Dodaj do ulubionych

BMI Mehoffera

27.11.03, 14:13
Zastanawiam się, dlaczego tu nie ma dyskusji na ich temat. Czyżby "solidna
firma"?
P.S. Sama już mieszkam na tym osiedlu, nie miałam żadnych problemów, ale
ciekawa jestem, czy można ich polecać z czystym sumieniem ludziom, którzy
przyjeżdżają oglądać osiedle przed kupnem.
Obserwuj wątek
    • Gość: karzel Re: BMI Mehoffera IP: *.pkp.wroc.pl / 212.127.68.* 27.11.03, 14:27
      Nie ma dyskusji bo są szybko ucinane (max 20 postów), ale jak poszukasz to coś
      znajdziesz.
      Może i budują ładnie, osiedle raczej fajne (oprócz rewelacyjnego widoku na cm.)
      ale coś jednak jest nie tak.

Nie wiem czy "solidna firma", ale napewno NIESOLIDNY WŁAŚCICIEL tejże firmy.
      Nie wiem jak u Ciebie, ale z tego co wiem to zostawia dla siebie np. kotłownie
      (nie dla wspólnoty) a potem "wali" jakieś chorendalne sumy za ogrzewanie.
      Mnie zrazili jednym.
      NIE CHCIELI MI DAĆ UMOWY DO PRZECZYTANIA W DOMU.
      Oczywiście u nich na miejscu, to proszę bardzo. Ale ... nie każdy ma tyle
      czasu, żeby dokładnie przeczytać i wgłębić się w treść tej umowy. Jak
      przeczytałem pobieżnie to nie znalałem jakiś dużych kruczków (no poza tym, że
      moja zwłoka była inaczej traktowana niż zwłoka dev., ale to normalka). Mimo
      wszystko uważam, że takie postępowanie w stosunku do pt. klienta jest
      nieuczciwe. U mnie nie znaleźli nabywcy bo z zasady nie podpisuję czegoś, czego
      nie znam.
      Widocznie coś mieli do ukrycia.

Aha podobno pan właściciel BMI to "Pan i Władca".

pyt1. co Ty na to gosiu
      pyt2. jak Ci się mieszka
      • Gość: sgosia5 Re: BMI Mehoffera IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 27.11.03, 16:46
        Ja również nie dostałam umowy do przeczytania w domu, ale moje mieszkanie już
        było wybudowane, więc i tak musiałam prawie całą kwotę zapłacić od razu. Nie
        było również problemu z aktem notarialnym. Mieszkam od niedawna, więc nie wiem
        do końca czy opłaty za ogrzewanie będą bardzo wysokie, bo niestety lokale nie
        mają żadnych liczników ciepła, w mieszkaniach jest cały czas na tyle ciepło,
        że ja prawie cały czas zakręcam kaloryfery. Wspólnoty jeszcze nie ma (wiem, że
        jest z tym problem w starszych blokach), poczekamy, zobaczymy. Ja osobiście
        korzystam nieodpłatnie z pomieszczenia gosp.(tzw. wózkownia). Ogólnie na
        osiedlu jest wzorowy porządek, również na budowie sąsiedniego bloku - widać,
        że panowie budowlańcy, wiedzą po co tu są zatrudnieni, nikt nie pałęta się bez
        celu, co miałam okazję oglądać na os. JWC kilka lat temu.
        Mieszka się dość dobrze, trochę daleko po zakupy, no i wychodząc z osiedla w
        kier. cmentarza jest bardzo wąski chodnik, co nie jest zbyt przyjemne, gdy
        idzie się z wózkiem z dzieckiem (duży ruch na drodze), ale po pokonaniu tego
        krótkiego kawałka jest OK. Z drugiej strony zresztą właśnie kończy się budowa
        pięknej i szerokiej ulicy Topolowej, więc mam nadzieję, że tam będę
        spacerować. Tuż obok trwa też budowa jakiegoś budynku mieszk.- usług., więc
        mam nadzieję na jakieś sklepy.

• Gość: Mariusz Re: BMI Mehoffera IP: *.telenergo.pl 28.11.03, 12:53
        Nie ma dyskusji poniewaz tak naprawde w porownaniu z innymi developerami BMI
        mozna o wile mnie zrzucic. Nie twierdze, ze to super developer. Wrecz
        przeciwnie- BMI wyszlo z prostego zalozenia: budujemy ladnie, szybko i co
        najwazniejsze solidnie wiec tak czy owak znajdzeimy kupcow. Dlatego m.in. umow
        nie wypozyczaja (ale mozna przyjechac z prawnikiem) a zapisy o waloryzacji
        wrecz wymuszaja wplaty od razu w calosci. Tu akurat plusy i minusy rownowaza
        sie. Dzieki temu, ze wiekszosc kupujacych boi sie waloryzacji i wplaca kaske w
        calosci BMI ma na bierzace inwestycje i podobno (podkreslam podobno) sie nie
        zapozyczaja.
        Wraz z malzonka zaryzykowalismy i wplacilismy calosc pieniazkow na mieszkanie,
        ktore jeszccze sie buduje. Na razie (odpukac w niemalowane) jestesmy zadowaleni
        z prac. Poltorej miesiaca temu byly funadamenty a teraz dom jest w trakcie
        tynkowania. Dostalem harmonogram prac od dyrektora budowy (ktos tu kiedys
        pisal, ze sprawiaja z tym problemy - bzdura) i wszystko jest zgodne z nim.
        Umowa co oczywiste chroni obie strony. Tak naprawde jedynymi zapisami, ktore
        byly niekorzystne dla jednej strony (klienta) byly zapisy o waolryzacjach.
        Reszta rozklada sie po polowioe. Wszystkie kary, odstepstwa dotycza po rowno
        obu stron. Moze zadzialal tu UOKiK? Nie wiem. ALe umowy sa "normalniejsze" niz
        w DD, JWC, Mennica i kilku innych , ktore wczesniej studiowalem.
        Co do prezesa - bodobno On jest wlasnie najkwiekszym problem ale to zacznie
        mnie martwic w czercu przyszlego roku:-)
        Pozdrawiam
        Mariusz
        • Gość: kotus Re: BMI Mehoffera IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 28.11.03, 23:02
          Ja już od roku mieszkam na tym osiedlu i szczerze mowiac jestem bardzo
          zadowolona. Osiedle jest ladne i zadbane, mieszkania ceple i dobrze wykonane.
          Jeżeli chodzi o opłaty to za ogrzewanie placi sie ryczaltem - przez caly rok i
          uwazam, ze nie sa to bardzo wygorowane oplaty bo za mieszkanie 70 m2 palace
          500 zl czynszu w tym sa zaliczki na wode, wywoz smieci, ochrona itp. Ja jestem
          zadowolona i polecam. U nas na osiedlu jest naprawde milo i spokojnie.
          Pozdrawiam.
          • Gość: jj a ja place 470 PLN IP: *.acn.waw.pl 29.11.03, 12:09
            a mam 80 mkw
            • Gość: Ola jesteśmy baaaaardzo zadowoleni! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.04, 17:03
              Mieszkamy od roku w osiedlu Mehoffera "autorstwa" BMI i i jestesmy baaardzo
              zadowoleni.Wczesniej mieszkali smy na Ursynowie, na wielkiej betonwej pustyni
              obskurnych, szarych "drapaczy" chmur z lat 70' Bardzo nas cieszy spokój, cisza
              (jest na prawde bardzo cicho i spokojnie na naszym osiedlu)brak blokowisk w
              okolicy. Poruszamy się samochodem, więc problemów z zakupami (najczęsciej
              Champion - bliziutko, a większe zakupy Carrefour Targówek + kino tam)i
              dojazdami nie odczuwamy, ale i przyjaciele, którzy dojeżdżaja do nas nawet z
              Ursynowa (metro do stacji Dw. Gdański + 508)nie nazekają.Mieszkania sa bardzo
              poządnie wykończone, docieplone, ciche, okna drewniane, budynki ładne,
              estetyczne, solidne, śliczny placyk zabaw dla dzicei, ławeczki, zadbana
              infrastuktura, ściezki z kostki bauma, podjazdy dla wózków i rowerów, dużo
              zieleni. Przystępne ceny czynszu i inych opłat. Serdecznie polecamy!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka