oksla1 03.06.08, 19:06 Witam chcialabym zwiedzic rodos na rowerze. czy ktos byl? warto? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
o.tisk Re: rowerem na rodos 09.06.08, 10:26 Leciałem w październiku ub.roku na Rodos z Itaką w W-wy za 750 pln/ tydz. z apartamentem. Rower kosztuje dodatkowo 25 E w jedną stronę. Wyspa jest bardzo przyjazna rowerzystom. Możesz jeździć kilometrami po drewnianych kładkach wzdłuż plaż, albo wybrac się w którąkolwiek z tras od miasta |Rodos, przez Lindos (kapitalna starowka'* az Prasonissi. Zachod wyspy tez jest ciekawy, ale bardziej dziki i odludny. Polecam fajne miasteczko Empony z wygaslzm wulkanem. Jak wszedzie na Poludniu trzeba uwazac na kierowcow. Odpowiedz Link
oksla1 Re: rowerem na rodos 17.06.08, 11:12 sadzisz, ze wystarczy zatrzymac sie w jednym miejscu i stamtad wyjezdzac na zwiedzanie czy lepiej jechac z miejsca na miejsce? Odpowiedz Link
o.tisk Re: rowerem na rodos 22.06.08, 09:38 Zależy co preferujesz. Wyspa jest na tyle mała, że w zasadzie można ją poznać startując z jednego miejsca hotel/ apartament. Przy innym wariancie musiałabyś się sama troszczyć o noclegi ewentualnie jechać z sakwami (namiot, śpiwór) Tu jednak mogą być problemy z ... wodą (generalnie w środku wyspy b. mało rzek - duża część jest sucha, a taszczyć bukłaki z wodą trochę nie teges ;-)) Mój kolega wrócił właśnie z Sycylii ns rowerze, ale on w ogóle nie brał namiotu, a spał na plażach, czy ławkach. Ja jednak takiego sposobu podróżowania nie polecam. Prawdopodobnie ok. września bedziemy mysleć nad jakąś wyprawą samolotem na południe (naturalnie z rowerami) więc coś i tu skrobnę ... Pzdr.:-) Odpowiedz Link