Dodaj do ulubionych

Rozstępy :((

19.09.03, 08:11
Buuuu, od kiedy zaczęłam 4 miesiączek zaczął mi dość szybko rosnąć brzuszek,
efekt na biodrach zaczęły mi się robić paskudne rozstępy.
Kupiłam krem Mustela, polecono mi go w aptece ale cena jest ogromna kosztuje
80 zł, słyszałam że są tańsze preparaty z wyciągiem z zielonej herbaty
podobno też rewelacyjne a cena o wiele niższa. Jakich kremów używacie?
Obserwuj wątek
    • guga23 Re: Rozstępy :(( 19.09.03, 13:48
      witaj
      mnie tez zaatakowały rozstepy:(jak na razie udaje mi sie nie powiekszac ich
      ilosci,znalazlam świetny krem przeciw rozstepom do wymagającej skóry podczas i
      po ciąży firmy Sanosan,100ml kosztuje 12,95zl,naprawde polecam,doskonale sie
      rozprowadza i wchłania:)kupiłam go w sklepie gdzie sa ubranka i kosmetyki dla
      dzidziusiów
      pozdrawiam
      Malgosia i DiDi 26 tyg
    • smiala1 Re: Rozstępy :(( 19.09.03, 14:09
      Hej, podobnoz niezly i polecany jest krem firmy Gerber i Penaten. Mnie jeszcze
      nie zaatakowaly okrutne rozstepy, ale juz dzielnie z nimi walcze.
      Pozdrwka!
      • nunu Re: Rozstępy :(( 23.09.03, 09:54
        Gdzie mozna kupic te kremy (Penaten/Gerber). Rozgladalam sie w realu, ale na
        rozstepy nie bylo...
        • malilka Re: Rozstępy :(( 23.09.03, 10:51
          Ja kupuję Penatena (Gerbera zresztą też) w hipermarketach- w Tesco np. Penaten
          kosztuje 19,99. Jest super- gęsty i ciężki, trudno się wchłania, ale to dla
          mnie atut- trzeba się namęczyć, żeby go wmasować, a to masowanie jest ponoć
          jeszcze ważniejsze od samego kremu.
          • nunu Re: Rozstępy :(( 23.09.03, 14:23
            A w Tesco na jakim stoisku? Z kosmetykami, czy z artykulami dla dzieci?
            • malilka Re: Rozstępy :(( 24.09.03, 10:33
              Na stoisku z artykułami dla dzieci.
              • nunu Re: Rozstępy :(( 24.09.03, 12:43
                Dzieki.
    • ariana1 Re: Rozstępy :(( 19.09.03, 14:26
      Ja używałam kremu na rozstępy Penaten. Nie pamiętam już ceny, ale wiem ,że była
      ona dość przystępna. Na pewno poniżej 20 zł. Krem dobrze natłuszczał, doskonale
      się rozprowadzał i ładnie pachniał. Wydajny.
      • katka74 Re: Rozstępy :(( 23.09.03, 12:04
        Ja kupiłam dziś Penaten (24zl), więc wieczorem wypróbuję. Miałam ochote na
        Mustelę ale cena (90 zl) mnie ocuciła. Generalnie w wielu aptekach robia
        wielkie oczy jak sie pytam o te kremy. Mam pytanie: czy krem na którym jest
        napisane, że jest do brzucha, ud itp można używać na biust, czy muszę kupić
        specjalny na biust- a są takie poza Mustelą???
        Pozdrawiam :)
        Katka
    • ariana1 Re: Rozstępy :(( 23.09.03, 23:30
      Widziałam też Gerbera na rozstępy.W jakimś hipermarkecie, chyba właśnie w
      Realu. Dla alergików, bezzapachowy. Może być całkiem fajny. Cena niewygórowana.
      • mmm77 Re: Rozstępy :(( 24.09.03, 08:51
        Ja kiedyś przeczytałam na forum, że najlepiej jest używać zwykłej oliwki dla
        dzieci. I tak też robię, bardzo sobie chwalę.
        • malilka Re: Rozstępy :(( 24.09.03, 10:35
          Oliwka to chyba trochę za mało. Ja po każdym prysznicu wmasowuję w siebie
          oliwkę, a potem jeszcze krem na rozstępy.
          Gerber jest tani, ale jak dla mnie zbyt wodnisty i zbyt szybko się wchłania.
          I odnośnie wcześniejszego pytania- ja wszystkie te kremy wsmarowywyuje również
          w biust.
          Pozdrawiam
          • lastka Re: Rozstępy :(( 24.09.03, 10:44
            Dzięki wszystkim za odpowiedzi, spróbuję oczywiście Gerbera bo cena za Mustelę
            jest porażająca, ale raz zaszalałam i więcej nie.
            Pozdrawiam wszystkie mamuśki walczące z rozstępami :)))
    • ewetka Re: Rozstępy :(( 26.09.03, 20:40
      Ja smaruję się Gerberem na rozstępy. Jestem w 31 tygodniu i mimo potwornych
      tendencji do rozchodzenia się skóry nie mam jeszcze ani jednego nowego
      rozstępu. Smaruję się dwa razy dziennie. Smaruję również biust pośladki i całe
      uda. Mam wielką nadzieję, że tak zostanie do końca. A Gerbera faktycznie też
      kupuję w TESCO, na stoisku z artykułami dla niemowląt. Tam kosztuje niecałe 24
      zł. W aptekach za ten sam krem płaciłam od 26 do 29 zł.
      Pozdrawiam
      Ewa
      • ewetka Re: Rozstępy :(( 27.09.03, 10:53
        No i spotkała mnie kara za przechwalanie się. Dzisiaj rano znalazłam na samym
        dole brzuszka tuż nad włosami dwa małe rozstępy. BUUU :-(((
        Przede mną dwa miesiące jeszcze, boję się, że teraz to poleci piorunem. Ale
        dalej będę się zaciekle smarować może nie będzie ich za dużo.
        Pozdrawiam
        Ewa
    • kj74 Re: Rozstępy :(( 27.09.03, 10:08
      Od samego początku ciąży używam kremów na rozstępy. Najpierw był Gerber
      (płaciłam w aptece 20zł), potem mnie drażnił jego zapach, więc kupiłam Fissan
      (też koło 20.za to mniejszy), ale niewygodna metalowa tubka, za bardzo tłusty,
      skóra kilka godzin się lepiła. Potem zaszalałam z Vichy a teraz znów mam
      Gerbera. Kiedyś na jakimś forum wyczytałam bardzo dużo dobrych opinii na temat
      tego ostatniego, stąd mój wybór.
      Podobno z rozstępami jest tak, że jak mają być to i tak będą niezależnie od
      stosowanych kremów, ale przynajmniej będę wiedziała (jeśli się pojawią), że
      zrobiłam wszystko. Aha, przed wmasowaniem kremu masuję się (z wyjątkiem piersi)
      takim jeżykiem do masażu albo podczas kąpieli szczotką.
      POzdrawiam,
      Kasia i 17 tyg. brzusio
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka