Dodaj do ulubionych

Marzec 2006

28.06.05, 07:26
Witam wszystkie "wczesne" Mamuśki.
Jakie macie objawy, co Was smuci, a co raduje? Bylyście już na pierwszej
wizycie? Ja byłam wczoraj, ale moja ciąża jest tak wczesna, że nawet nie
mialam USG, bo jeszcze nic nie widac :( pozdrawiam serdecznie
Obserwuj wątek
    • agabilinska2 Re: Marzec 2006 28.06.05, 08:20
      hej, hej, ja mam termin na 21/02/06 /dzisiaj dokładnie mija 6tc/ wiec to nie
      marzec ale bliziutko:), dzisiaj czuje sie fatalnie jestem zmeczona , a rano
      dopadły mnie straszne mdłości, ogólnie jestem bardzo szczesliwa, a jedyne
      zmartwienie, obawa to to, że chciałabym zeby dzicko było zdrowe! i to
      najważniejsze, jestem po pierwszej wizycie gdzie zostałam zważona ciśnienie
      zmierzone i dostałam skierowania na badania i na usg /dopiero na 02/08/ druga
      wizyta bedzie 19/07 wiec juz za niedługo najbardziej nie moge sie doczekać
      pierwszego usg jestem sttrasznie ciekawa jak to beedzie:)pozdrawiam
    • ewela77 Re: Marzec 2006 28.06.05, 09:02
      Witam Dziewczynki! Ja mam termin na 06.03.2006 więc to jeszcze bardzo wczesna
      ciąża, ale oczekiwana i bardzo kochana. Pięć miesięcy temu poroniłam w 12tc to
      był dla mnie szok, dlatego teraz się boję, ale zrobię wszystko, żeby było ok.
      Właściwie czuję się dobrze trochę zmęczona, ale bez innych objawów, może
      jeszcze przyjdą. Pozdrawiam i życzę powodzenia. Ewelina.
      • jenny234 Re: Marzec 2006 28.06.05, 09:25
        Ja wprawdzie mam termin na druga polowe lutego ale jak narazie bardzo sie
        ciesze, jak bylam w 3 tygodniu ciazy poszlam do gin i zrobil mi usg, widzialam
        malenki pecherzyk ciazowy:) fajne uczucie widziec taki pecherzyk u siebie w
        brzuszku:)
        Teraz jestem w 5 tygodniu i mam ogromny apetyt, ale mimo tego nie przytylam ani
        kg!
        Starsznie sie boje, bo jestem bardzo nerwowa teraz i boje sie ze moze to
        zaszkodzic w jakis sposob
        Pozdrawiam wsyztskie mamusie
    • diament79 Re: Marzec 2006 28.06.05, 11:08
      Ja się dopisuję :) Aneta z Jeleniej Góry :) Test robiłam 25 i 26 dc oba
      pozytywne, dziś 29 dc i właśnie oddałam krew na bete i będą dziś jeszcze
      wyniki, więc napiszę co i jak :) Termin na pewno byłby na marzec. Co Wy
      dziewczynki powiecie na dziecko spod znaku Ryb? Wierzycie w takie rzeczy???
      Aha, co mnie martwi: nie mam żadnychy objawów a Wy??????
      • nanuna Re: Marzec 2006 28.06.05, 14:09
        Rybka to doskonały znak :) Mój Mąż, Mamuśka i siostrzenica są z pod tego znaku,
        ja jestem raczek, więc doskonale się dogadujemy. Staramy się aby Maleństwo
        urodziło się w dniu urodzin Tatusia.
    • ania788 Re: Marzec 2006 28.06.05, 11:32
      Ja mam termin na koniec lutego. Kończy mi się 6 tydzień i jestem przerażona, bo
      na początku piatego tygodnia brałam Biseptol a nie wiedziałam, że jestem w
      ciąży. Do lekarza idę dopiero za 2 tygodnie. do tego czasu chyba zwariuję. Poza
      tym czuje się dobrze ale radość miesza się ze strachem
      • askajaworska Re: Marzec 2006 jaka szyjka? 28.06.05, 12:26
        badalyscie szyjke jaka jest? a sluz. jestem 2 dni po terminie ale boje sie
        robic test zrobilam 7 dni po domniemanym zaplodnieniu i negatyw. to juz 11
        cykl.a test? kupilabym nie wiem co za wydane pieniadze a ile rozczarowan?
        teraz tez pewnie nic bo w 1 ciazy ponad 4 lata temy cycole smyrgolily juz przed
        terminem a obecnie flaki jedne okrutne ochydne NIC NIE BOLA! za to wczoraj
        bolal brzuch dzisiaj nie
    • ewela77 Re: Marzec 2006 28.06.05, 12:48
      Ja też robiłam test 8 dni po owulacji i wyszedł negatywny. Zrobiłam 3 dni
      przed spodziewaną @ i wyszedł pozytywny. Robiłam już bete i ładnie rośnie.
      Pociesze Cię mnie piersi wcale nie bolały, dopiero teraz zaczynaja boleć
      (zaczęłam 5tc).Nie mam innych objawów . Powodzenia będzie ok.
      • askajaworska Re: Marzec 2006 28.06.05, 13:02
        tylko ze brodawki nie sa powiekszone. ide na 15 z julka do alergologa i jak do
        tej pory nie dostane wrednej malpy to odeiedzajac apteke z receptami malej
        kupie se ten stresik-tescik. a moge zrobic o 17 ? bo jak bedzie w szafce to ja
        palmy dostane
    • nanuna Re: Marzec 2006 28.06.05, 13:58
      Dziękuje Wam dziewczyny :) Dobrze wiedzieć, że nie jestem sama. Czy też macie
      takie głupie myśli, że możecie poronić, że coś się stanie Waszemu Malemństwu ?
      Ja już plakalam w rekaw mojemu Mężowi, że mogę stracić dzieciatko, pani dr
      kazala mi myślec pozytywnie, ale gdzies tam jest niepokój. Dlatego też jeszcze
      nikt nie wie - a Wy powiedziałyście już rodzinie i znajomym.
      Wiecie już bym chciala mieć taki duży brzuszek, żeby było widać.
      Pozdrawiam Was gorąco i trzymam za nas wszystkie kciuki.
      Ania z Bydgoszczy
    • karolcia70 Re: Marzec 2006 28.06.05, 16:06
      Dzień dobry marcowe mamusie.Mnie chyba też przypadnie w udziale mała rybka choc
      jeszcze nie znam terminu.Ide do lekarza w poniedziałek.A moje objawy są po
      prostu książkowe.Wszystko mnie boli i bez przerwy mdli...(brrrr).Moa druga
      polowa jeszcze nie wie co go czeka,ale o godz 24:00 dostanie ode mnie duzy tort
      urodzinowy ze świeczkami i list z życzeniami od małego + buciki.Ale fajnie
      wyszło.Juz sie nie moge doczekac wieczoru.Życze Wam miłego oczekiwania na
      rybki.Mnie sie bedzie dłużyło, a juz na widok śpiochów w sklepie mam łaskotki w
      żołądku...
      • askajaworska Re: Marzec 2006 zatestowalam 28.06.05, 17:46
        jest rozowa i to nie bladziytenka ale calkiem calkiem, robilam 20 min temu.
        jej ale sie boje . jeszcze tyle przede mna. zwariuje chyba. to rok prawie. ja
        dzieci robic moge tylko w czerwcu . mloda tez wtedy zostala poczeta ale
        urodzila sie 2 kwietnia -ponad 2 tyg po terminie . o rany
    • ewela77 Re: Marzec 2006 28.06.05, 21:22
      Widzisz Asia mówiłam Ci,że piersi nie muszą boleć. Gratuluje i powodzenia!!!!!
      • diament79 HCG 28.06.05, 22:24
        Dziewczynki! A badałyście betę hcg???? Ile macie? u mnie 3353 w 4tc nie za
        dużo???? Może mi tak wyszło na bliźnięta?????
        • bach28 ja zatestowałam 29.06.05, 18:19
          w poniedziałek w terminie małpiszona akurat i są II cudne kreseczki!
    • mutantowa Re: Marzec 2006 29.06.05, 21:20
      cześć :)
      No to ja troszkę jeszcze nieśmiało ale się dopiszę do marcowych ciężarówek ;) w
      poniedziałak poszłam na betaHCG = 93 :) ale sikańca o dziwo oblałam. Jeszcze
      badanko bety mam zrobić w piątek. Na usg pewnie za jakiś tydzień się wybiore.
      Objawowo, to zgaga, suszy mnie strasznie, ziewam okropnie i mam właśnie mdłości.
      Martwi mnie tylko to że czasami strasznie BOLI jajnik, tak strasznie dziobie, ze
      aż się za niego chwytam, czy też tak macie??????

pozdrawiam Magda Starogard Gd.
      • abneptis Re: Marzec 2006 30.06.05, 14:30
        Czesc:)

widze ze jestesmy prawie na równi:))
        ja I beta 49, po 48h 65 a po kolejnych 5 dniach 292.
        Już sie bałam że za wolno rosnie a tu normalnie zrobilo się jak w zegarku.
        Miesiaczke powinnam mieć 23.06.2005
        Jajniki bola- czasem, na poczatku miałam "skurcze". Teraz czasem mnie ciupnie
        aż muszę usiąść:) Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i to wysiadywanie
        zaowocuje zdrowymi i pulchnymi pociechami:)

Pozdrawiam,
        abneptis

-----------------
        Szalona dziewczyna staje się szaloną żoną, potem szaloną gospodynią, a na końcu
        starą wariatką :)
        • mutantowa Re: Marzec 2006 30.06.05, 14:42
          :)
          A byłyście juz na USG aby zobaczyć pęcherzyki ciążowe :) bo ja chyba zrobię w
          przyszłym tygodniu aby sprawdzić czy dobrze się usadowił zarodeczek :) a jajnik
          nadal boli i mam dziś straszne mdłości a mój pies tak na deszcz "capi" strasznie
          feeee ;) hihi
          magda
          • diament79 Re: Marzec 2006 30.06.05, 18:13
            Ja mam mdłości bo cały czas kaszlę i może od tego... A co myślicie o mojej
            becie? w 29dc była już 3353! Czy to nie za dużo? A do lekarza ide chyba w
            przyszłym tygodniu, a może ta beta świadczy o czymś złym i powinnam iść
            wcześniej? Jak myślicie?
          • karolcia70 Re: Marzec 2006 30.06.05, 19:32
            Czesc Kobitki.Byłam dzis na pierwszym badaniu.Moje bobo ma 6 tygodni i juz mamy
            go na zdjęciu.Kwasik foliowy zaczelam przyjmowac a teraz ide na badania krwi,
            itd...Tata jest bardzo szczesliwy, za dwa dni powiemy nowinke dziadkom.Ale sie
            ucieszą.Termin porodu przypada na 27 luty - BEDZIE RYBKA !!!Buziaki dla
            Wszystkich...
    • nanuna Re: Marzec 2006 01.07.05, 07:53
      Dziweuchy co to jest ta beta? i jak to się bada?
      • abneptis Re: Marzec 2006 01.07.05, 08:49

link do opisu bety i podstawowej normy:

www.forumginekologiczne.pl/md.php?name=mtxt&file=article&sid=1911&m=2
        to powinno rozjaśnić ci pojęcie Bety:)))))))))))))))
        Bete bada się pobierając krew, w szpitalu w wawie średnio kosztuje to 30
        złotych.

POzdrawiam
        • diament79 Re: Marzec 2006 04.07.05, 19:07
          HOP do góry, dziewczynki! Wpisujcie się, przecież nas przybywa!!!!!!!!!!!!!!
          • izarepa1 Re: Marzec 2006 04.07.05, 21:06
            ja mam niby termin na 1.03. jestem w 5 t c ale oprocz pecherzyka ciazowego
            lekarz niczego nie stweirdzil... ani cialka zoltego ani zarodka... :-( na
            dodatek pobolewa mnie od wczoraj brzuch i jakby jakies lekkie brudzenie? jestem
            prawie podlamana, tak bardzo chcielismy z facetem miec tego dzieciaczka.......
    • nanuna Re: Marzec 2006 05.07.05, 07:35
      Witajcie Kochane:) Jak się czujecie?! Ja zaczynam miec co raz silniejsze
      mdłości, a piersi stają się wrażliwsze i wieksze - jak tak dlaej pójdzie to
      będę potrzebowala dwóch namiotów :):):): a to dopiero 5tc.Wiecie co mnie
      cieszy -" oswajanie sie" mojego męza: teraz już mówi <kocham Was>, <spi dobrze
      z Malenstwem>, codziennie pyta mi sie czy jadlam obiad, a jak wczoraj
      odpowiedzialam mu że nie, bo jest za gorąco to zarzucil mi, że głodzę jego
      dziecko :):):) 25.07 idziemy na USG zobaczyc po raz pierwszy nasze Maleństwo.
      Nie wiem czy to normalne :):) ale już mówię do mojego brzucha, niech dzieciątko
      wie, że jest kochane i oczekiwane. Jak przed ciązą, choć jej pragnęłam ,
      panicznie balam się porodu, tk teraz jakoś oswajam się z tą myślą i już tak
      się nie boję- w końcu już i tak nie mam wyjścia:):):) Mam nadzieję, że Wy też
      jesteście szczęśliwe i zadowolone.pozdrawiam serdecznie
      • diament79 Re: Marzec 2006 05.07.05, 11:40
        Mój tak tego nie przezywa, na pewno dlatego, że poprzednie jego dzieciątko (nie
        ze mną) urodziło się z bardzo poważną wadą serca i przeżyło miesiąc, woli się
        teraz jeszcze nie nastawiać pozytywnie dopóki nie wiadomo co i jak, chociaż..
        to przecież nie moja wina, że on to przeszedł. Ja przezywam i brakuje mi jego
        przeżywania... buuu
        Jutro idę do lekarza, napiszę co i jak, troszkę się boję. Trzymajcie kciuki!
    • moni73 Re: Marzec 2006 05.07.05, 14:18
      Witam:)
      U mnie koncowka 5 tygodnia- termin mam na 9 marca:)
      To nasza trzecia dzidzia ;)
      Na razie poza testem nie robilam zadnych badan, do gina wybieram sie za 2
      tygodnie:)
      W sumie poza sennoscia nic mi sie nie dzieje ( no moze piersi bola i dol
      brzucha)
      Pozdrowionka
    • karolcia70 Re: Marzec 2006 05.07.05, 22:17
      Ja już mam swojego groszka na zdjęciu.To jego pierwsza fotka.Jestem w 7 tygodniu
      i czekam na kolejna wizyte u pana gin.Teraz musze zrobic podstawowe badania.Czy
      Wy tez kobiety czujecie sie takie ociężałe?Nie wiem czy to zmeczenie, czy
      wszystkie dolegliwosci ciążowe...Ale motylkiem nie jestem i skakac po kwiatkach
      nie mam siły.Buziaki dla wszystkich...
    • espressoo Re: Marzec 2006...? 06.07.05, 10:27
      to i ja się nieśmiało dołączę.

moja krótka historia:
      dwa testy pozytywne (delikatne różowe kreski)
      okresu brak (dziś 30 dc, przy cyklach 28 dniowych)
      na betę jakos nie mam chęci iść
      gin powiedział, że wizyta najlepiej za dwa tygodnie, więc pójde 20.07

jesli wszystko idzie dobrze, to wczoraj zaczęłam 5 tydzień
      a z obliczenia na kalkulatorach wychodzi, że termin przypadnie mniej więcej 14
      marca... R Y B Y

trochę boje się tego znaku, bo wydaje sie zupełnie bezpłciowy (może
      wyprowadzicie mnie z błędu, bardzo bym chciała)

aaa, no i objawy, których właściwie brak, trochę częściej chce mi się jeść, ale
      na nic nie mam ochoty (to bardzo subiektywne, może nawet wymyslone). Często
      czuję delikatne ciągnięcie w dole brzucha i tyle, piersi bez zmian.

P.S. bardzo się boję poronienia, szczególnie że mam problemy z tarczycą...
    • martagor Re: Marzec 2006 10.07.05, 05:23
      Ja też,mam nadzieję, dołączę do marcowych mamuś. Jeszcze nie mogę się
      przyzwyczaić, że wszystko udało się tak, jak to sobie zaplanowaliśmy- za
      pierwszym podejściem. To mój pierwszy raz i trochę się denerwuję, ale po
      przeczytaniu kilku postów, stwierdzam, że to normalne :-) Pęcherzyk widziałam,
      zaczynam 5 tc. Pozdrawiam
      • diament79 Re: Marzec 2006 10.07.05, 15:12
        ekspresso! Napisz koniecznie co u Ciebie, wierzę, że problemy z tarczycą nie
        wpłyną negatywnie! Ja też sie boję Rybki, ja jestem Lew, mój mąż Byk, więc jak
        najbardziej żywiołowe znaki a tu Ryba... No nie wiem, planowałam sobie od
        Barana do Lwa, ale jak to w życiu bywa wyszło inaczej :) Może z Rybą będzie
        tyle korzystniej, że będą to dzieciaczki spokoniutkie i cichutkie? Pożyjemy
        zobaczymy.
        Piszcie co u Was. Ja byłam już na pierwszym usg, zobaczyłam ogromny jak na ten
        czas pęcherzyk i maleńkiego Groszka :) Chyba biło serduszko, lekarz powiedział,
        że za wcześnie, żeby się przyglądać. Mam iść na kolejną wizytę koło 27 czerwca,
        wtedy podobno ma być widac zarysy rączek i nóżek :) Jestem pełna obaw czy
        wszystko rozwija sie prawidłowo. Trzeba wierzyć, że TAK!!! Pozdrawiam Was
        wszytskie oczekujące Rybek :)
        • espressoo Re: Marzec 2006 11.07.05, 09:04
          oj doskonale Cię rozumiem, ja tez planowałam od barana do lwa:))) My dla
          odmiany bliźnięta i rak. Przeanalizowałam już wszystkich znajomych spod ryb i
          jedno moge ci powiedziec różni to są ludzie, ale wszyscy na swój sposób
          utalentowani w jakimś kierunku, także będziemy miały zdolne dzieci;)

jeśli chodzi o przebieg ciaży (zaczynam 6 tydzień) to ogólnie czuję się ok,
          tylko czasami mam bóle głowy, które dotąd były mi obce, ale czytałam że w
          naszym stanie mogą się nasilać:(

wizytę mam za tydzień więc napiszę więcej...

pozdrawiam
          • supernetka Re: Marzec 2006 11.07.05, 15:25
            cześć:) nie wierzę,że tak duzo nas łaczy... Przeczytałam w innym wątku, że
            ostatni okres miałaś 7 czerwca- ja też, je jestem rak, mój mąż bliźniak...
            Fajnie:))) pozdrawiam:)))
            • espressoo Re: Marzec 2006 12.07.05, 09:04
              Super:))
              Tylko u nas odwrotnie, ja bliźniak, mąż rak:)
              Byłaś już na usg? Ja chcę iść 20.07 mam nadzieje, że już będzie widać embrionka.
              Pozdrawiam
              • supernetka Re: Marzec 2006 12.07.05, 10:15
                Jutro mam wizyte... Ale na USG chyba jeszcze za wcześnie... Jak sie czujesz?
                • espressoo Re: Marzec 2006 12.07.05, 11:10
                  no raczej dobrze (wg moich obliczeń dziś początek 6tc)
                  do moich pierwszych objawów jeszcze przed spodziewaną @ należało parcie na
                  pęcherz oprócz tego ciągnięcie w dole brzucha. Dopiero od kilku dni mam bolące
                  i powiększone piersi. A tak ok. A no i jeszcze ponad tydzień temu miałam taka
                  migrene, że myślałam że umrę, nie wiem czy to ma związek z ciążą, mam nadzieję,
                  że już mnie to drugi raz nie spotka.

A ty jak się czujesz? Objawy są?
                  Pracujesz?
                  A propos tej wizyty to ja już się napaliłam na to usg, ale czytając niektóre
                  posty, odechciewa się tego wczesniejszego usg. Tylko czy lekarz bez tego
                  potwierdzi w ogóle ciążę? No cóz najwyżej będe niepewna jeszcze tydzień,
                  przezyję:)
                  • supernetka Re: Marzec 2006 12.07.05, 11:18
                    hmmm... ja powiększone piersi miałam prawie od razu, a u mnie nie da się tego
                    nie zauważyc:D Jutro po południu będe na wizycie, to przekaże Ci co mi
                    powiedział o usg i stwierdziniu ciąży...Pracuje, i mam nadzieję, że będę mogła
                    pracować... A Ty? Chociaż od wczoraj- od kiedy zrobiłam test tak jakby
                    naturalnie zwolniłam tempo: nie biegłam już z pracy do domu, tylko wracałam
                    spacerkiem, odwołałam popołudniowe spotkania... Było mi tak jakoś błogo...
                    • espressoo Re: Marzec 2006 12.07.05, 11:24
                      Też pracuję i też chcę jak najdłużej.
                      Jestem strasznie ciekawa twojej wizyty, jak tylko wrócisz pisz czego się
                      dowiedziałaś:))
                      • supernetka Re: Marzec 2006 12.07.05, 13:29
                        Jasne,że wszystko Ci opowiem... Pozdrawiam :)))
            • lukasia3 Re: Marzec 2006 12.07.05, 20:02
              No rzeczywiscie staje sie to troche dziwne, a moze nawet odrobine
              metafizyczne...
              Ja tez jestem spod raka, moj Maz blizniak, czekamy na RYBKE, aokres tez 07.06.
              Nie zle !!!
              • supernetka Re: Marzec 2006 13.07.05, 08:38
                Witamy w gronie:))) To Twoje pierwsze dziecko? Pozdrawiam:)
    • nanuna Re: Marzec 2006 10.07.05, 21:20
      Cześć dziewczyny. Jutro zaczynam 7tc i niestety zaczynam sie co raz gorzej
      czuć - mdli mnie caly dzień, czasami robi mi sie slabo i chce mi się ryczeć z
      tego wszystkiego :(:(:(:( Pozdrawiam i trzymajcie sie lepiej ode mnie :):(

simply-baby.net/tickers/pregimage.php?id=7246
      • diament79 Re: Marzec 2006 11.07.05, 16:02
        Nie martw się! Nudności przejdą, a na pewno powinny! Ja od piątku mam
        rewolucje, dzis tylko spokojniej, ale powiem jedną ciekawostkę: z pirata
        drogowego zrobiłam się barankiem za kierownicą, powód? Jak jade zbyt szybko to
        od razu mnie mdli.... hehe ironia...
    • kari24 Nanuna!!!! 12.07.05, 09:50
      Powiedz mi kochana na ile jakos tak oceniasz wiek swojej ciązy??licząc od
      pierwszego dnia ostataniej miesiączki??ja mialam wczoraj usg i nic nie bylo
      jeszczewidaca jetsem w 5 tyg proszę odezwij sie bo to dla mnie ważne , z gory
      dziekuje
      • kari24 ups namieszalam... 12.07.05, 11:52
        jestem tak zdenerwowana ze nawet nie przeczytalam wszystkich oostow do konca i
        nie sprawdzilam daty :-/
        generalnie chodzi mi o to czy mialo prawo nie byc widac czegokolwiek n usg
        wczoraj, wedlug obliczen jest to moj 5ti2d
        • diament79 Re: ups namieszalam... 12.07.05, 15:07
          Ja byłam dokładnie w 37 dc i było widać dobrze na usg pęcherzyk i zarodek,
          serduszko chyba też migało, ale lekarz powiedział, że jeszcze za wczesnie żeby
          się wpatrywać, zrobimy to następnym razem czyli pod koniec lipca.
      • nanuna Re: Nanuna!!!! 12.07.05, 16:36
        Kochana ja jestem dokładnie w 6tc i 2dc, ale u lekarza bylam na poczatku 4tc i
        oani dr powiedziala, że jeszcze za wcześniej. Na USG mam przyjśc 25.07 także
        jeszcze 2 tygodnie- nie mogę się już doczekać.Pozdrawiam serdecznie
        • diament79 Re: Nanuna!!!! 12.07.05, 19:27
          Nanuna! Masz dzidzię starsza o dwa dni :D hihi
          Do reszty dziewczynek: Skąd jesteście?
          Ja mam na imie Aneta jestem z Jeleniej Góry, 26 lat skończę w sierpniu :)
          • lilka_27 Re: Nanuna!!!! 12.07.05, 20:12
            Witajcie dziewczyny,
            z wieloma poznałam się na forum dla strających się. Moja historia jest
            skomplikowana, ale w skrócie: w grudniu ciąża obumarła. Teraz był pierwszy cykl
            starań. Myślałam, że juz nic z tego nie wyjdzie, bo testy były raz negatywne, a
            raz z blada kreseczka, a tu taka niespodzianka. W 40 dc lekarz potwierdził mi
            ciążę, a dzisiaj w 41 dc zrobiłam test jeszcze jeden i jest piękna krecha:)
            Jestem bardzo szczęśliwa, a jednoczesnie bardzo się boję po tych wcześniejszych
            doświadczeniach. Na usg idę jutro lub w czwartek. Aha, jestem na luteinie na
            podtrzymanie i się oszczędzam :))
            Trzymam za nas wszystkie kciuki
            Lilka
    • diament79 Re: Marzec 2006 12.07.05, 20:31
      Zrobiłam suwaczek, ciekawe czy działa.......
    • nanuna Re: Marzec 2006 13.07.05, 07:26
      Witajcie:) Diamenciku ja jestem Ania, mieszkam w Bydgoszczy i za dwa dni kończę
      25 lat :):):). Kto wie może nasze Maleństwa, choć w życxiu płodowym dzieliły
      dwa dni, urodzą się tego samego dnia:):):): pozdrwaiam wszystkich serdecznie.
      pa pa
      • venah Re: Marzec 2006 13.07.05, 21:23
        Witajcie kochane :-)
        ja jestem z Torunia i mam 20 lat :-)
        pozdrawiam serdecznie!
    • ally23 Re: Marzec 2006 13.07.05, 22:46
      kari!
      jestem w takiej samej sytuacji, 5 tc bylam na usg i nic nie bylo widac
      na badaniu ginekologicznym wyszlo ze mam powiekszona macice i tyle.
      no i oczywiscie robilam test i byl pozytywny.
      lekarz kazal przytjsc za dwa tygodnie dopiero na powtorne usg.
      • kari24 Re: Marzec 2006 14.07.05, 00:33
        mi sie udało zarejestrowac na usg za 10 dni ale z nerwow pozjadam paznokcie
        dlatego jutro robie bete i powtorze za 2 dni, jesli bedzie ladnie przyrastac
        wreszcie odetchne z ulga bo ostatnio chodze niczym cien czlowieka
        • ally23 Re: Marzec 2006 14.07.05, 08:34
          ja mam przyjsc na usg za dwa tygodnie wiec zapisalam sie dopiero
          na 27.07. Nie wiem jak wytrzymam do tego czasu, na szczescie maz i moja mama
          podtrzymuja mnie na duchu i mowia ze wszystko bedzie ok z dzidziusiem
          i ja im wierze:)
          • kari24 Re: Marzec 2006 14.07.05, 08:52
            napewno wszystko będzie ok!!!juz niedługo zobaczymy na monitorze usg nasze
            upragnione maleństwa :o)
            • ally23 Re: Marzec 2006 14.07.05, 09:17
              modle sie o to caly czas. bedzie dobrze i trzeba w to wierzyc
              no i czekam na pomyslne wiesci od Ciebie, pozdrawiam
    • bee1979 Re: Marzec 2006 14.07.05, 14:48
      Hej, ja tez bede marcowa mamusia, jestem RYBKA i bardzo sobie chwale ten znak,
      jutro minie 6 tygodni od ostatniego okresu(04.06)Dzis ide na wizyte do gina,
      ciekawe kiedy bede miala USG, beta w 38 dniu prawie 8 tys, mam nadzieje,ze na
      moje 27 urodziny w marcu 2006 bede juz trzymac w ramionach cudowna
      istotke.Pozdrawiam
    • kkm1975 Re: Marzec 2006 14.07.05, 20:29
      zrobiłam test dzisiaj. pozytywny. To jest jakiś 33 dc. liczę i liczę na palcach
      i ciągle nie mam pomysłu kiedy mam rodzić. ale do ginekologa to chyba za
      wcześnie iść?!?! 2 tygodnie po zapłodnieniu?!?!
      No właśnie, powiedzcie kiedy naprawdę warto iść, tak - żeby usłyszeć coś
      konkretnego???

serdecznosci
      • espressoo Re: Marzec 2006 15.07.05, 08:05
        na forum dziewczyny radzą wizytę u gina i usg w 7-8 tygodniu (liczysz od
        pierwszego dnia ostatniej @), wcześniej można nic nie zobaczyć i srodze sie
        rozczarować...

uprzedzam, że czekanie nie jest przyjemne, przychodzi tysiąc głupich myśli do
        głowy. Ja zamierzam iść pierwszego dnia 7 tygodnia czyli 19.07 i mam nadzieję,
        że już czegoś konkretnego się dowiem:)

witam więc w gronie i pozdrawiam.
        • supernetka Re: Marzec 2006 15.07.05, 08:23
          Witam:))) Bylam u lekarza, jestem w 5 tc, ale faktycznie tak wczesnej ciaży
          lekarz raczej nie potwierdzi. Mój lekarz powiedział,że jeśli nie mam nic
          przeciwko, to nawet badania ginekologicznego nie będzie mi robił. Na usg
          jeszcze za wcześnie- wg. niego najlepszy moment to 10-11 tc, więc czekam, bo
          mam do niego zaufanie:) Na szczęście ostre bóle podbrzusza już przechodzą...
          Pozdrawiam wszystkie Marcóweczki :)))
          • espressoo Re: Marzec 2006 15.07.05, 09:08
            hmmm, to teraz mi klina zabiłaś. Ja chciałam isc na usg w pierwszym dniu 7
            trygodnia czyli we wtorek 19.07, ale wygląda na to, że to dużo za wcześnie...
            chociaż lekarka, zaraz po pozytywnym teście kazała mi przyjsc za dwa tygodnie
            czyli właśnie 19, ale jak mam wydać 100 zł i niczego sie nie dowiedziec to bez
            sensu:(
            a poza tym czemu lekarz twierdzi, że jestes w 5 tyg? jak długie masz cykle?
            może ja coś żle liczę?
            • aguniaxxx Re: Marzec 2006 15.07.05, 09:18
              Jak wszystko pójdzie dobrze również będę marcową mamusią. Mam termin na 2
              marca. Były to b. długie starania więc trochę schizuję, że coś może byc nie
              tak.
              espressoo, na początku 7 t widać pęcherzyk ciążowy i zazwyczaj już zarodek z
              bijącym sercem więc na pewno nie jest za wcześnie na usg a będziesz
              przynajmniej spokojniejsza.
            • ally23 Re: Marzec 2006 15.07.05, 09:51
              ja ide na przelomie 7 i 8 tygodnia
              chce juz wiedziec co i jak
            • supernetka Re: Marzec 2006 15.07.05, 09:59
              Z moich obliczeń też tak wychodzi... ostatni okres miałam 07 czerwca, wiec we
              wtorek minął piąty tydzień, i tak mi kartę załozyłą pielęgniarka. Lekarz
              powiedział, że w 7 tyg powinno już być widać, ale nie jest to regułą dlatego
              zaleca 10-11 tc, aby było widać ciaże. Bo stwierdził, ze gdybym np. zrobiła w 7
              i nic by nie wykazał, to pewnie zamartwiałabym się, a tak to będzie już pewność.
              • aguniaxxx Re: Marzec 2006 15.07.05, 10:13
                Fakt, czasami widać zarodek dopiero w 8t. Ja jednak nie chciałam czekać tyle
                czasu, bo wykończyłabym się psychicznie. Pierwsze usg miałam w 5t 3d i było już
                widać zarodek i nawet bijące serce. Co za ulga. Potem miałam jeszcze usg w 7t
                5d, bo martwiłam się tym, że nie mam praktycznie żadnych objawów (poza
                częstszym sikaniem) i wtedy fasolka miała już 13 mm.
    • alexsc Re: Marzec 2006 15.07.05, 10:09
      hej! mój termin to 03.03.2006, jeszcze tyyyylllleeeeeee czasu!
      Żadnych niepokojących objawów i dolegliwości nie mam:-), jedynie spać mi się
      chce. I czasem troche mi duszno ale to pewnie z powodu upałów. mam nadzieję, że
      jakoś to będzie i przetrwamy dzielnie do końca. Ściskam mocno :-)
    • marcysia801 Re: Marzec 2006 15.07.05, 12:11
      Witajcie!Dziś zrobiłam test,i wyszły dwie śliczne kreseczki!To mój 17 dzień po
      ovu.Pierwszy dzień ostatniej miesiączki to 12.06.Napiszcie proszę jak obliczyć
      termin porodu,i jak sądzicie kiedy powinnam iść do gina?Dzięki!I'm Happy!
      • supernetka Re: Marzec 2006 15.07.05, 13:07
        Witam:) Na stronie jest kalkulator- obliczy Ci termin porodu. Ja u gina byłam w
        5tc, jeszce nie jest w stanie potwierdzić, usg kazała zrobic dopiero w 10-11
        tc, ale wie,że dziewczyny robiły w 5-7 tc i już było widać... Mój lekarz
        twierdzi, ze nie ma się co spieszyć, bo nie zawsze widać.. Pozdrawiam:)
        • ela_niunia Re: Marzec 2006 15.07.05, 13:22
          Hej dziewczyny!
          Ja też chyba się do was zaliczę:)
          Zrobiłam już 2 testy i obydwa pozytywne,ale do gina niewiem kiedy pójdę.
          Ostatnią @ miałam 30.05 czyli teraz powinien to być 7tc i 4 dni czy 5tc i 4 dni?
          Kiedy pójść do gina i jak to obliczyć?
          • nanuna Re: Marzec 2006 15.07.05, 16:55
            Elunia witaj w klubie- ja tez mialam ostatnia miesiaczke 30.05 wiec...
            zapraszam pania na porodowkw okolo 6 marca :) trzymaj sie
            • papryczka1 Re: Marzec 2006 16.07.05, 18:18
              Ja podobnie: ostatnia @ 30.05. ale moja pani ginekolog wyznaczyła mi termin na
              09.03. Dziwi mnie to trochę, bo mam cykle 28 dniowe. USG też nie miałam do tej
              pory, ginka mówi, że zrobimy na początku września.Ja chyba zwariuję do tej pory
              :-( Pozdrawiam wszystkie Marcówki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka