Dodaj do ulubionych

JEZYK NIEMIECKI I FRANCUSKI- GDZIE NAJLEPIEJ?

07.09.05, 15:44
Chodzi mi o francuski od zera i niemiecki srenio zaawansowany dla jednej
osoby. Nawet jako pakiet w jednej szkole jezykowej. Macie jakis pomysl?

Bylam juz w AMIRA, THEMA, BERLITZ i Amira wychodzi najkorzystniej cenowo
jesli chodzi o francuski ale nie maja niemieckiego. Thema troszke drozsza ale
jak zbiora grupe na niemiecki to sie odbedzie moze za pare miesiecy.

Moze macie jakies inne sugestie?

Z gory dziekuje za porady.
Obserwuj wątek
    • aga6000 instytut Goethego ? 07.09.05, 18:04
      Na Beliard jest Instytut Goethego. Tyle wiem.
      • bachatka Re: instytut Goethego ? 07.09.05, 20:27
        Ja mam bardzo dobre dosiwadczenia z kursow proawdzonych na VUB, ale one sa
        dasyc mocno poobstawiane.
        Cenowo o jakas polowe tansze niz te np z sasiadujacego ULB, a jakos napewno nie
        gorsza, bo czesc nauczycieli ma zajecia i tu i tam.

Kursy VUB powinny miec ulotke po polsku, bo moja kolezanka jakis czas temu im
        tlumaczyla :)
        • stuzia Re: instytut Goethego ? 07.09.05, 21:09
          Dzieki!
          Jutro sprobujemy instytut i VUB. Te wszystkie szkoly jezykowe niby sie
          rekalmuja ze maja niemiecki ale w takich cenach i takich dziwacznych godzinach,
          ze ewidentnie widac jak sztucznie powiekszaja swoja oferte z koraj nijak nie
          mozna skorzystac.

Agy, welcome back- jak tam po Twoich jezykach!!??
          • bachatka Re: instytut Goethego ? 16.09.05, 00:19
            Dumna jestem szalenie, zapisalam sie dzisiaj na kurs w Audiovisuel Centrum w
            Meise. Powodow do dumy moze nie ma tak wiele, bo pyknelam tescik i wpisali mnie
            na czwarty rok, podczas gdy 2 lata temu bylam na roku 5... Ale liczy sie, ze
            sobie znowu troche odnowie ten moj nieszczesny francuski.
    • dankinek1 Re: JEZYK NIEMIECKI I FRANCUSKI- GDZIE NAJLEPIEJ? 16.09.05, 21:38
      W Leuven na Univerku sa zaczepiste kursy praktycznie wszystkich chodliwych
      jezykow intensywne lub zwykle. Przy intensywnym poginasz codziennie po 6 godzin
      mniej wiecej przez miesiac na jeden poziom. Poziomow jest 5 :) Po jednym spoko
      dasz sobie rade z prostymi sprawami, po 2 poziomach spokojnie pogadasz na kazdy
      prawie temat. Maja rewelacyjne metody, po kazdym poziomie oczywiscie certyfikat
      dostajesz po zdanym egzaminie (sa ostre;)) Wada jest tylko jedna - sa drogie i
      czasami jest mniej miejsc niz chetnych, ale warto zerknac na necie i
      ewentualnie zadzwonic albo napisac maila z zapytaniem:)

powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka