greis52 20.06.12, 11:49 kobieta.gazeta.pl/kobieta/1,107880,1942009.html hehe jestem jak Meg Ryan, Robin Wright Penn, Helen Hunt czyli naturalna jak cholerka i to sie zgadza Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kendo Re: Twój styl...? 20.06.12, 12:07 a mi to test odpowiedzial... poniekad sie zgadza.... Romantyczny Marzycielka, która o ubraniu myśli zawsze jak o... kostiumie. Nie śledzisz najnowszych trendów, raczej ubierasz się w stylu epoki, która przemawia do twojej wyobraźni. Zresztą - rzeczy nie są dla ciebie ważne, dopóki nie kojarzą się z wydarzeniami z przeszłości. Za żadne skarby świata nie pozbędziesz się sukienki, w której poszłaś na pierwszą randkę! Grawitujesz pomiędzy wspomnieniami a niespodziankami, które gotuje ci los. Ubierasz się tak, jak ci podpowiadają serce i stan ducha. Jesteś wrażliwa i kobieca, ciuchy podobają ci się tylko wtedy, gdy dobrze się w nich czujesz. Masz ulubione kolory i fasony, którym jesteś wierna i które cię wyróżniają. Można cię porównać do: Winony Ryder, Diane Keaton, Heleny Bohnan Carter prawda jest, ze przywiazuje sie do ciuszkow bardzo, najbardziej lubiane szkoda wyrzucic,wiec przerabiam/dopasowywuje.... zaraz sparwdze osoby wyminione, wiem ktora jest Diane Keaton... Odpowiedz Link
tetika Re: Twój styl...? 20.06.12, 12:10 mi wyszlo ze jestem awangardowa, ale nie jestem pewna do konca czy to sie zgadza, te pytania a raczej odpoiwedzi byly niekoniecznie w moim stylu.tzn wybieralam z tego co jest a nie co naprawde preferuje. Owszem lubie zmieniac zestawy, umarlabym jakbym miala zawsze do TEJ sukienki zakladac TA bluzke i TAKIE dodatki. Ale zeby zaraz zwracac na siebie uwage?? owszem umiem z niczego ladnie wygladac , ale to nie awangarda Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Twój styl...? 20.06.12, 12:15 Tetika,u mnie wyszło to samo ,że awagarda,ale się z tym całkowicie nie zgadzam.Pytania są takie,że nie wiadomo co kliknąć, a jak nie zaznaczyłam,to upomnieli. Odpowiedz Link
greis52 Styl awangardowy... 20.06.12, 12:23 Styl awangardowy STYL AWANGARDOWY Kobieta w stylu awangardowym jest bardzo zmienna, nie trzyma się na tyle długo jakiegoś stylu, aby go uczynić swoim. Najbardziej ceni sobie wolność. Podejmuje decyzje na podstawie własnych przekonań, sama decyduje co jest słuszne, a co nie. Nie boi się eksperymentować i nie liczy się z opinią innych. Fryzurę potrafi zmieniać kilka razy w ciągu tygodnia. Przemalowując włosy na zielono, lub obcinając je na zapałkę. Kieruje się nastrojem chwili przy doborze stroju, robieniu manicure czy makijażu. Często tworzy dziwaczne kombinacje, wprowadzając niechcący nowy trend. Miesza style. Czasem wygląda świetnie, czasem okropnie, albo co najmniej dziwaczne. Nie obchodzi jej, co powiedzą inni - ważne jest, aby być sobą. Kobieta w stylu awangardowym to np. Maryla Rodowicz, Amy Winhouse. Brak rad dla klientki w stylu awangardowym, ponieważ ona nie przyjmuje rad, ma swój styl i swoje pomysły na oryginalny wygląd, niekoniecznie zgodny z aktualnymi trendami. Odpowiedz Link
kendo Re: Styl awangardowy... 20.06.12, 12:57 tez klikalam to co najblizej mi pasowalo pytaniowo, wiec moze jestem zupelnie innym "typem"?.. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Styl awangardowy... 20.06.12, 13:27 A ja sie z tym zgadzam wyszlo mi to samo co Tobie Kendo- i juz- -Lusia- Odpowiedz Link
kendo Re: Styl awangardowy... 20.06.12, 13:40 o jeja? ale fajnie.... niwiem jakie "szmaty zabrac do Ciebie?" deszczowke juz zapakowalam na rower.. Odpowiedz Link
tetika Re: Styl awangardowy... 20.06.12, 14:00 Greiss dlaczego mi w awangardowym pisalo zupelnie inaczej i mialam inne znane osoby? cos musialas inaczej klepnac niz ja Odpowiedz Link
tetika Re: Styl awangardowy...wg moich odpowiedzi 20.06.12, 14:02 Awangardowy Kochasz nowości. Wszystko co powstaje w nowym millenium jest dla ciebie piękne i wartościowe. Wierzysz, że moda powinna szokować, makijaż prowokować, a fryzura często się zmieniać. Lubisz, gdy ludzie zwracają uwagę na twój wygląd. Jesteś spontaniczna, kreatywna i chętnie eksperymentujesz. Szukasz nowych materiałów, fasonów i metalicznych, zdecydowanych kolorów. Gdy wchodzisz do kawiarni, w której umówiłaś się z przyjaciółmi, wszystkie głowy odwracają się w twoją stronę. Uwielbiasz zakupy, a wyszukiwanie modnych ubrań traktujesz jako wyzwanie i... przygodę. Można cię porównać do: Gwen Stefani, L'il Kim, Rachel Leigh Cook Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Styl awangardowy...wg moich odpowiedzi 20.06.12, 14:12 U mnie też tak pisało. Odpowiedz Link
kendo Re:twoj styl 31.08.13, 11:51 juz wspominalismy wczesniej o ciuszkach w sklepach juz powywieszana kolekcja jesienna, spodnie bardzo wazkie,tuniki, bluski z dluzszym tylem,przod w spodnie wlozony, nawet ten sposob mi odpowiada,jezeli bluzka z tych cienszych.... z obuwia? niestety,wszystko na wysokich obcasach, a co maja wlozyc na stopy 60+?? jakos nie zaobserwowalam jeszcze odpowiedniego modelu w "normalnych sklepach" w butkicha sa "laufry" nawet ladne ale cena??????????????,juz nie wiedza ile maja wziasc .... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:twoj styl 31.08.13, 12:28 Kendo, ja kupilam w butiku zimowe buty i chodzilam, i chyba jeszcze dalej bede chodzici jak zima sucha, bardzo dlugo. Odpowiedz Link
kendo Re:twoj styl 31.08.13, 12:57 tez zagladam do butkowo butowych, ale cena musi byc odpowiednia do mojej wyplaty... nie dajmy sie zwariowac, moze na przecenie mozna cos "zalpac"? Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:buty 31.08.13, 13:01 Maja otworzyc nowy butki z butami z Finlandi, wlasnie to w ich butach tak dlugo chodze. Moze na otwarcie obniza promocyjnie cene. Moze pod koniec wrzesnie otworza, trzeba zagladac?. Odpowiedz Link
kendo Re:buty 31.08.13, 13:10 *Lusia to pilnuj otwarcia, beda na 100% promocyjne ceny tak przewaznie jest, wiem,maja dobra kfalifikacje butow.... Odpowiedz Link
slo-onko Re:buty 31.08.13, 20:56 O finskie, chybanie ialam okazji takich widziec. A rzucicie jakas finska marka zeby mogla je hociaz zobaczyc w internecie? Kendus trzeba byc xobrym poszukiwaczem atrakcyjnych cen. Zachorowalam na kolejne czolenka z clarksa,ale ,ze to marka droga no to musialam odpuscic. Moja kolezanka w trymiga znalazla strone sklepu,ktory sprzedawal ten model za niewiarygodnie niska cena. Myslalaysmy,ze 144 to wdolarach.okazalo sie,ze w pln. Wiec wzielam mimo,ze o kolorze fuksji, sa sliczne, jeszcze w nich pochodze w cieple dni wrzesnia , a na wiosne jak znalazl za te cene. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:buty 01.09.13, 08:54 SLO google-"rieker" i wyjdzie Ci duzo propozycji Ja w ubieglym roku kupilysmy sobie z Kendo fajne jesienne buty i ja musialam je oddac, bo cisly mnie dziwnie w kostke, i za to wzielam inne na zime polkozacki na plaskim obcasie ze skory i w srodku prawdziwa owcza skora nr.76262-35 - 259,-zl. w wysylkowym sklepie w Polsce, to polowa ceny jaka ja zaplacilam u siebie. Odpowiedz Link
slo-onko Re:buty 01.09.13, 09:09 Lusiu podtym nr,ktory podLas wyszly bluzeczki. Stron z butMi z internetu jest wiele,problem w tym,zeby natrafic na 100% satysfakcjonujaca cene. Moje fuksjowe kupilam z aligoo.pl pierwszy razbylam na tej stronie i nakos szczesliwie kolezance udalo sie wyszukac te 100% cene. Kupuje tez z evega.pl, eobuwie, allegro.pl . Nie robie stale zakupow w necie,wole przymierzyc,ale jesli znam marke i wiem,ze zapasuje to biore w ciemno oczywiscie w rozsadnej cenie. Odpowiedz Link
slo-onko Re:buty 01.09.13, 09:14 Ostatnim hitem zakupowym w necie jest zalando. Jest to niemiecka firma handlujaca chyba wszystkim co sie da , mam na mysli odziez. W piatek kolezanka dostala sandaly i wczytalysmy sie o zwrotach.okazuje sie,ze jesli buty nie zapasuja, wypelniasz formularz zwrotu,zamawiasz kuriera na koszt firmy wysylkowej i nie tracisz na tym. Rzadko mozna spotkac taka usluge. Odpowiedz Link
kendo Re:buty 01.09.13, 09:34 trzeba miec wielkie szczescie by obecnie cos wygodnego znalesc na stope, niestety kosci sie jakos "rozlazly" i nr.ktory kiedys pasowal zaczyna uwierac, w ubieglym roku kupilam , wlasnie co Lusia wspomina, sa super jak dla mnie, bo producent jakies nr porobil na szczupla/groba/koscista stope(oznaczenia A/B/C) *Sloo super masz,ze mozesz z netu zamowic spawdzony nr. buta, Zeladno tez tu reklamuja duzo, ale ja jakos nie jestem zwolenniczka takich zakupow, kiedy pracowalam ,to tak czesto zamawialam z katalogow... teraz nie musze miec tyle ciuszkow, wiec zadawalam sie tym co w skepach tu "upoluje" Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:buty 01.09.13, 09:43 SLO tu masz kilka propozycji, ale widdze juz wiecej jesienno zimowe kolekcje; www.zalando.pl/rieker/ obuwie zdrowotne "rieker" www.obuwie-zdrowotne.pl/index.php?p=produktyproducent=6 www.alebuty.com.pl/pl/producer/Rieker/54 www.cozabuty.pl/firm-pol-1283348295-Rieker.html i z tych linkow mozesz dalej szukac. Odpowiedz Link
kendo propozycje jesienne 02.09.13, 09:51 www.expressen.se/mode/skinnstovlar--rutiga-skjortor--nyckelplagg/ pod zdjeciem klika w strzalke.... takie propozycje na jesien nam proponuja, duzo kraty w bluzkach-koszulach i okryciach wierzchnich, buty-kozaki wysokie skorzane wszystko OK, ale nie buty, OK,moga byc skorzane,ale nie wszystkim pasuje ta wysokosc cholewki i nie kazdemu skora pasuje do portwela... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: propozycje jesienne 02.09.13, 10:07 Faktycznie buty tylko dla mlodych o zdrowych kregoslupach, mam jedna koszule flenelowa w krate, zrobila sie troche przykrotka, musze ja czyms przedluzyc. Odpowiedz Link
kendo Re: propozycje jesienne 02.09.13, 10:12 mozna cos z cienkiej wloczki dodziergac na przedluzenie, tez posiadam krate w bluzkach w zakiecie jesiennym nawet biale futerko mam,, ale bede modniacha tej jesieni-zimy cos ciekawego na glowe musze udziergac tylko...., jakos jeszcze nie pokazuja.... Odpowiedz Link
slo-onko Re: propozycje jesienne 03.09.13, 07:38 niektóre fatałaszki nawet i ladne,ale dlaczego te modelki tak ...strasznie wygladaja? Odpowiedz Link
kendo Re: propozycje jesienne 03.09.13, 10:31 niemam pojecia Sloo, wczoraj przeszlysmy z Lusia po H&M jakos nic nas nie zainspirowalo do kupna, okazja jest bo Lusia ma kupony na 20% obnizki.... czesc ciuszkow mam podobnych a cos takiego lajjjjjjjjj-wajjjjjjjjjjjjjj nie wpadlo w oko.... czeakmy dalej..... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: propozycje jesienne 03.09.13, 10:37 Kendo, H&M to maja dostawe chyba 2x w tygodniu, bede zagladala, a kupony wazne do 8,wrzesnia, moze cos nam wpadnie w oko? Odpowiedz Link
kendo Re: propozycje jesienne 03.09.13, 10:52 o jeja,czas krotki, ale moze cos w sobote sie wybierze?? moze jakas marynareczka?? Odpowiedz Link
slo-onko Re: Twój styl...? 05.09.13, 09:57 takie czolenka do mnie doszly,akuratnie na taka pogode jak dziś,sloneczna,lecz lekko chlodna. fason kojarzy mi się z Miszki Miką,ale najważniejsze,ze wygodne,szerokie noski,stabilny obcas i o to chodzilo! Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Twój styl...? 05.09.13, 10:02 SLO b.b.b.ladne, chyba bedziesz ich do pracy ubierac, juz Cie widze i spodnica "olowkowa" Ja to juz jestem "tanta"(starsza pani) dlugo bym na tych obcasach z kregoslupem nie wytrzymala. Odpowiedz Link
kendo Re: Twój styl...? 05.09.13, 10:04 *Sloo no super bucik nawet i kolor mam bare bluzeczek w tym kolorze tez... tez o takich marze, ale jak dla mnie to nieco nizszy obcas niestety,krzyz juz "odmawia wyzszosci" Odpowiedz Link
slo-onko Re: Twój styl...? 05.09.13, 10:33 dziewczynki, a jakze, ubrałam je. fakt obcas wysoki, ale dość klockowaty wiec inaczej się stapa niż w szpilce. dlatego tez ich sobie nie odmowilam ze względu na fason i na kolor, tymbardziej, ze spasowaly się z bluzka i sweterkiem o tym kolorze. poza tym jezdze autem, prace mam siedzaca toteż ta wysokość mi nie dokuczy. ja nawet nie na kregoslup, a na stopy powinnam wciąż na niskim, ale od czasu do czasu takich sobie nie odmowie. Lusia, ten fason o którym mówisz....bardzo lubie i zazwyczaj na codzien go zastosowuje, zmieniam tylko kolory. taka klasyka z wyraźnym akcentem. Odpowiedz Link
kendo Re: Twój styl...?-spodniczka 01.06.15, 06:58 wiem,ze Slomka je czesto ma na sobie,bo je lubie, tego lata ma byc taki hit spodniczkowy www.expressen.se/mode/kjolen-som-klar-alla-i-sommar---se-den-har/ ta w kwiaty nawet niezla, mam bialo czarna i ekru kolor, ale chyba oby dwie juz sa za ciasne,jeszcze nie przymierzalam, 4 pary spodni,juz odlozone bo jakos sie skurczyly po sezonie letnim Odpowiedz Link
slo-miana Re: Twój styl...?-spodniczka 01.06.15, 14:07 dla mnie hit spodniczkowy i sukienkowy Kendus trwa caly rok. akurat te ze zdjęć to jakby nie mój fason,ale ladne,ladne. ostatnio zakochałam się w wąskich rurkowych spodniach i często w nich smigam, tunika, bluza,latwo i praktycznie. u nas tego lata bardzo pastelowo , kolorowo i kwieciście. nawet buty sa w kwiaty i torebki. bardzo mi się taki wesoły styl podoba. taki miks kolorow wzbudza pozytywne emocje i dobry humor. procz tego modne sa warkocze,szkoda,ze nie mogę sobie zapleść,ale pleść głupoty za to mogę do woli Odpowiedz Link
kendo Re: Twój styl...?-spodniczka 01.06.15, 17:23 *Sloomko ech tam,juz nie pleciesz glupot, ale dla Cory ,ktora jeszcze przy Was mieszka to mozesz chyba dobierane zaplaes na okolo glowy lub asymetrycznie,tak tu sie niektore zaplataja co umieja... tez najlepiej czuje sie w spodniach,obojetnie jakich,i tunika/bluzka musze dokupic bo 4 pary sa za ciasne..ech...a tak je lubialam w kwiaty zostawilam dawno temu u mamy taka marynarko-zakiet,teraz wyjme z szafy i modna bede..nie bede inwestowac w spodnie w kwiaty czy marynarki,to sesonowa krotka moda,a ceny zabojczo drogie..to co mam jeszcze pasuje... Odpowiedz Link
wiolettadabrowska1991 Re: Twój styl...? 22.02.18, 10:30 Ja jestem wielką fanką tanich ubrań. Ostatnio na hurtowni sosimply.pl/odziez-damska/spodnie udało mi się złapać fajne spodnie idealnie pasujące do wiosny. Odpowiedz Link