ulalka 13.07.03, 15:22 Reguła Planera: jesli zrobisz wyjatek i zrobisz cos, co do Ciebie nie nalezy, to nastepnym razem bedzie juz uwazany za twoj obowiazek ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ulalka Re: reguły i zasady 13.07.03, 17:07 Prawo Slousa: jesli wykonujesz robote zbyt dobrze, to juz sie od niej nie odczepisz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ulalka Re: reguły i zasady 13.07.03, 17:59 Franco prawo miejsca pracy: Jesli to, co robisz sprawia Ci przyjemnosc, to najpewniej partaczysz to ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: reguły i zasady 13.07.03, 18:26 Z innej beczki, zmyslone pzrez kogos tam :) Jesli masz cos zrobic dzisiaj, zrob pojutrze. Bedziesz mial dwa dni wolnego :) Odpowiedz Link Zgłoś
ulalka Re: reguły i zasady 13.07.03, 19:10 slo-onko napisała: > Z innej beczki, zmyslone pzrez kogos tam :) > Jesli masz cos zrobic dzisiaj, zrob pojutrze. Bedziesz mial dwa dni wolnego :) i to jest reguła baaardzo dobra ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
ulalka Re: reguły i zasady 13.07.03, 19:12 Larsona zasada biurokratyczna: Dokonaj czegoś niemożliwego, a szef zaliczy to do twoich obowiązków ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
ulalka Re: pierwsza pułapka geniusza :) 13.07.03, 19:15 zaden szef nie bedzie trzymal pracownika, ktory ma zawsze racje ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
ulalka Re: reguły i zasady 13.07.03, 19:23 Prawo Otta: gdy szef staje przy biurku, zawsze akurat robisz coś niekoniecznego ;))) ps. he hehe.. to sie sprawdza i jak sie mieszka z rodzicami ;)) ile razy pisze do Was w drzwiach staje tato, ktory przyszedl po ksiazke do czytania*, wziac walkmana i posluchac ulubionej muzyki*, szukajac swoich okularow (jak Hilary)*, etc.. i wyglada na to, ze nic innego nie robie tylko pisze do Was :)) * niepotrzebne skreślić ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
ulalka Re: reguły i zasady 13.07.03, 19:28 Prawo Benchleya: kazdy moze odwalic dowolny kawal roboty, jesli tylko nie nalezy to do jego obowiazkow ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: reguły i zasady 13.07.03, 21:05 Moze odbiegne od tematu regul. Np. kiedy patrze w ekran i czekam zeby cos komus odpisac to moja szefowa pyta nad czym tak intensywnie mysle? wtedy odpowiadm: czekam kiedy system mi sie zaluguje ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ulalka Re: reguły i zasady 13.07.03, 21:46 slo-onko napisała: > Moze odbiegne od tematu regul. Np. kiedy patrze w ekran i czekam zeby cos > komus odpisac to moja szefowa pyta nad czym tak intensywnie mysle? wtedy > odpowiadm: czekam kiedy system mi sie zaluguje ;-) i to jest wlasnie prawo Otta ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
ulalka Re: reguły i zasady - prawo Clyde'a 13.07.03, 21:47 im dluzej zwlekasz z tym, co masz do zrobienia, tym wieksza szansa, ze ktos Cie wyreczy... ;)) ps. zeby to byla prawda z moja praca pisemna... ;P Odpowiedz Link Zgłoś
ulalka Re: reguły i zasady - prawo Darwina 13.07.03, 21:48 szczesliwym praca nie idzie.. ;))) no tak...vide moja sygnaturka... heh... Odpowiedz Link Zgłoś
ulalka Re: reguły i zasady - Achesona regula biurokracji 13.07.03, 21:49 raport ma sluzyc nie poinformowaniu czytelnika, lecz ochronie autora... ps. glebokie ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
ulalka Re: reguły i zasady - Roberta regula administracji 13.07.03, 23:30 tytuly przewazaja nad osiagnieciami ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
ulalka Re: reguły i zasady - Prawo Wilsona 13.07.03, 23:32 ranga osoby jest odwrotnie proporcjonalna do szybkosci mowy ;))) ps. hi hihi.. to dobre ;))) wiem juz czemu tak szybko gadam ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
ulalka Re: reguły i zasady - Prawo Mosley'a 13.07.03, 23:33 poczynania szefow sa oparte na micie, ze przyszly rozwoj organizacji zrekompensuje dawne niedorobki ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
ulalka Re: reguły i zasady - piata regula powodzenia w... 13.07.03, 23:35 biznesie ;) pilnuj, zeby szef szefa nie dobieral sie szefowi do tylka.... ps. znow glebokie ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
ulalka Re: reguły i zasady - trzecie prawo wydajności 14.07.03, 16:31 kiedy szefowie mowia o polepszeniu wydajnosci, nigdy nie maja na mysli siebie ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
ulalka Re: reguły i zasady - Zasada Prince'a 14.07.03, 16:34 Ludzie, którzy pracują siedząc, zarabiają więcej od tych, którzy pracują stojąc.. offf... Odpowiedz Link Zgłoś
ulalka Re: reguły i zasady - Wellera prawo zdobywania... 14.07.03, 16:51 funduszy: nigdy nie przyznawaj, ze masz wystarczajaco duzo personelu, miejsca, pieniedzy Odpowiedz Link Zgłoś
ulalka Re: reguły i zasady - Robertsona regula... 14.07.03, 23:14 biurokracji: im wiecej dyrektyw wydasz, abu rozwiazac problem, tym gorzej sie to wszystko konczy ;)) i tego sie trzymajmy ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
ulalka Re: reguły i zasady - Andersona prawo 15.07.03, 15:48 przetrwania dla nizszego personelu: 1. Nigdy nie miej za czesto racji 2. Aluzje lepiej przyjmowac, niz czynic ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
ulalka Re: reguły i zasady - prawo Chapmana 17.07.03, 18:54 nie bede niezastapiony. ludzie niezastapieni nie awansuja ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
ulalka Re: reguły i zasady - prawo Owena 17.07.03, 18:57 jesli jestes dobry, to cala robota zwali sie na Ciebie. jesli jestes naprawde dobry, to nie dopuscisz do tego ;)) Odpowiedz Link Zgłoś