Dodaj do ulubionych

Napisałem list do Lecha Wałęsy

02.09.08, 07:55
Po przeczytaniu tego artykułu:
wyborcza.pl/1,75248,5650339,Pozdrow_Lecha__prezydent_o_nim_nie_pamieta.html
napisałem maila do Lecha Wałęsy. :-))
Obserwuj wątek
    • ernest_pinch Re: Napisałem list do Lecha Wałęsy 04.09.08, 23:10
      Odpisał? :-)
      • roman_j Re: Napisałem list do Lecha Wałęsy 05.09.08, 06:22
        Tak. Napisał, że jak zostanie ponownie prezydentem, to mnie odznaczy Orderem
        Orła Białego i mianuje generałem rezerwy. ;-))
        • ernest_pinch Re: Napisałem list do Lecha Wałęsy 05.09.08, 13:56
          Tak pobocznie tego wątku, to ostatnio wracałem noca samotnie kilkaset km i sluchalem audycji w RM. Byl akurat byly minister Ziobro. Generalnie ja nie angazuje sie emocjonalnie w spory polityczne, ale tym razem z ciekawosci chcialem sobie posluchac jednej ze stron, co tam ludzie wygaduja dzwoniac. Przede wszystkim zdziwil mnie jezyk bylego ministra. Wczesniej sadzilem, ze osoba z prawniczym zacieciem, powinna operowac jezykiem spojnym, rzeczowym, przedstawiac formalna strone zaistnialem sytuacji i sposob wyjscia z niej. Niestety uslyszalem akcenty dajace poznac chec rewanzu (w stylu: "ja nie wiem czy te wszystkie osoby od nagonki na moja osobe zdaja sobie sprawe, ze jak dojdziemy do wladzy to ich rozliczymy itd"). No i te osoby dzwoniące..... A to ze sowieckie metody, ze wybito w Polsce ziemianstwo, ktore bylo goraco patriotyczne, a zeby ludki z PO jechaly do Lagiewnik i sie modlily o rozum. Sposob interpretowania nie zna granic! :) A co gorsze, kazdy uwaza ze jego interpretacja jest najwlasciwsza.
          • roman_j Re: Napisałem list do Lecha Wałęsy 05.09.08, 19:08
            Ziobro, to jest taki mały człowieczek, który za wcześnie dostał za dużo władzę i
            niewykluczone, że jej nadużywał sądząc, że zanim ją odda, wszyscy o tym zapomną
            albo da się to zatuszować dzięki własnemu układowi, jaki miał stworzyć PiS.
            Niestety, PiS stracił władzę i wychodzi na jaw, jak pan minister sprawował swój
            urząd i że być może będzie mu można postawić w związku z tym jakieś zarzuty.
            Trzęsie więc teraz portkami, ale że publicznie nie może okazać słabości, a na
            to, żeby zachować spokój, ma wiele za uszami, więc robi dużo hałasu, odgraża
            się, pozuje na męczennika, ale to już łabędzi śpiew. Ten pan nikomu już nie
            zaszkodzi. :-))
            • ernest_pinch Re: Napisałem list do Lecha Wałęsy 05.09.08, 19:18
              Jezeli sie nie przeslyszalem, to pan Z. "pojechal" w tej audycji w plocka prokurature, ze niby jest taka uległa i robi to co jej sie kaze. Ja tam nie wiem i sie nie znam, ale gdyby pan Z. wzial sobie dobrego doradce medialnego, zgarnalby "rzad dusz" w Polsce. W tym kraju stosunkowo latwo mozna "hetmanić", kwestia doboru "iwentu". :-)
              • roman_j Re: Napisałem list do Lecha Wałęsy 21.09.08, 20:33
                ernest_pinch napisał:

> gdyby pan Z. wzial sobie dobrego doradce medialnego, zgarnalby
                > "rzad dusz" w Polsce.

Nie strasz, Ernest, nie strasz. Nie spieszno mi na emigrację... ;-))
                • ernest_pinch Re: Napisałem list do Lecha Wałęsy 21.09.08, 21:41
                  Nie strasze, zauwazam jednak, ze w Polsce do wladzy wynosi trend "pi-arowski", ktory nazwalbym "pompowanym trollowaniem" ;-)
                  • roman_j Re: Napisałem list do Lecha Wałęsy 21.09.08, 22:44
                    A jednak Ziobro u władzy to jest koszmarna wizja. On jest gorszy od
                    Kaczyńskiego, bo tamten wyznaje przynajmniej jakieś wartości. :-))
                    • ernest_pinch Re: Napisałem list do Lecha Wałęsy 22.09.08, 20:17
                      E tam. Obaj sa do ogrania.:-) Tragedia tego kraju jest to (w mojej skromnej ocenie), ze nie ma realnej sensownej partii chcacej cos zrobic (pomijajac chec na "chapanie").
                      • roman_j Re: Napisałem list do Lecha Wałęsy 22.09.08, 20:50
                        ernest_pinch napisał:

> E tam. Obaj sa do ogrania.:-)

Do ogrania może tak, ale jak już dojdą pod bramkę przeciwnika, to nie licz na
                        to, że Ziobro będzie grał fair. :-))

> Tragedia tego kraju jest to (w mojej skromnej ocenie), ze nie ma
                        > realnej sensownej partii chcacej cos zrobic (pomijajac chec na
                        > "chapanie").

Nie zgadzam się. Są dwie partie, które chcą coś zrobić. Ale każda ma coś jakiś
                        feler. Jedna z nich, to PiS, ale bardzo mi się nie podoba to, co oni chcą zrobić
                        (a przynajmniej, co chciałby zrobić Kaczyński, bo na niższym szczeblu też chodzi
                        im wyłącznie o to, żeby się nachapać). Druga partia to PD, ale ona ma problem z
                        przekroczeniem progu wyborczego. Generalnie nie widzę szans na powstanie partii,
                        która chciałaby coś zrobić, a nie chciałaby się nachapać, bo... zabrakło by jej
                        członków. Rozejrzyj się wokół siebie i zastanów się, ilu jest ludzi, którzy
                        mając władzę nie chcieliby przy tej okazji skorzystać finansowo? A partia bez
                        członków, który na nią pracują (zwykle nie z pobudek ideologicznych, ale
                        pragmatycznych) jest skazana na kanapę. :-))
    • maciek.zwany.jajem Re: Napisałem list do Lecha Wałęsy 05.09.08, 11:25
      To przykre, że obecny prezydent nie pamięta o historii. Wstyd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka