19.03.03, 11:13
Ten skrot zapewne wiekszosc rozszyfrowala, ale dla formalnosci rozwine -
chodzi o Magisterskie Studia Menedzerskie na Uniwerku Warszawskim w Plocku.
Znajomy jest na drugim roku Rachunkowosci i Finansow. W polowie roku bedzie
bronil tytulu magistra. Problem polega na tym, ze wlasnie na ostatnim
semestrze ma on najwiecej zajec, ktore sa konczone dosc trudnymi egzaminami.
Natomiast pierwszy rok nalezal do niezwykle latwych do zaliczenia. Wobec tego
mam pytanie o cel ukladania planow zajec w taki sposob?! Prosze o
oswiecenie...
Obserwuj wątek
    • roman_j Re: MSM na UW 19.03.03, 13:14
      dzwonnik napisała:

> Ten skrot zapewne wiekszosc rozszyfrowala, ale dla formalnosci rozwine -
      > chodzi o Magisterskie Studia Menedzerskie na Uniwerku Warszawskim w Plocku.
      > Znajomy jest na drugim roku Rachunkowosci i Finansow. W polowie roku bedzie
      > bronil tytulu magistra. Problem polega na tym, ze wlasnie na ostatnim
      > semestrze ma on najwiecej zajec, ktore sa konczone dosc trudnymi egzaminami.
      > Natomiast pierwszy rok nalezal do niezwykle latwych do zaliczenia. Wobec tego
      > mam pytanie o cel ukladania planow zajec w taki sposob?! Prosze o
      > oswiecenie...

Oświecenie mieliśmy w Europie gdzieś w okolicach XVIII wieku i na powtórkę się
      raczej nie zanosi. :-)) A co organizacji planu zajęć, to podejrzewam (i mam
      nadzieję, że się mylę), że chodzi o pieniądze. Gdyby więcej ludzi wyleciało na
      pierwszym roku, to mniej zapłaciłoby za drugi. O ile oczywiście są to studia
      odpłatne.

Przyznam jeszcze, że nieco się naciąłem na tym wątku, bo myślałem, że masz taki
      pomysł, żeby Młodzieżowa Spółdzielnia Mieszkaniowa udostępniła jakąś część
      swoich zasobów na filię UW. :-)))))))
      • zenobius1 Re: MSM na UW 19.03.03, 13:21
        roman_j napisał:

> dzwonnik napisała:
        >
        > > Ten skrot zapewne wiekszosc rozszyfrowala, ale dla formalnosci rozwine -
        > > chodzi o Magisterskie Studia Menedzerskie na Uniwerku Warszawskim w Plocku
        > .
        > > Znajomy jest na drugim roku Rachunkowosci i Finansow. W polowie roku bedzi
        > e
        > > bronil tytulu magistra. Problem polega na tym, ze wlasnie na ostatnim
        > > semestrze ma on najwiecej zajec, ktore sa konczone dosc trudnymi egzaminam
        > i.
        > > Natomiast pierwszy rok nalezal do niezwykle latwych do zaliczenia. Wobec t
        > ego
        > > mam pytanie o cel ukladania planow zajec w taki sposob?! Prosze o
        > > oswiecenie...
        >
        > Oświecenie mieliśmy w Europie gdzieś w okolicach XVIII wieku i na powtórkę
        się
        > raczej nie zanosi. :-)) A co organizacji planu zajęć, to podejrzewam (i mam
        > nadzieję, że się mylę), że chodzi o pieniądze. Gdyby więcej ludzi wyleciało
        na
        > pierwszym roku, to mniej zapłaciłoby za drugi. O ile oczywiście są to studia
        > odpłatne.
        >

Są i to jeszcze jak. Ale papier masz z UW i ani słowa (no chyba, że się
        zmieniło, że zajęcia były w Płocku)

> Przyznam jeszcze, że nieco się naciąłem na tym wątku, bo myślałem, że masz
        taki
        >
        > pomysł, żeby Młodzieżowa Spółdzielnia Mieszkaniowa udostępniła jakąś część
        > swoich zasobów na filię UW. :-)))))))
        >
        Panie kolego, proszę sobie wpisać naganę do akt powód: zbyt słabe przebłyski.

• dzwonnik Re: MSM na UW 19.03.03, 17:12
        roman_j napisał:

> A co organizacji planu zajęć, to podejrzewam (i mam
        > nadzieję, że się mylę), że chodzi o pieniądze. Gdyby więcej ludzi wyleciało
        > na pierwszym roku, to mniej zapłaciłoby za drugi. O ile oczywiście są to
        > studia odpłatne.

Prawde mowiac potwierdziles moje najgorsze przeczucie. Tez tak pomyslalem od
        razu kiedy sie zetknalem z tym dylematem... Nie chcialem jednak sugerowac
        odpowiedzi łudzac sie ze moze to zwykly przypadek albo wrecz niekompetencja
        administracji UW. [...] Co gorsza trzeba sobie w koncu powiedziec ze robi sie
        kaszana!! "Plocki" UW padnie niebawem z braku studentow. Jest ich coraz mniej,
        gdyz czesne rosnie jak na drozdzach!! Poza tym paradoksalnie stosujac m.in.
        takie wlasnie dzialania (chce utrzymac co najmniej stala liczbe studentow)
        zniecheca do podjecia studiow wlasnie tu! W tym momencie poradzilbym specom od
        public relations z UW (jesli tacy sa) porzadne zajecie sie tym problemem zanim
        skutki stana sie nieodwracalne ze strata dla wszystkich...
        • roman_j Re: MSM na UW 20.03.03, 07:41
          Ten temat świetnie nadaje się na forum Płock, bo tam jest szersze audytorium
          dla tego typu dyskusji (podforum studencko-uczniowskie). Ale tym razem ja nie
          założę tam wątku, bo już poprzednio się zagrzałem, kiedy padło pytanie: "skąd
          wiadomo, że Gdańsk ma sponsorować Małysza?". Miałem już napisać, że od
          Dzwonnika, ale ktoś mnie na szczęście wybawił z opresji. :-)))))
      • hiubi Re: MSM na UW 20.03.03, 22:41
        > Przyznam jeszcze, że nieco się naciąłem na tym wątku, bo myślałem, że masz taki
        >
        > pomysł, żeby Młodzieżowa Spółdzielnia Mieszkaniowa udostępniła jakąś część
        > swoich zasobów na filię UW. :-)))))))

Przyznam się, że też tak kojarzyłem i już byłem ciekaw gdzie te dzwony biją... okazało się, że chya w radiu ;-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka