Dodaj do ulubionych

Polanka redłowska

22.05.05, 08:21
Czy może ktoś wie jaka jest dalsza przyszłość Polanki redłowskiej. Z tego co
pamiętam a przypomina o tym tablica informacyjna to miał tam stanąć hotel z
parkiem wodnym.Co na to władze miasta bo z tego co pamiętam z gazet to
otwarcie miało być już jakieś 2-3 lata temu. Jest to jeden z najbardziej
atrakcynych terenów pod taką inwestycję w Gdyni.Szkoda że świeci pustką.
Obserwuj wątek
    • vitalia Re: Polanka redłowska 22.05.05, 09:18
      Też jestem bardzo ciekawa..Nic się o tym nie pisze ani nie mówi,w każdym razie
      ja nie słyszałam nic ponadto,że były problemy z inwestorem czyli firmą
      Echo,,która to miała ten teren zagospodarować.
      • windyga Re: Polanka redłowska 23.05.05, 15:24
        Echo, echo, echo....
        Taaaak. Polanka jest piekna, a nawet PRZEPIĘKNA. Ale, niestety, biznesowo
        trudna... Nie składa sie plan finansowy przedsięwziecia, które musi uwzgledniać
        mase ograniczeń, stwarzanych przez sąsiedztwo rezerwatu przyrody, a także
        niewielka powierzchnie działki. Tu NIE MOŻe powstać wielki hotel z setkami
        pokojów lecz kameralna budowla. a ew. inwestora( istniejacy parking jest z
        reguły pełny podczas lata). Ponadto, jeden na razie trójmiejski aquapark w
        Sopocie ledwo zipie finansowo,więc trudno sobie wyobrazic, by drugi (mniejszy)
        podołał konkurencji.
        Atrakcyjnośc przyrodnicza miejsca więc, to jedno, a atrakcyjność inwestycyjna,
        to drugie...
        Chyba trzeba bedzie poczekać na... jeszcze lepsze czasy, kiedy ludzie chetniej
        beda siegać do kieszeni, by wydać forse na bilet do aquaparku, a co za tym
        idzie biznes bedzie budował kolejne kompleksy wodne. Kieleckie Echo sie
        najwyraźniej przeliczyło...
        • vitalia Re: Polanka redłowska 23.05.05, 17:08
          Szkoda,,bardzo szkoda tego miejsca,,ale czy tam musi być zaraz aqapark??
          Faktycznie że działka nie za wielka,ale apetyczna baaaardzo..
          • binka Re: Polanka redłowska 23.05.05, 19:42
            nie dziwię się, że ten w Sopocie zipie - tam jest wg mnie bardzo drogo!
            na Słowacji płaci się za cały dzień pobytu i dużo więcej basenów i zjeżdżalni
            tyle, ile w Sopocie za 2 godziny;
            może gdyby obniżyli ceny - mieliby większy zarobek
            • vitalia Re: Polanka redłowska 23.05.05, 22:26
              Chytry dwa razy traci..Zobacz ile stoi pustych lokali ,zamykają sklepy,bo
              spółdzielnie i właściciele nie chcą opuścić czynszów.I co ??? miesiącami puste
              stoją i pieniędzy nie zarabiają.Jaki to ma sens??
    • kroqus Re: Polanka redłowska 23.05.05, 23:41
      Nie zgadzam się z wami. Problem jest w tym że miasto Gdynia wydzierżawiło ten
      teren firmie, która zdeklarowała się wybudować obiekt o określonym
      przeznaczeniu i nie wykonała tego w przewidzianym terminie. Pytanie moje brzmi:
      Czy miasto w tym układzie może zerwać umowę z firmą ECHO i przystąpić do
      negocjacji z innymi inwestorami?. Jeśli nie to uważam że należą się nam (
      mieszkańcom Gdyni) jakieś wyjaśnienia od władz miasta, mimio że Pana prezydenta
      dażę dużym szacunkiem. To nie będzie zwykły aqua park tylko luksusowy hotel.
      Kilka dni temu mój znajomy z Bydgoszczy chciał zarezerwować hotel w Trójmieście
      bo chciał przyjechać na konferenje kardiologiczną i chciał zatrzymać się w
      Gdyni ponieważ ma tu przyjaciół. I co? Hotel Gdynia 0- miejsc, Hotel Nadmorski
      0-miejsc, Willa Lubicz 0-miejsc. W Gdańsku podobnie.I z tego powodu pojawiły
      się moje przemyślenia. A z prasy ogólnopolskiej wiem że firma Echo prowadzi
      podobne inwestycje w innych dużych miastach w Polsce i to bez takich poślizgów.
      Więc mam prawo twierdzić że umowa nie jest do końca dobrze podpisana bo nikt w
      gdyni nie jest w stanie wyjaśnić na czym polega problem.
      • binka Re: Polanka redłowska 24.05.05, 08:00
        kroqusie:-)
        moje przemyślenia dotyczyły w sumie tylko aquaparku, nie hoteli - w tych w Gdyni
        nie sypiam, więc nie wiem
      • vitalia Re: Polanka redłowska 24.05.05, 10:12
        Zgadzam, się z kroqsem..Sprawa jest niejasna,ale ani w prasie ani w Ratuszu nic
        się o tym nie pisze,więc jeśli nie wypowie się ktoś kompetentny ,to dalej na
        temat tej inwestycji słychać będzie tylko echo..
        Jeśli teraz w Gdyni nie ma wolnych miejsc hotelowych,to co będzie w sezonie??
        Liczenie na prywatne kwatery i pomniejsze pensjonaty to pomyłka,,Nie takiego
        standardu oczekują niektórzy przyjezdni.No cóż pojadą gdzie indziej ,tam gdzie
        będą mogli w określonych warunkach spędzić jakiś czas..
    • kroqus Re: Polanka redłowska 17.07.05, 22:17
      Dzisiaj jakiś gość z rady miasta Gdyni na antenie radia Gdańsk podał iż
      jesienią tego roku risza budowa aquaparku i hotelu na polance redłowskiej. Mam
      nadzieje że to jest już pewna wiadomość.
    • windows3.1 szkoda że świeci pustką 28.07.05, 23:55
      hm...

w sumie ująłbym to nieco inaczej.

Może tak: jak świetnie, że można przyjść sobie w jesienne popołudnie na
      Polankę, najlepiej z Górnej przez las, i że zastaniesz tam najwyżej dwie panie
      z pieskami, trzech emerytów i czterech małolatów wokół jednej flaszki... A nie
      dudniący hotel z dyskoteką, night-clubem, kasynem, muszlą koncertową, grill-
      barem oraz parkingiem, z typowa dla takich okoliczności przyrody florą i fauną
      (czyt: dziwki, alfonsi, miasto, żebracy, młodzi-dynamiczni itp itd).

Codziennie rano modlę się, żeby wszystkie interesy związne z Polanką padły na
      pysk. Posejon na razie łaskawy. Ale jak któregoś dnia zapije, to koalicja
      Lepszej Przyszłości może go zamurować w bunkrach na klifie.
      • windyga Re: szkoda że świeci pustką 29.07.05, 15:07
        Straszna wizja!!!! A gdzie masz w Gdyni takie nagromadzenie okropieństw, bys
        tak czarno widział hotelowo-basenowa przyszłość Polanki?
        • windows3.1 na szczęście nigdzie! 29.07.05, 17:22
          i oby tak pozostało.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka