Dodaj do ulubionych

Temu Misiu się nie chce spać

17.01.19, 08:49
Kazimierz Nóżka, leśniczy z Polanek w woj. podkarpackim, podczas spaceru po lesie natknął się na niedźwiedzia brunatnego, który nie zapadł jeszcze w sen zimowy.

Temu Misiu się nie chce spać.

Kazimierz Nóżka, leśniczy z Polanek w woj. podkarpackim, podczas spaceru po lesie natknął się na niedźwiedzia brunatnego, który nie zapadł jeszcze w sen zimowy.

wpolityce.pl/spoleczenstwo/429869-niedzwiedz-grzes-hitem-internetu-czego-ty-nie-spisz

Obserwuj wątek
    • bei Re: Temu Misiu się nie chce spać 17.01.19, 08:54
      Oglądałam wcześniej i uwierzyć nie mogłam, jaki ten Nóżka odważny😊. Zaczepiał Misia- a może niedźwiedź był głodny??
      Stalowe nerwy ma ten lesnik😊
      • 35wcieniu Re: Temu Misiu się nie chce spać 17.01.19, 08:58
        Leśnik nie takie niedźwiedzie widział wink
      • triss_merigold6 Re: Temu Misiu się nie chce spać 17.01.19, 09:07
        W Bieszczadach niedźwiedzi jak psów, myślę że juz przywykl po tylu latach pracy jako leśnik.
        • 35wcieniu Re: Temu Misiu się nie chce spać 17.01.19, 09:09
          On je wręcz zna wink W ogóle jego filmy ze zwierzętami są super. Lubię wydrę. big_grin
    • maniaczytania Re: Temu Misiu się nie chce spać 17.01.19, 09:02
      To przecież sławny już leśniczy z nadleśnictwa Baligród 😊 Poprzedniej zimy furorę robił jego filmik z odganiania wilków od małych misiów
    • triss_merigold6 Re: Temu Misiu się nie chce spać 17.01.19, 09:05
      Uwielbiam leśniczego Nóżkę!
      • aamarzena Re: Temu Misiu się nie chce spać 17.01.19, 11:01
        Ja też!
        • hanusinamama Re: Temu Misiu się nie chce spać 17.01.19, 12:17
          Ja też. On jest znany w kręgach leśniczych. I jest uwazany za takiego leśiczego z powołania. Taki prawdziwy leśniczy ktory kocha las ktorym sie opiekuje.
    • ichi51e Re: Temu Misiu się nie chce spać 17.01.19, 09:14
      Ludzie rozsadku nie maja. Dobrze ze na filmie tym razem nie ma jak misieka go zzera.
      • ichi51e Re: Temu Misiu się nie chce spać 17.01.19, 09:15
        A i osobiscie ten mi sie bardziej podobal
        m.youtube.com/watch?v=rmr8gZIRcTE
        • raczek47 Re: Temu Misiu się nie chce spać 17.01.19, 09:59
          Ale w sumie nie wiadomo,jak misiu ma na imię-Grzesiu czy Leszek☺nagranie skądinąd bardzo sympatyczne.
          A tak w ogóle spotkałyście kiedyś niedźwiedzia?
          Bo ja tak,na szczęście z daleka-w okolicach Żywca-na szczęście był po drugiej stronie lasu,oddzielonej jezdnią w dole,więc bezpośrednio styczności z nie miałam możliwości mieć,ale widać go było nieźle.
          Emocje były ☺
          • 35wcieniu Re: Temu Misiu się nie chce spać 17.01.19, 10:01
            Z bliska nie, ale z daleka widziałam.
            Z bliska wielokrotnie jelenie, sarny/kozły i dziki.
            • 35wcieniu Re: Temu Misiu się nie chce spać 17.01.19, 10:04
              Mam też szczęscie do napotykania zaskrońców i żmij.
          • dziennik-niecodziennik Re: Temu Misiu się nie chce spać 17.01.19, 12:14
            Leszek przeciez, widac od razu! smile
            Nigdy nie widzialam na zywo i na wolności.
      • aamarzena Re: Temu Misiu się nie chce spać 17.01.19, 11:01
        On te niedźwiedzie od lat obserwuje i one go "znają". W zeszłym roku, jak ktoś wcześniej zauważył, furorę robił film jak ów leśniczy dogania wilki od małych miśków. Innym razem natknal się na te same małe miśki ale z matką. I też ostatecznie wyszedł bez szwanku, choć widać było, że niedzwiedzica byla bojowa nastawiona. Tak wyglądało jakby małe miski przypomniały sobie "o, to ten gość co nas uratowal" i poszły w inną stronę a matka za nimi.
        Jak mi się uda znaleźć to wrzucę filmik.
        • rb_111222333 Re: Temu Misiu się nie chce spać 17.01.19, 11:05
          wrzuć smile
          • aamarzena Re: Temu Misiu się nie chce spać 17.01.19, 11:12
            Juz wrzucilam 😊
        • ichi51e Re: Temu Misiu się nie chce spać 17.01.19, 12:18
          Tego co zezarly z dziewczyna tez znaly. Tzn tak mu sie wydawalo a potem sie jednak okazalo ze obce.
          Pan sympatyczny szkoda by go bylo.
          • hanusinamama Re: Temu Misiu się nie chce spać 17.01.19, 12:28
            Ale tez lesniczy wie jak sie zachowywać. Jest nagranie jak miś idzie a on krzyczy "nie"...mis sie zatrzymuje i idzie swoją drogą, omija leśniczego. Na dole dałam link do wywaidu z nim. Taki człowiek wie co moze a czego nie moze. Założył tez na FB fanpage lesnictwa, tam jest masa filmów i zdjeć. Człowiek z wielką pasją.
      • aamarzena Re: Temu Misiu się nie chce spać 17.01.19, 11:11
        Tu z wilkami
        youtu.be/wxwY3Prpk74
        I spotkanie z całą niedźwiedzią rodziną
        nowiny24.pl/spotkanie-oko-w-oko-z-niedzwiedzica-i-dwojka-mlodych-lesniczy-kazimierz-nozka-z-nadlesnictwa-baligrod-nagral-wyjatkowy-film/ar/12939196
        • aamarzena Re: Temu Misiu się nie chce spać 17.01.19, 11:23
          W nowina nie ten filmik. O ten mi chodziło
          m.facebook.com/story.php?story_fbid=1626486514093584&id=407814182627496&_rdr
        • piekna_remedios4 Re: Temu Misiu się nie chce spać 17.01.19, 12:21
          jaki kochany ten leśniczy <3
    • hanusinamama Re: Temu Misiu się nie chce spać 17.01.19, 12:19
      Tutaj wywiad z Nózką. Ja go widziałam w kilku programach (facet nawet jak o dzikich storczykach opowiada to tak ze siedzisz i sie gapisz). Człowiek z pasją...piękne to.

natemat.pl/181441,ide-sobie-do-pracy-a-tu-amory-niedzwiedzi-jak-lesniczy-nozka-z-bieszczad-zostal-gwiazda-internetu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka