Dodaj do ulubionych

CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH

• Gość: ECO CLASSIC Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.08.02, 09:36
      Gość portalu: ee napisał(a):

> Czas założyć tutaj taką czarna listę, będzie pomocna.
      > Proszę o wpisanie nazwy Developera z którym są jakieś problemy:
      >
      > Grupa ECO (Eco Classic) za wyjątkową niesłowność!
      • marbar0 Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH 21.02.03, 13:53
        Gość portalu: ECO CLASSIC napisał(a):

> Gość portalu: ee napisał(a):
        >
        > > Czas założyć tutaj taką czarna listę, będzie pomocna.
        > > Proszę o wpisanie nazwy Developera z którym są jakieś problemy:
        > >
        > > Grupa ECO (Eco Classic) za wyjątkową niesłowność!

Cześć myśle że to tej czernej listy należy dopisać firmę MAKRAN-HOLDING z
        Poznania i spółdzielnie mieszkaniowe która ona tworzy tj. sPółdzielnia
        Mieszkaniowa "Poznanianka", która na ul. Czystej w Poznaniu opóznia się z
        budową o ponad 1,5 roku, a także inne jej spółdzielnie mieszkaniowe
        np. "Lokator", lub "DOM". Strzeżcie się i czytajcie dokładnie umowę zanim
        zdecydujecie się na zakup mieszkania spółdzileczo lokatorskiego. MAKRAN nie
        płaci podwykonawcom mimo że dostaje kredyty z krajowego funduszu
        mieszkaniowego. Same przewałki. Niestety jestem już 1000 zł w plecy bo
        podpisalam umowę wstępną tzw. zlecenie rezerwujące lokal zanik dowiedzialam się
        czegoś na temat tej firmy.
        Pozdrawiam Marta
    • anna-kaminska Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH 29.08.02, 14:58
      Dopisuję jeszcze jedną firmę (jednoosobowa spółka cywilna) działającą od 20 lat
      w branży budowlanej. Jest to Zakład Robót Budowlanych "Elbex" - Alicja
      Olechowska z siedzibą w Grodzisku Mazowieckim. Właścicielka jest posłanką
      Platformy Obywatelskiej Sejmu obecnej kadencji. Po objęciu funkcji posłanki
      odgrażała się, że zawiesi działalność, ale wydaję mi się, że cały czas działa.
      Nie jestem pewna.
      Wybudowała dwa budynki wielorodzinne w Pruszkowie - na Stalowej i na
      Przemysłowej. Popełniła podstawowe błędy budowlane, np. źle zamontowane
      parapety, zapadająca się miejscami kostka na podwórzu, podejrzenie o
      nieprawidłową izolację pionową fundamentów. Nie wspomnę już o mansardowym
      mieszkaniu na trzecim piętrze, którego właściciele złożyli pozew do sądu o
      odstąpienie od umowy kupna.
      • Gość: A INVEST-DLS oraz PEAB IP: *.net.external.hp.com 13.09.02, 23:39
        Bardzo proszę o wszelkie informacje na temat dwóch firm deweloperskich,
        działających w Warszawie:

INVEST-DLS Sp. z o.o. oraz PEAB Sp. z o.o.
        =================================================

Kupiłem od nich mieszkanie w bloku przy ulicy Międzyborskiej. Termin oddania
        minął wraz z końcem czerwca 2002, a blok nadal nie jest podłączony do sieci
        energetycznej i oczywiście nie ma liczników...

Dzięki z góry
        pozdrawiam,
        A.
    • Gość: mieszkaniec AGROMAN IP: *.brpd.gov.pl / 192.168.25.* 02.09.02, 09:25
      Najnowsze dziecko warszawskie. pierwsza inwestycja i od razu wpadka, za wpadką
      a do tego kłamią. Ich hasło "Bezpieczne osiedle- szczęśliwych ludzi" po
      kradziezy w lokalu na strzezonym osiedlu zmienią zapewne na" Niebezpieczne
      osiedle- znerwicowanych ludzi"
      • Gość: Grzegorz K. Re: Czarna lista developerów IP: 195.117.48.* 02.09.02, 16:04
        A co z Krakowem? Prawie kupuję mieszkanie od jednej z tutejszych firm (Quattro
        s.c.), więc rad bym usłyszeć coś o tej i innych budujących właśnie w Krakowie.
        • Gość: kasia PANORAMA sp. z o.o. Gdynia (os. Fikakowo) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 20:46
          Naciagacze i kretacze. Sprzedaja mieszkania opomiarowane a nastepnie kaza
          placic za dodatkowe metry ktorych nie ma !!!!

Pozdrowienia dla przyszlych mieszkancow budynku Y budowanego 50m od obwodnicy
          trojmiejskiej

Kasia
        • Gość: miki NA SKRAJU MIASTA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.01.05, 18:43
          uwaga na firmy o tej i im podobnych nazwach...nieprawdopodobne problemy...
          • Gość: eli na skraju mias Re:Na skraju miasta IP: 212.180.156.* 15.03.06, 10:49
            Miki, czy moge Cie prosic o jakieś szczegóły na temat tej nieudanej współpracy z Na skraju miasta?
            Własnie planuje od nich kupic mieszkanie
      • Gość: sąsiad Re: AGROMAN IP: 62.233.165.* 02.09.02, 20:14
        Panie K., naprawdę to, że jesteś Pan pieniacz to nie znaczy, że wszyscy
        mieszkańcy osiedla się identyfikują z Pana problemami. Ja właśnie odebrałem
        mieszkanie i wszystkim życzę takiego ogródka i tak równych ścian na osiedlu o
        tak przyjemnej zabudowie, za naprawdę rozsądną cenę. A że jest opóźnienie, to
        jako realista oceniałem, że będzie większe, gdy we wrześniu zeszłego roku
        oglądałem PUSTE pole na którym miało stanąć nasze osiedle. Włamania zdarzają
        się na każdej budowie, szczególnie jak się zostawia otwarte okno.

Pozdrawiam i radzę się wycofać z inwestycji (zawsze można rozwiązać umowę) bo
        obawiam się takiego członka wspólnoty mieszkaniowej, który sieje panikę i
        defetyzm. Gdybym pracował w brpd to też bym pewnie był taki
        sfrustrowany. :))))))))
        • Gość: winnik Re: AGROMAN IP: *.arip.com.pl 03.09.02, 09:24
          miły kolego, jak tak narzekasz na swojego dewelopera to może rzeczywiście
          sprzedaj tam mieszkanie i kup sobie (lub najlepiej wybuduj sobie domek) i nie
          będziesz narzekał, będziesz siedział cały czas na budowie i pilnował żeby
          wszystko było OK.
          Mi gdyby się nie podobało, to bym się wyprowadził (po co mieć cały czas
          problemy).
          A tak poza tym to powiedz w którym budynku mieszkasz lub moze dopiero będziesz
          mieszkał?
        • pawelk74 Re: AGROMAN 03.09.02, 12:11

> Panie K., naprawdę to, że jesteś Pan pieniacz to nie znaczy, że wszyscy
          > mieszkańcy osiedla się identyfikują z Pana problemami.

Oj Sąsiedzie to Tobie tak zalezy na identyfikacji z osiedlem, jeśli tak to
          napisz o swoich szczęśliwych chwilach (jesli takie były) to mieszkańcy osiedla
          może zidnetyfikują się z Tobą.
          Ja właśnie odebrałem
          > mieszkanie i wszystkim życzę takiego ogródka i tak równych ścian na osiedlu o
          > tak przyjemnej zabudowie, za naprawdę rozsądną cenę.
          To co życzysz Tym na parterze, wody w ogródku, a równe ściany to moze tylko
          wybrańcy dostali. Lepeij pomaluj mieszkanie, to zobaczysz, jakie Te ściany sa
          równe. Oj a co do przyjemnej zabudowy to chyba masz na myśli z góry nie znany
          termin, bo jak na razie to krajobraz jest księżycowy. Kup kalosze bo bęzie
          padał deszcz, chyba że błoto Ci nie przeszkadza.

A że jest opóźnienie, to jako realista oceniałem, że będzie większe, gdy we
          wrześniu zeszłego roku oglądałem PUSTE pole na którym miało stanąć nasze
          osiedle.
          Oj Panie Realisto to mieszkanie kupiłeś na piękne oczy handlowców i rozumiem że
          jeszcze tak 6 miesięcy opóźnienia nie zrobi żadnej róźnicy.

Włamania zdarzają się na każdej budowie, szczególnie jak się zostawia otwarte
          okno.
          Zgadza się zdarzają, zwłaszcza,że okno jest otwarte, ale od czego sa
          ochorniarze na budowie. W nocy może śpią?
          >
          > Pozdrawiam i radzę się wycofać z inwestycji (zawsze można rozwiązać umowę) bo
          > obawiam się takiego członka wspólnoty mieszkaniowej, który sieje panikę i
          > defetyzm.
          Równiez pozdrawiam, ale tych co mają zdrowy rozsądek i nie zachwycją się tak
          makietą budowy i kwiecistym językiem Agromana.

Gdybym pracował w brpd to też bym pewnie był taki sfrustrowany. :))))))))
          Gratuluję poczucia humoru i bystrości, ale wiedz o tym Panie , że prawienie
          złośliowści nie świadczy o mądrości - tylko o braku kultury , a z takim
          człowiekiem to nikt nie chce mieszkac.
          • Gość: Skaut Re: AGROMAN IP: *.waw.cdp.pl 04.09.02, 15:15
            Kilka dni temu na sasiedzkiej grupie dyskusyjnej poddalem pod watpliwosc
            propozycje wpisania na tutejsza Czarna Liste 'naszego' Agromana. Jednak okazalo
            sie, ze znalazl sie jeden frajer, ktory postanowil zaistniec na forum.
            Losiu - nikt Ci nie kazal kupowac nowego mieszkania. Na wtornym rynku jest
            lokali mnostwo - do wyboru i koloru. Po co szarpiesz sobie nerwy? Jak nie
            wiedziales, ze firmy budowlane ZAWSZE maja opoznienia, to bylo zapytac kogos
            rozsadnego...
            Chlopie - daj sobie spokoj i pseudo-wywodami nie staraj przekonac innych do
            swoich racji. Nie podoba sie - sprzedaj mieszkanie w dwukondygnacyjnym bloku,
            na strzezonym osiedlu, z alarmem, drzwiami gerda, gladziami gipsowymi i szybami
            antywlamaniowymi w oknach.
            Pewnie nikt nie bedzie chcial go od Ciebie kupic, pechowcu...
            I nie wk... ludzi.
            • Gość: matie Re: AGROMAN IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 04.09.02, 15:29
              Gość portalu: Skaut napisał(a):

> Kilka dni temu na sasiedzkiej grupie dyskusyjnej poddalem pod watpliwosc
              > propozycje wpisania na tutejsza Czarna Liste 'naszego' Agromana.

<M> Skaut - to ja zaproponowalam wpisanie Amana na czarna liste, ale nie ta :))
              Chodzilo o liste, tworzona przez dziennikarke Rzeczpospolitej. Ale widze i
              ciesze sie, ze nie jestem osamotniona w swojej ocenie A-mana.

Natomiast nie rozumiem braku kultury i pochopnych ocen innych ludzi i ich
              pogladow.

M.
            • beatka33 Re: AGROMAN 21.02.03, 11:51

> Kilka dni temu na sasiedzkiej grupie dyskusyjnej poddalem pod watpliwosc
              > propozycje wpisania na tutejsza Czarna Liste 'naszego' Agromana. Jednak
              okazalo
              > sie, ze znalazl sie jeden frajer, ktory postanowil zaistniec na forum.

Ma rację niedawno czytałam na forum Brzeziny wypowiedź kogoś kto pofatygował
              się do KRS na ostatnie sprawozdania, po przecztaniu szybko wycofał się z checi
              kupna mieszkania w Agromanie

Jak nie wiedziales, ze firmy budowlane ZAWSZE maja opoznienia, to bylo zapytac
              kogos
              > rozsadnego...
              Kolejna nieprawda nie zawsze mają opóźnienia znam kilka budów gdzie co do dnia
              oddali budynek

Nie podoba sie - sprzedaj mieszkanie w dwukondygnacyjnym bloku,
              > na strzezonym osiedlu, z alarmem, drzwiami gerda, gladziami gipsowymi i
              szybami
              >
              > antywlamaniowymi w oknach.
              > Pewnie nikt nie bedzie chcial go od Ciebie kupic, pechowcu...
              > I nie wk... ludzi.

Pewnie że nikt nie będzie chciał kupić, bo albo podawana przez was cena jest
              nierealna albo wyposażenie (na strzezonym osiedlu, z alarmem, drzwiami gerda,
              gladziami gipsowymi i szybami antywlamaniowymi w oknach.) bo za tą cenę nie
              można uzyskać takiej jakości chyba tylko subsytuty: drzwi o nazwie gerda, okna
              wyklejone folią antywłamaniową, a ochrona już się sprawdziła - nie umie
              upilnować pustego jeszcze osiedla ..... godne to wszystko polecenia i reklamy

• Gość: matie Re: AGROMAN IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 04.09.02, 15:16
            > Ja właśnie odebrałem
            > > mieszkanie i wszystkim życzę takiego ogródka i tak równych ścian na osiedl
            > u o
            > > tak przyjemnej zabudowie, za naprawdę rozsądną cenę.

<M> Sorry, ale to jakas pomylka. Malo brakowalo a ogrodki bylyby ogolnie
            dostepnymi trawnikami, odplyw rynien jest wprost do ogrodka, tuz obok wylewki
            (tarasu), poza tym na terenie owego wspanialego ogrodka mam umiejscowione dwie
            studzienki.
            Wg mnie to nie jest super ogrodek :(

> A że jest opóźnienie, to jako realista oceniałem, że będzie większe, gdy we
            > wrześniu zeszłego roku oglądałem PUSTE pole na którym miało stanąć nasze
            > osiedle.

<M> No i co?? Ja nie jestem budowlancem, jak mi developer sprzedaje mieszkanie
            i mowi ze bedzie gotowe na konkretna date to ma byc. I nie ma tu o czym
            dyskutowac.
            > >
            > > Pozdrawiam i radzę się wycofać z inwestycji (zawsze można rozwiązać umowę)

<M>Niestety nie. Trzeba znalesc jakiegos jelenia na swoje miejsce.

Podsumowujac jestem zdecydowanie za wpisaniem Agromanan na czarna liste. Zycze
            dobrze ludziom i nie polecam tego developera.
            M.
          • Gość: LS Trochę rozsądku IP: 195.136.95.* 16.09.02, 16:21

> To co życzysz Tym na parterze, wody w ogródku, a równe ściany to moze tylko
            > wybrańcy dostali. Lepeij pomaluj mieszkanie, to zobaczysz, jakie Te ściany sa
            > równe. Oj a co do przyjemnej zabudowy to chyba masz na myśli z góry nie znany
            > termin, bo jak na razie to krajobraz jest księżycowy. Kup kalosze bo bęzie
            > padał deszcz, chyba że błoto Ci nie przeszkadza.

Niedaleko, na Kondratowicza ludzie zainwestowali w kupno mieszkania w pewnej
            spółdzielni. Nieby wszystko OK, ale musieli dopłacić 600 PLN do metra
            kwadratowego żeby odebrać mieszkania (zgodnie z zasadami udziału w
            spółdzielni). Teraz niektórzy muszą te upragnione mieszkania wynajmować żeby
            spłacić długi. Chcesz z nimi porozmawiać o krzywych ścianach i ogródku?

> Oj Panie Realisto to mieszkanie kupiłeś na piękne oczy handlowców i rozumiem
            że
            >
            > jeszcze tak 6 miesięcy opóźnienia nie zrobi żadnej róźnicy.

Opóźnienie było spowodowane tym, że zbankrutował jeden z podwykonawców i trzeba
            było znaleźć następnego. Ja czekam na mieszkanie na BIII i w sumie też byłem
            zły że prawie że przed podpisaniem umowy zmienili termin z czerwca na wrzesień.
            takie ryzyko też trzeba uwzględnić. A generalnie to przeczytaj mistrzu umowę i
            zgłoś się po 10% kary umownej. I jedź na wakacje. Tylko nie mów o tym ludziom z
            Kondratowicza.

> Włamania zdarzają się na każdej budowie, szczególnie jak się zostawia
            otwarte
            > okno.
            > Zgadza się zdarzają, zwłaszcza,że okno jest otwarte, ale od czego sa
            > ochorniarze na budowie. W nocy może śpią?

Nie licz na dobrą ochronę jak całość nie jest ogrodzona. Dopiero wtedy będzie
            skuteczna.

> Równiez pozdrawiam, ale tych co mają zdrowy rozsądek i nie zachwycją się tak
            > makietą budowy i kwiecistym językiem Agromana.

Mistrzu trzeba się było zapytać o doświadczenie w inwestycjach, którego NIE
            MAJĄ bo to ich pierwszy projekt. Jeżeli się nie zapytałeś - to Twój problem.
            Jeżeli tak - to trzeba było wziąć na to poprawkę.

Mam wrażenie że czarna lista miała raczej służyć przestrogom przed takimi
            oszustami jak War-Invest gdzie ludzie potopili kasę i ratunku nie ma, czy też
            fuszerce a'la JWC. Trochę tych ludzi trzęsie jak czytają że stawiasz ich
            problemy na równi z 4-ro miesięcznym opóźnieniem i nie takim ogródkiem.

Pozdrawiam i życzę pogody ducha SĄSIEDZIE !!!!!!

LS
            • Gość: matie Re: Trochę rozsądku IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 18.09.02, 11:01
              >
              > Niedaleko, na Kondratowicza ludzie zainwestowali w kupno mieszkania w pewnej
              > spółdzielni. Nieby wszystko OK, ale musieli dopłacić 600 PLN do metra
              > kwadratowego żeby odebrać mieszkania (zgodnie z zasadami udziału w
              > spółdzielni).

<M> No wlasnie zgodnie z zasadami - to co nie znali tych zasad??

> Opóźnienie było spowodowane tym, że zbankrutował jeden z podwykonawców i
              trzeba
              >
              > było znaleźć następnego.
              A co to mnie obchodzi????????? Jak zbankrutuje nastepny to mam czekac jeszce 2
              lata????????? A-man powinien wiedziec z kim sie wiaze!!!!!! Kodeks handlowy
              bardzo dokladnie okresla, odpowiedzialnosc w takiej sytuacji. Odpowiedzialnosc
              ta spoczywa na A-manie.

Ja czekam na mieszkanie na BIII i w sumie też byłem
              > zły że prawie że przed podpisaniem umowy zmienili termin z czerwca na
              wrzesień.
              <M> Powinienes byc wlasnie zadowolony. Gdyby do mnie zadzwoniono w polowie
              inwestycji z wiadomoscia co i jak tez bym sie ni wkurzala.
              Ale nie - prosto w oczy wszyscy moiwa, ze wszystko bedzie w terminie. Wiesz co
              to chodzi o szacunek do klienta. Jak sie tego szacunku nie ma to sie traci
              dobre imie. W przypadki A-mana na samym poczatku dzialanosci To przykre. Prezes
              powinien wyciagnac wnioski i wymienic kadre, a zwlaszcza jednego pana P. To na
              pewno poprawiloby reputacje.

> Mistrzu trzeba się było zapytać o doświadczenie w inwestycjach, którego NIE
              > MAJĄ bo to ich pierwszy projekt. Jeżeli się nie zapytałeś - to Twój problem.
              > Jeżeli tak - to trzeba było wziąć na to poprawkę.

<M> O tej kwestii tez prawo mowi bardzo wyraznie. A-man podejmujac sie takiej
              dzialnosci jednoczesnie oswiadcza, ze jest specjalista w tej dziedzinie.
              >
              > Mam wrażenie że czarna lista miała raczej służyć przestrogom przed takimi
              > oszustami jak War-Invest gdzie ludzie potopili kasę i ratunku nie ma, czy też
              > fuszerce a'la JWC. Trochę tych ludzi trzęsie jak czytają że stawiasz ich
              > problemy na równi z 4-ro miesięcznym opóźnieniem i nie takim ogródkiem.

<M> Zyjesz ciagle w PRL-u. Alternatywy 4 to dobre jako komedia, a nie w zyciu.
              Sorry, ale jezeli ktos decyduje sie na mieszkanie w JWC......... brak mi slow.
              >
              > Pozdrawiam i życzę pogody ducha SĄSIEDZIE !!!!!!
              >
              > LS

Ja rowniez pozdrawiam - bardzo pogodnie
              M.
            • Gość: seniora Re: Trochę rozsądku IP: *.acn.pl 17.06.03, 13:34
              Racja! Zbankrutował jeden z wykonawcow. wszystko dzięki niepłacącym za usługi.
              Podziekujcie np. Drmiexowi, i tym podobnym zlodziejom. My kupujemy mieszkania,
              wykonawcow najmuje sie po minimalnych kosztach, a roznica trafia do kieszeni,
              badz to SM badz to developpera. Albo w ogole nie placa pod byle pretekstem, my
              placimy sumy z kosmosu a oni to wszystko do swojej kieszeni. I jeszcze te
              firemki budujace upadaja i kolejne setki ludzi bez pracy, a developer tylko sie
              smieje
      • Gość: sąsiad Re: AGROMAN IP: *.eds.com 06.09.02, 12:08
        Tak, proponuję sprzedać szybko mieszkanie i wyprowadzić się w jakieś inne zacne
        miejsce gdzie wszystko będzie idealne. Chociaż pewnie i tak kolega by coś tam
        znalazł i zaczął narzekać. Ja na razie nie mam większych, tzn. takich aby
        wyciągać je na publiczne forum, powodów do narzekań.

pozdrawiam
    • Gość: kolo Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH- AKMEN IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.09.02, 15:59
      Ja też kupowałem mieszkanie przez Interarti od developera o nazwie AKMEN.
      Gorąco odradzam - budowa trwała wieki opóźnienie 2 lata, bez przerwy jakieś
      kłopoty, ciągłe nerwy i niepewność a na koniec problemy z podpisaniem aktów
      notarialnych. Sam Akmen zapewne lada moment upadnie, ale prezesi założą pewno
      następna spółkę. Jeśli usłyszysz takie nazwiska jak Szkuta czy Sychowicz
      (notabene ta sama klika co Warinvest, nie wiem jakie mają powiązania, ale znają
      sie dobrze) to omijaj taką firmę z daleka.

Pozdrawiam
    • Gość: krzysztof edbud z Kabat IP: 157.25.130.* 05.09.02, 11:33
      popytajcie ludzi tam mieszkających... np . Zaruby 9, Bronikowskiego itp.
      • Gość: A INVEST-DLS oraz PEAB IP: *.net.external.hp.com 13.09.02, 23:46

Kupiłem od nich mieszkanie w bloku przy ulicy Międzyborskiej. Kłamią w żywe
        oczy i są tak bezczeli, że aż ogarnia mnie zdumienie - nie spotkałem dotąd
        tak "pomysłowych" i "kreatywnych" oszustów. Przypominają zimną obślizgłą rybę -
        dotykasz jej, a ona już po drugiej stronie stolika...
        Termin oddania minął wraz z końcem czerwca 2002, a blok nadal nie jest
        podłączony do sieci energetycznej i oczywiście nie ma liczników... W dodatku
        nie wykończona jest nadal klatka schodowa (kładą terakotę na schodach).

Teraz zmuszają nas do podpisania aktów notarialnych - zgadzać się, czy nie
        zgadzać?

Dzięki z góry
        pozdrawiam,
        A.

• Gość: Beata Re: INVEST-DLS oraz PEAB IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.02, 11:07
          Jeśli chodzi o INVEST-DLS to w 2000 roku ogłosili początek budowy przy ul.
          Samarytanki. Termin rozpoczęcia marzec 2000 od tego momentu zmieniło się tylko
          tyle:
          1. ogrodzony od frontu "plac budowy"
          2. zorganizowanie grilla na miejscu planowane budowy + rozdawanie baloników i
          ulotek
          3. wykopanie dołu pod budowę - w tej chwili jest to jezioro ze względu na
          podmokły teren zebrała się w nim woda
          4. zwiezienie kilku kontenerów
          5. zmiana napisu na tablicy reklamowej: termin rozpoczęcia budowy marzec 2002

Podsumowanie:
          1 brak jakichkolwiek dalszych działań (mieszkam niedaleko i codziennie
          obserwuję)
          2 brak nawet ochrony tych kilku baraków i "jeziora" oraz nasypu nad nim.
          A wiadomo, że takie miejsca kuszą dzieci.
          Czemu to piszę? Ponieważ TYLKO CUDEM NIE WPLĄTAŁAM SIĘ W TO BAGNO W 2000 ROKU.
          OBAJ PREZESI BARDZO NAMAWIALI MNIE NA KUPNO NAJLEPIEJ ŻEBYM WPŁACIŁA 100%
          WARTOŚCI, GWARANTUJĄC MI BRAK PODWYŻKI.

DLATEGO WSZYSTKICH OSTRZEGAM UWAŻAJCIE NA NICH. SŁYSZAŁAM OSTATNIO OPINIĘ
          OSOBY, KTÓREJ KTOŚ ZNAJOMY "KUPIŁ MIESZKANIE" NA SAMARYTANKI ŻE ZBIERALI TAM
          PIENIĄDZE NA BUDOWĘ INNEGO BUDYNKU TAK SAMO JAK WAR INWEST KTÓRY RÓWNIEŻ
          OSZUKAŁ W TEN SAM SPOSÓB A PREZESI WYLĄDOWALI NA BARDZO KRÓTKO W WIĘZIENIU.

Podsumowanie
          • Gość: Mieetek Re: INVEST-DLS oraz PEAB IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.03, 21:11
            Nie ma uczciwych developerow,
            taki jest system,

Mieetek
          • Gość: tonik2@gazeta.pl Re: INVEST-DLS oraz PEAB IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 19.09.03, 21:11
            zastanawiam sie jakim cudem ludzie zgadzaja sie na kupowanie mieszkanie, ktore
            i tak niewiadomo ile bedzie kosztowac. robie w tym biznesie i wiem jak to
            powinno wygladac. u mnie klientow traktuje sie powaznie, oczywiscie, mamy
            usterki - jest od tego specjalna sluzba do usuwania tego. ale klient z gory
            kupujac mieszkanie, wie ile bedzie ono go kosztowac. a podwykonawcy nie maja z
            nami lekkiego zycia - jestesmy wymagajacy pod wzgledem jakosci, mimo, ze nie
            budujemy luksusowych rzeczy.
            • joya Piaskowa, AMA BUD 01.03.04, 11:44
              Bardzo podobała mi sięT woja trzeźwa wypowiedz, czy masz jakieś skojarzenia z
              firmą w/w? Ama Bud, budowali na Teklinku, teraz koło Powązkowskiej.
              Pzdr Joya
        • Gość: As Re: INVEST-DLS oraz PEAB IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.10.02, 10:22
          Gość portalu: A napisał(a):

> Bardzo proszę o wszelkie informacje na temat dwóch firm deweloperskich,
          > działających w Warszawie:
          >
          > INVEST-DLS Sp. z o.o. oraz PEAB Sp. z o.o.
          > =================================================
          >
          > Kupiłem od nich mieszkanie w bloku przy ulicy Międzyborskiej. Kłamią w żywe
          > oczy i są tak bezczeli, że aż ogarnia mnie zdumienie - nie spotkałem dotąd
          > tak "pomysłowych" i "kreatywnych" oszustów. Przypominają zimną obślizgłą
          rybę -
          >
          > dotykasz jej, a ona już po drugiej stronie stolika...
          > Termin oddania minął wraz z końcem czerwca 2002, a blok nadal nie jest
          > podłączony do sieci energetycznej i oczywiście nie ma liczników... W dodatku
          > nie wykończona jest nadal klatka schodowa (kładą terakotę na schodach).
          >
          > Teraz zmuszają nas do podpisania aktów notarialnych - zgadzać się, czy nie
          > zgadzać?
          >
          > Dzięki z góry
          > pozdrawiam,
          > A.
          >
          Tak, wiadomo - szwedzkie gowno - wiem cos o tym...
          • Gość: eee Re: INVEST-DLS oraz PEAB IP: *.dip.t-dialin.net 18.10.02, 09:40
      • Gość: mieszkanka Re: edbud z Kabat IP: *.acn.waw.pl 06.01.05, 22:36
        Hmmm, mieszkam przy Zaruby i jakos nie mam problemow z Edbudem...ciekawe...
    • Gość: A INVEST-DLS oraz PEAB IP: *.net.external.hp.com 13.09.02, 23:48
      (jeszcze raz, bo bardzo mi zależy na odpowiedzi)
      ----------------------------------------------------------------------

Kupiłem od nich mieszkanie w bloku przy ulicy Międzyborskiej. Kłamią w żywe
      oczy i są tak bezczeli, że aż ogarnia mnie zdumienie - nie spotkałem dotąd
      tak "pomysłowych" i "kreatywnych" oszustów. Przypominają zimną obślizgłą rybę -
      dotykasz jej, a ona już po drugiej stronie stolika...
      Termin oddania minął wraz z końcem czerwca 2002, a blok nadal nie jest
      podłączony do sieci energetycznej i oczywiście nie ma liczników... W dodatku
      nie wykończona jest nadal klatka schodowa (kładą terakotę na schodach).

Teraz zmuszają nas do podpisania aktów notarialnych - zgadzać się, czy nie
      zgadzać?

Dzięki z góry
      pozdrawiam,
      A.
      • Gość: Maciek Re: INVEST-DLS oraz PEAB IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.02, 10:34
        Witam,
        wspołczuję, ale DEVELOPER w 90% procentach to kanciarz.
        Ale do rzczy. Chodzi o to, żeby CI pomóc.
        Jeśli was zmuszają do aktów notarialnych, to muszą mieć w tym interes.
        Czy są to akty na hipotekę ? Czyli podpisalibyście przejęcie wszelkich zobowiąń
        tych złod.. na was. Pewnie tak jest,a jeśli nawet nie ma w tej chwili wpisów w
        księgach wieczystych to mogą pojawić się w ostatniej chwili ( sprawdźcie księgi
        to niewiele kosztuje, lub prawie nic).

Najlepiej wynajmij dobrego prawnika. Wiem, że jest to nieprzyjemna rada, ale
        większość kłopotów u kupujących mieszkania od tych złodzie... wynika z
        klasycznego błędu: walki amatorów z zawodowymi oszustami. Prawnik to podstawa.
        Niestety jest to mniejsze zło w tym momencie.

Pozdrawiam i życzę powodzenia.

• Gość: Zysiak Re: Viterra Development IP: krecik:* / 192.168.2.* 17.06.03, 09:33
        Czy wiecie coś o Viterra Development i VitaPark buduje Marciniak S.A.
    • Gość: Doti Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: 213.76.173.* 15.09.02, 08:39
      BUDOTEX - WROCŁAW
      Prawie kupiłam od nich mieszkanie przy ul.Cukrowej we Wrocławiu - czy macie
      jakieś informacje na ich temat???
      (Przed.Budowlane "Budotex"sp.z o.o.,siedziba-Wrocław,ul.Wałbrzyska 29)
      Pozdrawiam
      • Gość: marcinsk Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: *.waw.cdp.pl 17.09.02, 13:07
        witam,

ja kupiłem od Budotex'u mieszkanie w zeszłym roku, nie było problemów, nawet
        jak spóźniłem się parę dni z płatnościami, jak dla mnie (mieszkam już ok 0,5
        roku) jest OK
        pozdrawiam Marcin
        • Gość: uuu Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: *.dip.t-dialin.net 16.10.02, 12:58
      • Gość: Michal Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: *.dip.t-dialin.net 10.10.02, 16:30
      • Gość: magf Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: 212.127.78.* 15.10.02, 15:38
        Ja też prawie co kupiłem u nich mieszkanie na cukrowej. Co sądzisz o Budotex'e?
        Tacy nie za mili są jak się do nich dzwoni, nie mówiąc że niektórzy są zupełnie
        nie zorientowani w temacie.
      • Gość: pio Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: *.radiozet.com.pl 08.11.02, 20:43
        Czy ktoś miał jakieś doświadczenia z firmą MARVIPOL? Budują w Warszawie i mam
        zamiar skorzystać z ich usług. Dotychczasowe ich dzieła wyglądają nieźle ale
        nigdy nie wiadomo...
        • Gość: aga Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: 195.94.196.* 07.10.03, 14:38
          Kolezanka kupila (apartament 100m2) rok temu na Stawki i jest szczesliwym lokatorem
          juz zalozyli wspólnote . Poprawki lekkie byly ale to jak wszedzie , jest ok
    • Gość: wróg nr 1 Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: *.mcnet.pl / *.k.mcnet.pl 18.09.02, 14:59
      Uwaga na Idealne Mieszkanie i Bitron Service - pan Bergtold i Sarama !!!
      np. Osiedle Fasolowa!
    • Gość: Anka Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: *.itc.pw.edu.pl.itc.pw.edu.pl / 192.168.155.* 07.10.02, 13:05
      Ja tez zamierzam kupic mieszkanie w najblizszym czasie. Czarna lista bardzo mnie
      interesuje... Zastanawia mnie jednak dlaczego tylko deweloperzy, szczerze mówiac ciarki
      mnie przechodza jak myslę o spoldzielniach. Mój brat zaangazowal sie w jedna, ktora buduje
      na Strumykowej na Tarchominie. Nazwy nie pamietam - nastepnym razem uzupelnie. Mnieli
      budowac tanio - bodajze w 1999r jak podpisali umowe to cena miala byc 1900 zl/m2, obecnie
      juz prawie dochodzi do 3000 zl/m2, a mieszkania wciaz nie ma. Latem poszla pogloska, ze
      zbankrutowali - wiec co tu robic - wycofac pieniadze (ale kiedy i czy w ogóle zwróca?), a
      tym samym oddac podatek, stracic ksiazeczke mieszkaniowa...itd To byl duzy klopot dla
      mojego brata, ale tez i jego decyzja!
      Zastanawia mnie czy ci którzy sie udzielaja, a kupili mieszkanie - czy wczesniej sprawdzali
      dewelopera/spoldzielnie? jak?, czy czytali umowe z prawnikiem? itd. Moze obok czarnej listy
      deweloperów nalezałoby załozyc listę jak sprawdzac firmy budowlane?
      A swoja droga - spoldzielnie maja sztywne umowy, nie wiele mozna wynegocjowac,
      deweloperzy - teoretycznie daja szanse negocjowanie umow.
      Poza tym, nie dziwia mnie opoznienia na budowach, ani problemy finasowe firm budujacych -
      jest tak jak we wszystkich dzialach gospodarki. Budownictwo tez padlo! Szkoda tylko, ze to
      przyszli lokatorzy musza tak wiele ryzykowac jesli chca miec swoj wlasny kat.
      Pozdrawiam,
      Anka
      • Gość: kasia Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: 62.233.138.* 07.10.02, 15:11
        Ja kupiłam mieszkanie od firmy "Serwbud", która buduje i dysponuje moimi
        pieniedzmi, ale pelnoprawnym włascicielem tejze inwestycji bedzie spóldzielnia
        wola. Ja jestem (jak na razie) zadowolona z postępu i zaawansowania inwestycji.
        Płacę w ratach równolegle z zaawansowaniem, takze nie ma problemu, ze
        nadpłacam - jesli spozniaja sie z wytyczonym harmonogramem budowy, po prostu
        nie płace i juz.Jak na razie wszystko jest ok. Już ocieplają i maluja budynek.
        Oprocz umowy z Serwbudem, podpisywalismy umowe ze spoldzielnia. Wiesz fakt jest
        taki, ze jak cos ma byc to i tak bedzie, chocbys sprawdzala firme nie wiadomo
        gdzie. Np. sprawdzasz hipoteke, ktora i tak moze byc nie wazna, wiec czy jest
        jakis sens sprawdzania????? Najwiecej mowia ci "wywiady" klientow poprzednich,
        sa bardziej wiarygodnii.
        A tak prawde mowiac - MODLITWA, MODLITWA i jeszcze raz ...
        Taki mamy kraj, w ktorym anarchia rządzi!!!!
        Powodzenia
        Kasia
        • Gość: R&P Sm WOLA IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 09.11.02, 21:58
          czesc, czy mozesz nam cos wiecej powiedziec o doswiadczeniach z sm Wola. my
          wlasnie chcemy kupic mieszkanie w Nadbudowie Rzymowskiego. Robi to Poldomus
          Develpoment, ale blok nalezy do sm Wola. Mamy podpisac dwie umowy: z
          developerem i ze spoldzielnia.
          Nic o nich nie wiemy, ale wyglada na to, ze budowa idzie pelna para. oddanie w
          grudniu.

czekamy na jakies wiesci
          • Gość: Banitka Re: Sm WOLA IP: *.WILO.PL 19.12.02, 11:12
            Czy uzyskaliscie jakieś info? Ja własnie stoje tez przed taką decyzją i nic nie
            moge znalezc o tym developerze. Podpisaliscie umowy?
            Odezwijcie się i ew. podajcie swoje namiary mczesc informacji zebralam.
      • Gość: zawiedziona na JW JW CONSTRUCTION - koszmar IP: *.alcatel.pl 24.02.03, 09:42
        Lojalnie przestrzegam przed JW, biorą pieniądze, obracają nimi, opóźnienia
        średnio ok. R O K U, inwestycje zadłużone, nie ma możliwości wyegzekwowania od
        nich rekompensaty z tytułu opóźnień. Po wpłaceniu kasy klient jest dla nich
        udręką, która chciałaby mieszkanie............
    • Gość: Bazyli Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: 62.233.191.* 07.10.02, 16:32
      Dodaje developera "Na Skraju Miasta", nie posiadali NIP-u i obecnie Urzedy
      Skarbowe kwestionuja wszystkie odliczenia z tego okresu (Na Skraju Miasta
      wystawiala faktury z falszywym NIP-em), realizacje nie dokonczone.
      • Gość: ZdroYY Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: 10.202.6.* 07.10.02, 18:08
        Gość portalu: Bazyli napisał(a):

> Dodaje developera "Na Skraju Miasta", nie posiadali NIP-u i obecnie Urzedy
        > Skarbowe kwestionuja wszystkie odliczenia z tego okresu (Na Skraju Miasta
        > wystawiala faktury z falszywym NIP-em), realizacje nie dokonczone.

Jakby ktoś z Was chciał podsumowanie wątku w formie jednego dokumentu to
        pozwoliłem sobie na własne potrzeby takie zrobić

www.btsnet.com.pl/zdroj/testy/developerzy.html
        pozdrawiam

./grzesiek
        • Gość: . Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: 217.153.90.* 07.10.02, 18:54
          SBM "Ziemi Mazowieckiej" - choć to nie Developer, ale powiązania rodzinne Władz
          SBM "Ziemi Mazowieckiej" przez kilka lat pozwoliły głównemu wykonawcy (Virprim
          i Kartech) rządzić Spółdzielnią i wyprowadzić sporo grosza naiwnych, którzy
          teraz bujaja się z niedokończoną budową i kredytami sprytnie wyprawodzonymi
          przez Andrzeja Gawlika, Bielickich, Krystynę Strzelecką, Grzegorza Muśko
          (nazwiska gwoli ostrzeżenia - bo pewnie już pracują w nowych miejscach,
          korzystając z "doświadczeń")
      • malgosia87 Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH 21.10.02, 20:36
        chcę przestrzec przed SM NOWA inwestycja w Ursusie, od ponad roku na budowie
        nic się nie dzieje, a jeszcze nie dawno widywałam ich ogłoszenia dotyczace
        tej inwestycji.
      • Gość: sztirlitz Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: proxy / 134.65.212.* 20.12.02, 11:51
        Gość portalu: Bazyli napisał(a):

> Dodaje developera "Na Skraju Miasta", nie posiadali NIP-u i obecnie Urzedy
        > Skarbowe kwestionuja wszystkie odliczenia z tego okresu (Na Skraju Miasta
        > wystawiala faktury z falszywym NIP-em), realizacje nie dokonczone.

W tej chwili firma "Na Skraju Miasta" (a przynajmniej jej właściciele) działają
        pod nazwą Spółka Bud-Prof, uwaga na nazwisko Siwik
        • Gość: Jarek Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: proxy / *.pekao-fs.com.pl 05.02.03, 09:24
          > W tej chwili firma "Na Skraju Miasta" (a przynajmniej jej właściciele)
          działają
          > pod nazwą Spółka Bud-Prof, uwaga na nazwisko Siwik

Ale jest jeszcze "Na skraju miasta", cały czas są z nimi problemy?
          Z tego co wiem Bud-Prof buduje coś na Włochcch - ulica Łamana.
          "Na Skraju Miasta" sprzedało swoją budowę "Nad Jeziorkiem" firmie Glob-Bud. Co
          to za firma? Wydaje się że jakiś krzak. A może to spółka córka? Coś musi tam
          być nie tak, skoro z Na Skraju miasta robią się 3 firmy. Co Wy na to?
          • Gość: zaczek Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: *.pekao.com.pl 24.09.03, 14:49
            Co to znaczy "uwaga na nazwisko Siwik?
            • Gość: Eliza Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: *.era.pl 12.01.04, 15:08
              To znaczy, ze ten pan jest symaptyczny na poczatku a potem robi Cie w konia
              koncertowo, smiejac Ci sie w twarz i majac Cie gleboko w dupie.
    • Gość: AiK Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: 217.96.11.* 13.10.02, 16:46
      My dodajemy HOME-BUD lokalizacja ul. Kmicica (koło wałbrzyskiej, róg Puławskiej)
    • Gość: Funia Józefów - inwestycje Franciszka L. IP: *.man.polbox.pl 19.10.02, 22:45
      Witam,
      Ostrzegam przed firmami deweloperskimi i spółdzielniami pana Franciszka L. z
      Józefowa.
      Krótko mówiąc beznadziejne wykonanie, odpadające tynki, teren zostawiony jak po
      najeździe tatarów - trawniki okazują się dodatkową opcją, wiecznie psujace sie
      swiatlo, a na dodatek bezskuteczne zadania napraw.
      Przy okazji budowa jedno, a projekt drugie:-)
      Pozdrowionka i unikac Pana FL jak ognia.
      Siema,
      Funia
      • Gość: Go Re: Józefów - inwestycje Franciszka L. IP: *.dip.t-dialin.net 21.10.02, 13:54
        Go
        • Gość: Maciek Re: Józefów - inwestycje Franciszka L. IP: *.dip.t-dialin.net 28.10.02, 15:57
          DOM DEVELOPMENT.
          Szukajcie w watkach.
          • Gość: Andrzej Re: Józefów - inwestycje Franciszka L. IP: *.pl 03.11.02, 19:49
            Wpisujcie nazwe developera w naglowku. Lepiej wtedy sie przeglada.
    • Gość: xxx Re: INTERATI + Radziszewska + E. Kuśmider IP: *.dip.t-dialin.net 23.10.02, 14:49
    • Gość: grzyma FAELBET-INVEST! IP: 217.153.60.* 13.11.02, 10:52
      Polecam! ;)
      jesli ktos lubi zalatwiac wszystko na poziomie "darcia kotow"
      i ma sporo zdrowia... krotko: KOMPLETNY BRAK PROFESJONALIZMU ze strony
      FAELBET odbiera calkowicie przyjemnosc posiadania wlasnego mieszkania.
      Nie zamierzam opisywac szczegolow, bo mozna by stworzyc kryminal :)
      Kierownictwo firmy zdaje sie utkwilo swoja swiadomoscia w ukladach i
      realiach z poprzedniej epoki i zdaje sie nie zauwazac, ze czasy nieco sie
      zmienily, a na stwiedzenie faktu, ze jest jednynie posrednikiem, a inwestorem
      jest kupujacy, reaguja strasznie nerwowo ( nie wiedziec czemu - nieprawdaz? ;)
      Beton jednakowo solidny zarowno w scianach jak i na stolkach.

Pozdrawiam,
      grzymalita
      • nemapl Re:faelbet 23.03.12, 14:41
        Ech, to już 10 lat minęło...
    • Gość: Anka MSM Nowy Dom : terminy oddania IP: *.wardynski.com.pl 13.11.02, 16:36
      nie tyle czarni co nieciekawi, co nieznaczy że wszystko beznadziejne... ale
      budynek nr 1 osiedla Milenium (budowa rozpoczęta już w 2000) pociągnięty tylko
      od ostatnią kondygnację i tak straszy... prognozuję ukończenie najwcześniej w
      2004 (cztery lata czekania!), chociaz podobno oddawany budynek nr 3 jest
      niezłej jakości

brakuje mi niestety samozaparcia w czekaniu
      oraz niepasuje mi polityka dezinformacji klienta stosowana w spółdzielni(kłamią
      kłamią kłamią)

dlaczego jesteśmy zwodzeni za tak duże pieniądze????
    • Gość: OMG Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.02, 10:32
      TAKA LISTA POWINNA BYĆ PUBLIKOWANA i ŁATWIEJ DOSTĘPNA !
      Z pełna odpowiedzialnoscia dodaje do listy firme:

<<< AWIM Żory - wlascicielka: Regina Łappo >>>

Ta osoba to kompletna ignorantka i oszustka.
      Buduje osiedle domow w Żorach od ponad roku z terminem oddania wrzesien 2002 ! (jest juz grudzien) a niektore domy nie maja jeszcze nawet pietra. W miedzyczasie komornik zajal ksiege wieczysta bo nie zaplacila poprzedniemu wykonawcy kilkuset tysiecy zlotych i nawet nie mozna gruntow przepisac. Termin zakonczenia budowy jest nieokreslony.
      • Gość: OMG AWIM Żory - wlascicielka: Regina Łappo IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.02, 10:36
        <<< AWIM Żory - wlascicielka: Regina Łappo >>>

Ta osoba to kompletna ignorantka i oszustka.
        Buduje osiedle domow w Żorach od ponad roku z terminem oddania wrzesien 2002 ! (jest juz grudzien) a niektore domy nie maja
        jeszcze nawet pietra. W miedzyczasie komornik zajal ksiege wieczysta bo nie zaplacila poprzedniemu wykonawcy kilkuset tysiecy
        zlotych i nawet nie mozna gruntow przepisac. Termin zakonczenia budowy i zamieszkania jest nieokreslony.
    • Gość: OMG AWIM Żory - właścicielka: Regina Łappo IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.02, 10:33
      • Gość: bob Re: AWIM Żory - właścicielka: Regina Łappo IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.02.04, 23:59
        złodziejka !
        • Gość: heej Re: AWIM Żory - właścicielka: Regina Łappo IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.04, 22:53
          precz z oszustami !!!!!!
    • Gość: nata Marvipol IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.02, 12:31
      Szukam informacji na temat firmy Marvipol - mam zamiar kupic u nich
      mieszkanie - tj plac na razie...
      • Gość: Marek Re: Marvipol IP: *.cyberia.com.pl 15.02.03, 16:54
        Developer odobno dobry, ale zastanów sią nad loaklizacją - jeżeli to wrzeciono,
        to podła okolica - mam znajomych którzy mieszkają dokładnie w bloku koło
        planowanego Bielańskiego Domu. Dom będzie przysłoniony przez otzczające
        wierzowce. Aha i materiał budowalany to nie cegła, czy pustaki ale gazobeton -
        Ytong.
        • Gość: Mira Re: Marvipol IP: 126.17.55.* 21.03.03, 10:07
          Gość portalu: Marek napisał(a):

> Developer odobno dobry,
          Tylko z pozoru. Naprawde ich dewiza to wysaac maximum kasy z naiwnego klienta.
          Jak sie zdecydujesz to pamietaj - wszystko na pismie, wlasny ekspert budowlany,
          prawnik itp.
          Chwala sie nagoda za budynek ktorego w momencie przyznania nagrody jeszcze nie
          bylo. A ludzie na to ida.

Mira
    • Gość: sophi Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: PLWAWSRV* / 195.94.201.* 05.02.03, 11:00
      A co myślicie o Marvipol?
    • Gość: magda Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.03, 08:07
      Gość portalu: ee napisał(a):

> Czas założyć tutaj taką czarna listę, będzie pomocna.
      > Proszę o wpisanie nazwy Developera z którym są jakieś problemy:
      >
      > Grupa ECO

Chcialabym zglosic do tej listy P.R.P.FORMA Sp.z o.o., ul. Jaskowa Dolina 33,
      Gdansk. Firma ta istnieje juz dosc dlugo, wczesniej oddala kilka osiedli i na
      tym sie skonczylo. My mielismy to nieszczescie, ze wplacilismy pieniadze w 2001
      na zakup mieszkania w Gdansku przy ul. Nieborowskiej (przedtem Madalinskiego)-
      osiedle BARBAKAN III. Planowany odbior mieszkania mial byc w grudniu 2001,
      pozniej- w kwietniu 2002, nastepnie w czerwcu, lipcu, sierpniu, wrzesniu itd.
      Niestety, do chwili obecnej naszego mieszkania nie ma. Ale to dopiero poczatek.
      W lipcu skonczyl nam sie kolejny aneks do umowy realizacyjnej i do wrzesnia
      2002 nie otrzymalismy nowego. Firma przestala z nami korespondowac. Na
      szczescie udalo nam sie wyegzekwowac wplacone przez nas pieniadze (tylko i
      wylacznie), ale Bank, w ktorym mielismy zaciagniety kredyt hipoteczny,
      natychmiast zazadal od nas splaty calosci kredytu. W zwiazku z tym przepadly
      nam wszystkie oplaty, jakie uiscilismy zaciagajac kredyt, wszystkie splaty
      odsetek (1,5 roku splacalismy juz kredyt) i oprocz tego, kredyt byl w EUR, wiec
      musielismy pokryc rowniez roznice kursowe. Stracilismy wiele. W tej chwili
      sprawa przeciwko FORMIE jest w sadzie. Firma ta nie odzywa sie nawet do naszego
      prawnika. Prowadzi teraz sprzedaz mieszkan z budynku, ktory stoi w stanie
      surowym otwartym. Potencjalni nabywcy tego nie wiedza, ale bydynek ten w takim
      stanie jest juz minimum od lipca 2002 i nie wiadomo ile czasu jeszcze tak
      bedzie stal. Jesli ktos z Was mial kontakt i problemy z FORMA to dajcie znac.
      • Gość: bundzia79 Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: 24.158.205.* 29.08.03, 16:28
        jak mozna od nich wycofac pieniadze?
    • Gość: Agnieszka Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: 194.181.84.* 13.02.03, 11:27
      Gratuluje autorowi pomyslu utworzenia takiej listy. Czy wiecie cos o Sp.
      Wilbur, bardzo zachecajaco wyglada ich info o osiedlu "Pod Kurantem". Niepokoi
      mnie tylko fakt, ze nie moge sie z nikim z tej spoldzielni skontaktowac
      telefonicznie.
      • Gość: marzena Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: *.warta-vita.com.pl 27.02.03, 12:41
        Na stronie gazeta.pl polecam blok tematyczny; "gazeta sprawdza developerów" i
        tam odnajdziesz informacje nt. Wilburu. Mi też przypadł do gustu Bukowy Dworek
        jednak po przeczytaniu zamieszczonych tam informacji napewno sobie daruję tego
        developera.
        pozdrawiam
        M.
    • Gość: a_za Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: *.res-polona.com.pl 17.02.03, 11:24
      GALBEX w Łodzi. Chyba już padli, ale jeszcze straszą.
    • jaro44 Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH - NOTI-INVEST 21.02.03, 12:15
      bardzo podejrzana sprawa:
      Żądają wplacenia 10% kwoty i po pokazaniu dowodu wplaty rzekomo podpisuja umowe
      przedwstępną. Ponadto twierdzą że mBank kredytował już zakup ich mieszkań, ale
      po kontakcie z mBankiem okazuje się to nieprawdą ....(patrz list niżej:
      Następni naciągacze? Noti-Invest z Zielonki

Jaro
    • Gość: piotr Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: 193.109.127.* 21.02.03, 13:36
      OCZYWISCIE ZE JWC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Zlodzieje i partacze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: marzena Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: *.warta-vita.com.pl 27.02.03, 12:49
        Macie może jakieś wiadomości o firmie DEVCOR z Łomianek???????
        Pozdrawiam,M.
    • Gość: Jurek Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: *.krobia.sdi.tpnet.pl 01.03.03, 14:02
      Howell - najczarniejszy z czarnych - znam ich - oszuści, działają we Wrocławiu
      i w Poznaniu
      • alex2000 Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH 10.03.03, 17:24
        Yo
        Jakie zastrzezenia do Howella we Wroclawiu ?
        pzdr
        al

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka