Dodaj do ulubionych

Pytanie o Wrocław i Warszawę

IP: *.ip.netia.com.pl 10.11.11, 09:46
Witam,

Zastanawiam się nad przeprowadzką do Warszawy lub Wrocławia.
Jak wygląda tamtejszy rynek pracy dla mobile developerów (Android)?

Możecie polecić jakieś dobre firmy, do których można uderzać?

Pozdrawiam,
Mateusz
Obserwuj wątek
    • allerune Re: Pytanie o Wrocław i Warszawę 10.11.11, 12:49
      Wrocław jest fajny, ale zarobki to 60% tego co w Warszawie, Kraków jest dużo lepszy pod tym względem
      • karlos44 Re: Pytanie o Wrocław i Warszawę 29.11.11, 20:45
        Myslę że generalizujesz. Zarobki są bardzo zblizone, wszystko zależy oczywiscie od firmy. Jezeli idziesz we Wrocku do do NSN i chcesz zarabiac tyle co w Warszawie to jasne ze jesteś na przegranej pozycji. We wrocku rynek IT nie jest taki zły pomimo ze psują go pseudokorporacje.
        • lled Re: Pytanie o Wrocław i Warszawę 29.11.11, 22:33
          W Lodzi placa 90% tego co bys dostal w Wawie i duzo firm szuka ludzi. Wielu lodzian jezdzi do pracy do stolicy i wydaja na dojazdy 25% poborow.
    • Gość: morski dziadek Re: Pytanie o Wrocław i Warszawę IP: *.208.45.178.rdns.ubiquityservers.com 26.12.11, 11:13
      Warszawa? No nie wiem. Szukaj poza Polską, zdalnie.

Opiszę ci moje wspomnienie - rekrutacja w Wawie. Gęste sito, testy, spotkania, rozmowy i na końcu ..zwycięstwo! Jak zwykle w Polsce nie było mowy o wynagrodzeniu poza wiadomością, że "atrakcyjne". Na końcu zaproponowano mi ...20% spodziewanej kwoty. Grzecznie się pożegnałem i cichuteńko zamknąłem drzwi za sobą. Pożegnałem się z tamtymi ludźmi i z firmami w Pomrocznej w ogólności. Uderzaj za granicę. Jest tego cała masa. Wszystko okupują Hindusi, ale jeśli posługujesz się bardziej zrozumiałym angielskim niż oni, to już masz fory :)
      • Gość: mlodziezowiec Re: Pytanie o Wrocław i Warszawę IP: *.181.78.118.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.12.11, 22:12
        dziadku, zupelnie niepotrzebnie zniechecasz do naszej kochanej Polski.
        wystarczy sie 5-10 lat przykladac w pracy i dbac o znajomosci ze starymi i nowymi kolegami - tu piwko, tam troche wspolnego smiechu..

Rekrutacje, sita itp sa w naszej branzy dla absolwentow i studentow. Mam pewnie polowe lat co ty a w ofertach pracy takich jak twoja zdalno-wyjazdowa moge przebierac - w Polsce, nie w Hameryce. Wystarczyloby puscic kilka maili..

I tak: prosze mi nie smecic ze w Polsce kumoterstwo, itp. Niemiecka firma dla ktorej pracuje (IT consulting, turnover 60M EUR) maszyne rekrutacyjna trzyma w obrotach praktycznie wylacznie dla absolwntow. 90% innych pracownikow przychodzi ze znajomosci..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka