Gość: informatyk c++
IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
03.06.11, 10:28
Temat trochę odbiega od tematyki forum ale dotyczy Nas, osób, które długie godziny spędzają przed komputerem. Przecież siedzenie codziennie przez wiele godzin jest niebezpieczne. Macie jakieś schorzenie związane z długim czasem siedzenie przed komputerem? Właśnie wracam od chirurga naczyniowego, przestrzegł mnie, że jak nie zmienię trybu życia będzie ze mną źle. Siedzę przed komputerem non-stop 12 godzin. Mniej w weekendy. Miałem ostatnio bóle nogi, jakby ktoś mi zaciskał żyły w łydkach i w udzie oraz pod kolanem. Lekarz rodzinny wystraszył się, bo to typowe objawy zakrzepicy żył dolnych. Chirurg powiedział, że jednak nie ale jak nie zmienię trybu życia może być za kilka lat bardzo źle. Do tego dochodzą, że mam strasznie opuchnięte oczy, problem z nadgarstkami. No i już pojawiła się nadwaga wraz z wysokim pulsem (maniakalnie pije energetyczne napoje by się nie zamulać przed komputerem pod koniec dnia).
Ale komputery i nauki ścisłe to moja pasja, jak sobie radzicie z podobny schorzeniami. Bo jak wyczytałem takie schorzenia to typowe dla osób siedzących.