi, czego nie można powiedzieć o protestujących, którzy żadnych publicznych funkcji nie piastują. Tak wygląda równość w stosowaniu prawa w wydaniu pisowskim.
                                Potrafisz odpowiedzieć, jaki był cel podania przez TVP nazwisk demonstrantów? Wiesz o tym, że otrzymują oni już anonimowe groźby?
                                • astra18 Re: Ogorek 05.02.19, 12:18
                                  jureek napisał:

> astra18 napisał:
                                  >
                                  > > Niczego nie ujawniły skoro sami je podają do publicznej wiadomości.
                                  >
                                  > Prokuratura ścigała kolegę z Dobrzenia za podanie na facebooku numeru telefonu
                                  > Jakiego i Wiśniewskiego, które to telefony były przez samych skarżących podane
                                  > publicznie w internecie.

Prywatne czy firmowe?

• jureek Re: Ogorek 05.02.19, 13:11
                                    astra18 napisał:

> Prywatne czy firmowe?

Numer telefonu Jakiego był umieszczony na jego oficjalnej stronie internetowej bez informacji, czy jest prywatny, czy firmowy. Znajomy miał rewizję w domu, zabrany komputer, dwie rozprawy sądowe i w końcu prawomocne uniewinnienie.
                                    Tak działają służby pisowskiego państwa.
                                    Tutaj telewizja publikuje nazwiska osób ani nie skazanych, ani nawet nie mających statusu podejrzanego po co? Żeby poszczuć na nich ludzi. Nazwa "szczujnia" dla telewizji Kurskiego jest jak najbardziej adekwatna.
                                    • astra18 Re: Ogorek 05.02.19, 13:36
                                      jureek napisał:

> astra18 napisał:
                                      >
                                      > > Prywatne czy firmowe?
                                      >
                                      > Numer telefonu Jakiego był umieszczony na jego oficjalnej stronie internetowej
                                      > bez informacji, czy jest prywatny, czy firmowy?

Serio?????Coś mi tu nie gra...

. Znajomy miał rewizję w domu, za
                                      > brany komputer, dwie rozprawy sądowe i w końcu prawomocne uniewinnienie.
                                      > Tak działają służby pisowskiego państwa.

Tak, oprawcy ..

> Tutaj telewizja publikuje nazwiska osób ani nie skazanych, ani nawet nie mający
                                      > ch statusu podejrzanego po co?

Ja też nie wiem po co. Jeszcze taka nobilitacja!
                                      Nie wystarczy im publikacja w necie, to jeszcze tv przyłozyła do tego rękę.

Żeby poszczuć na nich ludzi. Nazwa "szczujnia" d
                                      > la telewizji Kurskiego jest jak najbardziej adekwatna.
                                      • stephen_s Re: Ogorek 05.02.19, 18:26
                                        > > Znajomy miał rewizję w domu, za
                                        > > brany komputer, dwie rozprawy sądowe i w końcu prawomocne uniewinnienie.
                                        > > Tak działają służby pisowskiego państwa.

> Tak, oprawcy ..

Naprawdę się nawet z tego będziesz nabijać? Nie masz żadnej przyzwoitości?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka