Dodaj do ulubionych

zarobki programisty

• rakso88 Re: zarobki programisty 13.02.13, 08:02
      stanowisko: programista systemowy Androida (współtworzę Androida w dużej globalnej korporacji na literę S.)
      lat: 27 (aktywny zawodowo 6 lat, na umowę o pracę dopiero od 2,5 roku)
      miasto: Warszawa
      zarobki: 4500 zł brutto
      kokosów nie ma, ale zostaje trochę na extra przyjemności, jakieś sushi itp. I może się trafić wyjazd do HQ :) Codziennie się łudzę, że rzucę korpo i założę własny biznes. Nie korzystam z urlopu i zostaję na nadgodzinach, by trochę dorobić.
      • Gość: sheldon Re: zarobki programisty IP: *.play-internet.pl 13.02.13, 17:43
        Wnisokując po zarobkach to ta "duża globalna korporacja na literę S." to Samsung? Zapewne sobie zdajesz z tego sprawdę, ale na wszelki wypadek powiem głośno: robią Cię w konia i to bardzo.

Pierwsze z brzegu ogłoszenie: www.pracuj.pl/praca/iphone-developer-warszawa,oferta,2796002. To jest iPhone ale dla developerów androida stawki są podobne. Jeżeli więc nie jest to megarozwojowy projekt, który zmieni świat to lepiej się zastanów nad zmianą pracodawcy...
      • Gość: jarek Re: zarobki programisty IP: *.neting.pl 14.02.13, 20:52
        Pomysl sobie, ze miesiecznie tracisz 3-7k netto. Wystarczy rzucic ten kolchoz na litere S i znalezc normalna prace, taka jak np ta
        www.pracuj.pl/praca/starszy-programista-jee-warszawa,oferta,2815065
        • mavic50 Re: zarobki programisty 31.12.13, 13:47
          Lub ta: tinyurl.com/nsava3b. 5500 na kontrakcie daje ok 3 200zł netto
          • mavic50 Re: zarobki programisty 31.12.13, 18:11
            Wkleję tu to ogłoszenie, bo link pewnie niedługo przestanie działać:

<cite>
            Nasze wymagania:
            doświadczenie w tworzeniu aplikacji w języku JAVA w środowisku J2EE lub J2SE;
            znajomość systemu kontroli wersji Subversion;
            bardzo dobra znajomość wzorców projektowych;
            znajomość Hibernate i Spring;
            umiejętność przyswajania nowych narzędzi oraz rozwiązywania zagadnień wydajnościowych.
            Dodatkowe atuty:
            doświadczenie w tworzeniu wielowątkowych aplikacji serwerowych;
            znajomość MAVEN, JBehave oraz Mockito;
            znajomość Vaadin oraz GWT;
            znajomość Amazon Web Services;
            znajomość Cassandra DB;
            znajomość metodologii zarządzania Agile oraz Kanban.

Junior Developer (ok. 1-2 lat doświadczenia). Maksimum przewidywanego wynagrodzenia na kontrakt jest na poziomie ok. 5 500 PLN + VAT.
            </cite>
    • Gość: superc+ Re: zarobki programisty IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 31.12.13, 16:30
      Ja tyle miałem już na w trakcie piątego roku. Jeśli jesteś dobry, to będziesz tyle miał.
    • Gość: Marcel546 Re: zarobki programisty IP: *.dynamic.mm.pl 06.01.14, 11:43
      W pracy programisty fajne jest to, że można tu zarobić naprawdę duże pieniądz. Programowania raczej na studiach nie uczą. Jest to więc wiedza tajemna :P
      Ja do nauki C# wykorzystywałem ten kurs strefakursow.pl/kursy/programowanie/kurs_programowania_w_c_1.html. Wcześniej działałem w C++ więc musiałem się tylko nauczyć składni itd... Na zarobki nie mogę narzekać :)
      • Gość: N. Re: zarobki programisty IP: 5.174.1.* 02.04.14, 23:47
        Gość portalu: Marcel546 napisał(a):

> Programowania raczej na studiach nie uczą. Jest to więc wiedza tajemna :P

Na historii rzeczywiście nie uczą. Na informatyce owszem, uczą.
    • Gość: Kumider Re: zarobki programisty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.14, 13:38
      Zarobki programisty zależą przede wszystkim, jak zresztą w każdym innym zawodzie, od jego doświadczenia i umiejętności. Ja zacząłem pracę po studiach w SMT Software, od razu dali mi dosyć przyzwoite warunki i możliwości rozwoju. Ale część znajomych z moich studiów nie trafiła tak dobrze i długo tułała się po mniejszych firmach, które często nie płaciły najlepiej.
      • mavic50 Re: zarobki programisty 21.01.14, 07:58
        Pracowałem krótko parę lat temu w SMT jako programista jee i zarobki były na poziomie 2 tyś zł netto. Ale nie wiem co dla ciebie znaczy przyzwoite warunki.
        Ja po 15 latach w branży mam ok. 10 tyś. Studia, permanentna nauka nowy rzeczy/technologii.
        Kolega z technikum nie zrobił matury. Został hydraulikiem. Z czasem założył DG. Teraz ma małą firmę budowano-remontową w Poznaniu i 10 tyś tygodniowo dochodu.
        Jako programista w firmie zarobisz sporo jak na człowieka prosto po studiach, jednak twoja płaca będzie rosła tylko do jakieś pułapu.
        Brat jest lekarzem-pediatrą po studiach zarabiał tyle co ludzie na kasie w biedronce. Teraz dużo więcej niż ja.
    • Gość: zły Re: zarobki programisty IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 08.03.14, 23:23
      Myślę, że Twój wpis nijak się ma do tego o czym w tym wątku dyskutujemy.
      • nie_dlaczego Re: zarobki programisty 03.04.14, 10:34
        Ostatnio aktywnie poszukiwałam pracy. 15 lat doświadczenia w JEE. Warszawa.
        3 certy na stanie:
        -Oracle Certified Master, Java EE 5 Enterprise Architect
        - Certified Business Component Developer for the Java 2
        Platform, Enterprise Edition 1.3
        -Certified Programmer for the Java 2 Platform 1.4

stanowisko: senior developer

Umowa o pracę:
        Najlepiej płacą w ubezpieczalniach i bankach. Górna stawka, którą udało się
        wynegocjować: 16 000 brutto

Kontrakt:
        120 zł ph

Podobne stawki proponowano mi jakieś 3 lata temu.
        • Gość: informatyk Re: zarobki programisty IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.04.14, 00:55
          nie_dlaczego napisała:

> Ostatnio aktywnie poszukiwałam pracy. 15 lat doświadczenia w JEE. Warszawa.
          > 3 certy na stanie:
          > -Oracle Certified Master, Java EE 5 Enterprise Architect
          > - Certified Business Component Developer for the Java 2
          > Platform, Enterprise Edition 1.3
          > -Certified Programmer for the Java 2 Platform 1.4
          >
          > stanowisko: senior developer
          >
          > Umowa o pracę:
          > Najlepiej płacą w ubezpieczalniach i bankach. Górna stawka, którą udało się
          > wynegocjować: 16 000 brutto
          >
          > Kontrakt:
          > 120 zł ph
          >
          > Podobne stawki proponowano mi jakieś 3 lata temu.

To dobrze wypadasz na testach/rozmowach i dobrze negocjujesz. Ale potwierdzam, w dla kompetentnej osoby z doświadczeniem to osiągalne zarobki w Warszawie, choć bliżej górnej niż dolnej granicy.
    • warrioroftherainbow Re: zarobki programisty 16.09.14, 16:41
      No więc tak. Studia szczęścia nie dają, zazwyczaj, a na pewno pracy nie dają. Nawet jak skończysz informatykę na dobrej uczelni to dla większości pracodawców dyplom nie będzie miał żadnego albo prawie żadnego znaczenia. Nikt niedoświadczonemu programiście po studiach nie da też 6-7 tysiaków. Poza tym, robota do łatwych nie należy, no chyba, że rzeczywiście ktoś klepie w kółko to samo, bo w innym razie to mózg paruje a oczy pieką i nieraz w robocie trzeba spędzić znacznie więcej niż 8 godzin dziennie, a pieniądze niekoniecznie dobre, bo wiadomo, w Polsce większość firm przyjmuje, że albo to pracownik nas albo my jego o***. O tym wszystkim miałem się okazję na własnej skórze przekonać, by dosadniej nie rzec. Dopeiro jak trafiłem do SMT Software sytuacja się poprawiła. Tutaj wreszcie dostaję niezłe pieniądze, mam stabilne miejsce pracy i dobrą atmosferę. Ale po drodze swoje musiałem przejść.
      • mike2014 Re: zarobki programisty 02.10.14, 18:58
        warrioroftherainbow napisał:

> No więc tak. Studia szczęścia nie dają, zazwyczaj, a na pewno pracy nie dają. N
        > awet jak skończysz informatykę na dobrej uczelni to dla większości pracodawców
        > dyplom nie będzie miał żadnego albo prawie żadnego znaczenia. Nikt niedoświadcz
        > onemu programiście po studiach nie da też 6-7 tysiaków. Poza tym, robota do łat
        > wych nie należy, no chyba, że rzeczywiście ktoś klepie w kółko to samo, bo w in
        > nym razie to mózg paruje a oczy pieką i nieraz w robocie trzeba spędzić znaczni
        > e więcej niż 8 godzin dziennie, a pieniądze niekoniecznie dobre, bo wiadomo, w
        > Polsce większość firm przyjmuje, że albo to pracownik nas albo my jego o***. O
        > tym wszystkim miałem się okazję na własnej skórze przekonać, by dosadniej nie r
        > zec. Dopeiro jak trafiłem do SMT Software sytuacja się poprawiła. Tutaj wreszci
        > e dostaję niezłe pieniądze, mam stabilne miejsce pracy i dobrą atmosferę. Ale p
        > o drodze swoje musiałem przejść.

No to ile teraz zarabiasz w tym "wspaniałym" SMT?
    • Gość: ucandoit interesujesz się branżą IT? >> SMT jest dla Ciebie IP: *.play-internet.pl 28.10.14, 14:55
      jeśli preferujesz branżę IT to SMT jest dla Ciebie. Sam pracuję tam 5 rok i nie zamierzam zmieniać miejsca pracy. Socjal jest pewny, a wynagrodzenie na dzień dobry jest wysokie, a do tego możesz się rozwijać i zdobywać doświadczenie pracując na wielu projektach, a do tego z fajnymi ludźmi w międzynarodowej mieszance pracowników, co według mnie jeszcze bardziej poszerza wiedzę i kontakt z ludźmi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka