xystos 01.04.17, 07:17 coraz starszy-corasz wcześniej sie budzi ..ii wyspany a jakże,obok mnie pochrapuje kendo (robi za Bobby'ego) że aż jej zazdroszczę jej mlodości. jeszcze czarno za oknami spijcie smacznie Pzdr Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kendo Re: KWIECIEN 01.04.17, 08:02 no witamy sie w nowym miesiacu, na czolowce Dux pierwszy kwiecien to dzien zartow, ciekawe co w gazetach dzis napisza ,a ludzie uwierza, na razie mgliscie slonce lapki wystawia,ma byc piekny dzien czego Wam bardzo zycze Charly,ktorego Lusia pilnuje,kiedy jego mamcia pracuje... pozuje przy kocyku,ktory wraz z Lusia zrobilysmy Odpowiedz Link
pia.ed Re: KWIECIEN ... första april 01.04.17, 11:28 Örebropolisen har enligt en Facebookvideo, upplagt idag den förste april, startat upp projektet KIT – Katt I Tjäns. Projektet ska träna upp poliskatter eftersom det är brist på polishundar i landet. – Katten Findus kan än så länge göra narkotikasök och är bra i trånga utrymmen. Katter är mycket smidigare än hundar och kan även söka människor i terräng, säger polismannen i videon. www.sydsvenskan.se/2017-04-01/brist-pa-polishundar-da-satts-poliskatter-in Odpowiedz Link
pia.ed Re: KWIECIEN Tranfestiwalen börjar ... 01.04.17, 11:32 www.expressen.se/gt/nu-borjar-tranfestivalen-vid-hornborgasjon/ . Odpowiedz Link
jaga_22 Re: KWIECIEN 01.04.17, 08:06 Witam.. Xystos pewnie łezkę uroniłeś przy tym zdjęciu. Przysłowie mówi...nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło Słonko od rana zagląda w okno jest 22 st. Miłego początku kwietnia Odpowiedz Link
kendo Re: KWIECIEN 01.04.17, 08:44 jaga_22 napisała: > Witam.. > Xystos pewnie łezkę uroniłeś przy tym zdjęciu. > Przysłowie mówi...nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło > > Słonko od rana zagląda w okno jest 22 st. > Miłego początku kwietnia > > czesto 0glada zdjecia wszystkich naszych dobermanow, czesto tez o nich wspominamy.. tu +10 stopni na razie, pancio dzis obiecal trenig schodowy i sklepowy... milego dnia zycze Odpowiedz Link
maria88 Re: KWIECIEN 01.04.17, 09:48 U mnie tez slonecznie +10 i zapowiada sie piekny dzień. Więc zycze aby był udany. Odpowiedz Link
maria88 Re: KWIECIEN 01.04.17, 09:50 I jeszcze. Psinki widac, że szczęsliwe i to chyba najwazniejsze. Odpowiedz Link
pia.ed Re: KWIECIEN 01.04.17, 10:57 kendo napisała: > pancio dzis obiecal trenig schodowy i sklepowy... Obiecal na powaznie czy na Prima Aprilis? ... . Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN 01.04.17, 12:12 wracając z Kendo z małych zakupów w Netto zauważyłem starego vikinga który zrobił premierę na krótkie spodnie tego sezonu,noo i niech ktoŝ zaprzeczy że oni polodowcowi. Pzdr. Odpowiedz Link
pia.ed Re: KWIECIEN 01.04.17, 17:15 U mnie listonosz zblizajacy sie do 60-ki juz od paru dni jezdzi na rowerze w krotkich sluzbowych spodniach... Tak samo byl ubrany do konca listopada 2016 r. Bylam na zakupach w ICA MAXI nad morzem ... Nie pojechalam na plaze, ale jestem pewna, ze szwedzkie dzieciaki wlazily juz do wody. . Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN 01.04.17, 18:38 Pia,przyjżyj musie bliżej może to przebrany Inuit? ZEN Odpowiedz Link
pia.ed Re: KWIECIEN ... o prima apilis ... 01.04.17, 18:45 www.gp.se/nyheter/f%C3%B6rlossningsvagnen-rullade-i-gammal-tradition-1.4219679 xystos napisał: > Pia,przyjżyj mu sie bliżej może to przebrany Inuit? Nie rozumiem ... . Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN ... o prima apilis ... 01.04.17, 19:05 Nie rozumiem ... tongue_out przebrany Eskimos pld.Szwecja to.dla niego Riviera Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN ... o prima apilis ... 01.04.17, 19:08 rzeczywiście server GW chodzi jak zabiedzona habeta Odpowiedz Link
jaga_22 Re: KWIECIEN ... o prima apilis ... 01.04.17, 19:45 Nie patrzeć na kółeczko,że się kręci.Sprawdziłam kółeczko przez wejście z drugiej karty. Okazało się ,że strona już się zapisała,a kółeczko dalej się kręciło. Odpowiedz Link
pia.ed Re: KWIECIEN ... druga karta? 01.04.17, 23:42 No wlasnie ... tylko ze ja nie potrafie jak Tyz " drugiej karty" i trace czas czekajac, az zapis sie pokaze! jaga_22 napisała: Nie patrzeć na kółeczko,że się kręci.Sprawdziłam kółeczko przez wejście z drugiej karty. Okazało się ,że strona już się zapisała,a kółeczko dalej się kręciło. . Odpowiedz Link
pia.ed Re: KWIECIEN ... o prima apilis ... 01.04.17, 21:07 xystos napisał: > przebrany Eskimos > pld. Szwecja to.dla niego Riviera A gdzie tego Eskimosa zobaczyles? . Odpowiedz Link
pia.ed Re: KWIECIEN ... prima aprilis ... 01.04.17, 23:49 Ystadsallehanda napisala o zartach w innych gazetach ... Ja tez je czytalam, ale specjalnie wesole nie byly. Najlepszy z nich byl o Helsingborg i Helsingör, miedzy ktorymi chodzily olbrzymie statki "ciagniete przez magnesy" www.ystadsallehanda.se/nyheter/april-april-manga-dagstidningar-fortsatte-med-traditionen/ . Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN ... o prima apilis ... 02.04.17, 07:18 Ty zobaczyłaś w mundurku listonosza. Odpowiedz Link
maria88 Re: KWIECIEN ... o prima apilis ... 02.04.17, 08:20 Kolejny kwietniowy już wiosenny,ładny dzionek sie zapowiada. Coraz bliżej Swiat i każdy ma coś do zrobienia. Moje okna tez czekają na swoja kolejkę. Niedziela więc trzeba nabrac sił na kolejny tydzień. Pogodnej i zdrowej życzę. Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN ... o prima apilis ... 02.04.17, 09:00 Mario niewychylaj się,a najlepiej zleć mycie okien specjaliscie. Pzdr. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: KWIECIEN ... o prima apilis ... 02.04.17, 09:49 Witam... dziś jeszcze pięknie,jutro może być gorzej to trzeba jakoś zagospodarować niedzielę. Mruczek mnie ubiegł w łapaniu słoneczka. Miłej niedzieli. Odpowiedz Link
pia.ed Re: KWIECIEN ... o prima apilis ... 02.04.17, 10:37 jaga_22 napisała: > Witam... dziś jeszcze pięknie,jutro może być gorzej to trzeba jakoś zagospodarować niedzielę. Przy tak duzej rodzinie i Twojej niezniszczalnej energii czyzbys miala kiedykolwiek problem z zagospodarowaniem czasu? . Odpowiedz Link
maria88 Re: KWIECIEN ... o prima apilis ... 02.04.17, 11:17 Xystosie dopóki moge to myję. Jest to tez gimnastyka i sprawdzian moich mozliwosci. Postaram się nie spaść.Przy wzroście 167 ważę 65 kg co mi ułatwia " figle na igle." Jagi Mruczek i moje psie też lubi się wygrzewać w słoneczku. Wiedzą co zdrowe. Sprawdziłam prognoze u mnie od czwartku chlodniej i deszczowo a w piatek może poprószyc snieg. Mam nadzieje że potem znów będzie ciepło. Pamiętam Swieta Wielkanocne gdy było biało. Jest takie przsłowie"Kwiecień-plecień bo przeplata , trochę zimy trochę lata". Smacznego obiadu zyczę. Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN ... o prima apilis ... 02.04.17, 13:53 "Pamiętam Swięta Wielkanocne gdy było biało." a ja z lat '50-'60tych pamiętam Wielkanoc w krótkich spodenkach i wodnym szaleństwie na śmingus-dyngus nasza strefa chyba przechodzi na dwie pory roku,suchą i mokrą. Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN ... o prima apilis ... 03.04.17, 07:53 07:45 już siedzę w poczekalni u Drakuli, jechałem autobusem - fajnie bylo Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN ... o prima apilis ... 03.04.17, 08:13 ..i po bitwie Drakulowa wygrała. Odpowiedz Link
maria88 Re: KWIECIEN ... o prima apilis ... 03.04.17, 08:55 Witam porannie. Dzisiaj chłodniejszy poranek.Ostre powietrze ale jeszcze kolo południa nadzieja na ocieplenie bo jest słonko. Ciepłego tez dnia zycze wszystkim i udanych robótek. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: KWIECIEN ... o prima apilis ... 03.04.17, 09:09 Witajcie... U mnie też słoneczko i całkiem ciepło.Wzięłam się za pranie,to szybko wyschnie na balkonie. Drakule nienasycone od rana grasują Udanego poniedziałku.Wreszcie drzewa się zazieleniły. Odpowiedz Link
pia.ed Re: KWIECIEN ... 03.04.17, 13:14 Od dawna kwitnie japonska czeresnia i forsycja, a wczoraj wracajac z Jägersro /znane z wyscigow konskich/ przejezdzalam kolo drzewka kwitnacej malwy ... Ta ma zwyczaj kwitnac pod koniec kwietnia, kiedy na schodach Uniwersytetu w LUND studenci w bialych czapkach choralnym spiewem witaja wiosne a telewzja to transmituje. Odpowiedz Link
pia.ed Re: KWIECIEN 01.04.17, 17:15 U mnie listonosz zblizajacy sie do 60-ki juz od paru dni jezdzi na rowerze w krotkich sluzbowych spodniach... Tak samo byl ubrany do konca listopada 2016 r. Bylam na zakupach w ICA MAXI nad morzem ... Nie pojechalam na plaze, ale jestem pewna, ze szwedzkie dzieciaki wlazily juz do wody. . Odpowiedz Link
jaga_22 Re: KWIECIEN 01.04.17, 17:50 Tak myślałam.Przeglądarka działa z opóźnieniem,bo ja też czekam długo aż wyśle,ale czekam ,nie klikam ponownie. Pia musiałaś klikać raz po raz bo nie widziałaś jak wysyła. A to z forum O Forum Zgłosiłam. Na jakiej przeglądarce występuje ten problem? Czy ktoś próbował użyć innej (jak tak, to jakiej)? Cytuj wave32 31.03.17, 11:56 yoma napisała: > Działa, działa, tylko z opóźnieniem, a potem wyskakuje dziesięć powtórzonych po > stów. Problem, jak widzę po forum, powszechny, i to od środy. Potwierdzam. Najgorzej było w środę, kiedy wysyłanie posta trwało nawet minutę. Odpowiedz Link
pia.ed Re: KWIECIEN 01.04.17, 18:02 Klikalam wielokrotnie, bo koleczko na pasku adresowym caly czas sie krecilo ... i to nie minute, ale pare minut! . Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN 01.04.17, 18:36 ..tak czasami bywa gdy zbyt wielu chce patrzeć na daną stronę jednocześnie,tego niezałatwia fiber nawet. w Bibliotece też trzeba było czekać na interesujący tytuł. Odpowiedz Link
kendo Re: KWIECIEN 02.04.17, 12:23 pia.ed napisała: > kendo napisała: > > > pancio dzis obiecal trenig schodowy i sklepowy... > > > > Obiecal na powaznie czy na Prima Aprilis? ... > > . calkiem powaznie i dotrzymal slowa, dzis tez juz schody zaliczyl bo u okulisty byl, jutro tez bo na proby do szpitala znowu..wiec cos dzien "cwiczy" Odpowiedz Link
maria88 Re: KWIECIEN 01.04.17, 20:57 Bardzo ładna rasa te dobermany.Kiedys zawsze mówiłam,że jak będe miała psa to tylko gładkiego nie kudłatego. Bo takie mi się podobały i podobają. Ze mam yorka to przewazyło to,że mały i wszędzie mogę go zabrać a nawet do niektórych sklepów wchodzę mając go na ręku. Odpowiedz Link
kendo Re: KWIECIEN 02.04.17, 12:28 maria88 napisała: > Bardzo ładna rasa te dobermany.Kiedys zawsze mówiłam,że jak będe miała > psa to tylko gładkiego nie kudłatego. Bo takie mi się podobały > i podobają. Ze mam yorka to przewazyło to,że mały i wszędzie mogę go zabrać > a nawet do niektórych sklepów wchodzę mając go na ręku. Twoj Hakus cudowny, my jakmalego mieliszmy szczeniaczka z dobermanow, to pancio za "pazuche chowal,tylko glowka byla widoczna i wchodzilismy do sklepow z odzieza,nic nam nie mowili,a chcieli zawsze poglaskac mordki,.. nasz dobusie zawsze mieli sliczna blyszczac siersc, wszyscy sie tym zachwycali no i ze kupione byli od "dobrych chodowcow" czyli rasowe,Dux miala w sobie geny holenderskie czy niemieckie,jakos tak, chodowca chcial "wymieszac geney" Odpowiedz Link
kendo Re: KWIECIEN 02.04.17, 12:35 witajcie w porze lunchu, cos ostanio jakos z duzym opuznieniem sie wklikuje.. *Pia nie bylaby soba, gdyby zawsze cos od siebie nie dodala w formie "zartu" *Mario masz racje, ja tez ,do puki moge to sama wszystko robie,coby byc w "fizycznej formie" mam nadzieje,ze sie nie "pokurczymy za duzo",bo kobiety juz w naszym wieku maja ta tendencje, *Jaga no slicznie Mruczek Cie ubiegl, ja tam nie stresam z niczym, bedzie zrobione to OK,a nie to tez nie caly "swiat" tu te swieta nie sa traktowane "powaznie" wiec i nam sie troche to udzielo mieszkajac tu dluzej niz w kraju. miejcie sobie mily odpoczynek.. Odpowiedz Link
kendo Re: KWIECIEN 03.04.17, 17:01 *Pia nie znam drzewka "kwinacej malwy" witajcie, widac,ze jestescie zapracowane, ja tez od rana teraz juz sie obrobilam padnieta, musze kupic cos wiosenno-letniego bo wyroslam ze wszystkich marynarek/skafanderkow... wybor duzy i ceny rozne,ciezko sie zdecydowac..uffffffffffffff miejcie sobie mily wieczor. Odpowiedz Link
maria88 Re: KWIECIEN 03.04.17, 21:14 Dopiero przysiadłam. Cały dzień w ruchu a planu nie wykonałam. Jak się wyjdzie z domu to potem czas szybko biegnie. Ponadto psina dopominał sie od kilku dni o gotowane jedzenie więc gotowałam dla niego i dla siebie rosołek na kurczaku. Ładnie na dworze to psina nie chciała do domu szybko wracać. Od jutra znowu ma być deszczowo w Polsce i ochłodzenie. Spokojnej nocki życzę. Kendo czy w Szwecji sa ciuchlandy? Moja znajoma z USA to wiele rzeczy kupowała w takich punktach gdzie byly same rzeczy przecenione. Wiesz chyba że w Polsce ciesza sie one dużą popularnoscią bo za grosze mozna kupić czasem cos w dobrym stanie i ładnego. To fakt że figura z wiekiem zmienia się i nawet rzeczy które rozmiarowo mogą być ale swoim fasonem już się nam nie podobają. Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN 03.04.17, 21:21 Mario twój Piesek dobiego statystycznej polowy swego zycia-bedziecie mieli wie wspolnych dobrych chwil przez nastepne dziesieć lat. Nocy Dobrej Nam Wszystkim Zycze Odpowiedz Link
pia.ed Re: KWIECIEN 03.04.17, 21:41 kendo napisała: ... teraz juz sie obrobilam padnieta... Pewnie rano zawozilas tez pancia do laboratorium? A moglas sobie tego zaoszczedzic, bo kiedy Ciebie nie bylo, bardzo chetnie jezdzil miejskim autobusem. Teraz kiedy badanie wykazalo, ze ma zdrowe serce, to jeszcze bardziej powinien sam jezdzic ... Czasu ma przeciez pod dostatkiem ... Nie zabieraj jedynej jego przyjemnosci . Odpowiedz Link
kendo Re: KWIECIEN 04.04.17, 09:14 pia.ed napisała: > > kendo napisała: > > ... teraz juz sie obrobilam padnieta... > > > > Pewnie rano zawozilas tez pancia do laboratorium? > A moglas sobie tego zaoszczedzic, > bo kiedy Ciebie nie bylo, bardzo chetnie jezdzil miejskim autobusem. > > Teraz kiedy badanie wykazalo, ze ma zdrowe serce, to jeszcze bardziej > powinien sam jezdzic ... Czasu ma przeciez pod dostatkiem ... > Nie zabieraj jedynej jego przyjemnosci > wlasnie pancio autobus wzial do szpitala, zauwazylam,ze jakos mi wszystko powoli sie robi i tez checi brak .... ale nareszcie teraz juz wielkanocne dekorajce porozstawialam,pudlo stalo w hallu z tydzien... Odpowiedz Link
pia.ed KWIECIEN Magnolie 03.04.17, 21:51 Pomylilam sie ... to byly oczywiscie MAGNOLIE ktore kwitna przed Lund Univeritet i ktore od dziesiatek lat pokazuje szwedzka telewizja 30 kwietnia. . Odpowiedz Link
pia.ed Re: KWIECIEN Jak nazywaja sie kwiaty? 03.04.17, 22:22 kobieta.onet.pl/co-to-za-kwiaty-quiz/qcyje7m , Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN Jak nazywaja sie kwiaty? 04.04.17, 04:05 brzask czerwony wrozy dobry dzien oby byl Dobry dla Nas Wszystkich Odpowiedz Link
kendo Re: KWIECIEN Jak nazywaja sie kwiaty? 04.04.17, 09:11 pia.ed napisała: > > kobieta.onet.pl/co-to-za-kwiaty-quiz/qcyje7m > , to moj wynik kwiatkowy Twój wynik: Udało Ci się zdobyć: 14 z 16 pkt. Bardzo dobrze! Świetny wynik, którym możesz pochwalić się znajomym. Z naturą jesteś za pan brat! Podziel się wynikiem: Odpowiedz Link
pia.ed Re: KWIECIEN Jak nazywaja sie kwiaty? 04.04.17, 14:15 kendo napisała: > > kobieta.onet.pl/co-to-za-kwiaty-quiz/qcyje7m to moj wynik kwiatkowy > Udało Ci się zdobyć: 14 z 16 pkt. > Bardzo dobrze! > Świetny wynik, którym możesz pochwalić się znajomym. Z naturą jesteś za pan brat! Nie liczylam punktow, ale pewna bylam 6 kwiatkow ... a 2 zgadlam. . Odpowiedz Link
dorka556 Re: KWIECIEN Jak nazywaja sie kwiaty? 05.04.17, 08:01 Udało Ci się zdobyć: 16 z 16 pkt. Świetnie! Albo pracujesz w kwiaciarni, albo naprawdę lubisz i uważnie obserwujesz przyrodę wokół siebie. W obu przypadkach - gratulujemy! W kwiaciarni nie pracuję. Widocznie to drugie. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: KWIECIEN Jak nazywaja sie kwiaty? 05.04.17, 09:11 Witam... u mnie nareszcie wiosennie i słonko przyświeca i wiatru nie ma, a za oknem 24st. Miłego dnia i dobrej pracy przedświątecznej. Odpowiedz Link
kendo Re: KWIECIEN Jak nazywaja sie kwiaty? 05.04.17, 09:25 jaga_22 napisała: > Witam... > u mnie nareszcie wiosennie i słonko przyświeca i wiatru nie ma, > a za oknem 24st. > Miłego dnia i dobrej pracy przedświątecznej. > > widac,juz drzewa otulone zielonoscia,podobnie ,jak i tu owocowe zaczynaja sie zielenic, witaj i miej sobie piekny dzionek na balkonie, tu zapowiedzieli silne wiatry,musze sie zebrac i spalic chwasty ogrodowe u dziedziecia,pracuje,jak zwykle niemal do nocy ufff.. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: KWIECIEN Jak nazywaja sie kwiaty? 05.04.17, 13:41 To łatwo nie masz Kendo.Kawałek zielonego cieszy jak jest pod bokiem, a tak to już uciążliwość.Słonko dziś u mnie cały dzień.Lenka się opala. Odpowiedz Link
maria88 Re: KWIECIEN Jak nazywaja sie kwiaty? 05.04.17, 15:57 Skandynawska pogoda deszczowa i chłodniejsza do nas nadchodzi, tak podali w tv. Ranek byl chlodny ale jest slonko i ociepliło się. Jutro ma padać. Dzisiaj zaliczylismy weta bo na nosku psinki cos sie zaczęlo formować. Powiedział,że to może urosnać albo sie rozejsć. Kazał smarować mascia witaminową. Ja teraz zaparzyłam szałwią i spróbuje przemyć. Ma ona właściwości p.zapalne i gojące. Po drodze kupiłam na ryneczku ogórki kiszone ale okazały sie w domu b.kwasne wiec zamiast surówki zrobiłam zupę ogórkową kórej dawno nie gotowałam. Teraz po obiedzie biorę się za prasowanie. Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN Jak nazywaja sie kwiaty? 05.04.17, 20:09 utrzymój nosek czysty przemywaj czesto kazda maść z kwasem acytylowym typ Alacet albo podobne na wypryski pomaga,ongiś w polsce bez recepty była maść penicylinowa,może to pomoże jeżeli multiwitaminowa maść się niesprawdzi. Pzdr. Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN Jak nazywaja sie kwiaty? 05.04.17, 21:16 aa w nocy spi grzecznie w koszyczku? i amci pod poduche. sie niepcha Pzdr Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN Jak nazywaja sie kwiaty? 05.04.17, 21:56 UE szykuje ultimatum dla Polski i Węgier! Albo kraje te przyjmą nielegalnych islamskich imigrantów albo zostaną wyrzucone z Unii Europejskiej autor: admin (2017-04-05 10:46) zmianynaziemi.pl/wiadomosc/ue-szykuje-ultimatum-dla-polski-i-wegier-albo-kraje-te-przyjma-nielegalnych-islamskich Odpowiedz Link
pia.ed Re: KWIECIEN Jak nazywaja sie kwiaty? 05.04.17, 22:34 Polska moze spokojnie przyjac imigrantow ... Wiadomo, ze w ciagu paru miesiecy juz ich nie bedzie, bo przedostana sie przez zielona ganice do Niemiec, a stamtad do Szwecji ... . Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN Jak nazywaja sie kwiaty? 06.04.17, 05:35 oby nie,ja widze w Islamistach Diabelski komplot.czas stworzyc Imperium Slowianskie www.polskieradio.pl Miłego Dnia Życzę Odpowiedz Link
kendo Re: KWIECIEN Jak nazywaja sie kwiaty? 05.04.17, 09:21 dorka556 napisała: > Udało Ci się zdobyć: 16 z 16 pkt. > Świetnie! > Albo pracujesz w kwiaciarni, albo naprawdę lubisz i uważnie obserwujesz przyrod > ę wokół siebie. W obu przypadkach - gratulujemy! > > W kwiaciarni nie pracuję. Widocznie to drugie. o?? Dorka nas odwiedzila,jak milo, widac ,ze sie znasz na kwiatkach, ja niby tez,ale do paru to udalo mi sie zgadnac, 2 szt,po prostu nie znalam miej sobie mily dzionek i nie przeforsuj sil w ogrodzie.. Odpowiedz Link
kendo Re: KWIECIEN Magnolie 04.04.17, 09:16 pia.ed napisała: > > Pomylilam sie ... to byly oczywiscie MAGNOLIE ktore kwitna przed Lund Univer > itet > i ktore od dziesiatek lat pokazuje szwedzka telewizja 30 kwietnia. > > . uwielbiam kwiaty,ten krzew-czy drzewo,bo roznie rosnie w ogrodach, mialam nawet kiedys do kompania plyn z tym zapachem,cudnosci dla ciala, nie moge teraz natrafis na ten zapachw swoim ogrodzie tez mialam i pierwszy doberman zasikal... Odpowiedz Link
kendo Re: KWIECIEN 04.04.17, 09:23 poranek bardzo mglisty, moze bedzie slonecznie, zycze udanego i milego dnia Odpowiedz Link
jaga_22 Re: KWIECIEN 04.04.17, 10:00 Witam... Spodziewałam się brzydkiego dnia,a tymczasem jest pięknie. Przyjemnych przygotowań świątecznych. Na razie trzeba zakupić to i owo. Życzę słonka. Odpowiedz Link
pia.ed Re: KWIECIEN 04.04.17, 14:20 kendo napisała: > poranek bardzo mglisty, moze bedzie slonecznie ... Dokladnie o tej porze jechalam rowerem do miasta i zmarzlam okropnie, szczegolnie w dlonie... Zalowalam ze nie wzielam rekawiczek W tej chwili swieci slonce, ale ludzie jakos na letnio nie sa ubrani, bo czuje sie nieprzyjemny ziab w powietrzu. . Odpowiedz Link
kendo Re: KWIECIEN 04.04.17, 20:45 *Jagusia z pieknymi wiosennymi kolorami i pogoda sie przywitala, *Pia w lapcieta zmarzla, mialam rekawiczki jadac do miasta,pozniej ocieplilo sie i w torbce (nowej nosilam,bo w koncu tez kupilam,taka jajka,marzylam od dawna )nosilam, wrocilam znowu padnieta do domu, i kiedy reszte robic? czlek zmeczony szybko, milego wieczoru zycze PS;.. Mari dzis nie bylo?? Odpowiedz Link
pia.ed Re: KWIECIEN 05.04.17, 01:50 Zmarzlam nie tylko w rece ... bo myslalam ze jest cieplej i pojechalam tylko w bluzce i rozpietym sweterku ... Pod spodniami do tej pory nosilam "leginsy" zrobione z ucietych rajstop, ale dzisiaj ich nie zalozylam. No i stopy bez skarpet ... W miescie dlugo nie bylam, bo pojechalam tylko do Bankomatu wyciagnac pieniadze do zaplacenia sprztaczce. . Odpowiedz Link
kendo Re: KWIECIEN 05.04.17, 09:16 pia.ed napisała: > > Zmarzlam nie tylko w rece ... bo myslalam ze jest cieplej > i pojechalam tylko w bluzce i rozpietym sweterku ... ales sie wyletnila, teraz zdradliwe cieplo,patrzac przez okno, wczoraj mialam plaszczyk zimowy i nie zgrzalam sie...choc slonecznie bylo > Pod spodniami do tej pory nosilam "leginsy" zrobione z ucietych rajstop, o,super pomysl,nie wpadlam na to ,mam pare rajstop w ktorych od lat nie chodze,a oczka nie leca po obcieciu??? > ale dzisiaj ich nie zalozylam. No i stopy bez skarpet ... ales modna sie zrobila,w kraju juz w marcu propagowali chodzenie bez skarpet, mi by kostki namarzly i cala noc z bolu bym nie spala milego dnia zycze Odpowiedz Link
pia.ed Re: KWIECIEN 05.04.17, 21:12 kendo napisała: > pia.ed napisała: > > > ales sie wyletnila, wczoraj mialam plaszczyk zimowy i nie zgrzalam sie...choc slonecznie bylo No wyletnilam sie ... bo zapomnialam spojrzec na termometr, no i slonca jeszcze nie bylo, wiec zimno. o,super pomysl, mam pare rajstop w ktorych od lat nie chodze, a oczka nie leca po obcieciu??? Ja mialam wiele par cienkich rajstop, ktorych nie uzywalam z dwoch powodow: przegrzewaly mi sie stopy, a poza tym zjezdzaly mi na dol, bo nigdy nie mialam wciecia w talii, tylko "figure chlopaka". Sprobowalan najpierw na rajstopach z niewielkimi oczkami "z gory na dol" i po obcieciu okazalo sie, ze oczka "z dolu w gore" nie leca ... Jednak jesli masz tylko jedne rajstopy, to nie radze probowac obcinac ... szczegolnie jesli marzniesz w stopy. ... w kraju juz w marcu propagowali chodzenie bez skarpet, mi by kostki namarzly i cala noc z bolu bym nie spala. Ja chodzilam bez skarpet do listopada, potem w cienkich i krotkich ... Teraz od jakiegos czasu chodze bez skarpet i oczywiscie w obuwiu tekstylnym, bo innego na zime nie mam ... . Odpowiedz Link
kendo Re: KWIECIEN 06.04.17, 07:35 *Pia mam mase cienkich rajstop,wlasnie,ze stopy sie pocily,,bede musial test zrobic wczoraj wialo okropnie i zalowalam,ze nic pod sponie nie wlozylam-typ,obciete rajstopy, w planie milalam rabatki i do domu wrocilam.. Odpowiedz Link
kendo Re: KWIECIEN 06.04.17, 07:36 witajcie , slonecznie,i tez galazki sie gibaja,mam nadziej,ze bedzie cieplej ,ze bedzie mozna sie w ogrodzie pogrzebac, milego dnia zycze Odpowiedz Link
jaga_22 Re: KWIECIEN 06.04.17, 09:04 Witam... u mnie bezsłonecznie 7st i wietrzysko.Ogólnie zimnisko Zmiany na Ziemi mogą sobie pisać co chcą,bo wyrzucą z Unii ? hahahaha. Miłego dnia. Odpowiedz Link
maria88 Re: KWIECIEN 06.04.17, 09:24 Witam również .Pochmurnie, deszczowo i temp.spadła.tylko +5. Wiatr wieje psina wyczuła taka pogode i nie dokucza na spacerek. Skorzystał w miejsca w łazience i spi. Spokojnego i zdrowego dnia zycze. Odpowiedz Link
dorka556 Re: KWIECIEN 06.04.17, 09:34 Dziewczyny nie macie co narzekać. U mnie kilka dni temu było wiosennie a dzisiaj od rana pada śnieg, jest biało i zaledwie +1*C. Stale dosypuje nową porcję i śnieg wcale się nie topi. Odpowiedz Link
kendo Re: KWIECIEN 06.04.17, 10:02 *Jaga/Maria/Dorka witajcie, Maria ma fajnego psiunka, zalatwi potrzebe w toalecie i do lozeczka ponownie idzie sie wygrzewac, tu tez Jago/Dorko chlodno choc slonko za oknem, tak w kwietniu bywa,ze raz przygrzeje/raz oziebi, wiatr wieje,ze przepaske na uszy naciagam.. sliczny kolor bratkow u Dorki, milego dzionka zycze. dzis spedac czas bede u psiuknow w ameryce explore.org/live-cams/player/great-danes-indoor-room-puppy-cam jestem ciekawa,jak bedzie reagowal "nowy" na wszyskto i wszystkich wlacznie z innymi psiunami Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN 06.04.17, 10:07 Jaguś,podobają cisie neo-soviety pod batutą wnuczki Fürer'a? Polacy to Miszczowie Europy w demontarzu wszystkiego. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: KWIECIEN 06.04.17, 12:39 Noo to że Polacy to mistrzowie niszczenia wszystkiego to się zgadzam. A dlaczego sowiety? Jesteśmy dość dużym krajem żeby nikim się nie podpierać. To co było ,nie wróci.Gorzej bo oszołomy nami rządzą. Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN 06.04.17, 13:01 "Gorzej bo oszołomy nami rządzą" ..a te oszołomy to szpica Narodu a więc jest jeszcze gorzej i bez światełka w tunelu ..trza się dostosować. Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN 06.04.17, 13:50 Jaguś,dowiedz się kiedy Wielebny Pan Prezes ma urodziny,chcę obstalować Mszę Świętom w Jego Intencji. Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN 06.04.17, 15:08 .. może da,teoretycznie może jeszcze spłodzić syna,nastepcę Odpowiedz Link
maria88 Re: KWIECIEN 06.04.17, 15:08 Dalej pada i nie przyjemnie. Dobrze że w domku cieplo i przytulnie. Wychodziłam wprawdzie na pocztę nadac zyczenia świateczne to bardzo na dworze nie sympatycznie. Odnosnie poczty to bardzo zdrożały usługi chyba o 100%. Chyba dąży sie do tego aby ludzie nie kontaktowali sie ze sobą wcale, bo internet, telefony tez sa drogie.Mają siedzieć w domu i oglądać tv1 i 2 Odpowiedz Link
jaga_22 Re: KWIECIEN 06.04.17, 16:13 Xystos,prezesowi już nic nie pomoże,na rozum za późno To człowiek który pała zemstą,bo sam chce się wybielić,choć to on jest winien śmierci brata. Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN 06.04.17, 16:38 POprzedni rząd podzielił naród na kasty, teraz polska kasta Brahmniów wścieka się na fakt że kasta Pariasów władze w kraju przejeła,będzie bardziej wyraziśccie gdy władze w kraju przejmnie RN. Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN 06.04.17, 17:59 noo to jak będzie Drogie Panie? może zrobimy ściepę na Mszę Śpiewaną? pleban też żarliwie modlił się będzie za większą kasę? i Pan Prezes Blogosławionym będzie. Odpowiedz Link
pia.ed Re: KWIECIEN 06.04.17, 18:06 Xystos, zmieniles przekonania? Kiedys podobal Ci sie PiS ... a teraz przestal podobac sie? . Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN 06.04.17, 21:27 niewkladaj twoich slow w moje usta ja otwarcie mowilem ze PiS na obecnej scenie politycznej jest zlem najmniejszym. Zawsze byłem narodowcem i royalistą narodowcem.lecz rowniez panslawista i wcale mi.nieprzeszkadza zeby Imperator Wszechslowian nazywany byl Carem,lepsze to niz obcy co to Habs Burger albo inny Zoller. Pia,choc stary i leciwy lecz jeszcze mam kregosłup. Pzdr. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: KWIECIEN 06.04.17, 22:03 Pis złem najmniejszym?.To wcale się nie orientujesz Xystos co się u nas wyprawia. mówili co innego,robią co innego. Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN 07.04.17, 00:12 Jaguś,tak jest wszędzie z kazdym rządem,np.w szwecji wymienia sie pieniadze bez rewaluacji bez sensu oprucz tego ze na zadnym banknocie niema podobizny Króla,sa.na 1_2_10 kr monetach,na 5kr monecie Króla tez niema chodzi o szeszmacenie szwedzkiej waluty narodowej by ludziom lzej bylo ja pozegnac i przyjac € i niemiec prawa budowania swego narodowego budgetu ,edukacji,obrony,i polityki zagraniczej. pan prezez wieczny niejet-odejdzie jak Stalin teraz wielka polityke kroji sie nad Pacyfikiem,a zachodnia czesc europy niech sobie radz sama i slusznie NWO dojdzie doskutku ale w oparciu o oligarhow w NY i w City in London. om Frankfurcie am Mein mozecie zapomniec Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN 07.04.17, 06:23 normalny szary poranek,temperatury iepatrzylem ale jest na plusie,mewy lataja nisko nad trawnikami,by sie ogrzac? Milego Dnia Wam Wszystkim Życzę Odpowiedz Link
dorka556 Re: KWIECIEN 07.04.17, 08:06 Xystos jak zwykle na posterunku, na porannym dyżurze. Zazdroszczę tego normalnego szarego poranka.Tutaj biało, napadało co najmniej 20 cm śniegu i sypie nadal. Mewom chyba nie chodzi o ogrzanie się, ale podobnie jak jaskółki, latają nisko za owadami. W wilgotnym powietrzu, przed deszczem owadom wilgotnieją skrzydełka i nie mogą wzbić się wyżej, więc latają nisko. Tak przynajmniej twierdzą fachowcy. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: KWIECIEN 07.04.17, 09:16 Witam ... U Dorki piękna zima,u mnie zimno tylko 7st. i wietrzno. W polityce najbardziej mnie razi obłuda.To się w głowie nie mieści jak łżą na każdym kroku. Teraz w Sejmie wniosek o odwołanie rządu,ale oczywiście nic nie zrobią,bo PiS ma większość w Sejmie.Wszystko mogą przegłosować i tak robią. Może jednak ludzie coś usłyszą,zrozumieją,że nie jest dobrze. Miłego dnia Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN 07.04.17, 10:40 oPOzycja wrzeszczy by przypomniec polakom ze istnieja,zadnej kontr ustawy pod glosowanie niedali. bedzie w polsce dobrze ale pod obcymi rzadami zlodzieji majatku narodowego poprzednich rzadow nelzy wylapac osądzic i na przymusowe roboty skazać Odpowiedz Link
dorka556 Re: KWIECIEN 08.04.17, 07:38 xystos napisał: > zlodzieji majatku narodowego poprzednich rzadow nelzy wylapac > osądzic i na przymusowe roboty skazać Xystos, teraz jest gorzej, bo ci co przedtem kradli (vide PC, Skoki itp), teraz też nie tylko kradną, ale miliardy marnotrawią a są przy władzy. Ich trzeba jak najszybciej rozliczyć. Potrzebna jest silna opozycja a tej brakuje. Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN 08.04.17, 09:20 "Potrzebna jest silna opozycja a tej brakuje." ..predzej PiS lub to co z przepoczwarzenia tgegoż powtanie dogada sie z RN i wtedy.polska bedzie miala rzad z poparciem conajmniej 2/3 parlamentu a to.oznacza tylko jedno, potworną nude w murach polskiego sejmu. Odpowiedz Link
maria88 Re: KWIECIEN 08.04.17, 09:44 Witajcie. Widzę że dyskusja o tym co sie dzieje pod rządami PiS. Nie ma chyba szans na to aby ktos inny przejął władzę. Ludzie sa zrażeni do PO a innych coby mogli mądrze rządzic jest za malo. No i ta przewaga PiSu w sejmie nic nie da uchwalić mądrego. Chyba trzeba poczekac do nowych wyborów. Kiedys czytałam, mądre zdanie ze jak PiS odejdzie to juz nie bedzie czym rządzić. I tak chyba będzie. Chyba że .... Odpowiedz Link
maria88 Re: KWIECIEN 08.04.17, 09:50 U mnie tez ponuro i moze padać, chłodno i wogóle pogoda do siedzenia w domu. Przechodziłam obok ryneczku ruch jak w ulu. Ludzie robią świąteczne sprawunki. Xystos chyba sie cieszy,że maluszek bedzie u Was. My zaliczylismy juz rundke i psina odpoczywa na tapczanie. To jego ulubione miejsce.Zaraz sprawdze co z noskiem. Wczoraj przemywałam szałwią. Ciepełka, zdrówka i udanych załatwionek. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: KWIECIEN 08.04.17, 10:33 Witajcie... Chłodno,ale słonecznie,rano było 7st. Oglądam jak dalej padają ogromne zdrowe drzewa,że by ten Pis diabli wzięli raz na zawsze. PO wcale nie była taka zła jak ją Pis pokazywał,jak się mają ośmiorniczki do miliardów które są tracone na każdym kroku,albo zegarek Nowaka do "stodoły" Szyszki i rzeź miliona drzew.Wszystkie stanowiska obsadzone swoją rodziną,kuzynami i znajomymi nie patrząc na kwalifikacje.Wyrzuconych 30 generałów i 200 pułkowników.Degradację pułkownika do szeregowca. Powód? Opowiedział o włamaniu ludzi Macierewicza do kwatery ośrodka eksperckiego kontrwywiadu NATO, a teraz zdegradowali jego szefa za to, że mówił o akcji. A kto się włamał ? Misiewicz.Ludzie...to kraj teraz porąbany rządzony przez debilów. Wybaczcie ,ale mnie poniosło,tyle szkody co na każdym kroku robią to tylko wróg tak postępuje. Najwyżej nie czytajcie,ale mi ulżyło Odpowiedz Link
pia.ed Re: KWIECIEN polityka 08.04.17, 11:17 Ciesze sie jaga ze Cie ponioslo, bo napisalas swieta prawde ... bez owijania "g...a w bawelne" To ze moherom i swietojebliwym nie podobalo sie PO nie swiadczy, ze bylo zle ... . Odpowiedz Link
pia.ed KWIECIEN PiS traci ... 08.04.17, 18:26 Wywiad z dziennikarzem ktory twierdzi, ze PiS mocno traci na popularnosci, ma co raz mniej zwolennikow i trzeba zmian w rzadzie, aby PiS "przezyl" wybory ... www.tokfm.pl/Tokfm/7,103454,21594140,nikt-juz-nie-uwierzy-ze-40-proc-polakow-chce-glosowac-na.html#TRNajCzytSST > xystos napisał: zlodzieji majatku narodowego poprzednich rzadow nalezy wylapac osądzic i na przymusowe roboty skazać ... ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: > dorka556 napisała: > Xystos, teraz jest gorzej bo ci co przedtem kradli (vide PC, Skoki itp), teraz też nie tylko kradną, ale miliardy marnotrawią, a są przy władzy... Ich trzeba jak najszybciej rozliczyć. . Odpowiedz Link
pia.ed Re: KWIECIEN PiS traci ... 08.04.17, 20:38 A co zrobic z obecnymi pupilkami Macierowicza, ktorzy klamia w swoich CV? www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/edmund-janniger-kim-jest-doradca-macierewicza-przeswietlili-jego-cv/p953smt ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: > > xystos napisał: > zlodzieji majatku narodowego poprzednich rzadow nalezy wylapac osądzic > i na przymusowe roboty skazać ... > ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: > Odpowiedz Link
jaga_22 Re: KWIECIEN PiS traci ... 08.04.17, 20:48 Kłamią wszyscy w Pis jak najęci ,to innym też wolno. Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN PiS traci ... 08.04.17, 20:55 Agata Diduszko-Zyglewska z "Krytyki Politycznej", dr Łukasz Pawłowski z "Kultury Liberalnej" i Jacek Nizinkiewicz Trzy nazwiska próbujących pisać _ku pocieszeniu dusz_ ..takie nowe Sienkiewicze dla przegranych. ZEN Odpowiedz Link
pia.ed Re: KWIECIEN PiS traci grunt ... 08.04.17, 21:34 xystos napisał: > Agata Diduszko-Zyglewska z "Krytyki Politycznej", dr Łukasz Pawłowski z "Kultury Liberalnej" i Jacek Nizinkiewicz > Trzy nazwiska próbujących pisać _ ku pocieszeniu dusz_ ... takie nowe Sienkiewicze dla przegranych. A kogo beda pocieszac? . Odpowiedz Link
jaga_22 Re: KWIECIEN PiS traci ... 08.04.17, 21:54 No tak,dla Ciebie jak ktoś prawdę napisze to jest głupi. To poczytaj prof Hartmana. hartman.blog.polityka.pl/2017/04/06/kto-bedzie-premierem/?nocheck=1 Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN PiS traci ... 08.04.17, 22:23 absolwent KUL,profesura UJ więc Pythia Wybrańców nieżyczy sobie na komentarze na Twitter'ze.tych myślących inaczej,wiec go zablokowałem. Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN PiS traci ... 09.04.17, 08:04 szaro-buro-wiosennie Maluszek jest unas na pare dni obecnie Kendo go wietrzy. Milej Niedzieli Zycze Odpowiedz Link
pia.ed Re: KWIECIEN PiS traci ... 09.04.17, 10:48 xystos napisał: > Maluszek jest u nas na pare dni > obecnie Kendo go wietrzy. A dlaczego nie Ty? Juz przeszly Ci marzenia aby wyprowadzac psy sasiadow? . Odpowiedz Link
jaga_22 Re: KWIECIEN PiS traci ... 09.04.17, 11:14 Wita... Pia dziś wcześnie.Ja ledwo się pozbierałam.Nie mam maluszka żeby mnie wyprowadzał na spacer,a samej mi się nie chce i zaraz mnie wszystko boli Dzień zimny i pochmurny.Jutro ma być nawet 20 st,ale od wtorku do czwartku znowu zimno.Nie ma stabilizacji to i u mnie jej nie ma.Czekam na słoneczko, podobno ma zaświecić.A Wam życzę pięknej pogody w sercu. Odpowiedz Link
pia.ed Re: KWIECIEN ... 09.04.17, 11:42 Wstalam o 09 30, ale obudzilam sie wczesniej ... bo zaczelam wczesniej klasc sie spac. Jednak jak zawsze cale przedpoludnie chodze jak zombie ... i dopiero poznym popoludniem zaczynam czuc sie normalnie. Sloneczko zastanawia sie czy wyjsc spod chmur i temperatura jest 9,9 C. Na sciezce rowerowej widze mlodziez ktora biega, jezdzi na rolkach, inline, a takze trenuje jazde na nartach z kolkami pod spodem i kijkami, przed nastepnym zimowym sezonem ... . Odpowiedz Link
kendo Re: KWIECIEN PiS traci ... 09.04.17, 12:40 pia.ed napisała: > xystos napisał: > > > Maluszek jest u nas na pare dni > > obecnie Kendo go wietrzy. > > A dlaczego nie Ty? Juz przeszly Ci marzenia aby wyprowadzac psy sasiadow? > ] > > . ha,ha..obiecanki,jak daleko... zreszta to ostania przed poduszeczka rundka,wiec sami poszlismy... Odpowiedz Link
maria88 Re: KWIECIEN PiS traci ... 09.04.17, 15:20 Juz pora po obiednia a ja dzis wstałem o 10-tej i szybko mi czas ucieka. Postanowiłam nie zrywac sie chociaz w dzień świąteczny /Niedziela Palmowa/ Psina tez nie dokuczała. Ostatnie dnie fizycznie się przepracowałam ale w nastepny tydzień będzie bieganie więc odpoczynek był konieczny. Od rana przygrzewa sloneczko ale w tylko ciepło jest tam gdzie dosiegaja jego promienie w cieniu to juz odczuwa sie chlodny wiaterek. Na spacerku z psina byłam z lekko wilgotnymi wlosami mam nadzieje że nic mi nie bedzie. Nie chciałam go dlugo przetrzymywać. Wczoraj zrobiłam łazanki z kiszona kapustą i na dzis tez starczylo. Więc jestem po obiedzie. Zaraz zrobie kawę , zjem kawałeczek ciasta /sernika z cukierni/ i będę przerzucać ksiegozbiór czego moge sie pozbyć. Dobrej niedzieli zycze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: KWIECIEN PiS traci ... 09.04.17, 15:40 Wczoraj były dziewczynki,a dziś niespodziewanie wnusio najmłodszy się pojawił. Kendo,akcja już zakończona.Zginęło 6 osób w tym dwoje dzieci. Budynek dwupiętrowy,był zbudowany z cegły ,w zeszłym roku zrobili nowy dach i wymienili instalację. Według relacji świadków zawalenie kamienicy przy ul. Krasickiego poprzedziła silna eksplozja. Wcześniej w okolicach budynku czuć było gaz. To właśnie prawdopodobnie wybuch gazu był przyczyną tragedii. Hipotezę tę potwierdzają m.in. prace służb gazowniczych na miejscu zdarzenia tuż po wypadku. Jednak, jak na razie, nie jest to oficjalna przyczyna zawalenia Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN PiS traci ... 09.04.17, 16:08 dlatego szwedzi niechcą gazu w domu tam gdzie jeszcze był np Trelleborg Centrum juz gazu niema,Pia sprawdz czy te dwa Gas Klockor jeszcze sa. Odpowiedz Link
maria88 Re: KWIECIEN PiS traci ... 09.04.17, 17:47 Czyli wola gotowanie na elektrycznych kuchniach? Moze to jest bezpieczniejsze. Mieszkań z gazem chyba jest wiecej w Polsce niz bez /dot.większych miast oczywiscie/. Jest tańszy w użyciu domowym. Odpowiedz Link
pia.ed Re: KWIECIEN ... gaz 09.04.17, 18:14 PIERWSZY RAZ BYLAM W SZWECJI NA URLOPIE W LATACH 60-TYCH I JUZ WTEDY NIKT NIE BUDOWAL DOMOW Z KUCHENKAMI GAZOWYMI ... Gaz byl wylacznie w domach budowanych w latach 20 i 30 ... Teraz tez czasem uzywa sie gazu w niektorych mieszkaniach, jesli lokatorzy nie chcieli zmiany instalacji, ale o wybuchach gazu w szwedzkich mieszkaniach nigdy nie slyszalam ... ani o zatruciu gazem w lazienkach ... bo instalacja jest zawsze zalozona porzadnie przez fachowcow i czesto sprawdzana. . Odpowiedz Link
jaga_22 Re: KWIECIEN ... gaz 09.04.17, 19:40 Teraz już nowe mieszkania od lat budują tylko na elektryczne.Ja też mam na gaz,tylko piekarnik elektryczny, parę dni temu sprawdzali szczelność.Sprawdzają u mnie w całym budynku co roku na wiosnę. Odpowiedz Link
pia.ed Re: KWIECIEN ... gaz 09.04.17, 20:31 Widac Zamosc pozostaje w tyle jesli chodzi o nowoczesnosc ... . Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN ... gaz 10.04.17, 05:56 kamienice z cegły zwlaszcza te poniemieckie uchodziły raczej za budowle 4ewen,ale skoro był wybuch gazu ..to wielkie płyty też by latały jak wrota od stodoly Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN ... gaz 10.04.17, 06:01 wczoraj o zachodzie słońca samoloty robiły chemtrails i nad ranem.dzisiaj rownież -no i mamy pięky sloneczny poranek. Milego Dnia Życzę Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN ... gaz 10.04.17, 07:03 www.pb.pl/smutny-final-niezlej-dekady-858911 tuż przed swoją śmiercią Steve Job prezentował swoj SmartTab mówiąc że już wkrótce ludzie niebedą potrzebować nic innego,SmartPhone to hybryda telefonu z tabletem. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: KWIECIEN ... gaz 10.04.17, 09:11 Witam... U mnie też piekne słoneczko i ma być 19st,ale od jutra się pogorszy,będzie zimno i święta też będą zimne. Wszystko wskazuje na wybuch gazu.Ludzie widzieli błysk i wielkie bum. Nawet z okolicznych domów ludzi ewakuowali żeby przebadać budynki. Sam z siebie na pewno nie runął.Budynki poniemieckie bardzo dobrze się trzymają, budowali z solidnej cegły. Ciepłego dnia i Wam życzę. Odpowiedz Link
maria88 Re: KWIECIEN ... gaz 10.04.17, 09:36 Tej kici to fajnie. Ma szczęscie w zyciu że trafiła do Jagi. Słoneczko i pogoda tak jak u Jagi na dzis i kolejne dni. Dbajmy o zdrowie i nie forsujmy się za bardzo. Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN ... gaz 10.04.17, 11:20 całe szczęście dla Jagi że to Kotka a nie Sunia,my tak mieliśmy,nasza Dalmatinka Jessi kochała tylko mnie,na Kendo warczała a dziecie gryzła, gdy byłem w pracy wiedz iu alem ze na moim fotelu niesiedział inny człowiek. Odpowiedz Link
pia.ed Re: KWIECIEN ... 10.04.17, 12:32 xystos napisał: > gdy byłem w pracy wiedzialem, ze na > moim fotelu nie siedział inny człowiek ... A jak z lozkiem? Tez "inny czlowiek" nie mogl sie polozyc, bo by go Sunia "wygryzla"? . Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN ... 10.04.17, 13:28 czasowo Sunia była deportowana do innego pokoju. Odpowiedz Link
kendo Re: KWIECIEN ... 10.04.17, 13:39 pia.ed napisała: > > xystos napisał: > > > gdy byłem w pracy wiedzialem, ze na > > moim fotelu nie siedział inny człowiek ... > > > A jak z lozkiem? Tez "inny czlowiek" nie mogl sie polozyc, bo by go Sunia "wy > gryzla"? > ha,ha....ale dobre... na szczescie ja wczesniej wychodzilam do pracy.. Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN PiS traci ... 10.04.17, 05:47 w skandynawskich krajach to chyba tylko w Dani uzywa sie gaz w gospodarstwach doowych. kuchnie elektryczne-iduktywne potrafia być tańsze w użyciu niż jakakolwiekinna kuchia,sa tez bardzo szybkie,ale też najdroższe z wszelkich innych kuchni. Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN 07.04.17, 10:45 "Xystos jak zwykle na posterunku, na porannym dyżurze." im człowiek starszy tym wcześniej się budzi,i w ten sposób żyje dłużej. Pzdr Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN 08.04.17, 06:21 szaro,buro lecz ciepło dzisiejszego ranka mewy zaspaly-iebylo ich jeszcze. Milego Dnia Życzę Odpowiedz Link
pia.ed Re: KWIECIEN polityka ... 08.04.17, 10:58 Pieniadze (banknoty!) wymienia sie dlatego, ze z czasem niszcza sie i trzeba dodrukowac. Krolowie byli na banknotach jak dlugo pamietam. od ponad 40 lat... a kto wie, czy nie juz w okresie miedzywojennycm? Wybrano wiec rozwiazanie, ktore obywatelom faktycznie bardzo sie podoba, bo po raz pierwszy na banknotach pokazano Szwedow, ktorzy sie czyms zasluzyli w ostatnim 50-leciu w dziedzinie muzyki, sztuki, literatury... Jesli to nazywasz zeszmaceniem, to od razu chce Cie powiadomic, ze absolutnie sie z Toba nie zgadzam!!! Co do przyjecia euro, to wcale sie na to nie zanosi, wiec nie pisz falszywek. xystos napisał: w szwecji wymienia sie pieniadze bez rewaluacji bez sensu oprocz tego ze na zadnym banknocie nie ma podobizny Króla sa.na 1_2_10 kr monetach, na 5kr monecie Króla tez nie ma chodzi o zeszmacenie szwedzkiej waluty narodowej by ludziom lzej bylo ja pozegnac i przyjac € i niemiec prawa budowania swego narodowego budgetu edukacji,obrony, i polityki zagraniczej. > NWO dojdzie do skutku ale w oparciu o oligarhow w NY i w City in London. > o Frankfurcie am Mein mozecie zapomniec... A co jest w Frankfurcie am Mein, bo moje wiadomosci tak daleko nie siegaja ... Siedziba NATO czy co? . . Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN polityka ... 08.04.17, 11:29 wladze wiedzą że w ew.referendum naród zaglosuje ponownie NIE dla Euro Duńczycy dwa razy w sprawie Euro glosowali,w obu referendach NIE dla € Dlatego też wladze które tak naprawdę reprezentują krajową i nietylko finansiere i siebie samych oczywiście. w Polskim referendum akcesyjnym polacy wyobrazali sobie inna Polske niz ta obecna ..ale czas pracuje dla tych z kast pariasow bez wzgledu czy to sie komuś podoba czy tež nie. archiwuje twój poprzedni post,chodzi o to czy sieję falszywki. Odpowiedz Link
pia.ed Re: KWIECIEN polityka ... 08.04.17, 12:05 No to zobaczymy za pare lat, czy rzad szwedzki wprowadzi euro ... Ja dalej twierdze, ze nie wprowadzi ... a z Twojego wpisu wynika, jakby wprowadzenie euro bylo juz w trakcie. Nic nie wskazuje, aby Szwedzi byli gotowi glosowac w wyborach 2018 na partie przyjazna Unii Europejskiej, wiec euro nie bedzie ... PS. KTO skasowal Twoj dzisiejszy wpis z godziny 06 15 o terroryscie z Malmö i jego uniewinnieniu za pozar? . Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN polityka ... 08.04.17, 13:53 aa to byl terrorysta?,sąd tak zdecydowal? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: KWIECIEN polityka ... 08.04.17, 12:15 Mamy swoją tragedię w Świebodzicach zawaliła się kamienica.Rozpadł się jak domek z kart. Odgruzowują,są dwie osoby martwe.Poszukują jeszcze 11. Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN polityka ... 08.04.17, 14:00 to pewnikiem robota niemieckich rewažystów,Tusek oczywiście poza podejżeniami o terroryzm? Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN 06.04.17, 16:32 "Mają siedzieć w domu i oglądać tv1 i 2" ..ja też uważam że w telewizji naziemnej nieznalazlo się miejsce na TV Trwam. Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN 06.04.17, 16:33 "Mają siedzieć w domu i oglądać tv1 i 2" ..ja też uważam że to skandal,że w telewizji naziemnej nieznalazlo się miejsce na TV Trwam Odpowiedz Link
alfredka1 Re: KWIECIEN 06.04.17, 17:19 ... zaczynal nadawać w Niemczech przed wielu wielu laty, a teraz ma przekaźniki w Rosji !!!!! Odpowiedz Link
kendo Re: KWIECIEN 07.04.17, 09:05 witajcie, wczoraj po poludniu, jakos upolitycznilo sie na Vistuli, dobrze,ze bez "przepychanek" polityka,jakos "obok mnie przechodzi" *Dorka cudnosci fotka sniegowa, ale rozumie,ze pragniez juz slonca i zielonej trawki... pamietamtutaj, jeda Wielkanoc tez byla taka sniezna, poranek jakis nijaki widac galazki sie "trzepia na drzewach" moze jednak bedzie cieplej,odkrecilam na ful kaloryfery.. samych przyjemnosci zycze w piatek, jutro Maluszek do nas przychodzi Odpowiedz Link
kendo Re: KWIECIEN 08.04.17, 09:05 ciekawe,kiedy stopi sie tyle sniegu u Dorki.. witajcie, wczorajszy dzien w tutejszej stolicy bardzo tragiczny.. wiele programow w telewizorni wieczorem bylo odwolanych a pokazywali wszystko zwiazane z tym zdazeniem dzis nowy dzien troche pochmurnie, moze slonce wyjzy, mamy pilnowac dzis Maluszka na nocke. samych przyjemnosci zycze Odpowiedz Link
kendo Re: KWIECIEN 09.04.17, 12:29 tragedia,goni tragedie, *Jagus strasznosci z tym zawaleniem, podali cos na ten temat,ze cos zle budowali np,? witajcie, nareszcie sie "od pieca oderwalam, oboady do zamrozenia beda, Maluszka do polowy drogi odprowadzilam,Mloda go nie chciala nam zostawic do poniedzialku.. cieplego wiosennego odpoczynku Odpowiedz Link
alfredka1 Re: KWIECIEN 09.04.17, 21:37 Przyczynę zawalenia jeszcze badają fachowcy .... a budynek był stary , poniemiecki . Ludzi żal ( Odpowiedz Link
kendo Re: KWIECIEN 10.04.17, 13:32 alfredka1 napisała: > Przyczynę zawalenia jeszcze badają fachowcy .... > a budynek był stary , poniemiecki . > Ludzi żal ( > too straszne, czy mieszkanowka nie wiedziala,ze grozi kamienicy zawalenie?? przeciez chyba w archiwach maja daty i proces budowy, Odpowiedz Link
kendo Re: KWIECIEN 10.04.17, 13:47 *Alfredko, Jaga juz wspomniala,ze podejzewaja wybuch gazu... szkoda dzieci i doroslych.. wypadki wszedzie z gazem sie slyszy.. tu jakos nie.. witajcie,wietrznie/slonecznie /chlodno, ze musialam cieplejszy plaszczyk wlozyc i berecik na glowe, *Mario, nasz Maluszek na niedzielny spacerek rano mnie wyciagnal, chyba czul juz mamcie swa,bo z trasy go do domu zabrala, dzis ja czul juz na schodach,kiedy szla do gory,zacza szczekac.. niestety tedwie noce daly mi po gardziolku, ochrypnieta jestem, *Jaga milo spedziala czas z wnusiem,pewnie nie mogl sie nacieszyc Babcia,bo sam jeden byl-nie musial sie dzielic z dziweczynkami, zycze milego popoludnia Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN 11.04.17, 08:03 zanosi się na piękny wiosenny dzień którego i Wam Życzę www.tajemnice-swiata.pl Odpowiedz Link
maria88 Re: KWIECIEN 11.04.17, 08:22 Dzieki za zyczenia pogodnego dnia, ale u mnie chyba tak nie będzie. Od rana pochmurno i pada i tylko +7 Wiatrzysko tez jest. Lepiej w domku jak nie trzeba się ruszać. Ja czekam na sygnał od psinki, ale on wyczuwa co za oknem i przytulony do pluszowej narzuty na tapczanie ani mysli wychodzić. Zyczę dobrego dnia. Odpowiedz Link
kendo Re: KWIECIEN 11.04.17, 09:00 z chwila kiedy Xystos slonkiem sie chwali, w okna deszczyk zadzwonil, wieje rowniez i miedzy sloncem krople deszczu spadaja, wiec Mario podobna aura,jak u Ciebie, niemniej zycze milego ciepelka w domu. Odpowiedz Link
pia.ed Re: KWIECIEN 11.04.17, 10:30 U mnie blekitne niebo, ktore od czasu do czasu zaslaniaja chmurki nie wiadomo jak sie sytuacja rozwinie ... bo jest silny zachodni wiatr. Typowo kwietniowa pogoda: Deszczyk pada, słońce świeci czarownica masło kleci przyszła świnia - przewróciła przyszedł wół - poprawił przyszedł dziad - wszystko zjadł * Odpowiedz Link
jaga_22 Re: KWIECIEN 11.04.17, 10:30 Rano też mogłam słonkiem się pochwalić,teraz co chwilę się chowa,mam 10 st i wiaterek też powiewa. Lenka wyszła na chwilę i do domu wróciła. Wczoraj upiekłam pasztet,a teraz buraki się gotują do chrzanu. Mam już sałatę i małe pomidorki i nie wiem czy nie za wcześnie? najwyżej zjem wcześniej,nie zmarnuje się Miłego dnia. Odpowiedz Link
maria88 Re: KWIECIEN 11.04.17, 20:33 No fakt. Widac po Lence,że nie ma ciepełka. Pogoda u mnie tez była zwariowana. Słońce ostre na przemian z chmurami i wiatrem. Trzeba zbierac sie do odpoczynku bo nocki sa dla mnie za krótkie. Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN 12.04.17, 06:15 szaro-bury poranek ale ciepło powinniśmy sie z tego ciepelka cieszyć gdyž nasze SYNYOPTYKA zapowiadają dwa arktyczne chłody które do nas jeden po drugim dotrą szkody mogą byc ogromne w sadownictwie i Japcok latoś będzie droższy,ogrodnikom też wszystkie zioła wymrozić może. Ciepłego i Suchego Dnia Nam Życzę. Odpowiedz Link
pia.ed KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 12.04.17, 08:19 Wczoraj byla u mnie jednak ladna pogoda, 11 C i w miescie nie odczuwalo sie wiatru ... slonca bylo wiecej niz chmurek ... Mialam na sobie krotka rozpieta fleace-kurtke. Natomiast dzis po calonocnym deszczu, w dalszym ciagu troche pada, temp 7,7 C, a ja za pol godziny musze jechac rowerem do miasta, aby na chwilke spotkac sie z kolezanka ktora przyjechala na wizyte do okulisty ... . Odpowiedz Link
kendo Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 12.04.17, 08:44 ..cyt..Typowo kwietniowa pogoda: Deszczyk pada, słońce świeci czarownica masło kleci przyszła świnia - przewróciła przyszedł wół - poprawił przyszedł dziad - wszystko zjadł Pia znalam tylko dwie linijki tej ramsy....dobre... *Jaga bedziesz miec dziec na swieta to wszystko zejdzie ze stolu... ja tam normalnie ..oczywiscie jajka na sniadanie ,biala kielbase wczoraj kupilam,bedzie tez bialy barszcz.. obiad to zobaczymy,chce kupic udziec barani,albo kacze piersi i upiec... widac po Lence,ze chlodnawo, *Mario. tu tez zimnica, tez mam zwariowane dni,bo bedac u Mamy,wszystko na kwiecien zamawialam czasy na wszelke zalatwiania witajcie, Xystos zdal relacje pogodowa, jednak dla mnie jest chlodno i na przeglad z samochodem zimowa jesioneczke wkladam i berecik,bo i wieje tez, ciepelka i milego kszatania z wielkanocnym jadlem Odpowiedz Link
jaga_22 Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 12.04.17, 09:43 Witam...u Was już gwarno,ja chciałam skorzystać z wiaterku i i uprałam jeden wsad. Wczoraj chociaż od czasu do czasu wyjrzało słoneczko,dziś nie ma nadziei a rano było tylko 3st.Koty nie chcą iść na balkon i wcale im się nie dziwię. Poszłam rozwiesić tylko w skarpetkach i od płytek w nogi zmarzłam. Miłego dnia Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 12.04.17, 10:39 ooj Jaguś,co byś ty robiła gdyby w środku nocy Piesek dał ci znać ze chce siku? ubierać sie niebylo sensu gdyż spacerem na własnej dzialce krutki,wiec tylko szlafrok na grzbiet i drewiaki na bose stopy,na trawce dziesięć centymetrów śniegu i pięć stopni mrozu, Piesek załatwiał się szybko lecz prawie zawsze chciał w śniegu pokopać więc papcio czekalo. puźniej szybko pod kołdrę obydwaj ale tylko mnie zęby kłapały jest wiosna i trzeba z tego kożystać Odpowiedz Link
jaga_22 Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 12.04.17, 12:26 Xystos ja miałam 2 psy jednocześnie i jeszcze 2 koty i też wychodziłam,bo chciałam to mam Nie było problemu,ale to było z 20 lat temu.Teraz się cieszę,jak sama mogę wyjść Nie dość że zimno to jeszcze się rozpadało. Odpowiedz Link
pia.ed Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 12.04.17, 12:50 Moi szwedzcy sasiedzi maja malutkiego pieska "kanapowego" ... jaka rasa nie wiem. Widzialam jak wlasciciel wyszedl kiedys na trawnik po drugiej stronie naszej uliczki tylko w skarpetech, aby piesek mogl sie wysiusiac ... Bylo sucho, temperatura w okolicy zera. Normalnie wychodzi z pieskiem w koszulce z krotkimi rekawkami nawet w przymrozek, bo na te pare minut nie oplaci sie ubierac Raz na dzien piesek wychodzi na troche dluzej, w celu zrobienia kupki, ledwo widocznej... ale zebranej dokladnie, zgodnie ze szwedzkim zwyczajem. PS. Kendo, ten wierszyk o czarownicy poszukalam na google, bo zapomnialam co takiego "kleci" czarownica ... Wpisalam pierwsze slowa wierszyka, a reszta mi wyskoczyla na necie. Bylo kilka roznych wersji zakonczenia... . Odpowiedz Link
maria88 Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 12.04.17, 15:22 Zimno i u mnie. Słonko jest, nie pada /jeszcze/ ale wiatrzysko nie przyjemne.Zaliczyłam przychodnie a teraz zastanawiałam sie czy jechac z psina do weta. Juz u jednego byłam. Kazał smarowac mascia witaminową nosek. To nic nie daje. Na nozdrzu z jednej strony tak jakby pchła siedziała cos twardego. Zaczęlam dzis smarowac olejkiem nagietkowym co zrobiłam sama, może to zniknie. Może nie tak od razu...a ja bym chciała już.Psina zachowuje sie normalnie. Nie ma z nosa żadnego wycieku. Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 12.04.17, 20:33 to minie ale można skonsultować drugiego weta ale niemów mu o pierwszym,podobnie jak z ludzkimi lekarzami,co dwie lub trzy glowy to nie jedna. Pzdr Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 13.04.17, 07:59 Maria Magdalena była żoną Jezusa i odegrała rolę ważniejszą niż jego matka? Nowe odkrycie brytyjskich badaczy Manuskrypt przetłumaczymy przez Brytyjczyków wskazuje,że Maria Magdalena naprawdę odegrała w życiu Jezusa Chrystusa rolę znacznie ważniejszą niż sądziliśmy dotąd. Manuskrypt przetłumaczymy przez Brytyjczyków wskazuje,że Maria Magdalena naprawdę odegrała w życiu Jezusa Chrystusa rolę znacznie ważniejszą niż sądziliśmy dotąd. Naukowcy kolejny raz powracają do spekulacji na temat tego, że Jezus Chrystus mógł poślubić Marię Magdalenę. Co więcej, najnowsze odkrycie badaczy z Wielkiej Brytanii wskazuje, że to właśnie ona powinna być utożsamiana z prawdziwą Marią Dziewicą. Pomijany przez setki lat manuskrypt dowodzi bowiem, iż Maria Magdalena odegrała w historii chrześcijaństwa znacznie ważniejszą rolę niż matka Jezusa. Kuriozalne? Zdaniem naukowca Barriego Wilsona i cenionego dziennikarza Simchy Jacoboviciego, dokładnie tak przeszłość Jezusa Chrystusa przedstawia manuskrypt sprzed 1450 lat, który odnaleziono w zbiorach British Library. Po wielomiesięcznych tłumaczeniach dokumentu Wilson i Jacobovici odkryli, iż to nie o matce Jezusa, a Marii Magdalenie powinno mówić się jako o najważniejszej kobiecie w życiu człowieka uważanego przez chrześcijan za Mesjasza. Odkodowany manuskrypt przekonuje, iż Maria Magdalena była żoną Jezusa i mieli oni dwójkę dzieci. Na długo przed ukrzyżowaniem ich ojca, to przede wszystkim one miały być celem tajemniczego spisku. Brytyjscy badacze wskazują też, że na życie i działalność Jezusa ważny wpływ mogli mieć cesarz Tyberiusz i jego najbliższy przyjaciel, czyli przewodzący kohortom pretoriańskim Sejan. Szczegóły tych rewelacji mają zostać przedstawione już w najbliższą środę, gdy na półki księgarń trafi opisująca te badania publikacja zatytułowana "The Lost Gospel" ("Zagubiona Ewangelia"). Według autorów, na aż taki status zasługuje bowiem odkryty w British Library manuskrypt. Brytyjskie media opisując te doniesienia przypominają, że już w 1953 roku podobnie historię Jezusa Chrystusa i Marii Magdaleny przedstawiał grecki powieściopisarz Nikos Kazandzakis w książce "Ostatnie kuszenie Chrystusa". Tej samej, którą później zekranizował Martin Scorsese. Kazandzakis przypłacił swoją twórczość ekskomuniką, a Scorsese problemami z protestami przed seansami jego filmu. Wiele wskazuje na to, że ich los mogą podzielić także autorzy "The Lost Gospel". W ostrych słowach efekty ich wielomiesięcznych badań wyśmiał już nawet relatywnie liberalny i otwarty na świat Kościół anglikański. Zdaniem tej instytucji, ta praca ma "więcej wspólnego z Danem Brownem niż ewangelistami Mateuszem, Markiem, Łukaszem i Janem". Źródło: DailyMail.co.uk Odpowiedz Link
maria88 Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 13.04.17, 08:16 Witam deszczowo i pochmurnie i tez nie za ciepło. Pracki mam trochę do odrobienia wiec zmykam. Mam nadzieje że u Was tez ruch i planowane zadania na dzisiaj. Udanego dnia więc zyczę. Xystosie poczytałam ale do dyskusji teraz brak mi czasu. Przepraszam . Napiszę w wolnej chwili. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 13.04.17, 10:25 Cześć... Widzę,że Kendo ostatnio mocno zapracowana. Ja dziś bumeluję,nie mam co robić,może koszyczek przygotuję. O Marii Magdalenie już dawno o tym pisali,a kto to może wiedzieć jak to naprawdę było. Zwykłe sprawy z kilku lat i ludzie głowy pogubili,nie ma sensu się w to zagłębiać. To Wy pracujcie ,a ja będę odpoczywała.No najwyżej obiadek ugotuję. Odpowiedz Link
maria88 Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 13.04.17, 14:35 Fajna anegdotka Jago. Ja udzieliłam się jako pomoc koleżeńska. Pomogłam zrobic zakupy. Pogoda okropna w tej chwili slońce oslepiajce a 20 minut temu zerwała sie niespodziewanie burza gradowa. Bylismy z psiną na spacerku w nie wielkiej odleglości i złapałam go na ręce i biegiem do domu. Mimo to zmokłam, że w butach chlupało. Teraz się suszymy. Odpowiedz Link
kendo Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 13.04.17, 15:03 uffffffffffffff,nareszcie niemal sie doczolgalam do kompa, tu tez deszczy chod do 9 godz.bylo bez, zimno, mialam po zakupy podjechac,ale upior za duzo czasu mi zajal, o 16 godz,zdejme reszte suchego.. *Jagusia na zolciutko sie przywitala, *Maria A MOZE TO KLESZCZ SIE ZAKLESZCZYL NA NOSKU U PSIUNKI?? JA TAK MIALAM I WYCINALI MI... *Pia nie rozruzniasz rasy pieskow?? nasz Maluszek do rasy Chihauhua nalezy tu masz linka do malych pieskow... litenhund.se/sma-hundraser/ dowiesz sie przynajmniej jakiej rasy psiuna ma sasiad.. zycze przemilego popoludnia Odpowiedz Link
pia.ed Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 13.04.17, 15:30 Przed 10 00 wyjechalam rowerem z domu, aby odebrac bezplatne bilety kinowe dla Patrika i dla szwedzkiej znajomej. Spotkalam troche ludzi na miescie i zagadalam sie ... Potem bylam kolejno: w przychodni aby zmierzyc cisnienie, oddalam bilety Patrikowi, kupilam 4 kg basic ris w Netto za 29 90, pojechalam na Möllevångstorget - kupilam rzodkiewki, banany i aubergine do mussaka. Zajrzalam przy okazji do polskiej masarni, aby zorientowac sie kiedy maja otwarte (okazalo sie, ze dzis do 19 00 ... i w sobote od 9:00 do 14:00). Deszcz mnie nie zmoczyl, ale pewnie opalilo slonko ... bo wrocilam do domu rozgrzana. . Na malutkich pieskach kompletnie sie nie znam Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 14.04.17, 06:25 Slonce rozgania chmury jest szansa na sloneczne zakupy swiąteczne. Miłego i Słoneczneg Dnia Życzę Odpowiedz Link
kendo Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 14.04.17, 10:20 witajcie w Wieki Piatek pogodowo chlodno i wietrznie, slonko jest na razie.. milych/sprawnych przygotowan zycze Odpowiedz Link
alfredka1 Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 14.04.17, 11:39 ... a co to jest ??? takie smakowite !!!! u nas słonecznie ale wietrznie i zimno. trochę krzątam się ale dziwnie depresyjnie czuje się . Wina chyba wieku i "niemocy" na naprawienie tego co boli , zasmuca i denerwuje. p.s. Wyborcza wykupiona w okolicznych kioskach !!!! az dziwne ale i przyjemne. Może kupujący oprocz programu TV chociaż trochę poczytają. Pozdrawiamy Odpowiedz Link
kendo Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 14.04.17, 12:20 *Alfredko to chyba pogoda na Ciebie tak podzialala, wirtualnie poczestuj sie wielkanocnym torcikiem z czolowki a najpierw tymi jajeczkami wesolych Swiat Wielkanocnych zycze Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 14.04.17, 13:03 może papieu w rybnym zabrakło w latach'50-'60 ludziska dużą Trubuna Ludu kupowali zanim do rybnego na zakupy się udawali Odpowiedz Link
jaga_22 Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 14.04.17, 14:54 Witam ... Pogoda do niczego,ale pracy w domu nie brakuje. Postawiłam sernik i zapomniałam ustawić czas.Będę piekła na oko i patyczek. Odpowiedz Link
kendo Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 15.04.17, 10:16 *Jagusia, sernik "pieczony na oko chyba sie udal""" ja na luzie w te swieta i juz... zapowiadaja burze sniegowe w tutejszym regionie,a ja kola na letnie juz zmienilam, mysle,ze nie bede musiala nigdzie jechac.. witajcie zapracowani i czyncie ostanie smakowitosci... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 15.04.17, 10:55 Witam... To co miałam zrobić to już zrobiłam,noo prawie. Pogodowo nie ma co oczekiwać że będzie lepiej w najbliższych dniach.Serniczek się udał. Odpowiedz Link
maria88 Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 15.04.17, 12:12 Piekna karteczka od Jagi i sliczny" psi kurczaczek" Kendo. /mają jednak ludzie pomysły w projektowaniu/ Ranek byl sloneczny, obiecujacy na pogode ale teraz to "na dwoje babka wróżyła" Wczoraj wiało okrutnie i kropiło, więc jak nie będzie padac to dopiero dziś pójde na cmentarz światełko. Koszyczek już poświęcony w pokoju na stole, więc czuję atmosferę Swiąt. Wczoraju kupiłam w Biedronce i polecam kabanosy. Jest kilka rodzajów więc opiszę te bo sa super. Nasze Smaki- "Kabanosy z wędzarni" waga 230gr. z tylu napis,e wyprodukowały je dla Biedronki Zakłady Mięsne Henryka Kani. Pisze o tym bo Kendo lub Lusia mogą je kupić do przywiezienia do Szwecji . Sa dobrze pakowane z dłuzszym terminem wazności. Cena 8.99zł opak. Czasem sa taniej jak jest promocja. Ja jeszcze usmaże po południu piersi kurczaka. Upiekłam z ciast babke piaskową i może zrobię mazurek malutki. Miejcie się w zdrowiu i zaczynajcie odpoczywać. Odpowiedz Link
kendo Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 15.04.17, 12:33 *Jagusia nareszcie ma wolne i zadowolona,ze sernik sie udal, widzial tegoroczne jajka u Jagusi, sliczny kolor, zaraz nastawiam,by miec na jutro kolorowo na stole Maria, znam te kabanosy,czasem kupuje u mamy,ale tu nie przywoze,zalezy kiedy wracam,jezeli juz wiosna/lato-to gorco, tez juz sie "obrobilas wielkanocnie" dziecie akurat przyjechalo, wiec na obiad cos ze sledzikiem na talerz wyladuje, a jutro baranek pieczony bedzie i tradycyjne sniadanie z malowanymi jajkami, witajcie i odpoczywajcie milo juz niemal w nastroju wielkanocnym Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 15.04.17, 13:12 www.youtube.com/watch?v=WTWjANt0R84 dobry rodzinny film ZEN Odpowiedz Link
jaga_22 Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 15.04.17, 16:08 Moje jaja w tymczasowej miseczce. Jak w porzekadle przy sobocie po robocie. Odpowiedz Link
kendo Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 15.04.17, 19:39 *Xystos na film trzeba miec czas i chec... *Jaga ladny ciemny kolor otrzymalas na jajkach, moje jakos jasniejsze wyszly choc duzo lupinek cebulowych dalam... ciasta u mnie nie bedzie na swieta.. za to jagniatko juz upieklam i bedzie na pare obiadow.. Odpowiedz Link
maria88 Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 15.04.17, 21:36 Jak ro KENDO dlaczego takie świeta bez ciasta? Chyba żartujesz. Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 16.04.17, 07:41 ja mam pakudna. cukrzyce która nie chce reagować na insuline,a Kendo niechce sie na nia zalapac Odpowiedz Link
maria88 Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 15.04.17, 21:37 KENDO Swięta bez ciasta? Chyba żartujesz? Odpowiedz Link
alfredka1 Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 15.04.17, 22:32 Najważniejsze , że będzie INACZEJ ) a jagnięciny nie jadlam od kilkudziesięciu lat. Usciski dla całej Rodziny ))) Odpowiedz Link
kendo Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 16.04.17, 08:14 *Mario, dokladnie, bez ciasta, pancio z ta cukrzyca walczy a ja z "boczkami" ostanio u Syna zjadlam wiedenska buleczke i okrutnie zgaga mnie piekla przez trzy dni, kruche ciasteczka mam w razie co,ale mnie do nich nie ciagnie, *Alfredziu, wlasnie,orginalne swita po raz pierwszy,bez slodkosci, ewentualnie galaretke owocowa zrobie... a jagniecina tu lezy w sklepach z koscia i bez z Nowej Zelandi ta szwedzka jest duzo drozsza.. witajcie Wielkanocnie pewnie juz po sniadaniu jestescie,jak my, teraz blogie leniuchowanie i spacer ozniej, noca mielismy -2,6 stopnia, teraz slonce w pelni,moze ogrzeje co nieco ziemie Wesolych Swiat,z trzy dniowym szczeniaczkiem Odpowiedz Link
kendo Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 16.04.17, 18:19 Jagus wzajemnie, mysle,ze milo spedziliscie czas... milego kontynuowania wielkanocnego Odpowiedz Link
kendo Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 17.04.17, 08:30 witajcie jeszcze swiatecznie, dzis "lany poniedzialek" jakos sie nie pooblewalismy z panciem... miejcie sobie mile biesiadowanie wielkanocne Odpowiedz Link
jaga_22 Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 17.04.17, 10:20 Witam...dziś odpoczywamy.Nawet nie myślimy się oblewać. Zaczynam mieć dość wszelkich tradycji. Odpowiedz Link
kendo Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 17.04.17, 10:33 im czlek starszy tym wiecej "spokoju" potrzebuje, Syn byl w sobote, my sami w swieta jajem sie dzielili, cichutko w domu bez gwaru, udpoczywaj Jagusia przyjemnie Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 17.04.17, 10:36 ja też tradycji mam dość,wystarczy až do świąt przełamamia letniego-w tym roku 24 czerwca,nereczki i serducho zdąžą odpocząć. Odpowiedz Link
maria88 Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 18.04.17, 07:17 Witam chłodnym porankiem.Tylko+2 chyba w nocy był przymrozek.Słoneczko jest więc będzie raźniej. Mam już dość tych ponurych dni. Zycze i Wam duzo ciepełka i słonecznego dzionka. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 18.04.17, 10:44 Witam... Do ponurych dni trzeba będzie przywyknąć na dłużej,bo ma tak być do końca kwietnia. Dziś jadąc na rehabilitację ,musiałam założyć rękawiczki i ciepłą czapkę.Będę miała 2 tyg.z głowy. Fajna biała myszka z kwiatków wygląda.U mnie ciągle święta,bo nie zdążyłam zmienić. Miłego dnia. Odpowiedz Link
kendo Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 18.04.17, 16:30 *Mario, tu zaledwie +3 stopnie w poludnie bylo, bedac w miescie ,slonko swiecilo i sniegoem sypalo, rekawiczki obowiazkowe i berecic na glowie, *Jagus dziekuje za "myszke" wstajac dzis bardzo wczesnie,zdazylam duzo zrobic. wynioslam juz "pierdolki wielkanocne odkurzone/zapaokowane przymierzylam cala garderobe letnia z "kufra" duzo bedzie do oddania,nawet dzis przymierzalam marynareczke w sklepie i nie moglam sie zdecydowac...zawsze Lusia mi doradzala a sama to jakos nie bardzo mi to dzis wychodzilo... na miescie ludziska kaptury ponaciagali na glowy,bo wieje rowniez lodowatym wiatrem wiec pogodowo chyba wszedzie jednakowo, Lusia tez wspominala,ze tam zimno maja, milego popoludnia zycze Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 18.04.17, 20:57 www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/1754087,IMGW-bije-na-alarm-nadciaga-powazne-zalamanie-pogody-Ostrzezenia-dla-wiekszosci-wojewodztw poczytajcie co nas czeka,a Kendo już wymieniła koła zimowe na koła letnie. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 18.04.17, 22:06 Przezyjemy .... nie pierwsza to taka "wiosna" . Pamiętam jak dzieci z sąsiedztwa nawet bałwanka ulepily . A kola to już u nas wszyscy wymienili . Mieszkajacy na południu niech poruszają się , jak zwykle, ostrożnie ... Dobranoc Odpowiedz Link
kendo Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 19.04.17, 06:32 *Alfredko, nie takie sniezyce juz byly, mam deki nie "zjezdzone" na letnich kolach, wiec chyba bedzie dobrze,jak bede musiala gdzies jechac.. o poranku bylo -3,7 ,trawka wygladala jak siwa.. witajcie, i miejcie sobie mily dzionek, miejmy nadzieje,ze sloneczko bedzie tak swiecilo az do nocy.. Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 19.04.17, 07:09 na drugim aucie Kendo siedzą austriackie caloroczne opony więc będzie ujeżdżać Corolle my co mieszkamy na wybrzeżach zachodniego Bałtyku i nieszalejemy na drogach opony caloroczne to dobry wybór. Slonecznego i Suchego Dnia Nam Wszystkim Życze noo i zdrapania zdrapki z główną wygraną. Odpowiedz Link
maria88 Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 19.04.17, 09:08 Rano jak wstałam to prószył snieżek i +2 stopnie tylko. Teraz dalej ponuro i chlodno.Psina szykuje sie jednak do wyjscia. Więc dobrego dnia zyczę. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 19.04.17, 11:44 Witam... zmarzłam rano jak diabli mimo,że byłam w rękawiczkach,czapce i szaliku. Nawet w zimie szalika nie brałam,wystarczyło że zasunęłam zamek pod samą szyję. Rano było +1,trochę przykryłam pelargonie,ale wiaterek wszystkie rozebrał. Mam nadzieję,że przeżyją.Teraz jest 7st. i nawet słonko leniwie zaświeciło. W ogródku przy ulicy zakwitły czerwone tulipany. Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 19.04.17, 12:10 niemiałaś tak źle,Diabłom niewiele trzeba by marźli,+1*C to nie Piekielna Riviera. Pzdr. Odpowiedz Link
kendo Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 19.04.17, 13:57 jaga_22 napisała: > To ja ten diabełek? > 'Jagusia, hi,hi... ale Ci sie "dostalo miano diabelka", wyraznie Xystos napisal +1. bo u Marii bylo +2, ja do sklepu jadac po 8godz,musialam szyby obdrapywac z zamrozenia, a wracajac do domu juz slonecznie ale chlodno, zakupilam to co chcialam i beda nowe poduchy na fotelik na balkonie.. a przy okazi troche roznosci i ciuciu..skusilam sie bo niemal przez dwa tygodnie ni pozeralam slodkosci..,juz smakowalam jdac do domu,taka bylam spragniona.. myslama,ze tez jakies kwiatki na balkon kupie,ale nic ciekawgo nie bylo,tz,te ktore wiem ,ze mnie uczula, Odpowiedz Link
jaga_22 Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 19.04.17, 14:39 Mnie też kwiatki dziś kusiły,bo przechodzę koło małego sklepiku z kwiatkami i była niebieska lobelia. Mam tylko zeszłoroczne pelargonie i warto by było coś koło nich wsadzić. Zachęciłaś mnie tym swoim ciuciu.Mam jeszcze parę ptasiego mleczka waniliowego i karmelowego to zaraz się dobiorę Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 19.04.17, 15:42 nie,nieten ten Diabełek niema szaliczka. Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 20.04.17, 04:14 piękna noc,szkoda że bezssenna mimo podwójnej dawki Stilnoct 10mg ,za to pewnie będę spał do luch'u. czasami tak bywa,mimo uchylonego okna. najlepszości w dniu dzisiejsxyn Wam życzę. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 20.04.17, 07:22 Stilnox jest uzależniający,biorę tylko od czasu do czasu. Już wychodzę Odpowiedz Link
alfredka1 Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 20.04.17, 10:30 ))) biorę gdy potrzeba ... uzależnie się ? no to co ?? na jak długo /// natomiast nie radze młodszym niż ja . mam dzisiaj wolne , pani KrASNOLUDKA PRZYCHODZI Odpowiedz Link
kendo Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 20.04.17, 11:04 *Alfredko, ja dzis "sama za krasnoludka pracowalam" dawno temu wzielam pare razy inne nasenne pile, i od tamteg czasu nie biore nic... ewentulanie ksiazke czytam czy na psiuny patrze w necie.. *Jagus, dokladnie uzalezniaja kazde tabletki, niektorzy to rozumia a niektorzy nie...i co zrobic?? *Xystos ogladajac podczas dnia filmy usypia i dlatego bierze na przespanie nocki... witajcie czwartek,szybko tydzien "ucieknie" slonecznie,ale chlodno... miejcie sobie mily dzionek Odpowiedz Link
maria88 Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 20.04.17, 11:19 Ranek na spacerku był b.zimny. Zmarzłam w ręce. Psinek wywąchiwał trawy i nie chciał wracać. Wiał i wieje zimny ostry wiatr.W domku mam na szczęscie cieplutko.Psina zwiniął się w kłębuszek na tapczanie i slodko spi. Udanego dnia zyczę. Ja będę zabawiac się w krawcową. Odpowiedz Link
kendo Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 20.04.17, 11:35 *Mario psiunka" zapachow milosnych "w trawce szuka,teraz taki czas pieskowy tu tez zimno, chodze jeszcze w zimowym plaszczu i rekawiczkach,choc zmienilam na troche ciensze, berecik naciagam na czolo... czuje,ze zatoki sie chyba "odzywaja" uffffff..strasznie zimna wiosna tego roku, trzymaj sie Mario z psiunkeim cieplutko Odpowiedz Link
jaga_22 Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 20.04.17, 13:50 Ja dziś założyłam ciepły sweter pod spód,ciepłą czapkę wełnianą i rękawiczki,a i tak w ręce zmarzłam. Musimy się uzbroić w cierpliwość,bo to jeszcze potrwa.Dbaj o zatoki Kendo,czapkę,a nie berecik. Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 20.04.17, 11:33 alfredka1 20.04.17, 10:30 smile))) biorę gdy potrzeba ... uzależnie się ? no to co ?? na jak długo /// natomiast nie radze młodszym niż ja _____________ Alfredko,wielu młodszych od ciebie bliżej ma do Domu Ojca,im też nic zaszkodzić już niemoże,ani mocne wino ani młoda kochanka. Pzdr Odpowiedz Link
kendo Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 20.04.17, 18:43 *Jagus, mnie tez przewialo dzis, wracajac,kiedy auto na firmie zostawilam,spotkalam "stara znajoma" i tak chyba z godzine przestalysmy plotkujac o wspolnych znajomych..brrrrrrrrrrr pozniej kiedy do miasta dotarlam,pare spodni przymierzylam i nic nie kupilam,bo sie w nich "nie widzialam" ciepelka wieczornego zycze Odpowiedz Link
kendo Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 21.04.17, 08:51 oj,przeplata pogodowo, dzis +9 stopni rankiem, przy silnym wietrze bedzie jeszcze chlodnawo.. a mam po ewentualnie kawalek od autobusu isci po odbior autka,jezeli maja wszystko na "magazynie i nie beda musieli zamawiac i czekac z dostawa kabli. witajcie, nareszcie piatek, dzien leniuchowania od sprzatania,wczoraj "odrobilam dzialke" obiad tez gotowy,jedynie atuo do odbioru miejcie sobie skladny dzionek Odpowiedz Link
dorka556 Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 21.04.17, 11:01 Witam, u mnie kwiecień, w tym roku, nic nie przeplata. Cały czas zimowo. Mam nadzieję, że tam u góry wszystko już się wysypało i nareszcie przyjdzie wytęskniona wiosna. Powinnam wyjść z łopatą odkopać się, ale może lepiej poczekać na odwilż? Lodówka i zamrażalnik pełny, książka czeka, upiekę piernik, by pachniało w całym domu, kawusię mam, cieplutko jest (palę!), nic więcej do szczęścia mi nie potrzeba. To wszystko nieprawda! PRAWDZIWEJ W I O S N Y PRAGNĘ Odpowiedz Link
jaga_22 Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 21.04.17, 11:22 Witam... Tak wygląda prawdziwa zima ,zapomniała się wynieść,albo tak jej tu dobrze Doruś a pewnie,weź ją na przeczekanie.Ty jesteś górą . U mnie wiosna,ale zimno nadal.Rano za oknem było 2st ,ale było mniej jak podali. Kolejny dzień zaliczony. Miłego piątku Odpowiedz Link
dorka556 Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 21.04.17, 11:35 Jaguś, jakie piękne bergenie. To chyba nie są Twoje, bo nigdy się nie chwaliłaś. Mam bergenie, ale nie przypuszczałam, że mogą rosnąć w skrzynkach, posadzę na próbę. Zimą myślę, że trzeba skrzynkę zadołować, by nie zmarzły? Mam rację? Odpowiedz Link
pia.ed Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 21.04.17, 12:17 Zdjecie wyglada na zrobione w parku ... bo tyle zieleni Jaga nie ma przed domem. My mamy bergenie zasadzone w ogrodku przez caly rok, nigdy dotad nie zmarzly, ale tutaj zima zdarza sie raz na 10 lat ... . Odpowiedz Link
jaga_22 Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 21.04.17, 12:23 Nie mogłam przypomnieć ich nazwy.Te rosną blisko stawu przy szpitalu.Jak ładna pogoda, to lubię tu posidzieć,w maju będą pachniały piękne bzy. W domkach były kaczki,ale nie widziałam ani jednej,za to gołębie z daszku weszły do domku widać już zadomowione. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 21.04.17, 12:27 One nie są w skrzynkach,tylko prosto w ziemi.Murek który widać to schody. Odpowiedz Link
dorka556 Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 21.04.17, 12:53 Gapa ze mnie, wydawało mi się, że widzę skrzynki. Bergenie są zimozielone i nawet tutaj nie wymarzają w mroźne zimy. Trzeba tylko zostawić liście. Niestety jesienią moja kuzynka chciała pomóc i podczas mojej nieobecności wycięła. Nawet nie miałam sumienia jej coś powiedzieć. Intencje miała dobre. W tym roku zobaczę, czy odbiją. Kwiatów chyba nie będzie, ale i tak, najbardziej dekoracyjne są liście. Odpowiedz Link
maria88 Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 21.04.17, 14:59 Tyle zielonosci i piękności w przyrodzie wstawiłyście na forum. U mnie za oknem tez b.zielono bo liscie wypuszcza ogromna brzoza. Kwitnie mirabelka ale chyba przemarzła dzisiejszej nocy bo było -3. Teraz ponuro i wieje nie przyjemne zimne wiatrzysko. Mam serdecznie dość tego pochmurnego nieba!! Z tego co wiem ,to chyba dopiero maj będzie bardziej słoneczny. Ciepłego, przyjemnego wieczorku w domku zyczę. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 21.04.17, 15:27 Świetna roślina.U mnie w parku są nad oczkiem wodnym,ale one są na pewno wyższe niż tu napisali,że do 50cm. Bergenia jest rośliną długowieczną – na jednym miejscu może rosnąć nawet do 10 lat. Dobrze rośnie na glebach wilgotnych, jest bardzo odporna na niesprzyjające warunki uprawy i wytrzymała na mrozy, może być sadzona na różnych stanowiskach – w słońcu i w cieniu, także pod drzewami. Dobrze rośnie w pobliżu zbiorników wodnych. Bergenię często sadzi się w grupach, stosuje się ją na rabaty bylinowe, do ogrodów skalnych i na murki kwiatowe (w szczeliny). www.wymarzonyogrod.pl/kwiaty-i-rosliny-na-rabaty/roslinne-kompozycje/bergenia-kwitnaca-bylina-gdzie-sadzic-jak-pielegnowac-i-rozmnazac-bergenie,94_2104.html Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 22.04.17, 07:32 piekny brzask,i piekny wschód sloñca oby resza dnia równie piekna byla. zdrówka žycze Odpowiedz Link
maria88 Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 22.04.17, 09:07 To Wam fajnie, bo u nie leje i wieje, nie mogę wyjść z psiną. Zyczę oby pogoda była wszędzie. Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 22.04.17, 09:46 hmm,može w twoich stronach ludziska bardziej/wiecej grzesza i stad ta Kara Boža?,ale žeby Pieski na tym cierpialy- -tego nierozumiem. Pzdr. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 22.04.17, 11:20 Żeby pocieszyć Marię,to powiem,że u mnie też zimno i wieje solidnie,ale chociaż nie pada. To jak Xystos,mniej zgrzeszyłam ? od czasu do czasu słonko wyziera. Miłej soboty Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 22.04.17, 14:16 "To jak Xystos,mniej zgrzeszyłam ?" na to wychodzi ze mniej i Niebo ci to wynagradza Odpowiedz Link
jaga_22 Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 22.04.17, 15:19 Xystos,a co z Kendo zrobiłeś? Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 22.04.17, 15:42 Kendo ma roboty po pachy,gotuje mi coby na miesiac starczylo,pierze i sprzata ,ale wieczorem zajzy na forum. Pzdr Odpowiedz Link
kendo Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 22.04.17, 16:50 *Jaga bergenie mam w ogrodzie i wcale nie chce mi rosnac, bede u dzieciecia,zobacze,moze On ma lepsza reke do roslinek.. widac na zdjeciu juz sie zieleni na drzewach i paczki zaczynaja sie rozwijac, tu forycja zazolcila sie, *MRIO tu tez wieje okrutnie i czasami deszczem zaciagnie.. od poniedzialku ma byc ociupinke lepiej,szkoda psinki w taka pogode na sapcerek ciagnac. witajcie i miejcie soie mile popoludnie. Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 23.04.17, 05:26 piekny swit,gdzieniegdzie ciemny stratus ale rozmywajacy sie-bedzie miala Kendo radoche w swego syna grzadkach i rabatkach,mnie te rolne prace nigdy niepociagaly. Slonecznego i Dobrego Dnia Nam Wszystkim Zycze Odpowiedz Link
maria88 Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 23.04.17, 09:25 Poranek z zamglonym niebem. Chyba będzie dalej wietrzne i deszczowo. Ja juz mam problem z zatokami od tych wiatrów. Kicham jak kot od rana. Uf..kiedy sie skonczy ta beznadziejna pogoda. To , syn ma grządki a Kendo je pielegnuje? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 23.04.17, 09:59 Cześć... Kendo pewnie z przyzwyczajenia pielęgnuje swoje niegdyś grządki. Ja też lubię,ale teraz nawet nie mam co marzyć,muszą mi wystarczyć grządki w doniczkach O proszę... nawet trawnik mam Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 23.04.17, 12:22 zgadlas,dziecie jeszcze spalo to go niebudzila i wziela sie za grzadki,u nas naprzemian slonce i snieg z gradem. moze dostalo kendo cieplej herbaty w rabatowej przerwie Odpowiedz Link
maria88 Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 23.04.17, 14:48 Godzinę temu padał snieg a teraz wieje gradem. Kaprysi ten kwiecień okrutnie. Odpowiedz Link
kendo Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 23.04.17, 19:43 witajcie wieczornie, od rana "zakrecona jak sloik jestem" ugotowalam obiad, wzielam do dzieciecia a panciowi zostawilam w talerzu do podgrzania, milo sie w grzadkach grzebalo do pierwszego deszczu, pozniej dziecie wstalo,zjedlismy obiad,odpoczynek i pod "okiem moim" poznawal kwiatki, bo przed tem sie nimi nie iteresowal, deszcz/snieg.wiec czesc zrobilam od jednego sasiada , zostala druga strona od nastepnego to juz innym razem i tam tylko tuja i lisc laurowy z piwoniami miedzy,to juz sama "obskubie",bo nie mozna tego z chwastami pomylic-mam na mysli dziecie..ze nie musi miec instrukcji..bo tak jest zainteresowany "zielenoscia ogrodu",jak pancio.. odpoczelam po powrocie z prasa.. slonce swiec i nie spadla juz ani jedna kropla deszczu,moglm zostac i dalej cos robic... inny dzien tez jest, milego cieplego odpoczynku zycze. Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 24.04.17, 06:57 pochmurny ranek,moze troche popada? natura potrzebuje wody. Milego Dnia Nam Wszystkim Zycze Odpowiedz Link
kendo Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 24.04.17, 09:08 *Xystos malo sniegu bylo, jest sucho, juz podaja raporty,ze poziom wody jest za niski, witajcie poniedzialkowo, fakt,sloneczko lapki wystawia i co rusz chowa, noca padalo i podczas dnia chyba bedzie to samo miejcie sobie udany start na nowy tydzien- Odpowiedz Link
jaga_22 Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 24.04.17, 10:55 Witam... U mnie też słonko w chowanego się bawi,nic nie jest cieplej. Pochowałam kwiatki,bo w nocy miało być na zerze. Deszczu mamy dosyć,pięknie kwitną forsycje. Udanego dnia. Odpowiedz Link
maria88 Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 24.04.17, 14:29 Pogoda w kratkę ale z przewaga zimna. Nie chce sie wychodzić. W domku tez miło więc trzeba przeczekac te kaprysy kwietnia. Aby do maja....juz nie długo dlugi wekend majowy. Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 25.04.17, 05:20 Dzionek zaczyna sie obiecujaco-slonecznie i bezwietrznie,+3*C oby tak dalej. Milego Dnia Nam Zycze ZEN Odpowiedz Link
kendo Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 25.04.17, 09:36 wiatr jednak sie zerwal, oby mocniej nie wialo, witajcie i miejcie udany wtorek, prze demna mase planow do wykonania Odpowiedz Link
jaga_22 Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 25.04.17, 11:13 Witam... Nie widzę od paru dni Pia.Nie wiecie co u niej ,może jest chora? Dziś pierwszy raz byłam bez rękawiczek.Wiatr dalej wieje,ale za oknem jest 17st to nie jest tak źle.Dziś zauważyłam pęczniejący bez. Odpowiedz Link
maria88 Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 25.04.17, 11:28 Podobnie jak u Was. Ciut słonka i ciut cieplej ale z wiatrem. Udanych sprawek i pogody ducha zycze. Odpowiedz Link
maria88 Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 25.04.17, 11:29 PIA dyskutuje na innych forach. Odpowiedz Link
kendo Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 25.04.17, 13:43 *Jaga/Maria witajcie, paczki bzowe tu tez peczniej,bedzie niedlugo ladnie pachniec... Pia,jak sie zmeczy innymi forami odwiedzi nas, myslalam tez o niej wczoraj, miejcie sobie udany dzionek tez niby cieplej,ale po co tak wieje???????????? Odpowiedz Link
maria88 Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 25.04.17, 14:50 Zwariowana pogoda nie wiadomo jak sie ubrać. Z psem tez dylemat czy go odziewac czy już nie. W slonku cieplo a w cieniu chlodno. Miałam póśc do centrum handlowego ale zrezygnowałam i wszystko kupiłam co mi trzeba w poblizu. Zakupy w marketach traktuje jako relaks więc poczekam az sie ociepli,żeby idac spacerkiem dotleniać się. Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 26.04.17, 06:50 piekny sloneczny poranek ale wedlug naszego.synoptyka po objedzie befa opady.i burze. Milego Dnia Nam Wszystkim Zycze Odpowiedz Link
kendo Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 26.04.17, 07:08 *Xystos oby nie, mam plany "terenowe" brzoza stoi cichutko,zadna galazka sie nie rusza.. zaraz chyba podjade i ognisko rospale milego dnia Zalodze Odpowiedz Link
jaga_22 Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 26.04.17, 12:16 Witam.. U mnie się już wypadało od wczoraj.Akurat przestało padać przed wyjściem. Bardzo pochmurno i tylko 7.5st. to zmarzłam trochę w ręce.Dobrze,ze już kończy się kwiecień. Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 27.04.17, 05:54 Dzien zaczol sie pochmurnie i deszczowo ale tersz sloneczko zaczyna sie przedzierac tworzac zsiadle mleczko z chmur. Milego Dnia Nam Wszystkim.Zycze Odpowiedz Link
maria88 Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 27.04.17, 07:20 Witam porannie. Nie sprawdzałam jaka dzisiaj pogoda ma byc. Teraz jest pochmurnie. Wiem że w niedziele ma byc u nas ładnie. Oby sie sprawdziło. Psina jeszcze dosypia więc buszuję w necie. Co bede robic? To zalezy od pogody, jeszcze nie wiem. Udanych planów i sloneczka zyczę. Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 27.04.17, 08:16 w tej chwili +8,6*C mimo ze uparte chmurki co chwile slonko zaslaniaja ja dosypiam budzac sie na piwko i znowu zasypiam. Odpowiedz Link
kendo Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 27.04.17, 10:03 witajcie, ja na odmiane ,"jakas niepozbierana" wstalam o 7 godz.i dopiero czas na kompa znalazlam aby sie przywitac i zaraz do Lusi jade zabrac posciel,co myslam ze uda mi sie to wczoraj.. cos zakupic za "urodzinowo-przedwczesnie koperte" pogoda faktycznie sloneczna, ale widze,ze powiewa co nico.. milego czwartku zycze.. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 27.04.17, 10:40 U mnie mży od wieczora cały czas i tylko 7st.,ale dobrą nowinę mam od poniedziałku będzie u nas coraz cieplej. Udanego zakupu Kendo.Dobrego dnia. Odpowiedz Link
maria88 Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 27.04.17, 12:02 Przy tylu obowiązkach nie rób sobie Kendo wyrzutów, że to czy tamto jeszcze czeka. Jezdzisz na rowerze, prowadzisz samochód , obrabiasz grządki ,udzielasz sie rodzinie jak tylko możesz więc chwilka luzu Ci się nalezy. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 27.04.17, 16:10 Już wróciliśmy po "wychodnem" .Krasnoludkapięknie chatkę odświezyla' .Obiad mielismy od wczoraj , teraz gazeta , kawa , internet i .nicnierobienie ) Czytam Suworowa a gdy zmecze się psychicznie , to uloze pare pasjansów. a jeżeli jeszcze bardziej się zmecze to wlacze telewizor i może cos ciekawego znajde /byle nie seriale!!/ i jednocześnie będę robila kamizele ... PzdrawiamWas serdecznie . Xystosie kochany Przyjacielu , jak myślisz? może ja powinnam zacząć pic piwo i pomoze mi to ... wcześnie wstawac ???? Odpowiedz Link
kendo Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 27.04.17, 20:51 *ALfredziu, oj "moj piwosz " chyba Cie zarazil do podpijania piwka, osobiscie nie lubie,ale w upalne dni ze dwa lyczki i pragnienie mam ugaszone, na lenistow nie narzekam, z jednej opiei na druga jade, *Mario plany zawsze sie nie zgadzaja, "na lapu capu " jutro jade ze znajomymi z innej krainy, akutrat kupili bilet "piecioosobowy na samochod" maja miejsce i zabieraja, LUsia ponagla bym przyjezdzala..ech.. Jagusia tu sonecznie ale chlodem omiata,w rekawiczkach po miescie smigalam miejcie sobie udany wieczorek Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 27.04.17, 21:27 "PozdrawiamWas serdecznie . Xystosie kochany Przyjacielu , jak myślisz? może ja powinnam zacząć pic piwo i pomoze mi to ... wcześnie wstawac ????" niepij piwa Alfredko,Kobietom to nieprzystoi,zaczekaj az osiagniesz odpowiedni wiek-wtedy bedziesz budzic sie wczesniej. Pozdrowka i Dobranoc Odpowiedz Link
alfredka1 Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 27.04.17, 22:07 Piwo piłam raz w zyciu i to podobno baaardzo dobre , Roman z rejsu przywiosl ... i buuuuu( niesmakowalo i już .. Slicznie napisales "odpowiedni wiek" )) dziękuję ..... Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 27.04.17, 22:51 Mialem bardzodobra Tesciowa i juz jej niemam,szkoda i zalosc wielka. Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 28.04.17, 04:34 i nastepna nieprzespana noc,to naturalne w tej chwili spiewaja slowiki i pomniejsze ptacy-oczekuja switu jak dla ornitologa amatora dobrze mieszkam,wielu z moich sasiadow dzieli moje hobby,to mile. czekamy na swit dobrego oile to mozliwe dnia nam zycze Odpowiedz Link
jaga_22 Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 28.04.17, 07:18 Ojej,wielki smutek na początek dnia. Trzymajcie się.Myślałam,że będzie dobrze. Nie wiem co napisać,nie mam czasu na myślenie,muszę wychodzić. Odpowiedz Link
maria88 Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 28.04.17, 10:39 Ta róza która wstawiła Jaga oddaje wspaniale nastrój dzisiejszego dnia. Kochane piękne zapłakane piękne dziewczyny. Mozna to też skwitować "taki jest los i każdy z nas musi przez to przejść". Wiem,że jest Wam b.cięzko i ogromnie współczuję. Nic i nikt Was w tej chwili nie będzie w stanie pocieszyć. Może to zrobic jedynie czas. Całuje Was i przytulam. Kendo zapytaj tel.lekarza jaki lek uspojająjcy możecie wżiąć. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 28.04.17, 12:23 .... współczujemy , sercem i myślami jesteśmy przy Was .... Odpowiedz Link
dorka556 Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 28.04.17, 14:24 Lusiu, Kendo i do mnie dotarła ta smutna wiadomość. Bardzo Wam współczuję. Jak dobrze, że macie nawzajem oparcie i możecie na siebie liczyć. Mocno przytulam i myślami jestem przy Was. Odpowiedz Link
pia.ed Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 28.04.17, 14:59 Lusiu, Kendo, tez bardzo wspolczuje, ale macie chociaz czyste sumienie, ze zrobilyscie wszystko dla Waszej Matki, ktora odeszla ze swiadomoscia, ze ma wspaniale corki, gotowe na najwieksze poswiecenia. . Odpowiedz Link
kendo Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 28.04.17, 15:31 dziekujemy dziwczyny... juz sie zbieram, za niedlugo odjezdzamy... miejcie sobie dobrze i odwiedzajcie na Vistule Odpowiedz Link
jaga_22 Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 28.04.17, 16:00 Trzymajcie się dziewczyny i szczęśliwej drogi Będziemy czekać. Odpowiedz Link
maria88 Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 28.04.17, 19:40 Piękny bukiecik postawiłaś Jago. U mnie przed blokiem tez jest kilka kepęk i kwitną. Nie chcą stać we flakonie jak im zetnie się korzenie. Kiedys kupiłam i szybko padły. Poczytam w necie czy sa jakieś sposoby aby nie wiedły w domu. Odpowiedz Link
maria88 Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 29.04.17, 09:00 Dzisiaj pierwszy dzień kilkudniowego świętowania. 1maja-3maja ale pogoda jest nie najlepsza. Niektórzy biorą urlopy i mają 5 dni wolnego wybierając się do rodziny.Na drogach na pewno wzmozony ruch. Zyczę pogodnych i ciepłych dni. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 29.04.17, 12:23 Przygotowuję się na jutro,bo przyjedzie syn z synową i wnuczkami 3 i 7 lat. Upiekłam pierwszy raz seromak i gotuję rosół do flaczków,ulubione danie syna, a innym muszę coś innego przygotować. Na szczęście już nie pada,ale pogoda okropna. Już nie mogę się doczekać ciepełka. Odpowiedz Link
maria88 Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 29.04.17, 14:19 Własnie seromak. Parę razy zamierzałam zrobic i mi się zmieniało. Jak nie wymaga duzo zachodu i składników to pokieruj na przepis.Fajnie,że masz rodzinkę blisko do spotkań. Jutro ma byc chyba lepiej z pogodą, czego życzę. Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 30.04.17, 05:17 dzisiaj Valborgsmässafton www.sydsvenskan.se/story/valborg-2017 swieto wazniejsze niz National Dagen ale niewazniejsze niz Midsommarafton i Midsommardagen obydwa swieta do dowod ze szwedzi i polacy sasiadami sa,w spozyciu alkoholu przedewszystkiem. Milego Dnia Zycze Odpowiedz Link
maria88 Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 30.04.17, 08:39 Witam. Czy mógłbys po polsku napisac co to za święto? U nie nareszcie sloneczko i bez większego wiatru. Jednak po poludniu ma byc pogoda w kratkę i troche sie ociepli. Zaczyna sie kilkudniowy wekend majowy i na naszym rynku wieczorem grają zespoły Disco Polo może sie wybiorę na chwilę oczywiscie z psinką. Dobrego dnia życzę. Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 30.04.17, 11:03 pl.m.wikipedia.org/wiki/Walkiria_(dramat_muzyczny) to noc Walkiri,mimo ze w kaledarzu na czarno to jest to dzien wolny od pracy i w stò procentach platny. R.Wagner tego niewymyslil tylko w dzwieki ubral starogermanska basn. to bardzo mokre swieto wsrod mlodziezy ktora na ta okazje zaopatruje sie w duze ilosci Alcoläsk (orezada alkoholizowana) a gdy to wypija i w dalszym ciagu niedopici to normalna wòdka tez niepogardza. Dorosli upijaja sie w nastepne wolne od pracy swieto srodka lata Midsommarafton i szybko trzezwieja gdyz nastepnego dnia jest Midsommardagen a ten dzien poswieca sie dzieciom idac z nimi do tivoli lub po prostu na spacer z zabawami dla dzieci, ten dzien to straszny dzien dla ojcòw. Pzdr Odpowiedz Link
maria88 Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 30.04.17, 12:37 To policja ma chyba pełne ręce roboty w takie dni. Nie podoba mi sie takie rozpijanie mlodych. Moje dziecie wypiło zaledwie kilka kieliszków szampana w swoim zyciu. Nie ciagnie go do alkoholu, papierosow, narkotyków. Samo tak uznawało. Nie bylo problemu chociaz od 19go roku zycia jest poza domem. Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 30.04.17, 14:44 to zalezy tylko od mlodego czlowieka ja nigdy niezabranialem mu doroslych napojow a mimo wszystko wychowalem abstynenta ktory nawet niepali ale za to pracoholik a wedlug mnie to niedobrze. Pzdr Odpowiedz Link
maria88 Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 30.04.17, 15:42 Chyba to teraz tak jest,że niektóre dzieci od małego wiedzą co dobre a co nie i stronia od uzywek. Pracoholik to też nie za dobrze. Za mało czasu na zycie osobiste. Odpowiedz Link
maria88 Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 30.04.17, 15:47 Od poludnia zachmurzylo się i teraz pada od czasu do czasu. Jak pogoda do wieczora nie zmieni sie to nie pojdę na planowany wystep, chociaz chciałabym. Moknąć i marznąć szkoda zdrowia. JAGA przyjmuje dzieci i wnuczki. Zajęta. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 30.04.17, 19:20 Już pojechali.U mnie słonko wyszło.Na jutro zapowiadają 13 st. Może już naprawdę pogoda nam się odmieni. Miłego wieczoru. Odpowiedz Link
xystos Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 30.04.17, 20:52 Dzieci i wnuczeta,tyle radosci i pojechali do domu a ty w jutrzejsze swieto masz randke z odkurzaczem. Nocy Dobrej Zycze Odpowiedz Link
alfredka1 Re: KWIECIEN - plecien bo przeplata ... 30.04.17, 22:01 ... a kto na pochód pojdzie ?????????????????????? Odpowiedz Link