Gość: dasia1 IP: *.stat.gov.pl 18.02.02, 15:39 Myślę że czas już otworzyć kolejny nowy.... Acha podobno mieliśmy dostać infos do skrzynek pocztowych. Nie wiem czy dobrze zrozumiałam - ale coś takiego słyszałam na spotkaniu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marseille30 Re: MULTI-Hekk Słowicza-i znów nowiutki wątek......... 18.02.02, 15:52 Wprawdzie nie byłam na spotkaniu, ale o info też proszę.. Odpowiedz Link Zgłoś
dasia1 Re: MULTI-Hekk Słowicza-i znów nowiutki wątek......... 19.02.02, 09:01 Proponuję jednak nowy wątek.. Odpowiedz Link Zgłoś
chwilka_ Re: MULTI-Hekk Słowicza-i znów nowiutki wątek......... 19.02.02, 09:57 nowy wątek powiadasz... ale przy zakładaniu nowego wątku powinnaś o tym poinformować tego kto jest odpowiedzialny za stronę. niektórzy jednak wchodzą na forum przez 'naszą' stronę a nie przez strony gazety i niekoniecznie wiedzą że jest coś nowego, dopóki nie zostanie to wzucone na stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FGK Re: MULTI-Hekk Słowicza-i znów nowiutki wątek......... IP: *.biomerieux.pl / 10.104.4.* 19.02.02, 09:34 marseille30 napisał(a): > Wprawdzie nie byłam na spotkaniu, ale o info też proszę.. Tez nie bylem i tez poprosze...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: san Re: MULTI-Hekk Słowicza-i znów nowiutki wątek......... IP: 212.76.35.* 19.02.02, 10:19 Czy wogóle odbyło się to spotkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dasia1 Re: MULTI-Hekk Słowicza-i znów nowiutki wątek......... IP: *.stat.gov.pl 22.02.02, 15:04 mam takie wrażenie że wszyscy zwątpiliśmy w nasze szanse wygrania z MH.Niestety układy i powiązania są silniejsze. Nikomu się nie chce wypowiadać na forum. Ja osobiście też po wypowiedzi jednej z dziewczyn ( chwilki albo Kasi - nie pamiętam już ) o tym iż Gmina udowodniła iż MH spełnia normy odnośnie swoich budynków, terenów zielonych zahaczając o minimum zwątpiłam w nasze szanse. Patrzę tylko z wściekłością na ten budynek na środku osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
tytus.de.zoo Re: MULTI-Hekk Słowicza-i znów nowiutki wątek......... 22.02.02, 16:39 Trzeba jeszcze sprawdzic czy odleglosc poduszki jest odpowiednia. Zwiekszono jej wysokosc, a wraz z nia powinna sie zwiekszyc odleglosc od sasiednich blokow wg. rozporządzenia ministra gospodarki przestrzennej i budownictwa z 14 grudnia 1994 (DzU z 1999 r., nr 15), a konkretnie par. 13, który nakazuje zachowanie odległości co najmniej równej wysokości obiektu przesłaniającego od innych istniejących lub projektowanych obiektów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dasia1 Re: MULTI-Hekk Słowicza-i znów nowiutki wątek......... IP: *.stat.gov.pl 26.02.02, 13:02 uparcie proponuję nowy wątek bo tamten długo się otwiera Odpowiedz Link Zgłoś
tytus.de.zoo Re: MULTI-Hekk Słowicza-i znów nowiutki wątek......... 28.02.02, 12:43 Gość portalu: dasia1 napisał(a): > uparcie proponuję nowy wątek bo tamten długo się otwiera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak mieszkańcy Jamnika IP: *.wave.net.pl 01.03.02, 12:49 Ostatnio duzo sie dzieje u nas na osiedlu, a w szczególnosci w naszym budynku. Mieszkancy Meandra powolali swój Zarząd reprezentujący swoich mieszkańców, my zróbmy to samo. Nie mówcie, iż wam nie zależy, że nie macie czasu, że pracujecie, że się boicie - to jest dla dobra nas wszystkich. Kto WAS teraz reprezentuje - De silva Haus- administrator z ramienia Multi hek - czyli obrońca praw Multi-heka, a nie nas mieszkańców budynku przy ulicy Pelikanów 2,4,6,8. Chcecie aby nami rządzili i działali na naszą szkodę NIE nie NIE!!! Do konca pierwszego kwartału powinni zwołać zebranie. Przyjdzcie na nie. Pamietajcie macie w akcie notarialnym, że powierzacie na rok czasu zarząd budynku JAMNIK firmie De Silva Hous, ale nie każdy z Was wie,iż taki zarzAd mozna W każdej chwili odwołać mówi o tym ustawa z dnia 24 czerwca 1994 r.o własności lokali ( dz. U.1994 nr 85 poz. 388)ściągnijcie ją sobie ze strony sejmowej. Żeby aktywnie uczestniczyć w zebraniu trzeba być na zebraniu i mieć podpisany akt notarialny. Pamietajcie to już tylko zależy od nas. Niedługo w necie bedą informacje kiedy będzie zebranie. Nie dajmy się już długo oszukiwać przez developere i jego spółkę gdzie jest konto wspólnoty??? gdzie jest wyodrębniony fundusz REMONTOWY ???? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eejj1 Re: MULTI-Hekk Słowicza-i znów nowiutki wątek......... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.03.02, 18:19 Nareszcie Dasia1, Chwilka i Gacek poinformowali o otrzymanych odpowiedziach z Wydz. Urbanistyki, Architekt. i Nadzoru bud. Takich odpowiedzi należało się spodziewać. Niestety. Pierwsze spotkanie z kimś z TV na klatce sch. dowiodło, że mieszkańcy nie mają konkretów w ręku. Ja nie mieszkam na osiedlu, ani w Piasecznie. Od 1.01.br.mieszka moja córka na ul. Pelikanów. Ale sledzę uważnie to co się dzieje i widzę, że: 1. Nigdy nie należy wysyłać indywidualnych pism, zapytań, etc, do instytucji w sprawach dotyczących spraw ogólnych, jak ta, 2. Treść pisma, zaprezentowana na forum, podoba mi się. Nie poparłbym, natomiast, sposobu jego wykorzystania. 3. Proponuję: wysłać pismo-protest (to z forum, nieco poprawione)do Przew. Rady Miejskiej p. Andrzej Kluś - pok.28, ul. Kościuszki 5. Pismo nalezy poprzeć jak największą liczbą podpisów i wyznaczyć Przedstawiciela protestujących. W piśmie przewodnim nalezy zaznaczyć, że Rada Miejska jest gospodarzem Miasta i powinno jej zależeć na dobru mieszkańców nowego osiedla, itp.. Lista powinna zawierać adresy osób podpisujących się. Nie musi być jedna, każdy blok może mieć swoją. Przedstawiciel musi być jeden. 4. Kopię pisma (wraz z kopiami list)należy przesłać do Naczelnika Wydziału Urban., Architekt. i Nadzoru Budowlanego, powiadamiając o proteście skierowanym do władz samorzadowych. Tyle bym proponował. Odpowiedź od Rady Miasta będzie ważna w dalszych bojach. Pozdrawiam, eejj@hoga.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scoat administacja i zarzad IP: *.waw.cdp.pl 04.03.02, 16:07 bylem ostatnio w administarcji i dowiedziałem sie ze bedzie zebranie pod koniec marca w sprawie podjecia uchwaly odnosnie sprawy sadowej przeciw MH a tak w ogole co sadzicie o naszej kochanej administracji (lidar) czy wywiazuje sie z obowiazkow? kwestia jest taka ze podobno tylko ja narzekam na czystosc na klatkach i ajkosc uslug administarcji, czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TROLL Re: administacja i zarzad IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 05.03.02, 00:02 Gość portalu: scoat napisał(a): > bylem ostatnio w administarcji i dowiedziałem sie ze bedzie zebranie pod koniec > > marca w sprawie podjecia uchwaly odnosnie sprawy sadowej przeciw MH > a tak w ogole co sadzicie o naszej kochanej administracji (lidar) czy wywiazuje > > sie z obowiazkow? > kwestia jest taka ze podobno tylko ja narzekam na czystosc na klatkach i ajkosc > > uslug administarcji, czy to prawda? NIE NO NIET NAJN Ja też miałem i mam uwagi co do jakości tej firmy ale lepsi oni niż desilva a ich też można zmienić pamiętajmy wszyscy o jednym my mieszkańcy rządzimy nie zarząd nie pan X nie administrator, MY Pozdrawiam JeRrY Odpowiedz Link Zgłoś
dasia1 odpowiedź od P.Kubiak z gminy 06.03.02, 09:36 otrzymałam pisemną odpowiedź od szanownej P. Kubiak, że TBS jest zgodny z planem i MH uzyskał zgodę na jego wybudowanie i mogę sie w nos podrapać, a co do koszmarnego wyjazdu z osiedla to ma być robiona droga przez ulicę Jarząbka co to za ulica i gdzie ona się znajduje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FGK Re: odpowiedź od P.Kubiak z gminy IP: *.biomerieux.pl / 10.104.4.* 06.03.02, 10:04 dasia1 napisał(a): > otrzymałam pisemną odpowiedź od szanownej P. Kubiak, że TBS jest zgodny z > planem i MH uzyskał zgodę na jego wybudowanie i mogę sie w nos podrapać, A myslalas, ze co odpisza? Nawet sie nie ludzilem... > a co > do koszmarnego wyjazdu z osiedla to ma być robiona droga przez ulicę Jarząbka > co to za ulica i gdzie ona się znajduje? Pewnie jakas projektowana... Ale czekaj, Jarzabek mowisz..., to chyba cos w stylu pelikana, strusia i albatrosa. To moze nastepna rownolegla, tam hen pod lasem i pod tym hangarem kolo torow? Pzdr. FGK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gacek Re: odpowiedź od P.Kubiak z gminy i SPOTKANIE IP: 217.153.110.* 06.03.02, 22:29 Ja też dostałąm taką samą odpowiedź z gminy, co świadczy tylko o tym, że sprawa ma korzenie duużo "wyżej". O spotkaniu wspólnoty w Jamniku, niezależnie od administracji i tak wszyscy zostaną stosownie wcześnie powiadomieni. Ważne tylko : być lub dać pełnomocnictwo na piśmie i mieć kopię końcowego aktu notarialnego oraz dowód tożsamości. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
chwilka_ Re: odpowiedź od P.Kubiak z gminy 07.03.02, 07:49 widocznie sypnęło odpowiedziami z UG. ja też dostałam. także wg UG mamy czekać na lepsze czasy... może kiedyś nadejdą... (jeżeli będą potrafiły dotrzeć na nasze osiedle;) ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luzak budowa TBS a de silva haus IP: *.dtcomsa.com 07.03.02, 08:31 Cześć czytałem ostatnio obwieszczenie Min Adm i Spraw wewn odnośnie o ochrony p.Poż. i tam jest wiele rzeczy napisanych odnośnie odległości pomiędzy budynkami wielorodzinnymi i wynosi: 15 m przy zabudowie 5 -kondygnacyjnej z dachem nie przenoszącym ognia 24 m przy zabudowie 5 -kondygnacyjnej z dachami Budynku innymi nie pamietam sformułowania, ale na pewno to kryterium (24 m - wydaje sie że dachy są z materiałów łatwopalnych) jest nie spełnione na naszym osiedlu. po za tym nie ma instalacji odgromowej, którą obeszli tym iż budynek 6 czy 8 piętrowy bedzie naszym wielkim odgromnikiem, NA CO MY NIE MOŻEMY WYRAZIĆ ZGODY. I wiele innych niedoróbek lub poprawek projektowych. DLATEGO NAJWAŻNIEJSZĄ RZECZĄ ABY WSZYSTKIE WSPÓLNOTY UWOLNIŁY SIE OD DE SILVA HOUS S.A. - TO JEST NAJWAŻNIEJSZA SPRAWA. Bedziemy mieli dostęp do papierów które oni podpisali w naszym imieniu reprezentując nas jako właścicieli działki przyległej do TBS. Pozniej można więcej zdziałać , pisanie petycji to tylko chwilowe blokowanie ich działań i nagłośnienie problemu. My ostatnio wysłaliśmy petycje do Komendanta straży Pożarnej , Wandy Kubiak, itd. pozdrawiam Czy prawda jest iż multi-hekk się zwinął - czy ktoś może to sprawdzić Odpowiedz Link Zgłoś
chwilka_ Re: budowa TBS a de silva haus 07.03.02, 11:50 zaraz zaraz... chyba czegoś nie rozumiem... jak MH mógł się zwinąć skoro na osiedle wjeżdżają ciężarówki z cegłami firmowane plakietką MH a oni rozpoczęli nową inwestycję gdzieś koło Oszołoma?!?? i co to znaczy 'czy może ktoś sprawdzić czy MH się zwinął?' tzn czy ogłosił upadłość? czy zaprzestał budowy? Odpowiedz Link Zgłoś
chwilka_ Re: budowa TBS a de silva haus 07.03.02, 11:53 > 15 m przy zabudowie 5 -kondygnacyjnej z dachem nie przenoszącym ognia > 24 m przy zabudowie 5 -kondygnacyjnej z dachami Budynku innymi tzn że odległość poduszki musi spełniać te normy. bo reszta budynków jest 3 kondygnacyjna. chyba że ja się nie znam na kodygnacjach i do kondygnacji wlicza się też parter i garaże i strychy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luzak do chwilki i reszty Jamników IP: *.dtcomsa.com 08.03.02, 08:28 Odpowiedź budynki 5 - kondygnacyjne to sa budynki z ilością 5 poziomów. Nie wiem czy się wlicza w to piwnicę-garaże, ale na pewno 2 poziom mieszkań na samej górze- dwupoziomowe .Takim budynkiem jest Jamnik- budynkiem większym niż pięcio-kondygnacyjny będzie TBS. Tylko trzeba im udowodnić iż dachy tych budynków sa z materiłów palnych - a to tylko sądownie, w innym wypadku oni się nie przestraszą. Dlatego wazne jest aby wszyscy przyszli na zebranie ogółu właścicieli lokali, Ktore odbędzie się na przełomie Marca i kwietnia, de silva HAus ma znależć i wynająć lokal, przyprowadzić notariusza i powiadomić mieszkańców Jamnika o miejscu, dacie i godzinie zebrania . Dlatego każdy z nas musi dowiadywać się w Administracji u pani Iwony Papaj o terminie zebrania. Ma obowiązek nas poinformować należy powołać się na ustawę o własności lokali i art mówiacy iż muszą nas poinformować na 7 dni przed zebraniem. dowiadujcie się o termin,miejsce i sprawdzone ( tylko te na Piśmie) informację przekażcie dalej. To zależy już tylko zależy od nas Razem możemy zdziałać więcej,wytoczenie ewentualnego powodztwa nie przekroczy kosztów sądowych. Pozdrowienie i życzenia dla wszystkich internautek z okazji dzisiejszego dnia. cześć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p0m0r Re: budowa TBS a de silva haus IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.03.02, 12:05 Niedługo zamierzam się wprowadzić do "naszego" osiedla i myślę, że przyjrzę się bliżej sprawie od strony zabezpieczenia przeciwpożarowego. Jestem strażakiem z wykształcenia i obecnie pracuję, na stanowisku które umożliwia mi uzyskanie wiarygodnych informacji o takich rzeczach. Porozmawiam z ludźmi z Komendy Powiatowej w Piasecznie i niedługo odezwę się. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luzak Do strażaka IP: *.wave.net.pl 11.03.02, 16:02 Słuchaj jeżeli naprawdę jesteś strazakiem, to trzeba uruchomić kilka procedur mających na celu zablokowanie tego g.... co budują na środku osiedla. Jeżeli ktoś pójdzie do Komendanta Straży Pożarnej lub poruszy parę osób z branży to być może nam się uda zablokować tą budowę.My wysłaliśmy do Straży tylko lub aż petycję. Najważniejsza jest interwencja. A pożniej to każdy chroni swoją własną ciepłą posadkę. Działaj my już to robimy. każdy niech sie zajmie swoją działką - to co najlepiej potrafi- to bedzie OK. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: san Re: MULTI-Hekk Słowicza-pytanie IP: 212.76.35.* 07.03.02, 08:25 Mam pytanie do gzytelników tej strony. Czy zna ktoś adres mailowy do rzecznika prasowego MZK Pozdrawiam wszystkich mieszkańców osiedla Słowicz Odpowiedz Link Zgłoś
chwilka_ Re: MULTI-Hekk Słowicza-pytanie 07.03.02, 12:02 www.ztm.waw.pl/kontakt1.htm nie znam adresu ale można chyba się kiedyś tam dodzwonić (mi się nie udało) i się dopytać. 6363680. reszta kontaktów na linku. Odpowiedz Link Zgłoś
dasia1 pytanie o ubezpieczenie od ognia 14.03.02, 08:08 Mam pytanie do osób które brały kredyt w PKO sa (filia na naszym osiedlu p. Szumski i spółka ). Czy ubezpieczyliście swoje mieszkanie od ognia i innych zdarzeń losowych ? Odpowiedz Link Zgłoś
adski Re: pytanie o ubezpieczenie od ognia 27.03.02, 21:30 Mam takie pytanie co to znaczy Szumski i spółka w powiązaniu z PKO BP? wyjasnij o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witkacy Strona www meandra IP: *.il.waw.pl / 10.0.0.* 08.03.02, 11:21 Czesc wszystkim mieszkancom. od niedawna w sieci wisi strona wspolnoty meander www.strusia.pl jest ona ciagle w trakcie tworzenia ale systematycznie pojawiaja sie nowe informacje. juz niedlugo uruchomiony zostanie dzial pytania i odpowiedzi tzw faq. bedzie tam napisane np o kotlowni, parkongach garzazach i innych drazliwych rzeczach. polecam jej odwiedziny pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Aktualnosci jeszcze raz IP: 217.153.94.* 08.03.02, 14:08 Nie wiedziec czemu z forum znikly moje informacje o spotkaniu z przedstawicielem zarzadu Strusia, adresowane przede wszystkim do Trolla i chwilki. Jeszcze raz potwierdzam wobec tego , ze to dzisiaj, czyli 8 marca, 20.55 pod klatka 3c. Mam nadzieje, Troll, ze zdazyles przeczytac informacje (z 6 marca (zanim znikla z forum...)o zmianie z czwartku na piatek, i nie stales wczoraj pod rzeczona klatka na prozno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Troll Re: Aktualnosci jeszcze raz IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 10.03.02, 19:20 Widzisz Dorota ja nie zdązyłem przeczytać twoich postów o zmianie daty albo inaczej ja je przeczytałem ale i tak poszedłem w czwartek i ...myślałem że się spóźniłem pokrążyłem po naszej ulicy i wróciłem do domu. natłok spraw spowodowal że byłem odcięty od netu i piszę dopiero dziś. Czekam na info co i jak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate Artykul w Gazecie!!!! IP: *.arip.com.pl 11.03.02, 23:24 UWAGA! Informuję (o ile jeszcze o tym nie wiecie): w dzisiejszej (poniedziałek 11.03.2002) Gazecie Wyborczej a dokładnie w Stołecznej była informacja iż w jutrzejszej (wtorek 12.03.2002) ukaże się artykuł na temat naszego osiedla!!!! Oto dzisiejsza zapowiedź artykułu: "SŁOWIK NIE SIADA Czy w zamieszkałym przez kilka tysięcy osób osiedlu Słowicza powstanie wymarzony przez mieszkańców skwer?" Przede wszystkim cieszy fakt że ktoś się tym zajął i wreszcie sprawa osiedla opiera się o media. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia252 Re: Artykul w Gazecie!!!! 12.03.02, 08:39 Jak to dobrze, że jest czwarta władza... Totalne olewactwo i przekręciarstwo developera przestalo być tylko naszym problemem. Zapraszamy do promocji firmy na 5 stronie dzisiejszej Gazety Stołecznej (12 marca) :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
fuzel_fuzel Re: Artykul w Gazecie!!!! 12.03.02, 09:28 Świetny artykuł, brawo..... Co prawda nie dotyczą mnie osobiście te problemy, ale jeszcze przez rok będę mieszkał na tym nieszczęsnym osiedlu :(. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikol Re: Artykul w Gazecie!!!! IP: *.siemens.pl 12.03.02, 09:37 Mozna również przeczytać wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=736593&dzial=waw010100 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Artykul w Gazecie!!!! IP: *.wave.net.pl 12.03.02, 15:06 Przestrzegam przed hura optymizmem!!! Musimy sami sobie wywalczyć kilka spraw z Multi-hekiem. Oni lekceważą nas i mają to wszystko gdzieś. w zasadzie to taki artykuł odbiera im kilku klientów nic pozatym sprawą musi się zająć ktoś wpływowy (może czytał i pod warunkiem że chce coś zrobić dla nas. Jedynie sprawy sądowe lub decyzje odgórnej władzy mogą tu coś wskórać. Panowie z Multi- hekka są bardzo aroganccy i mało to ich obchodzi- odczułem to bo miałem problem, konflikt indywidualny - uwierzcie. Osobno mało zdziałamy. Wszystko to bezwzględne minimum-twierdzi władza powiatowa no i co?? Martwcie się sami. Trzeba się kontaktować przez działające Wspólnoty . Ok Terez mam mało czasu mało piszę, ale postram się aby to dziadostwo na środku osiedla nie wyrosło. A może ktos zna człowieka komu wciskali kity iż tam będzie plac zabaw. Pamiętajcie Umowa słowna jest też ważna, jeżeli znajdzie się kilka osób to kto wie może........... wszyscy możemy dobrowolnie opodatkopwać się na prawnika osiedla - zwróci się szybko za zużytą benzynę przy oczekiwaniu na wyjazd. dopóki nie sprzedali mieszkań możemy coś osiągnąć. Proletariusze wszystkich krajów Czytaj(mieszkańcy osiedla) łączcie się- niepopularne hasło ale dla nas jak najbardziej na czasie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mindpl Re: Artykul w Gazecie!!!! IP: 217.153.110.* 12.03.02, 23:40 Poniekad sie zgadzam ... Jeden artykul to nie wszystko... sprawy sadowe moga trwac lata... W rzeczywistosci chodzi o pieniadze(!) i to duze.... Sprzedaz terenu Multi-Hekkowi, pozwolenia na budowy, autoryzacje gl. architekta, strazy pozarnej, zagospodarowania przestrzennego, zarzadu drog... itp itd To sa inwestycje-umowy-uklady warte miliony dolarow !!! A jesli chodzi o pieniadze, to reka reke kryje - urzedy zaslaniaja sie przepisami, procedurami, potem zmieniaja sie wladze, zarzady... Zgadzam sie, ze w grupie sila, ale jesli ktos z grupy nie bedzie mial rzeczywiscie wplywowych znajomosci, ktore moze wykorzystac w celu rozwiazania problemow osiedla - mozemy sie bawic z Multi Hekkiem, gmina i sadami w kotka i myszke... ps. nie jestem prawnikiem, ale slyszalem, ze pozwolenie na budowe otrzymuja projekty zakladajace 0.8 miejsca parkingowego na mieszkanie.. jesli Gazeta wyliczyla osiedle na 8000, to powinnismy widziec gdzies ok. 6400 miejsc parkingowych (wylaczajac chodniki i trawniki), czy podziemne garaze i naziemne miejsca, pokrywaja te liczbe ? Odpowiedz Link Zgłoś
chwilka_ Re: Artykul w Gazecie!!!! 12.03.02, 12:42 przeczytałam to w wyborczej:))) no i dobrze im tak! (im czyli wiadomo komu) i 100-krotne dzięki dla Pana Dziennikarza:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Artykul w Gazecie!!!! IP: *.citicorp.com 12.03.02, 12:57 dobrze, ze cos sie dzieje w tej sprawie, chociaz szczerze piszac watpie, zeby taki artykul cos nam pomogl. mam tu na mysli naszego slynnego "kolosa" i kontynuowania jego budowy. (obawiam sie, ze nawet jesli za jakis dlugi czas powstanie platny parking to i tak nie rozwiaze to glownego naszego problemu). jestem po prostu realistka. czytam wszystkie informacje, zamieszczone na tej stronie a ktore dotycza naszego osiedla i wynika z nich jedno, ze tylko sad moze nam w tej kwestii pomoc ostatecznie. niestety czas dziala na nasza niekorzysc. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia252 Re: Artykul w Gazecie!!!! 12.03.02, 15:09 A ja się cieszę, że wreszcie ukadało się dziś, po miesiącach bajań w internecie, zainteresować media jedną z największych afer korupcyjnych we władzach samorzadopwych mazowsza, w straży i nadzorze budowlanym. Popracujemy nad kontynuacją :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Troll Re: Artykul w Gazecie!!!! IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 12.03.02, 21:02 Fajnie że cokolwiek się dzieje nie wiem czy to dzięki temu że tu konspirujemy czy to wynik naszego spotkania czy jeszcze cos innego. Dobrze że drgnęło. DOROTA jaki wynik rozmów ze wspólnotą? Mam nadzieję że się nie obraziłaś :-) Napisz coś. Pozdrawiam JeRrY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Artykul w Gazecie!!!! IP: 62.89.110.* 13.03.02, 10:17 Czytam wasze posty i tak do końca nie rozumiem. Ja kupowałem mieszkanie wtedy gdy na Słowiczej ( I etap) były tylko pola. Więc mogłem sobie jedynie wyobrazić te osiedle. Wy widzieliscie już wybudowane etapy. mogliście przejśc się po mieszkaniach i popytać ludzi o jakośc wykonania, jak się mieszka, itp. Nasuwa się powiedzonko "widziały gały co brały". Proszę nie obrażajcie się . To tylko taka drobna uwaga. A nawiasem mówiąc bloki na Strusiej (te z ulicą w bramach) to tragedia- tam przecież jest ciemno. Popieram waszą walkę o wstrzymanie budowy bloku na środku osiedla ale : - Multi-Hekk kupował ziemię po chyba 150 zł za m2, na pewno więc nie planował żadnego placu bo to dla niego czysta strata. Wedłu mnie wszystkiemu (zagęszczenie, brak miejsc park.) odpowiada gmina. To Rada Gminy uchwala projekty zagospodarowania przestrzennego. Decyduje o tym co się będzie budować, w jakiej wysokości i zagęszczeniu. To gmina zatwierdzała takie a nie inne projekty zgłaszane przez M-H. Samej firmie nie ma co się dziwić, bo ona jest nastawiona na zysk. Radni i urząd gminy są od tego żeby dbać o interes mieszkańców. I tego nie zrobiła. To do obowiązków gminy należy zapewnienie dróg, przedszkoli, szkół. Według mnie gmina Piaseczno nie wykonuje swoich ustawowych obowiązków. Jest to o tyle dziwne że jest to jedna z najbogatszych gmin w Polsce . Dochód na jednego mieszkńca jest wyższy niż np. w Gminie W-wa Centrum i ponad 2-krotnie wyższy niż w Otwocku. Nie wiem czy wiecie że Zarząd Transportu Miejskiego chce zmienić przebieg linii autobusowych w Piasecznie (dostosować do potrzeb mieszkańców nowych osiedli).Robi to z dobrej woli, bo autobusy ZTM nie muszą jeździć do Piaseczna , nie jest to bowiem zadanie m.st.Warszawy, a Piaseczno nie chce dokładać się do kosztów funkcjonowania komunikacji zbiorowej. Ale władze gminy odmawiają współpracy. Musiałyby bowiem ponieść koszty budowy nowych przystanków i ewentualnej pętli. Albo im się po prostu nie chce. Bo jaki oni będą mieć z tego zysk. Można przecież wykupić grunt w rejonie nowo-projektowanej Fabryczne (Tyły naszego osiedla )pod budowę pętli. Generalnie nikomu w Piasecznie nie chce się nic robić. Nie są to bowiem urzędnicy lecz tzw. ludzie interesu ( w negatywnym znaczeniu). Mają wszystko w d. Do czego zmierzam? We wrześniu są wybory samorządowe. Jeśli nie zadbamy o siebie to nikt o nas nie zadba. Może warto byłoby zawiązć stowarzyszenie mieszkańców osiedla z wszystkich wspólnot. Kazda wspólnota osobno jest za słaba. Mieszkańcy osiedla w wyborach głosowali by na wytypowanych przez stowarzyszenie przedstawicieli mieszkańców. W ten sposób mielibyśmy wpływ na to co się dzieje w gminie, gdzie będa inwestycje. Inaczej wybierzemy radnych z kilku partii , mieszkających gdzieś w Piasecznie w domkach, którzy problemy naszego osiedla będą mieli gdzieś. A tak na marginesie - ja wcale nie jestem tak niezadowolony z faktu kupna mieszkania na tym osiedlu bo: - znam ludzi, którzy stracili wszystkie oszczędności u nieuczciwych developerów, a M-H jednak domy postawił. -wolę mieszkać w takich budynkach niż w 10-15 piętrowcach na Ursynowie(też nie ma gdzie parkować) - ktoś napisał, ze miejsca parkingowe sa drogie. według mnie nie są drogie - na Ursynowie czy Tarchominie miejsce kosztuje 30 tys. zł. A ja swój garaż na osiedlu kupiłem za 13 tys., - moje mieszkanie jest ciepłe ( I piętro,własny piec gazowy do ogrzewania, okna drewniane wcale nie takie złe). Największy problem to wyjazd z Osiedla, oraz z Piaseczna. Ale to przede wszystkim sprawa gminy. Reasumując proponuję wieć powołanie takiego stowarzyszenia, które będzie dbało o interes wszystkich mieszkańców Osiedla "Słowicza" a nie tylko poszczególnych wspólnot. Pragnę zwrócić uwagę , ze za nami buduje się osiedle "Kwiaty Polskie". na razie kłopoty spóldzielni Jednosć z płynnością finansową powodują, że osiedle stoi martwe. Ale jak oddadzą to czy przypadkiem jedyna droga dla nich w kierunku Warszawy nie będzie przez nasze osiedle? Pozdrowienia dla mieszkańców osiedla. Wojtek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAMNIK Re: Artykul w Gazecie!!!! IP: 213.77.91.* 13.03.02, 11:21 Mnie jest bardzo łatwo zgodzić się z Wojtkiem gdyż mieszkam na końcu osiedla i nie mam problemów z wyjazdem. Jeśli chodzi o osiedle Kwiaty Polskie (TBS) to na szczęście według planow zagospodarowania przestrzennego ich droga wyjazdowa nie będzie prowadziła przez nasze osiedle tylko ulicą Fabryczną, której fragment nalężący do gminy Iwiczna jest już wykonany. Jeśli chodzi o miejsca postojowe to zawdzięczamy to naszemu develeperowi, że nie wymusił na nas zakupu garaży (pewnie dlatego, że byłoby ich za mało). Inni developerzy zmuszali swoich klientów do zakupu miejsc podziemnych oferując je za kwoty powyżej 30 tys. i robili drogi przejazdowe przez swoje osiedla tak wąskie jak nasze. Mnie jednak najbardziej wkurza sposób wykończenia elewacji budynków. Proponuję wybrać się w miejsca gdzie są tarasy. Ich wykończenie jest po prostu do d..., za pół roku w miejscu brudnych zacieków zacznie odpadać tynk. Nie jestem budowlańcem ale wydaje mi się, że obróbka blacharska zamiast parapetów z przepuszczającymi szczelinami znacznie poprawiłaby jakość wykończenia. To samo dotyczy murowanych balkonów. Nie mniej jednak jestem z Wami, bo również jak część z Was mam dziecko i chcę żeby mogło bawić się na placu zabaw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Artykul w Gazecie!!!! IP: *.waw.cdp.pl 13.03.02, 11:52 Jest jeden sposób żeby bardzo dokuczyć Multihekkowi. Zgodnie z przepisami po oddaniu budynku do uzywania wszyscy właściciele musza ponosić koszty utrzymania nieruchomości wspólnej. Dotyczy to również developera w przypadku mieszkań, które nie zostały sprzedane. Ponieważ M-H posiada nadal znaczną część mieszkań powienien płacić. Byłyby to olbrzymie koszty. Ja rok temu na zebraniu wspólnoty Albatros ( I etap osiedla) zapytałem publicznie firmę zarzadającą i dev. czy płacili. Nie płacili. Próbowałem uczulić nowy zarzad mojej wspólnoty na powyzszą kwestię. Ale pewnie nic w tym kierunku nie zroblili, bo czynsz nie uleł zmianie. Pamietajcie,że uliczki nasze są osiedlowe. My płacimy za prąd do oświetlenia. Płacimy za sprzatanie administrowanieitp. Gdyby obarczyć opłatmi M-H to pewnie by padli. Bo zaległe opłaty za kilkaset mieszkań (za np rok czasu ) to byłaby ogromna suma. A propos. Jakie macie czynsze w innych wspólnotach na osiedlu Słowicza. Może być ciekawe porównanie np. kosztów admin., sprzątania czy wywózki śmieci. PZDR. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia252 Re: Artykul w Gazecie!!!! 13.03.02, 12:23 Dziwny list... Poprawność polityczna też ma swoje granice. Nie należy mówić o braku zainteresowania gminy, ale o jej skorumpowaniu przez developera, na co za chwilę znajdą się dowody. Kupiliśmy mieszkania, których jedynym walorem jest to, ze są. I już. Brakoróbstwo gorsze jak w JW Construction (a to już sztuka), chamstwo i gwizdanie sobie z prawa! Co do garaży – zapomniałeś o drobnym detalu. Po pierwsze, 20-30 tys. kosztują na Ursynowie GARAŻE, a nie takie kliteczki-miejscówesie, z których ukraść samochód to bułka z masłem, po drugie – garaże te są bezpieczne, spełniają jakieś normy, a nasze żadnych!!!!! Nie jest prawdą, że nasze problemy z przejazdem czy parkowaniem są TYPOWE. Nie, czegoś takiego nie ma nawet w centrum Mediolanu, wbrew temu, co twierdzi pewien debil będący pracownikiem naszego developera. Każdy developer zobowiązany jest prawem do budowy parkingu naziemnego – my się tego nie możemy doprosić, a gdy się w końcu to uda – okaże się zapewne, ze parking, podobnie jak kotłownia, telewizja kablowa, administracja części budynków, sklep meblowy na rogu i parę innych geszeftów – jest własnością prywatną którejś z firemek mafijnej struktury naszego developera, a cena miesięczna za parkowanie wyniesie 150 zł. To jest kryminał, którego władze samorządowe i nadzór budowlany nie dostrzegają, bo portreciki Jerzego Waszyngtona przesłoniły im oczy. Sądy pomogą w odzyskaniu wzroku zarówno korumpującym, jak i skorumpowanym. Gazeta Wyborcza pisze: „Straż skontrolowała osiedle w lutym ub. roku. Stwierdzono m.in., że "drogi dojazdowe do budynków są zbyt wąskie - o ok. 2,5 m (...)”. Dwa miesiące później straż jednak nie miała już uwag. - Poprawili to, na co zwracaliśmy im uwagę - mówi st bryg. Wilhelm Maxa z piaseczyńskiej straży. Czy, przepraszam, drogi osiedlowe zostały rozciągnięte? A może, kurwa mać, developer przesunął domy? Sądzę raczej, ze przesunął wolne środki do cudzej kieszeni! Ludzie, obudźcie się! Zostaliśmy orżnięci w majestacie prawa! Przynajmniej przestańmy uprawiać autoterapię, że wszystko jest zasadniczo ni najgorzej, bo mogli zgarnąć kasę i nic nie wybudować. Jest tragicznie, a za 5 lat na naszym osiedlu będą slumsy. Chyba że się uda rozbić łapowniczy układ biznesowo- urzedowy łączący Piaseczno z Olesnem, zablokować budowę, przyjrzeć się ponownie kilku dokumentom. A w sprawach prywatnych – tylko pozwy sądowe. O okna, o jakość mieszkań, o niedogrzanie, o brak ciepłej (letniej!) wody, o milion małych i dużych błędów i zaniedbań developera. I please, bez pocieszania się, bośmy wszyscy wpadli jak śliwka w gówno! Już ten burkliwy, ponury alkoholik jako pierwszy kontakt z developerem powinien dla nas stanowić wyraźne ostrzeżenie. Zignorowaliśmy ten znak. Mamy za swoje. Ostrzeżmy innych. Ja z chęcią informuję tych wszystkich, którzy wykazują więcej rozsądku, niż ja w swoim czasie, pytając mieszkańców o jakość życia na naszym osiedlu. Zdaje się, ze jestem skuteczna:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAMNIK Re: Artykul w Gazecie!!!! IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 13.03.02, 20:47 kasia252 napisał(a): > Dziwny list... Poprawność polityczna też ma swoje granice. > Nie należy mówić o braku zainteresowania gminy, ale o jej skorumpowaniu przez > developera, na co za chwilę znajdą się dowody. Kupiliśmy mieszkania, których > jedynym walorem jest to, ze są. I już. Brakoróbstwo gorsze jak w JW > Construction (a to już sztuka), chamstwo i gwizdanie sobie z prawa! Poznałem JW Construction i wolę mieszkać tu niż w bublu wykonanym obok oczyszczalni ścieków, lub zakładów farmaceutycznych. > I please, bez pocieszania się, bośmy wszyscy wpadli jak śliwka w gówno! Z tym również nie mogę się zgodzić do końca. Może dlatego, że mieszkam w Jamniku - ostatnim etapie budowy (być może nabrali w końcu doświadczenia lub wzmocnili ochronę przed złodziejami) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: san Re: Artykul w Gazecie!!!! IP: 212.76.35.* 14.03.02, 07:46 Pozdrawiam sąsiada z Jamnika. Również ja nie jestem aż taką pesymistką. Owszem są niedoróbstwa w mieszkaniach ale widziałam jeszcze gorsze. Dobrze że mamy chociaż gdzie mieszkać bo niektórzy wpłacili na swoje wymarzone mieszkanie i zostali na lodzie w spóldzielniach lub kupując od bankrutujących developerów. Największą moją zmorą jest brak wyobraźni moich sąsiadów, którzy do późna w nocy stukają,wiercą lub słuchają muzyki. Wiem że każdy chce jak najszybciej wprowadzić się , ale powinni uszanować mieszkańców którzy już tam zamieszkują. Pozdrawiam wszystkich czytelników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAMNIK Re: Artykul w Gazecie!!!! IP: 213.77.91.* 14.03.02, 08:25 Masz rację, wiadomo kupiło się mieszkanie to trzeba "stukać". Ale są pewne granice. Jeśli w bloku są już sąsiedzi to po prostu nie wypada tego robić w godzinach wieczornych. Chałaśliwe prace można odłożyć na wcześniejsze godziny, ale to tylko kwestia kultury osobistej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Do Trolla i innych IP: 217.153.94.* 14.03.02, 11:09 Czesc, szczerze mowiac, to napisalam dluuuugi list w niedziele, ale nie chcial mi wejsc na strone (?), nie mam pojecia dlaczego, w kazdym razie sie zezloscilam. Potem mnie nie bylo i pisze teraz. Na spotkaniu z przedstawicielem zarzadu wspolnoty Strusia wyjasnilo sie duzo rzeczy. Wlasciwie to ze wzgledu na dostepnosc tej strony nie moge pisac o wiekszosci z nich, poniewaz dotycza prawnych kruczkow, jakie zarzad wynalazl i zamierza wykorzystac przeciw MH. Az mi sie chce krzyczec o niektorych, a juz szczegolnie o tym, który blyskawicznie wyp...y desilve z wszystkich budynkow, i o tym, ze przynajmniej kotlownia na Strusiej bedzie nasza!!!!! Bledy, jakie popelnil MH w swej arogancji sa po prostu zabawne, zwlaszcza ze kreuja sie na takich mocarzy. No i wlasnie nie moge wiecej, zeby nie przedsiebrali srodkow obrony. Odnosnie mediow - zielone swiatlo od zarzadu.Teraz zaczniemy pracowac nad telewizja. Potrzebne sa mieszkania, w których mozna sfilmowac usterki, i osoby, ktore nie obawiaja sie publicznych wystepow. Czekam na propozycje jak najszybciej. Wspolnota Strusia ma juz zrobione 3 przeglady budynku: budowlany, kominowy i elektryczny, ktore posluza jako podstawa wniosku do sadu. Pod koniec marca ma byc zebranie wspolnoty, na ktorym zarzad poinformuje o wszelkich dzialaniach. Tylko blagam, wykorzystajmy to spotkanie jako rzeczowa rozmowe na temat naszych przyszlych dzialan, i nie pozwolmy krzykaczom zagluszyc meritum. W ogole kazdemu, kto ma jakiekolwiek pytania, proponuje skontaktowac sie z zarzadem wspolnoty. Jesli nie macie zarzadu wspolnoty, to koniecznie go wybierzcie, bo wtedy wszyscy dotychczasowi psuje musza przekazac dokumentacje budynku zarzadowi. Czy mozecie sobie wyobrazic, ze zarzad wspolnoty Strusia dostal niepelna dokumentacje od desilvy, i to dlatego, ze po prostu brakujace elementy nigdy nie powstaly...i do dzisiaj nie zostala ona uzupelniona. Jutro mija termin, w jakim desilva miala sie rozliczyc ze wspolnota Strusia z pieniedzy, ktore niektorzy uczciwi z nas wplacali. Ciekawa jestem... Baraki na poczatku ulicy Strusiej znikaja z powierzchni ziemi. Aha, no i dzisiaj ide na Albatrosow spotkac sie z ludzmi, ktorzy tam sa silniczkiem zawiazania wspolnoty. Jak sie czegos dowiem, to napisze. Do zobaczenia pod koniec marca na zebraniu wspolnoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arti Re: Artykul w Gazecie!!!! IP: *.centertel.pl 14.03.02, 11:17 A co doradzisz osobie, która pracuje i jedynym czasem, w którym może coś zrobić w domu jest wieczór ? Jesteś w komfortowej sytuacji ponieważ masz już wszystko zrobione ale pomyśl też o osobach, które dopiero kupiły mieszkanie i też chcą w krótkim czasie zamieszkać. Rozumiem, że nie powinno się hałasować po 22, bo tacy ludzie też są. Sam się wkurzałem kiedy ktoś w nocy z soboty na niedzielę ok 1 wiercił i skuwał ściany, ale nie można twierdzić, że skoro ja już mam wszystko zrobione to niech nikt nic nie robi, bo nie mogę odpocząć. Trochę wyrozumiałości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SAN Re: Artykul w Gazecie!!!! IP: 212.76.35.* 14.03.02, 12:18 Rozumiem hałasy do 22 to wytrzymuję bo to jest normalne , ale o godzinie 24 i póżniej w dzień powszedni to moja wyrozumiałość się kończy Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAMNIK Re: Artykul w Gazecie!!!! IP: 213.77.91.* 14.03.02, 13:33 Rozumiem, że remontuje się po pracy. Tylko dla niektórych 23 to też jest po pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAMNIK Re: Artykul w Gazecie!!!! IP: 213.77.91.* 14.03.02, 13:36 A tak w ogole to nie ma o czym mowic. Na szczęście moi sąsiedzi skończyli ciężkie prace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Pytanie o wiarygodnosc Multi Hekk IP: 213.158.195.* 14.03.02, 11:02 Witam Chcialbym sie zapytac czy mozna tej firmie zaufac nerwy i pieniadze jezeli chodzi o kupno swojego mieszkania. Chodzi akurat o mieszkanie w Piasecznie w systemie TBS. Tylko martwi mnie troche ich 3% prowizja, oprocz 30% ktore musze i tak zaplacic za mieszkanie pod wynajem. Wydaje mi sie, ze w innych TBS-ach czegos takiego nie ma. Przez cos takiego cena mieszkania wzrasta do 33% wartosci mieszkania. Czy np. ta firma trzyma sie obiecanych terminow (w tym przypadku czerwiec 2003), czy wykonczenie mieszkania jest OK itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie!!!! Re: Pytanie o wiarygodnosc Multi Hekk IP: 217.153.94.* 14.03.02, 11:12 Nie!!!!!! MAM NADZIEJE, ZE JESZCZE NIE WPLACILES IM ZADNYCH PIENIEDZY!!!!!! uciekaj!!! Nie kupuj tu mieszkania - czy nie chcialo ci sie przeczytac pozostalych listow???????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Pytanie o wiarygodnosc Multi Hekk IP: 213.158.195.* 14.03.02, 11:33 Na szczescie nie wplacilem pieniedzy, ale dopiero pozniej sobie poczytalem i mi wystarczy: wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=736593&dzial=waw010100 www.multihek.republika.pl z tego co tam mjest napisane, odpada, z reszta nie chcial bym mieszkac w TBS-ie budowanym wbred woli mieszkancow, zaciesciajac wolne miejsce na osiedlu, wyobrazam sobie jak beda pozostali mieszkancy patrzyli na ludzi z TBS-u, ktorzy im sie wcieli w srodek osiedla. Dzieki, ta oferta odpada - moge tylko wspolczuc developera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAMNIK Re: Pytanie o wiarygodnosc Multi Hekk IP: 213.77.91.* 14.03.02, 11:15 Wydaje mi się, że prowizja 3% jest dla pośrednika. Niestety wszyscy na osiedlu ją zapłacili. Pytasz o TBS czy o mieszkania na wynajem? Te na wynajem mają lepszy standard wykończenia niż te na sprzedaż a TBS jeszcze nie powstał (są tylko fundamenty). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Pytanie o wiarygodnosc Multi Hekk IP: 62.89.110.* 14.03.02, 11:45 Co do TBS generalnie. Proponuję się zastanowić nad mieszkaniem w ramach TBS. Takie mieszkanie nigdy nie będzie twoją własnością. Będziesz spłacał kredyt ( co prawda preferencyjny, bo z budżetu) ale mieszkanie będzie zawsze własnością TBS. To już lepiej wziąć kredyt komercyjny w euro. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAMNIK JAMNIK - WSPÓLNOTA IP: 213.77.91.* 14.03.02, 13:42 Czy coś się dzieje w sprawie naszej wspolnoty? Na wszelki wypadek podaję mój e- mail jamnik00@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luzak Re: JAMNIK - WSPÓLNOTA i ochrona p.poż. IP: *.wave.net.pl 15.03.02, 08:19 Czy coś się dzieje z Nasza Wspólnotą? Tak oczywiście wniosek o zebranie został złożony tydzień temu. Zebranie de silva Hous powoła na koniec marca początek kwietnia- trzeba się koniecznie dowiadywać w Administracji o miejsce czas zebrania właścicieli lokalu. Na zebranie zostanie zaproszony notariusz przez De silve Haus S.A. Co będzie dalej to każdy powinien wiedzieć Mam nadzieje iz na pierwszym spotkaniu pokażemy gdzie jest miejsce tej firmy, dlatego wszyscy teraz musza się uaktywnić, bacznie obserwować co sie dzieje W JAMNIKU, Informować znajomych z naszego bloku o planowanym zebraniu, głosować tak jak przedstawiciele klatek, wybrać ludzi sprawdzonych którzy zrobili już coś dla obalenia obecnego Administratora. Każdy z osobna prawie nic nie może zrobić dla poprawy warunków życia na tym osiedlu ale RAZEM możemy wiele osiągnąc. PAMIĘTAJCIE O TYM . Każdy z nas ma dziecko lub bedzie je miał -gdzie się wychowa ( przy świście aut przejeżdzającychpo wąskich uliczkach, w murach w blokowisku w zagrzybiałych murach) NIe!! NIE!!! Zbierajcie Telefony od swoich sąsiadów którzy jeszcze nie mieszkają i informujcie ich o tym iz okres 12 m-cy zarządzania obecnego administratora mogą sobie w buty wsadzić. Nie mają żadnego prawa narzucać okresu zarządzania. NIE KUPOWAĆ ŻADNYCH MIESZKAŃ W TBS NIE WIADOMO CZY BĘDĄ mogli JE WYBUDOWać. Obwieszczenie Ministra Spraw WEwnętrznychi Administracji Dla WSZYtkich Dziennik ustaw nR 15poz 140 1999 Parę ważnych widomości $120 Mówiący iż Instalacja ciepłej wody zapewniauzyskanie ciepłej wody w punktach czerpania co najmniej 45 C i wiele innych warto przeczytać biorę się teraz za pracę dla firmy i dla naszej Wspólnoty. Potrzebny jest Nam Inspektor nadzoru budowlanego zostaw jakiś kontakt pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dasia1 Re: JAMNIK - WSPÓLNOTA i ochrona p.poż. 15.03.02, 10:00 a czy bierzecie pod uwagę ten odcinek Albatrosów, którym zarządza De silva. My też działamy, wysyłamy petycje, roznosimy ulotki do sąsiadów, siejemy antyreklamę...Bo cały czas piszecie o mieszkańcach Jamnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAMNIK Re: JAMNIK - WSPÓLNOTA IP: 213.77.91.* 15.03.02, 10:11 ktorym odcinkiem Albatrosow zawiaduje DSH? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dasia1 Re: JAMNIK - WSPÓLNOTA IP: *.stat.gov.pl 15.03.02, 11:27 Tym Od strony Bondera - numery 20,16, 18.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luzak do Dasi - albatrosy- zebranie - nowy zarząd IP: *.wave.net.pl 15.03.02, 12:23 Dlaczego nie piszemy o albatrosach bo tasm nie mieszkamy to wy działajcie. My mamy naprawdę dużo pracy.U was jest ta sama firma zarządzająca , ale jest inna nieruchomość i inna wspolnota. W pierwszym kwartale oni powinni zwołać zebranie, ale na Przykładzie Jamnika widać iż nie chcieli tego zrobić My im pomogliśmy. Jeżeli nie zrobią u Was ( na UL. Albatrosów )zebranie W I kwartale każdego roku - Zebranie to musi zwołać DE silva Hous Na wniosek jednego mieszkańca po I kwartale . Musicie Napisać we wniosku co chcecie aby było na tym zebraniu Przegłosować porządek zebrania. Kontaktujcie się z pozostałymi Zarządami Wspólnot oni wam pomogą. Dobrze że działacie Pierwszą sprawą jest wykurzyć ich stąd. Później pójdzie gładko. A do Jamnika może włącz się w działanie ??? cześć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: do Dasi - albatrosy- zebranie - nowy zarząd IP: 217.153.94.* 15.03.02, 13:41 W sprawie pozbycia sie desilvy skontaktujcie sie jak najszybciej z zarzadem wspolnoty Strusia (telefony na klatkach, również info o dyzurach). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SAN Re: do Dasi - albatrosy- zebranie - nowy zarząd IP: 212.76.35.* 18.03.02, 11:50 ZNÓW NOWY WĄTEK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sop123 Re: do Dasi - albatrosy- zebranie - nowy zarząd IP: *.pzuzycie.pl 18.03.02, 14:33 Ja w sprawie TBS czy ktoś się orientuje jak jest finansowana taka budowa? 30% wkład własny a co dalej - kredyt z banku ale na specjalnych warunkach ale poparty jakąś gwarancja np gminy. Może warto uderzyć z tej strony brak finansowania i budynek nie powstanie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: odświeżanie... IP: 217.153.60.* 20.03.02, 16:40 śwoją drogą - zminiając temat - zauważyliscie, że jakaś swołocz systematyczbnie rysyje zsamochody parkujące na osiedlu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gacek spotkanie wspolnoty Jamnika IP: 217.153.110.* 20.03.02, 23:06 DE Silva podaje datę spotkania wspólnoty jako 9 kwietnia, w szkole przy ul. Sikorskiego 22, o godz. 18tej, ale godzina może ulec zmianie. JEST TO INFORMACJA NIEPOTWIERDZONA; MUSICIE DOWIADYWAĆ SIĘ SAMI, DZWONIĆ I NĘKAĆ PYTANIAMI, MAJĄ OBOWIĄZEK UDZIELIĆ ODPOWIEDZI;Kasiu252 odezwij się, pisałyśmy do siebie maile, jakiś czas temu, ale zmieniłam nicka. Odpowiedz Link Zgłoś
fuzel_fuzel Re: odświeżanie... 21.03.02, 08:50 Wielu tumanów aż się prosi, żeby im przestawić samochód. Wiele osób niestety nie pomyśli wcześniej co robi, a to przecież nie boli, tylko stają jak i gdzie popadnie, blokując przejazd innym. Co prawda nie popieram tak drastycznych metod jak rysowanie lakieru, ponieważ nie jest tutaj winny samochód, tylko jego głupi właściciel, ale widocznie znalazł się ktoś bardzo zdesperowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dar Re: odświeżanie... IP: 217.153.110.* 21.03.02, 09:36 Oj, Fuzel. Chyba jesteś ślepy albo udajesz ślepego nie widząc przyczyn złego parkowania na naszym osiedlu. Jeśli ta uwaga nie wystarczy poczekaj aż Twój samochód zostanie porysowany. A jeśli to będzie jescze dla Ciebie za mało to niestety musisz pozbyć się fuzli z głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
dasia1 Re: odświeżanie... 21.03.02, 10:09 zgadzam się z darem, kurcze przecież jak się wraca samochodem po 18, pozostaje wolne miejsce przy schodach do klatki schodowej i tylko - powtarzam - tylko same beznadziejne miejsca, więc cię Fuzel kompletnie nie rozumiem - jeżeli nie ma miejsc do parkowania t o c o można zrobić 0-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: odświeżanie... IP: 62.89.110.* 21.03.02, 10:14 To, że nie ma parkingów - nie upoważnia nikogo do niszczenia wspólnego dobra. Przed moim blokiem jakiś idiota zaparkował na trawniku. Potem nie mógł wyjechać (błoto) i efektem jest do wys. 1,5 zachlapana ściana budynku. Kto zapłaci za malowanie? My, bo to nasze. To samo z parkowaniem przed wyjazdami z garaży. Osobiście nikomu nie porysuję samochodu, ale powietrze z kół to może i bym spuścił. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: odświeżanie... IP: 62.89.110.* 21.03.02, 10:27 A propos. Zamierzam w przyszłym tygodniu przygotować pismo do NIK z prośbą o kontrolę w gminie Piaseczno. Chcę wskazać na kwestie realizacji ustawowych obowiązków gminy ( m.in. drogi, przedszkola, pozwolenia na budowę - zgodność z prawem, etc. ) Czy ktoś już pisał do NIK. Może moja praca jest zbędna? Ponadto musimy wymóc na gminie dodatkowy wyjazd z osiedla, bo robi się tragedia. A będzie coraz gorzej. Może połączenie z wyjazdówką diamond bussines park na ul. Okulickiego . Jest 100-150 m polnej drogi łączącej osiedle z tą drogą.Co prawda nie wiem czyj to teren.Ale niech w gminie myślą. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dasia1 NIK 21.03.02, 11:44 Z tym NIK-iem to dobry pomysł, pewnie by sporo znalazł rzeczy ciekawych....Napisz jak wyślesz pismo. Co do samochodów to nie rozumiem tych głupców, którzy rysują samochody zdeterminowanych Odpowiedz Link Zgłoś
kasia252 Re: NIK 21.03.02, 16:25 A JA WAM MÓWIĘ, NIEDOWIARKI, ŻE TAN "PAPAGAJ" JESZCZE BEDZIE SIEDZIEĆ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gacek Re: odświeżanie... IP: 217.153.110.* 21.03.02, 13:18 My dostalismy odpowiedz z gminy, ze wszystko jest zgodne z prawem i w jak najlepszym porzadku. Sprawa chyba siega gdzies wyzej; druga rzecz to parkingi podziemne bez odbioru technicznego za chore pieniadze; Odpowiedz Link Zgłoś
tytus.de.zoo Re: odświeżanie... 21.03.02, 13:31 Gość portalu: Wojtek napisał: A propos. Zamierzam w przyszłym tygodniu przygotować pismo do NIK z prośbą o kontrolę w gminie Piaseczno... Bardzo prosze o jakies info jesli cos napiszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia252 Re: odświeżanie... 21.03.02, 16:19 No nie wiem... Ja nigdy nikomu nie zablokowałam wyjazdu, parkuję - jak to na naszym osiedlu, że bryka zgięta w chiński paragraf, ale się staram, zeby i porzejazd był, i przejscie dla matki z wózkiem - tymczasem moja bryka jest systematycznie kancerowana. Ja złapię, nogi z dupy powyrywam. A Z TYM NIK-IEM TO DOSKONAŁY POMYSŁ. NIE MA INNEGO SPOSoBU NA RoZOBICIE UKLADU FINANSOWO-TOWARZYSKIEGO MIĘDZY DEVELOPEREM A GMINĄ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przem Re: rysowanie samochodów IP: 62.89.80.* 21.03.02, 11:11 z tym rysowaniem to przesada, ale może spuszczanie powietrza z kół nauczyłoby niektórych, że oprócz kierowców istnieją też piesi. Można przecież zaparkować tak samochód żeby pieszy mógł swobodnine przejść po chodniku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dar Re: rysowanie samochodów IP: 217.153.110.* 21.03.02, 11:33 Jak Ci wiadomo akcja rodzi reakcję. Te wasze pomysły odwetu za złe parkowanie są równie chore jak rysowanie samochodów. Racjonalniej byłoby wywierać nacisk na wykonawcę parkingu. Prawdopodobnie to rozwiąże problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przem Re: rysowanie samochodów IP: 62.89.80.* 21.03.02, 12:00 to nie ma nic wspólnego, dlaczego na ul. Strusiej przy aptece samochody parkują tak że nie da się przejść chodnikiem, natomiast przy Strusiej kilka metrów dalej ludzie potrafią ( nie wszyscy) zaparkować tak żeby i wilk był systy i owca cała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M_ka Re: rysowanie samochodów IP: *.pzuzycie.com.pl 21.03.02, 14:01 Wiem juz w takim razie kto w poniedzialek spuscil mi powietrze z kola w samochodzie - dziekuje bardzo. nadmieniam tylko ze zaparkowalam samochod na ulicy, przy krawezniku, nie utrudniajac przejazdu. i co wy na to?? bylo mi bardzo milo zastac samochod z zapalka w wentylu. o tym ze spoznilam sie do pracy i mialam "maly problem" nie wspomne. chyba powinnam sie cieszyc ze nie przebito mi opon nozem albo gwozdziem.. nie wiem tylko dlaczego w ogole ktos byl tak mily i spuscil mi powietrze z kola. Odpowiedz Link Zgłoś
fuzel_fuzel Re: rysowanie samochodów 21.03.02, 14:23 Tym którzy rysują samochody osobiście sklepał bym maski, natomiast nie usprawiedliwia to tych, którzy blokują wyjazd innym. Nie interesuje mnie to, że przyjeżdża ktoś wieczorem i z braku miejsc parkuje gdziekolwiek. Efekt jest taki, że przez takich tumanów na drugi dzień rano inni muszą się nieźle nagimnastykować, żeby wogóle móc wyjechać. Osobiście interesuje mnie dojazd do jamnika, tam często się zdarza, że jacyś geniusze parkujący na końcu bloku zastawiają wjazd do garażu, lub kolesie parkują na środku drogi przy przejeździe pod blokiem skutecznie tarasując wjazd z obu uliczek. Takich przykładów można mnożyć dziesiątki. Pamiętajcie, GŁUPOTY NIC NIE USPRAWIEDLIWIA. Wystarczy trochę pomyśleć, to na prawdę nie boli.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dar Re: rysowanie samochodów IP: 217.153.110.* 21.03.02, 14:43 Zgadzam się !!!! Głupoty nic nie usprawiedliwia. Lecz głupota ma to siebie, że była, jest i będzie. Obok nas i w nas (uff, muszę się huknąć w klatę). Dlatego trzeba tak ustawiać otoczenie aby jak najmniej nam dokuczała (np. parkingi, scieżki przez trawnik z kostki czy przepisy drogowe). Ale to już inna bajka. Więc na razie proponuję walczyć (?) o parkingi. Będą wtedy wolne chodniki i niezastawione wjazdy do garaży (BEZ SPUSZCZANIA POWIETRZA, RYSOWANIA KAROSERII). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gacek prawo budowlane - do rozważenia IP: 217.153.110.* 21.03.02, 22:09 Prawo budowlaneRozdział 6Art. 70.1. Właściciel, zarządca lub użytkownik obiektu budowlanego, na którym spoczywają obowiązki w zakresie napraw, określone w przepisach odrębnych lub umowach, są obowiązani w czasie lub bezpośrednio po przeprowadzonej kontroli stanu technicznego obiektu budowlanego lub jego części, usunąć stwierdzone uszkodzenia oraz uzupełnić braki, które mogłyby spowodować zagrożenie życia lub zdrowia ludzi, bezpieczeństwa mienia lub środowiska, a w szczególności katastrofę budowlaną, pożar, wybuch, porażenie prądem elektrycznym albo zatrucie gazem.2. Obowiązek, o którym mowa w ust. 1, powinien być potwierdzony w protokole z kontroli obiektu budowlanego. Osoba dokonująca kontroli jest obowiązana bezzwłocznie przesłać kopię tego protokołu do właściwego organu. Prawo budowlaneRozdział 9Art. 92.1. Kto:1) w razie katastrofy budowlanej nie dopełnia obowiązków określonych w art. 75 lub art. 79,2) nie spełnia, określonego w art. 70 ust. 1, obowiązku usunięcia stwierdzonych uszkodzeń lub uzupełnienia braków, mogących spowodować niebezpieczeństwo dla ludzi lub mienia bądź zagrożenie środowiska,3) utrudnia, określone ustawą, czynności właściwych organów,podlega karze aresztu albo karze ograniczenia wolności, albo karze grzywny. 2. Tej samej karze podlega kto, pomimo zastosowania środków egzekucji administracyjnej:1) nie stosuje się do wydanych, na podstawie ustawy, decyzji właściwych organów,2) nie spełnia, określonego w art. 61, obowiązku utrzymania obiektu budowlanego w należytym stanie technicznym lub użytkuje obiekt w sposób niezgodny z przepisami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Troll Re: rysowanie samochodów IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 21.03.02, 22:19 Gość portalu: dar napisał(a): > Zgadzam się !!!! Głupoty nic nie usprawiedliwia. Lecz głupota ma to siebie, że > była, jest i będzie. Obok nas i w nas (uff, muszę się huknąć w klatę). Dlatego > trzeba tak ustawiać otoczenie aby jak najmniej nam dokuczała (np. parkingi, > scieżki przez trawnik z kostki czy przepisy drogowe). Ale to już inna bajka. > Więc na razie proponuję walczyć (?) o parkingi. Będą wtedy wolne chodniki i > niezastawione wjazdy do garaży (BEZ SPUSZCZANIA POWIETRZA, RYSOWANIA > KAROSERII). Witam po przerwie widzę, że dyskusja wrze. O parkowaniu już pisałem i napiszę jeszcze raz WYSTARCZY MYŚLEĆ PRZY PARKOWANIU tak jak już napisano parkujecie(nie wszyscy rzecz jasna) byle jak i stąd niechęc innych do byle jak zaparkowanych samochodów. Głupota, chamstwo, olewactwo itd, przekrój przez społeczeństwo dotknął nasze osiedle, mamy to co w Polsce i niestety nie ma tu samych mądrych i inteligentnych ludzi, jest dużo takich co to się za takich uważają i nic więcej . Resztę sobie dopowiedzcie, pomyślcie i parkujcie ładnie i równo, zostawiając miejsce na wózek. I nie trąbcie na idących ulicą, bo jak traficie na mnie to tak trąbnę że tylko szpital zostanie :-) Pozdrawiam JeRrY PS Ktoś napisał że zaparkował elegancko i mu powietrze spuścili z koła z posta wynika że z jednego koła. MOŻE SAMO ZESZŁO? Z jednego nikt nie spuszcza bo to bez sensu. Z dwóch OK ale z jednego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M_ka Re: rysowanie samochodów IP: *.pzuzycie.com.pl 22.03.02, 08:45 tak - mnie spuscili powietrze z jednego kola chociaz zaparkowalam rowno i ladnie przy krawezniku. widocznie komus sie nie spodobal kolor mojego auta. samo powietrze nie zeszlo bo w wentyl byla wlozona zapalka. rzecz miala miejsce przy jamniku. Odpowiedz Link Zgłoś
fuzel_fuzel Re: rysowanie samochodów 22.03.02, 11:09 Powiedz mi w którym miejscu wtedy stałaś przy tym jamniku ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gacek KOLEJNY ARTYKUL O OSIEDLU IP: 217.153.110.* 22.03.02, 12:34 Jest nowy artykul o naszym osiedlu w Gazecie Poludnia, numer dzisiejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dasia1 Re: KOLEJNY ARTYKUL O OSIEDLU IP: *.stat.gov.pl 22.03.02, 15:21 Powiedz co piszą, bo pewnie nie wszyscy będą mieli okazję kupić te gazetę !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gacek Re: KOLEJNY ARTYKUL O OSIEDLU IP: 217.153.110.* 22.03.02, 15:31 Pisza dosc ogolnie, mniej wiecej to samo co w GW jakis czas temu, z tym ze sprawa siega do starostwa. Postaram sie zeskanowac i puscic na siec, ale nie wiem czy przed poniedzialkiem mi sie uda:-( Z tego artykulu wynika, ze potrzebna bedzie kolejna petycja, zebysmy nie spoczywali na laurach; jest nowy starosta, to da sie jeszcze cofnac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M_ka Re: rysowanie samochodów IP: *.pzuzycie.pl 22.03.02, 14:23 ostatni samochod przy krawezniku (obok smietnika) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: rysowanie samochodów IP: *.clinternal / 10.2.6.* 22.03.02, 15:34 Moze wkurzylas kogos bo za bardzo wystawalas i ten nie mogl sie zlamac na zakrecie ? O tym chyba nie pomyslalas, tym bardziej, ze niektorzy staja na przeciwko tunelu przy plocie budowy i wtedy jesli Ty za bardzo wystawalas to mialo prawo byc ciasno i ktos sie wsciekl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M_ka Re: rysowanie samochodów_do olo IP: *.pzuzycie.com.pl 25.03.02, 08:24 Nie jestem poczatkujacym kierowca i jak jezdze czy parkuje samochod robie to uzywajac przy tym mozgu - w odroznieniu co do niektorych innych kierowcow.. Chyba ze ktos przejezdzal autobusem - wtedy to mogl miec problemy ze 'zlamaniem' na zakrecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAMNIK DO WŁAŚCICIELI CZWORINOGÓW IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 23.03.02, 20:17 Szanowni właściciele piesków wiem, że nie dotyczy to wszystkich ale są wśród Was czarne owce. Wkurza mnie to, że niektórzy nie patrzą gdzie załatwiają się ich milusińscy i dopuszczają do tego, że robią to na chodnikach. Nie muszę chyba tego tłumaczyć, że jest to po prostu OBRZYDLIWE! Jeżeli Wasz piesek załatwił się na chodniku to wypada to SPRZĄTNĄĆ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAMNIK KONTENER NA PELIKANOW 2 IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 24.03.02, 20:03 Szanowni forumowicze, to co dzisiaj zauważyłem kolo kontenera na odpady budowlane, przerosło opisywane wczesniej psie odchody. Nie rozumiem dlaczego niektórzy wrzucają do niego odpady komunalne, które są rozwiewane przez wiatr. Nie rozumiem, dlaczego piszemy o panującym syfie na osiedlu, a potem sami go robimy. Wiem, że to co piszę nie dotyczy wszystkich, ale proszę Was, że jak zobaczycie kogoś, kto wyrzuca tam typowe odpady gospodarstwa domowego to pionformujcie go, że zaraz obok jest śmietnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luzak prasa i parkingi IP: *.wave.net.pl 25.03.02, 13:02 Jest drugi artykuł o naszym osiedlu. Będzie ich coraz więcej. Niedługo naszymi sprawami zainteresują się też politycy lub wchodzący w politykę ( patrz wybory samorządowe)Będą próbować zamydlić nam oczy. Już sobie wyobrażam co nam będa obiecywać abysmy na nich zagłosowali. Może powiniśmy wystawić swoich kandydatów spośród mieszkańców, którzy by nas reprezentowali na forum gminy( najlepsze rozwiązanie). Został wybrany nowy starosta mówi, iż nie dostał od nas petycji w sprawie Tbs napiszmy, zobaczymy czy to coś zmieni? Parkingi a rysowanie samochodów. Ludzie przestańcie ze sobą walczyć, tu naprawdę nie można po 18.00 zaparkować, mnie też drażni jak ktoś zaparkuje na środku drogi. Szczytem chamstwa była sytuacja kiedy nie mogłem przejechać przy nr 4 przy Pelikanów a gosć z parteru krzyczy do mnie żeby cofnąć i przejechać koło 2. Mówie mu że tam też postawił taki bałwan jak ty i nie ma wyjazdu. Debilizm nie uleczalny!!! Wyobraźcie sobie co by się działo w razie pożaru Katastrofa!! Ja nie jestem zwolennikiem karania i wyżywania się na samochodach. Mieszkańcy osiedla nie róbcie tego. Nie wracajcie do stalinizmu i czasów kamienia łupanego. OPANUJCIE SIĘ !!! Parkingi podziemne są nie dopuszczone( czyli ich nie ma) to Developer powinien zrobić dodatkowe parkingi na Osiedlu. Przy ulicy Słowiczej Nie może rzekomo bo to nie jego teren. A co mnie To obchodzi, niech sobie go kupi i zagwarantuje nam odpowiednią ilość miejsc parkingowych- bezpłatnych. Drugie miejsce to działka za ulicą Tukanów Przy drodze Piaseczno- Lesznowola. Dlaczego tam nie ma placyku do zabaw dla dzieci i parkingu dla osiedla a jest skład z cegłą multi-hekka. Czy na to pytanie mógłby mi ktoś odpowiedzieć. To jest istne chamstwo i ignorancja z prawa Przez tych Multi-fachowców. Oni tak korzystają z luk prawnych. Jak już powiedziałem im więcej teraz nagłośnimy sprawę tym więcej możemy zdziałać. Weżmy sprawę w swoje ręce. Nie piszcie bzdur na stronie bo to szkoda czasu na ich otwieranie. odświerzam, gdie są budki z piwem itd. Mieszkańcy Jamnika Pytajcie sie o zebranie Wspólnoty De Silvy House( kiedy i gdzie się odbędzie) Dla nas to jest jedna najważniejszych spraw. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
