Dodaj do ulubionych

Budowa Sunhouse

27.11.10, 17:22
Latem kupiłem mieszkanie z ogródkiem w budynku A osiedla Sunhouse budowanego przez LW Development w Pruszkowie przy ulicy Rozbrat. Myślę, że jestem jednym z pierwszych nabywców mieszkania na tym osiedlu. Z tego co widzę na stronie internetowej spora część mieszkań jest już sprzedana, więc może czas na zawarcie nowych znajomości poza tymi zawartymi podczas wizyt na budowie. Witam wszystkich przyszłych sąsiadów i zapraszam to wymiany poglądów.

arek
Obserwuj wątek
    • radyjon Re: Budowa Sunhouse 28.11.10, 15:35
      Cześć, ja kupiłem moje mieszkanie w maju na etapie dziury w ziemi, więc chyba wczesniej niż ty..:-). Trochę było ryzyko, ale chciałem z ogródkiem, bo to rzadkość w ofertach developerów i chyba się opłaciło, bo budynki już stoją a mieszkania z ogródkami od Rozbrat wyprzedane....

radyjon
      • ania.mas Re: Budowa Sunhouse 29.11.10, 12:21
        Hej, interesuję się zakupem mieszkania w sunhouse. Jak wygląda tempo budowy?
        Czy developer zdąży oddać osiedle w obiecywanym terminie?
        • radyjon Re: Budowa Sunhouse 30.11.10, 19:00
          Jestem na budowie raz w miesiącu. Prace idą pełną parą. Na razie chłopaki mają wyprzedzenie ok miesiąca wobec harmonogramu. Na tę chwilę nie ma zagrożenia, że się opóźnią. Mówią też, że zima ich nie boli, bo budynki są już zamknięte i będą je ogrzewać a to umożliwi im prace w miesiącach zimowych.
      • sarna1315_2 Re: Budowa Sunhouse 07.04.11, 22:54
        Siemka, witają sąsiedzi z pod B006 parter
        jeżeli chodzi o komunikacje to po wakacjach ma ruszać ten busik, jakieś problemy są w piastowie.
        Czy ktoś się orientuje co będzie lub jest w planach przestrzennych na widok z okna budynku B na zewnątrz osiedla?

może każdy każdemu pomoże położyć kafelki itp?? :P

Jakiś czas temu rozmawialiśmy z Panią Kasią z NobleBanku i ogólnie będziemy mieć dość młode osiedle co nam jest na ręke :D
        aneks jest ok.
    • grzesi0s Re: Budowa Sunhouse 06.12.10, 08:44
      Witam forumowiczów, my kupiliśmy mieszkanko nie tak dawno ale jedno z ostatnich z ogródkiem w budynku A, jeżeli chodzi o prace to jest nieźle budynek jest już ocieplony i są wstawione okna, byliśmy w sobotę obejrzeć postępy i wewnątrz jest już zamontowany piec grzewczy i jest całkiem przyjemnie co nie ma wpływu na postęp prac wewnętrznych acha i instalacja elektryczna jest rozrkładana w mieszkaniach, pozdrawiam
      • radyjon Re: Budowa Sunhouse 08.12.10, 13:23
        Numer z piecem opalanym drewnem lub węglem na środku klatki schodowej ogrzewającym cały budynek jest rzeczywiście niezły. Nie widziałem czegoś takiego na żadnej innej budowie. Mogą bez przeszkód pracować całą zimę. Dodatkowo taki piec przyspiesza wysychanie. To ważne, bo od przyszłego tygodnia ruszają z tynkami wewnętrznymi.
        • grzesi0s Re: Budowa Sunhouse 21.12.10, 15:29
          Jak tam był ostatnio ktoś oceniać postępy na budowie? Sprzedaż coś stanęła w miejscu.... albo mi się tylko wydaje, widziałem jak ostatnio silosy do tynków rozładowywali, może już tynkują???
          • radyjon Re: Budowa Sunhouse 26.12.10, 12:22
            Byłem tydzień temu na budowie. Wytynkowanych jest jakieś 10 mieszkań. W budynku jest ciepło, bo piec grzeje, więc tynki schną. Co do sprzedaży to nie wiem. Mam duże mieszkanie na parterze. Miesiąc temu były jeszcze na stronie trzy takie wolne. Teraz nie ma już żadnego. Wydaje mi się, że zniknęły też z cennika ostatnie kawalerki.
            • misiaczki1981 Re: Budowa Sunhouse 08.01.11, 16:02
              witam wszystkich byłem dzisiaj na budowie bo jestem zainteresowany kupnem mieszkania praca idzie calą parą widziałem ze juz ocieplają jeden z budynków styropianem od strony patio pozdrawiam wszystkich
    • grzesi0s Re: Budowa Sunhouse 26.01.11, 19:33
      Witam, witam, z ostatnich spostrzeżeń...... :)
      Budynek B już oklejony styropianem i wstawione wszystkie okna, w budynku A tynki schną na całego, u nas zostały też położone rurki od wody i trwały prace przy elektryce więc pewnie w innych mieszkaniach również, ktoś z was może kupił na parterze w bud. A obok nas? Jesteśmy pod "trójką", sąsiedzi ujawnijcie się
      • nenia_o Re: Budowa Sunhouse 27.01.11, 16:54
        Witam, witam przyszłych Sąsiadów :). Ja co prawda nie jestem bezpośrednim sąsiadem ale całkiem niedaleko bo spod "piątki". Z tego co widać to prace idą pełną parą, zima nie straszna i dobrze! Mam pytanie, czy na ten " plac boju" można wejść i zobaczyć jak to wygląda od środka?
        • andynaldinho Re: Budowa Sunhouse 28.01.11, 10:19
          Witam, kupiłem mieszkanie w budynku B na I piętrze (nr 18). Pozdrawiam wszystkich sąsiadów.
        • cinus1 Re: Budowa Sunhouse 29.01.11, 00:15
          Witam wszystkich sąsiadów;)Jestem z budynku b 1 pietro.Pozdrawiam wszystkich..
          oby praca szła jak do tej pory to może wcześniej będą oddawać mieszkanka/
        • cinus1 Re: Budowa Sunhouse 29.01.11, 00:18
          Można wchodzić na budowę od 7 -17 pierw zadzwonić i powiedzieć ze sie wpadnie heee.pozdro
      • radyjon Re: Budowa Sunhouse 28.01.11, 14:33
        grzesi0s napisał:

> Witam, witam, z ostatnich spostrzeżeń...... :)
        > Budynek B już oklejony styropianem i wstawione wszystkie okna, w budynku A tynk
        > i schną na całego, u nas zostały też położone rurki od wody i trwały prace przy
        > elektryce więc pewnie w innych mieszkaniach również, ktoś z was może kupił na
        > parterze w bud. A obok nas? Jesteśmy pod "trójką", sąsiedzi ujawnijcie się

Niestety...my mamy parter, ale w budynku B. Konkretnie B004.
        Pozdrawiamy sąsiadów z A :-)
    • jaga-69 Re: Budowa Sunhouse 24.02.11, 12:45
      Cześć Wam! Jako, że kupiłam sobie mieszkanko w budynku B SunHouse dopisuję się do "listy mieszkańców". Mam nadzieję, że wszystko będzie OK i za parę m-cy będzie można urządzić parapetówę:D Pozdrawiam przyszłych sąsiadów
      • emk-aa Re: Budowa Sunhouse 02.03.11, 19:49
        Witam sąsiadów :) my kupiliśmy mieszkanie w budynku A 008,
        pozdrawiamy
        • placebo77 Re: Budowa Sunhouse 06.03.11, 12:17
          Witam potencjalnych przyszłych sąsiadów,

zastanawiamy się poważnie nad kupnem mieszkania w Sunhouse, mamy jednak trochę wątpliwości, stąd prośba o podzielenie się Waszymi zanim kupiliście mieszkanie i sposobie jaki sobie z nimi poradziliście.
          Jako rodzina z dwójką dzieci martwi nas trochę brak jakiegokolwiek placu zabaw dla dzieci, miejsca gdzie mogły by się pobawić. Może jak zawiąże się docelowa wspólnota, to będzie można jakąś choćby jedną huśtawkę postawić.
          Jak wyglądały Wasze kontakty i relacje z Panią Gadomską, bo szczerze powiedziawszy rozmowa jak i maile, które miały miejsce między nami a tą panią były z jej strony dość opieszałe i średnio miłe.
          Czy próbowaliście negocjować umowę, bo prawdę powiedziawszy jest tam kilka zapisów które budzą nasze poważne wątpliwości - np. wszelkiego rodzaju terminy czy zapis dotyczący nieodwołalnego pełnomocnictwa dla sprzedającego.
          Kolejna kwestia to odległość do jakiegokolwiek środka komunikacji, wychodzi na to że bez auta ani rusz.
          Z kolei bardzo dużą zaletą jest cena w stosunku do metrażu i rozkład mieszkań. W porównaniu z inwestycją Barc'u (za wyższą cenę kupić można mniejsze mieszkanie niż w Sunhouse) czy Rekordem, gdzie jakiś pijany architekt projektował mieszkania, to Sunhouse wypada super. Według nas mają bardzo praktyczne i ustawne mieszkania, bez zbędnych strat na przedpokoje itp, do tego cena jest bardzo korzystna.
          Stąd bądź tu człowieku mądry i coś wybierz. Będę wdzięczna za wszelką pomoc, która mam nadzieje dopomoże w decyzji.

Pozdrawiam i przepraszam za długość postu:)

Być może przyszła sąsiadka- Placebo/Kasia
          • zuz-anka1 Re: Budowa Sunhouse 07.03.11, 22:36
            Witam sąsiadów! Jestem z budynku B - II piętro
          • jaga-69 Re: Budowa Sunhouse 12.03.11, 09:53
            Kasiu, jak zawsze jest coś za coś. Do najbliższego przystanku MZA jest 1900m - pętla autobusów 716 i 717 i to wydaje mi się największym minusem. Może, jak powstaną następne budynki, będzie większa potrzeba i ktoś pomyśli o uruchomieniu w pobliżu jakiejś komunikacji np. busów. Poza tym - wszystko w naszych rękach. Nie mam zastrzeżeń do Pani Doroty, jest konkretna i rzeczowa.
            • placebo77 Re: Budowa Sunhouse 15.03.11, 09:14
              Dzięki za słowa otuchy. Z komunikacją podobno nie będzie tak źle, bo ma być linia puszczona do PKP w Piastowie.
              Z Panią Dorotą już wszystko gra i jak dobrze pójdzie i nie będzie żadnych "niespodziewanych niespodzianek":) to lada chwila będziemy sąsiadkami:)

Pozdrawiam
              Placebo/K
              • cinus1 Re: Budowa Sunhouse 15.03.11, 10:54
                Trzeba być dobrej myśli ,że wszystko będzie oki ;)
                Ktoś z przyszłych sąsiadów był na budowie??
                Jak wyglądają prace bo już dawno fotek nie dodawali ;(
                • placebo77 Re: Budowa Sunhouse 15.03.11, 13:35
                  Ja byłam w sobotę. Z budynku A zdjęli rusztowania. W środku (to co ja widziałam, chodząc tylko po interesujących mnie piętrach), to w niektórych mieszkaniach nie wszędzie są wylane podłogi. Generalnie chyba wszystkie są już otynkowane i widać że tynk ładnie schnie. Część klatki jest już pobielona.

Pozdrawiam
                  Placebo77
                  • cinus1 Re: Budowa Sunhouse 19.03.11, 15:14
                    I to mi się bardzo podoba że deweloper dał tak dużo zdjęć oby tak dalej i czekam na następne fotki z postępem prac;) Pozdrawiam Wszystkich Przeszłych Sąsiadów ;)..........;)
                    • cinus1 Re: Budowa Sunhouse 25.03.11, 12:49
                      Witam wszystkich przyszłych sąsiadów;)Poszukuje dobrego fachowca do remontu i wykonania kuchni.Proszę o pomoc.
                      Pozdrawiam
                      • cinus1 Re: Budowa Sunhouse 29.03.11, 09:51
                        Dostaliście aneksy do umowy??
                        podpisywać czy nie??bo dla mnie to jest nie zabardzo zrozumiałe
                        • radyjon Re: Budowa Sunhouse 30.03.11, 16:31
                          Mnie się te zmiany podobają. Nowe zapisy uniemożliwiają developerowi podniesienie ceny w jakiejkolwiek sytuacji , ani w przypadku większego metrażu, ani nawet w przypadku kolejnej podwyżki VAT. Nie będę również musiał prosić wspólnoty o zgodę na zaszklenie loggii, bo ta będzie częścią mojego lokalu. Nic więcej w tym aneksie nie ma.
                          • grzesi0s Re: Budowa Sunhouse 03.04.11, 08:11
                            o co chodzi z jakimś aneksem bo ja nic nie dostałem, jakieś poważne zmiany czy pierdoły? bo nie wiem, dzwonić, pisać czy poprostu olać..... a tak ogólnie to ładnie cisną na budowie nie? pozdrowionka
                            • cinus1 Re: Budowa Sunhouse 03.04.11, 16:02
                              I jeszcze jedna prośba do admina o nie kasowanie wiadomości!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                              • aries.1 Re: Budowa Sunhouse 03.04.11, 18:05
                                Jak pisałem z wątku dotyczącym administrowania forum, każdy post zawierający reklamę
                                zostanie usunięty. Przy ponownej próbie umieszczenia reklamy zostaniesz usunięty z grona użytkowników forum SUNHOUSE Pruszków.
                                • jaga-69 Re: Budowa Sunhouse 04.04.11, 15:18
                                  nie za ostro? pierwsze kłótnie, czyja to piaskownica?
                                  • 51lech Re: Budowa Sunhouse 04.04.11, 23:54
                                    jaga-69 napisała:

> nie za ostro? pierwsze kłótnie, czyja to piaskownica?

Areczka piaskownica;)i jego piasek heeeeeeeeeeeeee;)
                                    • placebo77 Re: Budowa Sunhouse 05.04.11, 09:32
                                      Sąsiedzi na Boga, jeszcze nie mieszkamy, a już jakieś zatargi. To nie wróży zbyt dobrze na przyszłość:(
    • jaga-69 Re: Budowa Sunhouse 08.04.11, 15:33
      ... może Aries ma etat w wybiórczej i musi tak. Byłam tam, ale adres mi uciekł i nie pamiętam - gdzie to było? Tylko proszę, bez reklam;)
      • mybarbie Re: Budowa Sunhouse 11.04.11, 16:58
        Budynek A wita sąsiadów :-)
        • jcbek Re: Budowa Sunhouse 11.04.11, 18:20
          W marcu kupiliśmy mieszkanie w budynku B. Pozdrawiamy sąsiadów :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka