ernest_pinch 22.04.05, 17:34 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=636&w=21402414&v=2&s=0 przeczytalem poczatek i polaly sie łzy :DDD Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roman_j Re: Pan Roman hehehe 22.04.05, 19:31 ernest_pinch napisał: > przeczytalem poczatek i polaly sie łzy :DDD Czy tak, jak u Mickiewicza: "Polały się łzy me czyste, rzęsiste Na me dzieciństwo sielskie, anielskie, Na moją młodość górną i durną, Na mój wiek męski, wiek klęski;" ? ;-)) A przez sympatię dla imiennika napiszę, że ludzie to za grosz szacunku nie mają dla starszych ludzi. :-)) Odpowiedz Link
ernest_pinch Re: Pan Roman hehehe 22.04.05, 19:52 roman_j napisał: > Czy tak, jak u Mickiewicza: > > "Polały się łzy me czyste, rzęsiste > Na me dzieciństwo sielskie, anielskie, > Na moją młodość górną i durną, > Na mój wiek męski, wiek klęski;" ? ;-)) > > A przez sympatię dla imiennika napiszę, że ludzie to za grosz szacunku nie mają > dla starszych ludzi. :-)) Tak, wiersz ten czesto cytuje:) A co do szacunku... Pan Roman, emerytowany nauczyciel fizyki i techniki z Chelma hehehe.. no nie... sam nie wiem.. hehehe... jest nie na dzisiejsze czasy... :-)) Odpowiedz Link