Dodaj do ulubionych

Gniew planet

26.10.15, 16:30
W jaki sposób planety okazują złość lub zdenerwowanie?

Przykłady:

Pluton może okazać gniew siłą spojrzenia, a powiedzenie "zabić kogoś wzrokiem" idealnie do niego pasuje.

Zdenerwowany Uran będzie miał tiki nerwowe.

Księżyc stanie się przewrażliwiony.

Co z resztą planet? Macie jakieś pomysły?
Obserwuj wątek
    • eau_danu Re: Gniew planet 14.11.15, 00:49
      Hmm, chyba wiem o co Ci chodzi, ale nie przywiązywałabym się bardzo mocno do tej koncepcji, bo planeta nigdy taka nie jest - ale właściciel horoskopu - tak :)
      To czy Księżyc jest "przewrażliwiony", a np. Mars "agresywny" zależy w jakich są znakach, w jakich domach i jakie odbierają aspekty od innych planet.
      Np. Księżyc wRybach sprawia, że właściciel horoskopu jest wrażliwy. Ale czy będzie przewrażliwiony o tym zadecydują aspekty z innymi planetami. Z kolei Księżyc w Koziorożcu z natury rzeczy za wrażliwy nie jest. Ale jeśli jest np. w kwadraturze do Neptuna, to jak najbardziej.

Pozdrawiam,

Danu
      www.zapytajastrologa.com
      astrologianacodzien.blogspot.com
    • camaretto Re: Gniew planet 17.07.21, 02:50
      Twórcze? Zabić pluton wojska to już nie przelewki, masowa broń też.
      Urana nie oceniasz byt dozbre, ale jak sobie znajdzie kompana w rodzaju Marjasńskiego wykonawcy (mistrza ceremonii zniszczeń wojennych) to się wysłuży i to tak że hamulce przetnie. Albo...będą piszczeć. Uwielbia wypadki, także skrytobójcze.
      Księżyc zależy gdzie ... jak go masz zaplutonowanego jak i u mnie to ponoć - wspieram się wypowiedziami online - "jedwabny pantofelek" ;D
      Mars jak się wkurza to go widać, też - zaplutonowany potrafi być śmiertelnie niebezpieczny, awzbogacony o neptuniczne rady skasuje. Na śmierć.
      Wenus - ja mam z nią nie rozłąkę nie niewypał miłosny - u mnie zła i zwaśniona mi organizuje babskie fochy ale w ilości że nie pozazdrościć.
      Saturn - może dlatego "na śmierć"? Na rodzinie się wyżył i zwózka nastąpiła po "misji" i latach, obliczy w wyrachowany sposób jeszcze krzyża ilość i ...jakość o ile istnieje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka