pawciu79 25.10.06, 11:04 Witam, czy jest możliwość zbiorczego usuwania obiektów TemSe, na przykład wszystkie wylistowana chciałbym usunąć na raz a nie klikając i zaznaczając każdy osobno? Pozdrawiam, Pawciu Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kmodrzewski Re: obiekty TemSe 25.10.06, 11:39 Raport RSPO0041 (zbiorcze usuwanie obiektów) Odpowiedz Link
pawciu79 Re: obiekty TemSe 25.10.06, 12:25 tak wiem, ale u mnie usuwa to tylko zlecenia spoola inne niż obiekty TemSe które mozna wylistować w sp11, akurat te chce wywalic a ten raport ich nie widzi... Odpowiedz Link
kmodrzewski Re: obiekty TemSe 25.10.06, 12:50 Spróbuj sprawdzić innym raportem: RSPO0043 czy kolejka jest spójna. Jeśli to nie pomoże usuń wybrane dane bezpośrednio z tablic TST* oraz z katalogu spool systemu (tej metody nie polecam, gdyż jestem osobiście przeciwny wszelkim masowym modyfikacjom bezpośrednio w tablicach) Odpowiedz Link
pawciu79 Re: obiekty TemSe 25.10.06, 13:16 wszystko jest w porządku, kontrola spójności ok. wiem że mozna wywalić dane z tabel tst* , ale równiez jestem przeciwny takim bezpośrednim jazdom, myślałem że jest jakaś ogólnodostępna możliwość (raport, opcja) o której nie wiem... bardzo dziękuję za informację. Odpowiedz Link