kl98 06.07.07, 09:34 Blokersi - jak to przetłumaczyć na rosyjski. Będę bardzo wdzięczna za pomoc Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yigor Re: blokersi 06.07.07, 19:48 rangersss napisał: > гОпники To okreslenie kojazy mi sie z drobna przestepczoscia. Natomiast "blokersi" maja konotacje rowniez ze srodowiskiem, tworzacym okreslone formy kultury wspolczesnej. Ale nie mam pomyslu na odpowiednie slowo, sam jestem ciekaw. Odpowiedz Link
kl98 Re: blokersi 06.07.07, 22:14 Dziękuję za pomoc. Niestety "гопники" nie pasuje - yigor trafnie zauważył, że to inne kulturowe zjawisko. I ciągle nie mogę znaleźć dobrego odpowiednika. opisowo - тусующаяся молодежь в спальных районах (так называемых "коробках" - панельных застройках). Może pojawią się inne pomysły :) Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link
yigor Re: blokersi 06.07.07, 22:54 Nadal nie mam tego slowa,ale mam link na forum "Molodiozhnyje subkultury" www.pazitifforum.com/index.php?board=81.0 byc moze tam znajdziesz odpowiedz? pozdrawiam Odpowiedz Link