05.08.03, 17:05
przytylam :-( jesli bede tyc w takim tempie (polowa 10 tyg), nie przyjma mnie
na porodowke, bo nie zmieszcze sie w drzwiach. ciagle czytam, ze wszyscy
chudna, czy mam marzyc o wymiotach?
czy jest ktos oprocz mnie, kto TYJE w pierwszym trymestrze?
awoooooo
Obserwuj wątek
    • cleo14 Re: 2 kilo 05.08.03, 20:57
      ja nie mialam problemow z nudnosciami, apetycik dopisywal od poczatku (nie
      wiedzialam ze jestem w ciazy przez 4 tyg ale jadlam juz wtedy jak opetana i
      nie wiedzialam dlaczego). a potem w 2 gim miesiacu jak juz zupelnie przestalam
      palic to poszlo!!!!w 4 tym miesiacu jak poszlam na wazenie to jzu bylam do
      przodu jakies 10-15 kg. ale nie zachecam do objadania sie tak jak ja.
      zrzucenie tego sadelka nie jest proste i chociaz moj synek ma juz prawie rok
      (23.08 swietujemy pierwsze urodzinki :))) ) to ja nadal mam jakies 15 kg do
      stracenia.
    • ula1001 Re: 2 kilo 05.08.03, 23:53
      ja tylam juz od pierwszych tygodni, przez pierwsze 3 miesiace bylam ciagle
      glodna, potem mi przeszlo. Jestem w 28 tygodniu,przytylam 10 kilo
      • mamamamamama Re: 2 kilo 06.08.03, 09:14
        Nie jestes sama!!!
        Ja jak bylam w ciazy to w sumie przytylam "bagatela" 30 kg , a na porodowke
        jakims cudem sie zmiescilam!

Pozdrawiam!!

Karola+Esterka(08.05.03)
        • lastka Re: Ja :))) 06.08.03, 09:34

Nie przejmuj się od samego początku najpierw miałam potworny apetyt, więc tyłam
          potem zaczęłam wymiotowac, więc spadło mi trzy kg, ale to tylko tak waga
          wskazywała bo ja sama po sobie nie czułam tego, teraz natomiast apetyt mi
          powrócił, wczoraj np, wracając z pracy, zamarzyły mi się pyzy z mięsem albo
          frytki z keczupem, oczywiście kupiłam jedno i drugie, pyzy na obiad, frytki na
          kolację. Ostatnio też mam szaleńczą ochotę na ziemniaczki pod każdą postacia,
          frytki, smazone ziemniacki z kefirem, placki ziemniaczane wszystko co jest z
          ziemniaków, a dzisiaj rano zadzwoniłam do mojej mamci i zażyczyłam sobie babkę
          ziemniaczaną, bo zanim ja po pracy bym ją zrobiła to przeciez bym umarła z
          głodu ;))
    • wiolarr Re: 2 kilo 06.08.03, 10:57
      Cześć!
      Fajnie piszecie:) Ja też się zaczęłam na początku okropnie przejmować wagą. Stawałam na niej nawet kilka razy dziennie (hi hi), jakby to coś mogło zmienić. Do 13. tygodnia przytyłam 2,3 kg, teraz jestem w 29. tygodniu i mam 6,6 kg do przodu. Nie wiem, czy to dużo, czy mało. Chyba raczej w przyzwoitej normie, bo ani lekarz, ani położna nie biją na alarm. Jem dużo, choć staram się, aby często to były owoce. Poza tym pozwalam sobie od czasu do czasu na to, co może akurat nie jest bardzo wartościowe, ale na co mam szaloną ochotę. Wyszłam z założenia, że "pościć" trzeba będzie, jak już urodzę i będę karmiła.
      Pozdrawiam serdecznie.
      Wiola i dzidziuś.
    • weronikarb Re: 2 kilo 06.08.03, 14:00
      Kochana
      ja tyłam od samego poczatku i obecnie jestem w 28 tyg.. i 20 kilo do przodu,
      wygladam jak słoń, a gdzie do porodu? Jednak stwierdzilam ze poki dzidzia nic
      nie grozi ze tyje to mam to gdzies, bede sie martwic po porodzie :-)
      Pozdrawiam
      Renata
    • selin77 Re: 2 kilo 06.08.03, 14:35
      Ja jestem w 20 tygodniu i przytyłam jakieś 7-8 kilo,
      w pierwszej ciąży przytyłam 24 kilo :)))
      Najważniejsze żebyś miała dobre samopoczucie,
      Pozdrawiam Grazyna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka