Forum Sport Tenis
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Bohdan Tomaszewski ma 92 lata.

25.11.13, 19:06
    pl.wikipedia.org/wiki/Bohdan_Tomaszewski
    Nie wiedzialem,ze mam tyle z nim wspolnego.
    1-Gral w tenisa jak ja
    2-Uczeszczal do SGH-tak jak ja.
    3-Po kapitulacji powstania trafił do obozu w Ożarowie.A ja w Ożarowie spedzilem cale swoje mlode lata.Bardzo lubilem go sluchac.

Bohdan,Bohdan trzymaj sie!

Obserwuj wątek
      • polski_francuz Sport 25.11.13, 19:21
        mu posluzyl jak widac. Mimo, ze palil.

PF
        • Gość: MACIEJ Bohdan Tomaszewski ma 92 lata. IP: *.c3-0.elm-ubr2.qens-elm.ny.cable.rcn.com 25.11.13, 19:50
          Ja tez palilem i przestalem w wieku 30 lat.Bardzo glupi mlodzienczy nawyk.
          • polski_francuz Ja 25.11.13, 20:49
            w wieku 33 lat. I mimo tego, ze prowadze od tamtej pory bardzo zdrowy tryb zycia, to wiele sladow pozostalo. M.in. chroniczny bronchit.

PF
            • Gość: MACIEJ Re: Ja IP: *.c3-0.elm-ubr2.qens-elm.ny.cable.rcn.com 26.11.13, 04:02
              A mnie wszystko przeszlo po 2 tygodniach od rzucenia palenia.
              Do 2 miesiecy musialem sie jeszcze mocno pilnowac by nie zapalic,a pozniej juz nikt by mnie nie przekonal do palenia dajac mi darmo najlepsze papierosy a nawet doplacajac do tego.
              Ludzie mnie nie wierzyli ze palilem,wiec potrafilem zapalic jednego papierosa i nigdy wiecej nie palic.Teraz zapach dymu mnie drazni.
              • Gość: maciej Re: Ja IP: *.rev.stofanet.dk 26.11.13, 12:00
                > A mnie wszystko przeszlo po 2 tygodniach od rzucenia palenia.

a ile lat paliles ?

Ja paliłem 32 lata, nie pale już od dawna i nigdy mnie nie ciągło a w domu mam palącą żonę.

• Gość: MACIEJ Re: Ja IP: *.c3-0.elm-ubr2.qens-elm.ny.cable.rcn.com 26.11.13, 15:27
                  Palilem od 17 do 30 roku zycia.
                  Mieszkalem kiedys z dziewczyna przez pare lat ktora palila ale ja zostawilem.
                  Nikt w domu u mnie nie pali i znajomych mam tez niepalacych.Dzieci 19 i 16 nigdy nawet nie probowaly palic.
                • maksimum Re: Ja 16.05.14, 17:35
                  Gość portalu: maciej napisał(a):

> Ja paliłem 32 lata, nie pale już od dawna i nigdy mnie nie ciągło a w domu mam palącą żonę.

Chyba wychodzi na zewnatrz z papierosem?

• Gość: MACIEJ Re: Ja IP: *.c3-0.elm-ubr2.qens-elm.ny.cable.rcn.com 26.11.13, 15:33
              "w wieku 33 lat. I mimo tego, ze prowadze od tamtej pory bardzo zdrowy tryb zycia, to wiele sladow pozostalo. M.in. chroniczny bronchit. "

Mnie to sie zdarzalo wtedy gdy palilem i to glownie zima.
              Jak przestalem palic to juz nigdy tego nie mialem.
      • mirod80 Re: Bohdan Tomaszewski ma 92 lata. 26.11.13, 17:57
        a ja NADAL lubię go słuchać, bo dzięki Bogu wciąż żyje i ma się dobrze ;)
        • Gość: MACIEJ Re: Bohdan Tomaszewski ma 92 lata. IP: *.c3-0.elm-ubr2.qens-elm.ny.cable.rcn.com 26.11.13, 21:44
          Jak czesto komentuje i gdzie,bo chetnie bym go uslyszal?
          • Gość: j. Re: Bohdan Tomaszewski ma 92 lata. IP: *.dynamic.chello.pl 26.11.13, 22:46
            Gość portalu: MACIEJ napisał(a):

> Jak czesto komentuje i gdzie,bo chetnie bym go uslyszal?

Jest stałym komentatorem Polsatu i można go usłyszeć podczas transmisji turniejów serii ATP 1000 oraz Wimbla, bo Polsat ma prawa do tych przekazów. Początkowo słuchałem go z wielką przyjemnością, bo żywilem doń zadawniony sentyment, sięgający mych czasów szczenięcych jeszcze. Ale on teraz z każdym sezonem ględzi coraz okrutniej i w końcu przestalem go trawić.
            • Gość: MACIEJ Re: Bohdan Tomaszewski ma 92 lata. IP: *.c3-0.elm-ubr2.qens-elm.ny.cable.rcn.com 27.11.13, 06:19
              Jedrek,jak ty bedziesz mial 92 lata to tez bedziesz gledzil.
              Pewno juz nie jest taki rozmowny jak kiedys.
              A jego syn slyszalem ze jest cienki w komentowaniu.
              • Gość: j. Re: Bohdan Tomaszewski ma 92 lata. IP: *.dynamic.chello.pl 27.11.13, 09:20
                Gość portalu: MACIEJ napisał(a):

> Jedrek,jak ty bedziesz mial 92 lata to tez bedziesz gledzil.

Nie sądzę, bym dożył 92 lat; co to zresztą ma do rzeczy?

> Pewno juz nie jest taki rozmowny jak kiedys.

Właśnie jest za bardzo rozmowny, w tym bieda.

> A jego syn slyszalem ze jest cienki w komentowaniu.

Tomaszewski junior jest jedynym komentatorem Polsatu, którego lubię słuchać. Kasi Nowak nie trawię, za Lorkiem też nie przepadam; o Tomaszewskim seniorze już pisałem. Pojawił się co prawda ostatnio jakiś gość, którego nazwiska nie kojarze, a który brzmi całkiem dorzecznie. Na ogół występuje razem z seniorem. Może ktoś wie, jak ten nowy się zwie?
                • Gość: MACIEJ Re: Bohdan Tomaszewski ma 92 lata. IP: *.c3-0.elm-ubr2.qens-elm.ny.cable.rcn.com 28.11.13, 04:43
                  > Tomaszewski junior jest jedynym komentatorem Polsatu, którego lubię słuchać.

Ja bym go chcial posluchac z samego sentymentu,bo przez tyle lat go nie slyszalem.

Wiekszosc komentatorow polskich jest slabiutkich a ci z zachodniej europy wygladaja tylko troche lepiej.W USA jest bardzo duzo dobrych komentatorow a takim misrzem w stylu Tomaszewskiego,ktory robi swietna atmosfere jest John McEnroe.
                  • maksimum Re: Bohdan Tomaszewski ma 92 lata. 27.02.15, 15:36
                    Rozpoczalem ten watek gdy Bohdan Tomaszewski mial 92 lata,bo laczy mnie z nim bardzo duzo i nieco ponad rok pozniej moj idol polskiego komentatora sportowego zmarl.

www.youtube.com/watch?v=A6uza0TsU2c
                    Kolarstwo:

www.youtube.com/watch?v=2xCr5Ff81rU
                    No i Kozakiewicz:

www.youtube.com/watch?v=1YPv9AL5YIs
                    Tak jak Kozakiewicz przeszedl tym skokiem do historii,tak Tomaszewski przeszedl calym swoim zyciem do hostorii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka