Dodaj do ulubionych

Klub Nieanonimowych Lakieroholiczek 3

13.07.12, 18:54
poprzednie wątki KLN1 i KLN2 przekroczyły 500 postów
o czym uprzejmie donosi Nieanonimowa tfu.tfu
Obserwuj wątek
    • kasica_k To ja zainauguruję kolejny ciąg ;) 14.07.12, 00:43
      Dziś zamówiłam w Alphie Desert Sun, Elephant Walk i Exotic Encounters z nowej kolekcji ChG, a także Hi-Tek z kolekcji Khrome, dorzuciłam Poshe top coat i Reviver. Następnie poszłam do Douglasa i nabyłam pomarańczowy Ready to Go.

Jutro wybieram się do TKMaxxa ;)
      • tfu.tfu Re: To ja zainauguruję kolejny ciąg ;) 14.07.12, 10:13
        a ja maluję ;-) bo mi się wstyd zrobiło, że mam, a to miyo od niedzieli do wczoraj wyglądało tak dobrze, że nie trza było, no ale wstyd mimo wszystko, jeśli tyle dobrości jest, a się nie używa ;-) słocze będą!
      • anne_stesia Re: To ja zainauguruję kolejny ciąg ;) 14.07.12, 20:34
        Właśnie kupiłam Hi-teka :D Czaiłam się na niego długo i zastanawiałam się między nim a 2030, ale w końcu lekko miedziany lakier wygrał :)
        • kasica_k Re: To ja zainauguruję kolejny ciąg ;) 16.07.12, 18:27
          Nie sądziłam, że to kiedykolwiek powiem, ale naprawdę brakuje mi na forum przycisków "lubię to" ;)
      • anne_stesia A England 15.08.12, 20:07
        Zamówiłam w końcu St. Georga :) Nie mogę się doczekać, kiedy przyjadę do Wawy i go sobie obejrzę :) A to jeszcze dwa tygodnie :(
        • kasica_k Re: A England 15.08.12, 20:21
          A ja Smoka :)
          • anne_stesia Re: A England 15.08.12, 21:20
            Chce mi się jeszcze Bridal Veil, ale się wstrzymam. Nie ma to jak luksus darmowej wysyłki :)
            • madzioreck Re: A England 16.08.12, 16:18
              Gdzie? :)
              • anne_stesia Re: A England 16.08.12, 17:32
                Jeśli pytasz, gdzie kupiłam to tu:
                a-england.co.uk/
                Płatność Paypalem, wysyłka za free.
    • izas55 Zapowiedzi jesiennych kolekcji 14.07.12, 09:39
      Członkinie sekcji metalowca będą szczególnie zainteresowane nowym china glaze. Ja delkaruję, że cała będzie moja
      www.vampyvarnish.com/2012/07/china-glaze-bohemian-official-info-photo/
      • anne_stesia Re: Zapowiedzi jesiennych kolekcji 14.07.12, 09:43
        Właśnie miałam wrzucać to info :D
        Podobają mi się zapowiedzi 3-4:
        Unpredictable – Multidimensional gorgeous green
        Rare & Radiant – Extraordinarily rich gold
        Swanky Silk – Brilliant beige with peach undertones
        Deviantly Daring – Adventurously bold peacock teal
      • felisdomestica Re: Zapowiedzi jesiennych kolekcji 14.07.12, 20:24
        Cudeńka. Stanowczo za mało mam palców...kiedy ja te wszystkie swoje lakiery zużyję?
        • kasica_k Re: Zapowiedzi jesiennych kolekcji 17.07.12, 23:13
          felisdomestica napisała:

> Cudeńka. Stanowczo za mało mam palców...kiedy ja te wszystkie swoje lakiery zuż
          > yję?

To się przychodzi na sabat i odlewa koleżankom po pół flaszki ;)
      • kasica_k Re: Zapowiedzi jesiennych kolekcji 16.07.12, 18:29
        Piękne! Jeśli to wszystko są duo, to chcę wszystkie... no może z wyjątkiem tego zielonego, który wygląda mi na kolejną podróbkę Peridota :)
      • anne_stesia Re: Zapowiedzi jesiennych kolekcji 21.07.12, 22:01
        lacquerdicted.blogspot.com/2012/06/pressebild-analyse-china-glaze-bohemian.html
        Swatche i porównanie tej nowej kolekcji.
        • kasica_k Re: Zapowiedzi jesiennych kolekcji 22.07.12, 03:42
          Tu w nieco bardziej dla niektórych zrozumiałym języku :)

manicuredmonkey.blogspot.com/2012/07/china-glaze-bohemia-collection-full.html
          Napalam się jednak głównie na Deviantly Daring.
          • kasica_k A tu je można kupić 22.07.12, 03:49
            nailetc.com/boluch.html
            I prawdę mówiąc zaczynam się zastanawiać nad zamawianiem poza PL, bo ceny niektórych marek u nas są skandaliczne. ChG jest jeszcze do wytrzymania, ale Orly, Zoya, OPI u polskich dystrybutorów są znacznie droższe niż w USA.
            • izas55 Re: A tu je można kupić 22.07.12, 08:55
              Nieststy koszty transpotu ze stanów są zwykle zaporowe
    • kasica_k Oranżada SWATCH 17.07.12, 13:33
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/qa/pa/hnxt/8xwQoiQ27bHzI2BlCX.jpg

Douglas Ready To Go, którym niedawno chwaliła się izas55, rozjaśnia mi dzisiejszy deszczowy dzień :) Ponieważ sam z siebie jest żelowaty i nawet po 4 warstwach mam VNLa, dostał podkład w postaci 2 warstw OPI Atomic Orange. OPI ma prawie identyczny kolor, może odrobinę jaśniejszy, ale nie ma drobinek. Na focie: 2 warstwy OPI, 1 warstwa Douglasa, top.

Daje po oczach prawie jak neon i mam ochotę go zjeść.
      • izas55 Re: Oranżada SWATCH 17.07.12, 14:04
        No śliczny jest ;-). Nawet nie przypuszczałam, że będzie mi się tak podobał
      • anne_stesia Re: Oranżada SWATCH 17.07.12, 14:18
        Nie daruję Ci tego :D Szukałam wczoraj w kolejnym Douglasie Fireworks i ten właśnie lakier wpadł mi w oko, ale wmówiłam sobie, że pewnie nie jest taki ładny, że rzucę go w kąt za chwilę. No i masz! Taki swatch :D Dobrze, że te Douglasowe lakiery są w rozsądnej cenie :D
        • kasica_k Re: Oranżada SWATCH 17.07.12, 15:19
          Ja się jeszcze napalam na ten miedziany Spice It Up
          www.witoxicity.com/2012/05/adorned-nails-douglas-spice-it-up.html
          - mimo że miedziany już mam bardzo podobny

I tak, bardzo lubię ceny tych lakierów :) To w końcu połowę taniej niż OPI.
          • anne_stesia Re: Oranżada SWATCH 17.07.12, 16:03
            O tak, też mi się podoba. Może nawet bardziej, bo ma moje ulubione wykończenie. Takie folie świetnie się nakładają i ładnie schną. Ostatnio po kilku użyciach zgęstniał mój ulubiony brzoskwiniowy Catrice i mam lekki uraz do kremowych pasteli. Za to metalicznego Chanela mogę używać bez Poshe, bo schnie doskonale i nie ma z nim kłopotów.
    • izas55 Blog ze słoczami 17.07.12, 14:11
      Dziewczęta, tak sobie uprawiam ostatnio różne przemyślenia.
      Co byście powiedziały na lakieroholicznego bloga z recenzjami? Bo w wątku z recenzjami i słoczami strasznie ciężko się wyszukuje słocze i w tym drzewku można się strasznie pogubić.
      • anne_stesia Re: Blog ze słoczami 17.07.12, 14:21
        Super pomysł ;) Chętnie porobię nowe, porządniejsze zdjęcia i sensowne recenzje :) Możemy też ustalić pewien standard opisu, np:
        -subiektywny opis odcienia
        -wykończenie
        -pędzelek
        -stopień krycia
        -subiektywna ocena nakładania
        -czas schnięcia
        I jeszcze jakieś kryteria, ktore ustalimy wspólnie :) A reszta opisu i wzdychanie nad pięknem kolorów to już zostanie w gestii autorki recenzji :D
        • izas55 Re: Blog ze słoczami 17.07.12, 14:25
          ja bym dorzuciła jeszcze trwałość
      • maggianna Re: Blog ze słoczami 17.07.12, 14:56
        pomysl bardzo mi sie podoba, fotek troche juz mam ale nadal nie ogarnelam opcji ich wstawiania na forum wiec moze na blogu bedzie mi latwiej :-)
        • kasica_k Podążaj 17.07.12, 16:40
          za czerwoną strzałą :)

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/qa/pa/hnxt/RMrNqypHoiZZJx0NeX.jpg
          • maggianna Re: Podązylam i nie do konca wyszlo... 18.07.12, 11:01
            no dobrze, dobrze, zrozumialam, obiecuje poprawe :-)
            zdjecia wrzucilam ale wklejanie cos mi nie idzie :-( gdzie robie blad??
      • kasica_k Re: Blog ze słoczami 17.07.12, 15:08
        Nie mam nic naprzeciw, tylko czy będzie nam się chciało ogarniać i wątki, i bloga, i wszystko? Ale blogasek, z tagami do szukania po markach, kolorach itp., byłby fajny, niewątpliwie!
        • izas55 Re: Blog ze słoczami 17.07.12, 15:20
          Bloga to ja spokojnie obskoczę z jakąś chętną do pomocy. Jeżeli pisałybyśmy recenzje w recenzenckim w jakiś uporządkowany sposób, to ja bym to po prostu kopiowała.
      • izas55 Re: Blog ze słoczami 18.07.12, 00:38
        Dziewczyny, czy mogę poprzeklejać wasze słocze i recenzje na bloga?
        • kasica_k Re: Blog ze słoczami 18.07.12, 01:59
          Pewnie, moje bierz wszystkie.
        • kry0 Re: Blog ze słoczami 18.07.12, 17:32
          Moje też bierz wszystkie=cały jeden :-)
        • kis-moho Re: Blog ze słoczami 18.07.12, 21:24
          Jeżeli coś jest mojego, to jasna sprawa, bierz.
      • izas55 Re: Blog ze słoczami 18.07.12, 01:01
        klubnieanonimowychlakieroholiczek.blogspot.com/
        • kasica_k Cool! n/t 18.07.12, 02:00

• tfu.tfu Re: Blog ze słoczami 18.07.12, 09:37
          fajne! :-) moich słoczy mało, ale są Twoje :-)
        • ciociazlarada Rewelacja! nt 18.07.12, 16:43
          • izas55 Re: Rewelacja! nt 18.07.12, 20:07
            widzę wejścia z Holandii, to pewnie ty ;-)
          • izas55 Re: Rewelacja! nt 19.07.12, 10:08
            Czy ja mogę wrzucić tam robione przez ciebie słocze, bo kilka ich jest?
            • ciociazlarada Re: Rewelacja! nt 19.07.12, 10:39
              Oczywiście, proszę bardzo! Wejścia z Holandii (ziggo) to ja.
      • izas55 garść statystyk 19.07.12, 17:12
        wejścia z 2 ostatnich dni. Ruch z Austrii to pewnie kis-moho, z Holandii ciociazłarada, z Portugalii też znajoma forumka. Mamy kogoś z Japonii?

Polska 796
        Stany Zjednoczone 385
        Austria 11
        Holandia 10
        Niemcy 5
        Portugalia 5
        Wielka Brytania 3
        Japonia 2
        • kis-moho Re: garść statystyk 19.07.12, 17:15
          > wejścia z 2 ostatnich dni. Ruch z Austrii to pewnie kis-moho

Na blog? Bo ja byłam tylko raz, a nie 11 :o)
          [chyba, że każde kliknięcie w ramach bloga się liczy, to może i ja. Izas, czy to znaczy, że możesz śledzić stopień mojego lakieroholizmu? :P]
          • izas55 Re: garść statystyk 19.07.12, 17:19
            nie mogę z czystym sumieniem powiedzieć że wszystkie są twoje, bo aż takich możliwości nie mam ;-). Ale wydaje mi się, że zliczane jest każde kliknięcie.
        • palacsinta Re: garść statystyk 21.07.12, 15:10
          >Mamy kogoś z Japonii?

Mnie macie:)
          • izas55 Re: garść statystyk 21.07.12, 15:55
            ;-))))). No proszę, nie wiedziałam, że macki lobby sięgaja tak daleko
    • anne_stesia Miyo w Superpharm 17.07.12, 14:27
      Uprzejmie donoszę, że koszyczek z mini dropsami spotkałam w SuperPharm w Łodzi. Cena 4,49 z kartą drogerii albo zdaje się 5,99 w regularnej cenie. Kolory takie se - chyba lakiery były już przebrane po prostu. Za to w Drogerii Jasmin pod Centralnym mini dropsów w niedzielę już nie było :D
      • felisdomestica Re: Miyo w Superpharm 17.07.12, 14:55
        uprzejmie donosze, że w Superpharmie w warszawskim Blue City też jest koszyczek i nawet niebieskie są :-).
        • izas55 Re: Miyo w Superpharm 17.07.12, 14:57
          Chyba wiem, którędy będę wracać do domu......
          • kasica_k Re: Miyo w Superpharm 17.07.12, 15:07
            Ha! Też mam dzisiaj interes w Blue City (pudła na staniki w TK Maxxie :) to może i o Superpharma zahaczę. Nie wykup wszystkich ;)
            • izas55 Re: Miyo w Superpharm 17.07.12, 15:14
              Ja powinnam być tam koło 16:30 jakby co. W TKMaxx też.
              • kasica_k Re: Miyo w Superpharm 17.07.12, 15:25
                Ja raczej później ;) BTW byłam parę dni temu i oparłam się Color Clubom ;)
                • izas55 Re: Miyo w Superpharm 17.07.12, 15:44
                  Twarda sztuka. To ja tez się pochwalę. Wczoraj byłam w Rossmannie i Blue i nie kupiłam żadnego lakieru.
                  • maggianna Re: Miyo w Superpharm 17.07.12, 16:18
                    Bo wszystkie juz masz?? :-))) Tobie latwiej byc twarda przy taaaakich cudownych zbiorach.
      • izas55 Re: Miyo w Superpharm 17.07.12, 14:56
        To drogo! Duże Miyo (te, które stoją w szafie) tyle kosztują, dropsy są po 3,49
    • kry0 [SWATCH] Miyo 17.07.12, 19:15
      To mój pierwszy swatch:
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/wi/qc/i2jn/3fBBA6bpbYCPGAvPmA.jpg

I dowód, że nie wykupiłam niebieskich w BLUE :-)
      Kolory:
      61 - Cyber green
      55 - Venus shine
      62 - Brilliant lime
      68 - Egoist
      56 - Super star
      Nakładalo się dobrze (jako podkład odżywka Herome), na zdjęcie sa 2 warstwy z Quickenen po każdej. Wyszchło szybko. Nosiłam od soboty rano do poniedziałku wieczór i nic się z nimi nie stało, ale byłam nakrótkim urlopie i nie wykonywałam zajęc gospodarskich.
      • tfu.tfu Re: [SWATCH] Miyo 17.07.12, 20:08
        miyo nie do pobicia, nawet 3 prania ręczne mu nie zaszkodziły. to jeszcze raz, gdzie to miyo? ;-) bo te 3,5 zeta to taka dobra cena ;-)
        • anka-ania Re: [SWATCH] Miyo 17.07.12, 20:24
          Po 3,49 zł są w Drogerii Laboo. Tu wyszukiwarka sklepów (w Warszawie z nimi kiepsko, niestety).
      • felisdomestica Re: [SWATCH] Miyo 17.07.12, 20:15
        Śliniłam się dziś nad tym Brilliant Lime, ale pokonałam pokusę.
        • kry0 Re: [SWATCH] Miyo 17.07.12, 20:30
          A ja się wypokusiłam (to z "Ziela na Kraterze") bo kupiłam dziesięć.
          5 sztuk z drobinkami, 5 bez.
          Mam w planie malować 5 kolorami na raz.

Przyznam, żew drugim zestawie są dwa niebieskie:
          67 – Malachit
          64 – Denim
          ale reszta:
          38 - Electric purple
          41 - Lilac Fouquet
          46 – Candy girl
          już nie.
          Zestaw na zdjęciu ma drobinki.
          Drugim pomaluję pazury w piątek.
          Tfu - kupiłam po 3,50 (mini drops) w Blue na Wiatracznej.
          • anka-ania Re: [SWATCH] Miyo 17.07.12, 20:40
            kry0 napisała:

> Przyznam, żew drugim zestawie są dwa niebieskie:
            > 67 – Malachit
            > 64 – Denim

Denim mam teraz na paznokciach. :D
            No, ten... Wciągnęłam się... ;)
          • tfu.tfu Re: [SWATCH] Miyo 17.07.12, 22:51
            se tam pojadę jutro ;-)
            echh... wstrętne lakiernice, niedobre lakiernice!!! :-D
            uwielbiam Was! :-D
      • anka-ania Re: [SWATCH] Miyo 17.07.12, 20:36
        Z tych pokazanych przez Kry0 mam Brilliant Lime i Egoist. Egoistę miałam na paznokciach od niedzielnego popołudnia do dzisiaj. Zmyłam, bo poodpryskiwał na prawej ręce (na lewej był bez skazy). Brilliant Lime ma u mnie podobną trwałość (oba na bazie i z topem Poshe), ale za taką cenę nie mam wielkich wymagań. Nadrabiają za to wyglądem. ;)
        • kry0 Re: [SWATCH] Miyo 17.07.12, 20:45
          W czasie weekendu wrzucę drugi zestaw. W tygodniu nie da rady bo do pracy tak nie mogę iść.
          Ze zdjęcia mnie się najbardziej podoba Cyber green.
      • kasica_k Miyo mam i ya 17.07.12, 23:08
        Z Superpharma w Blue City, strasznie zdzierają, mini drops po 5 z czymś:

Malachit
        Just Fun
        Super Star
        Exotic Flower - brzoskwinia z niebieskawym połyskiem, na oko jest tak paskudna, że musiałam ją wziąć ;)

Słocza na razie nie będzie, bo nie będę zmywać mojej pięknej oranżady :)
        • tfu.tfu Re: Miyo mam i ya 18.07.12, 16:23
          a ya się skusiłam na fiolet arctic night ;-) i nie da się mu słocza zrobić w żadnym świetle, bo aparat wariuje ;-)
          • tfu.tfu [swatch] Miyo arctic night 18.07.12, 17:50
            https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/hj/hj/cwib/aK9dD0rMQ5bSbik1uA.jpg
            kocham pędzelki miyowe :-) kolor rzecz jasna przekłamany, ale najbliżej oryginału.
            • kry0 Re: [swatch] Miyo arctic night 18.07.12, 18:39
              Jutro go kupię :-)
              • tfu.tfu Re: [swatch] Miyo arctic night 18.07.12, 19:41
                zakochasz się na zabój :-) to taki granatowo-czarny fiolet. mniam!
            • izas55 Re: [swatch] Miyo arctic night 24.07.12, 07:29
              tfu.tfu, czy możesz wrzucić większe zdjęcie albo link do większego. To ma za niską rozdzielczość żeby go wrzucić na bloga
              • tfu.tfu Re: [swatch] Miyo arctic night 25.07.12, 09:54
                https://u1.ipernity.com/23/11/26/13041126.fae68e64.jpg
        • mssselfdestruct Miyo Mercury [swatch] 19.07.12, 23:31
          Nie wiem, w którym miejscu mam się wklejać i czy w ogóle to dobry wątek na to, więc się umieszczę tu, koło innych MIYO.
          Nabyłam dwa kolory, Mercury (czarny metalik) i Sazzling Silver (srebrny brokat).
          Chciałabym się podzielić focią Mercury, bo jestem w nim absolutnie zakochana!

http://i106.photobucket.com/albums/m267/basiulek/th_P1070137.jpg
          (po kliknięciu większe, proszę łaskawie zignorować ten zapaprany paluch z holo topem, miał małą katastrofę)

Maluje się dobrze, sprytny, ukośnie cięty pędzelek znacznie to ułatwia. Potrzebne 2 warstwy, na zdjęciu trzy, bo… no właśnie, odbiła mi się na nim pościel mimo malowania na kilka godzin przed spaniem. Wydawał się suchy a tu taka niemiła niespodzianka : < musiałam domalować.
          Trwałość zadziwiająca (pisze to osoba, której lakier prawie nigdy nie wytrzymuje 2 dni) – mam go na sobie trzeci dzień, wytrzymał dwa bardzo intensywne treningi kung fu i kilka zmywań naczyń, zero odprysków, starcie na końcach niemal niezauważalne.
          Kolor wspaniały, czarny z metalicznymi drobinkami, połyskuje jak najpiękniejszy lakier samochodowy.
          Cena – 5,50 zł, dla mnie to właśnie jest optymalna cena za lakier do paznokci.
          Podsumowując – jestem na TAK, gdyby tylko wysychał jak należy…
        • tfu.tfu Miyo Mars (duże) 27.07.12, 18:37
          w Jasmine przy centralnym kosztuje całe 4.99 no i pękłam :-( a miałam się nie oddawać lakieroholizmowi :-(
          jest cu-do-wny! holo turkusowo-fioletowe. w butli wymiata, na szponach to już szał ciał normalnie, ale słocza nie będzie, bo mi się przepustowość internetu wzięła i zdechła ;-)
          a, dużo w tym Jaśminie golden rose, trochę barbry i Color alike oraz masa innych, których nie znam (również paese mini).
          bu! idę se do kąta, bo jupitera też bym miyowego chciała i wenus... bu!
          • kasica_k Re: Miyo Mars (duże) 28.07.12, 00:35
            Przyczepię się, holo to to nie jest, ale piękny blurple :)

candyglaze.blogspot.com/2012/07/miyo-metallic-glam-mars.html
            A ten Żasmę vel Jasmine to gdzie dokładnie jest?
            • tfu.tfu Re: Miyo Mars (duże) 28.07.12, 07:41
              a widzisz, jak ja się nie znam :-D
              jaśmin przebywa na przeciwko wejścia na peron 3 w tym przejściu równolegle pod E. Plater, ale wciąż to jest centralny :-)
              ja się z Wami nie mogę widywać, bo potem se kupuję takie marsy i nie mam na masełko do chleba ;-) A najgorsze, że ta wenus tak strasznie mnie korci, :-/ zue kobiety, zue!
          • tfu.tfu Re: Miyo Mars [swatch] 28.07.12, 11:00
            https://u1.ipernity.com/23/82/13/13098213.36471645.560.jpg
      • ochanomizu Miyo Mini Drops Denim [swatch] 22.07.12, 19:00
        Mój pierwszy swatch w wątku ;)
        https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/ee/bh/nybx/QoRq0Fixy86eiaYfWB.jpg
        Dwie warstwy lakieru, jako podkład Eveline 8w1, jako top Eveline 3w1 60 - sekundowy wysuszacz, utwardzacz i nabłyszczacz (w te 60 sekund nie należy za bardzo wierzyć).
        Wydawało mi się, że wyschło dość szybko, ale mam ślady od pościeli na paznokciach (mimo, że poszłam spać 4 godziny po lakierowaniu). Malowałam wczoraj, nie mam odprysków ani startych końcówek (wszystkie Color Cluby, które mam, miały pościerane końcówki już następnego dnia).
        • izas55 Re: Miyo Mini Drops Denim [swatch] 22.07.12, 21:21
          czy ja mogę go wrzucać na bloga?
          • ochanomizu Re: Miyo Mini Drops Denim [swatch] 22.07.12, 21:28
            Jasne, możesz.
        • anne_stesia Re: Miyo Mini Drops Denim [swatch] 22.07.12, 23:14
          Jeśli można być siostrą biuściastą to widać można i dłoniową :D Mam wrażenie, że mamy podobny kształt paznokci, bo w pierwszej chwili jak spojrzałam na zdjęcie to pomyślałam "co tu robi moja ręka" :D
          • kryklu Re: Miyo Mini Drops Denim [swatch] 23.07.12, 00:41
            Ja w pierwszej chwili pomyślałam, że to Twój słocz :)
          • ochanomizu Re: Miyo Mini Drops Denim [swatch] 23.07.12, 22:02
            Dłoń mam jak anne_stesia, biust jak kis-moho, szukam sióstr moich pozostałych części ciała ;)
        • felisdomestica Re: Miyo Mini Drops Denim [swatch] 23.07.12, 13:34
          Śliczny kolor.
      • izas55 Re: [SWATCH] Miyo 24.07.12, 07:30
        Wrzuciłabyś może większe zdjęcie, bo to jest nieststy za małe na bloga
        • kry0 Re: [SWATCH] Miyo 24.07.12, 18:26
          Tak jest!!!!
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/wi/qc/i2jn/3fBBA6bpbYCPGBvPmB.jpg
    • izas55 yaga, jestes okropna! 18.07.12, 09:21
      Wyrwałaś mi przed chwilą kupę kasy z portfela tym A-England.
      • yaga7 Re: yaga, jestes okropna! 18.07.12, 09:40
        Polecam się na przyszłość ;)

Ale sobie też wyrwałam, hehe.
      • felisdomestica Re: yaga, jestes okropna! 18.07.12, 10:37
        Iza, kupiłaś już, czy dopiero będziesz zamawiać? Bo ja bym chętnie się dołączyła do zamówienia, od dawna podziwiam te lakiery.
        • izas55 Re: yaga, jestes okropna! 18.07.12, 10:45
          No niestety kupiłam, ale wysyłka była darmowa.
          A co chesz? Bo się mogę podzielić, sama i tak nie zużyję
          • felisdomestica Re: yaga, jestes okropna! 18.07.12, 11:23
            Najbardziej to Dragon, Saint George, Princess Sabra i Tristam :-).
            • izas55 Re: yaga, jestes okropna! 18.07.12, 11:30
              nie wzięłam tylko Sabry.
              Weszłam w posiadanie Dragon, ST. George i Tristam, jak również
              GALAHAD, LADY OF THE LAKE, PERCEVAL i ASCALON
              • felisdomestica Re: yaga, jestes okropna! 19.07.12, 11:57
                Iza, piszę do ciebie maila.
    • maggianna Re: Klub Nieanonimowych Lakieroholiczek 3 18.07.12, 10:56
      [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/bc/pb/fg29/VFjqaEGb60gD8dSjTX.jpg[/img]
      Kolekcja wiosenna Peggy Sage, jedno zdjecie w swietle naturalnym, drugie z fleszem - lakier z drobnymi zlotymi drobinkami.
      Trzyma sie ok 7 dni, potem zaczynaja scierac sie koncowki, podklad, 2 warstwy lakieru i top coat.
      • izas55 Re: Klub Nieanonimowych Lakieroholiczek 3 18.07.12, 10:59
        gratulacje dla tej pani za pierwszego słocza!
        • maggianna Re: Klub Nieanonimowych Lakieroholiczek 3 18.07.12, 11:03
          Dziekuje!!
          Kasica mnie zmobilizowala :-) Ale cos zrobilam nie tak :-( zdjecia dodalam ale czemu jest ten dziwny link na gorze nad zdjeciem?
      • kasica_k Re: Klub Nieanonimowych Lakieroholiczek 3 18.07.12, 13:48
        Tego też rozważałam, zanim kupiłam tego pomarańczowego Douglasa. Śliczny.
    • maggianna Peggy Sage kolecja wiosenna [swatch] 18.07.12, 11:05
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/bc/pb/fg29/hfK5voqnlaQiWVmIPX.jpg

Kolor na zywo jeszcze ladniejszy, kremowe wykonczenie. Trwalosc ok 6 dni (wersja podklad, 2 warstwy lakieru, top coat).
      • izas55 Re: Peggy Sage kolecja wiosenna [swatch] 18.07.12, 11:09
        teraz już się dobrze wkleiło.
        Czy ja mogę wrzucać twoje słocze na bloga?
        • maggianna Re: Peggy Sage kolecja wiosenna [swatch] 18.07.12, 11:32
          Of kors. Na razie nie mam wiecej zdjec, kolejne malowanie przewiduje w sobote i wtedy tez wrzuce kolejne...
          ufff... nie bylo to takie trudne :-)
          • kasica_k Re: Peggy Sage kolecja wiosenna 18.07.12, 13:41
            No widzisz, od początku w Ciebie wierzyłam! ;)
      • kasica_k Re: Peggy Sage kolecja wiosenna [swatch] 18.07.12, 13:41
        Śliczny ten niebieski
    • maggianna China Glaze Fast Track [swatch] 18.07.12, 11:31
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/bc/pb/fg29/cCBfZKsByIVn7RJjDX.jpg

Poszukiwalam "nudziarza" do pracy, na zdjeciach na blogach wygladal na bez z lekkim polyskiem. Na zywo jest bardzo blyszczacy, w zasadzie bardziej zloty niz bezowy.
      Jakosc srednia - po 3 dniach zaczynaja scierac sie koncowki, ale nie odpryskuje. Schnie bardzo szybko, latwo sie maluje.
      • anne_stesia Re: China Glaze Fast Track [swatch] 18.07.12, 14:16
        Mój ulubiony kolor lakieru :D Złoty/beżowy z drobinkami :D Śliczny :)

P.S. Moje swatche też można brać, ale jakoś nie powala, więc w razie czego będę robić ładniejsze i się podmieni :)
        • maggianna Re: China Glaze Fast Track [swatch] 18.07.12, 16:55
          A mi sie on srednio podoba, mialam nadzieje ze bedzie bezowy z takim shimerem (cos jak ten moj pomarancz od Peggy Sage) a jemu w zasadzie blizej do klubu metalowca bo on jest po prostu zloty na bezowym podkladzie.
          • anne_stesia Re: China Glaze Fast Track [swatch] 18.07.12, 18:18
            Widzisz, a ja go nie kupiłam bojąc się, że będzie zbyt szary :D Może zatem przywiozę na zlot lakiery w tym odcieniu i sobie obejrzysz i odlejesz co Ci się spodoba?
          • kasica_k Re: China Glaze Fast Track [swatch] 18.07.12, 19:31
            Zobacz, czy nie pasowałby Ci Orly Nite Owl, to jest beż ze srebrnymi drobinkami, ale dominuje beż, nie sreberko.
            • anne_stesia Re: China Glaze Fast Track [swatch] 18.07.12, 20:22
              I jak przyjdzie to wypróbuj mojego Colour Alike Światło proszę - powinien być mimo drobinek holo dość stonowany.
              • maggianna Re: China Glaze Fast Track [swatch] 19.07.12, 10:10
                Dziekuje. Dostalam w poniedzialek informacje ze zamowienie zostalo zrealizowane ale paczki nie ma, dam znac jak dojdzie.
                Holo mi nie przeszkadza, lubie lakier blyszczacy i mieniacy sie ale ten China Glaze wygladal swietnie na zdjeciac a w rzeczywistosci rozczarowal.
                • anne_stesia Re: China Glaze Fast Track [swatch] 19.07.12, 11:07
                  W razie gdybyś chciała go odsprzedać to weź go na zlot :) Chętnie go obejrzę :)
    • anne_stesia China Glaze Matte Magic Top Coat 19.07.12, 11:48
      Oto jak zamienić super błyszczący lakier w stonowaną, niemal cielistą wersję :)
      https://vader.joemonster.org/upload/qvx/512_84026435d1a447matte_magic.jpg

Matujący top CG na Chanel Delight.
      Wysycha super szybko - paznokcie w dotyku są gładziutkie, prawie aksamitne. Nie wiem jak z trwałością, bo zwykle odświeżam tak lakier, który następnego dnia i tak zmywam.
      Efekt niesamowicie mi się podoba, mimo, że Delight lubię też w jego wersji błyszczącej.
      • kasica_k Re: China Glaze Matte Magic Top Coat 19.07.12, 13:06
        No, taki suede się zrobił :) Bardzo mi się podoba efekt matu na błyszczącym.
    • izas55 buteleczki 19.07.12, 13:46
      Będę kupować buteleczki do lakierów. Jakieś chętne?
      • felisdomestica Re: buteleczki 19.07.12, 13:47
        ja ja ja! :-) 20 sztuk?
      • maggianna Re: buteleczki 19.07.12, 14:27
        Tez poprosze, 10 buteleczek.
      • anne_stesia Re: buteleczki 19.07.12, 14:28
        Ja poproszę 5 sztuk :)
      • kasica_k Re: buteleczki 19.07.12, 14:40
        Jeżeli masz kontakt do dobrego sprzedawcy, u którego pędzelki nie są za długie, to poproszę (kontakt, buteleczki sama chętnie nabędę).

Z tym swoim się hamdryczę do tej pory, jestem 10 buteleczek w plecy z powodu za długich pędzelków.
        • izas55 Re: buteleczki 19.07.12, 14:49
          znalazłam takie allegro.pl/szklana-buteleczka-k-u-l-k-a-z-pedzelkiem-hurt-i2492332097.html#tabsAnchor
          Może się wstrzymaj więc, koleżanki klubowiczki przetestują i ci powiemy. Ja u niego wcześniej nie próbowałam. Właśnie zobaczyłam, że człowiek jest z Łodzi i przy odbiorze osobistym nie ma ceny za wysyłkę.
          • anne_stesia Re: buteleczki 19.07.12, 14:53
            Jak coś to wiesz... :) Mogę je przywieźć jeśli to nie będzie ważyło 10kg :D
          • madzioreck I jak te buteleczki? 16.08.12, 16:19
            A w zasadzie - jak pędzelki?
            Czeka mnie chyba przelanie kilku Miyo - kurde no każdy trzeba w sklepie sprawdzać, bo połowa ma pędzelki, którymi się nie da malować :/
      • kry0 Re: buteleczki 19.07.12, 19:23
        Dla mnie 5 sztuk, please.
      • izas55 Re: buteleczki 31.07.12, 16:42
        Przyszły buteleczki.
        Nazwa SZKLANA BUTELECZKA K U L K A z pędzelkiem HURT (numer 2492332097)
        Cena Kup Teraz 1,59 zł za sztukę
        Liczba kupionych sztuk 75
        Kwota za kupione przedmioty 119,25 zł
        Koszt przesyłki pokrywa Kupujący
        Opcje dostawy
        Przesyłka kurierska: 24,00 zł

wyszło 1,91 za buteleczkę
    • kasica_k Problem straszny! 19.07.12, 15:09
      i jeszcze gorszy zarazem.

Oranż nałożyłam w poniedziałek i cały czas jest bez skazy, a tu Miyo czekają, i w ogóle. A ja mam wciąż psychiczne opory przed zmywaniem czegoś, co zmycia nie wymaga. Co robić, co robić?

A drugi straszny problem jest taki, że Alpha wysłała mi zamówienie w poniedziałek czy wtorek, i jeszcze go nie ma.

Czy ktoś mnie rozumie?
      • tfu.tfu Re: Problem straszny! 19.07.12, 15:17
        ja rozumiem. zawsze można
        1. zrobić generalne porządki bez rękawiczek. (zawsze działa ;-))
        2. udać się do malinowego chruśniaka ;-)
        3. pomalować u stóp.
        • kasica_k Re: Problem straszny! 19.07.12, 16:32
          tfu.tfu napisała:

> ja rozumiem. zawsze można
          > 1. zrobić generalne porządki bez rękawiczek. (zawsze działa ;-))

No tak. Tylko że mi go szkoda. Taki jest śliczny.

Widzicie? Sprawa jest poważna...
          • tfu.tfu Re: Problem straszny! 19.07.12, 17:39
            no wiem, wiem...
            łączę się w bólu.
            zawsze możesz na tę herbatę w ramach niezdecydowania ;-)
            zapraszam nieustająco!
      • anne_stesia Re: Problem straszny! 19.07.12, 15:28
        Ja Cię rozumiem, bo zgęstniał mi mój brzoskwiniowy Catrice :( Nie rozumiem zupełnie czemu, ale nie da się nim już malować.
        I w ogóle jakoś obraziłam się na kremowe lakiery, bo są kapryśne. Czekam na jesień i ciemne ciuchy.
        • izas55 Re: Problem straszny! 19.07.12, 16:01
          Poshe ma taki rozcieńczalnik do swoich topów. Może go przetestować?
          • anne_stesia Re: Problem straszny! 19.07.12, 16:46
            Tak zrobię. Planuję go kupić z kolejną butelką Poshe za niedługo. I dorzucę sobie I herd that z kolekcji Safari i Harvest Moon z Capitol Colors.
            Mam ostatnio świra na punkcie trylogii Hunger Games, więc najchętniej zupełnie nierozsądnie kupiłabym sobie całą kolekcję inspirowaną filmem, bo właściwie wszystkie kolory poza może 3-4 mi się podobają. Szalenie udana kolekcja.
        • maggianna Re: Problem straszny! 19.07.12, 16:09
          Wspolczuje i łączę się w bólu - Barbra wysłała mi zamowienie we wtorek i nadal czekam :-( a chcialabym zabrac te nowe lakiery w sobote na manicure....
          • kasica_k Re: Problem straszny! 19.07.12, 16:12
            Czekanie jest straszne...
            Najgorsza jest pokusa, żeby pójść i kupić sobie coś na pocieszenie :)

Dziękuję za zrozumienie :)

A tutaj mały przedsmak tego, do czego wszystkie tu dążymy najwyraźniej ;)
            bottle-of-happiness.blogspot.com/p/moja-kolekcja_17.html
            • maggianna Re: Problem straszny! 19.07.12, 16:21
              No wlasnie, pogoda za oknem brzydka na pocieszenie mysle o zakupie czegos z tej kolekcji - moze taki Surfin' For Boys czy Orange You Hot? poprawilby mi humor?

Nie, do tego nie moge dazyc bo musialbym przeniesc ubrania do piwnicy zeby pomiescic lakiery :-)
              • kasica_k Re: Problem straszny! 19.07.12, 16:39
                Chciałam nadmienić, że coraz bardziej ciągnie mnie do neonów, które kiedyś wydawały mi się zbyt kiczowate.
                Zwłaszcza odczuwam potrzebę żółtego.
                Macie to? ;)
                • maggianna Re: Problem straszny! 19.07.12, 17:02
                  Mnie tez wlasnie wzielo na neony i najlepiej zeby jeszcze jakies drobinki mialy coby sie swiecilo :-) czekam wlasnie niecierpliwie na zakupy z Barbry:
                  - drwiny z cytryny;
                  - tancze i jem pomarancze;
                  - niby Karaiby.
                  A teraz zaluje ze nie wzielam reszty z tej kolekcji - bardzo podoba mi sie tez Roz sie...

• izas55 Re: Problem straszny! 19.07.12, 17:17
                    Mi się ta kolekcja podoba BARDZO. Chyba z rozpaczy, że nikt nie chce ze mną iść na zakupy ją sobie zamówię
                    • maggianna Re: Problem straszny! 19.07.12, 17:27
                      Jakbys sie zdecydowala na zamowienie to chetnie sie przylacze. Czemu tej Barbry nie ma gdzies w Wawie stacjonarnie?!??! Chociaz moze dobrze ze nie ma :-)

Chcialabym 168 (Mohito) i 163 (Roz sie)...

Chetnie bym sie przylaczyla do zakupow ale chwilowo mam tydzien winny wiec kupuje wieksze butelki ;-) i na lakiery nie mam niestety czasu, ale w przyszlym tyg mozemy sie umowic na zakupy.
                      • izas55 Re: Problem straszny! 19.07.12, 17:42
                        Jak mi do wieczora nie przejdzie chcica na lakiery to zamówię.
                        Nie widziałam ich w Warszawie stacjonarnie, tylko raz na targach, gdzie sobie właśnie kupiłam ten zielony.
                  • madzioreck No i polazłam... 20.07.12, 15:11
                    Jesteście sektą!!!

Siedzę w pracy, czytam kosmetyczne, patrzę na posta Magianny iii.... złapałam torebkę, potem tramwaj i pojechałam do nail baru i kupiłam Róż się i jeszcze jeden...

A swoją drogą mam pytanie - na stronie sklepowej barbra te lakiery są po 10,99, a stacjonarnie w nail bar - po 13,50 - czy to to samo?
                    • maggianna Re: No i polazłam... 20.07.12, 15:22
                      Ciesze sie ze posluzylam za inspiracje. Gratuluje zakupu, witam w klubie uzaleznionych :-)
                      Fakt to jest sekta bo ja dzis w ramach pocieszenia ze nie moge kupic kremu, poszlam i kupilam lakiery :-(
                      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/bc/pb/fg29/KeP5Vjlav4QyKrDpZB.jpg
                      I na dodatek przeplacilam bo w Superpharma sa po 5.49!!
                      Na pytanie nie odpowiem bo kupowalam tylko przez internet i czekam od 5 dni na przesylke.
                      • kasica_k Re: No i polazłam... 20.07.12, 15:26
                        Gdzie dorwałaś ten pomarańczowy?

A krem jeśli to ten Phenoma, to leć do Galerii Mokotów, tam jest lepsza wyprz niż w ZT
                        • kasica_k Re: No i polazłam... 20.07.12, 15:37
                          kasica_k napisała:
                          >
                          > A krem jeśli to ten Phenoma, to leć do Galerii Mokotów, tam jest lepsza wyprz n
                          > iż w ZT

i kup od razu dwa, opłaca się HEHEHE (szatański śmiech :D)
                        • maggianna Re: No i polazłam... 20.07.12, 16:26
                          Pomaranczowy jak i cala reszta byla w ZT w Superpharm, jedyny problem ze one tam sa po 5.49, ale jest promocja i z karta Lifestyle sa po 4.49, wiec wrocilam do pracy i wyrobilam sobie karte (ale oczywiscie te 3 ze zdjecia i tak kupilam bez promocji).
                          Niebieskich nie bylo :-( ale duzo fajnych fioletow - w sumie jest ich cala polka.
                          Moge zakupic przy okazji bo pracuje obok.

Wiem, wlasnie sie zastanawiam czy chce mi sie jechac do GM bo zupelnie mi tam nie po drodze.... ale moze sie ogarne.
                          • madzioreck Aaaaa!!! 20.07.12, 16:59
                            Superpharm też mam rzut beretem od pracy, chcecie, żebym zbankrutowała!!!!!!!!!!
                            PS.A po ile powinny być?
                            • maggianna Re: Aaaaa!!! 20.07.12, 17:03
                              kupowalam po 3.5 zl, poprzednio kupilam 10 za 35 zl a w Superpharm za 3 ponad 16 zl :-( wiec polecam wyrobic karte Klub Lifestyle.
                      • izas55 Re: No i polazłam... 20.07.12, 15:34
                        kupiłam ci te dwie Barbry
                        • maggianna Re: No i polazłam... 20.07.12, 17:04
                          Rozumiem ze to do mnie o neonach? ;-) Jezeli tak to bardzo dziekuje.
                    • izas55 Re: No i polazłam... 20.07.12, 15:35
                      Może one są w tym nailbarze droższe? A zwróciłaś może uwagę czy tam jest otwarte w sobotę, bo może bym na jakieś zakupy przyjechała?
                      • madzioreck Re: No i polazłam... 20.07.12, 15:54
                        No właśnie nie :/ Dopiero, jak wróciłam, to mi się przypomniało, że nie zapytałam i nie popatrzyłam na drzwi :(
                      • madzioreck Facebook mówi... 20.07.12, 16:04
                        że w soboty 9-14, ale skąpią danych - telefon, który tam jest, nie istnieje (tak mówi głos w słuchawce), ciężko o kontakt... postaram się przejechać tamtędy wracając z pracy i zobaczyć.
                    • izas55 Re: No i polazłam... 20.07.12, 15:36
                      ;-))))). Przyjeżdżasz na następny sabat lakiernic?
                      • madzioreck Re: No i polazłam... 20.07.12, 21:34
                        Nie :( Remont gonimy ;)
                    • madzioreck No to polazłam znów... 23.07.12, 22:52
                      ...najpierw do Superpharm i kupiłam 3 Miyo minidrops (ale w Łodzi, of course, nędza jeśli chodzi o wybór kolorów, jest za to cały stojak Essie), a potem zajrzałam na facebooka Colour Alike i wkręciłam w lakieromanię córkę szefowej, posłałam do nailbaru, wróciła z wypiekami i lakierami dla siebie i dla mnie :D
                      Kiedy powinno się to zacząć leczyć? ;)
                      • izas55 Re: No to polazłam znów... 24.07.12, 07:14
                        Madziorecku, na to nie ma niestety lekarstwa. Z czasem osiąga się stan prawie wysycenia i potrzeba posiadania nowego lakieru nie jest tak paląca, ale płomień się tli ;-).

ps. To przetrenujcie jescze Wibo w Rossmannie i Golden Rose. Kieszeni nie rujnuje a gorączkę obniża.
                        • madzioreck Re: No to polazłam znów... 24.07.12, 22:11
                          Golden rose też kupuję namiętnie, nie chodzi o kasę ;) wczoraj za te 4 lakiery zapłaciłam w sumie 22 zł (w nailbarze była promocja, po 6 zeta, zresztą po wpadce z OPI chwilowo odechciało mi się drogich eksperymentów ;)), ale... zawsze mi się wydawało, że jestem lakieromaniaczka - nie tyle ze względu na ilość lakierów, ale na cierpliwość do ich malowania (wzorki, kwiatki itd). Choć lakierów tez mam sporo w porównaniu do znajomych, siostry - w standardzie jakiś nudziarz, jakiś czerwony i finito, ale gdzie ja ze swoimi 20 sztukami :-P
                      • felisdomestica Re: No to polazłam znów... 24.07.12, 10:38
                        ja też polazłam do Superpharmu.
                        Znowu. Oto moje wczorajsze nabytki:

https://images37.fotosik.pl/1692/f5254dfa0278675c.jpg

Od lewej:
                        Essence Where is the party? Bardzo podobny do jednego z metalików Golden Rose
                        Max Factor Dazzling Blue, będzie dobry do layeringu
                        Miyo Denim
                        Miyo Inkberry
                        • kasica_k Re: No to polazłam znów... 24.07.12, 14:32
                          Zesłoczuj szybko ten Dazzling Blue, zastanawiam się nad nim :)
                          • felisdomestica Re: No to polazłam znów... 24.07.12, 14:42
                            No nie mogie...cążków jak nie mam tak nie mam, wstyd paznokcie pokazywać...
                            • kasica_k Re: No to polazłam znów... 24.07.12, 17:20
                              Ojtam, ojtam. Nie każdy tutaj musi mieć pazurki jak z fotoszopa ;)
                            • izas55 Re: No to polazłam znów... 24.07.12, 19:52
                              a ja polazłam do rossmanna

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/zf/de/okmd/za88UNfzxu3Y1aTtEX.jpg
                              • kry0 Re: No to polazłam znów... 24.07.12, 20:36
                                na bazar Szembeka (hurtownia Lejdis).
                                Kupiłam tylko 2 China Glaze (Avalange i Secrets).
                                A w Douglase kupiłam Dive Bar.
                          • maggianna OT Phenome 24.07.12, 14:50
                            Kasica mam pytanie co do Phenome (a moze powinnam watek nowy zalozyc zeby tu nie smiecic???) - uzywalas moze Everything Nutritious balm? Tez jest w promocji (w ZT) i zastanawiam sie nad kupnem?
                            Wybieram sie tez dzis do GM po baze ktora polecalas :-)
                            • kasica_k Re: OT Phenome 24.07.12, 17:17
                              Nie używałam, tylko macałam tester. Takie niewiarygodnie tłuste mazidło a la Lush Lemony Flutter. Może do skórek byłoby dobre :)
                        • felisdomestica Dazzling Blue (plus Essence i Miyo) 24.07.12, 18:57
                          https://images41.fotosik.pl/1675/a48b287e504db520.jpg

Ode lewej Miyo Inkberry, Where is the party? Dazzling Blue na Inkberry, dazzling Blue. W powiekszeniu Dazzling Blue na Inkberry, Dazzling Blue.
                          • kasica_k Re: Dazzling Blue (plus Essence i Miyo) 24.07.12, 23:28
                            Oo, super! Świetny słocz, dzięki!
                            (Dazzling Blue wymiata!)
                • felisdomestica Re: Problem straszny! 19.07.12, 21:48
                  mam dokładnie to samo...neony mi chodzą po głowie.
            • izas55 Re: Problem straszny! 19.07.12, 16:25
              kolekcja niezła, aż mnie z zazdrości zakłuło.
              Chyba pobiegnę coś sobie kupić.
              Umawiamy się gdzieś na lakiery?
              • kasica_k Re: Problem straszny! 19.07.12, 16:34
                Uch, jasne, że bym poszła, ale chyba muszę być twarda. Mam do kupienia prezenty na 4 imieniny i 2 urodziny, czy coś takiego. I to wszystko w ciągu najbliższego miesiąca.
                (hmm, nakupić im lakierów? ;))
              • anne_stesia Re: Problem straszny! 19.07.12, 16:49
                Ja to bym się wybrała, ale jak przyjadę w następnym tygodniu :D Albo w jeszcze następnym. Akurat ze szpitala wracam w pobliżu ronda Wiatraczna :>
                • izas55 Re: Problem straszny! 19.07.12, 16:55
                  to powiedz kiedy, to się gdzieś spotkamy, bo ja tam się przesiadam, więc możemy napaść na Rossmanna i Blue
                  • kry0 Re: Problem straszny! 19.07.12, 18:03
                    Ja co dzień mijam Wiatraczną około 16.45. Dziś nie minęłam, wysiadłam i kupiłam Artic Night dla siebie i parę innych dla koleżanek z pracy. Jak na lakiernicę przystało, szerzę zarazę w robocie :-)
                    Moge też wysiąść na Wiatracznej jutro :-)
                    • tfu.tfu Re: Problem straszny! 19.07.12, 18:20
                      wysiądź, to ja Ci w końcu tego stanika przytargam ;-P
                      • kry0 Re: Problem straszny! 19.07.12, 19:24
                        wysiądę, zbiorka koło szmateksu ok 16.45.
                        • tfu.tfu Re: Problem straszny! 19.07.12, 19:38
                          tajest! :-)
            • anne_stesia Re: Problem straszny! 19.07.12, 16:51
              A właśnie ostatnio planowałam zrobić jakiś spis tego co mam :D Nie będzie tego tyle ile u Was, ale pudełko które miałam jest już za małe, a wcale do najmniejszych nie należało. Tylko nie mam jak wyeksponować tych piękności.
              • anne_stesia Re: Problem straszny! 19.07.12, 17:56
                Excel twierdzi, że mam 45 lakierów. Hm... U maggianny mam 2, od Kasicy odkupię Fireworks, idzie do mnie Hi-tek, z Alphy niedługo zamówię jeszcze 2...
                50tka będzie przekroczona :D
                • felisdomestica Re: Problem straszny! 20.07.12, 01:36
                  Dziś zrobiłam listę i naliczyłam 72...
            • ciociazlarada Re: Problem straszny! 19.07.12, 18:11
              Ło matko, ale wypas! Współczuję i łączę się w bólu... Może przeprowadzka pomoże? Ja ostatnio darłam kafelki i podłogi, teraz mam paznokcie przycięte przy samej pupie...
              • kasica_k Re: Problem straszny! 20.07.12, 02:51
                wolę cierpieć me rozterki
                niż pazurem drzeć kafelki...

(przeprowadzka tak, chętnie, w większy metraż, kto mi fundnie?) Ale dziękuję za połączenie w bólu, od razu mi raźniej :)

A oranża zmyłam! Możecie gratulować :)
    • ladyjm Re: Klub Nieanonimowych Lakieroholiczek 3 19.07.12, 23:14
      Hej dziewczyny :)
      Regularnie podczytuje wątek lakieroholiczek choć zapewne nigdy nie odważę się tu wrzucić żadnej fotki ale chciałam się z Wami podzielić moim znaleziskiem - mega wielka baza swatchy lakierowych na flickerze :)
      www.flickr.com/photos/thefingernailfiles/
      • ladyjm Re: Klub Nieanonimowych Lakieroholiczek 3 19.07.12, 23:15
        i jeszcze link do zestawienia zbiorczego - www.flickr.com/photos/thefingernailfiles/sets/72157626336879589/with/5686481357/
      • kasica_k Re: Klub Nieanonimowych Lakieroholiczek 3 20.07.12, 03:15
        Na Flickrze jest w ogóle pełno swatchy, wiele blogerek tam trzyma swoje zasoby, co jest fajne, bo można przeszukiwać po tagach.
    • kasica_k Victoriasbeauty 20.07.12, 02:42
      victoriasbeauty.com/
      Kupowałyście tam? Nie mogę tam znaleźć info o czasie realizacji zamowienia, o opcjach płatności... a bym sobie sprawiła jaką Zoyę może...
      • anne_stesia Re: Victoriasbeauty 20.07.12, 09:37
        Kupowałam raz - Aragona Suede. Nie pamiętam, żeby coś było nie tak.
      • ciri1971 Re: Victoriasbeauty 20.07.12, 10:13
        Zamawiałam kilka Chinek parę miesięcy temu. Przyszły błyskawicznie, aż byłam zaskoczona:)
      • mszn Re: Victoriasbeauty 21.07.12, 08:28
        Brr, regulamin tego sklepu aż boli, jak się go czyta - wygląda jak rejestr klauzul niedozwolonych pisany przez arogancką użytkowniczkę Wizażu.

Już się kiedyś zastanawiałam, jak patrzyłam na "sklep", który prowadzi dziewczyna z Azjatyckiego Cukru - czy fakt, że firma zarejestrowana jest w innym kraju, ale sklep internetowy jest dla polskich klientów, po polsku i z polskim kontem, mimo wszystko zwalnia z trzymania się polskiego prawa?
        • anne_stesia Re: Victoriasbeauty 21.07.12, 10:18
          mszn napisała:

> Brr, regulamin tego sklepu aż boli, jak się go czyta - wygląda jak rejestr klau
          > zul niedozwolonych pisany przez arogancką użytkowniczkę Wizażu.

Masz rację. Dlatego też kupiłam u nich jeden jedyny lakier, którego nigdzie indziej nie było ;) W mailu potwierdzającym było nawet coś o blokowaniu konta w przypadku opóźnienia w płatności z czym nigdzie indziej się nie spotkałam.
      • kasica_k Re: Victoriasbeauty dziwna sprawa 22.07.12, 01:27
        Przedwczoraj było tam mnóstwo Zoyi, dziś jest... 5! O co chodzi?
    • kasica_k Problemów ciąg dalszy! 20.07.12, 15:41
      Przyszły!
      I nie wiem, którego wrzucić! :)

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/qa/pa/hnxt/aHjJvlEwctbb6TVcoX.jpg
      • anne_stesia Re: Problemów ciąg dalszy! 20.07.12, 16:26
        Wrzuć Khrome :D Ja na swojego muszę poczekać do powrotu do Wawuni w weekend :D
      • ciociazlarada Re: Problemów ciąg dalszy! 21.07.12, 00:27
        Deserta! Do mnie też przyszedł ale muszę czekać aż mi paznokcie odrosną po darciu. Chętnie zobaczę słoczyka na znajomych dłoniach.
        • kasica_k Re: Problemów ciąg dalszy! 24.07.12, 17:23
          No to muszę rozczarować. Walnęłam Elephanta i dość szybko zmyłam, bo poodpryskiwał, ale chyba źle go traktowałam (nie żeby kafelki, ale trochę darłam ;) Chwilowo odświeżam relacje z Atomic Orange, ale i na Deserta przyjdzie czas.
    • kasica_k Anny 20.07.12, 16:00
      Nigdzie w necie nie mogę znaleźć słoczy tych lakierów. A aktualna kolekcja (stoi na samej górze standu) jest mocno pociągająca. Fotki nie oddają do końca uroku kolorów, które są bardziej wibrujące. Wczoraj wieczorem obczajałam, bez zamiaru kupowania, ale ciężko było, więc zamiast kupować sfociłam te, które mi się najbardziej podobają (bezkrwawe łowy, hehe)

Ten pierwszy bardzo przypomina ChG Four Leaf Clover i fotka, tak samo jak w przypadku ChG, nie oddaje jego prawdziwego koloru, który nie jest blady, tylko mocny, intensywny.

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/qa/pa/hnxt/vKWOMhIy8fqsnWPTiX.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/qa/pa/hnxt/DK1RhgsayvRFBsiSyX.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/qa/pa/hnxt/OzDcT2aDhjMKYSUR2X.jpg
      • anne_stesia Re: Anny 20.07.12, 16:19
        Anny ma cudną butelkową zieleń i ładnego duochroma w odcieniach niebieski-turkus-seledyn. Gapiłam się na nie czekając aż pani konsultantka mi sprawdzi dostępność Fajerwerków. Łaaaadne. Tylko cena jakaś taka niezbyt zachęcająca. Ale kto wie ;) Podobają mi się butelki, a to ważny czynnik :D
        • anne_stesia Re: Anny 21.07.12, 21:21
          https://4.bp.blogspot.com/-jNN28MK1730/ToTMOBV1VfI/AAAAAAAAAt8/US0gmzAfJbc/s1600/ANNY1.JPG

O ten bym chciała. Ale to 45zł... Musiałabym być pod wpływem spotkania lakierowego :D
    • kasica_k Do wszystkich Lakiernic! 20.07.12, 16:15
      na wszelki wypadek, jakby nie wszystkie sczaiły ;) to 4.08 (sobota) jest nasz lakierowy sabacik w Warszawie, zapraszamy :)

Umawiamy się w tym wątku:
      forum.gazeta.pl/forum/w,103682,137442236,137442236,Spotkanie_Lakiernic_odslona_druga.html
    • maggianna Essie Dive Bar 20.07.12, 16:55
      Dzis w Douglasie zobaczylam ten lakier i jestem zachwycona, taki zielono-czarno-fioletowy duochrom, czy ktos go ma i czy on jest tak ladny jak w butelce? Bo 35 zl to strasznie drogo :-(
      • izas55 Re: Essie Dive Bar 20.07.12, 21:34
        ja mam

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/zf/de/okmd/7VAnejg2FTLHXbFV6X.jpg
        • maggianna Re: Essie Dive Bar 24.07.12, 14:46
          No bardzo ladny! Ale czy on faktycznie mieni sie tak intensywnie na fioletowo i zielono czy tylko odrobine??
          • izas55 Re: Essie Dive Bar 24.07.12, 15:09
            On jest zdecydowanie zielony. Fioletowego jest w nim bardzo mało i raczej widać to tylko w butelce, czasem wygląda jak granatowy. Przyniosę go na następne spotkanie (choć miałam i na poprzednim). Chyba muszę przynosić ze sobą mniej lakierów, albo musimy się częściej spotykać.
    • felisdomestica Nfu Oh 64 i 66 20.07.12, 18:59
      Moje najnowsze nabytki. Efekt holograficzny w słocu szokująco mocny. Nawet w słabym świetle widoczny. dziwnie się je nakłada, kolejna warstwa jakby rozpuszcza poprzednią i powstaje coś w rodzaju zadrapań. Można tego uniknąć nakładając dość grubo. Lakiery te są wa zasadzie matowe, połysk uzyskuje się przy pomocy top coata, co chroni też przed natychmiastowym ścieraniem - są bardzo nietrwałe. No ale efekt...
      https://images40.fotosik.pl/1716/d29cdb5540280440.jpg
      Żadne zdjęcie nie odda ich urody.
      • izas55 Re: Nfu Oh 64 i 66 30.07.12, 17:42
        A gdzie ty je kupiłaś?
        • felisdomestica Re: Nfu Oh 64 i 66 30.07.12, 17:55
          W polskim internetowym sklepie www.sklep.nfuoh.pl za straszne pieniądze. w sumie dwa lakiery kosztowały mnie 100 zł - ~w tym przesyłka 20zł!
          • izas55 Re: Nfu Oh 64 i 66 30.07.12, 18:17
            Czyli w tym sklepie, którego nie ogarnęłam, bo nigdzie nie chciał mi się wyświetlić przycisk rejestracji ;-). Ja kupowałam swoje w tym estońskim sklepie o którym niedawno pisała madzioreck, ale już nie wysyłają stamtąd do Polski ;-(. a to moje holo Nfu Oh jest tak samo okropne w malowaniu jak twoje klubnieanonimowychlakieroholiczek.blogspot.com/2012/07/nfu-oh-63.html
    • anne_stesia Essie Mirror Metallics 21.07.12, 22:09
      www.apolishaddict.com/2012/07/essie-mirror-metallics-collection.html
      Śliczne :D Chociaż żaden nie jest na tyle odkrywczy, żebym chciała go kupić to na zdjęcia patrzę z dużą przyjemnością.
      • anne_stesia Re: Essie Mirror Metallics 22.07.12, 09:37
        Odszczekuję to, że żadnego nie chcę :D
        Nie ma ktoś ochoty dołączyć się ze mną do zamówienia z Victoriasbeauty któregoś z metalowców? :) Na razie tylko oni mają tę kolekcję.
    • balbina11 Re: Klub Nieanonimowych Lakieroholiczek 3 22.07.12, 18:30
      Nie żebym się skarżyła, ale CO wyście mi uczyniły??!! Przedwczoraj pomalowałam pazury chinką Emotion, ale z racji mojego zapsienia wytrzymał tylko jeden dzień (rzucanie piłeczki, zabawa z potfforami). Dzisiaj pomalowałam orly bubbly bombshell z drobinkami - sam, dwie warstwy, na krótkich wygląda fajnie, ale będzie używany jako wierzchnia warstwa. Jestem wielbicielką drobinek ;-) Teraz szukam czegoś błękitnego z drobinkami. Na wesele będę potrzebowała czegoś pasującego do summer city biubiu (będzie z halką w stylu lat 50-tych).
    • maggianna Miyo mini drops 43 Lillipop [SWATCH] 23.07.12, 10:57
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/bc/pb/fg29/AyXTtiwijmqHy83TvX.jpg

Maluje sie trudno bo ciezko osiagnac idealnie gladkie krycie, schnie wyjatkowo dlugo (po 10 min bylam pewna ze wysechl ale kleil sie jeszcze co najmniej godzine), na razie trzyma sie niezle (2.5 dnia). Kolor swietny, intensywny, kremowy.
      Baza + top coat Peggy Sage, malowane w salonie Peggy Sage.
      • ciociazlarada Re: Miyo mini drops 43 Lillipop [SWATCH] 23.07.12, 18:37
        Ale masakra, jaki pozytywny!!! Naprawdę Ci zazdroszczę, jak się ma brzydkie, czerwone skórki i blade ręce to o wściekle żółtym można zapomnieć :(
        • maggianna Re: Miyo mini drops 43 Lillipop [SWATCH] 24.07.12, 14:42
          Marudzenie! Mam blade rece, skorki wygladaja swietnie bo mam swiezo zrobiony manicure, ogolnie marzyl mi sie pastelowy zolty (jak na zdjeciu) ale niestety przesylka z Barbry nadal nie dotarla to kupilam sobie Miyo na pocieszenie. Spokojnie mozesz nalozyc i zolty - wywoluje pozytywne zainteresowanie i nikt na skorki nie patrzy :-)
          https://3.bp.blogspot.com/-8IV5Y9sZtx4/Tim2v15dsaI/AAAAAAAAB3A/pDK08LMe4_k/s1600/DSCF2396.png
    • izas55 Nowe słocze na blogu 24.07.12, 07:25
      klubnieanonimowychlakieroholiczek.blogspot.com/2012/07/china-glaze-cranberry-flame.html
      klubnieanonimowychlakieroholiczek.blogspot.com/2012/07/rimmel-lasting-finish-pro-color-purple.html
      klubnieanonimowychlakieroholiczek.blogspot.com/2012/07/rimmel-lasting-finish-pro-violet-metal.html
      • madzioreck OT blog 25.07.12, 00:04
        Może by podlinkować blogasa maniackiego w stopce forum? :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka