Dodaj do ulubionych

PAX- pileckiego

IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 16.11.01, 10:07
Czy ktoś wie kiedy będą umowy notarialne?
Czy wiadomo już czy będą dopłaty ?
Obserwuj wątek
    • Gość: jogibabu Re: PAX- pileckiego IP: 157.25.119.* 19.11.01, 09:02
      tak ogolnie - ja jestem z zeromskiego; pax urzadzil nam doplaty po 150 usd/1m2
      wiec obecnie jestesmy po postepowaniu wewnatrzspoldzielczym i rozwazamy
      pozwanie spoldzielni do sadu. spoldzielnia ma dlugi a pewien bank wszedl nawet
      na jej rachunek bankowy jak przestala splacac swoj 14 mln kredyt - miala go
      splacic do 12.00 ale zawarla ugode na splate do 05.01, obecnie ma jeszcze 5 mln
      dlugu, zarzad unika spotkan z bankiem (z nami tez)wiec bank mu potraca z
      rachunku, Pax cieniutko stoi; z newsow jak pewnie wiekszosc wie, 23 jest
      Zgromadzenie i pewnie zarzad dostanie zielone swiatlo zeby ustanawiac odrebna
      wlasnosc lokali mieszkalnych - polecam art. 44 ustawy o spoldzielniach
      mieszkaniowych....pozdro

• Gość: rex Re: PAX- pileckiego IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.01, 17:14
        Czy pax w koncu podpisal akty notarialne na Pileckiego? Czy badal zwodzi tam
        ludzi?
    • Gość: toms Re: PAX- pileckiego IP: *.cu.com.pl 12.12.01, 09:50
      Na pileckiego doplat nie bedzie bo budowa zostala juz calkowicie rozliczona
      rozeslano juz informacje o koncowym rozliczeniu
      co do aktow to sprawa nie zostala rozwiazana i nadal ich nie ma i jeszcze
      pewnie dlugo ich nie bedzie ...
      podobno zarzad szuka rozwiazania aby to juz miec z glowy ale z tego co widze
      ruchy sa bardzo niemrawe ...
    • Gość: toms PAX- pileckiego kto chce akt notarialny???? IP: *.cu.com.pl 12.12.01, 09:55
      czy na formum sa jeszcze jakies osoby ktore weszly w inwestycje z Paxem i
      zalezy im na podpisaniu aktu notarialnego ???
      • Gość: rex Re: PAX- pileckiego kto chce akt notarialny???? IP: 193.0.68.* 12.12.01, 11:33
        Ja mam interesy z paxem buduje dla mnie mieszkanie ale niestety na
        Stryjenskich, opoznienie jest juz polroczne a bedzie roczne, miejmy nadzieje ze
        w ogole wybuduje, a tobie radzilbym sie wybrac do prawnika, bo takie zwodzenie
        nie wrozy nic dobrego. Pozdro.
        • Gość: partner Re: PAX- pileckiego kto chce akt notarialny???? IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 12.12.01, 13:48
          Jestem w trakcie finalizowania kupna mieszkania na Pileckiego 106 i chciałbym
          mieć akt jak najszybciej (biorę kredyt) jeśli bedzie jakieś info to wal nowy
          wątek. Jak ostatnio rozmawiałem w PAX-ie to nie umieli podać żadnych konkretów -
          niestety. Ogólnie jestem dobrej myśli - przynajmniej budek jest oddany i nie
          ma dopłat w dzisiejszych czasach to już połowa sukcesu.
          • Gość: rex Re: PAX- pileckiego kto chce akt notarialny???? IP: 193.0.68.* 13.12.01, 12:33
            Czy podpisujesz umowe trojstronna z Insbudem i Paxem? Ile teraz chca za metr
            kwadr. ? Czy sprawdziles czy tamciagle jest kredyt na gruncie i bilans
            spoldzielni? Poza tym moze poczytaj na tym forum ludzie tam chyba
            odebralimieszkania w kwietniu i do tej pory nie maja aktow , wiec nie
            zastanawia cie ze cos moze byc nie tak? Twoja decyzja.
            • Gość: olga Re: PAX- pileckiego kto chce akt notarialny???? IP: 193.0.68.* 05.03.02, 12:26
              Cszy jakies nowe informacje na temat aktow notarialnych czy podpisali czy
              ciagle zwodza, jakis wykretow uzywaja, pozdrawiam.
              • toms_ Re: PAX- pileckiego kto chce akt notarialny???? 04.04.02, 11:19
                aktów notarialnych w najbliższej przyszłosci nie będzie !
                generalnie do aktu potrzebne sa wszystkie osoby ktore kupily grunt lub
                przynajmniej pelnomocnictwa tych osob jest tego podobno 300 osób plus
                małzonkowie
                wystarczy ze nei bedzie jednej osoby i wszystko szlag trafia
                teoretycznei PaX ma wyslac do wszystkich listy z prosba o skadanie
                paelnomocnictw dla notariusza w tej sprawie ale o tym wysylaniu listow to
                slysze juz od 3 miesiecy i chyba nadal nie zostaly wyslane ...

generalnie wyglada to tak ze jezeli wlasciciele pileckeigo nei zbiora sie i nie
                zaczna cos robic w tym kierunku aby jednak wszyscy podpisali pelnomocnictwa to
                do aktu notarialnego nigdy nie dojdzie ! i tyle ...
                • Gość: olga Re: PAX- pileckiego kto chce akt notarialny???? IP: 193.0.68.* 04.04.02, 12:14
                  A czy na pewno trzeba wszytskich do podpisnia aktow notarialnych, przeciez
                  zebrac 5 osob w jednym miejscu o jednym czasie to sukces a co dopiero mowic o
                  300 to jakies zakrecenie. A czy mieszkancy Pileckiego maja jakies inne prawa
                  wlasnosci, np. spoldzielcze? Czy na razie mieszkaja bez niczego, przeciez to
                  juz jakis rok od oddania mieszkan?
                  • Gość: toms Re: PAX- pileckiego kto chce akt notarialny???? IP: 217.153.60.* 04.04.02, 17:09
                    tzn. wiekszosc ludzi kupila tam mieszkania pod wynajem korzystajac z ulgi i
                    przez najblizsze 10 lat prawo wlasnosci do tych mieszkan ich nie bedzie
                    intersowac bo i tak nei moga ich sprzedac
                    moze zaintersuja sie ta wlasnoscia jak spoldzielnai upadnie ...

te osoby ktorym zalezalo na hiopotece maja spoldzielcze wlasnosciowe prawo do
                    lokalu

co do zebrania ludzi to rozwiazaniem mają być pełnomocnictwa ktore najlepiej
                    bylo spissywac w momencie sprzedazy kawalka gruntu niestety nikt o tym nie
                    pomyslal i teraz jest duuuuzzzzyyyyy problem z tym !
                    kwestia jest taka ze grunt na ktorym stoja budynki jest wspolwlasnoscia tych
                    wszystkich osob i aby wydzielic lokale mieszkalne w sensie prawnym podobno w
                    pierw trzeba te wspolwlasnosc zniesc a zeby to zrobic musza byc wszyscy !
                    mam nadzieje ze dobrze to zrozumialem ...
                    • Gość: kasia Re: PAX- pileckiego kto chce akt notarialny???? IP: *.mofnet.gov.pl 05.04.02, 12:20
                      jestem mieszkanką przy ul. Pileckiego, kupiłam to mieszkanie od Insbudu, jako
                      mieszkanie na rynku wtórnym, oczywiście cała ta akcja odbyła się u notariusza,
                      posiadam własnościowe spółdzielcze prawo do lokalu, wiem, że część osób
                      chciałaby dokupić grunt i w ten sposób stać się właścicielem nie tylko
                      niewidzialnego prawa ale równie i ścian i okien. Ciekawa jestem, na jakim
                      etapie jest ta cała procedura, czy ktoś może mnie poinformować, w pax- sie
                      odpowiadają, że nie wszyscy się na to godzą, dlatego może to być nierealne.
                      • Gość: toms Re: PAX- pileckiego kto chce akt notarialny???? IP: 217.153.60.* 05.04.02, 12:34
                        Gość portalu: kasia napisał(a):

> Ciekawa jestem, na jakim
                        > etapie jest ta cała procedura, czy ktoś może mnie poinformować, w pax- sie
                        > odpowiadają, że nie wszyscy się na to godzą, dlatego może to być nierealne.

Tak jak napisałem wyżej procedura cała sie nawet nie zaczeła i wyglada to tak ze
                        PAX nawet sie za to zbyt szybko nie zabiera ...

a to co opowiadają w PaXie to już różnych bajek sie nasłuchalem i co miesiac
                        opowiadają mi inną historyjkę i tyle
                        rozumie Kasia ze jestes czlonkiem spółdzielni skoro masz spoldzielcze prawo ...
                        • Gość: kasia Re: PAX- pileckiego kto chce akt notarialny???? IP: *.mofnet.gov.pl 05.04.02, 13:01
                          Jestem członkiem spółdzielni, nawet ostatnio dostałam zaproszenie na zebranie,
                          zamierzam tam pójść, może się czegoś dowiem. Nawiasem mówiąc, trochę mnie
                          wkurza kultura ludzi, którzy w tym bloku mieszkają, niby młodzi , wykształcenie
                          a nie potrafą uszanować czyjeśc pracy, klatka przy windach wygląda już na
                          kilkuletnią, zaprawki po bazgrołach itp. No tak ale fakt, że dużo ludzi tam
                          wynajmuje, wszystko tłumaczy, poco dbać, skoro nie moje!!!
                          • Gość: toms Re: PAX- pileckiego kto chce akt notarialny???? IP: 217.153.60.* 05.04.02, 13:08

czyli musialas zaplacic 1300 zł skladki czlonkowskiej ...

hmmm nie wiedzialem ze wogole jest taka mozliwosc zakupu mieszkania jak gdyby
                            na rynku wtornym czyli nie od PAXa bylem pewien ze wszystkie mieskzania juz
                            poszly ? a mam pytanei czy ty kupowalas duze mieszkanie tj powyzej 50m czy mael
                            e tj do 50m ?
                            co do kultury to racja ze mnostwo ludzi tam wynajmuje ale generalnei to wogole
                            malo osob tam mieszka zreszta widac to po zapalonych swiatlach w oknach
                            wieczorem
                            a czy na spotkaniu beda poruszane sprawy Pileckiego ?
                            • Gość: kasia Re: PAX- pileckiego kto chce akt notarialny???? IP: *.mofnet.gov.pl 05.04.02, 15:52
                              Tak, oczywiście musiałam zapłacić opłatę członkowską, bo Insbud nie przekazywał
                              mi udziału, bo ma jeszcze garaże i inne mieszkania, które dostał od Pax-u w
                              ramach rozliczeń. Insbud proponował nam umowę trójstroną, ale w naszym
                              przypadku korzystniejszy był zakup na rynku wtórnym. A co do spotkania, na
                              pewno będzie poruszona sprawa Pileckiego, bo my tzn, ja i mój mąż wybieramy i
                              na pewno cicho siedzieć nie będziemy.
                            • Gość: kasia Re: PAX- pileckiego kto chce akt notarialny???? IP: *.mofnet.gov.pl 05.04.02, 15:54
                              Zapomniałam, my kupiliśmy duże, bo 80 metrowe mieszkanie, i chcielibyśmy w min
                              pomieszkać przez dłuższy czas, dlatego zależy nan na na uregulowaniu stanu
                              prawnego.
                              • Gość: maja Re: PAX- pileckiego kto chce akt notarialny???? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.02, 12:49
                                Gość portalu: kasia napisał(a):

> Zapomniałam, my kupiliśmy duże, bo 80 metrowe mieszkanie, i chcielibyśmy w
                                min
                                > pomieszkać przez dłuższy czas, dlatego zależy nan na na uregulowaniu stanu
                                > prawnego.
                                kontaktowalismy sie z pania notariusz, ktora twierdzi, ze polowa osob jeszcze
                                nie zareagowala na pismo spoldzielni w sprawie zorganizowania podpisania aktu.
                                czy ludzie nie orientuja sie w sytuacji spoldzielni i nie rozumieja, ze dopoki
                                nie maja aktu wlasnosci , to moga wszystko stracic? rachunki spoldzielni
                                zablokowane przez komornika nasze czynsze przejmuja wierzyciele spoldzielni...
                                prosze panstwa, mobilzujcie wszystkich znanych wam lokatorow z pileckiego,
                                trzeba jak najszybciej zakonczyc organizacje tego aktu notarialnego jest na
                                tym forum adres chomicz@altkom.com.pl laczmy sie w sprawie pileckiego!!!
                                a moze spoldzielnia znowu mowi nie cala przwde, im szybciej te sprawy wyjasnimy
                                tym lepiej dla nas
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka