penicylina81 06.07.07, 10:10 wątek do wrzucania deszczowych kawałków... Czesiulo! gdzie jestes?czekamy na Twoje teksty:-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
margeritka61 Re: Ciągle pada! 06.07.07, 10:14 Ciągle pada. Asfalt ulic jest dziś śliski jak brzuch ryby, Mokre niebo się opuszcza coraz niżej Żeby przejrzeć się w zmarszczonej deszczem wodzie. A ja? A ja chodzę, desperacko i na przekór wszystkim moknę. Patrzę w niebo, chwytam w usta deszczu krople, Patrzą na mnie rozpłaszczone twarze w oknie. To nic. Odpowiedz Link Zgłoś
siemiatycze Re: Ciągle pada! 06.07.07, 10:15 Tylko się zapytam co na to kret - meteorolog? Odpowiedz Link Zgłoś
margeritka61 Re: Ciągle pada! 06.07.07, 10:15 Piszesz mi w liście, że kiedy pada Kiedy nasturcje na deszczu mokną Siadasz przy stole, wyjmujesz farby I kolorowe otwierasz okno Odpowiedz Link Zgłoś
margeritka61 Re: Ciągle pada! 06.07.07, 10:19 Kret powiedział, że w lipcu będzie pogoda lipcowa i obiecał mi na urlop ładną pogodę Odpowiedz Link Zgłoś
margeritka61 Re: Ciągle pada! 06.07.07, 10:20 Gdzieś w dolinach wstaje mgłą wilgotny dzień Szczyty ogniem płoną, stoki kryje cień. Mokre rosą trawy wypatrują dnia, Ciepła, które pierwszy słońca promień da. C Cicho potok gada, gwarzy pośród skał, O tym deszczu, co z góry trochę wody dał. Świerki zapatrzone w horyzontu kres Głowy pragną wysoko, jak najwyżej wznieść. Odpowiedz Link Zgłoś
siemiatycze Re: Ciągle pada! 06.07.07, 10:36 Nooo! Na takim forum nigdy nie będzie padało :) Odpowiedz Link Zgłoś
konfederata Zmieńcie pracę, na południu cieplej : 06.07.07, 10:54 zawsze to inaczej www.perfect.wroc.pl/?module=menu&id=107 Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: Zmieńcie pracę, na południu cieplej : 06.07.07, 10:57 link poprawny : www.perfect.wroc.pl/?module=menu&id=107 można też kopiuj i wklej w pasek adresu - no problemas Odpowiedz Link Zgłoś
konfederata Re: Zmieńcie pracę, na południu cieplej : 06.07.07, 10:59 obserwer11 06.07.07, 10:57 + odpowiedz można też kopiuj i wklej w pasek adresu - no problemas grazias ! Odpowiedz Link Zgłoś
penicylina81 Re: Zmieńcie pracę, na południu cieplej : 06.07.07, 11:24 Ooooo, nie! Tu jest mi dobrze i nigdzie się nie wybieram.Klimat odpowiada mi w naszym kraju w 100%. Mamy wszystkiego po trochu... Odpowiedz Link Zgłoś
siemiatycze Re: Ciągle pada! 06.07.07, 12:25 Im chodziło o Bielsk bo tam są zupełnie inne klimaty... Odpowiedz Link Zgłoś
czesiula Re: Ciągle pada! 06.07.07, 16:20 Z przyczyn obiektywnych, zapewniam Was, na forum bywam troszkę rzadziej, ale wiem, że nie zaginie, nie umilknie wolny śpieeew... Chcecie coś deszczowego, proszę, po harcersku... Kiedy jest deszczowe lato Mokną świerszcze w mokrym sianie Woda szkodzi strunom skrzypiec Więc nie w głowie im cykanie. Lato deszczowe lato Na przekór ludziom Na przekór kwiatom Lato deszczowe lato Że nawet świerszcze nie mogą grać. Woda schodzi w dół ścieżkami Wiatr gałęziom strąca krople Kłapie błoto pod butami Wszystko jest zupełnie mokre. Lato deszczowe lato... Dymią szczyty jak wulkany Mgiełka w polu mgiełka w sadzie W żółtej ziemi ślad wibramów Odciśnięty jest wyraźnie. Lato deszczowe lato... Polne kwiaty mają dreszcze Nic nie będzie z ich zapachu Pod słomianym dachem szopy Deszcz nas będzie trzymał w szachu. Lato deszczowe lato... Kiedy mgła opadnie nisko Drzewo się za drzewem chowa Leśne licho z mokrą brodą Lubi wtedy spacerować Lato deszczowe lato... Odpowiedz Link Zgłoś