Gość: Anna IP: *.konstancin.net 09.12.04, 20:08 Przy dobrym standarcie (lecz nie luksusie) ile wychodzi za 1 metr w Warszawie za bialy montaz ? Prosze o srednia.Bardzo dziekuje. Pozdrawiam Anna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: elw Re: Bialy montaz IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.12.04, 08:59 STANDARDZIE , nie "standarcie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Bialy montaz IP: *.konstancin.net 10.12.04, 11:03 Tak standart , ale z wyzszej polki np.gres a nie polskie plytki(tani standart), bo nie standart to najwyzszej klasy marmur. To mialam na mysli. Pozdrawiam dziekujac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Bialy montaz IP: *.konstancin.net 10.12.04, 11:06 Jasne, ze blad , tak standard, ale mowie bez akctentu. Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elw Re: Bialy montaz IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.12.04, 13:26 Wszystko zależy od tego jaki ten standard ma byc. U mnie został wstępnie wyceniony na ok. 500 zł/m2. Przyznam się, że nie wiem czy to duzo czy mało. Może inni mają lepsze info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Bialy montaz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 00:17 > np.gres a nie polskie plytki(tani standart), > bo nie standart to najwyzszej klasy marmur. co masz na myśli pisząc "biały montaż" i zaraz potem o gresie i metrach kwadratowych? przecież pod tym określeniem kryją się wyłącznie wszelkiego rodzaju baterie oraz wanny, brodziki, umywalki, miski ustępowe itd. jak to pomierzyć w m2? sprecyzuj o co Ci chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AM Re: Bialy montaz IP: *.konstancin.net 11.12.04, 18:53 Dziekuje za pomoc, tezza korekte. W mieszkaniu , ktore mi sie podoba nie ma dzwi, podlog.Trzeba zrobic tez lazienke, wc + kuchnie. W Polsce bywam czesto, ale nie mieszkam ponad 25 lat i powtarzam za developerem "brak bialego montazu". Moj maz jest inzynierem i twierdzi , ze tu jest bardzo drogo wiec musi obliczyc ile by to kosztowalo. Mieszkanie ma 160m2 + taras 30 + balkony, ale na tarasie jest zrobiona podloga. Jest 1 lazienka + wc .Drugie pomieszczenie z wc bym przeznaczyla na pralke i suszarke.Podlogi chce z drewna a lazienka - czesciowo chociaz gres lub marmur. W kuchni blat z granitu.A szafki , AGD - sredniej klasy.Sciany dzialowe, kontakty, kaloryfery sa. Dziekuje jak mi podpowiesz jak wyliczyc te srednia. W poniedzialek musze podjac decyzje czy dam rade finansowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Bialy montaz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 23:03 wydaje mi się, że dość dobrym przybliżeniem kosztów jest "kalkulator remontu" tutaj dom.gazeta.pl/czterykaty/0,51000.html . wprawdzie chodzi tam o remont, ale za to dość generalny. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś