Gość: Tania Re: WERSAL PODLASKI IP: *.electrolux.pl / 10.47.3.* 08.05.02, 15:03 Ja, oczywiście i to w dodatku w dwóch osobach bo wykupiłam mieszkanie na współwłasność. To jest nas chyba na razie 6. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: WERSAL PODLASKI IP: 5.2.1R1D* / *.uk.deuba.com 08.05.02, 15:31 Plus jeszcze ja, to razem siedem. BTW, bylem wczoraj na budowie. W 'jaju' pracowalo mniej niz 10 osob. W tym tepie Wersal nie skonczy tego budynku przed zima .... ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebek Re: WERSAL PODLASKI IP: 212.244.51.* 09.05.02, 12:37 Podziękowania dla Tanii za zorganizowanie spotkania. Nie spodziewałem się, że będzie nas tak dużo. Jakie macie wrażenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: WERSAL PODLASKI IP: PLWAWSRV* / 195.94.201.* 09.05.02, 14:31 po spotkaniu zaczelam patrzec z wiekszym optymizmem na termin oddania, moze dlatego ze jestem w nizszej czesci budynku. mam nadzieje ze optymizm pana prezesa bedzie mial odzwierciedlenie w postepach w pracach. mysle ze warto poczekac do konca maja, udac sie na budowe i sprawdzic co i jak. dowiedzialam sie dzis dodatkowo (zaluje ze nie wiedzialam o tym wczesniej) ze windy ktore bedziemy miec zainstalowane Otis sprzedaje dosc tanio, mimo ze sa one bardzo dobre, natomiast po zainstalowaniu pobiera bardzo duze oplaty za ich utrzymanie i konserwacje. Moj znajomy z budynku przy Belwederskiej (tez Wersal) placi za konserwacje i utrzymanie wind 50zl miesiecznie. no ale pewnie w tej sprawie i tak juz nic nie mozna zrobic. na dodatek okazalo sie ze maja troche nieszczelny garaz i teraz (po 2 latach)rozpoczynaja jego remont - ta kwestia byla skierowana do pana prezesa wiec miejmy nadzieje ze sie tym zajmie. milo bylo poznac przyszlych sasiadow. wiele nowego sie dowiedziałam. pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza1 Re: WERSAL PODLASKI IP: 213.158.197.* 09.05.02, 14:54 Czy możecie podać więcej info ( jakiś skrót) dotyczący zebrania ? - jakie były pytania a jakie odpowiedzi prezesa ? ( terminy oddania 1 i 2 budynku , akty notarialne) Niestety nie udało mi się zdążyć na zebranie Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: WERSAL PODLASKI IP: 195.117.240.* 09.05.02, 15:17 Najważniejsza sprawa, to mieszkania w dużym budynku będzie można odbierać od początku lipca pomimo niewykonczenia całości. Oficjalne odbiory rozpoczną się z koncem sierpnia. Ewentualną rekompensatą za opóźnienie będzie możliwość bezpłatnego korzystania z wody i prądu pomiędzy czerwcem a lipcem w przypadku chęci wykańczania w tym czasie mieszkania. Akty notarialne będą do końca roku. Prezez obiecał rozeznać sprawę możliwości podpisania umowy użyczenia na czas pomiędzy odbiorem a aktem notarialnym w celu korzystania z ulgi remontowej. Jak zrozumiałem, wtłumaczeniem opóźnienia jest fakt skoordynowania położenia tynków wewnętrznych z podłączeniem ogrzewania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tania Re: WERSAL PODLASKI IP: *.electrolux.pl / 10.47.3.* 10.05.02, 09:18 Witam. Fajnie było poznać nowych sąsiadów - sporo nas przyszło, no i super. Szkoda, że nie wiem kto jest kto - ale w końcu wszystko przed nami, ten grill, itd. Rzeczywiście powiało optymizmem - mam nadzieję, że prezes nie ściemnia. Za kilka dni pójdę na budowę i zobaczę czy faktycznie rzucili większe siły do robót wykończeniowych - na bieżąco będę informowała, o co proszę też tych, którzy odwiedzą budowę. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebek Re: WERSAL PODLASKI IP: 212.244.51.* 10.05.02, 11:43 Byłem dziś rano na budowie. Mam wrażenie, że prace przyspieszyły. Wylewki na podłogach nadal są robione. W niektórych mieszkaniach zaczynają kłaść tynk na sufit. Wykonywana jest również nadal poręcz na klatce i izolacja garaży. Niestety kierownicy nadal twierdzą, że prace wykończeniowe trudno będzie zacząć w lipcu. To mnie martwi trochę. POZDRAWIAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: WERSAL PODLASKI IP: *.pl 10.05.02, 14:56 Czy rozmawialiście także o ośmiopiętrowcu? Wiadomo coś bliżej o terminie oddania? Odwiedziłam parę dni temu znajomych, mieszkających w Wersalu na Wąwozowej. Są bardzo zadowoleni, budynek i otoczenie wyglądają naprawdę elegancko, żadnych problemów z administracją (jeszcze Wersal) i za 100m2 płacą 450 zł czynszu razem z ochroną. To wszystko natchnęło mnie optymizmem, więc dzielę się też z wami. Pozdrawiam. Majka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebek Re: WERSAL PODLASKI IP: 212.244.51.* 13.05.02, 09:45 Droga Majko, Dzięki za dobre wieści. Ja też mam jedną dobrą. Z tego co słyszałem w zeszłym tygodniu 8 piętrowiec ma być oddany w terminie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Egon WERSAL PODLASKI - III etap IP: 195.117.240.* 13.05.02, 14:37 Witam przyszlych sąsiadów, Od jakiegoś czasu przysłuchuję się dyskusji. Do tej pory nie włączałem się ponieważ pod mój blok dopiero jest kawałek dziury w ziemi - tzn pod blok numer 5. Ale ponieważ w ostatnim tygodniu coś się ruszyło więc postanowiłem poruszyć nowy wątek. W ubiegłym tygodniu Wersal wystąpił o pozwolenie na budowę III etapu. W tym celu został wykonany projekt techniczny budynku. Jako zainteresowany, zobaczyłem projekt swojego przyszłęgo mieszkania. I o dziwo jest dość spora różnica w stosunku do projektu katalogowego na podstawie którego podpisałem umowę - loggia została zmniejszona prawie dwukrotnie i ma zupełnie inny kształt w stosunku do pierwotnych planów. W związku z tym mieszkanie jest większe o prawie dokładnie 5%. W związku z tym mam pytanie czy ktoś ma doświadczenia jak zmienia się powierzchnia mieszkań na etapie budowy - Z REGUŁY rośnie, maleje czy raczej się nie zmienia. Czy jest ktoś na forum, kto również jest zainteresowany III etapem i zetknal sie z podobnym problemem. Interesuje mnie czy taka dość radykalna zmiana może być dokonana ot tak sobie. Zaznaczam ze nie chodzi mi o to ze jakis pokoj został dokładniej zwymiarowany i jest np o 0.5 czy 1 m większy. Chodzi mi o kompletną zmianę kształtu loggi i kuchni, a w związku z tym również elewacji. Pozdrawiam i życzę I i II etapowcom odbioru w terminie. Egon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: WERSAL PODLASKI IP: *.acn.pl / 10.130.128.* 13.05.02, 23:49 Jestem niezmiernie ciekaw, czy ktos z Was zrealizowal premie z ksiazeczki mieszkaniowej. A jezeli tak, to jak poradziliscie sobie z tematem wniosku o ujawnienie roszczenia o ustanowieie odrebnej wlasnosci. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefa Re: WERSAL PODLASKI IP: 62.89.77.* 14.05.02, 09:12 Czy możesz rozszerzyc temat.Zrealizowałam premię , ale o wniosku nie wiem nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: WERSAL PODLASKI IP: *.acn.pl / 10.130.128.* 16.05.02, 21:41 jednym z dokumentow, ktore chce pko jest umowa przedwstepna w formie aktu notarialnego. Jezeli ma forme cywilno-prawna, bank domaga sie zlozenia w sadzie wieczystoksiegowym wniosku o ujawnienie roszczenia o ustanowieie odrebnej wlasnosci. Jezeli udalo ci sie zrealizowac premie, to albo mialas umowe notarialna, albo obowiazywaly inne przepisy, albo mialas szczescie (zazdroszcze). pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebek Re: WERSAL PODLASKI IP: 212.244.51.* 14.05.02, 09:18 Wszystkie papiery potrzebne w sadzie przygotował dla mnie Wersal. Ja wpisałem tylko swoje dane i dane o kupowanym mieszkaniu. Zaniosłem to do Sądu Rejonowego dla Warszawy Mokotowa na ulicy Al. Solidarności 58, wydział ksiąg wieczystych. Wniosłem opłatę 30 zł i po 20 minutach było po sprawie. Uwaga! potrzebna jest kopia umowy przedwstępnej i 2 egzemplarze podania o ustanowienie roszczenia. Życzę powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: WERSAL PODLASKI IP: *.acn.pl / 10.130.128.* 16.05.02, 21:43 dzieki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebek Re: WERSAL PODLASKI - a jednak 2 ulgi IP: 212.244.51.* 21.05.02, 16:19 Witam Sąsiadów, Znów zapanowała cisza więc postanwiłem się odezwać zwłaszcza, że znalazłem ciekawy artykuł, który może niektórym z Was pomóc w rozliczenaich z fiskusem. Link poniżej: www.gazetaprawna.pl/numery/09502-700/aktualnosci.html?id_gpol2=4787 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza1 Re: WERSAL PODLASKI - a jednak 2 ulgi IP: 213.158.197.* 22.05.02, 10:13 No tak - ciekawy artykuł - tylko nie wiem czy już czasem nie jest po zawodach. Tzn - wpłatę za grunt ( w moim przypadku ) w/g umowy z WP mam jako ostatnią i wpłacam im ją dopiero w tym roku w VI. Jeżeli wpłata jest dokonana w tym roku to chyba nie mamy prawa do odliczenia tej ulgi - ponieważ w tym roku już takiej ulgi nie ma. Gdyby wiadomo było o tym wcześniej myślę, że pokusiłbym się nawet o przesunięcie tej raty na zeszły rok i dokonałbym odliczenia za zakup gruntu za 2001. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harry251 Re: WERSAL PODLASKI - a jednak 2 ulgi IP: *.netia.pl 24.05.02, 14:51 A czy to czasem nie jest tak, że chodzi o datę rozpoczęcia inwestycji? A że akurat rata za grunt wypadła po nowym roku, to nie mieliśmy na to żadnego wpływu. Czy może jestem naiwny? :-) pozdrawiam Harry, VII p. w jaju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: WERSAL PODLASKI - łaaaaaaaaaał IP: *.pl 22.05.02, 00:02 Ale głupio, poszedł pusty post :((. Sorry. Do rzeczy więc... Co to się dzieje!?!? Chyba nieźle Panu Prezesowi nagadaliście, bo dziś przejeżdżając obok budowy, widziałam na jednym w balkonów "jaja" robotników, pracujących pełną parą, przy sztucznym oświetleniu. A była to godzina, uwaga! prawie 22!! Jak tak dalej będzie to albo się wykończą, albo wykończą przed terminem. Dobranocka. P.S. Właśnie zostałam poproszona (przez córkę - ech ta młodzież!!) o wyjaśnienie, że chodziło mi o budynek, zwany malowniczo "jajem". Żeby nie było niedomówień hihihihihhihi. M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebek Re: WERSAL PODLASKI IP: 212.244.51.* 22.05.02, 16:16 Tydzień temu też byłem na budowie. Prace wyraźnie przyspieszyły, ale zachęcam wszystkich do pilnowania naszych spraw według powiedzonka "Pańskie oko konia tuczy " :-) i "jajo" pięknieje. A może ktoś ma swieże wiadomości z budowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PANTERRA Re: WERSAL PODLASKI IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 27.05.02, 22:07 Witam, Czy byl ktos ostatnio na budowie??? Ja bylem w sobote kilku robotnikow pracowalo, ale jesli w takim tempie bedzie wykanczane "jajo" to chyba do przyszlego lata nikt z nas sie nie wprowadzi. Porecze na klatce schodowej byly wykonane do 10 pietra (prawie), tynki zewnetrzne widac jak sie powoli pojawiaja. Ale co z wykonczeniem wewnatrz budynku???? Na niektorych pietrach nie ma jeszcze dokonczonej instalacji elektrycznej i wodnej na czesciach wspolnych. A kiedy tyki wewnetrzne, posadzki, windy, klatka schodowa, teren wokol budynku itp..... ??????? Po spotkaniu z Prezesem bylem bardziej optymistycznie nastawiony ale znow powraca pesymizm. Moze czas na kolejna wizyte u Prezesa ???????? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: WERSAL PODLASKI IP: *.1praca.gov.pl 28.05.02, 08:57 Hej , hej znowu skrajny pesymizm!Wszystko mozna widzieć na dwa sposoby . Próbuje patrzeć na budowę bardziej optymistycznie niz większość osób na forum. I wiecie co wcale się tak nie denerwuje jak Wy. Nie mogę się tylko doczekać kiedy będę miała już własne mieszkanie. Ale to już jest mój osobisty problem i jakoś muszę sobie z nim radzić. Byłam na budowie w sobotę i spokojnie porozmawaiłam z przesympatycznym kierownikiem budowy. Termin oddawania mieszkań do wykończenia nadal aktualny w lipcu. Rzecz jasna nie bedą jeszcze wtedy wykończone klatki schodowe. Lada dzień ma być przerzucona druga ekipa tynkarska do "jaja". Czynione sa również starania o trzecia ekipę , ale teraz w sezonie jest trudno o dobrą ekipę tynkarską. Tak więc nie jest chyba najgorzej. Pozdrawiam i życzę sobie i przyszłym sąsiadom dużo cierpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PANTERRA Re: WERSAL PODLASKI IP: *.euro.ge.com / 3.40.128.* 28.05.02, 09:01 OK Misia postaram sie byc bardziej cierpliwy ;-) PS. Jak bylas w sobote to moze sie widzielismy ;-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek Re: WERSAL PODLASKI IP: 195.205.132.* 29.05.02, 09:44 Czy ktoś może wie jak wygląda nasz garaż po wczorajszej ulewie i czy w związku z tym należy spodziewać się potopów w przyszłości? Wacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bitri Re: WERSAL PODLASKI IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 29.05.02, 20:56 Kochani,dlaczego nie dyskutujecie o tej koszmarnej autostradzie ktora ma powstac pod Waszymi oknami?Czy macie jakies newsy na ten temat?Wraz z zona i dzieciakami obawiamy sie najbardziej wlasnie tego.Tyle pieniedzy...a w zamian halas i smrod?Nie wspomne o spadku wartosci i niesprzedawalnosci lokali.pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tania Re: WERSAL PODLASKI IP: *.icm.edu.pl / *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.02, 13:39 Nie dyskutujemy chyba dlatego, bo tak naprawde nikt nic nie wie - juz walkowalismy ten temat. Jest kilka koncepcji co do autostrady - odsylam do wczesniejszych opinii. Dopoki nie bedzie jakiegos konkretnego projektu to nawet protestu nie ma co organizowac :-). Jutro ide na budowe - z dusza na ramieniu. Zobacze czy w koncu mam te tynki na tym 13 pietrze i czy flaszki po wodce zniknely z mojego mieszkania. Wrazeniami sie podziele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: WERSAL PODLASKI IP: 5.2.1R1D* / *.uk.deuba.com 31.05.02, 15:35 U mnie na 12 pietrze mieszkanie bylo otynkowane juz tydzien temu, byly nawet pierwsze przygotowania pod zrobienie podlogi. Natomiast flaszek po wodce jak nie bylo, tak nie ma ;-)) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: WERSAL PODLASKI IP: *.stacje.agora.pl 31.05.02, 16:14 Tania wyjasnila, dlaczego nie dyskutujemy o autostradzie. Ja ze swojej strony tylko dodam, iz: - autostrada przez Ursynow wcale nie bedzie koszmarna, bo PRZYMUSOWO pojdzie tunelem. Ani smrodu, ani halasu. - bardziej obawiam sie, ze jej NIE BEDZIE i pod oknami puszcza nam droge szybkiego ruchu (taka druga Doline Sluzewiecka lub jeszcze gorzej). - wniosek? Jak najszybciej nalzy agitowac ZA, a nie przeciw, wprowadzeniem tunelowej autostrady na Ursynow. Przewrotnie, co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebek Re: WERSAL PODLASKI IP: 212.244.51.* 06.06.02, 16:17 Jak tam Wasze mieszkanka? U mnie już wymurowana ścianka w kuchni i w łazience. No i mam tynk na suficie. :-) Fajowo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PANTERRA Re: WERSAL PODLASKI IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 06.06.02, 22:54 No to masz fajowo, moze bedziesz mogl swieta Bozego Narodzenia spedzic w nowym mieszkanku. Bo w tym tempie co teraz jest na budowie to nie wiem czy jest szansa na wczesniejsze zakonczenie budowy. Czy byl ktos byl ostatnio na budowie? Bo ja nie wiedze zadnych wiekszych ruchow w postepie prac wewnatrz budynku. Moze czas na kolejna wizyte u Prezesa? Tania moze umowisz kolejne spotkanie? Pozdrawiam wszystkich cierpliwych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek Re: WERSAL PODLASKI IP: 195.205.132.* 07.06.02, 13:47 No może nie na Boże Narodzenie, ale około października, jak ktoś się pospieszy z wykończeniem. Zdaje się, że Wersal, chce najpierw (tzn. w terminie) wykończyć niski budynek, dlatego prace w "jaju" się ślimaczą. Na moje niefachowe oko jest jakieś 2 miesiące opóźnienia. Czy w związku z tym zamierzacie płacić w terminie do 15/06 ostatnią ratę za grunt i czy macie zamiar i jak wyegzekwować karę umowną za opóźnienie? W moim przypadku wynosi ona ok. 1200 zł za każdy miesiąc opóźnienia. Pozdrawiam, Wacek Xp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebek Re: WERSAL PODLASKI IP: 212.244.51.* 07.06.02, 16:43 Ja mam mieszane odczucia. Raz jak jestem na budowie praca wre, innym razem wszystko stoi. Jeśli chodzi o mnie to mimo opóźnienia zamierzałem zapłacić ratę za grunt. Ostatecznej decyzji jeszcze nie podjąłem. Będąc na budowie kilka dni temu slyszałem, że z końcem lipca część mieszkań będzie do odbioru. Wydaje mi się, że w ciągu miesiąca można wykończyć średniej wielkości mieszkanie, tak więc zamierzam się wprowadzić we wrześniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tania Re: WERSAL PODLASKI IP: *.electrolux.pl / 10.47.3.* 09.06.02, 12:02 WItam Z pewnym opóźnieniem zdaję relację z tego co widziałam na budowie 31.05 - był to piątek po Wielkim Czwartku i prawie nikogo na budowie nie było. Rozumiem, że długi weekend, ale chyba nie powinien on dotyczyć pracowników Wersalu - w końcu budowa trochę się opóźnia. Postępy jednak są, chociaż niewielkie - tynk jest (hurrrrraaaa!) ale klatki schodowe prawie nie ruszone. Aha - flaszki zniknęły. Kierownik budowy chyba dalej nie wie kiedy co będą robić i kiedy mogą oddać mieszkanie - myślę, że 2 miesiące opóźnienia to na bank. Pójdę na budowę za około tydzień to zobaczymy czy są postępy. Raty na razie nie płacę - ale się jeszcze zastanowię. Być może pogadam w tej sprawie z prezesem. Z jednej strony wolałabym ostatnią ratę zapłacić jak już będzie wiadomo, że zaraz oddadzą mieszkania, ale z drugiej jest obawa, że jak kasy nie dostaną to budowa się opóźni. Zobaczy się. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: WERSAL PODLASKI IP: *.acn.pl / 10.131.132.* 09.06.02, 22:13 Witam Sąsiadów, jestem na forum po raz pierwszy. Mam mieszkanie na XV piętrze, oczywiscie w jaju :) Mam skromne pytanie: czy może działa już tam jakaś winda? Chciałabym zobaczyć postępy w budowie, a z niemowlakiem nie podejmuję się tam wdrapywać :) Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebek Re: WERSAL PODLASKI IP: 212.244.51.* 10.06.02, 09:17 Winda miała byc instalowana pod koniec czerwca, ale nie sądzę, żeby to się udało. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goska Re: WERSAL PODLASKI IP: 62.233.203.* 10.06.02, 10:02 Bylam w sobote na budowie i dowiedzialam sie, ze juz pierwsza osoba odebrala mieszkanie. To chyba musi byc ktos z jaja bo w (moim) 8-mio pietrowcu jeszcze nigdzie nie ma gotowych balkonow. Winda u nas jest ale nie jest jeszcze dzialajaca. Ja mam mieszkanie w klatce, ktora (wg. danych od kierownika budowy) jest najbardziej zaawansowana a juz przesuneli termin przygotowania do odbioru o kolejne dwa tygodnie, na polowe lipca ( poczatkowo mowili, ze nasza klatka bedzie do oddania przed czerwcem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza1 Re: WERSAL PODLASKI IP: 213.158.197.* 10.06.02, 10:35 Gosiu - a która to klatka z VIII pietrowca jest najbardziej zaawansowana ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goska Re: WERSAL PODLASKI IP: 62.233.203.* 11.06.02, 13:20 ja jestem z IV klatki, ale zakladam, ze V jest tak zamo zaawansowana. Pewnie robia od tej strony, zeby kierownik nie musial wychodzic ze swojego baraku aby patrzec czy posuwaja sie prace :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza1 Re: WERSAL PODLASKI IP: 213.158.197.* 14.06.02, 11:56 Czy ktoś z Was dowiadywał się kiedy będą zrobione jakieś drogi /chodniki czy parkingi wokół pierwszego etapu ? Jeżeli odbierzemy nasze mieszkania w lipcu/sierpniu to w jaki sposób można będzie podjechać tam samochodem aby wnieśc materiały do mieszkania? Bieganie z glazurą lub innymi matriałami przez KEN nie jawi mi się jako coś przyjemnego. Takie samo pytanie dotyczy wind - czy będą czynne aby to jeszcze wtachać na górę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acid Re: WERSAL PODLASKI IP: 213.25.216.* 22.11.02, 15:34 Jeżeli ktoś jest zainteresowany egzekucją proszę o kontakt: 504-944-372 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daru Architekt? IP: 10.62.1.* 11.06.02, 13:30 Witam przyszlych sasiadow. Mam takie male pytanie - przypuszczam, ze czesc z Was korzystala z uslug architekta wnetrz. Czy moglibyscie polecic jakiegos? Chcialbym co nieco "przemeblowac" w moim nowym mieszkaniu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sonia szalet i w ogole IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.02, 15:36 Witam sasidow ! moj temat jest bardzo adekwatny do tego co sie dzieje w budynkach. Chodze na budowe dosyc czesto i za kazdym razem to nowe miny w mieszkaniach. Rozmumiem ze robotnikom nie chce sie chodzic do toi toi na dol albo na XVI p ale bez przesady. U mnie ktos nasikal na sciane a w jendnym mieszkaniu widzialam kupe. Na III p jojko to sie w ogole wejsc nie dalo do mieszkania gorzej jak na dworcu pkp. Czy po takich zdarzeniach moze w przyszlosci pojawic sie grzyb na sianach ? Budowa sie na pewno opozni i to najbardziej w jojku poniewaz ponoc kierownicy kupili sobie mieszkania w VIII pietrowcu. Ciekawe czy u nich tez sikaja ? pozdrawiam Sonia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: szalet i w ogole IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 15.06.02, 23:39 Gość portalu: Sonia napisał(a): > Witam sasidow ! > moj temat jest bardzo adekwatny do tego co sie dzieje w budynkach. Chodze na > budowe dosyc czesto i za kazdym razem to nowe miny w mieszkaniach. Rozmumiem ze > > robotnikom nie chce sie chodzic do toi toi na dol albo na XVI p ale bez > przesady. U mnie ktos nasikal na sciane a w jendnym mieszkaniu widzialam kupe. > Na III p jojko to sie w ogole wejsc nie dalo do mieszkania gorzej jak na dworcu > U mnie byla kupa - kulturalnie a jakze - w lazience i w kubelku Pozdrawiam Marta (III p jajo) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Architekt? IP: 62.233.164.* 22.06.02, 11:34 czesc Daru, witam sąsiada. oczwiscie, ze moge polecil Ci dobrego architekta wnętrz. oto i kontakt: Joanna Kopacz tel. 0-502 340-955 mozesz powiedzieć, ze masz ten kontakt ode mnie. pozdrawiam i do zobaczenia na budowie !?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daru Re: Architekt? IP: 10.62.1.* 24.06.02, 09:19 Czesc Michal, Dzieki za namiar - pewnie, ze skorzystam :) Do zobaczenia na budowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: WERSAL PODLASKI IP: *.Red-80-33-46.pooles.rima-tde.net 16.06.02, 14:45 Kupilam od nich mieszkanie + lokal uzytkowy + garaz w jednym budynku. to byl blad wprawdzie roboty wykonczeniowe super, ale architekt projektant pomylil sie o 60m2 i czesc budynku stoi na dzialce nalezacej do gminy ktora teraz nie chce tego sprzedac wstrzymano wszystkim podpisanie umow wlasciwych (przedwstepne sa, wszystko zaplacone) oraz wydanie aktow wlasnosci jestem wsciekla, nie moge obracac wlasnym majatkiem radze najpierw sprawdzic prawo do ziemi, na ktorej stoi lub ma stac budynek powodzenia monika ps Oni maja Certyfikat Developera, ale chyba o niego nie dorosli :-) i niedlugo to potrwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: WERSAL PODLASKI IP: *.ipartners.pl 17.06.02, 09:51 W którym budynku jest taka fuszerka ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebek Re: WERSAL PODLASKI IP: 212.244.51.* 21.06.02, 10:10 Czy ktos ma najnowsze wiesci dotyczace terminu zakonczenia budowy jaja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi Re: WERSAL PODLASKI IP: *.waw1.cyber-cafe.pl 21.06.02, 10:59 wczoraj odwiedziłam nasze jajo i... koniec sierpnia lub poczatek września, tak jest w moim przypadku (14 piętro), im nizej tym wczesniej będzie można odebrać. Windę mają uruchomić w ciągu 3 tygodni. trzymajcie (-my) się. e Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebek Re: WERSAL PODLASKI IP: 212.244.51.* 21.06.02, 11:28 Dzieki emi za info Mam nadzieje ze troche jednak przyspiesza z ta budowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: WERSAL PODLASKI IP: 62.233.164.* 22.06.02, 11:55 hej, witam serdecznie wszystkich przyszlych sasiadów. właśnie dzisiaj na budowie dowiedziałem się o istnieniu tego forum. jak miło !!! czy ktoś z Was rozmawiał ostatnio z prezesem? jak z terminem oddania mieczkań? co z ewentualnymi odsetkami karnymi za zwłokę? dzisiaj na budowie oprócz sąsiadów cisza i spokój ........ (mowie oczywiscie o wysokim jaju). dajcie znać jazeli macie jakież news'y! paaa, Michał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: WERSAL PODLASKI IP: 5.2.1R1D* / *.uk.deuba.com 24.06.02, 12:32 To ja zadam pytanie, ktore juz kilka razy sie powtarzalo: Czy w kontekscie takiego opoznienia (koniec sierpnia) placicie ostatnia rate w terminie czy nie? pzdr Pawel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek Re: WERSAL PODLASKI IP: 195.205.132.* 24.06.02, 14:59 Ja zapłaciłem ostatnią ratę za mieszkanie, ale nie zapłaciłem za garaż. W razie czego będzie z czego potrącić. A tak na marginesie byłem w ubiegłą sobotę o godz. 12.45 na budowie. Brama zamknięta na 4 spusty. Robotników brak. O ile dobrze pamiętam to w poprzednie soboty panowie mozolnie, bo mozolnie, ale coś o tej porze jeszcze robili. Czyżby rozpoczął się sezon urlopowy? Wacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebek Re: WERSAL PODLASKI IP: 212.244.51.* 25.06.02, 09:31 Witam! Niektórzy zaraz się oburzą na mnie, ale uważam, że konieczne jest kolejne spotkanie z Prezesem i to jak najszybciej. Czy ktoś reflektuje? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: WERSAL PODLASKI IP: 213.17.164.* 25.06.02, 10:23 Moze rzeczywiscie nalezaloby odwiedzic prezesa. Sam juz nie wiem co myslec o terminie oddania mieszkan. Czy zbierze sie jakas wieksza grupa ? pozdrawiam, Mochal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek Re: WERSAL PODLASKI IP: 195.205.132.* 25.06.02, 11:36 Jestem za spotkaniem. Należy poinformować Prezesa, że będziemy konsekwentnie egzekwować kary umowne za opóźnienia. Jednej osoby się nie przestraszą, ale gdy zrobi to więcej osób może zacznie im zależeć, żeby zatrudnić dodatkową ekipę i przyspieszyć pracę. Osobną kwestią jest jakość robót. W moim mieszkaniu jakość tynków pozostawia wiele do życzenia. Poza tym uszkodzona jest rama okna, a szyby zapryskane gipsem, bo komuś spadła folia z okien i grzejników. Wacek Odpowiedz Link Zgłoś
skaluz Re: WERSAL PODLASKI 25.06.02, 12:05 Cześć! Dopiero dziś dowiedziałam się o tym forum. Szkoda, że tak późno! Witam sąsiadów z niskiego budynku i pozdrawiam tych z "jajka"! Denerwuje nas to opóźnienie, dlatego jak najbardziej jesteśmy za spotkaniem z Prezesem! Jeśli jest nas więcej to czekamy na propozycję daty i godziny spotkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: WERSAL PODLASKI IP: 213.17.164.* 25.06.02, 12:15 hej Ludziska, no to jak? idziemy do Prezesa? czy moze ktos z Was juz praktykowal takie spotkania? dajce znac gdzie i kiedy. pozdr, Michal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwik Re: WERSAL PODLASKI IP: *.groupe-andre.fr 25.06.02, 15:52 No właśnie! Kiedy w ogóle można zastać Prezesa. Wcześniej bywał w Warszawie tylko 1 dzień w tygodniu. Teraz - nie wiem. Czy ktoś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebek Re: WERSAL PODLASKI IP: 212.244.51.* 25.06.02, 16:42 Dzwoniłem dziś do biura Wersalu, Prezes bywa w środy. Może więc poprosimy go o spotkanie 3 lipca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nick Re: WERSAL PODLASKI IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.02, 18:52 kto wplacil ostatnia rate? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: WERSAL PODLASKI IP: *.hokwrs.com 26.06.02, 09:27 Cześć! Występuję po raz pierwszy na Forum i witam wszystkich bardzo serdecznie. Będę mieszkać w "jajku" na jedenastym piętrze. Rozmawiałam dzisiaj rano z kierownikiem budowy - panem Wojtkiem Czyżewskim i dowiedziałam się, że można umawiać się z ekipami wykończeniowymi na początek września, a dla osób mieszkających w budynku bliżej ronda - nawet wcześniej. Wynika to z faktu, że osoby, które kupują mieszkania w standardzie podstawowym będą mogły wykańczać je w tym samym czasie, kiedy WP wykańczać będzie mieszkania "pod klucz". Mieszkania te przekazane zostaną jednak przed oficjalnym terminem oddania całego obiektu. Myślę, że może warto by było spotkać się z prezesem i zapytać się, jaką daje gwarancję, że ten budynek na pewno zostanie oddany do użytku. Mój wrodzony optymizm podpowiada mi, że nie ma się czym martwić, ale lepiej jest otrzymać zapewnienie od osoby bezpośrednio za ten odbiór odpowiedzialnej. Dla mnie osobiście termin 3 lipca jest OK, tylko o której godzinie? Co myślicie na ten temat? Pozdrawiam asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwik Re: WERSAL PODLASKI IP: *.groupe-andre.fr 26.06.02, 10:21 3 lipca - OK. I szybciej tym lepiej! Tylko o której godzinie? Jestem trochę zaniepokojona tym terminem - początek września. Czekam na mieszkanie w tym niższym budynku i kierownik tego bloku powiedział, że w połowie lipca bdzie można zacząć prace. Czy może ktoś ma inne informacje na temat tego bloku?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goska Re: WERSAL PODLASKI IP: 62.233.203.* 26.06.02, 12:15 jak ostanio odwiedzalam budowe (VIII pietrowiec) to kierownik uzaleznil odbior naszego mieszkania (wiekszosc prac jest juz zrobiona) od wykonczenia balkonow, i podal termin polowa lipca. Jednak, jak widze, wcale nie spiesza sie z balkonami (chyba, ze balkony robi sie w ciagu tygodnia. W takim razie do polowy lipca jeszcz kupa czasu :) Natomaist wydaje mi sie, ze prace na zewnatrz jaja ida duzo szybciej niz przy Osemce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: WERSAL PODLASKI IP: 5.2.1R1D* / *.uk.deuba.com 26.06.02, 13:15 A ja wczoraj dowiedzialem sie od kierownika, ze mieszkania na nizszych pietrach w jaju beda gotowe do odbioru pod koniec lipca a te na wyzszych (w tym rowniez i moje ;-(() miesiac pozniej. Co do spotkania, to sroda, 3.07 jest dla mnie OK. Moze na to spotkanie uda sie zaprosic tez kierownika budowy? Wtedy mielibysmy informacje z pierwszej reki. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PANTERRA Re: WERSAL PODLASKI IP: *.euro.ge.com / 3.40.128.* 26.06.02, 13:23 Witam, Ja nie sadze zeby Kierownik chcial sie narazac Prezesowi wiec bedzie raczej przytakiwal temu co powie Prezes? Mam tylko pytanie czy ktos juz ustalil ten termin z Wersalem? Wszyscy potwierdzaja chec przybycia 3 lipca ale czy bedzie to pasowalo Prezesowi. Jezeli tak to proponuje tez powieszenie jakiegos ogloszenia przywejsciu na budowe. Wtedy o spotkaniu dowiedza sie tez Ci ktorzy nie wiedza o istnieniu tego Forum. Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: WERSAL PODLASKI IP: 212.191.166.* 27.06.02, 09:35 Prezes zazwyczaj bywa w środy i jest do naszej dyspozycji od 11 do 16. Trzeba jednak potwierdzić w poniedziałek. Proponuję godzinę 12.45. Co do kartki (na budowie) z informacją o spotkaniu to pomysł jest bardzo dobry, kto jednak tego dokona i czy długa taka kartka powisi ?. Pozdrawiam przyszłe sąsiadki i sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PANTERRA Re: WERSAL PODLASKI IP: *.euro.ge.com / 3.40.128.* 27.06.02, 09:47 Witam, Nie sadze ze godz 12:45 to dobry pomysl. Wiekszosc z nas bedze wtedy w pracy. Nie kazdy bedzie mogl sie wyrwac zeby przyjechac i wtedy nasze "sily" moga wygladac malo przekonywujaco dla Prezesa. To My jestesmy w wiekszosci i to Wersalowi powinno zalezec zeby dostosowac sie do Naszych wymagan. Ja mysle ze najlepsza pora bedzie godzina 17 - 17:30 wtedy wiekszosc bedzie juz po pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwik Re: WERSAL PODLASKI IP: *.groupe-andre.fr 26.06.02, 15:24 Gość portalu: Goska napisał(a): > jak ostanio odwiedzalam budowe (VIII pietrowiec) to kierownik uzaleznil odbior > naszego mieszkania (wiekszosc prac jest juz zrobiona) od wykonczenia balkonow, > > i podal termin polowa lipca. O której klatce mówił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwik Re: WERSAL PODLASKI IP: *.groupe-andre.fr 27.06.02, 09:46 Witam wszystkich! Co do spotkania z Prezesem - trzeba zadzwonić w poniedziałek po południu lub wtorek rano, żeby dowiedzieć się dokładnie kiedy będzie i umówić się na jakąś konkretną godzinę. Próbowałam się dowiedzieć co będzie z odsetkami karnymi za spóźnienie. W mojej umowie widnieje punkt "z przyczyn niezależnych od Wersalu". Na moje pytanie czy opóźnienie wynika z przyczyn zależnych od Wersalu czy też nie zapadła cisza. Potem dowiedziałam się, że warunki umowy napewno będą respektowane. Jeżeli tylko ja wywiązałam się z umowy tzn. zapłaciłam raty w terminie i poprawki wniosłam również w terminie - to będę mogła wystąpić z prośbą o karne odsetki. Poza tym na pytanie dlaczego na budowie pracuje ok. 5 osób, skoro jest takie opóźnienie, też nie było odpowiedzi, a raczej zmiana tematu. Oczywiście dla pań z biura opóźnienie miesięczne to "takie DROBNE opóźnienie". Myślę, że spotkanie z Prezesem jest konieczne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goska Re: WERSAL PODLASKI IP: 62.233.203.* 27.06.02, 10:03 moja klatka to IV w osemce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwik Re: WERSAL PODLASKI IP: *.groupe-andre.fr 27.06.02, 10:10 Szczęściara! Będziesz jedną z pierwszych, którzy odbiorą mieszkanie. Słyszłam, że było już kilka odbiorów w naszym bloku. Jaki termin wejścia z pracami przewiduje kierownik dla IV klatki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goska Re: WERSAL PODLASKI IP: 62.233.203.* 27.06.02, 13:33 obecnie (jest to informacja z poczatku czerwca) polowa lipca, ale ja juz im nie wierze. Jeszcze w marcu byl to poczatek czerwca. A do tej pory balkonow nie ruszyli. A jak ktos mogl odebrac mieszkanie w osemce bez zrobionych balkonow???(chyba nie ma tam mieszkan bez balkonow?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwik Re: WERSAL PODLASKI IP: *.groupe-andre.fr 27.06.02, 13:44 > > A jak ktos mogl odebrac mieszkanie w osemce bez zrobionych balkonow???(chyba > nie ma tam mieszkan bez balkonow?) Dokładnie nie wiem, ale taką informację otrzymałam w biurze, a później kierownik budowy to potwierdził (choć stwierdził, że były "nieliczne odbiory"). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goska Re: WERSAL PODLASKI IP: 62.233.203.* 27.06.02, 14:12 ja slyszalam o jednym odbiorze. Nie pytalam, w ktorym bloku ale podejrzewam dolne pietra jaja. A Ty w ktorej klatce masz mieszkanie (bo wywnioskowalam, ze tez w osemce)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwik Re: WERSAL PODLASKI IP: *.groupe-andre.fr 27.06.02, 14:25 Tak, "ósemka" - klatka I. Dziś rano dzwoniłam do biura WP, panie były zdiwione o co mi chodzi, bo "przecież proces odbioru mieszkań już się rozpoczął". Bardzo ciekawe!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goska Re: WERSAL PODLASKI IP: 62.233.203.* 27.06.02, 14:51 Trzeba bylo spytac, czy mozesz w takim razie dzisiaj odebrac :)) Ja juz przestalam dzwonic do biura, bo tamte panie sa od sprzedazy a o postepach budowy nic nie wiedza. Trzeba kontaktowac sie z kierownikami budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwik Re: WERSAL PODLASKI IP: *.groupe-andre.fr 27.06.02, 15:10 Kierownik też zmienia zdanie co kilka dni. Myślę, że te panie wiedzą co nie co, ale się nie przyznają - przecież to nie ich sprawa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek1 Re: WERSAL PODLASKI IP: *.pl 28.06.02, 18:38 Droga Gosiu, Zastanów się co mówisz, ponieważ twoje wypowiedzi to typowa antyreklama dla Wersalu Podlaskiego , który w tym przypadku może mieć problemy ze sprzedażą kolejnych mieszkań.Czego następstwem będzie to że my jeszcze dłużej będziemy czekać na odbiór swoich mieszkań. Pozdrawiam Arek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goska Re: WERSAL PODLASKI IP: 62.233.203.* 01.07.02, 10:33 czes Arku, po pierwsze odpowiadasz na mojego posta, w ktorym mowilam, ze slyszalam, ze jakies mieszkanie zostalo juz odebrane. Czy naprawde uwazasz, ze jest to antyreklama :)) Po drugie, nie uwazam, zebym ja miala za zadanie reklamowac Wersal. Chcialabym, zeby to forum bylo miejscem przekazywania prawdziwych wiadomosci, a nie wiadomosci, ktore maja zwiekszyc sprzedaz wersalu. Nie wiem czy patrzyles na inne watki tego forum, jesli tak to pewnie zauwazyles, ze watek Wersalu zawiera i tak minimalna ilosc informacji negatywnych o developerze. Rozumiem, ze martwisz sie o finanse Wersalu, ale pod tym wzgledem ja zrobilam co do mnie nalezy, a wiec w terminie place raty. Nic wiecej nie moge dla wersalu zrobic. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tania Re: WERSAL PODLASKI IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.02, 12:10 Witam wszystkich, Co to sie dzieje? Nie mialam dostepu do forum przez tydzien, dzisiaj po raz pierwszy odwiedzilam i po prostu sie zalamalam. Umowilam spotkanie z Prezesem w srode o godz. 17:00 majac na uwadze fakt, ze ludzie sa w pracy. Pani w biurze strasznie sie asekurowala - ze moze Prezesa nie byc itp. Strasznie mnie to wkurzylo - no bo w koncu, jakby nie patrzec jestesmy klientami, a "klient nasz pan" :-). No i w koncu pani nas zapisala i obiecala ze sie postara to spotkanie umowic, potiwerdzac bede w poniedzialek po poludniu, tak wiec zajrzyjcie na forum w poniedzialek czy cos sie nie zmienilo. Poprosilam tez, zeby na spotkaniu byl obecny kierownik budowy - wydaje mi sie to konieczne, bo na ostatnim spotkaniu Prezes obiecywal oddanie mieszkan w terminie (koniec czerwca) a kierownik budowy robil potem duze oczy. Wiec niech chlopaki ustala zeznania. Jakby cos to piszcie, dzwoncie, cokolwiek. Ja tez jeszcze nie wplacilam ostatniej raty - za grunt. Szczerze wyznam, ze nie wiem, czy mam placic, czy sie wstrzymac. Uzalezniam to od spotkania z Prezesem. Pozdrawiam. Tania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PANTERRA Re: WERSAL PODLASKI IP: *.euro.ge.com / 3.40.128.* 27.06.02, 12:19 Taniu dzieki za umowienie spotkania! Jak juz wczesniej wspominalem bedzie trzeba tez powiesic jakies ogloszenia odnosnie spotkania na budowie tak zeby dowiedzialy sie o nim rowniez osoby ktore nie wiedza o istnieniu forum. Czy ktos bedzie mogl powiesic takie ogloszenie przy wejsciu na budowe???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Re: WERSAL PODLASKI IP: *.pl 28.06.02, 19:14 Jeszcze w metrze powieś i w radiu daj ogłoszenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: WERSAL PODLASKI IP: 5.2.1R1D* / *.uk.deuba.com 27.06.02, 15:10 Tyle, ze spotkanie z prezesem jest w srode, a ja (i pewnie inni tez) powinienem zaplacic rate do konca tygodnia ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek1 Re: WERSAL PODLASKI IP: *.pl 28.06.02, 19:09 Witajcie Wszyscy, Chciałbym Wszystkich uświadomić , że wpadając w taką panikę to robimy sami sobie krzywdę która może mieć okropne skutki dla nas samych. Mianowicie: wypowiadając się na forum w taki sposób robimy antyreklamę związaną z tym że ludzie przestaną interesować się zakupem mieszkań czytając takie recenzje. W pózniejszym etapie zacznie się panika która niepotrzebnie i bez powodu ogarnie Was.Opóznienia są obecnie we wszystkich firmach budowlanych i spowodowane są między innymi trudną sytuacją rynkową jak się zapewne wszyscy orientujecie. Ja osobiście uważam że opóznienia rzędu 2,3 miesięcy to żadne opóznienie dla tak sporej inwestycji.Ja wpłaciłem ostatnią ratę i myślę że Wszyscy powinniśmy wpłacić poniewąz w przeciwnym wypadku napewno będą jeszcze większe opóżnienia. Pozdrawiam Arek1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebek Re: WERSAL PODLASKI IP: 212.244.51.* 27.06.02, 16:19 Ja do czasu spotkania z Prezesem wstrzymuje platnosc ostatniej raty zwlaszcza, ze wyplacam ja z kredytu a to wiaze sie z duzymi kosztami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tania Re: WERSAL PODLASKI IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.02, 20:29 Ja tez wstrzymuje splate ostatniej raty. Moge pojechac i powiesic to ogloszenie na budowie, ale zastanawiam sie, czy to mam sens - jestem pewna, ze nie powisi dlugo. Czekam na jakis bodziec od Was - jesli uwazacie, ze to ma sens to pojade jutro po poludniu - jesli nie to odpuszcze. O czym chcemy z Prezesem gadac - oczywiscie oprocz najwazniejszego, czyli co sie dzieje, kiedy zakonczenie budowy, co powoduje opoznienia, na co mozemy liczyc w ramach rekompensaty.Pomyslcie co jeszcze. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: WERSAL PODLASKI IP: *.hokwrs.com 28.06.02, 11:35 Myślę, że na spotkaniu z Prezesem trzeba też poruszyć sprawę własności gruntu, bo z tego, co zrozumiałam z wcześniejszych wypowiedzi, sprawa ta nie jest do końca rozwiązana (podobno jakiś niewielki fragment gruntu ma nieuregulowany status własności). Pozdrawiam asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebastia Re: WERSAL PODLASKI IP: *.pl 28.06.02, 19:21 Witaj, napisałaś że nie wpłaciłaś ostatniej raty , a już chcesz rekompensatę. Za co mają wykańczać jak wszyscy tak jak Ty nie wpłacili ostatniej a nawet przedostatnich rat? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: WERSAL PODLASKI IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.06.02, 13:05 Gość portalu: Sebastia napisał(a): > Witaj, > napisałaś że nie wpłaciłaś ostatniej raty , a już chcesz rekompensatę. > Za co mają wykańczać jak wszyscy tak jak Ty nie wpłacili ostatniej a nawet > przedostatnich rat? Sebastian, martwisz się, za co mają wykańczać? Mój mąż był stosunkowo niedawno w Sterdyni(kierunek na Węgrów i Sokołów). Miał okazję oglądać pałac Ossolińskich, pięknie odnowiony. Jest tam chyba hotel. Dowiedział się, że należy on obecnie do biznesmena z Białegostoku. Kilka dni temu mieliśmy okazję przeglądać pismo "Kalejdoskop" z czerwca 2002r., wydawane przez LOT. W artykule "Na pańskich stołach"(reklamującym ciekawe obiekty, szczególnie dla ludzi z pieniędzmi) opisany jest tenże zamek, a obok widnieje reklama "Wersala Podlaskiego". Czy nasuwają się Tobie jakieś wnioski? Pozdrawiam wszystkich nowych sąsiadów. Maria z "ósemki" > > Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tania Re: WERSAL PODLASKI IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.02, 21:57 Wstrzymalam, bo chce najpierw wiedziec co soe dzieje - jest to moje zabezpieczenie, bo jesli okaze sie, ze firma ma problemy finansowe, to watpie, zeby byla taka szybka do wyplacenia odsetek. Poprzednio wszystko placilam jak w zegarku. Ogloszenia nie wywiesilam, bo przeciez dopiero w poniedzialek bede miala potwierdzone czy bedzie spotkanie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Casia Re: WERSAL PODLASKI IP: *.pl 29.06.02, 21:36 Bylismy dzis na budowie i to co zobaczylismy nie napawa nas optymizmem. Liczylismy na oddanie mieszkan wkrotce, tzn na przelomie czerwca i lipca, a u nas przez ostatnie 2 miesiace zmienilo sie tyle ze mamy wylewke w mieszkaniu, ale nadal nie mamy kaloryferow, rurek z woda, nie mowiac nic o parapetach, dzrzwiach itp. Zapytalismy kierownika budowy dlaczego nic sie nie dzieje na budowie, a on powiedzial, ze jest sobota, co jest dosc zalosnym dla nas wytlumaczeniem. W jaju na pewno nie oddano zadnego mieszkania, bo w zadnym nawet drzwi nie ma. Poza tym nadal unosza sie nieprzyjemne zapachy szczegolnie na nizszych pietrach. Poszlismy tez zobaczyc co tam slychac w bloku osmiopietrowym i slychac tylko glosna muzyke, natomiast nie widac zadnych robotnikow, ktorym ta muzyka mialaby pomagac w pracy. Kierownik budowy zapewnial, ze sa, ale my nie widzielismy nikogo. Zapytalismy o termin oddania i uslyszelismy lipiec, w co jednak nie wierzymy. Chcielismy sie dowiedziec o jakies konkrety w sprawie naszego mieszkanka, ale dowiedzielismy sie ze kierownik budowy jaja jest na urlopie i nie bedzie go przez dwa tygodnie. Podobno, mimo to, prace trwaja. Jedyne co widac, to ze jedna strona jaja jest juz otynkowana i to jest jedyny optymistyczny akcent naszych ogledzin. Pozdrawiamy Casia i Sebastian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebek Re: WERSAL PODLASKI IP: 212.244.51.* 01.07.02, 10:53 Wiatm wszystkich sąsiadów! Wersal Podlaski jest dość dobrą firmą biorąc pod uwagę to co dzieje się na rynku. Z tego co wiem firma nie ma kłopotów finansowych, a posiada duży majątek ( w tym bardzo atrakcyjne grunty). Ponieważ jednak sprzedaż "siadła" strumień gotówki płynący do firmy też się zawężył. To może byś przyczyną opóźnienia. Zgadzam się z osobami, któe twierdzą, że 2 miesiące opóźnienia to niewiele. Dla niektórych jednak osób nawet takie opóźnienie powoduję wiele komplikacji mających wymiar finansowy. Dlatego warto przypomnieć Prezesowi o tym, że obiecał podczas poprzedniego spotkania, że prace przyspieszą, a niektóre mieszkania będzie można odbierać szybciej. Tania zadzwoni dziś do biura Wersalu, aby potwierdzić środowe spotkanie. Jak wszystko będzie już pewne to dam znać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebek Re: WERSAL PODLASKI IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.02, 15:57 Rozmawiałem przed chwilą z Tanią. Spotkanie jest potwierdzone i odbędzie się 3 lipca o godzinie 17-ej w biurze sprzedaży Wersalu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: WERSAL PODLASKI IP: *.hokwrs.com 01.07.02, 16:31 Taniu i Sebku! Wielkie dzięki za zorganizowanie spotkania z Prezesem. Pozdrowienia dla wszystkich Wersalczyków. asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seb Re: WERSAL PODLASKI IP: *.pl 01.07.02, 17:37 Tez postaramy sie przyjsc!! Casia i ja (Sebastian z powodu zbyt malej ilosci miejsca w formularzu posta zwany Seb'em :)) "jajo", p. VIII 79 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karina Re: WERSAL PODLASKI IP: WAWZZ* / *.siemens.pl 02.07.02, 16:01 Witam , Witajcie! Proponuje,żeby na jutrzejszym spotkaniu poruszyć sprawę hydrauliki w "jaju " gdyż nie jest ona skończona w całym budynku co może opóżnić oddanie mieszkań takie informacje przekazał mi mój teść , który w sobotę był na budowie i rozmawiał z robotnikami. Pozdrawiam Karina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PANTERRA Re: WERSAL PODLASKI IP: *.euro.ge.com / 3.40.128.* 02.07.02, 16:04 A co z winda? Trudno bedzie wykanczac mieszkanie na 16 pietrze bez windy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebek Re: WERSAL PODLASKI IP: 212.244.51.* 03.07.02, 10:22 Proponuję aby omówić przede wszystkim: 1. Sprawę opóźnienia (przyczyny) i aktualnego terminu odbioru mieszkań. 2. Kwestie związane z gruntem i zwolnieniem hipoteki. 3. Termin podpisywania aktów notarialnych i negocjacje opłat notarialnych. 4. Prace hydrauliczne, montaż windy. 5. Inne sprawy które Was nurtują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PANTERRA Re: WERSAL PODLASKI IP: *.euro.ge.com / 3.40.128.* 03.07.02, 10:50 A ile osob ma zamiar przybyc na zebranie??? Przed poprzednim bylo wiecej osob ktore deklarowaly chec przybycia i sporo osob przybylo. Ale teraz nie widze zbytniego zainteresowania zebraniem. Czy to wakacje czy tez cisza przed .... zebraniem ;-)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek Re: WERSAL PODLASKI IP: 195.205.132.* 03.07.02, 11:46 Ja się wybieram na zebranie. Chciałbym ponadto omówić sprawy: Odsetek karnych (chyba wiele spośród nas musi dłużej wynajmować mieszkanie w wyniku opóźnienia) terminu i sposobu likwidacji usterek (moja lista usterek zawiera już kilka pozycji, między innymi uszkodzone okna, grzejniki, krzywe tynki, brak kątów prostych). Wacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza1 Re: WERSAL PODLASKI IP: 213.158.197.* 03.07.02, 12:37 Bedę obecny - nie wiem ile osób było na poprzednim spotkaniu - ale mam nadzieje ,że zbierze się tam nas kilkanaścioro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goska Re: WERSAL PODLASKI IP: 62.233.203.* 03.07.02, 13:57 poprzednim razem mnie nie bylo, ale tym razem wybiore sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: WERSAL PODLASKI IP: *.hokwrs.com 03.07.02, 14:36 Ja też wybieram się na spotkanie z Prezesem, ponadto zawiadomiłam kilka osób nie mających styku z Forum, i one też przybędą. Pozdrawiam i do zobaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: WERSAL PODLASKI IP: 5.2.1R1D* / *.uk.deuba.com 03.07.02, 14:51 To chyba bedzie nas wiecej niz poprzednim razem i moze prezes zacznie nas traktowac powaznie. Ja tez sie wybieram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tania Re: WERSAL PODLASKI IP: *.electrolux.pl / 10.47.3.* 03.07.02, 15:21 I ja, i ja - w dwóch osobach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuskus Re: WERSAL PODLASKI IP: 193.172.25.* 03.07.02, 15:41 Nie bede mogl. Napiszcie cos o wynikach spotkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: WERSAL PODLASKI IP: WAWZZ* / *.siemens.pl 04.07.02, 10:52 Ja tez nie mogłem być , czy padły jakieś ważne rzeczy np. termin oddania mieszkań? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: WERSAL PODLASKI IP: 217.153.44.* 30.07.02, 11:19 to tylko próba wejścia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebek Re: WERSAL PODLASKI IP: 212.244.51.* 04.07.02, 12:35 Jestem rozczarowany spotkaniem z Prezesem, mało wiedział o tym co dzieje się na budowie. Prezes stwierdził, że: 1. przyczyną opóźnień jest brak dopływu gotówki (zasugerował, że ludzie spóźniają się z opłatami) 2. Wersal ma dostać kredyt na dokończenie budowy (ok. 15 lipca) 3. prace mają wyraźnie przyspieszyć 4. mieszkania będą gotowe za około 2 miesiące Mam nadzieję, że termin wrześniowy oddania mieszkań zostanie zachowany. Myślę, że teraz powinniśmy z zwielokrotnioną uwagą przyglądać się temu co dzieje się na budowie. Zachęcam do tego, abyśmy pisali tu o wszystkich naszych spostrzeżeniach. Odpowiedz Link Zgłoś