Dodaj do ulubionych

Łuszczyca

07.12.16, 03:01
Bliska mi osoba od niedawna ma diagnozę łuszczycy.
Nie potrafi sobie poradzić z łuszczącą się, schodzącą płatami skórką ze stóp. Na rękach zaczyna być podobnie. Jest pod opieką lekarza. Ale moze warto go zmienić? A przede wszystkim - jakich preparatów szukać?
Obserwuj wątek
    • jul-kaa Re: Łuszczyca 07.12.16, 03:01
      skórą, nie wiem, skąd skórka na stopach...
      • kaga9 Re: Łuszczyca 08.12.16, 21:48
        Koleżanka z pracy używa (chyba raczej uzupełniająco) maści konopnej, takiej. Do kupienia w aptece. Chwaliła.
    • slotna Re: Łuszczyca 13.12.16, 16:39
      Ja uzywam np. tego: wizaz.pl/kosmetyki/produkt,55671,farmina-mediderm-cream-krem-dla-osob-chorych-na-luszczyce-egzeme-i-atopowe-zapalenie-skory-stara-wersja.html

Poza tym kremow dla dzieci z Rossmana, tej Silondy polecanej w innym watku itd., a wszystkiego i tak tylko w celu przyklepania sterydow :P
      • jul-kaa Re: Łuszczyca 13.12.16, 21:41
        A ja z medidermu najbardziej lubie płyn do mycia. W ogóle nie myje, ale za to jaką fajną skórę zostawia :)
    • fairy1983 Re: Łuszczyca 31.10.22, 09:46
      ja borykałam się z tym problem od półtora roku, wiem, że to może wcale nie dużo w porównaniu z innymi, ale ja tą łuszczycę miałam na dłoniach wiec możecie sobie wyobrazić jakie to było dla mnie mega krępujące!!
      Dłoni niestety nijak nie da się ukryć, no bo jak w lato chodzić w rękawiczkach nawet jakiś cienkich i przewiewnych? :(
      jakiegoś dnia przeszukując internet po raz setny, w nadziei, że znajdę jakiś lek, maść, tabletki cokolwiek co mogłoby mi pomóc. W końcu natrafiłam na pewną opinie w necie na temat produktów, siarka organiczna Msm od środka do kąpieli sól z morza martwego i olejem z konopi palacio i maść zwaną konopna maść Retter 24% z hologramem na wieczku orginalna receptura o taka jak tu konopiafarmacja.pl/masci-i-kremy-konopne/325-masc-z-olejem-konopnym-na-luszczyce-24--5902414452824.html wspominam o tym bo w necie chodzi też maść bez tej naklejki Cena w porządku bo nie całe 40 zł
      Szybko zamówiłam produkt , wyczekiwałam, aż będę mogła go wypróbować, choć cudów się nie spodziewałam, ale jednak źle, że wątpiłam, bo maść mi pomogła!!! Od rozpoczęcia kuracji minęło ponad 3 tygodnie, dłonie od strony wewnętrznej tam gdzie miałam łuszczyce, wyglądają milion razy lepiej, już nie pamiętam kiedy widziałam moje dłonie w takim dobrym stanie! Nie macie pojęcia nawet jak bardzo się cieszę!! :)
      Powiem tak ......... W końcu wróciło do mnie życie
      • slotna Re: Łuszczyca 05.11.22, 20:13
        Ale po cholerę spamować tak martwe fora, to ja nie wiem xD Na facebooka idz, lobuzie.
    • sunnyday Re: Łuszczyca 06.12.22, 14:49
      Jezeli to co obecnie masz nie pomaga to zacznij kontaktowac sie z lekarzam i pomyslcie nad zmiana lekow. Luszczyca jest taka dosc zdradliwa. Sama od jakiegos czasu mam juz uspokojone objawy i stosuje psorisel by skora byla caly czas na dermokosmetykach. Moze warto tez wlasnie pomyslec o odpowiedniej pielegnacji?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka