roman_j 02.09.08, 07:55 Po przeczytaniu tego artykułu: wyborcza.pl/1,75248,5650339,Pozdrow_Lecha__prezydent_o_nim_nie_pamieta.html napisałem maila do Lecha Wałęsy. :-)) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roman_j Re: Napisałem list do Lecha Wałęsy 05.09.08, 06:22 Tak. Napisał, że jak zostanie ponownie prezydentem, to mnie odznaczy Orderem Orła Białego i mianuje generałem rezerwy. ;-)) Odpowiedz Link
ernest_pinch Re: Napisałem list do Lecha Wałęsy 05.09.08, 13:56 Tak pobocznie tego wątku, to ostatnio wracałem noca samotnie kilkaset km i sluchalem audycji w RM. Byl akurat byly minister Ziobro. Generalnie ja nie angazuje sie emocjonalnie w spory polityczne, ale tym razem z ciekawosci chcialem sobie posluchac jednej ze stron, co tam ludzie wygaduja dzwoniac. Przede wszystkim zdziwil mnie jezyk bylego ministra. Wczesniej sadzilem, ze osoba z prawniczym zacieciem, powinna operowac jezykiem spojnym, rzeczowym, przedstawiac formalna strone zaistnialem sytuacji i sposob wyjscia z niej. Niestety uslyszalem akcenty dajace poznac chec rewanzu (w stylu: "ja nie wiem czy te wszystkie osoby od nagonki na moja osobe zdaja sobie sprawe, ze jak dojdziemy do wladzy to ich rozliczymy itd"). No i te osoby dzwoniące..... A to ze sowieckie metody, ze wybito w Polsce ziemianstwo, ktore bylo goraco patriotyczne, a zeby ludki z PO jechaly do Lagiewnik i sie modlily o rozum. Sposob interpretowania nie zna granic! :) A co gorsze, kazdy uwaza ze jego interpretacja jest najwlasciwsza. Odpowiedz Link
roman_j Re: Napisałem list do Lecha Wałęsy 05.09.08, 19:08 Ziobro, to jest taki mały człowieczek, który za wcześnie dostał za dużo władzę i niewykluczone, że jej nadużywał sądząc, że zanim ją odda, wszyscy o tym zapomną albo da się to zatuszować dzięki własnemu układowi, jaki miał stworzyć PiS. Niestety, PiS stracił władzę i wychodzi na jaw, jak pan minister sprawował swój urząd i że być może będzie mu można postawić w związku z tym jakieś zarzuty. Trzęsie więc teraz portkami, ale że publicznie nie może okazać słabości, a na to, żeby zachować spokój, ma wiele za uszami, więc robi dużo hałasu, odgraża się, pozuje na męczennika, ale to już łabędzi śpiew. Ten pan nikomu już nie zaszkodzi. :-)) Odpowiedz Link
ernest_pinch Re: Napisałem list do Lecha Wałęsy 05.09.08, 19:18 Jezeli sie nie przeslyszalem, to pan Z. "pojechal" w tej audycji w plocka prokurature, ze niby jest taka uległa i robi to co jej sie kaze. Ja tam nie wiem i sie nie znam, ale gdyby pan Z. wzial sobie dobrego doradce medialnego, zgarnalby "rzad dusz" w Polsce. W tym kraju stosunkowo latwo mozna "hetmanić", kwestia doboru "iwentu". :-) Odpowiedz Link
roman_j Re: Napisałem list do Lecha Wałęsy 21.09.08, 20:33 ernest_pinch napisał: > gdyby pan Z. wzial sobie dobrego doradce medialnego, zgarnalby > "rzad dusz" w Polsce. Nie strasz, Ernest, nie strasz. Nie spieszno mi na emigrację... ;-)) Odpowiedz Link
ernest_pinch Re: Napisałem list do Lecha Wałęsy 21.09.08, 21:41 Nie strasze, zauwazam jednak, ze w Polsce do wladzy wynosi trend "pi-arowski", ktory nazwalbym "pompowanym trollowaniem" ;-) Odpowiedz Link
roman_j Re: Napisałem list do Lecha Wałęsy 21.09.08, 22:44 A jednak Ziobro u władzy to jest koszmarna wizja. On jest gorszy od Kaczyńskiego, bo tamten wyznaje przynajmniej jakieś wartości. :-)) Odpowiedz Link
ernest_pinch Re: Napisałem list do Lecha Wałęsy 22.09.08, 20:17 E tam. Obaj sa do ogrania.:-) Tragedia tego kraju jest to (w mojej skromnej ocenie), ze nie ma realnej sensownej partii chcacej cos zrobic (pomijajac chec na "chapanie"). Odpowiedz Link
roman_j Re: Napisałem list do Lecha Wałęsy 22.09.08, 20:50 ernest_pinch napisał: > E tam. Obaj sa do ogrania.:-) Do ogrania może tak, ale jak już dojdą pod bramkę przeciwnika, to nie licz na to, że Ziobro będzie grał fair. :-)) > Tragedia tego kraju jest to (w mojej skromnej ocenie), ze nie ma > realnej sensownej partii chcacej cos zrobic (pomijajac chec na > "chapanie"). Nie zgadzam się. Są dwie partie, które chcą coś zrobić. Ale każda ma coś jakiś feler. Jedna z nich, to PiS, ale bardzo mi się nie podoba to, co oni chcą zrobić (a przynajmniej, co chciałby zrobić Kaczyński, bo na niższym szczeblu też chodzi im wyłącznie o to, żeby się nachapać). Druga partia to PD, ale ona ma problem z przekroczeniem progu wyborczego. Generalnie nie widzę szans na powstanie partii, która chciałaby coś zrobić, a nie chciałaby się nachapać, bo... zabrakło by jej członków. Rozejrzyj się wokół siebie i zastanów się, ilu jest ludzi, którzy mając władzę nie chcieliby przy tej okazji skorzystać finansowo? A partia bez członków, który na nią pracują (zwykle nie z pobudek ideologicznych, ale pragmatycznych) jest skazana na kanapę. :-)) Odpowiedz Link
maciek.zwany.jajem Re: Napisałem list do Lecha Wałęsy 05.09.08, 11:25 To przykre, że obecny prezydent nie pamięta o historii. Wstyd. Odpowiedz Link