beduinka 04.10.06, 00:51 zobaczymy co mi się przyśni podczas pierwszej nocy w Polsce Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tetys Re: Nocne Pogaduchy 4 04.10.06, 07:51 Ale pogoda przywitała Cię niezbyt ciekawa! Witaj w Polsce;) Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Nocne Pogaduchy 4 04.10.06, 09:46 POgoda nieważna- najważniejsze, że ja przywitałam! Odpowiedz Link
beduinka Re: Nocne Pogaduchy 4 04.10.06, 10:31 gajasirocco napisała: > najważniejsze, że ja przywitałam! :))))))))))))) Odpowiedz Link
beduinka Re: Nocne Pogaduchy 4 04.10.06, 10:30 tetys napisał: > Ale pogoda przywitała Cię niezbyt ciekawa! > Witaj w Polsce;) no właśnie obiecywano mi słoneczko... a tu deszcz i chmury Odpowiedz Link
elapietrusiak Re: Nocne Pogaduchy 4 04.10.06, 14:06 O! Witaj Beduinko! (sto lat nie byłam na forum i mam braki) a co do pogody... czujecie ten zapach mokrych jesiennych drzew? i grzyby rosną... ( chyba, bo sama tak mówię, a coś niebardzo w to wierze i to zauważam ;/) pozdrawiam Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Nocne Pogaduchy 4 04.10.06, 15:09 A nie pomyliły Ci się pory dnia? Jeszcze nie nocka...ale bywaj częsciej na forum, bo smutno bez Ciebie! Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Nocne Pogaduchy 4 04.10.06, 22:35 Miłych snów wszystkim! Spokojnej nocki i do usłyszenia, zobaczenia, poklikania jutro! Odpowiedz Link
gajasirocco Wczesnoranne Pogaduchy 05.10.06, 06:12 Pierwszy posiłek ramadanowy przed wschodem słońca i praca....a Wy chyba jeszcze śpicie? Odpowiedz Link
beduinka Re: Wczesnoranne Pogaduchy 05.10.06, 09:17 gajasirocco napisała: > Pierwszy posiłek ramadanowy przed wschodem słońca i praca....a Wy chyba jeszcze > > śpicie? nie spie :)) na uczelni jestem... Odpowiedz Link
gajasirocco Zapraszam do Karawanseraju! 05.10.06, 09:29 ...no to miłej nauki...pozałatwiania wszystkich spraw urzędowych i do zobaczenia w Karawanseraju! Odpowiedz Link
beduinka Re: Zapraszam do Karawanseraju! 05.10.06, 09:52 gajasirocco napisała: > ...no to miłej nauki...pozałatwiania wszystkich spraw urzędowych i do > zobaczenia w Karawanseraju! ok... zajecia, urzad, a potem Karawanseraj :) Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Zapraszam do Karawanseraju! 05.10.06, 10:47 Już nie wpuszczę dzisiaj nikogo z K lub zpoza KA! Odpowiedz Link
beduinka Re: Zapraszam do Karawanseraju! 08.10.06, 21:58 gajasirocco napisała: > Już nie wpuszczę dzisiaj nikogo z K lub zpoza KA! nie rozumię ??!! Odpowiedz Link
gajasirocco "Nie zamieniaj serca w twardy głaz, póki jeszcze.. 05.10.06, 20:40 A ja dzisiaj w nocy nie pracuję...więc pracusiom życzę owocnej nocki, uczniom i studentom pilnej nauki, a leniuszkom- miłych snów! (A w radio leci: "Na życie patrzysz bez emocji...ktoś inny zmienia świat za Ciebie...a Ty z daleka, bo tak lepiej, bo w razie czego nie tracisz nic...PRZEŻYJ TO SAM...nie zamieniaj serca w twardy głaz, póki jeszcze serce masz...Milczenia dość!!!!!!! ) Tym miłym akcentem kończę dzisiejszą przygodę z forum KA! Odpowiedz Link
chaladia Re: Nocne Pogaduchy 4 05.10.06, 22:29 Witaj! Ty to już jesteś ME Expat stranded on home shore. Zaraz zaczniesz kombinować, jakby tu z tej mielizny się ściągnąć i dalej ruszyć w świat... Odpowiedz Link
beduinka Re: Nocne Pogaduchy 4 08.10.06, 21:57 chaladia napisał: > Witaj! > Ty to już jesteś ME Expat stranded on home shore. Zaraz zaczniesz kombinować, > jakby tu z tej mielizny się ściągnąć i dalej ruszyć w świat... > rozumiesz moje cierpienia a żebyś wiedział, że ja już kombinuję dostałam propozycję odbycia stażu na jednym z odwiedzanych przeze mnie bliskowschodnich uniwersytetów - i ciągnie mnie tam... tylko nie wiem, co u mnie na uczelni powiedzą na to... może nie tak od razu ich poinformuję. tam im ze 2-3 miesiące nacieszenia się mną, a później w drogę (a gdzieś w międzyczasie trzeba pracę magisterską pisać) Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Nocne Pogaduchy 4 08.10.06, 21:44 A forumowicze powoli zapadają w sen zimowy!!!!! Słodkich snów! Odpowiedz Link
beduinka Re: Nocne Pogaduchy 4 08.10.06, 21:59 gajasirocco napisała: > A forumowicze powoli zapadają w sen zimowy!!!!! > Słodkich snów! jeszcze do zimy daleko choć słońca na niebie brak - trzeba je mieć w sobie Odpowiedz Link
gajasirocco Czekam na kuponowy Egipt! 09.10.06, 08:04 Doładowywałaś się przez cały rok, a ja pilnie pracowałam i muszę się wkrótce słoneczkiem doładować! Oby pojawił się na kupony jakiś Egipcik! Wszystkim miłego dnia! Odpowiedz Link
beduinka Re: Czekam na kuponowy Egipt! 09.10.06, 09:13 gajasirocco napisała: > Doładowywałaś się przez cały rok, a ja pilnie pracowałam i muszę się wkrótce > słoneczkiem doładować! Oby pojawił się na kupony jakiś Egipcik! > Wszystkim miłego dnia! no to jedź !!!!!!!!! Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Czekam na kuponowy Egipt! 09.10.06, 09:26 ...to wymódl dla nas na niedzielę kuponowy Egipt! Odpowiedz Link
beduinka Re: Czekam na kuponowy Egipt! 09.10.06, 21:02 gajasirocco napisała: > ...to wymódl dla nas na niedzielę kuponowy Egipt! nie za dużo ode mnie wymagasz ?????? ;-P Odpowiedz Link
gajasirocco Jak mi smutno! 09.10.06, 21:11 Zdołowała mnie śmierć Marka, bo: "Kraków jeszcze nigdy tak jak dziś Nie miał w sobie takiej siły" ...to moje ukochane miasto, a z Mareczkiem nawet pływałam w basenie-oj dawno, dawno... Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Jak mi smutno! 09.10.06, 22:15 Znikam...bo mi z żalu, smutku serce rozrywa... Dlaczego wartościowi ludzie tak szybko odchodzą????? Spokojnej nocy... Odpowiedz Link
elapietrusiak Re: Jak mi smutno! 09.10.06, 22:27 a kto nie moze zasnac to niech sie przyłaczy do mnei ... ale rowniez wylaczam komputer, bo trzeba posłuchać troche czegos innego... spokojnej ;* Odpowiedz Link
beduinka Re: Nocne Pogaduchy 4 13.10.06, 22:53 gdy wracałam autobusem do domu zadziwiła mnie informacja puszczana na elektronicznym pasku informacyjnym: "Uwaga! Klimatyzacja jest włączona. Proszę nie otwierać okien". Istotnie zimno było. Tylko czy w połowie października jest to potrzebne? Na Bliskim Wschodzie może tak, w Warszawie trochę mniej a obecnie palę sobie narghilę Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Nocne Pogaduchy 4 13.10.06, 23:04 ...i calkiem spokojnie minął nam dzisiejszy piatek 13...a jutro...nowy świąteczny dzionek... Odpowiedz Link
beduinka coś optymistycznego - Free Hugs 21.10.06, 22:36 www.youtube.com/watch?v=vr3x_RRJdd4&eurl Odpowiedz Link
elapietrusiak Re: coś optymistycznego - Free Hugs 21.10.06, 22:42 milutkie! ;) Beduinko, używasz teraz messengera ? Odpowiedz Link
beduinka Re: coś optymistycznego - Free Hugs 21.10.06, 23:10 elapietrusiak napisała: > milutkie! ;) > > Beduinko, używasz teraz messengera ? jestem teraz na gg, yahoo messengerze, msn, skype i google talk - co chyba nie sprzyja pisaniu pracy magisterskiej :) Odpowiedz Link
gajasirocco Do Beduinki: (tylko) 24.10.06, 19:56 Nadal stoimy w kolejce...czy jeszcze jesteś w Karawanseraju? Ali prosi o kontakt w sprawie sali na 29.11....wyślij sms-a, czy jeszcze jesteś w K.! Odpowiedz Link
beduinka Re: Do Beduinki: (tylko) 24.10.06, 20:02 gajasirocco napisała: > Nadal stoimy w kolejce... to usiadzcie > czy jeszcze jesteś w Karawanseraju? jestem > Ali prosi o > kontakt w sprawie sali na 29.11.... juz rozmawialismy > wyślij sms-a, czy jeszcze jesteś w K.! ok Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Do Beduinki: (tylko) 24.10.06, 20:07 W kolejce mamy komputer, więc na stojąco mogę pisać- czekamy już bardzo dlugo i końca nie widać. Do której będziesz w K.? Możesz wysyać sms-y nawet na mój telefon! Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Do Beduinki: (tylko) 24.10.06, 20:09 Rozpakowalaś paczuszkę? Wszystko w porządku? Poradzisz sobie, czy potrzebujesz pomocy M? Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Do Beduinki: (tylko) 24.10.06, 20:13 Teraz M. już pracuje na zapleczu, pomaga uruchomić drukarki i resztę programów- chyba bęcie mial dodatkowy etat w poważnej firmie TP SA, bo nic im tutaj nie dziala od 2 godzin! Jedyny plus czekania w kolejce, że jest dostęp do internetu! Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Do Beduinki: (tylko) 24.10.06, 20:23 Udalo się-wszystko dziala, wiec za pol godzinki bede w Karawanseraju! Odpowiedz Link
beduinka Historia podbojów na Bliskim Wschodzie 29.10.06, 00:55 Sowom polecam przed snem, a skowronkom po przebudzeniu obejrzenie tej filmiko- mapy prezentującej historię podbojów na Bliskim Wschodzie www.mapsofwar.com/ind/imperial-history.html dobranoc Odpowiedz Link
beduinka Re: Nocne Pogaduchy 4 08.11.06, 23:42 bardzo mi się podobają te rządy pisowsko-leperowskie codziennie jakaś niespodzianka dzisiejsza to walka z antykoncepcją poseł Marian Piłka stwierdził, że "antykoncepcja to tak samo duże zagrożenie jak narkotyki czy papierosy" aborcji chcą kategorycznie zakazać, antykoncepcja jest ble co dalej? Odpowiedz Link
konraad_g Re: Nocne Pogaduchy 4 09.11.06, 13:27 Niedługo porodówki pewnie zostaną zamknięte aby lekarze nie oglądali nagich kobiet... Odpowiedz Link
elapietrusiak Re: Nocne Pogaduchy 4 12.11.06, 21:05 może przymusowa kastracja ? albo wrecz odwrotnie -przymus rodzenia dzieci, powiedzmy..min. 10/pare :P Odpowiedz Link
beduinka Re: Nocne Pogaduchy 4 12.11.06, 21:10 elapietrusiak napisała: > może przymusowa kastracja ? albo wrecz odwrotnie -przymus rodzenia dzieci, > powiedzmy..min. 10/pare :P koniecznie blond o niebieskich oczach... Odpowiedz Link
beduinka Re: Nocne Pogaduchy 4 12.11.06, 21:13 elapietrusiak napisała: > takie małe Beduinki, tak ?:>:P jeśli do mnie będa podobne - to byłyby to małe diabełki Odpowiedz Link
elapietrusiak Re: Nocne Pogaduchy 4 12.11.06, 21:16 ale z jaśniutkimi włoskami i niebieskimi oczętami :D a gdzie Ty masz różki,coo ? my nie widzimy... Konrad, Gaja, Tetys - widzicie u Mirki rózki?:P Odpowiedz Link
beduinka Re: Nocne Pogaduchy 4 12.11.06, 21:23 elapietrusiak napisała: > ale z jaśniutkimi włoskami i niebieskimi oczętami :D > z zewnątrz taka mało arabska jestem > a gdzie Ty masz różki,coo ? my nie widzimy... Konrad, Gaja, Tetys - widzicie u > Mirki rózki?:P i różki i kopytka by sie znalazły :))) Odpowiedz Link
beduinka Re: dobranoc / bt 11.11.06, 03:42 minęła kolejna godzina, a ja z powrotem przy kompie nie mogłam zasnąć, więc postanowiłam przysiąść do pracy magisterskiej Odpowiedz Link
gajasirocco Miłego dnia! 11.11.06, 09:11 Jakąś bezsenną noc (a może pracowitą) miałaś Beduinko.... Miłego dnia w dniu świątecznym Tobie i pozostałym forumowiczom !!! Odpowiedz Link
elapietrusiak Re: Miłego dnia! 11.11.06, 10:29 uu faktycznie, dzisiaj jakies swieto mamy... no nic, samo się nie nauczy, samo sie nie posparzata, eni wypierze, nie ugotuje... Mirko, to pewnie sobie smacznie spisz teraz, co ? tez tak chcę :P milego! ;) Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Miłego dnia! 11.11.06, 10:36 Ale ja pracuję -Karawanseraj czynny- i już wyszli pierwsi poranni klienci (a teraz się biorę za wielkie jesienne porządki-a za oknami nawet grabią liście) Spędzam czas świąteczno-pracowicie (a wypocznę na grudniowym rejsie po Nilu)! Odpowiedz Link
beduinka Re: Miłego dnia! 11.11.06, 12:22 elapietrusiak napisała: > Mirko, to pewnie sobie smacznie spisz teraz, co ? tez tak chcę :P > milego! ;) poszłam spać o 6, wstałam o 12:15 Odpowiedz Link
beduinka Re: Miłego dnia! 11.11.06, 12:21 gajasirocco napisała: > Jakąś bezsenną noc (a może pracowitą) miałaś Beduinko.... no troszeczkę... > Miłego dnia w dniu świątecznym Tobie i pozostałym forumowiczom !!! dzięki... nawzajem Odpowiedz Link
konraad_g Re: Przyjęcie (w Izraelu?) 12.11.06, 19:46 Hahaha... dobre. Jeszcze zaraz musze obejrzec policjantki z Iranu :)) Odpowiedz Link
elapietrusiak Re: Przyjęcie (w Izraelu?) 12.11.06, 20:53 a czy policjantki irańskie umieją tańczyć taniec brzucha ?:> :P ( własnie skonczyłam 40-minutowy trening :) ) a Tobie Konrad,jak idzie? spokojenog wieczorka (wyborczego ??) wszystkim! busa! :) Odpowiedz Link
konraad_g Re: Przyjęcie (w Izraelu?) 12.11.06, 20:55 Mi nie idzie ;)) Chyba taniec brzucha to nie jest moja specjalność... xD Odpowiedz Link
elapietrusiak Re: Przyjęcie (w Izraelu?) 12.11.06, 20:57 i myślisz,że Ci uwierzę, ze probowałeś? Odpowiedz Link
konraad_g Re: Przyjęcie (w Izraelu?) 12.11.06, 21:01 Probowac probowalem :)) Tylko jakos nie szlo ;D a ze dzisiaj dzionek ciezki to zrobilem sobie przerwe i od jutra zacznam od nowa;)) Odpowiedz Link
konraad_g Re: Przyjęcie (w Izraelu?) 12.11.06, 21:05 A jak było z początkami u Ciebie ? ;> Odpowiedz Link
elapietrusiak Re: Przyjęcie (w Izraelu?) 12.11.06, 21:08 wiesz co Konrad, nie produkujmy tu Bedince nihilistycznych postów, bo nas kiedys w koncu stad wyrzuci, bo forum śmiecimy :P jak chcesz to zapraszam na jakis komunikator :) skype,msn login : elapietrusiak gg lepiej nie upubliczniam ;P Odpowiedz Link
beduinka Re: Przyjęcie (w Izraelu?) 12.11.06, 21:09 elapietrusiak napisała: > wiesz co Konrad, nie produkujmy tu Bedince nihilistycznych postów, bo nas > kiedys w koncu stad wyrzuci, bo forum śmiecimy :P mi to nie przeszkadza... możecie tutaj rozmawiać do woli Odpowiedz Link
konraad_g Re: Przyjęcie (w Izraelu?) 12.11.06, 21:12 Ufff :)) Beduinka nas nie wyrzuci :D Co do skype'a to mi sie mikrofon zepsuł :( Jak się zdecdujesz na gg to 8587235. Ale póki co można rozmawiać tutaj :)) Odpowiedz Link
elapietrusiak Re: Przyjęcie (w Izraelu?) 12.11.06, 21:14 ale na skypie też się pisze :P ok, dodałam Cie na gg :P początki mówisz? no.. początki to ja mam teraz, bolą mnie niemilosiernie biodra - ale to chyba dobry znak :P Odpowiedz Link
konraad_g Re: Przyjęcie (w Izraelu?) 12.11.06, 21:19 Mnie boli to że na stronach piszą że to taniec dla wszystkich - niezależnie od płci, wieku... Ale na wszystkich tych stronach są porady tylko i włącznie dla pań :(((( Odpowiedz Link
elapietrusiak Re: Przyjęcie (w Izraelu?) 12.11.06, 21:21 ojojoj <głaszcze> mam mówic o tym, że niektóre zawody maja tylko meskie nazwy wykonawców ??? no własnie... to taka mała analogia... Odpowiedz Link
konraad_g Re: Przyjęcie (w Izraelu?) 12.11.06, 21:25 Zaraz musze stron fajnych poszukac :)) Odpowiedz Link
elapietrusiak Re: Przyjęcie (w Izraelu?) 12.11.06, 21:31 o belly-tancowaniu ? peeeeeeeełno filmikow jest na youtubie wpisz "rania" :D jakie ona ma ciaałkoo :P samiuśkie mieśnie.. Odpowiedz Link
gajasirocco Przed snem poćwiczcie angielski-miłych snów!!!!!!! 12.11.06, 21:32 www.shira.net/jokes.htm Odpowiedz Link
elapietrusiak Re: Przed snem poćwiczcie angielski-miłych snów!! 12.11.06, 21:37 nie działa mi stronka! :( jesli idziesz juz spac - dobranoc Gaju, slicznych snow o Egipcie! :* Odpowiedz Link
gajasirocco Śnię o rejsie po Nilu... 12.11.06, 22:08 Dziękuję, nawzajem....a ja codziennie teraz śnię o moim rejsie po Nilu...bo już wkrótce czeka mnie Luksor, Esna, Edfu, Kom Ombo, Assuan....cudowne zabytki, goscinni ludzie, spokój, słoneczko i uśmiech na każdym kroku! Odpowiedz Link
beduinka Re: Śnię o rejsie po Nilu... 12.11.06, 22:09 gajasirocco napisała: > Dziękuję, nawzajem....a ja codziennie teraz śnię o moim rejsie po Nilu...bo już > > wkrótce czeka mnie Luksor, Esna, Edfu, Kom Ombo, Assuan....cudowne zabytki, > goscinni ludzie, spokój, słoneczko i uśmiech na każdym kroku! ale do już było... Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Śnię o rejsie po Nilu...i do....ostatecznie! 12.11.06, 22:14 Miałam jeszcze zamówienia do Egiptu i jakoś się praca przedłużyła, ale teraz już ostetecznie do....wszystkim! Miłych snów! Odpowiedz Link
beduinka Re: Śnię o rejsie po Nilu...i do....ostatecznie! 12.11.06, 22:17 gajasirocco napisała: > Miałam jeszcze zamówienia do Egiptu i jakoś się praca przedłużyła, ale teraz > już ostetecznie do....wszystkim! > Miłych snów! więc śpij słodko Odpowiedz Link
beduinka Re: Przyjęcie (w Izraelu?) 12.11.06, 22:08 elapietrusiak napisała: > a czy policjantki irańskie umieją tańczyć taniec brzucha ?:> :P ( własnie > skonczyłam 40-minutowy trening :) ) w domu czy na kursie?? Odpowiedz Link
elapietrusiak Re: Przyjęcie (w Izraelu?) 13.11.06, 17:40 w domu, w domu. Do mnie jeszcze taka cywilizacja nie dotarła :P za rok, na studiach będzie i na kursach - będę do tego dązyła ;) miłego popołudia wszystkim! idę się uczyć.. wiecie co, moze Wam sie pozalić ?? po maturach próbnych mamy lekcje ... 5,6,7 i 8 .. nie no..wesolutko tak po maturce rozszerzonej z poslkiego świeżutko biec na chemię... paranoja ;( Odpowiedz Link
gajasirocco Ucz się dziecinko, ucz!!!!! 13.11.06, 17:49 Wkrótce wrócą nasi "forumowicze" i zaczną Ci przeszkadzać! Odpowiedz Link
beduinka Re: Przyjęcie (w Izraelu?) 13.11.06, 22:21 elapietrusiak napisała: > w domu, w domu. Do mnie jeszcze taka cywilizacja nie dotarła :P ty w Lublinie czy w Żaganiu czy gdzie mieszkasz?? > miłego popołudia wszystkim! > idę się uczyć.. wiecie co, moze Wam sie pozalić ?? po maturach próbnych mamy > lekcje ... 5,6,7 i 8 .. nie no..wesolutko tak po maturce rozszerzonej z > poslkiego świeżutko biec na chemię... > to matura próbna już była czy będzie?? Odpowiedz Link
beduinka Re: Przyjęcie (w Izraelu?) 12.11.06, 22:07 konraad_g napisał: > Hahaha... dobre. Jeszcze zaraz musze obejrzec policjantki z Iranu :)) i co bardziej się podobało? policjantki? przyjęcie izraelskie? Odpowiedz Link
elapietrusiak a więc i ja mam jeszcze szansę.. :P 13.11.06, 21:37 wiadomosci.o2.pl/?s=258&t=294396 ciekawe, prawda? ;D Odpowiedz Link
beduinka Re: a więc i ja mam jeszcze szansę.. :P 13.11.06, 22:23 na takiego masz ochotę?? Odpowiedz Link
elapietrusiak Re: a więc i ja mam jeszcze szansę.. :P 13.11.06, 22:56 nie no , nie takiego aż ;P ale wiesz, zawsze to coś :P koło Żagania mieszkam, w Żaganiu się uczę i de facto spędzam większą część dnia. Próbne zaczynają się od środy. Odpowiedz Link
beduinka Re: a więc i ja mam jeszcze szansę.. :P 13.11.06, 23:03 elapietrusiak napisała: > nie no , nie takiego aż ;P ale wiesz, zawsze to coś :P > przyznaj się, że o nim śnisz... > koło Żagania mieszkam, w Żaganiu się uczę i de facto spędzam większą część > dnia. > to tam, gdzie diabeł mówi dobranoc? > Próbne zaczynają się od środy. trzymam za ciebie kciuki Odpowiedz Link
elapietrusiak Re: a więc i ja mam jeszcze szansę.. :P 14.11.06, 00:08 beduinka napisała: > przyznaj się, że o nim śnisz... No o kimś niewątpiwie śnię :P > to tam, gdzie diabeł mówi dobranoc? do mojej szkoły to się diabeł boi wchodzić... ( na automacie do kawy jest naklejka : " do you want to kill a dragon ? - come to Banach* " - nic dodać nic ująć ... arbiturienci moej szkoły sa niewątpliwie potomkami Szewczyka Dratewki... > trzymam za ciebie kciuki ach, nie dziękuję... * - LO im. S. Banacha ;P - nie no, żeby nie było - kocham Cię, o Szkoło ma ! :D Odpowiedz Link
beduinka Re: a więc i ja mam jeszcze szansę.. :P 14.11.06, 09:09 elapietrusiak napisała: > beduinka napisała: > > > przyznaj się, że o nim śnisz... > > No o kimś niewątpiwie śnię :P > to zamień sny w rzeczywistość... > > > to tam, gdzie diabeł mówi dobranoc? > > do mojej szkoły to się diabeł boi wchodzić... ( na automacie do kawy jest > naklejka : > " do you want to kill a dragon ? > - come to Banach* " - nic dodać nic ująć ... arbiturienci moej szkoły sa > niewątpliwie potomkami Szewczyka Dratewki... > czyli to nie tylko ja mam różki, ale ty też?? witaj siostro-diablico Odpowiedz Link
gajasirocco Pozdrawiam wszystkie diabełki! 14.11.06, 10:36 Powiększa się nam grono diabełków na forum??? Ja też należę do tych niepokornych...a teraz pędzę na zajęcia z jogi i wszystkim diabełkom (aniołkom też) życzę miłego dnia! Koniec nocnych pogaduszek! Odpowiedz Link
gajasirocco Maturzystom powodzenia na próbnej! Trzymam kciuki! 14.11.06, 21:05 Spokojnej nocki, nie przejmujcie się, kibicujemy Wam, więc powinno być OKi! Odpowiedz Link
gajasirocco Maturzystom powodzenia na próbnej! Trzymam kciuki! 15.11.06, 07:45 JUż zacisnęłam paluszki i mocno trzymam przez cały dzień! Oby pióra owocnie pisały! Odpowiedz Link
elapietrusiak Re: Maturzystom powodzenia na próbnej! Trzymam kc 15.11.06, 17:40 dziękuję Gaju ... heh, jak pisałam myślałam,ze dobrze pisałam, teraz mam doła, mam okropnego doła i zaraz pojde spac. zaraliłam cały ten "test" o analizie i interpretacji "Domu wielkiego człowieka" nie wspominając ... zawaliłam, zawaliłam, zawaliłam. o majowej nie chcę myslec.. ide sie wyryczec, ( cholera, zeby to tylko mi troche inteligencji przysforzyło ( czy przysworzyło ??? ) ;| ) a zreszta! ze jestem głupia i że wybrałam rozszerrzona z takim mózgiem to to już była IRONIA z mojej strony wrecz AUTOIRONIA ( o ironii zrozumiecie jak przeczytacie jutro arkusz egzaminacyjny) nie chcę wiedziecx co bedzie w maju, nie chce ;(( Odpowiedz Link
beduinka Re: Maturzystom powodzenia na próbnej! Trzymam kc 15.11.06, 21:26 elapietrusiak napisała: > dziękuję Gaju ... > > heh, jak pisałam myślałam,ze dobrze pisałam, teraz mam doła, mam okropnego doła > > i zaraz pojde spac. zaraliłam cały ten "test" o analizie i interpretacji "Domu > > wielkiego człowieka" nie wspominając ... > zawaliłam, zawaliłam, > zawaliłam. o majowej nie chcę myslec.. > ide sie wyryczec, ( cholera, zeby to tylko mi troche inteligencji przysforzyło > > ( czy przysworzyło ??? ) ;| ) a zreszta! ze jestem głupia i że wybrałam > rozszerrzona z takim mózgiem to to już była IRONIA z mojej strony wrecz > AUTOIRONIA ( o ironii zrozumiecie jak przeczytacie jutro arkusz egzaminacyjny) > > > nie chcę wiedziecx co bedzie w maju, nie chce ;(( > nie wierzę, żeby było tak źle... teraz się przejmujesz, a niedługo okaże się, że wszystko jest w porządku i napisałaś pracę bardzo dobrze. Kiedy wyniki? Odpowiedz Link
elapietrusiak Re: Nocne Pogaduchy 4 15.11.06, 17:48 slimak.onet.pl/_m/matury/matura2006/PR_pol_ocen.pdf bez komentarza Odpowiedz Link
elapietrusiak próbna matura ;| 15.11.06, 17:51 nie wiem na ile klucz jest autentyczny, ale kazali "nie cytowac" a w kluczu sami siebie cytują... Odpowiedz Link
gajasirocco Re: próbna matura ;| 15.11.06, 19:32 Moja kochana Eluniu- będzie dobrze, uwierz w siebie...jesteś cudowną osóbką i cały dzionek o Tobie myślałam, trzymałam Ci kciuki...całuski na dobranoc...a jutro się okaże, że masz cudowną ocenę! Odpowiedz Link
elapietrusiak Re: próbna matura ;| 15.11.06, 20:11 jutro bedzie jeszcze gorzej Nie Gaju, widze ten caly "klucz"... może 5/50 bede miała. nie więcej.cudów nie ma... szkoda Gaju,że tę moją "cudowność" widzisz tylko Ty :( ale dziękuję, kochana jesteś! Odpowiedz Link
gajasirocco Ślę dobre fluidy w stronę naszych maturzystów! 15.11.06, 20:31 Masz największe serducho na świecie! Takie rozterki przeżywała też nasza forumowa Elle zanim dostała się na wymarzoną arabistykę, poprawiała matury... załamywała się...a teraz jaka szczęsliwa??? Tak będzie też z Tobą, siostrzyczko "mamymotyla"... Uwierz w swoje możliwości i nawet, jak Ci się nie uda, to walcz dalej! Odpowiedz Link
beduinka Re: próbna matura ;| 15.11.06, 21:32 elapietrusiak napisała: > szkoda Gaju,że tę moją "cudowność" widzisz tylko Ty :( też widzę :))) Odpowiedz Link
elapietrusiak Re: próbna matura ;| 15.11.06, 21:52 wobec tego i Tobie Mirko dziękuję! kiedy wyniki ? no dałam link z kluczem, to są takie jakby "wyniki" ... jutro na dodatkowym polskim będziemy razem starac się "rozwalić" te teksty ... ta.. tylko razem na kłóku zawsze nam wychodzi ( kazdy cos powie i kazdy dzieki przedmówcy "wpada" na inne pomysły interpretacji i analizy...) Ale tak naprawde "wyniki" beda gdzies przed 20 grudnia na pewno. Znając życie to może 19. nam oddadza... jutro angielski - mam mowic, ze nie umiem pisać listów formalnych ? trudno Mój temat pisało tylko kilka osób, bo uznali go za trudny (!!) trudniejszy od POTOPU (!?) - jak zobaczyłam słowo "potop" w I temacie to od razu zaznaczyłam ,ze piszę na II - jak się okazało, czasami niechęć a wręcz wstręt do POTOPU ( przeczytałam pierwsza strone - jedyna lektura, któej dalej nie czytałam, bo tak mnie odpychała) trzba pokonać i wziąć coś mniej ambitnego ;/ wiecie co jest pocieszające ? że idę na te egz. już ad hock - po dzisiejszej porazcce nie mam czasu sie uczyc ani na wos ani na ang. ( nie no, ksiązkę tak pro forma otworzyłam) ... spokojnej! dziękuję,że pamietacie o mnie i w ogole ... Odpowiedz Link
beduinka Re: próbna matura ;| 15.11.06, 23:33 ucz się dziecko ucz, bo potrzebni są nam nowi kandydateci do władzy... obecni wywołują na mojej twarzy uśmiech, ale poza tym mało dobrego bym mogła o nich powiedzieć Kaczyński w Korei www.joemonster.org/download.php?d_op=getit&lid=2833 Nowy teledysk Rammsteina www.joemonster.org/download.php?d_op=getit&lid=2836 Odpowiedz Link
elapietrusiak Re: próbna matura ;| 15.11.06, 23:37 nie zasnę .. :| Mirka wie czemu... :( za dużo jak na taką jedną małą Ele a co do podjęcia władzy... jakoś się nie widzę w polityce zresztą - jak to Ktoś powiedział : " wszyscy politycy ida do piekła" SPOKOJNEJ NOCY WSZYSTKIM!!! TYM W STREFIE GAZY ŻYCZĘ najwiecej spokoju... i pokoju!!! SALAM!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
beduinka Re: próbna matura ;| 16.11.06, 09:03 a z którego miejsca w gazie On jest? dzisiaj w nocy zostały zaatakowane Bejt Lahija (północna część Stefy Gazy), Asz- Szabura (k/ miasta granicznego Rafah), obóz dla uchodźców w Dżabaliji, Asz- Szate’ (nad morzem w Gazie) oraz Hej az-Zaatar w Dżabaliji Odpowiedz Link
gajasirocco Sienkiewicz przeczytał uczniom "Potop"-Rzeczposp16 16.11.06, 15:12 A toż to jest 90.ROCZNICA śmierci pisarza....dlatego taki "ciekawy" temat Sienkiewicz przeczytał uczniom "Potop" Sam prawnuk Henryka Sienkiewicza - Bartłomiej - czytał wczoraj fragmenty "Potopu" w czasie uroczystości w Mazowieckim Urzędzie Wojewódzkim z okazji 90. rocznicy śmierci pisarza Młodzież mogła zobaczyć pokaz pojedynku na szable JAKUB OSTAŁOWSKI Wszystko zaczęło się od wystrzału z replik starych armat. Później dwustu uczniów szkół podstawowych i gimnazjów podziwiało pokazy fechtunku oraz wysłuchało fragmentów "Potopu" czytanych przez wojewodę Tomasza Kozińskiego i prawnuka pisarza. Bartłomiej Sienkiewicz nie pamięta, którą książkę sławnego pradziada przeczytał jako pierwszą. Dzisiaj najbardziej ceni "Ogniem i mieczem". Podkreśla jednak, że gusty literackie nie są uzależnione od kodu genetycznego czy więzów rodzinnych. - Henryk Sienkiewicz jest jednym z tych pisarzy, do których z pewnością warto powracać. "Ogniem i mieczem" mam już solidnie utrwalone - mówił Bartłomiej Sienkiewicz. Dla potomka pisarza nazwisko to wielki zaszczyt, ale także brzemię i poważne zobowiązania. Wspomina czasy szkolne, kiedy każde potknięcie na lekcjach języka polskiego nauczyciele kwitowali dosadnym komentarzem. - Mówili, że dziadek na pewno się w grobie przewraca. Wszystkie pokolenia w naszej rodzinie muszą przejść tę szkolną gehennę - opowiadał Bartłomiej Sienkiewicz. O sporze dotyczącym obecności książek Sienkiewicza i Gombrowicza na nowej liście obowiązkowych lektur szkolnych mówi zdecydowanie: - Wykorzystywanie ich dorobku do celów politycznych to barbarzyństwo. Obaj pisarze spierali się o Polskę i jest dla nich miejsce w historii literatury. Dla zaproszonych na uroczystość rocznicowe gości przygotowano również pokazy musztry i strzelania. Uczniowie wzięli również udział w lekcjach tańca staropolskiego oraz kursie etykiety dworskiej. ANNA BUDYŃSKA Odpowiedz Link
elapietrusiak Re: Sienkiewicz przeczytał uczniom "Potop"-Rzeczp 16.11.06, 18:34 matura.onet.pl/1372647,artykul.html dzis nawet nie było tak zle ( nie licząc szwankującego sprzętu) Ni ewiem dokładnie skąd Ali jest. dzis go spytam... o ile bedzie na necie.... INSZALLAH! Odpowiedz Link
elapietrusiak Re: Smutne 18.11.06, 16:30 Ali jest ze wschodniej części Gaza Town. odezwał się wczoraj, ale rpzerywało i mówi, że wcale nie jest lepiej. "bombs near here" powiedział... ["] dla tych, którzy tam teraz niewinnie giną... Odpowiedz Link
beduinka Re: Smutne 18.11.06, 16:39 mam nadzieję, że kiedyś będzie lepiej ja teraz na yahoo messengerze rozmawiam z kolegą Żydem z Hajfy - pacyfistą Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Smutne 18.11.06, 16:40 Dołączam się i ślę miłe pozdrowienia dla Ali'ego! Odpowiedz Link
beduinka Re: Smutne 18.11.06, 16:42 gajasirocco napisała: > pozdrowienia dla Ali'ego! > można to odmieniać po polsku: Alego Odpowiedz Link
myszka-ania Re: próbna matura ;| 17.11.06, 00:23 Droga Elu! Glowa do gory, pamietaj, ze probna matura jest czesto trudniejsza niz prawdziwa.Jesli bedziesz pracowac, to do maja sie wyrobisz.Skup sie tylko na przedmiotach maturalnych a bedzie dobrze:)(Wiem ze czasem trudno, bo ze wszystkiego wymagaja...)Pozdraiwam:Anka! Odpowiedz Link
beduinka chcę się poskarżyć 16.11.06, 20:49 ścięłam dzisiaj włosy odwiedzałam dzisiaj służbowo różne ambasady arabskie - i jak weszliśmy do ambasadora Libanu to od razu rozpoznał, że ścięłam włosy. A mój tata i mój rodzony brat nie zauważyli nowej fryzury... Odpowiedz Link
gajasirocco Re: chcę się poskarżyć 16.11.06, 21:21 ...ale mama napewno by zauważyła...więc do zobaczenia na samoobronie! Odpowiedz Link
elapietrusiak Re: chcę się poskarżyć 16.11.06, 22:48 aj, wiesz że facet to tylko facet, czego tu się po nich spodziewać więcej ;) a jak się ściełas? ;> podziel się swoim nowym "image'em" :D Odpowiedz Link
beduinka Re: chcę się poskarżyć 17.11.06, 17:29 elapietrusiak napisała: > a jak się ściełas? ;> podziel się swoim nowym "image'em" :D niestety mi się nie podoba... wyszło bardzo bardzo krótko - tak chłopięco wręcz trochę najbardziej mi się jednak podobało ścięcie włosów jakie zrobił mi mój kolega Ibrahim - uchodźca palestyński z obozu Beddawi Odpowiedz Link
elapietrusiak Re: chcę się poskarżyć 17.11.06, 20:10 Ajtam, ja tam uwielbiam mieć krótkie włosny. Mowię Ci, na pewno wygladasz pięknie! W krótkiej fryzuzrce kobiety są takie... feministyczne :P i po próbnych. na WOSie wybrałam temat do wypracowania na temat tolerancji - pozytywnej i negatywnej... negatywne "rozwaliłam" bardzo szybko, ale ..wiecie co, miałam ogromny poroblem z odnalezieniem t. pozytywnej w dzisiejszym świecie, chyba tu troche bzdury napisałam... ;/ a tak poza tym, to wojewódźtw nie znałam - wstyd, wstyd - zadanie na poziomie podstawówki... morał? matura rozszerzona to nie tylko poziom rzeczywiescie rozłozony ale i pytania banalne, wrecz kompromitujace - będzie smiech jak winiki beda, ze nikt tego z tymi wojewodztwami z naszej szkoly dobrze nie zrobil... Wiem Aniu, ale u mnie w szkole tak się nie da... moze po Nowym Roku przystopują. Inszallah Wiecie co... Ali się nie odzywał, ani wczoraj ani dzisiaj... :( spokojnego wieczora wszystkim :* Odpowiedz Link
beduinka Re: chcę się poskarżyć 17.11.06, 20:32 elapietrusiak napisała: > Ajtam, ja tam uwielbiam mieć krótkie włosny. Mowię Ci, na pewno wygladasz > pięknie! W krótkiej fryzuzrce kobiety są takie... feministyczne :P > czasem wychodzą fajne fryzurki (ze ścięć w Libanie i Syrii - byłam zadowolona, ze ścięć w Libii i ostatniego w Polsce - nie jestem). Może jak troche odrośnie to będę bardziej zadowolona > Wiecie co... Ali się nie odzywał, ani wczoraj ani dzisiaj... :( > a dotąd rozmawialiście codziennie czy też z kilkudniowymi przerwami? Odpowiedz Link
elapietrusiak Re: chcę się poskarżyć 17.11.06, 21:10 codziennie. a ja z syryskiego fryzjerstwa bylam bardzo niezadowolona, bo miałam taka dosc duza grzywke ,a Pani mnie tak baaaaaaaardzo krtókko obciełai mi te grzywke tak sciela i sie bardzo dlugo nie moglam przyzwyczaic -a teraz caly czas sie scinam tak a'la w Syrii - zdanie zmienial - tez bylam zadowolona ;) a w Polsce? przed każdym ruchem nozyczek muszą pytac, czy tak, a nie jak one to robia, ciahc-ciach i nie masz wlosów. ok.idę dalej spać. ( o ile dojde do lozka) dobranoc Odpowiedz Link
beduinka Re: chcę się poskarżyć 17.11.06, 21:13 reasumując - z włosami na szczęście jest tak, że odrastają :)))))) Odpowiedz Link
beduinka jak nie belly dance to gra na perkusji 16.11.06, 22:17 Konraad - jeśli nie nauczysz sie tanczyć jak tamta mała dziewczynka (chociaż to raczej cel dla Eli) to możesz zacząć walić w bębny jak ten maluch www.joemonster.org/download.php?d_op=getit&lid=2882 Odpowiedz Link
elapietrusiak no coż - jak kto lubi.. 16.11.06, 22:41 wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1356&wid=8605118&rfbawp=1163712889.987&ticaid=12b1f Odpowiedz Link
gajasirocco Cudowne info-2 lata bez siniaków! 17.11.06, 08:41 Miss Izraela, która pełni obecnie służbę wojskową, otrzymała od dowództwa oficjalną zgodę na nienoszenie karabinu, ponieważ... siniaczy jej nogi. 18-letnia Jael Nezri oświadczyła, że szpecące siniaki uniemożliwiają jej udział w sesjach zdjęciowych - podał "Jerusalem Post". Odpowiedz Link
elapietrusiak spokojnej nocy! 18.11.06, 23:49 wszyscy Arabiści ( ci studujący i ci niestudiujący :) ) do łóżek, marsz! trzeba wypocząć i jutro się za coś konkretnego wziąć... buziaki Odpowiedz Link
beduinka Re: spokojnej nocy! 19.11.06, 00:03 elapietrusiak napisała: > wszyscy Arabiści ( ci studujący i ci niestudiujący :) ) do łóżek, marsz! trzeba > > wypocząć i jutro się za coś konkretnego wziąć... > a ja jestem sową (to kolejne moje wcielenie, które poznajesz) - więc nocka to dla mnie najlepszy czas do pracy... biorę się trochę za pracę magisterską... Odpowiedz Link
elapietrusiak tv on-line - działa - w końcu! ;) 19.11.06, 20:02 www.multilingualbooks.com/online-radio-arabic.html ;D join with me! ;) Odpowiedz Link
beduinka udaję się w objęcia Morfeusza... 19.11.06, 23:27 ... bo jutro wiele rzeczy mam do załatwienia rano judo, potem zajęcia na uniwerku, złożenie wniosku o nowy paszport, pogadanka prof. Daneckiego o seksie, zajęcia na uniwerku, a potem do kina na festiwal Filmy Świata :)) Odpowiedz Link
elapietrusiak "Płakanie bardzo spala" 22.11.06, 22:32 www.gazetawyborcza.pl/1,75480,3742156.html?as=1&ias=11&startsz=x ... Odpowiedz Link