wojgas 18.11.04, 10:37 Mam pytanie, obecnie czekam na darmową wersję Netweaver'a, czy używany jest nadal ABAP? Czy wszystko oparte jest na J2EE? Bo nie wiem czy mam dalej uczyć się ABAP'a na 4.6 czy lepiej powtórzyć Javę? Pozdrawiam W.G. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
friczek Re: NetWeaver a ABAP 18.11.04, 19:18 jesli darmowa wersja to chyba tylko J2EE (w kazdym razie wczesniej tak bylo) Pozdrawiam, frik Odpowiedz Link
wojgas Re: NetWeaver a ABAP 18.11.04, 19:45 Wielkie dzieki. Wiem teraz czekam na przesylke. Zainstaluje i pocwicze sobie J2EE szkoda tylko ze stracilem 21 dni na nauke ABAP'a ;). Uczac sie caly czas zastanawialem sie dlaczego SAP nie korzysta z J2EE a tu prosze. Java jest chyba tak bardziej logiczna od ABAP'a. Ale to chyba kwestia gustu. Co do darmowej wersji Netweaver'a ma może ktoś jakieś sugestie co do dystrybucji linuksa na której stawiać, albo wersji kernela? Pozdrawiam W.G. Odpowiedz Link
friczek Re: NetWeaver a ABAP 18.11.04, 22:08 21 dni? to brzmi jak: Sams Teach Yourself ABAP/4® in 21 Days ? :)) abap nie odchodzi, bo nadal "cala" logika biznesowa jest w nim napisana takze czasu nie straciles :) pozdro, frik Odpowiedz Link
wojgas Re: NetWeaver a ABAP 19.11.04, 00:31 Tak to tak książka. Dość prosto napisana i fajne ćwiczonka, tylko, że pod jakąś inną wersję SAP'a niż miałem. Czyli w Netweawer'ze pozostaje ABAP-Dictionary? Odpowiedz Link
friczek Re: NetWeaver a ABAP 19.11.04, 09:01 tak na web application server jest dictionary pozdrawiam, frik Odpowiedz Link
abaper Re: NetWeaver a ABAP 06.12.04, 09:26 Przepraszam ale nie mogę znaleźć takiej płytki na www.sap.com/shop. Gdzie ożna zamówić takiego darmowego NetWeawer'a? Pozdrawiam Paweł Odpowiedz Link
wojgas Re: NetWeaver a ABAP 13.12.04, 13:17 Proszę bardzo oto ta stronka: www50.sap.com/linux/eval/index.asp Pozdrawiam W.G. Odpowiedz Link
pampa3 Re: NetWeaver a ABAP 03.12.04, 14:26 Woj znajomosc abapa na pewno ci sie przyda :) np. przy migrowaniu aplikacji ktore sobie kiedzs klient w abap / ITS napisal - na netweaver. Odpowiedz Link
iwoska1 Re: NetWeaver a ABAP 15.12.04, 15:00 witam jestem tu dzis 1. raz wiec za bardzo nie wiem jak to wszystko tu funkcjonuje. z tego co udalo mi sieprzyczytac zajmuje sie pan w jakims stopniu ABAPem. mialabym do Pana jedno pytanko odnosnie tego programu. czekam na kontakt. Pozdrawiam Odpowiedz Link
wojgas Re: NetWeaver a ABAP 15.12.04, 15:45 Witam Czy chodzi Pani o kontakt ze mną? Jeżeli tak, to na skrzynce na gazeta.pl ma Pani mój numer gg i adres e-mail. Pozdrawiam W.G. Odpowiedz Link