chwilka_ policja 27.03.02, 15:46 zauważyliście zwiększoną ilość naszej kochanej policji na naszym kochanym osiedlu a szczególnie przy wjeździe/wyjeździe obok składziku cegły naszego kochanego developera...? czyżby nasz kochany developer ponownie czuł się okradany...? wie ktoś coś o tym...? i czy teraz już zawsze będą nas strzegli czujni panowie w mundurach...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: policja IP: *.computerland.pl 28.03.02, 10:47 Pieprze tych policjantów, w zeszłym tygodniu okradli moją sąsiadke w bialy dzen. Niech sie wezma do konkretnej roboty, a nie pilnuja MH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M-ka Re: policja IP: *.pzuzycie.pl 28.03.02, 13:53 a w jaki sposob dostali sie do mieszkania sasiadki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: policja IP: *.computerland.pl 29.03.02, 11:08 Do mojej sasiadeczki weszli jak do wszystkich mieszkan, przez balkon. Kazde drzwi balkonowe mozna otworzyc jednym kopnieciem i to wcale nie mocnym. Po serii właman (w tym i do nas) pojawialy sie patrole policyjne, ale ostatnio nie widac ani jednej zielonej kamizelki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SAN Re: policja IP: 212.76.35.* 29.03.02, 12:35 WCZORAJ tj 28.03.2002 wracając z pracy ok godziny 16 stało 2 policjantów koło Kościoła i sprawdzali wjeżdżające samochody na nasze osiedle. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: san Re: MULTI-Hekk Słowicza-i znów nowiutki wątek......... IP: 212.76.35.* 29.03.02, 08:36 Wszystkiego najlepszego z okazji Świąt Wielkiej Nocy wszystkim mieszkańcom osiedla Słowicza przesyła mieszkanka osiedla. ( wszystkie problemy odłóżcie na póżniej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matrix Witam wszystkich po Świętach IP: *.pkobp.pl 02.04.02, 09:02 Witam i pozdrawiam wszystkich mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
dasia1 kolos 02.04.02, 10:05 w zeaszłym tyg byłam na zwolnieniu, i zaobserwowałam że nic się nie dzieje na placu budowy, czyżby wstrzymali ją??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAMNIK Re: kolos IP: 213.77.91.* 02.04.02, 10:58 Niedługo zaczną. Pewnie czekali na lepszą pogodę. A tak swoją drogą to gdzie zamieszkają robotnicy, bo ich poprzednie osiedle legło w gruzach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scoat Re: kolos IP: *.waw.cdp.pl 02.04.02, 16:23 robotnicy amieszakaja w KB (budynek na początku osiedla), a ich osiedle niestety jeszcze nie całkiem jest zniszczone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yossa Ławki na osiedlu IP: 217.153.110.* 02.04.02, 23:56 A może by tak postawić kilka ławek w okolicach jakigokolwiek trawnika (np. kawałek trawnika za Jamnikiem)? Jak chodze z dzieckiem w wózku na spacer, toby sie przydało... Do DSH nawet o to nie dzwonie, z góry znajac odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
dasia1 Re: kolos 03.04.02, 08:38 może jednak ktoś coś wie czy wstrzymali tę budowę, bo wczoraj też nic się nie działo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAMNIK Re: kolos IP: 213.77.91.* 03.04.02, 09:00 dasia1 napisał(a): > może jednak ktoś coś wie czy wstrzymali tę budowę, bo wczoraj też nic się nie > działo. O ile się nie mylę to nie wszyscy mieli Wielkanoc wtedy kiedy my mieliśmy, a jak wiadomo to wyznawcy Prawosławia będą budowali kolosa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: kolos IP: *.citicorp.com 03.04.02, 09:21 ja tez chcialabym wiedziec czy jest ktos kto ma pewne i wiarygodne informacje co do tego nieszczesnego kolosa (nie przypuszczenia, bo takie i ja mam)? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia252 Re: kolos 03.04.02, 11:10 Oficjalnych nowości nie ma, pozowlenie na budowe nadal jest - na razie - w mocy, niemniej jednak nasi ulubieńcy coraz bardziej liczą się ze zmianą decyzji, a w konsekwencji - koniecznością rozbiórki. Stąd wstrzymanie prac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAMNIK Re: kolos IP: 213.77.91.* 03.04.02, 11:23 Jak wszyscy wiemy MH buduje z pieniędzy przyszłych mieszkańców (jak niestety wiekszość developerów). Być może nie znaleźli się jeszcze tacy który odcinek kilkuset metrów przez osiedle pokonywaliby w czasie kilkudziesięciu minut (chyba, że bedą to emeryci których Pan Belka skutecznie pozbawia prawa do pracy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DASIA1 Re: kolos IP: *.stat.gov.pl 03.04.02, 13:19 Kasiu, chyba cię uściskam (hm.. trudno będzie przez Internet) za takie informacje, oby były zgodne z prawdą. Czy ktoś jeszcze walczy z MH w spr Kolosa, czy oni tak sami z siebie się wstrzymali?? Co do wyjazdu to dzisiaj stałam w korku chyba ze 20 minut na tym króciutkim wyjeździe przy Bonderze, po prostu szlag mnie trafił...Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pelikan1 Re: MULTI-Hekk Słowicza-i znów nowiutki wątek......... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.02, 13:26 Witam wszystkich. Dzis miałem okazję poszperać na stronie ulicy strusiej i jestem załamany. Gromy na nas lecą z każdej strony. Jak nie ze strony firmy Multi-Hekk to De Silvy Hause, a tu jeszcze na dodatek przyjemne informacje na temat kradzieży samochodów i okradania mieszkań. Odsyłam wszystkich na stronę www. strusia.pl nowinki po rozmowie z naszym dzielnicowym. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dasia1 Re: MULTI-Hekk Słowicza-i znów nowiutki wątek......... IP: *.stat.gov.pl 03.04.02, 15:44 formularze podane przez Wspólnotę nie działają, komp. nie może znaleźć strony i nie można wysłać maila... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scoat Re: MULTI-Hekk Słowicza-i znów nowiutki wątek......... IP: 62.89.80.* 05.04.02, 08:11 z tego co wiem to formularze na stronie wspólnoty meander działają tylko nie wyświetla się potwierdzenie na stronie (jakiś błąd w skrypcie) Dziś rano widziałem z okna jak demontowano resztki baraków na końcu osiedla, może coś się wreszcie ruszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Wczorajsze Zebranie Wspólnoty Albatros IP: 217.67.202.* 05.04.02, 08:19 Byłam w dniu wczorajszym (a właściwie również dzisiejszym, ponieważ zebranie zakończyło się po północy) na Zebraniu Wspólnoty Albatros. Podczas zebrania wszyscy się ze sobą kłócili i trochę przypominało to jarmark. Problem w tym, że każdy chciał wygrać własny interes, ale nie oszukujmy się w pojedynkę nie mamy żadnych szans, dlatego też zamiast wzajemnie się przekrzykiwać powinniśmy działać wspólnie, co niestety nie znalazło odbicia w głosowaniu poszczególnych uchwał (regulamin porządkowy, wynagrodzenia dla zarządu itp). Jednego nie rozumiem na tej stronie prawie wszyscy dostają piany na ustach z powodu Pana Dariusza Biedy, dlatego też bardzo się zdziwiłam kiedy okazało się, że jest on Członkiem Zarządu Wspólnoty Albatros (w jaki sposób został wybrany, przecież ktoś musiał na niego głosować?). Ponieważ kupiłam mieszkanie w styczniu tego roku nie znałam Członków Zarządu, ale ze strony internetowej wynikało, że Pan Bieda jest wrogiem nr 2 (pierwszym jest Multi Hekk), dlatego też nie rozumiem jakim cudem znalazł się w Zarządzie (może ktoś mi odpowie na to pytanie). Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
dasia1 Re: Wczorajsze Zebranie Wspólnoty Albatros 05.04.02, 09:23 Czy wspolnota Albatrosów dotyczy mieszkańców całej tej ulicy, bo ja mieszkam przy Albatrosów 16 a nie słyszałam o Wspólnocie Albatros :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Wczorajsze Zebranie Wspólnoty Albatros IP: 62.89.110.* 05.04.02, 09:35 dasia1 napisał(a): > Czy wspolnota Albatrosów dotyczy mieszkańców całej tej ulicy, bo ja mieszkam > przy Albatrosów 16 a nie słyszałam o Wspólnocie Albatros :-( Wspólnota Albatros jest do nr 14. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Wczorajsze Zebranie Wspólnoty Albatros IP: 217.67.202.* 05.04.02, 10:59 Gość portalu: Wojtek napisał(a): > dasia1 napisał(a): > > > Czy wspolnota Albatrosów dotyczy mieszkańców całej tej ulicy, bo ja mieszk > am > > przy Albatrosów 16 a nie słyszałam o Wspólnocie Albatros :-( > > Wspólnota Albatros jest do nr 14. > Chyba nie tylko Albatrosów 14 (mam mieszkanie w tym budynku), ponieważ na liście dłużników, która otrzymałam w dniu wczorajszym podczas Zebrania byli również mieszkańcy z innych budynków przy Albatrosów (z Albatrosów 14 na liście były 3 nazwiska). Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Wczorajsze Zebranie Wspólnoty Albatros IP: 62.89.110.* 05.04.02, 09:28 Aniu. Cały Zarząd wspólnoty ALbatros, łącznie z Panem B. powinien być usunięty. Ja głosowałem za nieprzyjęciem sprawozdania. Zasady wspólpracy z firmą Larix sa co najmniej dziwne. Na zebraniu próbowałem zadawać w tej kwestii pytania ale praktycznie nieudzielono na nie odpowiedzi. Dlaczego nie skierowano sprawy do sądu przeciw Multihekkowi np. o odpadające tynki czy niepłacenie czynszu? Poza ogólnikami typu przygotowujemy !? nie uzyskałem odpowiedzi. No ale przecież Pan B. nie może działać przeciw swojemu chlebodawcy. Jest on nadal pełnomocnikiem Multihekka do sprzedazy mieszkań. A do zarzadu rok temu go wybrano bo mieszkańcy uznali, iz w zarzadzie potrzebmny jest prawnik. Zwróc uwagę , ze Zarzad nie przedstawił na wczorajszym zebraniu faktycznego stanu rozliczeń z Multihekkiem pomimo wielu żądań ze strony mieszkańców. Aha. W naszej wspólnocie podobno mieszka sporo pracowników oraz osób związanych z Multihekkiem (rodzina, znajomi z Olesna i Częstochowy) Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Wczorajsze Zebranie Wspólnoty Albatros IP: 217.67.202.* 05.04.02, 11:08 Gość portalu: Wojtek napisał(a): > Aniu. > Cały Zarząd wspólnoty ALbatros, łącznie z Panem B. powinien być usunięty. Ja > głosowałem za nieprzyjęciem sprawozdania. Zasady wspólpracy z firmą Larix sa co > > najmniej dziwne. Na zebraniu próbowałem zadawać w tej kwestii pytania ale > praktycznie nieudzielono na nie odpowiedzi. > Dlaczego nie skierowano sprawy do sądu przeciw Multihekkowi np. o odpadające > tynki czy niepłacenie czynszu? Poza ogólnikami typu przygotowujemy !? nie > uzyskałem odpowiedzi. > No ale przecież Pan B. nie może działać przeciw swojemu chlebodawcy. Jest on > nadal pełnomocnikiem Multihekka do sprzedazy mieszkań. A do zarzadu rok temu go > > wybrano bo mieszkańcy uznali, iz w zarzadzie potrzebmny jest prawnik. > Zwróc uwagę , ze Zarzad nie przedstawił na wczorajszym zebraniu faktycznego > stanu rozliczeń z Multihekkiem pomimo wielu żądań ze strony mieszkańców. > Aha. W naszej wspólnocie podobno mieszka sporo pracowników oraz osób związanych > > z Multihekkiem (rodzina, znajomi z Olesna i Częstochowy) > Pozdrowienia. Wszyscy uważali (przynajmniej tak wyglądało na sali), że sa niezadowoleni z pracy Zarządu a jak doszło do głosowania w sprawie wynagrodzenia Zarządu to okazało się, że pomimo niezadowolenia uchwała została przzyjęta (ja chciałam obniżenia z 0,18 PLN/m2 na 0,12 PLN/m2 i taki wniosek formalny zgłosiłam, ale nie przeszedł w głosowaniu). Jakoś nikt nie zgłosił wniosku o odwołanie Zarządu. Jeżeli chodzi o Pana Biedę to chyba nie jest to jedyny prawnik w naszej Wspólnocie? Ostatecznie chyba wolałabym płacić pieniądze renomowanej kancelarii prawniczej (np. Hogan & Hartson lub Baker & McKenzie) niż mieć wroga we własnym Zarządzie, który pozoruje pracę na ponoć moją korzyść. Jeżeli chodzi o rozliczenie z Multi Hekkiem to każdy z nas powinien udać się w najbliższy czwartek na "sławetne" spotkanie Zarządu (podczas, którego biedacy siedzą do północy i myślą jak nam pomóc)i poprosić o kopię rozliczenia z Multi Hekkiem, któe notabene Pan Urbański (to chyba ten), który prowadził zebranie miał ze sobą. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Wczorajsze Zebranie Wspólnoty Albatros IP: 62.89.110.* 05.04.02, 11:55 Na zebraniu było reprezentowanych 23 % udziałów. A do absolutorium potrzeba 50 %. Teraz mieszkańcy będa głosować pisemnie poszczególne uchwały. I się okaze czy Zarząd zostanie poparty czy nie. Ja osobiście głosowałem przeciw uchwałom nr 1-4,ponieważ sprawozdanie za rok 2001 nie zawiera najbardziej istotnych informacji, w tym salda rozliczeń z M-H. Ponadto przyjęty plan gospodarczy jest korzystny jedynie dla administratora i zarządu a nie dla wspólnoty( np. ryczałtowe koszty konserwacji bieżacej na ponad 50.000 zł) Ja lubię wiedzieć za co płacę. Dlatego rozliczenie powinno być wg faktycznych kosztów udokumentowanych fakturami a nie ryczałt. Ponadto koszty tzw. administracyjne wyniosą ok. 35 %, to stanowczo za dużo. Zobaczymy jak ludzie zagłosują. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wczorajsze Zebranie Wspólnoty Albatros IP: *.bresa.com.pl 05.04.02, 11:29 > No ale przecież Pan B. nie może działać przeciw swojemu chlebodawcy. Jest on > nadal pełnomocnikiem Multihekka do sprzedazy mieszkań. A do zarzadu rok temu go > wybrano bo mieszkańcy uznali, iz w zarzadzie potrzebmny jest prawnik. Cześć! Z tego co wiem, Pan B. nie skończył studiów prawniczych i raczej nie jest prawnikiem. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scoat Re: Wczorajsze Zebranie Wspólnoty Albatros IP: 62.89.80.* 08.04.02, 07:31 ciekawych rzeczy mozna sie dowiedziec, sam mieszakam na meandrze i na razie nie mam wyrobionych opini o moim zarzadzie, ale z tego co mi wiadomo (moge sie mylic) zarzad wspolnoty skladac sie powinien z ludzi ktorzy pracuja dla dobra wspolnoty za darmo albo za niewielka oplata. Nasz zarzad dziala jak na razie ok( poza wyborem administarcji, ktora nie wywiazuje sie szczegolowo ze swoich obowiazkow), ale jest to niewielki okres czasu i wszystko moze sie zmienic, najwazniejsza sprawa jest to ze to my jestem wspolnota i jako taka mozemy zarowno odwolac obecny zarzad zmnienic administratora itd. w najbliższym czasie mialo odbyc sie spotkanie naszego zarzadu z firma MH w sprawie usuniecia wad budowlanych. jesli nic sie nie zmieni bedziemy wystepowac na droge sadowa pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
chwilka_ JAMNIK - termin zebrania 04.04.02, 10:02 sa dwa terminy zebrania: 22.04 (poniedziałek)lub 25.04 (czwartek). jak się zdecydują to powieszą ogłoszenia na klatkach a każdy kto podpisał ostateczny akt notarialny dostanie pismo pocztą... na zebraniu oczywiście będzie obecny notariusz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luzak JAMNIK - termin zebrania- uwaga IP: *.wave.net.pl 09.04.02, 08:02 Witam po dłuższej przerwie. Wszyscy mieszkańcy Jamnika( budynek przy ulicy Pelikanów 2,4,6,8) zebranie najprawdopodobniej bedzie 22.04 o godz 18 ^00. Należy się dowiadywać w administracji De silve hous. do de silva Hous Jeżeli coś przekręcicie to napiszemy pismo o ustanowienie zarządcy komisarycznego ( tryb nie procesowy) i pójdzie jeszcze pare pism do różnych urzędów. Dajemy wam ostatnia szansę, bo później moze juz nie być tak słodko. cześć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: san Re: MULTI-Hekk Słowicza-i znów nowiutki wątek......... IP: 212.76.35.* 10.04.02, 10:35 Mam pytanie do mieszkańców bloku przy ul Pelikanów 6a Czy wałęsający się już od ponad pól roku robotnicy z mieszkania nr 5 to są robotnicy firmy Multi Hekk Czy robotnicy zatrudnieni do wykończenia w/w mieszkania? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate odświeżanie... IP: 217.153.110.* 12.04.02, 00:04 I znowu odświeżamy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaa Re: MULTI-Hekk Słowicza-i znów nowiutki wątek......... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.04.02, 20:49 jedyna zaleta firmy Multi Hekk jest jej stanowczosc, stanowczo nie raczy nawet odpowiedziec pocaluj mnie ....! nie mowiac o listach. Wlasciciele firmy naleza natomiast do najbardziej nieszczesliwych obywateli RP, no bo jak sie ma 800 mieszkan, to trzeba szukac lokatorow, jak nie ma lokatorow, to sa straty jak straty to nie placi sie podatkow i tak w kolko. pojawia sie natomiast skromne pytanie czy te bloki wlasciciele firmy wybudowali ze swoich zyskow ( naszych pieniedzy) czy tez oszczednosci na materialach i wykonastwie. Bo jezeli na tym drugim, co widac po remontach nowych blokow, to moze nalezaloby zrobic federacje wspolnot - kazda z istniejacych wytypuje swojego przedstawiciela, powolac bieglych budowlanych - beda nizsze koszty i sprobowac puscic multi Hekk po prezydencku - w skarpetkach. Nie wierzcie, ze M- hekk jest biedny, w firmie pracuje cala rodzina wlascicieli, od najmniejszego sznurka do dyrektorow - taki maly prywatny biznes. Nie wierzcie nikomu. Pozdrawiam Albatrosiak Odpowiedz Link Zgłoś
dasia1 Re: MULTI-Hekk Słowicza-i znów nowiutki wątek......... 15.04.02, 10:07 co z poduszką, nadal budowa stoi. Podobno wGazetach Lokalnych pisali o weryfikacji pozwoleń na budowę, a może i tą poduchę wstrzymają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaa Re: MULTI-Hekk Słowicza-i znów nowiutki wątek......... IP: 157.25.84.* 15.04.02, 15:07 dasia1 napisał(a): > co z poduszką, nadal budowa stoi. Podobno wGazetach Lokalnych pisali o > weryfikacji pozwoleń na budowę, a może i tą poduchę wstrzymają... Jak wstrzymaja, to moze Gmina potrzebowac bedzie nowych pracownikow, bo po ostatnich zmianach wzezwoleniach byly takie przewalki, ze czesc z nich musiala sie pozegnac z robota, a jak myslicie gdzie mieszkaja, albo od kogo "kupili" mieszkania, chyba nie myslicie o Multi-hekku a fee! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dudek Re: Oszukani przez MULTI-Hekk . IP: 157.25.84.* 15.04.02, 15:17 Moze zamiast biadolic i plakac nad swoim losem trzeba sie wziasc do roboty, poki jeszcze Multi-Hekk istnieje , jego wlasciciele maja kase albo mieszkania itp. skrzyknijmy sie, jak zaproponowal aaaaaa i zalozmy federacje oszukanych przez Multi-hekk, zalozmy albo wybirzmy swoich przedstawicieli do Wspolnoty Wspolnot i skierujmy sprawe do sadu. De facto Wspolnota ta bylaby reprezentantem 1000 albo i wiecej wlascicieli mieszkan, byloby bardzo glosno w calym kraju, a jakby cieszly sie media, ze hoooo! Koszty bylyby duze, ale w przypadku pozwu o zwrot czesci zaplaconych kwot z uwagi na wszelkie nieprawidlowosci i buble budowlane na pewno oplacalne. Adwokat na pewno by sie znalazl, bo kto lubi Multi-hekk. A naglosnienie sprawy zapewne nie przysporzyloby tej "solidnej" firmie z Olesna klientow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luzak Termin zebrania - budynku Jamnik IP: *.wave.net.pl 16.04.02, 08:01 Najprawdopodobniej zebranie Wspólnoty mieszkańców budynku Jamnik Połozonego przy ulicy Pelikanów 2,4,6,8 odbędzie się 22 kwietnia 2002 o godz. 18^00 w szkole podstawowej przy ulicy Sikorskiego20 Piasecznie.Należy dowiadywać się w Biurze naszego Administratora. Proze powiadomić sąsiadów z klatki, znajomych którzy tu jeszcze nie mieszkają o terminie zebrania. Zarezerwować sobie wolny wieczór na 22 kwietnia, od Was zależy czy zdołamy przegłosować odwołanie obecnego zarządu ( rządzi bardzo źle, reprezentuje Developera a nie nas mieszkańców). Nie zmarnujcie pracy ludzi, którzy doprowadzili do powołania zebrania i którzy chcą aby na tym osiedlu można było no4rmalnie mieszkać.- Przyjdzcie na zebranie i głosujcie tak jak wiekszość mieszkańców. Każdy głos się liczy - Pamietajcie o tym. Musimy przez te 7dni - aktywnie działać. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak zebranie mieszkańców Jamnika 22 kwietnia 0 18.00 IP: *.wave.net.pl 18.04.02, 08:11 Zebranie Wspólnoty mieszkańców budynku Jamnik Połozonego przy ulicy Pelikanów 2,4,6,8 odbędzie się 22 kwietnia 2002 o godz. 18^00 w szkole podstawowej przy ulicy Sikorskiego 20 Piasecznie.Proszę powiadomić sąsiadów z klatki, znajomych którzy tu jeszcze nie mieszkają o terminie zebrania. Zarezerwować sobie wolny wieczór na 22 kwietnia, od Was zależy czy zdołamy przegłosować odwołanie obecnego zarządu ( rządzi bardzo źle, reprezentuje Developera a nie nas mieszkańców). Nie zmarnujcie pracy ludzi, którzy doprowadzili do powołania zebrania i którzy chcą aby na tym osiedlu można było normalnie mieszkać.- Przyjdzcie na zebranie i głosujcie tak jak wiekszość mieszkańców. Każdy głos się liczy - Pamietajcie o tym. Wydaje mi się iż De silva Hous s.a. nie powiadomił wszystkich mieszkańców o terminie zebrania ( znowu robią przewał)- tylko te osoby które były na listach pod wnioskiem zwołujacym zebranie. Ale im smakuje władza, za wszelką cenę musimy ich odwołać. Zróbmy tak jak MEANDER i zadbajmy o przyszłość naszego bloku, gdyż za pare lat możemy ponosić ogromne koszty na remonty i naprawy naszego budynku. Co zarzucamy De silva Haus: - brak konta Wspólnoty Jamnik - brak konta funduszu remontowego ( brak odliczeń od podatku dochodowego) - reprezentowanie Multi-hekka (De silva Haus spółka córka Multi-hekk)a nie nas mieszkańców - nie wywiązywanie sie z umowy o administrowanie ( brak czystości, Brak oświetlenia ulicznego, nie działające domofony,traktowanie mieszkańców jak persona non grata( niepożadani) -godziny pracy od 8.00 do 16.00 kto z nas moze coś załatwić w administracji - tylko bezrobotni- oczywiście jak Pani ...... łaskawie odpowie -czekanie 2 miesiące na zebranie - oszukiwanie mieszkańców - brak dokumentacji budynku ( Powinni ją wyegzekwować od multti-hekk) - i wiele innych Czy ktos jeszcze czyta tę stronę pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scoat Re: zebranie mieszkańców Jamnika 22 kwietnia 0 18.00 IP: *.waw.cdp.pl 19.04.02, 08:15 nie zapomnijcie o własnym notariuszu bo DS moze zrobic numer i nie wziasc swojego, a bez tego wszystkie uchwały są nie ważne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAMNIK POWIADOMIENIE O ZEBRANIU IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 21.04.02, 07:52 Chciałbym się zapytać, czy DSH powiadamia listownie wszystkich mieszkańców o terminie zebrania i na jaki adres to wysyła? Jeśli wysyła to na adresy osiedla Słowicza to co z tymi, którzy jeszcze tu nie mieszkają? W każdym razie ja na razie nic nie dostałem. Odpowiedz Link Zgłoś
dasia1 Re: POWIADOMIENIE O ZEBRANIU 22.04.02, 08:38 ja owszem, dostałam :-). Czy wiadomo co z poduszką, bo dość długo stoi nie ruszana. Poza tym fachmeni z MH wyrównali teren przy Słowiczej i z drugiej strony, co oni kombinują???? Marseille, czy już się wyprowadziłaś, bo coś cię nie widzę na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK ZEBRANIE W JAMNIKU IP: *.wave.net.pl 23.04.02, 08:48 CZEŚĆ NIESTETY NA ZEBRANIE WSPOLNOTY JAMNIKA PRZYSZŁO PRZESZŁO 100 WŁAŚCICIELI LOKALI POSIADAJACYCH W SUMIE OKOŁO 23 % CZĘŚCI WSPÓLNEJ BUDYNKU. I ZEBRANIE BYŁO NIEWAŻNE. DLACZEGO TAK MAŁO PRZYSZŁO OSÓB. Niektórzy nie wiedzieli o terminie zebrania, część osób miała ważniejsze sprawy, część osób po prostu nie chciała przyjść. Do tych osób musimy dotrzeć i przekonać ich, iż rządy De silva Haus w dalszej przyszłości doprowadzą do ruiny naszą nieruchomość i nasze zasoby finansowe. Każdy z przybyłych na zebranie,na nastepne musi przyprowadzić co najmniej jednego właściciela lokalu przy ulicy Pelianów 2,4,6,8. Dodatkowo musimy przekonywać współmieszkańców naszej nieruchomości którzy nie podpisali jeszcze aktu notarialnego aby go jak najszybciej podpisali ( zwróci się to im bardzo szybko wraz ze zmianą wysokości czynszu, zmianą opłat za ogrzewanie,itD) Wtedy będziemy mogli wybrać swój Zarząd. Całą akcję zaczynamy od poczatku. teraz jest nas już ponad 100 osób, zróbmy aby w połowie maja było nas 250 osób pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikol Re: ZEBRANIE W JAMNIKU IP: WAWZZ* / *.siemens.pl 23.04.02, 09:07 Witam !! U nas na pierwsze zebranie wspólnoty (Meander) przyszła porównywalna liczba osób z podpisanymi aktami końcowymi i nic się nie dało zrobić (prócz tego nie było zamówionego notariusza). Po miesiącu zakrojona na szeroką skalę :-) akcja propagandowa sprawiła, ze przyszło deko więcej niż 50% i przeprowadzono zmiany w zarządzie. Także uszy do góry JAMNIKU :-))))). Na pohybel DE SILVIE Odpowiedz Link Zgłoś
chwilka_ Re: POWIADOMIENIE O ZEBRANIU 23.04.02, 12:35 nic nie kombinują... bo to chyba nie MH tylko ktoś prywatny. przygotowuje teren pod parkingi. ich budowa miała ruszyć na wiosnę i jak widać ruszyła. no i dobrze. może będzie więcej miejsca dla pieszych. Odpowiedz Link Zgłoś
dasia1 parkingi 23.04.02, 13:49 widziałam że teren równany był przez sprzęt "firmowy" MH, więc nie wiem czy to rzeczywiście ktoś prywatny...A czy wiadomo co z poduszką? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azk Re: parkingi IP: *.polkomtel.com.pl 23.04.02, 16:34 A jesteście pewni, że ludzie mieszkający na naszym osiedlu będą chcieli płacić za prywatne parkingi? Sądząc po braku zainteresowania garażami, uważam że taki sam los spotka te prywatne parkingi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyszto Po zebraniu i integracji IP: *.pieniadz.pl / 192.168.0.* 23.04.02, 11:26 Mili moi, My swiadomi wszystkich konsekwencji, ludzie ktorzy chca cos zrobic przeciwko MH, musimy rozsiac propagande, ktora pozwoli nam na zebranie sie na kolejnym zebraniu majac ponad 50% glosow. A wiec do dziela, dluga do sasiadow ktorych nie bylo i ich opieprzyc za popieprzone podejscie do calej sprawy. Ja juz po zebraniu pojawilem sie w progu mojego sasiada z dolu i powiedzialem ze musi byc na zebraniu roboczym w czwartek o 20.00. Mysle, ze poskutkuje i zrobie to z innymi. Z tego co sie dzisiaj dowiedzialem podobna sytuacja byla w Meandrze, a na drugim czy trzecim zebraniu przyszlo ponad 50% mieszkancow, ale tylko dzieki "propagandzie". Wiec nie zalamujmy sie, bo jesli my sie zalamiemy to dopiero wielka klapa. Powodzenia i do czwartku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azk Zaorana droga... IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 23.04.02, 20:24 No właśnie. Dwie urocze koparki z nalepkami MH tak się zapędziły w wyrównywaniu terenu wzdłuż ul. Słowiczej, że zaorały drogę dojazdową do ul. Słowiczej ze środka osiedla (pomięzdy Albatrosów 14 a 16). To raczej nie wygląda mi na budowę parkingu ;-) Czy ktoś ma jakieś informacje co to za akcja? Na czyn społeczny mi to nie wygląda (chociaż w zeszłym roku na 1 maja zbudowali drogę przy Bonderze ;-))) ), a teren ten wg. MH należy do pewnej prywatnej osoby. Zaorana właśnie droga widocznie była częścią tej własności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scoat Re: parking IP: *.waw.cdp.pl 24.04.02, 08:37 wcześniej ktoś napisał, że nie wiadomo czy ludzie będą chcieli płacić za płatn e parkingi? myśle, że nie mają wyboru, bo na osiedlu wtedy skończy się parkowanie na chodnikach nikt już wtedy nie będzie miał bzdurnej wymówki że nie ma miejsc a miejsca są tylko trzeba ruszyć tyłek i zaparkować samochód nie pod swoją klatką jeśli nie ma miejsca lub w jej pobliżu na czymś co może w przyszłości będzie trawnikiem, lub co ma spełniać funkcje chodnika. Nie popieram tego co zrobił MH i wjaki sposób wybudował to osiedle, ale skoro ludzie zdecydowanli się tu mieszkać to powinni to robić tak żeby nie utrudniać życia innym( i co z tego że MH mówił co innego a zrobił co innego, to jest odrębny problem który znajdzie finał w sali sądowej na 100%) codziennie wyglądam z okna i widze ludzi ktorzy parkuja samochody na końcu ul pelikanów przy wjedzie do garażu i parkuja samochody na pasie zieleni, a wystarczyło by przejechac kilka metrów dalej na Strusią i tam zaparkować (ręce opadają). pozostaje tylko nadzieja, żę spadnie bardzo bardzo duży deszcz i parkujące tam samochody już nie wyjadą lub jakiś jeszcze bardziej zdesperowany gość pospuszcza powietrza z kół tych pojazdów Ludzie troche kultury i samo krytyki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luz AK Re: Zaorana droga... IP: *.wave.net.pl 24.04.02, 09:09 Gość portalu: azk napisał(a): > No właśnie. Dwie urocze koparki z nalepkami MH tak się zapędziły w wyrównywaniu > > terenu wzdłuż ul. Słowiczej, że zaorały drogę dojazdową do ul. Słowiczej ze > środka osiedla (pomięzdy Albatrosów 14 a 16). > > To raczej nie wygląda mi na budowę parkingu ;-) > > Czy ktoś ma jakieś informacje co to za akcja? RACZEJ NIE MOGĄ budować tam budynków wielorodzinnych bo by nie zgodzili sie na to mieszkańcy działek i domków jednorodzinnych przy ulicy slowiczej( ale kto wie?). Znając Multi-hekka i spółkę wszystko może się zdarzyć, oni mają w nosie prawo. Trzeba dowiadywać się w gminie co się tu święci. Jak na moje oko to chyba wybrali za dużo ziemi pod parkingi naziemne, chyba że zrobią parking kilkukondygnacyjny (piętrowy). Powracając do zebrania w Jamniku, trochę szkoda iż wszyscy nie przyszli na zebranie. W czwartek 25.04 o 18.00 jest zebranie wspólnoty mieszkańców któregoś budynku przy Albatrosów którym zarządza De silva Hous, życzę Wam powodzenia( obalenia De silva Hous. Musicie dziś chodzić po mieszkaniach i agitować ludzi, bo u nas w Jamniku część mieszkańców po prostu zlekceważyła pracę ludzi , którzy od początku aktywnie działali i doprowadzili do zebrania. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Itek Re: Zaorana droga...do luz AKa IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 24.04.02, 22:18 Nie łam sie, przełam sie i wpadnij jutro na pyfko. Wlasnie przemycilem pare butelek na wozku dzieciecym. :):):) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luzak Re: Zaorana droga...do iteka IP: *.wave.net.pl 29.04.02, 08:32 Gość portalu: Itek napisał(a): > Nie łam sie, przełam sie i wpadnij jutro na pyfko. Wlasnie przemycilem pare > butelek na wozku dzieciecym. :):):) > Ja sie nie załamuje tylko bezkarność tych drani z multi heka i spółki działa mi na nerwy. ale ja im juz się dobiorę do d..... powiedz gdzie mam wpaść na browar ale chyba potym długim weeekendzie, bo terez wyjeżdzam. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaa Re: Telewizja Slowik... IP: 157.25.84.* 06.05.02, 12:46 Drodzy wspollokatorzy! byc moze nie jestem dobrze zorientowany, wiec licze, ze ktos z was mnie usiadomi, jak to jest z tym Slowikiem, wg. mojej wiedzy i domyslow telewizja ta jest takze kolejna kochana coreczka Multi-hekku, ktora de facto uzurpuje sobie prawa do naszej prywatnej wlasnosci jaka juest instalacja telewizji kablowej. kazdy z nas ma wpisane w umowe notarialna, ze instalacja ta stanowi czesc wspolna. To znaczy, ze instalacja w kazdym bloku jak i mieszkaniu jest prywatna. mam pytanie, czy ktoras ze wspolnot ma podpisana umowe dzierzawy linii telewizyjnej ze Slowikiem, czy nie jezeli nie to korzysta on z naszych kabli bezprawnie itd. Co to znaczy oplata za przylacze telewizji, skoro w kazdym mieszkaniu jest instalacja, no moze powinna byc. Dlaczego to, w moim przekonaniu kolejna coreczka Multi Hekku dyktuje nam warunki. prosze o odpowiedz. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azk ROZWIĄZANIE ZAGADKI: Zaorana droga... IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 24.04.02, 20:23 Witam Tak się składa, że sam sobie odpowiem na wsześniej zadane pytanie: Dlaczego zaorana została droga łącząca osiedle z ul. Słowiczą (przedłużęnie ul. Bocianiej) i co będzie działo się z terenem przez który ona przebiegała. Dziś spotkałem właścicieli owego terenu. Już po wymianie kilku zdań okazało się, że oni również nie są zachwyceni (lekko powiedziane) współpracą z MH. Ale po kolei. Teren jest podzielony na trzy działki (jak to bywa w rodzinie). Podobno w najbliższym czasie zostanie on zagrodzony i powstanie tymczasowy parking. Osoby chcące parkować tu samochody będą musiały ustalić z właścicielem warunki (finansowe oczywiście). Podobno ok 30-40 zł/mc. Docelowo ma powstać cywilizowany strzeżony parking na ok 600 aut. Ludzie Ci zapewniali mnie, że o drzewach i zieleni nie zapomną. Jako, że teren jest pod niską zabudowę mieszkalno usługową można się spodziewać, że w przyszłości mogą pojawiś się to jakieś obiekty typu: kort tenisowy, plac zabaw dla dzieci sklepiki lub domki jednorodzinne(zależy od decyzji poszczególnych właścicieli). Wszystko to będą oczywiście obiekty usługowe (płatne). Acha jeszcze jedno. Podobno na skraju osiedla (róg od strony Bondera) pierwotnie miał być zamiast bloku parking wielopoziomowy, ale jak spece z MH dowiedzieli się o planach budowy parkingu na tym przywatnym terenie, to zbudowali tam blok. Tak, żeby więcej zarobić. I oczywiście na wszystkie zmany (których było dużo więcej) w projekcie osiedla otrzymywali zgody urzędów Piaseczyńskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Zaorana droga... IP: 217.67.202.* 25.04.02, 12:34 Wczoraj dzwonilam do Multi Hekk (tek: 715 50 19) i Pan, który przedstawił się jako kierownik budowy powiedział, że w tym miejscu będzie parking, który zostanie wybudowany przez prywatnych właścicieli zaoranego gruntu. Na moje pytanie a jak szybko zostanie wybudowany parking, Pan odpowiedział, że szybko, ponieważ właścicielom naraz zaczęło się spieszyć. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Poduszka IP: 62.181.191.* 26.04.02, 07:48 Wczoraj dowiedziałem się w administracji, że zostaje wstrzymana budowa "Kolosa" w centrum naszego osiedla. Multi Hekk zobowiązany będzie w niedalekiej przyszłości do rozbiórki fundamentów. Myślę, że to dość przyjemna wiadomość na rozpoczynający się najdłuższy weekend w roku. Pozdrawiam wszystkich mieszkańców osiedla "Słowicza". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arkanus Re: Poduszka IP: 217.153.110.* 26.04.02, 08:22 Ale czy to decyzja ostateczna ? Czy Multi-Hekk może się odwołać ? To decyzja administracyjna? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia252 Re: Poduszka 26.04.02, 09:15 Dobrych wiadomośąci jest więcej... na razie dośc powiedzieć, że wskutek przymykania oka na kuriozalną działalnośc pewnej firmy developerskiej pan prokurator żywo i w trybie nadzwyczajnym zainteresował się władzami samorządowymi w Piasecznie, ze sczczególnym uwzględnieniem pana burmistrza.... Kochani - to jest dopiero poczatek! Sie będzie działo, się będzie działo.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azk Re: Poduszka IP: *.polkomtel.com.pl 26.04.02, 16:17 A na wczorajszym zebraniu wspólnoty z albatrosów zarządzanej jeszcze przez De Silwę. Ci ostatni zapierali się, że budowa jest jak najbardziej aktualna i w toku. P.S. A na zebranie przyszło 23%, czyli nici z jakichkolwiek decyzji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dasia1 Albatrosy przyjdźcie na zebranie!!!! IP: *.stat.gov.pl 24.04.02, 10:38 W czwartek o 18 odbędzie sie zebranie mieszkańców Albatrosów zarządzanych przez De Silvę. Aby obalić te administrację nie możemy olać zebrania!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: MULTI-Hekk Słowicza-i znów nowiutki wątek......... IP: 62.89.80.* 25.04.02, 15:51 Odpowiedz Link Zgłoś
dasia1 Re: MULTI-Hekk Słowicza-i znów nowiutki wątek......... 26.04.02, 10:43 dzieki za dobre wiadomości.Ciekawe tylko kiedy to rozbiorą. Mam też gorszą wiadomosc. Wczoraj na zebranie Albatrosów przyszło niewiele ponad 20 % mieszkańców - i jak mamy obalic De Silve przy takim olewactwie- ja na prawde nie rozumiem tych ludzi, strasznie się wczoraj wkurzyłam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate Re: MULTI-Hekk Słowicza-i znów nowiutki wątek......... IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 01.05.02, 13:45 Odświeżamy... Odpowiedz Link Zgłoś
chwilka_ a MH dalej swoje... 06.05.02, 09:48 nasz kochany developer wciąż i nieustająco ogłasza się z TBS-ami w bezpłatnym 'Metrze'... termin oddania: od zaraz lub I półrocze 2003... ktoś wie o co chodzi? bo jeśli chodzi o poduszkę... to ja już nic nie rozumiem:( no i pozdrawiam wszystkich po długim weekendzie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azk Re: a MH dalej swoje... IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 06.05.02, 15:01 Podejrzewam, że jakoś chcą opchnąć pustostany w już stniejących blokach. Najlepiej zadzwoń jako pani Kowalska i zapytaj w którym bloku, bo byłaś na osiedlu i chciałabyś zorientować się w lokalizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaa Re: Telewizja Slowik.. IP: 157.25.84.* 07.05.02, 08:48 Na a co ze Slowikiem, przeciez , tak mi sie wydaje takze Slowik jest coreczka M- H, sprzedaje nam kino, ale koszty zawiazane z polozeniem instalacji jej konserwacji ponosimy mu, de facto juz za to zaplacilismy. Czy nie nalezaloby i Slowika wziasc w obroty i podyktowac mu nasze warunki a nie odwrotnie. pozdrawaiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scoat Re: Telewizja Slowik.. IP: 62.89.80.* 07.05.02, 10:21 ja mam kablowke slowika i za nic nie zaplacilem (tzn zaplacilem przy kupnie mieszkania za instalacje) jesli ktos zaplacil podwojnie to jego problem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaa Re: Telewizja Slowik.. IP: 157.25.84.* 07.05.02, 11:53 Gość portalu: scoat napisał(a): > ja mam kablowke slowika i za nic nie zaplacilem (tzn zaplacilem przy kupnie > mieszkania za instalacje) > jesli ktos zaplacil podwojnie to jego problem Stary nie zrozumiales problemu, chyba nikt nie zaplacil podwojnie, ale: - Slowik chce tzw. oplate instalacyjna, - trzeba oplacac abonament. - trzeba ponosic koszty konserwacji instalacji. Moje pytanie brzmi, ile placi Slowi wspolnotom, za to ZE KORZYSTA Z NASZYCH INSTALACJI, BO JAK SAM TWIERDZISZ ZA NIA ZAPLACILES I BEDZIESZ PLACIL DALEJ JEZELI TO NIE ZOSTANIE ROZWIAZANE. A CHODZI O TO, ZE DZISIAJ SLOWIK DYKTUJE CENY I ZBIJA KASE KORZYSTAJAC Z NASZEJ DE FACTA PRYWATNEJ, WYBUDOWANEJ ISTALACJI TELEWIZYJNE. CZY SLOWIK MA PODPISANA UMOWE DZIERZAWY INSTALACJI Z KTORAS ZE WSPOLNOT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scoat Re: Telewizja Slowik.. IP: 62.89.80.* 07.05.02, 13:18 z tego co obiecal zarzad wspolnoty 'meander' po zalozeniu instalacji bedzie ogloszony przetarg na operatora naszej kablowki, jesli wygra ja slowik to ok, a tak na marginesie o jakich opalatach konserwacji instalacji mowisz? o bzdurnej oplacie instalacyjnej juz slyszalem, ja w kazdym razie mam slowika (kilka kanalow polskich ale zadnej oplaty instalacyjnej nie placilem i nie mam zamiaru zaplacic, (pewnie teraz zaplace) :)) a kablowke mam) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.P. Telewizja Slowik.. IP: *.pieniadz.pl / 192.168.0.* 07.05.02, 14:43 A moze wiecie jaka jest strona www naszej kablowki, chcialem zobaczyc jaka maja oferte internetu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azk Re: Telewizja Slowik.. IP: *.polkomtel.com.pl 08.05.02, 16:51 Jakis czas temu zadałem pytanie o opłaty "Słowikowi" e-mailem. Wtedy twierdzili, że nie ma żadnej opłaty instalacyjnej - jest to robione w ramach umowy z developerem, że do mieszkań będzie doprowadzona instalacja (nie wiem jak się oni razem dogadali, ani czy mają jakiej koniugacje rodzinne - zaklinali się, że nie) Jeśli ktoś podpisze z niki umowę, to bedzie płacił tylko abonament (bez jakiejkolwiek opłaty na konserwację). Na pytanie o opłatę konserwacyjną o jakiej pisała swego czasu de-silva w swych pisemkach na korkowej tablicy stwierdzili, że to chodziło właśnie o abonament i dotyczy tylko osób króre podpisały już umowę. Osobiście jeszcze nie skorzystałem z ich wspaniałej oferty. Adres ich ambitnej strony: www.ktoslowik.pl A czy ma ktoś jakieś doświadczenia z internetem kabelkowym instalowanym przez "Pulnet"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: Telewizja Slowik.. IP: *.deltasoft.pl 12.05.02, 09:21 Ja używam ich internetu już od pół roku i jestem bardzo zadowolony. Niestety czasami jakeś sk....yny potrafią ukraść elementy aktywne z garaży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eR_Ka Re: Telewizja Slowik.. IP: *.abc.ikp.pl 15.05.02, 09:43 Założyłem niedawno łącze 256 Kb. Trzeba przyznać że jak na razie wywiązują się z umowy. Przy testach na www.numion.com Polska - ok 170 Kb, świat 150 Kb. Max transwer z serwerów w Polsce (np. ipartners.tucows.com) ~30 KB (co odpowiada prawie 256 Kb). Łącze na zewnątrz mają z ipartners także i wyjście na świat (poprzez ebone) jest spoko. Przy cenie 189 brutto i jakości połączenia biją na głowę SDI i neostradę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: Telewizja Slowik.. IP: 217.153.31.* 15.05.02, 22:26 A i jeszcze jedno. Dziś ruszyła nowa radiolinia 8MB do Internet Partners i teraz jest naprawdę przeciąg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dasia1 Re: MULTI-Hekk Słowicza-i znów nowiutki wątek......... IP: *.stat.gov.pl 09.05.02, 14:13 podajcie mi, proszę adres internetowy strony mieszkańców MH, coś tam republika... Poza tym może ktoś orientuje się na pewno co z poduszką, bo jak na razie cały czas stoi, i czy te informacje odnośnie konieczności rozbiórki są prawdziwe, czy po prostu czekają aż sprzedadzą te buble, które wcześniej pobudowali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SCOAT Re: MULTI-Hekk Słowicza-i znów nowiutki wątek......... IP: 62.89.80.* 09.05.02, 15:55 republika.pl/osiedle_slowicza/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scoat parkingi IP: 62.89.80.* 08.05.02, 14:20 co sie dzieje z tym ogrodzonym placem przy osiedlu? bedzie tam parking czy nie? czy ktos cos wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaa Re: parkingi IP: 157.25.84.* 08.05.02, 15:42 cholera wie, wszystko wyglada na to, ze tak, tylko kiedy. slyszalem, ze ma to byc parking prywatny i odplatny. jest pytanie, czy wlasciciele aut zechca tam parkowac, bo moze w ten sposob rozwiaze sie problem przejazdu. Ja juz dzisaj postawilbym znaki zakazu wjazdu ciezarowek Multi hekku, bo przeciez jezdza jak sie dowiedzialem po naszych prywatnych drogach, za ktore sami zaplacilismy. Takk Takk te wszystkie drogi w osiedlu nie sa drogami gminnymi tylko maja charakter PRYWATNEJ DROGI wewnetrznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scoat Re: parkingi IP: 62.89.80.* 09.05.02, 09:52 ciekawe ile bedzie kosztowac przyjemnosc korzystania, jesli 30-40 zl to chyba powinien tez zniknac problem parkowania na chodnikach i trawnikach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azk Re: parkingi IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 09.05.02, 20:27 Gdyby samochody parkujące na chodnikach (a właściwie ich właściciele) mieli zamiar parkować w "zagrodzie" to robili by to już dziś, tak jak robi to ok 20 innych aut. Widzę je każdego wieczoru i ranka. Obawiam się tylko, że ta 20-stka to te które nie mieszczą się na chodnikach ;-) Lepiej zająć się sprawą poduszki. Na razie krążą tylko ploty na temat statusu budowy a tu trzeba działać. Zbliżają się wybory i lokalnym politykom powinno zależeć na wyborcach. Trzeba zainteresować różne partyjki sprawą naszego osiedle i podstawowymi brakami w infrastrukturze (skwer, normalny plac zabaw, ulice dojazdowe, sprawy przeciwpożarowe, itp.). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luzak parkingi i inne sprawy IP: *.wave.net.pl 10.05.02, 07:52 Dlaczego M-hek nie buduje parkingów w miejscu gdzie posiada skład budowlany???( Za ulicą Tukanów) może tam powstać plac zabaw dla dzieci. Budowa Poduszki prawdopodobnie ruszy za około 2 tygodnie. Bo oni musza zarobic , a nie spełniac życzenia mieszkańców. z multi-hek trzeba walczyć, nic nie da sie od niego wyciągnać za darmo. Pierwsza sprawą jest wywalenie De silva Housz zarzadzania nieruchomosciami Albatrosów i Pelikanów . Ludzie musza przyjść na nastepne zebrania. De silva hous nie posiada żadnych uprawnień do zarządzania nieruchomosciami. Odpowiedz Link Zgłoś
dasia1 Re poduszkai inne sprawy 10.05.02, 08:58 To w końcu nie wiadomo jak z tą poduszką, każdy mówi coś innego. Niedawno na tym forum widniała informacja że mają rozwalić poduszkę, czekamy tylko na oficjalne pismo, a teraz znowumówicie że mają budować :-(((. Poza tym widziałam dzisiaj rano że grodzą z drugiej stroan tej małaj uliczki wyjazdowej z osiedla( za Bonderem ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azk Re: parkingi i inne sprawy IP: *.polkomtel.com.pl 10.05.02, 15:16 Właściciel terenu zwanego aktualnie "zagrodą na auta" powiedział mi osobiście, że MH tylko dzierżawi teren gdzie jest aktualnie skład cegły. Termin dzierżawy podobno kończy się wraz z końcem roku. Nie pamiętam tylko czy aktualnego czy 2003. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia252 Re: parkingi i inne sprawy 10.05.02, 16:44 Budowa poduszki nie ruszy ani teraz, ani za dwa tygodnie, ani w ogóle. Jeśli ktoś, a tym ktosiem jest zapewne DSH, twIerdzi inaczej, mija się z prawdą. NIE BĘDZIE PODUSZKI ANI NAWET SRACZA NA ŚRODU PLACU. Odpowiedz Link Zgłoś
dasia1 dzięki Kasiu 11.05.02, 09:09 dzięki Kasiu za ten pewny ton twojej wypowiedzi.Piszesz tak zdecydowanie że nie sposób nie uwierzyć.A wiesz może czy to rozwalą i kiedy, bo ta rozbebeszona budowa wygląda nie za ciekawie :-(. Teraz znów grodzą ohydną siatą teren za Bonderem-może ktoś wie co to znów za numery? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia252 Re: dzięki Kasiu 13.05.02, 09:22 Po kolei. Budowa została wstrzymana i za chwile stanie się to zupelnie jawne i uargumentowane odpowiednim papierem. Fundamenty rozbiora pewnie nieprędko, nalezy się bowiem spodziewać, że te wały z M-H odwołają się do NSA. Nic nie zyskaja - poza czasem na rozbiórkę, bo niezaleznie od orzeczenia NSA, całe postępowanie o zgodę na budowę musi zostac rozpoczęte od nowa, a tym razem to już nie DSH bedzie się wypowiadać w imieniu mieszkańców, ale zarządy wspólnot dookolnych budynków, a zgodnie z prawem budowlamym,konieczna jest zgoda wszystkich sąsiadów. Coś nie podejrzewam, żeby wszyscy się zgodzili na budowę poduszki:-)))) Tak więc - kwestia czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scoat Re: dzięki Kasiu IP: *.waw.cdp.pl 13.05.02, 13:14 czy chcesz przez to powiedziec, ze MH zeby postawic cokolwiek np inny budynek 4- ro poziomowy ,a nie 6-cio musi miec pozwolenie sąsiadów ? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia252 Re: dzięki Kasiu 13.05.02, 16:25 Tak, jeśli związne jest to z modyfikacją planu. Tymczasem w najgorszym razie - jeśli NSA pozwoli im budować - musza się ubiegać od nowa o pozwolenie, a więc modyfikację, na co wobec stanowska wspólnoty, chocby MEANDER, nie mają cienia szansy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak sprawa poduszki - pewne IP: *.wave.net.pl 14.05.02, 15:05 Główny Inpektor Nadzoru Budowlanego zanegował pozwolenie na budowę na Jamnika i Tbs ( poduszka ) . Jamnik juz stoi, ale kto wie ? Rozmawiałem dziś z Powiatowym Inspektorem Nadzoru Budowlanego i powiedział mi, iż on by zablokował budowe TbS ( ktoś go uprzedziłNazwisko jest dostępne w decyzji). Od pewnego czasu zauważyliście wzmożony ruch z robieniem miejsc parkingowych przy ul.Słowiczej, wynika to z decyzji GINB ( brak odpowiedniej ilości miejsc parkingowych na osiedlu). Oczywiscie od decyzji GINB Multi-Hek na pewno się odwoła do NSA. Ale w cale nie musi wygrać czyli otrzymać pozytywnego wyroku. Dlatego uwaga Jamnik !!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pelikan Re: sprawa poduszki - pewne IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.02, 07:29 czy to oznacza, że mogą Jamnika rozebrać? A tym samym pozbawić nas mieszkań? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak sprawa jamnika IP: *.wave.net.pl 15.05.02, 07:59 Gość portalu: Pelikan napisał(a): > czy to oznacza, że mogą Jamnika rozebrać? A tym samym pozbawić nas mieszkań? Decyzja jest wydana. Multi-hekk na pewno sie od tej decyzji odwoła tylko do NSA. Jeżeli NSA podtrzyma tą decyzję to kto wie, w tym kraju wszystko jest możliwe. mOŻEMY ZOSTAĆ bez mieszkań, o decyzji o rozbiórce możemy zostać powiadomieni na końcu. Niestety to przerasta poziom inteligencji niektórych ludzi z JAmnika ( spotkanie Poniedziałkowe 13.05). Najpierw gość puszcza mi sms, że niemożliwe jest aby cofnęli pozwolenie na budowę budynku oddanego w użytkowanie, gdy taką decyzje dostał mówi iż niemożliwe jest rozebranie tego budynku. WSZYSTKO JEST MOŻLIWE, TO JEST JUŻ NAJWIĘKSZA AFERA BUDOWLANA W POLSCE ( łamali prawo budowlane Budynki są o nie odpowiednim standarcie gdzie piorunochrony, drogi za małej szerokosci, przewody kanalizacyjne i wentylacyjne za małej średnicy itd smarowali i wszystko im sie udawało, ale wszystko ma swoje granice) Zmieniły się władze i co sie dzieje każdy widzi. Możemy na razie się nie włączać w sprawę ale trzeba ją śledzić ( multi-hekk niech okaże odwołanie od tej decyzji, zasięgnąć porady prawneju dobrego prawnika od nieruchomości i ewentualnie wmieszać sięw sprawę osoby trzecie nie załatwią nam tych spraw ( multi-hekk- poduszka jeszcze) Kto nam później wypłaci odszkodowanie Multi-hekk , albo gmina Piaseczno. Jak się ciągną sprawy to każdy wie. życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elik Re: sprawa jamnika IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.02, 18:29 Skąd są informacje o o tym, że Główny Inspektorat Nadzoru Budowlanego zanegował pozwolenie na budowę "jamnika" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Itek Re: sprawa jamnika (stąd wiadomo) IP: *.jmpolska.com 20.05.02, 20:06 Od Głównego Inspektora Nadzoru Budowlanego. Mam xero decyzji Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GK Re: sprawa jamnika (stąd wiadomo) IP: *.eu.info.net 21.05.02, 16:03 Ja dzwoniłem do Głównego Inspektora Nadzoru Budowlanego w Piasecznie. ( tel. 750-66-95 ). Potwierdził, że pozwolenie na budowę zostało cofnięte. Gdy zapytałem się jego co teraz będzie działo, odpowiedział, że MULTI-HEKK odwoła się od decyzji. Przedstawił mi dwa scenariusze: pesymistyczny i realny. Pesymistyczny to oczywiście taki, że budynek będzie rozebrany, a nam przydzielone mieszkania zastępcze. Powtarzałem mu parę razy że nie rozumiem jak to się dzieje, że jest wydana zgoda na budowę potem na użytkowanie budynku, a potem ktoś może to cofnąć. Potwierdził, że tak może być i trzeba się z tym pogodzić. Scenariusz realny to taki, że MULTI-Hekk będzie musiał np. poszerzyć drogi dojazdowe, zrobić parkingi itd. Sprawą ze strony MULTI-HEKK zajmuje się kancelaria adwokacka: Mecenas Szostak, ale nie udało mi się jeszcze do niego dodzwonić. ( tel. 622-11-95,96 lub 97) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: san Re: sprawa jamnika (stąd wiadomo) IP: 212.76.35.* 22.05.02, 08:52 Zastanawia mnie dlaczego uchylona została tylko decyzja dotycząca jamnika. Nie lepsza jest stytuacja np Meandra prz ul.Strusiej co do dróg i miejsc parkingowych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: sprawa jamnika (stąd wiadomo) IP: *.wiadw.pl 22.05.02, 11:12 Czy mógłbyś wyjaśnić dokładnie, jakie są podstawy zawieszenia/zanegowania pozwolenia na budowę Jamnika. Najlepiej zacytuj fragmenty urzedowej decyzji w tej sprawie. Moim zdaniem sytuacja panująca na naszym osiedlu dotyczy wszystkich budynków, a nie tylko Jamnika, stąd należy sądzidzić, że jesteśmy "ofiarami" MH dążącego do uzyskania zgody na budowę "poduszki". Czekam na informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
dasia1 Re: sprawa poduszki 22.05.02, 11:42 a jak z poduszką, czy też jest taka decyzja i kiedy to rozbiorą. Z drugiej strony nie widzę żadnych postępów w budowie parkingu, ogrodzili tylko jakimś beznadziejnym płotkiem i pewnie tak będzie stało ze 2 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak sprawa poduszki i jamnika IP: *.wave.net.pl 23.05.02, 08:41 Z poduszką jest taka samo jak z Jamnikiem. Decyzja jest o cofnieciu pozwoleniu na budowę i są pewnie te same argumenty co przy decyzji odnosnie Jamnika. Nie dostaliśmy jej, bo nie jestesmy strona w sprawie poduszki( włściciele Itd).Jako pierwszy byłem u PINB i on dał nam decyzję GINB odnośnie Jamnika. Wtedy to nie wyglądało ciekawie, gdyż w urządzie Inspektora Nadzoru nie wiedzieli iż są tak dalece posuniete sprawy własnościowe ( akty notarialne, zakładanie hipoteki).Roznmawialiśmy z PINB i on powiedział iż gdyby nie pan .... to on by przyczynił się do cofniecia pozwolenia na budowe poduszki. Ale na pewno MULTI_HEKK odwoła się od decyzji GINB do NSA. JUż to zrobił, nie można wyciągnąć od nich treści tego odwołania, gdyż jest zakaz wydawania jakichkolwiek pism na zewnątrz firmy ( decyzja pana Kasprzyka). DZWOŃCIE DO NICH TEL 716-63-70, spróbujcie wyciągnąć od nich odwołanie od decyzji GINB i wtedy dowiecie się jak MULTI-HEKK traktuje swoich Klientów ( mieszkańcy Jamnika). Odnośnie rozbiórki Poduszki to na pewno nie bedzie to w krótkim czasie. Oni na pewno odwółali się do NSA, bo chcą zarobić jak najwięcej kasy na tym skrawku ziemi. Sprawa będzie trwała 2 może 3 lata i może się skończyć decyzją rozbiórki budynku jak odrzuceniem decyzji GINB. Na pewno ten bałaganik( budowa poduszki) będzie wpisany w otoczenie przez pare lat. oby tylko wszystko skończyło się po naszej myśli (Rozbiórką poduszki, Jamnik zalegalizowany). Z drugiej strony nie wyobrażam sobie aby taki scenariusz został podtrzymany bez naszej interwencji, takie same argumenty i dwie różne decyzje NSA ? pozdrawiam Do mieszkańców Jamnika nie lekceważcie sprawy. Gdyby doszło do rozbiórki jamnika to wypłacili by nam odszkodowanie po średniej cenie m^2 z woj Mazowieckiego! cena w Radomiu okolo 2000 pln ciechanowie około 1800 pln Na pewno nie wyjdzie to po 2950 pln + wykończenie i jeszcze sprawy ciągną się długo. Uwaga niedługo będzie następne zebranie Wspólnoty Jamnika, dowiedujcie się u ADministratora Budynku kiedy ono będzie i przyjdzcie koniecznie na zebranie. Musi nas być ponad 50 % własności cześci wspólnej budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rtv Re: sprawa poduszki i jamnika IP: *.BPTNet.PL / 195.136.252.* 28.05.02, 11:38 Kiedy WY wreście wybierzecie swój zarząd? Zrozumcie to dla WASZEGO dobra!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: sprawa jamnika (stąd wiadomo) IP: *.wiadw.pl 23.05.02, 13:33 Do Iteka Bardzo Cię proszę o umieszczenie w Internecie tekstu decyzji GINB dotyczącego Jamnika. Bardzo mnie interesują powody jej podjęcia. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Itek Re: sprawa jamnika (stąd wiadomo) - do Jurka IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 30.05.02, 00:02 Czesc To jest dwie strony tekstu i nie bardzo mi sie chce to przepisywac. Jezeli mieszkasz w Jamniku to pewnie wiesz kto jest przedstawicielem Twojej klatki. Zglos sie do niego a on bedzie wiedzial od kogo wyciagnac tekst. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: san Re: zebrania IP: 212.76.35.* 15.05.02, 08:59 Mam pretensję do organizatorów zebrań mieszkańców JAMNIKA Dlaczego o takich zebraniach nie są informowani np mieszkanćy z ul. Pelikanów 6a? Kiedy będzie kolejne spotkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: zebrania IP: *.wave.net.pl 16.05.02, 07:57 Masz pecha. Od trzech miesiecy działa nie formalne grono, które chce doprowadzić egzystencje w naszym budynku do norm zapisanych prawem, Jeżeli ty chcesz dołączyć do tych ludzi to nie ma problemu, zgłoś się do osoby reprezentującej daną klatkę i wnięś coś mądrego do sprawy.Pieniacze są tu niepotrzebni, co nie wiedza podstawowych spraw; Iż garaże są nie dopuszczone do użytkowania iż można cofnąć pozwolenie na budowę budynku oddanego w użytkowanie że de silva hous postepuje wbrew prawu i okrada nas z naszych pieniedzy DŁUGO BY SIĘ BYŁO NAD TYM ROZWODZIĆ A TAK W OGÓLE to zwalnia się miejsce ja rezygnuje . Powód jest prosty ludzie którzy mieszkają w naszym budynku mają nieuzasadnione pretensje i wszystko krytykują , róbcie sobie wszystko sami, tylko widzę że tu nikt nie chce coś zrobić. Zrobimy ale po pewnym czasie wszystko wraca do punktu wyjścia. ja juz dużo zrobiłem dla naszej Wspólnoty zeby kazdy z nas choc poświecił 5% czasu tego co ja było by już po wszystkim, na tym moja rola się konczy. Potym zebraniu zdałem sobie sprawe , iż szkoda mojego czasu dla takich osób. 50 % na następnym zebraniu - chyba sumarycznie z pierwszym. pozdrawiam P.s. Myślicie że MULTI HEKK sp. j. Wam załatwi sprawę z decyzją GINB Możecie sie pomylić, oni dbają tylko o swoje interesy, trzeba śledzić sprawę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: san Re: zebrania IP: 212.76.35.* 16.05.02, 08:22 Mam pytanie, czy jest jakiś przedstawiciel mieszkańców z ul. Pelikanów 6A? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MN Re: zebrrania IP: *.dialup.medianet.pl 16.05.02, 11:03 Też mieszkam w Jamniku. Chciałabym włączyć się do działania. Proszę o jakieś informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sos Re: zebrania IP: *.BPTNet.PL / 195.136.252.* 28.05.02, 12:13 Nie załamuj się.Ludzie chcą mieć poprostu święty spokój, myślą iż to ich niedotyczy.Niedoceniają ciężkiej i darmowej pracy innych.To również kwestia charakterów.Ja jestem mieszkańcem Meandra i do tej pory słyszę ludzi którym nic się nie podoba ,a którzy nawet nie kiwnęli palcem aby coś zrobić dla wspólnoty.A mogliby chosiaż nie krytykować tylko zaproponować coś mądrego.Takie życie.JA jestem bardzo zadowolony z pracy zarządu i administracji i Bogu dziękuję iż znależli się ludzie którzy chcą zrobić coś dla NAS , a nie tylko dla siebie.A to w naszych czasach rzadkość.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate Re: zebrania IP: 217.153.31.* 29.05.02, 22:52 Podzielam zdanie. Uważam że nasz zarząd (czyli Meandra) robi bardzo wiele i naprawdę gdyby nie oni to nie wiem jak to by wszystko teraz wyglądało... Cieszę się że są odpowiedni ludzie na odpowiednich miejscach!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scoat kotłownia i opłaty za gaz IP: *.waw.cdp.pl 16.05.02, 12:35 dnia 15 maja maj odciac gaz do budynku Meander z powodu nie placenia przez Uniservice i DSH naleznosci, W zwiazku z tym zarzad wspolnoty zdecydowal o dokonywaniu platnosci bez Uniservisu. moje pytanie jest nastepujace, moze ktos mnie oswieci, czy w takim razie oplaty dla UNS powinny ulec zmianie? chyba nie bedziemy placic podwojnie za gaz, UNS i DHS oraz dla gazowni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scoat Re: kotłownia i opłaty za gaz IP: *.waw.cdp.pl 16.05.02, 12:38 sorry termin odciecia jest blizej nie okreslony, ma on nastapic w najblizszym czasie, acha no i jeszcze jedno, czy ktos wie cos na temat postawienia znakow i barierek umozliwiajcych parkowanie tylko w miejscach wyznaczonych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: san Re: parking IP: 212.76.35.* 16.05.02, 13:16 taki pomysł popieram, nareszcie samochody nie będą stawać na trawnikach których już praktycznie nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAMNIK Re: parking IP: 213.77.91.* 20.05.02, 15:35 Już widzę jak mieszkańcy Meandra i Jamnika będą chcieli parkować na Słowiczej. Mają tam naprawdę blisko. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dasia1 Re: parking 20.05.02, 15:47 a ja widzę w jak zawrotnie szybkim tempie powstaje ten parking :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scoat Re: parking IP: 62.89.80.* 20.05.02, 16:02 te barierki i znaki nie koniecznie musza miec cos wspolnego z zaoranym polem wzdluz Slowiczej (taka plotke slyszalem i dlatego chce ja potwierdzic), czy ktos cos jeszcze o tym slyszal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rtv Re: kotłownia i opłaty za gaz IP: *.BPTNet.PL / 195.136.252.* 28.05.02, 11:35 A jak myślisz ? Zastanów się! Jesteś chyba dużym i MYŚLĄCYM??? człowieczkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rtv Re: kotłownia i opłaty za gaz IP: *.BPTNet.PL / 195.136.252.* 28.05.02, 11:39 A jak myślisz ? Zastanów się! Jesteś chyba dużym i MYŚLĄCYM??? człowieczkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rtv Propozycja budowy kotłowni IP: *.BPTNet.PL / 195.136.252.* 28.05.02, 11:45 Uwarzam iż pomysł budowy nowej kotłowni dla Meandra nie jest najlepszy. To nie rozwiąże problemu nie płacenia przez MH rachunków za ogrzewanie. A co WY sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: san Re: De Silva Haus IP: 212.76.35.* 21.05.02, 08:58 Potrzebuję numer telefonu do De Silva Haus w Piasecznie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me Re: De Silva Haus IP: 195.94.218.* 21.05.02, 09:48 715 59 29 lub 715 59 49 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scoat Uniservice IP: *.waw.cdp.pl 23.05.02, 10:48 co powiecie na to, ze wsoaniala firma Uniservice oglasza upadlosc !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xavier Re: Uniservice IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 23.05.02, 11:26 ciekawe pierdoły ciśniesz w eter.na przyszłość proszę sprawdź takie informacje, a później dawaj ludziom jakąś nadzieję.powodzonka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scoat Re: Uniservice IP: *.waw.cdp.pl 23.05.02, 13:00 Gość portalu: xavier napisał(a): > ciekawe pierdoły ciśniesz w eter.na przyszłość proszę sprawdź takie informacje, dlaczego zarzucasz mi klamstwo? na jakiej podstawie? bylem przy rozmowie w siedzibie Uniservicu i firma (tak twierdzi jej przedstawicielka) ma oglasic upadłosc z powodu tego ze ludzie nie placa rachunkow moim zdanie to prawdopodobne, bo z tego co wiem nie wiele osob je placi > a później dawaj ludziom jakąś nadzieję. nie wiem czy to ma cos wspolnego z nadzieja bo kotlownia nalezy do DSH, a wydaje mi sie ze bardziej chodzi o egzekucje zadluzenia od nas, tak wiec czy Uniservice czy kto inny bedzie zarzadzal kotlownia, nie zmienia to faktu ze i tak oplaty beda duze >powodzonka. i nawzajem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mak Re: Uniservice IP: *.citicorp.com 23.05.02, 16:03 Gosc portalu: scoat napisal(-a) > nie wiem czy to ma cos wspolnego z nadzieja bo kotlownia nalezy do DSH, a wydaj > e > mi sie ze bardziej chodzi o egzekucje zadluzenia od nas, tak wiec czy Uniservic > e > czy kto inny bedzie zarzadzal kotlownia, nie zmienia to faktu ze i tak oplaty > beda duze > no wlasnie placic trzeba bylo, jest i bedzie trzeba czy to firmie UniService czy innej. Ja chcialabym tu wspomniec o jednej waznej kwestii -zagrozenie odlaczenia gazu, a co za tym idzie brak cieplej wody. Skad to sie bierze? Nie zwalajmy wszystkiego na Uniservice (zanaczam, ze wcale nie jestem im przychylna), bo glowna przyczyna jest to, ze czesc (raczej wieksza sadzac po zadluzeniu wobec gazowni) mieszkancow nie placi i nie tlumaczmy sie tym, ze nie placimy, bo nie podoba nam sie firma Uniservice, czy moze jeszcze cos. Jezeli z czegos korzystamy, to chyba trzeba za to zaplacic w przeciwnym razie jest to po prostu kradziez. Nawet jezeli frima Uniservice oglosi upadlosc, przyjdzie inna fima i zajmie sie egzekucja dlugu a wtedy niech nie ciesza sie ci uchylajacy sie od placenia, bo karne odsetki i inne koszty moga przekroczyc wartosc zadluzenia. Najgorsze jest to, ze konsewencje takiego zachowania ponosza solidni mieszkancy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikol Re: Uniservice IP: WAWZZ* / *.siemens.pl 23.05.02, 16:59 > no wlasnie placic trzeba bylo, jest i bedzie trzeba czy to firmie UniService cz > y innej. Nie jestem przeciwny placeniu za coś, co się używa Ja chcialabym tu > wspomniec o jednej waznej kwestii -zagrozenie odlaczenia gazu, a co za tym idzi > e brak cieplej wody. > Skad to sie bierze? Nie zwalajmy wszystkiego na Uniservice (zanaczam, ze wcale > nie jestem im > przychylna), bo glowna przyczyna jest to, ze czesc (raczej wieksza sadzac po za > dluzeniu wobec gazowni) > mieszkancow nie placi i nie tlumaczmy sie tym, ze nie placimy, bo nie podoba na > m sie firma Uniservice, > czy moze jeszcze cos. Jezeli z czegos korzystamy, to chyba trzeba za to zaplaci > c w przeciwnym razie jest to > po prostu kradziez. Ja placilem do marca, ale na spotkaniu wspólnoty Meandra Pan Kosacki ( nie wiem czy nie przekrecilem nazwiska), szef Uniservisu powiedział, że nie będziemy rozliczani według podzielników kosztów, tylko ryczałtem, co w świetle tego, iż nie mieszkałem większą część zimy w mieszkaniu uważam za kradzież nr 1 jak również - miałem w umowie zapisane, iż do pażdziernika zeszłego roku nastąpi rozliczenie okresu grzewczego za 2001 rok - nic takiego nie nastąpiło - kradzież nr 2 - wielokrotnie na piśmie zgłaszałem o pomiary temperatury ciepłej !!!! wody - bez jakiegokolwiek odzewu - kradzież nr 3 - w umowie mam zapisane, iż jeśli ktoś nie ma liczników będzie płacił ryczłt*bodajże 1,25 więc znowu nie rozumiem - kradzież nr 4 Nic nie tłumaczy firmy Uniservis, że Multi-Hekk zrobiła źle instalacje - nie powinna wtedy podpisać umowy z "Sra"-Silvą i wchodzić w tak niepewny interes > Nawet jezeli firma Uniservice oglosi upadlosc, przyjdzie inna fima i zajmie sie > egzekucja dlugu a wtedy > niech nie ciesza sie ci uchylajacy sie od placenia, bo karne odsetki i inne kos > zty moga przekroczyc > wartosc zadluzenia. Wiem, że będę musiał zapłacić, bo takie jest polskie prawo. Mam nadzieje, że uda mi się to zrobić dzień po tym, jak Uniservis ogłosi upadłość. Mam również nadzieje, że uda się wcielić w życie pomysł Zarządu Wspólnoty Meander, żeby za gaz płacić na konto wspólnoty i regulować należności z gazownią za jej pośrednictwem i a w przyszłości może nowa, nasza kotłownia ???? > Najgorsze jest to, ze konsewencje takiego zachowania ponosz > a solidni mieszkancy. A może rewolucja zamiast ewolucji, tym bardziej, że idzie wiosna :-) Sprawiedliwość zamiast sprawiedliwości społecznej !!!!!!!!!!!!! Sąd sądem a sprawiedliwość musi być po naszej stronie. Może jeśli upadnie Uniservis uda się odkupić od Silvy-Da kotłownię > > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Uniservice IP: *.wave.net.pl 24.05.02, 08:52 Nie wiadomo czy info o upadłości Uni-servisu jest wiarygodne i ostateczne. Ale jeżeli tak jest to możemy na tym tylko skorzystać. Nikt już z nas nie podpisze takich głupich umów jak z Uni -serwisem.de silva Hous jako własciciel kotłowni musi znależć nowego operatora,z którym bedziemy musieli podpisać umowe na dostawy ciepła. a co do uczciwych i wpłacających za ciepłą wodę i ogrzewanie ja wpłacałem każdego miesiąca, ale nie mamy żadnej pewności iż gdyby wpłacało 100 % mieszkańców, uni serwis wpłacał by opłaty za gaz do GAzowni. Po pierwszym kwartale do naszych mieszkań w Jamniku miał zapukać człowiek, który miał odczytać licznik ciepłej wody. Ja ani nasi znajomi ich nie widzieliśmy, dlaczego dalej uczciwie mam płacić ? kradzież Nr 5 -Pani I. Wedziuk rozdawała książeczki opłat z kontem to na De silvę Hous lub Multi hekk jak ktos sie spostrzegł to na Uni-servis. To jest szczyt złodziejstwa. to jest jedna banda ZłODZIEJÓW. KRADZIEŻ NR 6 - cZYJA TAK NAPRAWDĘ POWINNA BYĆ KOTŁOWNIA ?? Przy takiej cenie mieszkań nie mamy żadnej infrastruktury ( cześcią wspólną budynku są tylko klatki schodowe) drog dojazdowych i parkingów, terenów zielonych i placy zabaw w zasadzie nie ma. W Meandrze dodatkowo zapłaciliscie za piecyki gazowe. Ale po co robić piece gazowe, przecież można zarobić na mieszkancach, wycisnąć z nich ostatnie grosze. Multi- hekk i ta cała banda potrzebuje ludzi którym wszystko pasuje i płacą uczciwie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scoat Re: Uniservice IP: *.waw.cdp.pl 24.05.02, 11:12 zadłuzenie kotlowni jest tak duze poniewaz to DSH mie placi za puste lokale, jezeli nie bedziemy rozliczani za ogrzewanie wg. podzielnikow to za puste lub nie puste lokale ktorych wlascicielem jest DSH zaplacimy wszyscy, bo kwota za gaz jest na kotlownie a nie na poszczegolne mieszkania, co do wlasnosci kotlowni, to wiadoma rzecza jest ze developer budujac osiedle lub mieszkania powinien dostarczyc jej zrodlo ciepla w przypadku meandra mialy to byc piecyki, ktore bezprawnie zamieniono na kotlownie i za ktore nikt nie dostal zwrotu tak wiec kotlownia jest nasza bo zostala wybudowana za pieniadze z piecykow ktore kazdy powinien miec w soim domu tak jak jest to na albatrosow. tez byl na zebraniu wspolnoty i po tym zebraniu napisalem pismo ze zgodnie z zawarta umowa calosc kwoty zaplace wg. pomiaru z podzielnikow ciepla, niestety odpowiedzi do tej pory nie otrzymalem Odpowiedz Link Zgłoś
kasia252 Spokojnie 24.05.02, 15:59 Trochę optymizmu - może być tylko lepiej (bo gorzej już nie może...) Spokojnie: wiadomo, że nie rozbiorą Jamnika. Skorzystają na tym wszyscy, bo M- H, trzęsąc portkami przed orzeczeniem NSA (do którego zapewne się odwołają) zrobi wszystko, czego zażyczą sobie wspólnoty. Zrobią te pieprzone parkingi, oddadzą w dzierżawę garaże, poszerza, gdzie się da, drogi. To ich byc albo nie być! Wysiedlenie Jamnika oznacza dla nich plajtę, do której i tak pewnie dojdzie, tylko że troszkę później. Dzięki temu, że boją się o Jamnika, naprawią to wszystko na osiedlu, do czego inaczej mógłby ich zmusić jedynie sąd dajmy na to za trzy lata - a tak, to zrobią to teraz, nim zdążą splajtować. Plajta czeka ich tak czy owak, ale dzięki zamieszaniu z Jamnikiem więcej z nich da się wycyckać. Zobaczycie. Słyszy Pan, panie K z Warszawskiej? A pan, panie B. z Ursynowa? A panie G. ( z przeproszeniem...)? A słyszą mnie inne „papagaje” (obojga płci), o których z powodów estetycznych aż się nie chce wspominać?? A drobny pijaczek K mnie słyszy? Który z Was, powiatowe cwaniaczki, pierwszy trafi na Rakowiecką? Widzicie, niedowiarki - jest (raczej bywa...) sprawiedliwość na tym okropnym świecie. Na Multi-Hekk zwaliły się teraz absolutnie WSZYSTKIE MOZLIWE PROBLEMY, a najciekawsze dopiero przed nami:-)) Zobaczycie, panie i panowie! Będzie dobrze. Myślę, że ostatnich parę miesięcy pokazuje niedowiarkom, że oddolne inicjatywy obywatelskie (choćby strona www, petycja, "lobbying", sprawne wybory zarządu i wykopanie DSH w Meandrze) BRADZO WIELE ZNACZĄ. Nie chcieliśmy "poduszki" - i jej nie będzie, a kutasy z M-H za dwa lata rozbiorą fundamenty i posieją piękną trawkę! Już widzę te drzewka, ławeczki, miły skwerek:-))) A wszystko za pieniądze pana K!:-))) Weźcie się w garść, mieszkańcy Jamnika, i wypieprzcie wreszcie tych bandytów spod znaku DSH! Naprawdę chcieć to móc! A US niech nas nie martwi. Wiedzieli co robią, a jeśli nie – no cóż. Niewiedza szkodzi:-))) Wspólnota Meandra sama zapłaci za gaz, a za dwa lata wygra w sądzie z DSH spór o ukradzioną kotłownię! Będzie dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rtv Re: Spokojnie IP: *.BPTNet.PL / 195.136.252.* 28.05.02, 11:31 Musisz być nieżle wkurzona kasiu pisząc te bzdurki aczkolwiek jest w tym trochę prawdy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak jamnik- zebranie, decyzja GINB,itd IP: *.wave.net.pl 03.06.02, 11:03 Ukazał sie artykuł o naszym Jamniku w Kurierze Południowym. Gazeta jest bezpłatna i jest dostępna w sklepie w naszym bloku. Można przeczytać. Druga sprawa - trzeba dowiadywać się w De silvie Hous o terminie zebrania Wspólnoty Mieszkańców JAMNIKa powinno być już wyznaczone. Niech wszyscy przyjdą na Zebranie, gdyz nic nie wiemy co sie dzieje wokół naszego bloku, nie mamy żadnego wpływu na zarzadzanie nasza nieruchomością, itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dasia Re: jamnik- zebranie, decyzja GINB,itd IP: *.stat.gov.pl 03.06.02, 13:10 ja zostałam powiadomiona listownie, o zebraniu 5-go czerwca, mam nadzieje że tym razem mieszkancy nie nawalą, bo to by było już.....śmieszne :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Itek Jamnik- zebranie-05.06 ??????? Ja nic nie wiem IP: *.jmpolska.com 03.06.02, 15:51 Hej. Hej Czy ktos jeszcze dostal powiadomienie o zebraniu? U mnie w klatce nikt chyba nie dostal wiec jezeli jest prawda, ze zebranie odbedzie sie 05 to kwalifikuje sie do sadu o natychmiastowe zawieszenie Zarzadu za dzialanie na szkode mieszkancow. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me Re: Jamnik- zebranie-05.06 ??????? Ja nic nie wiem IP: 195.94.218.* 03.06.02, 21:15 zebranie 5-ego jest dla Albatrosow 9, 11 i 16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... Re: Jamnik- zebranie-spokojnie IP: *.wave.net.pl 04.06.02, 08:17 Spokojnie 05.06 jest terminem dla budynku przy ulicy Albatrosów, gdzie de Silva hous też sprawuje Zarząd. Termin zebrania dla budynku 'Jamnik" Położonego przy ul. Pelikanów 2,4,6,8 de silvy Hous został wyznaczony Na 18.06.2002 w szkole podstawowej przy Sikorskiego o godz 18^00. Czyli wszystko przebiega z naszymi ustaleniami, tylko zeby ludzie przyszli na zebranie w większej liczbie niż było to na poprzednim zebraniu (23 % ). JEŻELI NIE PRZYJDZIECIE NA ZEBRANIE TO SZKODA SIĘ SZARPAĆ, GDYŻ JEST TU NA OSIEDLU DUŻO KRZYKACZY CO DUŻO MÓWIĄ A NIC NIE ROBIĄ. Mam nadzieję iż ludzie którym zależy aby ten blok wygladał normalnie wezną sie w garść i zrobią coś dla dobra nas wszystkich mieszkańców budynku Jamnik. cześć Odpowiedz Link Zgłoś
dasia1 Albatrosy, przyjdźcie na ZEBRANIE 5-go o 19.00 04.06.02, 08:55 jak w temacie. Powiadomcie też sąsiadów na swoich klatkach, bo nie wszyscy mają dostęp do Internetu.Ostatnio przyszło niewiele ponad 20 %, to niesamowite że ludzie tak olewają warunki w jakich mieszkają :*-(((. Zebranie odbędzie się w szkole przy Sikorskiego. Ludzie , przyjdźcie i weźcie końcowe akty notarialne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.P. Zebranie IP: *.pieniadz.pl / 192.168.0.* 04.06.02, 10:03 Mili moi, Jestem pewien, ze jesli odbedzie sie zebranie, to jednym z wielu punktow obrad bedzie "syf" obok koszy na smieci. Apeluje juz teraz do mieszkanow, ktorzy nie wiedza do czego sluzy kosz. Odpowiedz - kosz sluzy do gromadzenia smieci. W naszym przypadku wszystkie pudla, smieci trafiaja obok kosza lub gorsze na trawniku. Wiec prosze o pilnowanie porzadku, wlasnego zreszta. Oczywiscie zrobimy wszystko zeby pozamykac smietniki na klodki i kazdy dostanie klucz do niego. Przynajmniej zaoszczedzimy nerwow, ktore dostarczaja nam kloszardzi zbierajacy 3 razy dziennie puszki od piwa i halasuja w godzinach nocnych. Mysle, ze najbardziej dokucza to wlasnie mieszkancom klatek 2 i 4. Pozdrawiam i do zobaczenia w duzym gronie na zebraniu 18.06 Mieszkaniec klatki 2c Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Zebranie , do K.P. IP: *.wave.net.pl 05.06.02, 08:07 a ja mam nadzieję iż nikt nie będzie dyskutował o śmietnikach. Gdy wybierzemy swój Zarząd on po prostu zrobi to co ty mówisz, po co głupia dyskusja w sprawach oczywistych. Mamy odwołać obecny Zarząd i powołać nasz z mieszkańców i to będzie główne nasze zadanie. mamy dużo czasu aby się przygotować, ale już trzeba działać,bo inaczej przez nasze olewactwo doprowadzimy ten budynek do ruiny przykład:fronty budynku Meandra (trwa remont bo Zarzad Meandra pociągnąl ich do odpowiedzialności) oraz stan naszych kieszeni Przykład opłaty za wodę ciepłą i ogrzewanie, mieli odczytać wskazania liczników i podzielników w kwietniu i maju, teraz okazuje sie iż tego nie można zrobić ( pismo z Uniservisu) i wiele innych Nie możemy sobie pozwolić na dłuższe zarządzanie przez De silve. bo z tego nic dobrego nie wyjdzie. a hoj P.s. K.p. a czy Twoja sąsiadka coś zrobiła dla dobra Wspólnoty ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.P. Do A.K. IP: *.pieniadz.pl / 192.168.0.* 05.06.02, 09:42 Nie bede sie patrzyl na sasiadke czy cos zrobila i nie bede rozliczal nikogo, bo nie o to chodzi. Przeciez nie ma zadnego przymusu czegos robic. Niech kazdy z nas zrobi niewielka czesc, a szybko poczujemy pozytywne rezultaty. Teraz jak napisales, najwazniejsze jest zebranie i zrobmy wszystko zeby pojawila sie wiekszosc. Ja sam rozwiesilem kartke na klatce informujaca o zebraniu, bo jak sam wiesz niewiele osob wie o tym zebraniu i zauwazylem, ze wiekszosc sasiadow juz czytala ta kartke. Wiec nie rozliczajmy sie nawzajem i nie badzmy zlosliwy dla siebie. Pozdrawiam K.P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.k JAMNIK - zebranie 18.06 godz 18 IP: *.wave.net.pl 06.06.02, 08:14 Słuchajcie musimy zmobilizować wszystkich do działania. Teraz mamy duzo pracy i troche czasu, aby doprowadzić do tego aby zebranie pod względem formalnym się odbyło. co należy zrobić: 1 zmobilizować ludzi do przyjścia na zebranie ( bezpośrednia rozmowa i naświetlenie ludziom problemów, karteczek nie polecam - zrywają) 2 napisać projekty uchwał ( de silva Hous tego na pewno nie zrobi) 3pobrać od ludzi upoważnienia ( od tych którzy nie mogą być na zebraniu) zawiadomić niektórych z nich, iż gdyby im coś wypadło nagle gdzie trzeba będzie zostawić upoważnienia 4 zasięgnąć rady prawnika ( gdyż widzę, iż De silva chce nasz oszukać - widziałem zawiadomienie o zebraniu) 5 przygotować się lepiej niż do poprzedniego zebrania 6 przedstawić swoich kandydatów do Zarządu Do K.P. widzisz jak dużo trzeba jeszcze zrobić, trzeba wyjść ponad swoją klatkę i zrobić wszystko aby przyszło więcej ludzi niż na poprzednie zebranie. Nastepnego zebrania moze już nie być do końca roku( urlopy, nikomu nie będzie się chciało złożyc wniosku itd) TO JEST NASZA OSTATNIA SZANSA. Kłotnie nie są tu wskazane. Powiem tylko tyle iz nie lubię ludzi którzy nic nie robią a tylko krytykują. Ja proponuje małe zebranie na początku następnego tygodnia aby podzielic się pracą. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.P. Re: JAMNIK - zebranie 18.06 godz 18 do A.K. IP: *.pieniadz.pl / 192.168.0.* 06.06.02, 11:18 Do A.K. Odnosnie tego co powiedziales zeby wyjsc z poza klatek. Mysle, ze jednak lepiej zeby kazdy dzialal w swojej klatce, poniewaz znamy sie juz jako lokatorzy i jest wieksze zaufanie do przedstawiciela. Nie bede chodzil po innych klatkach informowac, bo po pierwsze sa od tego przedstwiciele klatek, a po drugie nie znam tych mieszkancow. Niech kazdy z nas postara sie w swojej klatce zabrac ze soba mieszkancow na zebranie, a bedzie to juz sukces i tego zycze wszystkim bardzo. Nieficjalne zebranie przed 18 czerwca jest mile widziane, ale w gronie przedstawicieli klatek. Nie robmy niepotrzebnego zamieszana zbierajac sie w gronie 40 ludzi, bo to jest bez sensu. Przekrzykiwac sie nie bedziemy. Pozdrawiam K.P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: JAMNIK - zebranie 18.06 godz 18 do A.K. IP: *.is.pan.pl 06.06.02, 12:52 Jestesmy po zebraniu :-( Albatrosy 9,11,16. Jesli mozna Wam cos doradzic to bardzo wazne jest: -zorientowanie sie ile udzialow ma MH (jesli wiekszosc to pol biedy - prawo jest wtedy laskawsze, ale jesli mniej niz 51% to wazne, zeby naprawde zmobilizowac wszystkich do przyjscia na zebranie, bo oczywiscie przedstawiciel MH nie pojawi sie na zebraniu i moze nie byc "kworumu"); -uzgodnienie ewentualnych kandydatur do nowego zarzadu; -mile widziane (szczegolnie przez pania notariusz) posiadanie juz opracowanego statutu wspolnoty; -mozna umowic sie wczesniej kto bedzie prowadzil zebranie i protokolowal. Co do uchwal - pani notariusz ma przygotowane jakies tam wzory. Nie wiem tylko na ile sa one ok. Acha i w ogole nie przejmujcie sie tym, ze napisane bedzie na zawiadomieniu, ze kto jest nieobecny glosuje za uchwalami. Nie dotyczy to napewno tej najwazniejszej o odwolaniu dotychczasowego zarzadu. Trzymam kciuki, zeby Wam sie udalo. Pozdrowienia dla "Jamnikow" elka (barcelka@wp.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
chwilka_ upoważnienie 06.06.02, 13:37 czy ma ktoś wzór upoważnienia? tego które należy przekazać tym którzy będą mieli to wątpliwe szczęście być na zebraniu 18.06.2002? z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.k zebranie IP: *.wave.net.pl 07.06.02, 11:11 Przy wyjsciu z inicjatywa poza swoją klatke - chodzi mi o pomoc np. przy pisaniu uchwał, zasięganiu porad od prawników w nurtujących nas sprawach, itd Ja tez mam tego dosyć bo wiekszości ludzi po prostu nie zalez, ale chcę obalić de silve Hous ( bo oni działają na szkodę wszystkich mieszkańców), a później bvea wzgledu na wynik zaniecham wszelkich działań - bo po co przeciez większości mieszkanców jamnika dobrze się mieszka. "Po co robić we własne gniazdo" Nie przeszkadzają im śmieci na ulicy, brak rozliczeń za ciepła wodę i brak możliwosci rozliczenia ogrzewania, brak funduszu remontowego, ciekawe co później ta cała banda( MULTI_hek i spółka) wymyśli. cześc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RN DSH IP: *.damovo.com 07.06.02, 12:56 Drodzy mieszkańcy Jamnika, przestańmy obrzucać się błotem, mamy wspólnego wroga (złodzieja DSH), stańmy razem w szeregach i wykopmy go. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: Albatrosy, przyjdźcie na ZEBRANIE 5-go o 19.00 IP: *.is.pan.pl 05.06.02, 11:45 dasia1 napisał(a): > Zebranie odbędzie się w szkole przy Sikorskiego. Ludzie , przyjdźcie i weźcie > końcowe akty notarialne 9 i 11 sie nieco zmobilizowalo. Wczoraj 4.06 mielismy nieoficjalna naradke ale niestety ludzie malo sie znaja. Potrzebni sa konkretni, namacalni ludzie do zarzadu (tego nowego). Caly czas nie wiadomo ile ludzi sie zjawi na Sikorskiego. Jakas dobra dusza po nocy podkladala zawiadomienia o zebraniu pod drzwi - ktos sie przyznaje? Jesli masz jakichs kandydatow to prosze odezwij sie na priv. (barcelka@wp.pl) Pozdrowienia dla wszystkich, ktorzy sie lacza z nami w bolu. elka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.k. JAMNIKI przyjdźcie na ZEBRANIE 18-go o 18.00 IP: 80.72.35.* 10.06.02, 08:28 > > Zebranie odbędzie się w szkole przy Sikorskiego. Ludzie , przyjdźcie i weź > cie > > końcowe akty notarialne Najlepiej aby każdy przedstawiciel klatki przeszedł sie po mieszkancach swojej klatki i namówił ich do aktywnego uczestnictwa w zebraniu, od tych którzy sie wahają lub nie wiedza czy będą uczestniczyć najlepiej pobrać upoważnienia do głosowania przez przedstawiciela klatki ( ewentualnie zostawić nr mieszkania pod którym można donosić upoważnienia w przypadku nagłych wypadków uniemożliwiających udział w głosowaniu). DSh chce aby były to upoważnienia potwierdzone przez notariusza , ale to nie jest zgodne z prawem, bowiem takie upoważnienie jest wymagane tylko w sprawach majątkowych. PAMIĘTAJCIE MUSIMY MIEĆ CO NALMNIEJ 50 % CZĘŚCI WSPOLNEJ BUDYNKU, ALE ZADBAJMY ABYŚMY MIELI WIĘCEJ GŁOSÓW NIŻ MULTI-HEKK I DE SILVA HOUS RAZEM. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
chwilka_ Re: JAMNIKI przyjdźcie na ZEBRANIE 18-go o 18.00 10.06.02, 12:04 pytam jeszcze raz: czy ktoś ma wzór tego upoważnienia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: JAMNIKI przyjdźcie na ZEBRANIE 18-go o 18.00 IP: *.is.pan.pl 11.06.02, 10:04 Gość portalu: a.k. napisał(a): > > DSh chce aby były to upoważnienia potwierdzone przez notariusza , ale to nie je > st > zgodne z prawem, bowiem takie upoważnienie jest wymagane tylko w sprawach > majątkowych. Czy mozesz podac na jakiej podstawie prawnej? Bardzo nas by to interesowalo, bo na zebraniu 5.06 p. notariusz oznajmila gromko, ze musza to byc upowaznienia z podpisem potwierdzonym notarialnie nawet w wypadku, gdy np. matka mieszkajaca za granica upowaznia swoja corke mieszkajaca w jej mieszkaniu. Oczywiscie dotyczy to tylko uchwaly o zmianie sposobu zarzadu... Bo ta jest dla nich najwazniejsza. Chcielibysmy wiec zaswiecic jej w oczy tym przepisem, ze wystarczy zwykle upowaznienie. Pozdrawiam elka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.k. notariusz -do elki IP: 80.72.35.* 12.06.02, 14:24 Oni bazują na naszej niewiedzy. To jest zapisane w kodeksie cywilnym. Napiszcie czy Wam się udało ich zwalić (tzn DSH)? I dajcie nam Nazwisko tego notariusza jak je znacie! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: notariusz -do elki IP: *.is.pan.pl 12.06.02, 15:13 Gość portalu: a.k. napisał(a): > Oni bazują na naszej niewiedzy. To jest zapisane w kodeksie cywilnym. Zaraz sie zaczna upierac, ze to jest sprawa majatkowa i znowu wszystko pokreca. > Napiszcie czy Wam się udało ich zwalić (tzn DSH)? Najpierw postanowilismy sprobowac mniejszoscia mimo "pouczenia" przez p. notariusz, ze uchwala nasza zostanie zaskarzona przez MH. Teraz trwa zbieranie upowaznien na nastepne zebranie. Bo w koncu stanelo na tym, ze bedziemy glosowac jeszcze raz - zebranie 25.06 ale zwolane przez nas. Wlasciwie nie ma nawet potrzeby zapraszania DSH. Za to MH dostal uprzejme zaproszenie na zebranie no i zaprosimy te p. notariusz. > I dajcie nam Nazwisko tego notariusza jak je znacie! Jutro, bo wizytoweczke mamy w domu. Kobieta dwojga nazwisk. elka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: notariusz -do elki IP: *.is.pan.pl 13.06.02, 10:13 > Gość portalu: a.k. napisał(a): > > > I dajcie nam Nazwisko tego notariusza jak je znacie! > > Jutro, bo wizytoweczke mamy w domu. Kobieta dwojga nazwisk. Oto jest: Elzbieta magnuszewska-Binek Wiecej informacji moge podac tez (telefon e-mail) elka barcelka@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.P. To co w koncu z tym zebraniem ? IP: *.pieniadz.pl / 192.168.0.* 10.06.02, 13:21 Mam pytanie, czy przed zebraniem 18 czerwca, bedzie jakies spotkanie przedstawieli klatek? Rzeczywiscie trzeba ustalic kilka szczegolow. Pozdrawiam K.P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: be be be Cyrk z uniservisem IP: 80.72.35.* 14.06.02, 08:40 Uniservis wbrew prawu pozbawił mieszkanców ul. Strusiej dopływu ciepłej wody użytkowej. Instalacja wody jest własnością mieszkańców, Kotłownia własnością De silvy Hous, a uniservis jest tylko operatorem. Jak długo będziemy dawać się okradać przez tych s....... Po Meandrze przyjdzie czas na JAMNIKA. Mieszkancy przyjdźcie na Zebranie 18 czerwca o godz 18 to jest nasza ostatnia szansa, w czasie wakacji na pewno nie uzbieramy 50 % + 1 głos. NIE POZWÓLCIE SIĘ OKRADAĆ, W TYM DNIU ZWOLNIJCIE SIĘ Z PRACY TO JEST TYLKO JEDEN DZIEŃ, ALE JAKZE WAŻNY. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arti Re: Cyrk z uniservisem do bebebe IP: *.centertel.pl 14.06.02, 11:11 Skąd masz takie informacje ? Ja dzisiaj rano miałem ciepłą wodę. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia252 Re: Cyrk z uniservisem do bebebe 14.06.02, 11:18 godz. 11.40- ciepła woda w Meandrze jest. Wiadomośc o smierci okazała się przesadzona:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: be be Re: Cyrk z uniservisem do bebebe IP: 80.72.35.* 17.06.02, 07:57 kasia252 napisał(a): > godz. 11.40- ciepła woda w Meandrze jest. Wiadomośc o smierci okazała się > przesadzona:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: be be be Re: Cyrk z uniservisem do bebebe IP: 80.72.35.* 17.06.02, 08:01 kasia252 napisał(a): > godz. 11.40- ciepła woda w Meandrze jest. Wiadomośc o smierci okazała się > przesadzona:-)) Nie została przesadzona może wy i Wasi sasiedzi płacicie w miare solidnie lub jeszcze nie dokonali rozliczenia, ja nie jestem Z meandra, ale kilka osób które przyszły zWaszego Bloku nie miało zadowolonej miny, I posłało Pani Wedziuk kilka nie cenzuralnych słów, należało jej się. powodem było zakręcenie ciepłej wody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żaba Re: Potyczki z uniservisem IP: *.sggw.waw.pl 17.06.02, 11:45 otrzymałam ostatnio -jako mieszkanka Jamnika - rachunek od zarządcy kotłowni. Zdziwiła mnie nie tylko kwota na jaką został wystawiony, ale i termin uregulowania zaległej kwoty - 7 dni. W chwili podpisywania umowy z U.S.zaległości miały być uregulowane w ciągu 30 dni, a koszty c.o. rozliczane według mierników zamontowanych na grzejnikach. Natomiast, z ogłoszenia jakie wisiało na tablicy, dowiedziałam się jakiś czas temu, że U.S. ma problem z rozliczeniem c.o., ponieważ nie zamontował mierników we wszystkich kupionych mieszkaniach, a poza tym developer nie płaci i nie płacił za c.o. w tych mieszkaniach, które do niego należą. W tym miejscu ma tylko jedno pytanie: co mnie k... interesują inne mieszknia. Jeżeli zarządca kotłowni nie założył mierników c.o. we wszystkich mieszkaniach to jest to jego i tylko jego problem. Ja w swoim mieszkaniu założyłam i przez cały okres grzewczy oszczędzałam i nie mam zamiaru płacić za developera. Czy ktoś jeszcze otrzymał podobne rozliczenie kosztów zużycia c.o. i c.w. i co na temat wystawionego mu rachunku myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SAN Re: Potyczki z uniservisem IP: 212.76.35.* 17.06.02, 12:36 Ja też otrzymałam rozliczenie z U.S ale nie mam do nich zastrzeżeń. Przy podpisywaniu umowy z nimi zgodziłam się na ryczałtowe płacenie za centralne ogrzewanie po z góry ustalonej stawce, natomiast rozliczenie za ciepłą wodę dokonano na podstawie wodomierzy po cenie również ustalionej z góry w załączniku do umowu. Dlatego nie mam żadnych zastrzeżeń. Poza tym nie wiem czy można rozliczać wg mierników gdyż nie ma montowanych mierników w łazienkach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikol Re: Potyczki z uniservisem IP: WAWZZ* / *.siemens.pl 17.06.02, 14:53 Gość portalu: SAN napisał(a): > Ja też otrzymałam rozliczenie z U.S ale nie mam do nich zastrzeżeń. Przy > podpisywaniu umowy z nimi zgodziłam się na ryczałtowe płacenie za centralne > ogrzewanie po z góry ustalonej stawce, Ale potem miało być rozliczenie przy pomocy podzielników kosztów, a tego jak słyszymy być już nie ma natomiast rozliczenie za ciepłą wodę > dokonano na podstawie wodomierzy po cenie również ustalionej z góry w > załączniku do umowu. Dlatego nie mam żadnych zastrzeżeń. A ja i wielu moich sąsiadów ma Poza tym nie wiem czy > można rozliczać wg mierników Na nasze nieszczęście nie są to mierniki tylko podzielniki kosztów gdyż nie ma montowanych mierników w łazienkach! Podzielniki nie za bardzo nadają się do montowania w łazienkach ponieważ ciepło wydzielane z gorącej, bieżącej wody mogłoby zafauszować wyniki GENERALNIE GRANDA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żaba Re: Potyczki z uniservisem IP: *.sggw.waw.pl 18.06.02, 08:25 rzeczywiście - "to" zamontowano na grzejnikach to podzielniki kosztów - niestety. Osoby, które wyraziły zgodę na zamontowanie ich w swoich domach oszczędzały i nie mają zmiaru płacić za innych. Podpisując umowę z U.S. zgodziłam się na wnoszenie co miesiąc zaliczek, ale także na rozliczenie faktycznie zużytego ciepła, a problemy U.S. z rozliczeniami g... mnie interesują. Jeżeli U.S. nie dotrzymuje umowy to dlaczego ja mam to robić? O to fragment umowy, który z nimi podpisałam :" Rozliczenie kosztów ogrzewania dokonywane będzie w oparciu o wyparkowy podzielnik kosztów ogrzewania (...).Do czasu odczytu i ustalenia na tej podstawie zużycia ciepła odbiorca będzie wnosił opłaty zaliczkowe(...). Odpowiedz Link Zgłoś
dasia1 poszerzana droga 14.06.02, 09:33 Witam drogich sąsiadów. mam 2 pytanka, po pierwsze-czy wiadomo dlaczego od 2 dni nie ma korka przy wyjeździe z osiedla(przy Bonderze)-zwykle stałam 20 min,a teraz tylko 2 samochodziki przede mną. I po drugie -chodzi o zagrodzoną drogę dalej przy wyjeżdzie do Puławskiej przy stacji-ci którzy jeżdza tamtendy to wiedzą o którą drogę chodzi-czy orientujecie sią co tam jest robione, czy poszerzają, czy przedłużają? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia252 Re: poszerzana droga 14.06.02, 11:16 Odpowiedż jest prosta - co do czasu wyjazdu,. Wszyscy wyjeżdżają godzinę wcześniej. O siódmej zawsze stoje w korku wyjezdając, dlaetego od kilku dni wyjezdzam o 6. I też stoję:_))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azk Re: poszerzana droga IP: *.polkomtel.com.pl 14.06.02, 12:37 Też się na ten znak natknąłem. Wtedy na przejeździe kolejowym stała koparka. Najlepiej zadzwoń do gminy, ostatnio w lokalnych gazetach czytałem o planach przedłużenia tej uliczki przez Gminę Piaseczno. Ponieważ uliczka leży dokładnie na granicy gminy były jakieś problemy z sąsiadującymi gminami. Może już zaczęło się coś dziać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trusia Re: poszerzana droga IP: *.stat.gov.pl 14.06.02, 14:42 a ma ktoś tel do gminy, bo ja też jestem ciekawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: poszerzana droga IP: 217.153.60.* 14.06.02, 14:52 URZĄD MIASTA I GMINY ul. Kościuszki 5 05-500 Piaseczno tel. (022) 756 70 40 do 43 fax: (022) 756 70 49 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dasia1 Re: poszerzana droga IP: *.stat.gov.pl 14.06.02, 15:27 Gość portalu: ja napisał(a): > URZĄD MIASTA I GMINY > ul. Kościuszki 5 > 05-500 Piaseczno > tel. (022) 756 70 40 do 43 > fax: (022) 756 70 49 No więc dzwoniłam. Pani w Centrali łaczyła mnie 3 racy i w końcu okazało się że nikt nic nie wie (paranoja!), a panie od dróg są w terenie (he, he) ta która odebraa jest od czegoś innego i nic nie wie co się dzieje w jej mieście...Ręce i nogi opadają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me chcemy boiska dla dzieci IP: 217.153.47.* 14.06.02, 19:31 Kochani Sasiedzi, Dzis w sklepikach osiedlowych jest dostepna bezplatna gazeta 'Kurier Poludniowy'. Znajdziecie tam artykul o naszym osiedlu. Przeczytajcie. Koniecznie. Dobrze, ze ktos o nas pisze. Nie chcemy kolejnej budowy! Chcemy boiska! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iii Re: chcemy boiska dla dzieci IP: 217.153.47.* 14.06.02, 19:40 moze warto sie zastanowic jak to zrobic by plac budowy na srodku naszego osiedla stal sie wspolny dla wszystkich wspolnot i by dzieci nie musialy bawic sie na ulicach czy strzelac gole do bram wjazdowych podziemnych garazy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: chcemy boiska dla dzieci IP: 217.153.47.* 14.06.02, 23:05 Artykul pewnie i potrzebny, tyle że miesza fakty z rzeczywistością (Jamnik naprawdę utracil "zezwolenie na istnienie". Brakuje zresztą kropki nad "I", którą pewnie postawią czytelnicy: brakuuje opowieści o przekrętach M-H, korupcji w samorządzie tudziez Straży Pożarnej. No ale cóż - gazete pewnie finansuje samorząd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: poszerzana droga IP: 217.153.47.* 14.06.02, 23:02 Należy im wysłać faks z oficjalnym zapytaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.k. skandal- zebranie nie o 18.00 a o 19.30 IP: 80.72.35.* 18.06.02, 09:16 TO CO ROBI De Silva Hous to jest po prostu skandal. w ostatniej chwili zmieniają godzine zebrania z 18.00 na 19.30. Lekceważą i wykorzystuja nas swoich pracodawców. Jeszcze powrócę tu do sprawy z Uniservisem. Jak mozna nie zainstlować podzielników kosztów we wszystkich mieszkaniach Właścicielem kotłowni jest De silva Hous, ta sama firma zarządza naszym budynkiem, i ma prawo i obowiazek zażądania wejścia w sytuacjach uzasadnionych do naszych lokali( wynika z ust o wł lok.)> wobec czego ja k... nie rozumiem tłumaczenia że nie zainstalowali we wszystkich lokalach podzielników kosztów. Mnie to nic nie obchodzi oni złamali umowę i tak naprawdę to oni niech sie martwią jak odzyskać pieniędze. Jeszcze jedna ciekawa sprawa 1 właścicielem lokalu na kotłownię jest De Silva Hous 2 właścicielem instalacji jesteśmy my właściciele lokali 3 nasuwa sie pytanie kto jest naprawde właścicielem urządzeń w kotłowni ( Panie w Administracji nie umieją lub nie chca na nie odpowiedzieć) 4 Operatorem, który wynajmuje lokal jest Uni-servis 5 Wilga jest konserwatorem jak i operatorem systemu grzewczego po 6 a my jesteśmy tymi których można robic w balonu i sciagać z nich pieniędze Ta sytuacja opisana tu powyżej powduje iż płacimy co najmniej dwa razy za dużo za ogrzewanie i ciepłą wodę. Jak długo damy się oszukiwać, PRZYJDŻCIE DZIŚ NA ZEBRANIE I POKAŻCIE IM, IŻ JAMNIK NIE POZWOLI SIE DALEJ PROWADZIĆ NA SMYCZY, ALE POTRAFI KĄSAĆ I SZCZEKAĆ NA ZŁODZIEI. DO ZOBACZENIA NA ZEBRANIU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MN Re: skandal- zebranie nie o 18.00 a o 19.30 IP: *.dialup.medianet.pl 18.06.02, 12:43 Jesli chodzi o właściciela kotłowni to jest nim nasza administracja DSH, której płacimy za dzierżawę. Taką informację uzyskałam od pracownika Uniservisu. A tak nawiasem mówiąc ciekawe ile nas ta przyjemność kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.k. Re: skandal- zebranie nie o 18.00 a o 19.30 IP: 80.72.35.* 18.06.02, 13:12 właścicielem kotłowni jest de silva Hous to ja wiem ( ale czy to jest zgodne z prawem), pytanie tylko czy urządzenia kotły piece też są ich własnością? Nikt z nas nie był na tyle przezorny, aby dostac od Multi-heka na piśmie za co płacimy w cenie mieszkania( za place zabaw 10 km od osiedla?, tereny zielone na ścianach?miejsca parkingowe płatne, kotłownie której nie jesteśmy właścicielami, itd. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eR_Ka Re: skandal- zebranie nie o 18.00 a o 19.30 IP: *.abc.ikp.pl 19.06.02, 12:44 Jestem z Meandra. U nas jest tak. 1. Właścicielem obiektu kotłowni - lokalu jest DSH 2. DSH wynajmuje US lokal na kotłownię. 3. Włąścicielem urządzeń w kotłowni jest US. 4. US płaci DSH za dzierżawę c.a. 48 procent kosztów ogrzewania sciąganych od nas. 5. MH sprzedał nielegalnie lokal na kotłownię DSH ponieważ na planach nie był to lokal uzytkowy, tylko pomieszczenie gospodarcze a więc należące do Wspólnoty. 6. MH powinien zapewnic źródło ciepla dla budynku, a tego nie uczynił bo sprzedał lokal i Wspólnota nie jest jego właścicielm. Czyli jak US nie bedzie chciał dostarczać ciepła (bo np zabierze sobie urządzenia na złom) to nie ma możliwości dostarczać ciepła do Meandra. 7. Koszt wybudowania nowej kotłowni dla Meandra zwróci sie po ok. 2 latach przy zachowaniu takich opłat jak teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikol Re: skandal- zebranie nie o 18.00 a o 19.30 IP: WAWZZ* / *.siemens.pl 24.06.02, 09:29 Jak się zakończyło spotkanie w Jamniku ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me osiedlowe sklepiki IP: 217.153.47.* 24.06.02, 19:04 juz kolejny raz 'udalo' mi sie kupic przeterminowany towar w jednym z naszych osiedlowych sklepikow; czy koniecznie przymiotnik osiedlowy musi sie kojarzyc ze slowem PRZETERMINOWANY? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAMNIK Re: osiedlowe sklepiki IP: 213.77.91.* 25.06.02, 15:06 Mnie sie zdarzylo kupic przeterminowany towar w renomowanych sklepach. Proponuje zwrocic towar i wkurzac sie dopiero w przypadku braku takiej mozliwosci. Nie chce tu nikogo usprawiedliwiac, ale jak tak dalej bedziemy sobie wszystko obrzydzac to stwierdzimy, ze niebo nad osiedlem tez jest innego koloru. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia252 Re: osiedlowe sklepiki 25.06.02, 16:47 Kurcze, zamiast pisac o bzdurach i uprawiac narzekactwo, moze by tak ktos z JAMNIKA napisał łaskawie, czy 18 czewrca udało się sczęśliwie wywalic tych złodziei-papagajów z DSH? Czy to nie jest wazniejsze niż jakieś tam sklepiki osiedlowe????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SAN Re: osiedlowe sklepiki IP: 212.76.35.* 25.06.02, 16:49 NIESTETY NIE UDAŁO SIĘ GDYŻ NAS BYŁO TYLKO 32% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.k wynik zebranie z jamnika IP: 80.72.35.* 26.06.02, 09:34 Na zebraniu zjawiło się okolo 35 %. Po dużych perturbacjach udalo nam się popchnać to zebranie Wobec sprzeciwu Notariusza i De silvy. Głosowalismy jednogłośnie za nieudzieleniem absolutorium i odwołaniem obecnego zarządu, uchwała została podjęta przez 35 proc części Wspolnej, wobec tego pozostałe 15 % będziemy zbierać indywidualnie. W dniu 10.07 okaże się czy ta uchwała jest skuteczna. Kto nie był na zebraniu niech zgłasza się do przedstawicieli klatek, w celu podpisania się pod uchwałą. Jeżeli nie zdobedziemy tych 15 % to uchwała nie bedzie ważna ( moze zostać odrzucona- De silva Hous na pewno zloży odwołanie- zaskarży uchwałę) Z nas maja ogromne pieniądze i dlatego nam nie popuszczą. zarząd jest i nie jest odwołany wszystko będzie wiadome 10.07. Na zebraniu poruszyliśmy koszty ogrzewania.Gość z uni-servisu wygadał, iż koszty wynajmu kotłowni wynoszą 1,17 pln z od M^2 mieszkań sprzedanych. Czyli 33 % opłat za ogrzewanie jest kosztem wynajmu kotłowni. ale kwiatki ,jak długo tak będzie to tylko zależy od nas, ludzie nie poczuwają się i nie cjhodza na zebrania i marnują czas i pracę osób tych, którzy chcą coś zrobić pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: wynik zebranie z jamnika IP: *.is.pan.pl 26.06.02, 12:37 Gratulacje. Na poprzednim zebraniu albatrosow 9,11,16 bylo az 43% ale to tez za malo. Natomiast wczoraj - 50% sie uzbieralo (PELNOMOCNICTWA!) Zebranie bylo nie tam gdzie zwykle, pani notariusz zostala zaproszona ta sama, ale DSH nie. MH dostal zaproszenie ale sie nikt nie zjawil. Pani notariusz bez DSH jest zupelnie inna osoba. Byla wczoraj na naszym osiedlu PIERWSZY RAZ i doznala szoku. I to na nasza korzysc. A nie osiedla. Szok na temat m. in. biegajacych miedzy samochodami dzieci. Udalo sie wszystko przeglosowac i tak: okazalo sie, ze pelnomocnictwa moga byc normalne a nie notarialne (tylko pisane recznie); glosowanie moze byc przez podniesienie reki a nie "na listach" z podpisami; podpisy sa tylko na listach obecnosci; DSH do tego nie jest zupelnie potrzebna. Poprosimy o gratulacje. Wy i my jestesmy ostatnimi, ktorych oni mieli pod skrzydlami. Co prawda teraz zaczna sie schody - nipy, regony, pieczatki, biurokracja, przetargi, firmy itepe ale juz BEZ NICH. Zapodala elka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Re: wynik zebranie z jamnika IP: 217.153.47.* 02.07.02, 01:22 Chcialbym sie dowiedziec kto jest przedstawicielem klatki "d" w Jamniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Itek przedstawiciel klatki "d" IP: 212.244.129.* 02.07.02, 17:25 Czesc Klatek D w Jamniku jest 4. O ktora CI chodzi Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eR_Ka cos o DSH IP: *.abc.ikp.pl 26.06.02, 12:01 oto kawałek tekstu z Polityki w którym o innych przekrętach DSH ".... Po pierwsze – nie wie, gdzie może sprzedać swoje zboże po państwowej cenie. Firmy skupowe, wyłonione przez ARR – a jakże – po uprzednim sprawdzeniu ich wiarygodności, nie zawsze go o tym informują. Na przykład De Silva Haus SA w Oleśnie w ogóle nie podała do publicznej wiadomości, że prowadzi skup interwencyjny. Kilka tysięcy ton pszenicy kupiono tylko od dwóch członków zarządu tejże spółki i składowano je w magazynach dostawców, za co agencja płaciła dodatkowo. Mimo że umowa z ARR przewidywała także skup żyta – w ogóle go nie przeprowadzono. W efekcie rolnicy na terenie tysiąca hektarów, z którego firma miała skupować żyto, zostali pozbawieni możliwości jego korzystnej sprzedaży. .." pełny artykuł w Polityce pod tyt "Chłopska dola" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbych Re: cos o DSH IP: 80.72.35.* 27.06.02, 13:17 po nich wszystkiego można się spodziewać. Czy ktoś wie co się dzieje z tym osiedlem we Wrocławiu, gdzie zostało cofnięte pozwolenie na budowę? Oraz jak idzie sprawa Jamnika i Tbs w NSA? Prosze podawać tylko pewne wiadomości. a hoj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate Sąd IP: *.arip.com.pl 02.07.02, 00:45 Wspólnota Meander (ul. Strusia) właśnie jest w trakcie podpisywania uchwały o wniesienie sprawy do sądu o kotłownię i usterki dot. części wspólnej budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: san zebranie ? IP: 212.76.35.* 09.07.02, 08:05 Czy to prawda ze 10.07.2002 o godz 20 jest zebranie mieszkańców Jamnika? Odpowiedz Link Zgłoś