Dodaj do ulubionych

Śródziemnomorska

21.09.05, 09:59
Witam,
jesteśmy na etapie wybory mieszkania w inwestycji Śródziemnomorska. Szukam
przyszłych sąsiadów, którzy wiedzą, czy po drugiej stronie małej uliczki
dochodzącej do Wilanowskiej (Karczocha?) nie powstanie inny wysoki budynek.
Czy ktoś zna plany zagospodarowania?
Pozdrawiam,
Kasia
Obserwuj wątek
    • Gość: przyszła klientka Re: Śródziemnomorska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 10:28
      Blue, a jak Ci się podoba umowa? Nie masz zastrzeżeń? Bo ja mam same
      zastrzeżenia, a do tego jest sporo rozbieżności między informacjami, jakie
      dostałam z działu sprzedaży a tym, co widnieje w papierach. Lepiej posprawdzaj
      dobrze wszystkie dokumenty, a najlepiej skonsultuj je z kimś, kto ma pojęcie o
      nieruchomościach. Jeżli Bouygues nie pójdzie na moje zmiany w umowie, to po
      prostu nie wejdę w ten biznes - nie mam ochoty ryzykować 350 tys. złotych.
      • blue25 Re: Śródziemnomorska 21.09.05, 10:37
        Tak, w umowie jest zawartych wiele klauzul abuzywnych, nie wiem, czy jest coś
        do wynegocjowania, będziemy próbowac, sądząc po tym, co mówi dział sprzedaży,
        to niewiele bedzi można zrobić. Poza tym nie zauważyłam duzych różnic między
        tym, co wmówi dział sprzedaży a papiery (ewentualnie termin odbioru). Jakie
        paiery? Czy możesz coś przybliżyć?
        K.
        • Gość: przyszła klientka Re: Śródziemnomorska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 14:47
          Popatrz dobrze np. w księgi wieczyste, żebyś podejmowała świadomą decyzję. W
          umowie są rozbieżności pomiędzy tym, co stoi w KW, a tym co tam jest napisane.
          Metraż działek się nie zgadza (w umowie podana jest jakaś suma metrów z
          kosmosu). Z kim w dziale sprzedazy rozmawiasz? A umowy nie radzę Ci podpisywać
          w formie zaproponowanej przez dewelopera, bo tam same bagienka. Lepiej starać
          się postawić na swoim, przynajmniej w najwazniejszych punktach. Ja i tak
          zakładam, że jesli deweloper się nie wyrobi w terminie, to mi będzie fundował
          hotel do czasu oddania mieszkania - nie zauwazyli chyba, że umowa na to
          pozwala. W przypadku opóźnienia nie można z umowy zrezygnować (dopiero po 9
          miesiacach), ale można skutecznie uniemilic życie deweloperowi. Itepe, itede.
          Mój prawnik mówi, że w tym brzmieniu umowy by nigdy nie podpisał, za to znajomy
          inzynier mówi, że obecny stan budowy nie wyglada najgorzej, a jeśli zastosują
          takie materiały, jakie obiecują i zrobią wszystko porządnie, to tylko pomarzyć
          o takim domu. Oczywiście umowa zakłada również zmianę materiałów... A jakie
          jest Twoje zdanie?
    • Gość: Viki Re: Śródziemnomorska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 11:33
      Blue, a Ty czasem nie chciałaś kupić mieszkania na ul. Pląsy? Jak się
      zakończyłą tamta inwestycja i kwestia pozwolenia na budowe?
      Jeśli chodzi o Śródziemnomorską to też się interesowałam, ale rzeraża mnie
      możliwość powstania nowych wysokich budynków obok i hałas z Wilanowskiej i
      Dolinki Służewieckiej.
      • blue25 Re: Śródziemnomorska 21.09.05, 11:38
        Byliśmy zainteresowani Pląsami, ale pan D. jakoś niechętnie kontaktuje sie z
        klientami, więc szukamy czegoś innego.
        A propos hgałasu z Wilanowskiej: dowiedziałam sie, ze pod budynkiem osiedla
        Śródziemnomorska będzie wybudowany przystanek autobusowy... Porażka, zaczynamy
        rozglądac się za czymś innym.

K.
        • Gość: Viki Re: Śródziemnomorska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 11:46
          No właśnie... Ja do Pana D. też nie mogłam się nigdy dodzwonić...
    • Gość: zainteresowana Re: Śródziemnomorska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 17:01
      Blue, a skąd masz informacje o przystanku? I w czym Ci on przeszkadza?
      Interesowało Cię mieszkanie od strony Wilanowskiej? Ja akurat z przystanku bym
      się cieszyła - znajomi mieliby bliżej do mnie i prościej byłoby wytłumaczyć,
      jak mają dojechać i czym ;-)))

Mnie się tam okolica podoba (oczywiście w mojej "wizji" wszystkie budowy
      dookoła są już ukończone - to kwestia raptem paru lat). Oczywiście czeka nas
      pewnie za minimum 2 lata poszerzanie Wilanowskiej (fuuuu!), ale i to można
      przeżyć, byle tylko było jak dojeżdżać do "cywilizacji". Jedyne, co mi
      przeszkadza, to te zaniedbane działki od strony Karczocha. Owszem, nie
      chciałabym, żeby stanęły tam bloki większe od tego przy Śródziemnomorskiej, ale
      i z tym trzeba się liczyć - przecież ziemia tam to teraz żyła złota.
      • blue25 Re: Śródziemnomorska 24.09.05, 21:02
        Informacje o przystanku mamy z Zarządu Dróg.
        Uważam, że w mieszkaniu na IVp. będzie te autobusy troche słychać.
        W tym momencie jesteśmy już zainteresowani inną inwestycją.

K.
        • Gość: zainteresowana Re: Śródziemnomorska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 21:35
          OKi, dzięki Blue za informacje. Powodzenia w szukaniu nowego mieszkanka! My - o
          ile się udadzą rozmowy w poniedziałek - chyba zostaniemy na Śródziemnomorskiej.
          No chyba że znalazłaś coś super ciekawego, to zdradź rąbek tajemnicy :-)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka