vitalia Re: z czym się Wam kojarzy siny kolor? 06.08.04, 23:50 A mnie z kluskami i sinicami na gdyńskiej plaży. Odpowiedz Link
windyga Re: z czym się Wam kojarzy siny kolor? 07.08.04, 00:01 vitalia napisała: > A mnie z kluskami i sinicami na gdyńskiej plaży. :))) Niestety. Wprawdzie wczesnym rankiem jest ich mniej, ale potem błyskawicze atakuja! Może jutro po dzisiejszym wietrze (wieczorem) - te cholery gdzieś sie zapadna! Odpowiedz Link
18kwie2004 jagodowe? 09.08.04, 08:44 jagodowe? ze śmietaną? Moja teściowa robi takie. Znaczy kluski, nie sinice. Odpowiedz Link
les1 Re: z czym się Wam kojarzy siny kolor? 07.08.04, 23:05 Ja bardzo przepraszam....ale nie wiem co ten skrot NKWD znaczy... Gdybym tak dostal pelna nazwe ...to bym poszukal? Z gory dziekuje les1 Odpowiedz Link
germanus NKWD 08.08.04, 01:24 No problem, Lesio. NKWD, czyli Narodnyj komissariat wnutriennych diel, czyli Ludowy Komisariat Spraw Wewnetrznych, czyli oficjanie ministerstwo spraw wewnetrznych, a w rzeczywistosci organ bezpiczenstwa panstwowego, bezpieka, ktory realizowal polityke totalnego terroru wobec wszystkich wartw spolecznych. pozdr Odpowiedz Link
les1 Re: NKWD 09.08.04, 22:43 Dzieki za pelna rosyjska nazwe :-) Wlasnie tego mi bylo potrzeba bo w encyklopedi jest tylko anielskie tlumaczenie. Oj, nameczyli sie w szkolach aby cos mi z tego jazyka w glowe wbic... a ze, byl przymus, to i takie wyniki sa dzisiaj... :-) les1 Odpowiedz Link
18kwie2004 szukać nie ma co 09.08.04, 07:39 raz, że teraz chyba trudno znaleźć; dwa że lepiej ich nie szukać tak z zasady; trzy że jak będą Cię potrzebować, to znajdą sami. Odpowiedz Link