Dodaj do ulubionych

Szukam towarzyszy/ek wyprawy w długi weekend maja

08.02.07, 09:23
Szukam chętnych na wyprawę rowerową w okresie 28.04.-06.05.br.czyli 9 dni.
Nie mam jeszcze dokładnie sprecyzowanych planów, ale może pewną inspiracją
będzie stronka www.cyklotramp.pl. Mają tam ciekawe propozycje zorganizowanych
wypraw rowerowych, ja jednak wolę bardziej niezależnie i po mniejszych
kosztach :)
Moze jednym z konkretów będzie to, że chcę pokręcić gdzieś po Europie, w
Polsce mam już sporo przejechane (od kilku lat jeżdżę na dłuższe wyprawy
rowerowe. Preferuję jazdę do ok. 80 km dziennie z sakwami rowerowymi, noclegi
w namiocie, chciałabym trochę pozwiedzać, ale z przewagą jazdy. Mogę też
dołączyć do jakiejś grupy, która już ma jakiś pomysł.
Obserwuj wątek
    • grzesiek29l Re: Szukam towarzyszy/ek wyprawy w długi weekend 09.02.07, 15:11
      Ja również coś chcę wyplanowac na ten weekend. Myślałem o pętli Bieszczadzkiej.
      Ale chętnie się przyłączę do czegoś ciekawego. gg: 530 39 41
      • ewcyna Re: Szukam towarzyszy/ek wyprawy w długi weekend 11.02.07, 21:02
        Myślałam o przejechaniu południem Polski, np. kotlina Klodzka - Wrocław -
        Kraków; ew. Kraków - Bieszczady. ewa@bicycle.pl.
        • grzesiek29l Re: Szukam towarzyszy/ek wyprawy w długi weekend 12.02.07, 10:10
          widzę, że jest zainteresowanie wyprawą na weekeng Majowy. Mam nadzieję, że coś
          uda nam sie sklecić :-). Zapraszam na GG. Będzie łatwiej się dogadać 530 39 41.
          • ewcyna Re: Szukam towarzyszy/ek wyprawy w długi weekend 13.02.07, 22:34
            Nie wszyscy korzystają z gg...
            • yvonne000 Re: Szukam towarzyszy/ek wyprawy w długi weekend 14.02.07, 09:13
              Ja korzystam, w celu szybszego kontaktu podaje nr gg 4228044, jestem w godz. 8-
              16 :)
    • ronin202 Re: Szukam towarzyszy/ek wyprawy w długi weekend 17.02.07, 17:44
      Z checią sie przylacze , ale wydaje mi sie ze lepiej zorganizowac cos w naszych klimatach? moze kotlina Klodzka i Karkonosze?to bardzo ciekawe tereny?
      • ronin202 Re: Szukam towarzyszy/ek wyprawy w długi weekend 17.02.07, 17:49

moj GG - 2440756
      • robertrobert1 Re: Szukam towarzyszy/ek wyprawy w długi weekend 18.02.07, 17:01
        ronin202 napisał:

> Z checią sie przylacze , ale wydaje mi sie ze lepiej zorganizowac cos w
        naszych
        > klimatach? moze kotlina Klodzka

Kotline Klodzka przerabialem dokladnie rok temu i oto moje
        skojarzenia ..."pieklo poludnia".

>...i Karkonosze?to bardzo ciekawe tereny?

W te rejony wybiore sie na tegoroczny weekend majowy.
        >
        • franc81 Re: Szukam towarzyszy/ek wyprawy w długi weekend 19.02.07, 09:26
          Hej. Co rozumiesz przez pojęcie "piekło południa"?

Także wybieram się w Karkonosze w weekend majowy. W drodze powrotnej zahacze
          także o Masyw Śnieżnika.
          • robertrobert1 Re: Szukam towarzyszy/ek wyprawy w długi weekend 19.02.07, 17:26
            franc81 napisał:

> Hej. Co rozumiesz przez pojęcie "piekło południa"?

W ciagu kilku dzni poruszalem sie nieustannie po pagorkach czasami tak
            stromych, ze musialem co 10 min robic odpoczynki a to by wskazywalo na 13-14%
            nachylenie. Na dodatek pogoda wcale nie pomagala gdyz zar nieustannia lał sie z
            nieba. Podczas jednego z podjazdow termometr w moim liczniku wskazal 40,5 st C.
            Chyba nie musze dodawac, ze podrozowalem z pelnym obciazeniem.

>
            > Także wybieram się w Karkonosze w weekend majowy. W drodze powrotnej zahacze
            > także o Masyw Śnieżnika.

Trasy jeszcze nie opracowalem ale bede jechac PTTKowska rowerowa trasa Dookola
            Polski.
    • monika.osinkowska Re: Szukam towarzyszy/ek wyprawy w długi weekend 18.02.07, 15:36
      chętnie dołączę, szukam czegos raczej poza Polską, chętnie Europa Srodkowa,
      moze Rumunia?
      • robertrobert1 Re: Szukam towarzyszy/ek wyprawy w długi weekend 18.02.07, 16:59
        monika.osinkowska napisała:

> chętnie dołączę, szukam czegos raczej poza Polską, chętnie Europa Srodkowa,
        > moze Rumunia?

Ja w tym roku jade do Rumunii.
        • monika.osinkowska Re: Szukam towarzyszy/ek wyprawy w długi weekend 18.02.07, 18:07
          kiedy? czym nie pytam wiadomo ;-)
          • robertrobert1 Re: Szukam towarzyszy/ek wyprawy w długi weekend 18.02.07, 23:04

Lipiec ...albo sierpien, jeszcze nie wiem ale na pewno na 2 tygodnie a jesli
            sie uda to moze i na 3. Rumunia jest wielka a interesujace miejsca dosc mocno
            porozrzucane wiec czas bedzie istotny.
      • yvonne000 Re: Szukam towarzyszy/ek wyprawy w długi weekend 20.02.07, 11:52
        Moze napisz do mnie na emaila czyli yvonne000@gazeta.pl, chetnie ustale
        szczegóły :)
        • yvonne000 Re: Szukam towarzyszy/ek wyprawy w długi weekend 20.02.07, 11:55
          yvonne000 napisała:

> Moze napisz do mnie na emaila czyli yvonne000@gazeta.pl, chetnie ustale
          > szczegóły :)
          To było do Moniki, ale inni tez mogą napisać. Mam juz wstępny plan - od
          granicy do Bratysławy, potem Budapeszt, powrót z Budapesztu gdy zabraknie czasu
          pociągiem.
          • franc81 Re: Szukam towarzyszy/ek wyprawy w długi weekend 20.02.07, 14:53
            yvonne000 napisała:

> To było do Moniki, ale inni tez mogą napisać. Mam juz wstępny plan - od
            > granicy do Bratysławy, potem Budapeszt, powrót z Budapesztu gdy zabraknie
            czasu
            >
            > pociągiem.

Kiedyś myslałem o podobnej trasie, z tym że przez Pragę do Wiednia i
            Bratysławy. Odstąpiłem od tego po wojażach po czeskich Jesenikach i Tatrach
            Niskich na Słowacji. Jazda po dużych miastach to dla mnie pomysł chybiony, no
            chyba że jakieś wielkie miasto znajduje się akurat na naszej trasie, jednak nie
            jest celem samym w sobie, jak w tym przypadku. Oczywiście każdy ma własną wizję
            turystyki rowerowej...
            • robertrobert1 Nad Dunajem 20.02.07, 22:25
              franc81 napisał:

>
              > > granicy do Bratysławy, potem Budapeszt, powrót z Budapesztu gdy zabraknie
              >
              > czasu
              > >
              > > pociągiem.
              >
              > Kiedyś myslałem o podobnej trasie, z tym że przez Pragę do Wiednia i
              > Bratysławy. ...Jazda po dużych miastach to dla mnie pomysł chybiony, no
              > chyba że jakieś wielkie miasto znajduje się akurat na naszej trasie,

I masz racje z tym, ze akurat Wieden, Bratyslawe i Budapeszt warto obejzec z
              racji tego, ze leza nad Dunajem a wlasnie nad Dunajem jest autostradowa sciezka
              rowerowa. Wlasnie dzieki niej nie musisz jechac wsrod setek samochodow tylko
              pedalujesz spokojna trasa. No moze troche przesadzilem gdyz przed Wiedeniem
              masz kontakt z calkiem ruchliwa trasa ale tylko wtedy kiedy Dunaj wyleje i
              wowczas zaleje wlasnie ta spokojna sciezynke.
          • robertrobert1 Re: Szukam towarzyszy/ek wyprawy w długi weekend 20.02.07, 22:31
            yvonne000 napisała:

> yvonne000 napisała:
            >
            > > Moze napisz do mnie na emaila czyli yvonne000@gazeta.pl, chetnie ustale
            > > szczegóły :)
            > To było do Moniki, ale inni tez mogą napisać. Mam juz wstępny plan - od
            > granicy do Bratysławy, potem Budapeszt, powrót z Budapesztu gdy zabraknie
            czasu
            >
            > pociągiem.

Widze, ze traski masz nieco skromne. Proponuje ci kontakt ze mna i wspolne
            zwiedzanie Europy. Oczywiscie zapraszam takze pozostalych, gdyz duza grupa
            calkiem fajnie jest pedalowac. Mam pewne doswiadczenia w organizowaniu i
            prowadzeniu duzych grup:

www.bike.pl/fotogaleria/duze.php?idu=1247&id=604&offset=12

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka