Dodaj do ulubionych

Wróblewo 2-MSM Tarchomin

IP: 157.25.178.* 20.08.01, 11:12
Macie jakieś doświadczenia z tą spółdzielnią? Chcemy kupić mieszkanie na
osiedlu Wróblewo 2. A może odezwą się sąsiedzi?
Obserwuj wątek
    • Gość: Bartek Re: Wróblewo 2-MSM Tarchomin IP: *.wwpwp.it.pl 20.08.01, 11:19
      Gość portalu: mięta napisał(a):

> Macie jakieś doświadczenia z tą spółdzielnią? Chcemy kupić mieszkanie na
      > osiedlu Wróblewo 2. A może odezwą się sąsiedzi?
      Tak, ja mam doswiadczenia. Do końca zeszłego roku wplacilem zgodnie z umowa 100%
      ceny. I mialem dostac klucze. A tu sierpien sie konczy, a mojej klatki schodowej
      i sasiedniej jakos nie wykanczaja. Spoldzielnia twierdzi, ze wszystko placi,
      wykonawca twierdzi, ze nie dostaje kasy, juz od 3 miesiecy niektorzy podwykonawcy
      czekaja. A umowa jest tak skonstruowana, ze nie mozna wiele zrobic.
      Ale jak macie na oku mieszkanie juz oddawane do uzytku, moze i warto zaryzykowac,
      choc nie ma gwarancji, kiedy calosc zostanie oddana.

• Gość: mięta Re: Wróblewo 2-MSM Tarchomin IP: 157.25.178.* 20.08.01, 11:53
        No tak, byliśmy na budowie i widać, żę niwiele się tam dzieje. Mieszkanie jest
        w klatce A- która ma być oddana jako druga. Więc pewnie zaryzykujemy. Tylko
        ciekawe jak będzie z usuwaniem ewentualnych usterek. Nie wiesz czy dużo było
        usterek w mieszkaniach Wróblewa 1?
        A może inni nabywcy poradzą na co zwrócić uwagę?
        Pozdrowienia, sąsiedzie :)
        • Gość: Bartek Re: Wróblewo 2-MSM Tarchomin IP: *.wwpwp.it.pl 20.08.01, 12:25
          Gość portalu: mięta napisał(a):

> No tak, byliśmy na budowie i widać, żę niwiele się tam dzieje. Mieszkanie jest
          > w klatce A- która ma być oddana jako druga. Więc pewnie zaryzykujemy. Tylko
          > ciekawe jak będzie z usuwaniem ewentualnych usterek. Nie wiesz czy dużo było
          > usterek w mieszkaniach Wróblewa 1?
          > A może inni nabywcy poradzą na co zwrócić uwagę?
          > Pozdrowienia, sąsiedzie :)

No tak, klatki A i B wygladaja calkiem niezle. Wchodzcie w to, wchodzcie, to moze
          troche sie plynnosc spoldzielni poprawi.
          Niestety nic nie wiem na temat usuwania usterek.
          Milo miec juz sasiada.

• Gość: mięta Re: Wróblewo 2-MSM Tarchomin IP: 157.25.178.* 20.08.01, 14:01
            A co się dzieje kiedy spółdzielnia straci płynność? My dopłacamy i jeszcze
            spłacamy hipotekę na osiedlu?????????????????
    • Gość: A. Re: Wróblewo 2-MSM Tarchomin IP: 131.102.244.* 21.08.01, 09:33
      Byłam w podobnej sytuacji - po prawie dwóch latach 100% wpłaconej kwoty,
      odsetki do banku i kupa kasy za wynajmowany pokój. W zamian - stan surowy
      zamknięty (luty 2001). W mojej umowie było, ze jeżeli się spóźnią z ich winy o
      3 miesiące, to mogę odstąpić od umowy, a oni zwaracają mi całość w ciągu
      miesiąca. I to mnie uratowało. W marcu wycofałam (jako pierwsza, ale pewnie nie
      jedyna) pieniążki i przerzuciłam na następną, biało-niebieską inwestycję
      Faelbetu Invest. Mieszkam tam od maja, z 2xdziennie przechodzę obok Wróblewa i
      myślę sobie, jak to dobrze, że mnie tam już nie ma.... Pamiętajcie o jednym -
      to jest spółdzielnia, to nawet już jak wreszcie zamieszkacie i wykończycie, nie
      unikniecie tzw. wyrównań, których wysokość zna chyba dobry Bóg i pan prezes
      spółdzielni...
    • Gość: A Re: Wróblewo 2-MSM Tarchomin IP: 131.102.244.* 21.08.01, 09:56
      To już kiedyś pisałam na forum. Ku przestrodze....
      A.

MSM Tarchomin
      Autor: Gość portalu: adriana
      Data: 18-05-2001, 12:16:07 adres: 131.102.244.*

--------------------------------------------------------------------------------
      Mialo byc szybko, dobrze i tanio. A od samego poczatku byly problemy: a to z
      pozwoleniem na budowe, a to cena metra wzrosla o prawie 500 zl i doszedl
      obowiazkowy garaz. Ale termin oddania Wroblewa II na grudzien 2000 mial byc
      dotrzymany. Jeszcze w grudniu dostalam pismo, ze od konca stycznia zaczna
      przekazywac mieszkania (moje 35m2). W styczniu prezes zapewnial, ze w lutym, a
      lutym, ze w marcu. Pojechalam i zobaczylam, ze moje mieszkanko sfinansowane w
      100% sklada sie z ceglanych scian i okna. A odsetki od kredytu leca... W marcu
      po rozmowie z prezesem (inna dluga historia)obiecano mi zwrot pieniedzy. Slowa
      dotrzymano. Przerzucilam sie na sasiednia inwestycje w Faelbet i juz sie bez
      usterek wprowadzilam. A na Wroblewie wlasnie ocieplaja styropianem sciany...

--------------------------------------------------------------------------------

• MSM Tarchomin Gość portalu: adriana, 18-05-2001, 12:16:07

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka