Dodaj do ulubionych

*SIERPIEN*

01.08.12, 08:49
Witam w piekny sierpniowy poranek smile
Obserwuj wątek
    • kendo Re: *SIERPIEN* 01.08.12, 09:02
      https://i49.tinypic.com/rhtz46.jpg

miesiac sierpa /kosy/kombajna
      slonko juz slabiej grzac bedzie....

Witam Zaloge
      zyczac udanego dnia

PS;..*Teti
      a nie miala na skladzie sierpniowego zdjcia by dolaczyc do otwarcia watku????????????
      • dorka556 Re: *SIERPIEN* 01.08.12, 09:23
        Ta fotka z zżętym zbożem jakoś smutno mnie nastraja.To już koniec lata.
        A potem długa, długa zima i tak daleko do wiosny...
        • kendo Re: *SIERPIEN* 01.08.12, 09:32
          *Dorus,
          i nie mozemy zatrzymac lata...
          ucieka od nas pozostawiajac tylko wspomnienie swego istnienia...
          w niedziele poczulam zapach koperku z ogrodka,
          a to sygnal juz do konca lata tutaj....
          i bedziem jesienia sie upajac albo ja ganic....

miej sobie milo w ogrodzie....
          • slo-onko Re: *SIERPIEN* 01.08.12, 09:56
            Witajcie Vistulanki.
            Obrazek, ktory zamiescila Kendo jest obrazkiem z mojego dziecinstwa. dzisiaj takie powiazane snopki to rzadkosc. mozna je ogladac na zdjeciac,albo jedynie wspominac lata spedzane podczas żniw i dziadkow na wsi. wtedy to bylo atrakcja biegac po lace i grabic scieta trawe,albo co lepiej kiedy dziadek pozwolil wziac kose do reki,ale to byla frajda.
            • kendo Re: *SIERPIEN* 01.08.12, 10:06
              *Slo,
              wlasnie z sentymetow znalazlam kiedys takie zdjecia i zatrzymalam,
              bo przeciez lato kazdemu inaczej sie kojazy,
              mi
              kojaza sie z wakacjami u babci,
              ktora Tata znalazl po wojennych poszukiwaniach,
              pamietam bardzo gorace lato wtedy bylo,
              zniwa,gdzie sasiad sasiadowi w tamtych stronach pomagal wiazac snopki...

witaj i miej sobie udany dzien.
            • lusia_janusia Re: *SIERPIEN* 01.08.12, 10:11
              Opozniona WITAM WSZYSTKICH

*Jak po lipcowym goracy sierpien sie ochlada, to pozniej
              zima twarda z wielkim sniegiem chadza.*

Nazwa sierpnia pochodzi od sierpa, narzedzia uzywanego w
              zniwach do scinania zboza.
              Miesiac zbierania planow z pol zwozone jest zboze, z drzew i
              krzewow zrywane sa owoce i warzywa.

To prawda SLO-NKO, ja tez pamietam te widoki zniw, nawet
              jednego razu mialam obdrapane cale stopy do krwi, jak biegalam
              po sciernisku.
              A nawet pare zazy pomagalam przy zniwach, wiazalam wlasnie
              snopki, to z kolei mialam obdrapane rece po pachy.
              Probowalam oczywiscie tez z kosa, ale mi nie wychodzilo, po prostu
              sie jej balam, -tej ostrosci-
              -Lusia-
              • slo-onko Re: *SIERPIEN* 01.08.12, 10:19
                Lusiu,
                ja tez pomagalam w tych polnych czynnosciach przy zniwach. oczywiscie robilam to tak jak potrafilam na swoje dzieciece lata. oczywiscie nie wychodzila mi ta praca zbyt dobrze, dziadek musial za mna poprawiac,a ja zastanawialam sie co jest nie tak ?przeciez staralam sie swoimi malymi raczkami robic to bardzo dokladnie.
                • tetika Re: *SIERPIEN* 01.08.12, 10:21
                  Juz Kendo nadrabiam zaleglosci, nie pomyslalam smile
                  https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/id/eh/jxau/W0Bcd2ioJJKIgtGRbX.jpg
                  • lusia_janusia Re: *SIERPIEN* 01.08.12, 10:50
                    TETIKO
                    Gdzies takiego przystojniaka znalazla, bardzo
                    mi sie podoba.
                    -Lusia-
                    • lusia_janusia Re: *SIERPIEN* 01.08.12, 10:53
                      SLO-NKO
                      A wracajac do pomocy w zniwach, to juz bylam
                      dorosla, w Krakowskim, a po skonczonej pracy
                      bylismy zaproszeni na domowy upieczony chleb, i pamietam
                      jak on mi wtedy smakowal, chrupiaca skorka i maslo, bialy
                      ser ze smietana i szczypiorem, az mi bylo glupio bo tak jadlam
                      ale nie tylko ja.
                      -Lusia-
                      • kendo Re: *SIERPIEN* 01.08.12, 10:59
                        *Teti
                        i widzisz jaki sliczny bocius jesienny sie znalazl?
                        zamieszcze go pozniej w czolowce za pare dni,
                        chyba nie bedziesz miec nic przeciwko?,

wracajac do sierpniowych wspomniem
                        to pamietam Lusia te scierniska,
                        kiedy bawilysmy sie na nich,
                        a zanim gospodaz skosil to w podchody bawilysmy sie w wysokich klosach,
                        teraz jakos niskie wszystko rosnie...
                      • jaga_22 Re: *SIERPIEN* 01.08.12, 11:02
                        Widzę,że tęsknicie za jesienią?big_grin
                        Ja nie ,mam czas,a dziś slonko praży i jest 31st.
                        jak miałam 15 lat to pomagałam przy żniwach u cioci,wiązałam snopki,
                        a poźniej ręce były podrapane.
                        Lubiłam tez biegać po rżysku boso,na ile wytrzymam,bo bardzo kłuło.wink
                        • slo-onko Re: *SIERPIEN* 01.08.12, 13:15
                          Jago, ja jak pomysle sobie o jesieni to chce mi sie plakac !!!!
                          dlaczego lato jest takie krotkie?????? ledwie 2 miesiace ciepla,a reszta roku to jesien,zima, jesien, ciut wiosny.
                          • kendo Re: *SIERPIEN* 01.08.12, 13:25
                            *Jagus,
                            choc lubie bardzo jesien ta sloneczna,
                            nie tesknie za nia,przyjdzie kiedy przyjdzie,
                            choc tu juz takie powietrze sie odczuwa zwlaszcza wieczorem,
                            a wspomnajac scierniska to nalezy do srodka lata
                            pamietam z dziecicnstwa,jak miesiac sierpien byl upalny,
                            nieto co tu teraz niecale 17 stopnia...
                            na tych scierniskach teraz bloki mieszkalne pobudawane i wille jak na manhatanie...
                            • jaga_22 Re: *SIERPIEN* 01.08.12, 13:37
                              Coraz trudniej mi znosić chłód,jeszcze jak śnieg spadnie to cieszy oczy,ale też na krótko.
                              Po lecie powinna być jesień ciepła i kolorowa,a czy przypadkiem nie była taka ubiegłoroczna?
                              może i teraz będzie ładnie? Dziewczyny,ale jeszcze nie mamy tak źle,
                              bo pogoda nasza płata nam różne niespodzianki i można mieć nadzieję.wink
                              • slo-onko Re: *SIERPIEN* 01.08.12, 13:41
                                pocieszajace Jago,niech tak bedzie.
                                tylko co to za lipiec w czasie ktorego wieczory byly tak chlodne,zeby wkladac sweter???
                              • kendo Re: *SIERPIEN* 01.08.12, 14:07
                                *Jaguniu,
                                oczywiscie mam caly czas nadzieje,
                                ze slonko ,jak najdluzej bedzie swiecic nad ma glowa..
                                nie musi juz ogrzewac,byle tylko swiecilo wesolo teraz/jezienia i zima przy mrozie....
                                widzsz nawet o zime juz zachaczylam,co znaczy ze jeszcze za nia nie tesknie,
                                tylko podsumowuje "caloksztal swiecenia slonca"..hi..hi..

milusinskiego dnia,
                                ide do drutow,
                                pozniej obiad,-dzis zupina miesna-typ gulaszowa...
                                druty ponownie
                                na rosprostowanie zasiedzialego ciala moze rower,lub pilka z Bobbym na trawie..
                                • henryk245 01-SIERPIEN-2012 godzina W 17:00 01.08.12, 15:01
                                  poswiecmy powstancom minute pamieci
                                  • kendo Re: 01-SIERPIEN-2012 godzina W 17:00 01.08.12, 15:18
                                    OK,
                                    bede im poswiecac...
                                    • tetika Re: 01-SIERPIEN-2012 godzina W 17:00 01.08.12, 15:23
                                      slonko widze ze mamy wiele wspolnego w materii lata smile
                                      tez uwazam ze dwa miesiace to za krotko sad a potem to juz tylko zima i zima smile

Lusienko bociek sam wszedl w rece

Kendo oczywiscie , wklejaj smile

Ja nie bardzo mam co narzekac na tegoroczne lato , ale juz pomalutku zaczynam dostrzegac zblizajacy sie koniec lata. szkoda sad
                                      Nawet nie bardzo moglam w tym roku pobiegac boso po trawie sad
                                  • lusia_janusia Re: 01-SIERPIEN-2012 godzina W 17:00 01.08.12, 15:24
                                    To zdaje sie,ze bylo 68 lat temu, zginelo 200 tys.
                                    Polskich ludzi- powstancow, cywilow lacznie dzieci.
                                    Powstanie na Starym Miescie w Warszawie.

Hold ich pamieci.....

I dzisiaj Madona ma spiewac w Warszawie.
                                    Bylo duzo wypowiedzi kontrowersyjnych co do jej konceartu.
                                    -Lusia-
                                    • henryk245 Re:*************** 01.08.12, 16:05
                                      Madonna? chyba z Piekla rodem
                                      nieskromna ta pani,nieskromna ...
                                      • lusia_janusia Re:*************** 01.08.12, 16:16
                                        HENRYK
                                        I wlasnie swoim zachowaniem zwrocila na siebie uwage,
                                        i moze umie troche spiewac tez, ja nie jestem jej wielbicielka.
                                        Adoptowala chyba 2 dzieci i swoich ma dwoje. jedno ze swoim choreografem,
                                        a drugie z Angielskim rezyserem, z ktorym notabene sie rozwiodla.
                                        -Lusia-
                                        • jaga_22 Re:*************** 01.08.12, 19:44
                                          A niech sobie śpiewa,przynajmniej stadion trochę grosza zarobi.
                                          Jak zawyły syreny, to się zamyśliłam nad poległymi.
                                          • tetika Re:*************** 01.08.12, 20:01
                                            siedzialam w tym czasie w przychodni, byly ze mna dwie mlode kobiety ( tak na oko 22/23 lata)
                                            zupelnie nie mialy pojecia o co chodzi jak syrena zawyla.
                                            Pokolenie rownolatkow mojego syna juz ma gdzies wojne i tamte odlegle sprawy. zyja dniem dzisiejszym i nie chca juz miedrolic w kolko o zydach i bestialstwie. wiedza, szanuja , ale nie pamietaja i chyba dobrze ze rosnie pokolenie bez obciazen.
                                            • slo-onko Re:*************** 01.08.12, 20:08
                                              nowe pokolenie ma zupelnie inne podejscie do zycia, do pracy, do obowiazkow, do historii.
                                              czasmi trudno ich do czegos przekonac, do czegos co jest sluszne, oni zupelnie inaczaja postrzegaja swiat. poza tym sa odwazniejsi i mniej potulni, mniej ulegli, moze to lepiej kiedy mlody chce ulozyc sobie zycie zawodowe wg wlasnych mysli, a nie z narzucania przez innych.
                                              • lusia_janusia Re:*************** 01.08.12, 20:30
                                                To prawda w szkole nas przepoili historia II wojny
                                                swiatowej do szpiku kosci, tzn, mowie ze swojego punktu
                                                widzenia i moich rowiesnikow, Byl okres w szykole
                                                podstawowej, ze zaczytywalam sie ksiazkami z tego
                                                okresu wiecej niz trzeba bylo, i teraz gdy slysze, to sie
                                                kurcze w sobie.
                                                Nie ujmuje rocznicom swietowania, trzeba zachowac w pamieci
                                                i pamietac jak bylo, a kazdy przeciez ma swoje zdanie na ten
                                                temat.
                                                -Lusia-
                                                • slo-onko Re:*************** 01.08.12, 20:44
                                                  Lusiu, lagodnie ujelas "przepoili", bo ja to uwazam,ze nam obrzydzili nauke jesli chodzilo o historyczne fakty. zbyt obszerny material,ktorego nijak spamietac sie nie dalo. zeby jeszcze miec glowe i lubic historie to owszem,ale malo ludzi znam,ktorzy z pasjami "łykali" fakty, no chyba,ze z zamilowania sa historykami lub ksztalcili sie w jej kierunku. ale łeb nie od parady trzeba miec zeby spamietac wszytskie najazdy,zajazdy, nie mowiac o datach nie tylko narodowych.
                                                  mnie zachwyca historia,ale wybrane epoki, starozytnosci i sredniowiecza,ale nie do przesady zebym zaraz pamietala kiedy i ktory Henryk rzadzil krajem.
                                                  • lusia_janusia Re:*************** 01.08.12, 21:01
                                                    SLO-NKO
                                                    to prawda, jak chce sie cos dowiedziec czy sobie przypomniec,
                                                    to teraz nie ma problemu z dostepem wiadomosci,
                                                    -Lusia-
                                                  • kendo Re:*************** 02.08.12, 09:15
                                                    dodam do dyskusj,
                                                    aspekt,
                                                    ze historia ,ktora nas uczyli
                                                    zawierala mase dat,moim zdaniem niepotrzebnych do zapamietania,
                                                    po co komu byla data urodzeniowa wszystkich osob ??,
                                                    wystarczylo ze dzieje toczyly sie w tej dacie i dzialal ten dzialacz....
                                                    za malo bylo histori swiatowej...
                                                  • kendo Re:Witam sierpniowo 02.08.12, 09:20
                                                    https://i45.tinypic.com/4zvz3p.jpg
                                                    wczoraj za miedza chlop skosil rzepak....
                                                    oby teraz zaoral szybko,
                                                    bo kombajn wyrzucal juz sieczke,ktora bedzie kurzyc jak zacznie wiac...

