wicom 16.01.07, 10:39 Witam, prosze o wskazowke co musze zamowic w SAP (jakie Nr Materialu) zebym mogl zainstalowac SAP IDES (najlepiej zeby chodzil na skromnym sprzecie ale jak najwiecej funkcjonalnosci bylo dostepnych) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lecdzi Re: IDES 17.01.07, 00:07 witam, jesli masz dostep do service.sap.com , to mozesz bezposrednio sciagnac sobie ze strony. w przeciwnym wypadku nie ma mozliwosci otrzymania IDES-a do uzytku prywatnego. Odpowiedz Link
wicom Re: IDES 17.01.07, 08:58 mam dostep do services, patrzylem na oss i nie za bardzo jestem w stanie wybrac co potrzebuje. chodzilo by o doradzenie co najlepiej zainstalowac i gdzie to znalezc, troche ciezko sie zorientowac w tym koszyku programow. Odpowiedz Link
lecdzi Re: IDES 17.01.07, 17:40 prosze o podanie wersji systemu jakiej uzywasz oraz komponentu (ERP, CRM itd.) ktorego chcesz uzyc Odpowiedz Link
wicom Re: IDES 18.01.07, 08:12 uzywam r3 4.7 ale chodzi mi tez o szybkosc dzialania systemu, z jakimi wymaganiami sprzetowymi musze sie liczyc? Odpowiedz Link
lecdzi Re: IDES 18.01.07, 20:11 jesli masz juz system, to potrzebujesz jedynie miec 200gb hdd zapasu. Odpowiedz Link
mikmikbzium Re: IDES 18.01.07, 14:49 mam ERP 2004, jak sie doklikac na service.sap.com do tego IDESa ? Odpowiedz Link
wicom Re: IDES 18.01.07, 19:00 service.sap.com/softwarecatalog i po prawej stronie, po srodku :-) Odpowiedz Link
mikmikbzium Re: IDES 22.01.07, 15:32 tak teraz znalazlem, ale z tego co widze to tam trzeba robic jakies zamowienie, add to cart itd , ogolnie jakies bleee :/ myslalem, ze jak mam wjazd na service.sap.com (user i pass) to moge to sciagnac po prostu :/ w kazdym badz razie dzieki za podpowiedz pozdrawiam Odpowiedz Link
lecdzi Re: IDES 23.01.07, 23:40 mozesz sie skontaktowac z SAP Polska i poprosic ich o przeslanie IDESa do Twojej firmy. musisz przygotwac nr instalacji oraz wersje systemu, do ktorej chcesz otrzymac IDESa jako parametry do rozmowy ;) Odpowiedz Link