u mnie juz zniwa sie zaczely,
                                                    musze sie przejechac i gdzies poszukac jeczmienia i zebrac dla ptaszkow na zime...

milego dnia
                                                    dzis mamy miec +20 sopnia,
                                                    ale jakos chlodnawo jeszcze.
                                                  • slo-onko Re:Witam sierpniowo 02.08.12, 09:23
                                                    oh to prawie jakbys mieszkala na wsi ? fajny widok,az CI zadzroszcze. co prawda mam za oknem dzialki na ktorych jest zielono i pieknie, niewielkie poletko obok za plotem na ktorym jest sad z owocowymi drzewami, ulami i inspekty w ktorych rosna pomidory,ktore potem z kolei kupuje od rolnika i zajadam z cebulka w smietanie.
                                                  • jaga_22 Re:Witam sierpniowo 02.08.12, 09:38
                                                    Witajcie...Slonko narobiłaś mi apetytu na pomidory z cebulką w śmietanie.Dawno już zapomniałam ,a kiedyś w domu tak robiła mama,jeszcze trochę pieprzyła.
                                                    Z rana było przyjemnie, dziś 30st.
                                                  • slo-onko Re:*************** 02.08.12, 09:20
                                                    Witam w pierwszy czwartek sierpninowy.
                                                  • kendo Re:*************** 02.08.12, 09:41
                                                    witajcie Dziewczyny...

*Slo,
                                                    tez ze smietana dawno pomidora jadlam
                                                    preteks by na rower wskoczyc i do sklepu po pomidora sie udac....

miejcie sobie udany dzien,
                                                    goraca tu dzis nie bedzie zachmurza sie co rusz....
                                                  • lusia_janusia Re:*************** 02.08.12, 10:15
                                                    Witajcie WSZYSCY
                                                    to ja tez dolanczam do calej ferajny, juz po spacerze
                                                    z "Maluszkiem", bylismy w parku, chlodny wiaterek.
                                                    Dzisiaj mam zapewniony spacer przec caly dzien do 21,oo,
                                                    maly idzie do domu.
                                                    -Lusia-
                                                  • greis52 Re:*************** 03.08.12, 08:54
                                                    witam! bo wielkiej ulewie porządki musze robić
                                                    z kwiatów na balkonie zostały kikuty
                                                    a okna opaciane po same uszysmile
                                                    milego dnia!
                                                  • lusia_janusia Re:*************** 03.08.12, 08:57
                                                    Witan WSZYSTKICH
                                                    wyspanych i niewyspanych ,
                                                    obecnych i nieobecnych,
                                                    czytajacych i podgladajacych,
                                                    myslacych o nas i zapomnianych?????

miejcie sobie dobrze, temp,22,stopnie, slonce sie wstydzi
                                                    i chowa za chmury.-
                                                    -Lusia-
                                                  • tetika Re:*************** 03.08.12, 09:21
                                                    witam porannie i upalnie, zapowiada sie kolejny bardzo goracy dzien.Az sie boje kiedy ta cudna pogoda sie skonczy i znow trzeba bedzie sie cieplo ubierac sad
                                                    Narazie mysle jak sobie ciekawie dzisiejszy dzien zorganizowac smile
                                                  • kendo Re:*************** 03.08.12, 09:27
                                                    tez witam Zaloge,

no tu Greis ledwo co pokropilo tylko,
                                                    a powinno tak lunac ,bo trawe skosilismy,by podlalo

*Lusia tu zaledwie +18 stopni,
                                                    mi zimno....

*Teti to na sloneczko sie wybierz gdzies do parku na trawke/laweczke z ksiazka...

milego dnia choc wiesci ze swiata nie wesole...
                                                  • slo-onko piatek 03.08.12, 10:20
                                                    Witam wszytskich zyczac milego piatku.
                                                    Tetika wspomniala o mijajacyh cieplych dniach,a ja zauwazylam u siebie cos czego nie bylo innego lata. Kazdego roku latem staram sie najesc truskawek do woli, nasycic sie smacznymi mlodymi ziemniakami,a tymczasem zawiodlam sie na truskawkach. raz cena, dwa smakiem. ziemniaki jakos chyba przechodza mi kolo nosa i jakos wogole nie umiem zorganizowac sie tego lata. na dokaldke urlop krotki, tylko cztery dni,co to za urlop???? lato jak nie lato,chlodne,smutne,krotkie ....
                                                  • kendo Re: piatek 03.08.12, 10:27
                                                    *Slo,
                                                    dolanczam do swierdzenia o lecie,
                                                    podobnie odczuwam tegoroczne,
                                                    niemniej truskawki dozowalam oszczednie choc chcialbym wiecej....
                                                    mlode kartofelki pojadlam z koperkiem obsmazane....
                                                    jedynie ciepelka to mi bardzo brak...wykorzystuje kazdy promyczek sloneczny rowerkujac lub w ogrodzie siedzac....

miejmy nadzieje Slo,
                                                    ze jeszcze koncowka lata nas rospiesci...
                                                  • slo-onko Re: piatek 03.08.12, 10:30
                                                    mysle,ze sierpien minie taks zybko,ze sie nawet nie obejrzymy. a wrzesien jak wrzesien czasem potrafi byc sloneczny,ale to juz nie jest letnie miesiac teoretycznie tak,ale praktycznie nie,bo nawet poakpac sie nie mozna. ja w tym roku nie bylam ani nad morzem,ani nad jeziorem.
                                                  • kendo Re: piatek 03.08.12, 10:40
                                                    *Slo,
                                                    podobnie ja jakos nie dotarlam nad morze by na piachu legnac,
                                                    w ogrodzie koczowalam....
                                                    sierpien bywa tu wzgledny choc chlody wieczorami...ale o bikini juz sie zapomina....
                                                    lubie w ogrodzie z drutami odlosnieta od wiatru usias i slucha ptakow a czasmi patrzec na ich odwiedziny na trawniku....
                                                    wrzesien to czas porzadkow w moim ogrodzie
                                                    czasem i ognisko odpale....

miej sobie udany dzionek przed weekendem
                                                  • slo-onko Re: piatek 03.08.12, 10:51
                                                    no wlasnie nad sliczny piasek nad morzem, juz nawet nie pamietam kiedy nad nim bylam,pewnie jakeis kilka lat wstecz. przeraza mnie natlok wczasowiczow i zimna woda w morzu,ktora powoduje ogolny czestoskorcz.
                                                  • jaga_22 Re: piatek 03.08.12, 10:37
                                                    Slo,a gdzie Ty mieszkasz,że brak ci ciepła,bo u mnie bardzo gorąco.
                                                    Było trochę chłodu,ale czerwiec był piękny no i teraz słonka nie brakuje.
                                                    Truskawek też mało pojadłam.Kilka razy były bardzo smaczne,ale jak smak
                                                    się pogorszył,to teraz jem wiśnie.Maliny są piękne i smaczne,ale jak wypłuczę,
                                                    to tracą na smaku.Miałam dziś iść na bazarek,bo się dowiedziałam,
                                                    że po latach znowu otwarty,ale za duże słońce.Miłego i udanego Wam piątku.smilesmile
                                                  • kendo Re: piatek 03.08.12, 10:43
                                                    o i Jaga sie juz przywitala
                                                    tak Mialyscie w tym roku piekne lato
                                                    nie to co ja tutaj....
                                                    ale i tak zdazylo mnie slonko co nieco opalic i nalapalm jego promyczkow...

miej sobie udany dzien i jutro z Wnusia...
                                                  • slo-onko Re: piatek 03.08.12, 10:47
                                                    oooo gadam na lato,a przeciez tez przypieklam sie az dwa razy, albo tylko dwa razy. oczywiscie nie lezalam plackiem,ale tak przy oakzji leniuchowania na trawie udalo sie zmienic lekko koloryt bez szkody dla skory.
                                                    a na koniec lata kupilam sobie nowy stroj plazowy i wlasciwie nie wiem czy byl tego sens.
                                                  • kendo Re: piatek 03.08.12, 11:09
                                                    o,stroj kapielowy czy "opalacz" zakupilam ze dwa lata temu,
                                                    nad morzem mialam go przez jeden rok,
                                                    a teraz doslownie dwa razy na w ogrodzie...
                                                    myle juz to juz ostani taki moj zakup byl....
                                                    ewentualnie kapielowy z basenu bede uzywac..calosciowy z bokser nogaweczkami....
                                                    zimne wiaterki sprawiaja,ze zaraz odczuwam zimno w okolicy korzonklow--ech staros nie radosc..
                                                  • slo-onko Re: piatek 03.08.12, 10:44
                                                    Jago na zachodzie.
                                                    Troche ciepla bylo,ale malo w porwnaniu do zeszlych letnich okresow. Tak naprawde nie bylo upalow,zeby poczuc prawdzziwy letni upal. Wieczory chlodne, i tzreba bylow kladac polar, no co to za letnie wieczory w lipcu,???? nie pamietam takich jak tegoroczne.
                                                    mam nadzieje,ze w przyszlym tyg.podczas mojego pobytu w gorach bedzie pogoda taka ,by moc pochodzic spokojnie po szlakach,a nie tak jak dzis, wilgoc chyba 100 % !!
                                                  • greis52 sobota... 04.08.12, 07:55
                                                    sobota troche mglista, ale dzien zapowiada sie akuratny
                                                    bez 30 na skalismile
                                                    i niech Wam minie w spokoju i radości!
                                                  • tetika Re: sobota... 04.08.12, 09:20
                                                    witam witam
                                                    a Vistulanki to widzialy zesmy sa na trzecim miejscu w rankingu aktywnosci for?
                                                    no gratulacje smile
                                                  • dorka556 Re: piatek 04.08.12, 09:26
                                                    slo-onko napisała:

mam nadzieje,ze w przyszlym tyg.podczas mojego pobytu w gorach bedzie pogoda ta
                                                    > ka ,by moc pochodzic spokojnie po szlakach,a nie tak jak dzis, wilgoc chyba 10

Slo, zdradź po jakich górach zamierzasz chodzić?
                                                  • kendo Re: sobota 04.08.12, 10:18
                                                    *Teti...
                                                    oj,nie popatrzalam,

ciesze sie z tego miejsca..
                                                    to dzieki Wam moje Forumki,znalazlysmy sie na szczytnym miejscu...

Witam Zaloge weekendowo
                                                    zyczac milego odpoczynku

*Dorus,
                                                    podpowiem,
                                                    moze Slo nie bedzie miec mi za zle.
                                                    to sa gory na dolnym slasku....
                                                  • lusia_janusia Re: piatek 04.08.12, 10:20
                                                    Witam pieknie w pas sie klaniam
                                                    i o jesieni zapowiadam.

Gesi kluczem sie zerwaly,
                                                    i geganiem oznajmialy.!!!

I niestety jak juz widac i slychac geganie gesi to u
                                                    nas jesien, oby sloneczna i sucha.

Zycze przyjemnego wykendu dla wszystkich.
                                                    -Lusia-
                                                  • kendo Re:sobota 04.08.12, 10:47
                                                    *Lusia
                                                    no slicznie z gaskami nas powitalas....
                                                    siedze jeszcze i dumam co mam robic,
                                                    ale zaraz zamykam obejscia i do pracki znowu czas....
                                                    moze przyrowerkuje do Ciebie??
                                                  • lusia_janusia Re:sobota 04.08.12, 10:49
                                                    No mozesz jak Ci sily starczy, mam "Maluszka" do 20,30
                                                    -Lusia-
                                                  • dorka556 Re:sobota 04.08.12, 11:37
                                                    Slo, szkoda, że to nie Tatry.
                                                    Kendo, dzięki.

Sobotę mamy piękną, po wczorajszej zlewie nie ma śladu, wszystko spłynęło na dół.
                                                    Wybieram się na rydze.
                                                  • jaga_22 Re:sobota 04.08.12, 11:42
                                                    Witam i już zmykam,bo goście jadą.Pozdrawiam i miłej soboty życzę,oraz gratulacje
                                                    za dobre miejsce .smilesmile
                                                  • kendo Re:sobota 04.08.12, 11:50
                                                    o,Jaga bedzie przeszczesliwa z Wnusia sie pobawi..
                                                    milego dnia Jagus z gosciami

*Dorcia
                                                    zazdraszczam Cie tych grzybkow,
                                                    tu mialam miejsca z nimi i wlasciciel lasu strasznie go zniszczyl przez wycinke,
                                                    ani jednego grzybka teraz...
                                                    obfitego zbioru i smacznego degustowania Dorus.
                                                  • lusia_janusia Re:sobota 04.08.12, 14:01
                                                    Tez bym sobie jakiegos sosiku z grzybkami
                                                    do ziemniaczkow z Polskich schabowym , chyba
                                                    teraz zjadla???
                                                    -Lusia-
                                                  • kendo Re:sobota 04.08.12, 14:07
                                                    e tam z kartoflami,
                                                    ja bym kasze gryczana z grzybami i jakas "skwarka" zjada...."
                                                  • jaga_22 Re:sobota 04.08.12, 14:24
                                                    Ja tylko na chwilunię bo mała śpi apropo kartofli.Wiesz Kenduś,że wyczuwam
                                                    w pojemniku? a przecież nie kwitły? widać nie muszą.wink
                                                  • kendo Re:sobota 04.08.12, 14:38
                                                    tak,tak,Jagus
                                                    teraz jakos te"nowoczesne kartofle nie kwita"
                                                    zaraz tez musze swoje podejzec,
                                                    ale sie prysznicowalam,
                                                    wiec chwilke jeszcze posiedze,zanim wyszlam...

usciskaj Swoja Perelke"..wiesz kogo?..
                                                    milo spedzaj dzien z dziecmi
                                                  • slo-onko Re:sobota 04.08.12, 18:20
                                                    witam w sierpniowa sobote.
                                                    przeszla u nas kolejna burza,a po kazdej burzy wielkie kałuże wody. spacerkowalam z pieskiem i uwazalam na przejezdzajace auta. niektorymi z nich kerowalo stado baranow,ale niektorzy to przyzwoici kierowcy.
                                                    milego wieczoru
                                                  • jaga_22 Re:sobota 04.08.12, 18:59
                                                    Slonko,ważne,że deszcz padał,u mnie niesamowita duchota
                                                    Kendo wszyscy dostaliśmy małpiego rozumu przez Martynkę.
                                                    Bawiliśmy się razem z nią siedząc na podłodze.big_grin
                                                  • lusia_janusia Re:sobota 04.08.12, 22:09
                                                    JAGO
                                                    Nie wiedzialam ze to sie tak ostatnio okresla...
                                                    no ale sie cieszylas, i wszyscy byli zadowoleni,
                                                    a najbardziej Martynka, mala gwiazda ktora Was wszystkich
                                                    tak podporzadkowadla wedlug siebie....
                                                    -Lusia-
                                                  • lusia_janusia Re:Niedziela 05.08.12, 07:43
                                                    Klaniam sie pieknie w niedziele sierpniowa,
                                                    Biegne na lake bawic sie z slonkiem.!!!

*W pierwszym tygodniu sierpnia spieka,
                                                    zima ciezka, sniezna i dluga nas czeka*.
                                                    -Lusia-
                                                  • greis52 Re:Niedziela 05.08.12, 10:12
                                                    pozdrawiam porannego ptaszka forumowegosmile
                                                    udanej niedzieli!
                                                  • kendo Re:Niedziela 05.08.12, 10:13
                                                    *Lusia niestrasz ostra zima,
                                                    niech bedzie taka sromna z mrozikiem lekkim,

*Slo,
                                                    oj,tu tez kierowca nieraz specyjalnie po kalurzy pojedzie by przechodnia "ubarwic"...wrrrr

*Jagus
                                                    no to slicznie,
                                                    Martynka pewnie przeszczesliwa byla?
                                                    a jaka to zabawa byla??

witam i ja Zaloge
                                                    jakos chlodnawo jak dla mnie.

zycze milego dnia..
                                                  • jaga_22 Re:Niedziela 05.08.12, 10:27
                                                    Hej...hej...witam NIEDZIELNIEkwiat
                                                    Kenduś,najpierw układalismy puzle,a potem Martynka zrobiła sobie z nas garaże i puszczała samochodzik,a ile było radości.big_grin Później trzeba ją było bujać w kocyku.
                                                    Malowanie szybko jej przeszło,sama jeszcze jest za mała żeby się sobą zająć.
                                                    Kiedyś jak jeszcze kot Kajtek żył,to była jego ulubiona zabawa,
                                                    wystarczyło wziąć koc za rogi,a on już się w niego ładował i było buju,buju.big_grin
                                                  • lusia_janusia Re:Niedziela 06.08.12, 07:56
                                                    Witam WSZYSTKICH
                                                    slonecznie.
                                                    chociaz u nas ma dzisiaj padac, jest pochmurno...

Ptaszki gdzies ciwierkaly, ze ma przyjsc do nas
                                                    NOWA PANI - a wiec witam ja juz z daleka i ZAPRASZAM........
                                                    wystarczy miejsca dla nas wszystkich.....
                                                    -Lusia-
                                                  • tetika Re:Niedziela 06.08.12, 08:19
                                                    witam poniedzialkowo i slonecznie.
                                                    nowa pani powiadasz?
                                                    cieszy mnie to bardzo , im wiecej nas tym milej smile
                                                  • kendo Re:witam Zaloge 06.08.12, 08:34
                                                    i juz poniedzialek zachmurzony zapowiadali ulewy z burzami....

*Jagus
                                                    no to super macie z martynka,
                                                    uczy sie rzadzic grupa ludzi...to dobrze,nabiera wprawy na zycie .....

*Lusia jaka NOWA PANI?????????????

a pozatem w ameryce znowu jakis nawiedziny strzelal do ludzi w dzielnicy idyjskiej...

milego dnia mimo wszystkich katastro,
                                                    bylu tu trzesienie ziemi....
                                                  • lusia_janusia Re:witam Zaloge 06.08.12, 09:09
                                                    No to bylo na wysokosc mnie jwiecej Göterborga,
                                                    jeszcze nic moja corka nie dawala wiadomosci.
                                                    Niektorzy odczuwali lekkie trzesienia na ladzie w tym
                                                    rejonie, epicentrum bylo na morzu.
                                                    -Lusia-
                                                  • kendo Re:witam Zaloge 06.08.12, 09:14
                                                    wlasnie widzialam mapke na wiadomosciach,
                                                    akurat Tv "odpalilam"....ja czulam wibracje pod nogami siedzac na fotelu...
                                                  • jaga_22 Re:witam Zaloge 06.08.12, 09:35
                                                    O! to ja nic jeszcze nie czytałam na ten temat,zaraz poszukam.
                                                    U mnie upał,na razie gorąco,a ma być 32st.ale od jutra ma się zmienić.
                                                    Kendo,to prawda,w okół Martynki kręci się świat.Tak to jest jak się ma jedno dziecko.
                                                    Wczoraj była córka z wnukami,fotka w przywitaniach.
                                                  • kendo Re:witam Zaloge 06.08.12, 17:26
                                                    no Jagous,
                                                    u Ciebie upal
                                                    a tu deszcz przerwal nam wyprawe "na wycieczke"

wiec z Lusia przeszlysmy miasto,
                                                    kase stracilam
                                                    ale juz na jesien "pantofle" kupuilam
                                                    nowy zapach perfum mialam 20% rabat kuponowy
                                                    z przeceny dwie bluzeczki dokompletowanie do reszty ciuszkow....
                                                    zakonczyli obiadem w tureckiej
                                                    juz w domciu i popijam co rusz wode bo "obzarlysmy sie strasznie"

milego popoludnia zycze.
                                                  • lusia_janusia Re:witam Zaloge 06.08.12, 17:38
                                                    Ja tez juz szklanke mineralnej wody wypilam, ale musze sobie
                                                    zaparzyc rumianku, ha,.h..a... juz jak babciunia, coby rozluznilo
                                                    sie troszke w dolku, <"bo lakomstwo nie zna granic"
                                                    -Lusia-
                                                  • kendo Re:witam Zaloge 06.08.12, 17:46
                                                    ide sobie miety zaparzyc,
                                                    od razu ulzy na brzusiu....
                                                    i siadam do chusty bo nastepny projekt czeka
                                                    az mnie korci by juz startowac...
                                                  • jaga_22 Re:witam Zaloge 06.08.12, 17:49
                                                    Oj, ja też dziś zjaDŁAM DUŻO.MIAŁAM MAKARON ZAPIECZONY Z SEREM I PIERŚ Z KURCZAKA Z OGÓRKIEM SWOIM MAŁOSOLNYM.
                                                    oO rety! znowu wcisnęłam capsloca niechcący.wink chyba za karę,za obżarstwo.big_grin
                                                    a teraz jeszcze dojadłam arbuzem.big_grin
                                                    Kendo,to wcale nie straciłaś jak butki kupiłaś.
                                                    SaMA WIESZ JAK TRUDNO KUPIĆ DOBRE OBUWIE.wink no nie...już mi się nie chce poprawiać.wink
                                                  • greis52 Re:witam Zaloge 06.08.12, 22:08
                                                    oj znów grad i wichura narozrabiały, wiadomości podały, ze kilkadziesiąt domów zniszczonych
                                                    ludzie przeżywaja dramaty przez pogodę
                                                    pewnie juz spicie więc spokojnej nocki zycze...

• lusia_janusia Re:witam Zaloge 06.08.12, 23:17
                                                    GREIS
                                                    Ja jeszcze nie, zarobotkowala sie, a tu juz tak pozno.
                                                    U nas bylo dzisiaj trzesienie ziemi, epicentrum na morzu,
                                                    bylo odczuwalne rowniez na ziemi, niektorzy ludzie to
                                                    odczuli, nie podali zadnych strat.

W tm roku kataklizmy nawiedzaja nasz staruszke ziemie.
                                                    -Lusia-
                                                  • dorka556 Re:witam Zaloge 07.08.12, 07:25
                                                    Witam, u Lusi trzęsienie, u mnie w nocy na szczęście tylko wichura i burza.
                                                    Obeszłam dom dookoła, poza po wywrócanymi doniczkami wszystko oki.
                                                    Spokojnego dnia wszystkim.
                                                  • tetika Re:witam Zaloge 07.08.12, 08:34
                                                    witam , u mnie byla w nocy burza, ale chyba niewielka bo poszlam dalej spac nic nie slyszac. za to dzis znaczace ochlodzenie i brak slonka od rana.brzydko sie zrobilo sad
                                                  • lusia_janusia Re:witam Zaloge 07.08.12, 08:49
                                                    Witam WSZYSTKICH
                                                    U nas chlodno, sloneczko chowa sie za chmury
                                                    Zycze jednach dobrych humorow i udanch zamiarow.
                                                    -Lusia-
                                                  • slo-onko Re:witam Zaloge 07.08.12, 09:18
                                                    Witam wtorkowo zyczac udanego dnia.
                                                    u mnie tak dzisiaj słonko niesmialo wyglada zza chmur. samo nie wie czego chce ,jakies kaprysne, jak dziecko.
                                                  • kendo Re:witam Zaloge 07.08.12, 09:28
                                                    ja sie ciesze z Waszych dziendobrekow....

*Jaga,cykne fote pantoflomo pozniej..ciesze sie z nich bo czuja sie bardzo wygodne,

*Greis/Dorka/Teti/Lusia
                                                    tak kataklizmy przyrodnicze nawiedzaja Ziemie,
                                                    powodujac wielkie straty materialne,
                                                    gdzies nawet wulkan wybuchl co od dawna "spal",chyba na nowej zelandii?

*Slo,
                                                    mamy zatem ta sama pogode,
                                                    tu tez slonko kaprysi....

niemniej jednak zycze milego dnia obfitujacego w piekne zdzzenia

acha i czekamy na wejscie siostry Alfredki....
                                                  • jaga_22 Re:witam Zaloge 07.08.12, 10:47
                                                    Ochłodziło się słonko prześwituje przez chmury,ale nie narzekam,
                                                    bo wczorajszego dnia miałam dość.Dziś popadało,ale spokojnie bez burz i wichrów.
                                                    Ludziom znowu pozrywało dachy sad
                                                    Ciekawa jestem butków Kendo,nawet nie zajarzyłam na jaką porę roku.
                                                    http://s6.rimg.info/a911ce7bad106ca9605bbefb7f6ab8dc.gif Miłego wtorku dziewczęta.
                                                  • lusia_janusia Re:witam Zaloge 08.08.12, 08:27
                                                    Witam WSZYSTKICH
                                                    stalych bywalcow, przybylych nowych, i tych co o nas
                                                    zapomnieli, i tych co nas czytaja i nieosmielaja sie ujawnic,
                                                    -zapraszam wszystkich-...........

*Kto w sierpniu pracuje, ten zima glodu nie czuje*
                                                    -Lusia-
                                                  • greis52 Re:witam Zaloge 08.08.12, 09:02
                                                    pozdrawiam i spokojnego dnia życzę Wam!
                                                  • jaga_22 Re:witam Zaloge 08.08.12, 09:52
                                                    Witam i Wszystkich pozdrawiam. http://s16.rimg.info/493a6c3c002ec86000cba1bf4c4ca385.gifDzień piękny ,bo słoneczny
                                                    Na słonku mam 36st.
                                                  • kendo Re:witam Zaloge 08.08.12, 10:47
                                                    jak bym chciala tego ciepelka choc ociupineke,
                                                    tu jak zwykle wieje i deszczy w podmuchach
                                                    a upior majda sie na wietrze tez..

Witam Zaloge
                                                    zyczac udanego dnia we wszystkim..
                                                  • kendo Re:witam Zaloge 09.08.12, 08:11
                                                    cos podobnego,
                                                    ja dzis pierwsza klikam na Vistuli...

witam...
                                                    zdziwicie sie ze tak wczesnie,jak na mnie??
                                                    psiuna nasza tez chora na zoladek,
                                                    noca co rusz musial na dwor ,
                                                    jakas letnia grypa zoladkowa.... dostaje jedzenie robione przez nas,wiec chyba skas "podlapal"

w kazdym badzi razie milego dnia wyjezdzajacym na urlop/urlopujacym i klikajacym i tylko podczytajacym....
                                                  • tetika Re:witam Zaloge 09.08.12, 08:15
                                                    witam z rana. oj niedobrze ze piesek cierpi. Podrap go miedzy uszami ode mnie
                                                  • kendo Re:witam Zaloge 09.08.12, 08:44
                                                    dzieki Teti....
                                                    moze mu przejdzie jak gotowana rybke dostanie,
                                                    choc juz tez niewiadomo co pod nos podsuwac,tak roskaprysil pancio jego smaki...

zycze udanego dnia,
                                                    tu iscie zdrowo z rana jak jesienia....
                                                  • jaga_22 Re:witam Zaloge 09.08.12, 11:06
                                                    Szkoda pieska,a co do rozpuszczenia,to taki jest Alex.Nic mu nie pasuje.
                                                    Jak był teraz u nas w niedzielę,to zrobiłam mu kanapeczki,posmarowałam plasterki bułeczki serkiem topionym i na każdy położyłam kiełbaskę.Co on nie wyprawiał z głową żeby ściągnąć plasterek i na reszty nie tknąć,mało tego to Adrian powiedział...babciu za duże kawałki,on lubi malutkie
                                                    o zgrozo przecież kanapki miały 3x3cm..Nie chce jeść chrupek,po niektórych dostaje biegunki.
                                                    Dziś u mnie zimno,nie ma słonka i już padało.
                                                  • kendo Re:witam Zaloge 09.08.12, 11:58
                                                    hi,hiiiii,
                                                    jak ja to znam Jagus,
                                                    tak kanapeczka musi byc malutka,tak by ja polknac od razu bez zgryzania....
                                                    szybko sie rospiescil Alex..

pancio tez go rozbestwil na kurczakach/lososiu-bo tu tani,innych rybach
                                                    watrubke kurczaka....
                                                    chlebka /bulki nie ruszy,tez kielbaske sciagnie,ale nie wszystkie gatunki lubi
                                                    ...sreow nie lubi,
                                                    choc drugi doberman uwielbial grzanki z zoltym serem
                                                    wolowiny/wieprzowiny nie dostaje ,ma uczulenie na ta proteine,
                                                    sucha karme
                                                    ma dwa gatunki,
                                                    ta co powinien jesc niechce a ta bylejaka to rarytas...

ulewa mnie do domu przygnala
                                                    a teraz sloneczko swieci...
                                                    dobrze ze nie zimno..

miej sobie milo Jagus.
                                                  • pia.ed Re:witam Zaloge 09.08.12, 16:01
                                                    A ja myslalam, kendo, ze Ty w Ystad, bo w Malmö fantatyczna pogoda,
                                                    upiec sie mozna ...
                                                    tylko lekki chlodny powiew wiaterku ktory sprawia, ze mozna wytrzymac.
                                                  • kendo Re:witam Zaloge 09.08.12, 17:01
                                                    hej Pia
                                                    no cos Ty,
                                                    tu wlalo z burza i gradobiciem
                                                    zreszta co rusz ulewa wielka sie odbywa za kazdym razen 10 mil-(ta podzialka w ogrodzie pokazuje w zbiorniczku,nawet niewiem w jakiej jednostce pokazuje zebrana wode,
                                                    ale 10 niemal za kazdym razem...

Ystad chyba w sobote wypali,
                                                    bedziemy wolne od zajec....

miej sobie udane popoludnie
                                                  • pia.ed Re:witam Zaloge 09.08.12, 20:44
                                                    Jesli ten zbiorniczek kupiony w Szwecji, to chyba napisane jest 10 ml ...
                                                    to jest troche wiecej niz lyzeczka od herbaty a mniej niz lyzka od jedzenia.
                                                    Jedyne co pamietam ze szkoly, to ze mili oznacza tysiac,
                                                    wiec 1 mililiter to 1/1000 litra.

Reszte zobacz w tabelce, bo ja sie na takich rzeczach nie znam ...
                                                    Chyba ten mililiter (w meteorologii), to ile napadalo na centymetr kwadratowy powierzchni.

U mnie w kazdym razie byla bombowa pogoda, panowie jezdzili rowerami z golym torsem,
                                                    a na mojej ulicy, ktora wiedzie do morza, widzialam nawet jakas mlodsza pania w staniku plazowym, tak bylo goraco.

Ja sama wybralam sie pod miasto na malutkie zolte sliweczki,
                                                    ale okazalo sie ze ktos poobcinal wszystkie dolne galezie
                                                    i sliwki byly na wysokosci 4 metrow...
                                                    A jezyny ktore tam zawsze zbieram, jeszcze nie dojrzaly ... i nie bede tam wiecej jezdzic,
                                                    bo gaszcz niesamowity ... spodnie oblazly mi nasionami z chyba z wysokiej trawy.
                                                    No ale bylam "na wsi" i bylo szalenie przyjemnie smile

KORZYSTAM Z OSTATNICH DNI SOMMARKORT ...

www.hobbyman.se/omvandlingslistor-mattenheter-konverterare-och-temperaturer/
                                                  • lusia_janusia Re:witam Zaloge 10.08.12, 08:05
                                                    Witam WSZYSTKICH

dzisiaj mysza funkcjonuje tak jak trzeba, to wlasne w niej
                                                    wczoraj tkwil blad.

PIA
                                                    dzieki za sciage z matematyki.
                                                    -Lusia-
                                                  • kendo Re:witam Zaloge 10.08.12, 09:13
                                                    fajna tabelka...

*Pia
                                                    mezurke tu kupilan na ogrodniczym stoisku
                                                    i az do ogrodu wyskoczylam by zobaczyc miare
                                                    mm/m2tak stoi miara podana....

*Lusia,
                                                    teraz bedziesz wiedziec jakie tam sa "przyciski" ,
                                                    ale pomysl ile pracki zrobilas nie siedzac przy kapie,
                                                    miedzy innymi rogaliczki przepyszne wyszly....pancio tez chwali...

witam Zaloge
                                                    tu ja zwykle chlodno,
                                                    ale co tam pogoda ducha jest i tego Wam tez zycze.
                                                  • tetika Re:witam Zaloge 10.08.12, 09:15
                                                    witam, u mnie sie tez ochlodzilo sad
                                                    stopki mi marzna przy otwartym balkonie . nawet zolw sie chowa do mieszkania sad
                                                  • jaga_22 Re:witam Zaloge 10.08.12, 09:15
                                                    Witam...to dobrze Lusia,że ujarzmiłaś myszę .big_grin
                                                    Zła jestem na ten kwiatek,bo się osypuje,ale kwitnie niezawodnie.

http://i50.tinypic.com/2gx1csi.jpg
                                                  • kendo Re:witam Zaloge 10.08.12, 10:01
                                                    *Teti/Jaga

kwiatek ladny kolor ma
                                                    czy to niz z werbenowatych?mam na to bardzo duze uczulenie,

skarpetki zaczelam nakladac juz od poczatku sierpnia....
                                                    ranki/wieczory bardzo chlodne....
                                                    w dzien jak nie pada to mozna w sloneczku sie dogrzac ociupinke..

miejcie sobie dobry dzien.
                                                  • lusia_janusia Re:witam Zaloge 10.08.12, 14:35
                                                    JAGO
                                                    Ten kwiatek nazywa sie u nas Hoya albo porcelanowy
                                                    kwiatek,pnacy i pachnacy, dla mnie duszacy zapach.

U Ciebie pasuje na balkonie pomiedzy innymi kwiatkami,
                                                    ja mialam bialy. kiedys-
                                                    -Lusia-
                                                  • jaga_22 Re:witam Zaloge 10.08.12, 16:52
                                                    Ani hoja ani verbena,to jest kwiatek ,który kupiłam na wiosnę.
                                                    Pisałam,że jest trujący i szukałyśmy nazwy.wink big_grin

A to hoja,dziś robiłam zdjęcie,zakwitła mi po raz 4 w tym roku ku utrapieniu męża. big_grin

http://i45.tinypic.com/2rdufzo.jpg
                                                  • kendo Re:witam Zaloge 10.08.12, 20:04
                                                    *Jagus
                                                    to ja wypadlam z obiegu z nazwami kwiatkow,
                                                    kiedys znalam duzo nazw balkonowych,bo kupowalam sobie,
                                                    pozniej do ogrodu zaczelam....
                                                    zwal,jak zwal,
                                                    ladnie sie prezetuja,
                                                    pachna....i ciesza oko o.
                                                  • pia.ed Kendo i Lusia 10.08.12, 20:31
                                                    Mialam kilka lat "porslinblomma", bo o ten chyba chodzi,
                                                    ale mi nigdy nie kwitl ... W koncu wysechl i wyrzucilam ...

Kendo, skoro w menzurce pokazywala Ci sie cyfra 10 mm,
                                                    to znaczy ze napadalo 1cm/metr kw. Nie wiem czy to duzo czy malo ...
                                                    W ogrodzie pewnie malo, ale jesli na chodniku stoi 1 cm wody, to juz jest cos ...
                                                    W Malmö w tym roku zadnych zalan nie bylo ... Natomiast bardzo ucierpial Göteborg.
                                                    Bede sledzila w prasie kiedy pisza o opadach ...
                                                  • kendo Re: Kendo i Lusia 10.08.12, 20:42
                                                    *PIa,
                                                    wlasnie porselin blomma ma ciezko do ponownego zakwitniecia...
                                                    ja nie moge tego zapachu i kwiatow mam malo i takie ktore nie kwitna
                                                    ale dwa storczyk-orchidee nie pachnace mam...

obserwuje opdady...
                                                    na niewiesz jak jutro w Ystad z deszczem?
                                                    wybieramy sie....

tak to sie wlasnie czyta,
                                                    spytalam slubnego
                                                    napadalo w trzech omgångah po 10 mm/mkw.
                                                  • lusia_janusia Re: Kendo i Lusia 10.08.12, 21:17
                                                    Jutro ma padac o 18,oo w Ystad w dzien max.18,oo ciepla.
                                                    Widze ze na czolowce przybylo zoltych kwiatuskow -lilje-
                                                    -Lusia-
                                                  • kendo Re: Kendo i Lusia 10.08.12, 21:24
                                                    ooooo,
                                                    to mozemy sie Lusia wybrac,zdazymy obrocic do opadow....
                                                    no kwiatuszki przecie rosna tez na czolowce....
                                                    a w zeczywistosci to juz wszystkie przekwitly.
                                                  • lusia_janusia Re: SOBOTA 11.08.12, 07:37
                                                    Witam WSZYSTKICH
                                                    cieplutka, cieplutka, cialko teskni,... u nas o godz.6,45 tylko +9 stopni...
                                                    Czyli zawitala do nas prawdziwa jesien., musze odkrecic grzejniki.
                                                    Dzisiaj mamy chyba ostatnia juz wycieczke z Kendo, do Ystad, nie wiem
                                                    czy pogoda dalej pozwoli nam na wedrowki.

Niemniej udanej soboty i milego odpoczynku.
                                                    -Lusia-
                                                  • jaga_22 Re: SOBOTA 11.08.12, 09:37
                                                    http://img195.imageshack.us/img195/4654/mediumllr700514ddd05303.jpg
                                                    Witajcie... Lusia,masz dobrze,że możesz puścić sobie ciepełko,ja założyłam bezrękawnik i zamknęłam okno bo zmarzłam.Rano było tylko 13st. i pochmurno.

Jeszcze kwitnie
                                                    http://i45.tinypic.com/2ze9pnr.jpg
                                                  • lusia_janusia Re: SOBOTA 11.08.12, 18:42
                                                    JAGO,
                                                    ladnie kwitnie Twoja orchidea, ma ladny
                                                    kolor srodka.
                                                    Odkrecilam kaloryfer tylko w duzym pokoju, w sypialni dalej
                                                    zakrecony, i pojechalam na caly dzien, w Ystad pogoda nam
                                                    dopisala, a w domku bylo cieplutko jak wrocilam.
                                                    Teraz balkon w sypialni otwarty az do wieczora bedzie.
                                                    -Lusia-
                                                  • kendo Re: SOBOTA 11.08.12, 19:02
                                                    witajcie Zakogo,

kolacje zaliczylam,
                                                    zdjecia wrzucilam w kompa z wycieczki
                                                    tak,tak Lusia
                                                    pogoda nam dopisala....
                                                    https://i46.tinypic.com/ra93xv.jpg
                                                    jedna z pieknych uliczkek w Ystad

milego wieczoru Zalodze
                                                  • lusia_janusia Re: SOBOTA 11.08.12, 19:13
                                                    To ta uliczka co pytalysmy o droge do
                                                    restauracji?? jak ladnie wyglada w obiektywie.
                                                    -Lusia-
                                                  • kendo Re: SOBOTA 11.08.12, 19:27
                                                    tak,
                                                    to ta co "dzaidzio niechcial bysmy gotografowali jego domu za plotem...
                                                    ladnie wyszlo,
                                                    choc z przeciwka byly ladniejsze malwy,tylko to slonce w objektywie...
                                                  • jaga_22 Re: Niedziela 12.08.12, 08:41
                                                    Witajcie...dosyć chłodno,ale słonecznie.
                                                    Miłej i słonecznej niedzieli Vistulanie. http://s4.rimg.info/dd55dc6c50f8968c000ff50f00c0d54f.gif
                                                  • lusia_janusia Re: Niedziela 12.08.12, 09:11
                                                    Witam WSZYSTKICH
                                                    juz po sniadaniu i kawce, zaraz jade do Kendo
                                                    mamy sprawdzic czy jakies grzybki w lesie jeszcze sa i moze
                                                    nazbieramy dzikiej macierzanki na miksture, no i gwozdz prgramu
                                                    zawsze idziemy patrzec na zrebaki i stawik na nowe kaczusie.
                                                    Moze zajrzymy u Kendo na net,....
                                                    -Lusia-
                                                  • kendo Re: Niedziela 12.08.12, 10:18
                                                    witam,witam
                                                    i zaraz zmykam,
                                                    Lusia w drodze a ja niedawno "siciaglam sie z wyrka"

zycze udanego wypoczynku
                                                  • irene.jg Re: Niedziela 12.08.12, 11:48
                                                    Dzień dobry Kochani smile Miło tu wpaść i dowiedzieć się co u Was słychać. U mnie słońce od samego rana, choć chłodniej niż kilka dni temu. Miłej niedzieli smile
                                                  • dorka556 Re: już nowy tydzień 13.08.12, 07:54
                                                    Witajcie Vistulanki,
                                                    Po kilku dniach zimnych i pochmurnych, zaświeciło wreszcie słońce a mgły nad górami powoli rozchodzą się.
                                                    Dobrego, udanego tygodnia!
                                                  • lusia_janusia Re: już nowy tydzień 13.08.12, 08:20
                                                    Witajcie WSZYSCY
                                                    Sloneczko ladnie dzisiaj przyswieca mam nadzieje ze zostanie
                                                    z nami na caly dzien.
                                                    Jak zwykle z poniedzialku rozne obowiazki nas czekaja.
                                                    Zycze udanego dnia.
                                                    -Lusia-
                                                  • kendo Re: już nowy tydzień 13.08.12, 08:52
                                                    zblizamy sie do polowy sierpnia i poczatku jesieni

niemniej jednak,
                                                    dzis zapowiada sie slonecznie
                                                    i jak Lusia sobie zyczy,ja zreszta tez,
                                                    moze sloneczko zostanie z nami do wieczora...

udanego poczatku tygodnia dla Zalogi zycze..
                                                  • kendo Re: już nowy tydzień 13.08.12, 09:57
                                                    i w pospiechu
                                                    nie zauwazylam powitania Dorki
                                                    witaj...
                                                    no w gorach teraz cudnie z tymi mglami...

udanego dnia...
                                                  • jaga_22 Re: już nowy tydzień 13.08.12, 10:24
                                                    Fajnie,że słonko w górach,u mnie może nie być i nie ma dziś.wink
                                                    mój bluszcz już połowy liści nie ma,idzie jesień chcę tego czy nie.wink
                                                    Wrócą jeszcze gorące dni pod koniec tygodnia ,ale to pewnie już ostatnie.
                                                  • kendo Re: już nowy tydzień 13.08.12, 10:30
                                                    hej Jagus
                                                    no sierpien juz sygnalizuje poczatek jesien....
                                                    jarzebina tu juz calkiem czerwona....

miej sobie udany dzien i ciesz sie jeszcze latem
                                                  • henryk245 Re: już nowy tydzień 13.08.12, 18:09
                                                    jasonk.blog.onet.pl/1,CT44967,index.html
                                                    obejzyjcie video "Barbara Choroszy o trzesieniach ..."
                                                  • lusia_janusia Re: już nowy tydzień 13.08.12, 18:46
                                                    HENRYK
                                                    czy to wogole jest mozliwe?, skoro tylu ludzi o tym
                                                    przepowiada, ale rozni ludzie to interpretuja po swojemu?
                                                    -Lusia-
                                                  • jaga_22 Re: już nowy tydzień 13.08.12, 20:07
                                                    Henryk lubi straszyćwink.To który to już raz będzie koniec ??? Dziwne,że zawsze interpretują wydarzenia,ale wiele lat potem.Zawsze można dopasować.
                                                  • henryk245 Re: już nowy tydzień 13.08.12, 22:18
                                                    niewierze w zadne przepowiednie,ale faktow pod dywan niezamiatam
                                                    w poprzedniwpisie link do suchej i zimnej statystyki

no ale mozna koldre na glowe zaciagnac i ...nic niewizu , nic nieslyszu ...
                                                  • kendo Re: już nowy tydzień 14.08.12, 08:04
                                                    henryk245 napisał:

> niewierze w zadne przepowiednie,ale faktow pod dywan niezamiatam
                                                    > w poprzedniwpisie link do suchej i zimnej statystyki
                                                    >
                                                    > no ale mozna koldre na glowe zaciagnac i ...nic niewizu , nic nieslyszu ...
                                                    i usta zakneblowac,
                                                    coby ze strachu nie krzyczec...

kazdy sobie moeze interpretowac jak chce,
                                                    gdzies tam prawda po srodku lezy,
                                                    pozyjemy uwidzimy...

witam Zaloge
                                                    no niby ma byc sloneczko,
                                                    pewnie bedzie ale juz grzac bedzie po jesiennemu

milego dnia
                                                  • dorka556 Re: już nowy tydzień 14.08.12, 08:09
                                                    Ja też witam Kapitana (na posterunku) i Jego Załogę, która z pewnością jeszcze śpi.
                                                    U mnie szaro, zimno i nawet nie widać jesiennego słoneczka.
                                                    Dzień dobry wszystkim.
                                                  • lusia_janusia Re: już nowy tydzień 14.08.12, 08:42
                                                    Witam WSZYSTKICH
                                                    Slonecznie, jesiennie, wesolo, pachnaco.
                                                    Ja ciesze sie z kadej pogody, bo gdyiest ponuro i szaro,
                                                    siedze w domu i nadrabiam zalegosci slonecznych
                                                    cieplych dni, gdzie przebywalam wiecej na spacerach
                                                    i wycieczkach.
                                                    udanego dna dla WSZYSTKICH.
                                                    -Lusia-
                                                  • kendo Re: już nowy tydzień 14.08.12, 08:56
                                                    *Dorka/Lusia
                                                    witajcie....

miejcie sobie udane chwili..
                                                    i zdrowko na topie....(wiem Dorus,czytalam u Jagi,i tak mysle,ze to moze byc dziedziczny faktor,jak Jagodajna opisala)
                                                    ja zaraz zmykam najprawdopodobniej az do wieczora ..PA;..
                                                  • jaga_22 Re: już nowy tydzień 14.08.12, 10:28
                                                    Tak myślę,że każdy organizm jest inny ,z innymi przypadłościami i potrzebami.
                                                    Co dla jednego dobre,dla drugiego gwóźdź do trumny.wink

Witam,ja też dziś nie narzekam,że pochmurno i bez słonka,a wiaterek ostry.
                                                    Tak mi się miło siedzi w domciu,jeszcze mury są nagrzane,albo wiatr nie z tej strony wieje.
                                                    Miłego wtorku.
                                                  • dorka556 Re: już nowy tydzień 14.08.12, 10:41
                                                    lusia_janusia napisała:

> Ja ciesze sie z kadej pogody, bo gdyiest ponuro i szaro,
                                                    > siedze w domu i nadrabiam zalegosci slonecznych

Też bym tak chciała.
                                                    Ja działam na baterie słoneczne. Gdy jest ponuro i szaro, snuję się bez celu po domu i nic mi sie nie chce robić. Za to, gdy świeci słońce, robota pali mi się w rękach i mogę góry przenosić?
                                                    Też tak macie?
                                                  • greis52 Re: już nowy tydzień 14.08.12, 11:53
                                                    urlop mi sie konczysad
                                                    pozdrawiam i udanego dnia zyczę!
                                                  • fleur1 Re: już nowy tydzień 14.08.12, 12:04
                                                    Dzień dobry, życzę wszystkim udanej reszty dnia, u mnie bardzo ciepło.
                                                    Dzisiaj pakuję się i na tydzień ruszamy nad Jezioro Bodeńskie po stronie niemieckiej. Nie byłam tam jeszcze i jestem ciekawa jak tam jest, bo znam okolice tylko ze zdjęć.
                                                  • lusia_janusia Re: już nowy tydzień 14.08.12, 17:24
                                                    FLEUR
                                                    W jeziorach z czysta woda maja zwyczaj zyc raki.
                                                    U nas wlasnie sie zaczal sezon jedzenia rakow, i to w takich
                                                    ilosciach ze importuja z Chin.
                                                    Udanych przezyc.
                                                    Pogoda napweno Wam dopisze wszak to wiecej na poludnie.
                                                    -Lusia-
                                                  • kendo Re: już nowy tydzień 14.08.12, 17:45
                                                    melduje,
                                                    ze juz jestem...
                                                    Fleur/Greis/Dorcia/Jaga/Teti
                                                    reszte chyba juz pozdrawialam
                                                    witajciei miejcie mily urlop...choc
                                                    u Greis juz sie konczy niemniej moze byc bardzo przyjemny..

ja tez sie slonkiem laduje,
                                                    niemniej pochmurne dni wykorzystuje na prace domowe by pozniej z czystym sumieniem sloncem sie "delektowac"

miejcie sobie mily wieczor
                                                  • lusia_janusia Re: już nowy tydzień 15.08.12, 08:31
                                                    Witam WSZYSTKICH
                                                    w rzeski sloneczny poranek, To juz moi drodzy polowa
                                                    sierpnia.
                                                    Zaliczylam juz spacerek z "Maluszkiem" bylismy w parku,
                                                    rosa na trawie, kaczki wybieraja slimaki z trawy, a w
                                                    szuwarach mewy sie nawoluja.
                                                    Milego dnia
                                                    -Lusia-
                                                  • kendo Re: już nowy tydzień 15.08.12, 08:46
                                                    ja tez juz wstalam
                                                    miesko naprzyprawialam bedzie wedlina do chleba po upieczeniu....
                                                    tak,chlodno juz porankami...

sloneczka zycze.
                                                  • dorka556 Re: środa 15.08.12, 08:52
                                                    U nas to świąteczna środa.
                                                    Zakopane pęka w szwach. Takiego najazdu turystów, w 'długi weekend', od dawna już nie było.
                                                    Podobno od jutra pogoda ma się poprawić, na razie zimno i ponuro.
                                                    Ciepłego słoneczka wszystkim.
                                                  • lusia_janusia Re: środa 15.08.12, 08:55
                                                    No tak to swieto koscielne "Matki Bosikiej Zielnej"
                                                    -Lusia-
                                                  • kendo Re: środa 15.08.12, 09:05
                                                    a tu jakos cicho z tymi koscielnymi swietami...

witaj Dorus,
                                                    to chyba lepiej dzis na swoich wlosciach siedziec niz w tloku turystow byc....

milego dnia zycze.
                                                  • jaga_22 Re: środa 15.08.12, 09:08
                                                    Witam,ja też mam swoje święto,bo tego dnia 30 lat temu przyszedł na świat młodszy syn.
                                                    Oby nie zapomnieć złożyć życzeń,bo teraz wypoczywa z dziewczyną w Jastarni.
                                                    Dzień pochmurny,jutro ma być lepiej
                                                  • lusia_janusia Re: środa 15.08.12, 09:59
                                                    To gratulacje JAGO dla CIEBIE i
                                                    TWOJEGO SYNA.
                                                    -Lusia-
                                                  • kendo Re: środa 15.08.12, 10:08
                                                    oooooooo?????????
                                                    to Jagus
                                                    poslij dla Syna wiele dobrych zyczen od Viostuli
                                                    oby jak najdluzej byl zdrowy/szczesliwy....
                                                  • lusia_janusia Re: środa 16.08.12, 08:03
                                                    Witam,...witam...WSZYSTKICH
                                                    i pogodnie mamy dzisiaj tez.
                                                    udanego dnia.
                                                    -Lusia-
                                                  • kendo Re:czwartek 16.08.12, 08:11
                                                    tu tez ,jak na rzie zanosi sie na sloneczna pogode

Witam Zaloge z promyczkami slonecznymi
                                                    zyczac udanego dnia
                                                  • jaga_22 Re:czwartek 16.08.12, 09:40
                                                    W pierwszych słowach mego listu dziękuję za gratulacje urodzinową.smile
                                                    Pamiętacie ?,tak się kiedyś pisało listy .wink big_grin
                                                    Ciągle czekam na obiecane słoneczko,gdzieś się zawieruszyło.wink
    • slo-onko Re: *SIERPIEN* 16.08.12, 13:11
      witam wszytskich po powrocie.
      aklimatyzuje sie po kilku dniach wolnych od pracy. idzie mi to jak krew z nosa,piewrsze dni po urlopie nawet tak bardzo krotkim sa okrutne.
      • greis52 Re: *SIERPIEN* 17.08.12, 08:10
        czuc juz weekendsmile
        pozdrawiam i przyjemnosci wielu zyczę!
        • dorka556 Re: *SIERPIEN* 17.08.12, 08:24
          Jak miło tu zajrzeć.
          Na Długich Wakacjach, na Jesieni i 60-tkach jeszcze śpią a tu proszę Greis już wita.
          Dzień dobry.
          • kendo Re: *SIERPIEN* 17.08.12, 09:04
            *Dorcia
            ranny ptaszku,
            cieszymy sie z Twoich kazdych odwiedzin watkowych...

slonecznie i pieknie
            znowu sie zapowiada...

milego piatku....i zaaklimatyzowania sie....
            • lusia_janusia Re: *SIERPIEN* 17.08.12, 09:48
              Witajcie WSZYSCY
              Ja dzisiaj pozwolilam sobie na dluzej, bo pozno sie
              polozylam wczoraj wieczorem.
              Doraka rano musi byc pieknie w gorach, a szczegolnie jak
              mgla sciele sie po szczytach.
              Greis milego weekendu
              Kendo dla Ciebie tez
              -Lusia-
              • kendo Re: *SIERPIEN* 17.08.12, 09:55
                na odmiane wczesniej sie "zwleklam z wyrka"
                i niewiem co dzis mam robic,
                totalna pustka w planach i checiach do czegokolwiek

milego dnia juz obecnym *Slo/Greis/Dorka/Lusia
                i nieobecnym......
                • jaga_22 Re: *SIERPIEN* 17.08.12, 10:13
                  Hehe...wstałam jak słonko wstało,dobrze,że się wreszcie odnalazło.wink
                  Doruś jak ja bym miała takie widoki jak Twoje,to też był była wcześniej na nogach.big_grin
                  ale zrobiłam marsz 1km.Ciekawe,czy kiedyś go przekroczę.wink
                  • kendo Re: *SIERPIEN* 17.08.12, 10:16
                    *Jagus
                    no super z marszem
                    mysle,ze po tygodniu powinnas podniesc "poprzeczke marszowa"
                    tak zalecaja znawcy,
                    ze powoli powinno sie podnosci dlugosc spacerow czy innych "wysilkow"

witaj Jagus,
                    i milo sobie teraz odpoczywaj z czystym sumieniem...
                    • lusia_janusia Re: *SIERPIEN* 18.08.12, 08:26
                      Witajcie WSZYSCY
                      Jakos nie widac, zeby bylo dzisiaj +28, sloneczko jeszcze
                      za chmurki sie chowa.
                      "Maluszek" poszedl do domu, ale jeszcze zaliczylismy runde
                      do parku.
                      udanej soboty.
                      -Lusia-
                      • greis52 Re: *SIERPIEN* 18.08.12, 09:17
                        przyjemnej soboty!
                        u mnie sloneczko juz grzejesmile
                        • jaga_22 Re: *SIERPIEN* 18.08.12, 09:51
                          Witam,tez mogę się pochwalić słoneczkiem,u mnie ma być tylko 25st,ale jutro 30.
                          Lusia,słoneczko tez musi pospać,na pewno się wychyli.wink
                          • lusia_janusia Re: *SIERPIEN* 18.08.12, 09:59
                            No chyba tak JAGO, ale nawet juz u mnie
                            i deszczyk pokropil, minimalnie przybil troch kurzu
                            do ziemi, moze bedzie lzej oddychac.
                            -Lusia-
                            • kendo Re: *SIERPIEN* 18.08.12, 14:06
                              no,ja upiora po psiunie wywiesilam na dwor
                              to ma byc bez deszczu,do wieczora wyschnie,
                              brak slonca/dusznawo....

milego odpoczynku weekendowego,
                              czyli jagus w dalszym ciagu cieplutko macie ze slonce,?,
                              podobnie u Greis
                              • kendo Re: *SIERPIEN* 19.08.12, 08:26
                                www.youtube.com/watch?v=3TVzPM5wbx0
                                witam sie o poranku,
                                ogladalam z rana program o jego zonie Heid Klum-austryjaczka
                                malzenstwo obecnie juz w separacji....
                                www.youtube.com/watch?v=fiGHe5LG8yk&feature=fvwrel
                                nawet nie wiedzialm/nie slyszalam go wczesniej,
                                ma bardzo mily/aksamitny glos tz.Seal

milego odpoczynku i zdrowka
                                • lusia_janusia Re: *SIERPIEN* 19.08.12, 08:51
                                  Witajcie WSZYSCY
                                  Upal w nocy, upal rano, nie mam czym oddychac,
                                  chyba przesiedze w domu caly dzien.
                                  Udanego dnia
                                  -Lusia-
                                  • kendo Re: *SIERPIEN* 19.08.12, 09:05
                                    hej Lusia
                                    mysle,ze musisz do mieszkaniowki zadzwonic by sprawdzili jak dziala wentylacja w mieszkaniach...
                                    tez teraz czulam ekstrem,ze brakowalo mi powietrza,
                                    gdzies moze jakis flekt sia zapchal,lub trzeba przeczyscic..

mam zamiar przyjechac i do Ålens podejsc zobaczyc na kosmetyki 20% rabatu....co SMS_a dostalam
                                    zdrowka zycze
                                    • jaga_22 Re: *SIERPIEN* 19.08.12, 09:51
                                      http://i45.tinypic.com/zy8t2e.gif
                                      • kendo Re: *SIERPIEN* 19.08.12, 09:53
                                        oooooooo z jakim "impulsem" Jagus sie witasz..

miej sobie udany odpoczynek
                                        • greis52 Re: *SIERPIEN* 19.08.12, 10:04
                                          udanej niedzieli życzę!
                                          • irene.jg Re: *SIERPIEN* 19.08.12, 11:01
                                            http://i46.tinypic.com/35a555z.jpg
                                            • kendo Re: *SIERPIEN* 19.08.12, 11:05
                                              oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo....

i mi tez Irene bardzo milo sie zrobilo
                                              wdzic/czytajac Twoj dziendoberek
                                              z pieknym bukiecikiem
                                              widze masz silna wole by odzwyczajac sie od kompa
                                              ja juz od paru dni tak sobie obiecuje,
                                              ze biore" urlop kompowy"

tak,lato ucieka....
                                              ale cieszmy sie nim jeszcze
                                              zycze milego odpoczynku
                                              • dorka556 Re: *SIERPIEN* 20.08.12, 07:02
                                                Dzień dobry i od razu do widzenia.
                                                Jadę na ślub syna, za tydzień wrócę, to zdam relację.

Jest teraz piękna pogoda. I tak jest za każdym razem. Jak siedzę w domu, to zimno i leje. Wystarczy, że ruszę się za rogatki Zakopanego -niebo jest bezchmurne. Powinni mi płacić, żebym nie wracała. Byłoby więcej turystów zadowolonych.
                                                • greis52 Re: *SIERPIEN* 20.08.12, 07:33
                                                  młodym szczesliwego zycia, Tobie udanej imprezy
                                                  i radosci z powiekszenia rodzinysmile
                                                  i ogólnie spokojnwgo poczatku tygodnia!
                                                  • tetika Re: *SIERPIEN* 20.08.12, 07:54
                                                    Witam porannie
                                                    Alez ten czas leci......
                                                    Milego dnia z dobrym poczatkiem smile
                                                    https://static.freepik.com/darmowe-zdjecie/%C5%9Bniadanie-w-%C5%82o%C5%BCku-bia%C5%82ym-tle-ekspres-do-kawy-talerzyki_3330322.jpg
                                                  • lusia_janusia Re: *SIERPIEN* 20.08.12, 08:38
                                                    Witajcie WSZYSCY
                                                    U mnie cieplutko, nawet w spudniczce paradowalam na
                                                    spacerze z "Maluszkiem"

TETIKO po tak bogatym sniadaniu to chyba nadprogramowe
                                                    bieganie na okolo parku byloby zalecane, popijane woda mineralna

GREIS udanedgo dnia w pracy

DORKA wspanialego humoru na weselu, wszystkiego najlepszego dla
                                                    mlodej pary. Wracaj pelna wspanialych wrazen..
                                                    -Udanego dnia dla wszystkich.-
                                                    -Lusia-
                                                  • jaga_22 Re: *SIERPIEN* 20.08.12, 09:04
                                                    Witam Wszystkich kwiat i miłego poniedziałku życzę.
                                                    Ja już zrobiłam dobry początek dnia z kawusią i kawałkiem tarty jabłuszkowej.big_grin
                                                    Gorąco ,trudno wytrzymać na balkonie. http://s12.rimg.info/6741d394212f783e04ea871954bcedc4.gif
                                                  • irene.jg Re: *SIERPIEN* 20.08.12, 09:43
                                                    Dzień dobry! Pięknie od rana! Zdążyłam wrócić z zakupów i planuję dzień. Ja się cieszę, kto inny się smuci. Koleżanka w moim wieku, z którą pracowałam ładnych kilka lat, właśnie została wdową (przedwcześnie, jej mąż miał dopiero sześćdziesiąt lat).
                                                    Dorciu, wracaj szczęśliwa, że wszystko się udało. Ja tak wracałam po weselu syna, pełna euforii, radości, że wszyscy goście weselni byli zadowoleni i pękałam z dumy, że młodzi wszystko sami zorganizowali.
                                                    Udanego dnia dziewczyny!
                                                  • kendo Re: *SIERPIEN* 20.08.12, 09:58
                                                    Jak milo powitac Zaloge tak radosna
                                                    i w komplecie,
                                                    Wszystkie podpislalyscie liste obecnosci-cudnie

tu pieknie slonecze

zycze udanego dnia choc to tylko poniedzialek

*Irene smute takie wiesci,
                                                    ale kazdy z nas ma swoj "koniec"..-wspolczuje
                                                  • kendo Re: *SIERPIEN* 21.08.12, 08:11
                                                    Witam Zaloge
                                                    sloneczko tez sie od rana juz wita....

zycze milego/sprawnego dnia.
                                                  • greis52 Re: *SIERPIEN* 21.08.12, 08:48
                                                    u mnie krajobraz po burzy,
                                                    glosno było ale niegroznie na szczescie,
                                                    spokojnego dnia Wam zyczę!
                                                  • kendo Re: *SIERPIEN* 21.08.12, 09:10
                                                    *Greis
                                                    wczoraj wieczorem
                                                    tez zaciagnelo na ulewe,
                                                    ale obylo sie bez.
                                                    MIlego dnia Greis
                                                  • lusia_janusia Re: *SIERPIEN* 21.08.12, 09:15
                                                    Witam WSZYSTKICH
                                                    +23 ale slonce za chmury sie chowa, moze pozniej sie pogoda ustabilizuje.
                                                    Troche jak zwykle do zrobienia, ale chyba juz bez stresu jak wczoraj.
                                                    Udanego dnia....
                                                    -Lusia-
                                                  • jaga_22 Re: *SIERPIEN* 21.08.12, 09:24
                                                    Witam,trochę spadło jest 27 st. z rana popadało,teraz się wypogadza.
                                                    Miłego dnia Wszystkim.smile
                                                  • kendo Re: *SIERPIEN* 21.08.12, 09:45
                                                    *Lusia/Jaga
                                                    witajcie
                                                    i nie narzekajcie na lato,
                                                    zaraz bedzie go koniec,
                                                    niech prazy i juz...

milego dnia Wam zycze.
                                                  • irene.jg Re: *SIERPIEN* 21.08.12, 11:57
                                                    Prawdę powiedziałaś Kendo, nie narzekajmy smile Jesień zaraz zapuka do naszych ogrodów, parków i domów, a lato zostanie tylko wspomnieniem. Mnie będzie szkoda lata.....
                                                    Dzień dobry forumkowie smile Nie mogłam się przywitać z rana, bo znajoma przyszła do mnie w pewnej sprawie, a potem zadzwoniła siostra. Moje plany pracy z samego rana nie wypaliły, a tu już południe. Te róże to dla Was smile

http://i46.tinypic.com/2s9rjn7.jpg
                                                  • slo-onko Re: *SIERPIEN* 21.08.12, 12:16
                                                    witam we wtorek.
                                                    mam nadzieje,ze nie bedzie dzisiaj burzyc tak samo mocno jakw czoraj.
                                                    zrobilam sobie wolne,pojechalam nad morze,zrobilam ponad 100 km,a tam.........ulewa!!!!!!
                                                    nie powiem glosno co mnie trafilo!!!
                                                    w miescie lamaly sie dzrewa, spadaly galezie, masakra !
                                                  • lusia_janusia Re: *SIERPIEN* 21.08.12, 12:35
                                                    Hej!! SLONKO
                                                    To mialas przyslowiowego pecha. Prawdziwe lato, ale pozniej chyba
                                                    wyszlo slonce.???
                                                    Ja juz nie mam sily tak lezec plackiem na plazy, jak jestem, to
                                                    spaceruje wzdluz brzegu i rowno mnie opala.
                                                    -Lusia-
                                                  • lusia_janusia Re: *SIERPIEN* 21.08.12, 12:38
                                                    IRENE
                                                    dziekuje za roze, a i herbatka tez sie przyda bo
                                                    juz rowerek zaliczylam.
                                                    -Lusia-
                                                  • kendo Re: *SIERPIEN* 22.08.12, 07:58
                                                    uuuuuuuu dzis pada i ma burzow byc
                                                    a my zaraz z Lusia na wycieczke ....

milego dnia zycze

i nie zapomnijcie,
                                                    zem sobie obiecala "wstrzemiezliwosc" netowa,i chyba od jutra tak zrobie..
                                                  • lusia_janusia Re: *SIERPIEN* 22.08.12, 08:38
                                                    Witam WSZYSTKICH
                                                    deszczykowo.
                                                    Zaplanowana wycieczka bedzie troch z deszczem,
                                                    ale jakos przezyjemy, z cukru nie jestesmy, to sie nie
                                                    roztopimy.
                                                    Slonecznego humoru dla wszystkich.
                                                    -Lusia-
                                                  • jaga_22 Re: *SIERPIEN* 22.08.12, 09:41
                                                    Witam i miłego dnia.http://s19.rimg.info/bf768e1907d1581b5b9f8aa7c15b485c.gif
                                                    rowerkujcie między chmurkami.big_grin u mnie ciagle zapowiadaja,deszcz,
                                                    a jak spadnie,to tyle co kot napłakał. big_grin Zapowiadają na dziś nawałnice,
                                                    bo duże różnice temperatur w Szczecinie 23,a w Rzeszowie 35.
                                                  • irene.jg Re: *SIERPIEN* 22.08.12, 10:48
                                                    Dzień dobry! Jak na razie to słonko praży nie oglądając się na zapowiedzie nawałnic. Miłego dnia, pędzę do roboty. Energia mnie rozpiera, czego i Wam życzę. No, to pa! smile)))
                                                  • lusia_janusia Re: *SIERPIEN* 22.08.12, 16:25
                                                    Pogodowa wycieczka udana, obiadowo, i kawowo
                                                    ciastkowo, w autobusie czlowiek odpoczywal
                                                    od objedzenia sie, uf.....uf....
                                                    -Lusia-....
                                                  • kendo Re: *SIERPIEN* 22.08.12, 17:48
                                                    no to moii mili,
                                                    zapowiadam,ze od jutra wolne od netu sobie obiecalam na czas nieokreslony
                                                    niewiem,jak dlugo wytrzymam??

wycieczka udana....zdjcie na razie tyle pozniej reszta bedzie....

miejcie sobie udane dni bezemnie..
                                                  • irene.jg Re: *SIERPIEN* 22.08.12, 17:55
                                                    Kto jak kto, ale Adminka może pójść, ale tylko na krótki urlop, a więc Kendo, zrób korektę i bierz urlop na czas określony smile Jak to tak, bez Adminki??
                                                  • kendo Re: *SIERPIEN* 22.08.12, 17:58
                                                    hi.hi..
                                                    *Irene,
                                                    dacie sobie rade bezemnie...
                                                    na pewno bez Ws dlugo nie wytrzymam i sie wklikam niebawem.

miej sobie udane dni pod kazdym wzgledem Irene..PA;..na razie...
                                                  • irene.jg Re: *SIERPIEN* 22.08.12, 18:04
                                                    No, nie!!! To się dzieje naprawdę! Mam jednak nadzieję, że długo nie wytrzymasz, Kendo big_grinbig_grin
                                                  • greis52 Re: *SIERPIEN* 23.08.12, 06:34
                                                    pozdrawiam!, oj bedzie smutnosad,
                                                    ale jesli odwyk ma jakis cel to oby skonczył sie sukcesem
                                                    spokojnego dzionka życzę!
                                                  • jaga_22 Re: *SIERPIEN* 23.08.12, 09:28
                                                    Witaj Greis.Przez pomyłkę wpisałam powitanie do "Wycieczki" wink
                                                    Lusi też nie ma? a to już jest zagadkowe. big_grin
                                                  • lusia_janusia Re: *SIERPIEN* 23.08.12, 09:37
                                                    Jestem, jestem, spiesze, sie,,,,,,,,,,,,
                                                    Witajcie WSZYSCY
                                                    Rniutko wstalam i za drutowanie sie zabralam,
                                                    coby nadazyc za Kendo z tempem i ochota.
                                                    zycze udanego dnia.
                                                    -Lusia-
                                                  • irene.jg Re: *SIERPIEN* 23.08.12, 10:06
                                                    Rano było takie rześkie powietrze, jest słonecznie, wspaniała pogoda. Dzień dobry smile
                                                  • henryk245 Re: *SIERPIEN* 23.08.12, 10:16
                                                    www.npn.nazwa.pl/
                                                    dobra strona,kazdy znajdzie cos dla siebie.

Dobrego Dnia Zycze
                                                  • slo-onko Re: *SIERPIEN* 23.08.12, 12:18
                                                    witam w czwartek i zycze udanego dnia.
                                                  • lusia_janusia Re: *SIERPIEN* 24.08.12, 07:57
                                                    Witam WSZYSTKICH
                                                    piatkowo, weekendowo. pogode mieszana bedziemy mieli
                                                    +18 w tej chwili, Wczoraj nam troszke popadalo.
                                                    przyjemnego dnia.
                                                    -Lusia-
                                                  • irene.jg Re: *SIERPIEN* 24.08.12, 08:29
                                                    Hej! Od rana pogodnie, słonecznie. Spieszę do swych pracek, by szybciej je ukończyć i zacząć "łikendować" big_grinbig_grin
                                                  • jaga_22 Re: *SIERPIEN* 24.08.12, 09:17
                                                    Witam,wczoraj zaniemogłam i wylądowałam w łóżku,aspirynka wyleczyła.
                                                    Nie mam pojęcia co to było,dopiero dziś znowu na nogach.
                                                    Gorąco od rana,ale niech grzeje.Miłego piątku.smile
                                                  • greis52 Re: *SIERPIEN* 24.08.12, 11:27
                                                    a u mnie sennie ponuro i deszczowo
                                                    pogoda do leniuchowania akuratsmile
                                                    udanego weekendu!!!!
                                                  • lusia_janusia Re: *SIERPIEN* 24.08.12, 14:14
                                                    OJ...JAGO pewnie jakis wirus Cie nawiedzil, albo
                                                    siedzialas gdzies w przeciagu, te prady sa bardzo
                                                    zdradliwe, ale dobrze ,ze juz dzisiaj lepiej, jednak
                                                    aspirynka to nie byl glupi wynalazek.
                                                    Trzymam kciuki za zdrowko.
                                                    -Lusia-
                                                  • jaga_22 Re: *SIERPIEN* 24.08.12, 14:48
                                                    To prawda Lusiu, aspirynka lek na wszystko.
                                                    Antybiotyki coraz mniej skuteczne,a aspirynka działa.big_grin
                                                  • irene.jg Re: *SIERPIEN* 25.08.12, 07:47
                                                    Dzień dobry! Pierwsza się witam z wami. Za oknem jakoś ponuro chyba będzie padać, ale ja jestem pozytywnie zakręcona dzisiaj big_grinbig_grin Życzę miłego dnia Vistulanom smile
                                                  • lusia_janusia Re: *SIERPIEN* 25.08.12, 08:14
                                                    Witam WSZYSTKICH
                                                    I dobrze IRENE, ja sie zaczytalam lektura,
                                                    i podgladalam rybolowy, S7 dostala jedzenie i z
                                                    apetyteam zajada rybke.
                                                    Udanej i milej soboty.....
                                                    -Lusia-
                                                  • greis52 Re: *SIERPIEN* 25.08.12, 09:06
                                                    miłego dnia w realu i na forum!
                                                  • jaga_22 Re: *SIERPIEN* 25.08.12, 10:07
                                                    Pochmurno i u mnie,deszcz wisi w powietrzu.
                                                    Miłej soboty i udanego weekendu. http://s4.rimg.info/96aae71d1d6e44788b21b464a2f8c3ae.gif
                                                  • henryk245 Re: *SIERPIEN* 25.08.12, 10:15
                                                    dzisiaj wczesniejszy poranny spacerek-piekny wschod slonca
                                                    nic niewskazywalo ze teraz bedzie pochmurno i ponuro.
                                                  • henryk245 Re: *SIERPIEN* 25.08.12, 14:59
                                                    TVP Sport
                                                    EURO 2012 nadawali na starej czestotliwosci-ogladalem
                                                    puzniej zmienili czestotliwosc na "telewizjanakarte" i
                                                    znikl mi tvp sport i zdaje sie discovery tez

czy moglibyscie mi pomoc ? potrzebuje tej nowej czestotliwosci
                                                    na MPEG 2 tez
                                                    moze ktos z waszych sasiadow lub znajomych zna te nowa czestotliwosc ?
                                                    Pzdr.
                                                  • lusia_janusia Re: *SIERPIEN* 26.08.12, 08:19
                                                    Witam WSZYSTKICH
                                                    niedzielnie, slonecznie +20 napaewne bedzie wyzej.

Henryk, jak sie panie popytaja swoich mezow, to
                                                    z pewnoscia dostaniesz pomoc, a moze sa wiecej
                                                    techniczni to same Ci podpowiedza... powodzenia...
                                                    -Lusia-
                                                  • jaga_22 Re: *SIERPIEN* 26.08.12, 10:25
                                                    Witam niedzielnie.U mnie pada,też nie jest więcej jak 20st.
                                                    idzie jesień.wink

http://i50.tinypic.com/315h3b7.jpg
                                                  • tetika Re: *SIERPIEN* 26.08.12, 11:45
                                                    witam i ja , oj Jagus twoj balkon przybieta piekne barwy. moj niestety gasnie w oczach. Jeszcze tylko smierdziuszki przypominaja cudowne letnie chwile.
                                                    komarzyca nie dostyjac slonca oszalalasmilewypiekniala. reszta powoli konczy swoj czas uwodzenia smile
                                                    Milego dnia zycze wszystkim
                                                  • irene.jg Re: *SIERPIEN* 26.08.12, 11:57
                                                    HEj! Pochmurno u mnie i siąpi deszczyk, ale co tam big_grin Niedziela, czas opoczynku, czas na przyjemności smile

http://i49.tinypic.com/2evvshy.jpg
                                                  • lusia_janusia Re: *SIERPIEN* 26.08.12, 18:55
                                                    To juz widac u nas jesiennie,
                                                    JAGI balkon przybiera na jesieni, TETIKI balkon
                                                    tez traci kolory, a IRENE typowo jesienna szarlotka
                                                    .nas czestuje-dziekuje-
                                                    Irene, a to na kruchym ciescie, bo na zdjeciu wyglada tak
                                                    jakby z jakims bialym musem i jablka to rozdielaja???
                                                    -Lusia-
                                                  • jaga_22 Re: *SIERPIEN* 26.08.12, 19:14
                                                    Moje wyszło nie tak jak zawsze,bo za mało ciasta zostawiłam
                                                    i było zbyt miękkie,żeby zetrzeć.Dorwali się jeszcze do gorącego,
                                                    to źle się kroi..big_grin

http://i50.tinypic.com/1j6ukm.jpg
                                                  • irene.jg Re: *SIERPIEN* 26.08.12, 19:22
                                                    Lusiu, ciasto półkruche i tylko jabłka, a wyglada tak bo za mało wypieczona. Spieszyłam się na wieczór filmowy z irusiem. Zawsze surowe ciasto trochę schładzam, a teraz wszystko od razu piekłam.
                                                    Jagi szarlotka wygląda znakomicie i dobrze wypieczona.
                                                  • jaga_22 Re: *SIERPIEN* 26.08.12, 19:31
                                                    Irene,ja ostatnio też nie schładzam,bo mi się nie chce czekać
                                                    ale ciasto musi być wolniejsze,dodaję śmietany
                                                    dlatego tu mi nie bardzo wyszło,ale i tak dobra.smile
                                                  • irene.jg Re: *SIERPIEN* 26.08.12, 19:38
                                                    Ja też dodaję śmietany, a ta szarlotka to było pozbycie się starych kawałków masła i musiałam dodać nawet trochę smalcu, bo za mało bylo tłuszczu. Ale mimo wszystko bardzo dobra w smaku big_grin
                                                  • lusia_janusia Re: *SIERPIEN* 26.08.12, 21:01
                                                    No nie, ale sobie dogadzacie, cisto na maselku
                                                    wypiekacie.
                                                    A koleresterol czasem sobie spawdzacie,
                                                    Ja zeby uniknac nadmiaru tluszczu dodaje wiecej
                                                    kwasnej smietany, i tez funkcjonuje.
                                                    Ale az mi silnka leci.
                                                    Ja poczestowalam sie "tigerkaka" tygrysowa babka
                                                    ktora upieklam w tygodniu i ala biszkop dzisiaj z papierowkami.
                                                    -Lusia-,
                                                  • jaga_22 Re: *SIERPIEN* 26.08.12, 21:32
                                                    Lusia,a tygrysowa,to przypadkiem nie nasza zebra?

https://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQwV-EcqtlRdjI6jah3yh-8wuQ_9F9MBJ_cVg6VpSqjEHGzCKE3
                                                  • lusia_janusia Re: *SIERPIEN* 26.08.12, 22:47
                                                    Tak JAGO to chyba tak sie u Was nazywa."Zebra"
                                                    Ja pieke na oleju i nigdy mi nie opadnie, kazdy sie
                                                    zajada i szybko sie robi.
                                                    -Lusia-
                                                  • greis52 Re: *SIERPIEN* 27.08.12, 07:27
                                                    udanej koncówki sierpnia!
                                                  • lusia_janusia Re: *SIERPIEN* 27.08.12, 08:53
                                                    Slonecznie, poniedzialkowo
                                                    Witam WSZYSTKICH
                                                    +18 wilgotno po wczorajszym deszczu.
                                                    Spelnienia planow.
                                                    -Lusia-
                                                  • jaga_22 Re: *SIERPIEN* 27.08.12, 09:16
                                                    Witajcie Vistulanie....u mnie nie ma słoneczka,19st i leci mżawka,
                                                    ale za dwa dni ma się ocieplić.
                                                  • irene.jg Re: *SIERPIEN* 27.08.12, 12:16
                                                    Heeej! U mnie się ochłodziło i też mżawka. Dopiero zjadłam śniadanko i czas na kawusię big_grin
                                                    http://i47.tinypic.com/x3tuo4.jpg
                                                  • lusia_janusia Re: *SIERPIEN* 27.08.12, 13:12
                                                    Oj... to bardzo pozno, bedzie pozny obiad
                                                    z tego wynika.
                                                    Ja kawa rozpoczynam dzien, tak sie juz tuaj
                                                    przyzwyczailam, jak nie wypije, to dostaje
                                                    bolu glowy.
                                                    -Lusia-
                                                  • jaga_22 Re: *SIERPIEN* 27.08.12, 13:19
                                                    Mam dziś pyszną pomidorówkę,ale tylko spróbowałam i powiedziałam mężowi,
                                                    ze już zjadłam.Po co się pytał?wink idę po jeszcze jedną kawę i kawałek ciasta.big_grin
                                                    Nie będę zwalać na Irene,że podkusiła,bo pewnie i tak to by się skończyło.big_grin
                                                  • irene.jg Re: *SIERPIEN* 27.08.12, 13:29
                                                    A co to my bliźniaczki, Jago? big_grinbig_grin Tu szarlotka, tam pyszna zupka pomidorowa... wczoraj też udawałam, że zjadłam pomidorówkę, a w gruncie rzeczy skonsumowałam tylko drugie danie big_grin
                                                  • irene.jg Re: *SIERPIEN* 27.08.12, 13:31
                                                    To i ja sięgnę po jeszcze jeden kawałek szarlotki, a co mi tam... big_grinbig_grinbig_grin
                                                  • lusia_janusia Re: *SIERPIEN* 27.08.12, 13:38
                                                    Pewnie, moja mamam mowi trzeba jesc dopuki
                                                    mozna. Bo moga nastac takie czasy ze bedzie co
                                                    jesc a nie bedzie mozna.

Tutaj nie gotuje sie obiadu z dwoch dan, Jedno
                                                    zupa to do tego jakas kromka lub grznka z zoltym serem,
                                                    przewaznie drugie dania sie serwuje,
                                                    chyba ze prosi sie gosci, to juz caly balet, przystawka
                                                    pierwsze, drugie danie., deser, a jak goscie sie zasiedza
                                                    do jeszcze dostaja cos na przegryzke, ale to tylko tacy
                                                    najblizsi.

Na deser podany tort i kawa, tzn, ze goscie sie wnet beda rozchodzic
                                                    do domow.
                                                    -Lusia-
                                                  • jaga_22 Re: *SIERPIEN* 27.08.12, 13:41
                                                    Irene ja tak mam czasem z córką,że to samo ugotujemy.http://s17.rimg.info/4ca1c4e135069a25e550731e317faf49.gif
                                                  • jaga_22 Re: *SIERPIEN* 27.08.12, 14:02
                                                    Lusia,ja od początku wprowadziłam jedno pożywne danie,bo u męża w domu też było z dwóch.
                                                    ale np. moja sąsiadka zawsze gotuje z dwóch dań,bo tak lubi jej mąż.
                                                    Tyle,że on może sobie pozwolić,bo jest szczupły,a ona gruba.wink
                                                  • lusia_janusia Re: *SIERPIEN* 27.08.12, 14:28
                                                    Tutaj zywnosc jest bardzo droga, i wiaze sie
                                                    to tez z pewna forma oszczednosci, ale nie na
                                                    zolodku. Do wszystkiego idzie sie przyzwyczaic.
                                                    -Lusia-
                                                  • lusia_janusia Re: *SIERPIEN* 28.08.12, 09:53
                                                    Dzien DOBRY WSZYSTKIM
                                                    Dzisiaj wtorek, mam maluszka az do jutra rano.
                                                    odwiedze kawiarenke z drutowaniem, troche
                                                    podziergam moze juz do znudzenia.

Pogoda sie zalamuje, zapowiadali deszcz a wczoraj
                                                    bylo tak pieknie typowo jesiennie.
                                                    ycze udanego dnia.
                                                    -Lusia-
                                                  • irene.jg Re: *SIERPIEN* 28.08.12, 11:49
                                                    Dzień dobry smile Dość ciepło i słońce świeci chociaż często chowa się za chmury. Piję kawę i dojadam resztę ciasta. Troszkę zdążyłam się już napracować. Udanego wtorku wszystkim.
                                                  • henryk245 Re: *SIERPIEN* 28.08.12, 13:10
                                                    pl.euronews.com/2012/08/27/stany-zjednoczone-przygotowuja-sie-na-nadejscie-huraganu/
                                                    popatrzcie tu,ci to maja przesmarkane zycie,huragany regularnie co roku,ofiary w ludziach
                                                    a na zachodzie kraju czeste i nieprzewidywane trzesienia gleby,tez ofiary w ludziach ...

..zeby sie tylko amerykance niedowiedzieli ,ze w polsce ani huraganow ani trzesien zadnych
                                                    wykupia polske do ostatniego hektara !
                                                  • jaga_22 Re: *SIERPIEN* 28.08.12, 13:31
                                                    Może się nie dowiedzą.wink straszne mają życie w Ameryce,cały czas walczą z siłami natury.
                                                    My też ciągle walczymy, ile to już razy zrywało dachy,jednak już wolę nasze klimaty.
                                                    Ładna dziś pogoda,niebo błękitne ze słonkiem.
    • greis52 *SIERPIEN* sie kończy 29.08.12, 08:00
      i kończy się lato
      przyjemności z tych konców zyczę!
      • irene.jg Re: *SIERPIEN* sie kończy 29.08.12, 08:10
        Hej! Goście za trzy dni, mężu biega po lekarzach. Ciśnienie 160/110, badanie EKG wykazuje, że w przeszłości miał jakiś zawał, czemu małż zaprzecza. Umówił się z kardiologiem. Na razie od poniedziałku jest na zwolnieniu do końca tygodnia.
        To prawda, że wszystko co miłe szybko się kończy. Było mi miło klikać z Wami smile
        • lusia_janusia Re: *SIERPIEN* sie kończy 29.08.12, 08:42
          Witajcie WSYSCY
          zycze udanego dnia.

IRENE mi sie wydaje ze jakby zrobili badanie
          serca z kontrastem to by wiedzieli co trzeba zrobic
          z dalszym leczeniem. Na zbicie wysokiego cisnienia
          przeciez dobry czosnek (nie w kazdej porze da sia go jesc)
          i czarne pozeczki. Poszukaj w swoich modrych ksiazkach jakies
          cherbatki ziolowe co obnizaja cisnienie. Poki co trzymam
          kciuki za meza i udanego pobytu z goscmi.
          -Lusia-
          • irene.jg Re: *SIERPIEN* sie kończy 29.08.12, 09:23
            Dzięki Lusiu. Pewnie kardiolog zleci nowe badania. A ja już wczoraj wyszukałam małżowie "cudowne winko na serce" .wink A mężu znowu poszedł do przychodni, od poniedziałku chodzi codziennie. W nocy znowu obudził go silny ból głowy i wysokie ciśnienie.

http://i45.tinypic.com/24qqole.jpg
          • jaga_22 Re: *SIERPIEN* sie kończy 29.08.12, 09:32
            Czosnek i inne dobrodziejstwa są dobre na niewielkie podwyższenie ciśnienia.
            Tu są potrzebne dobre dopasowane leki.
            Niekoniecznie mąż musi wiedzieć o przebytym zawale.
            Kiedy mąż miał robione bajpasy wyszło,że w przeszłości miał zawał.
            Owszem miał stan przedzawałowy i znalazł się w szpitalu,ale tylko tak to określili,
            Nie potrafili powiedzieć w jakim czasie to było.
            Najważniejsze,że kardiolog zaklepany.

Dzień piękny,bo ze słonkiem.
            • henryk245 Re: *SIERPIEN* sie kończy 29.08.12, 11:15
              po bypas'ach przyjdzie kolej na wysokie cosnienie a puzniej diabetes2
              taka jest kolej rzeczy-znam to z autopsji
              zawal pozostawie blizny na sercu,kardiolodzy potrawia z dokladnoscia
              miesiaca okreslic czas kiedy to mialo miejsce
              wiele zawalow-wiele blizn=mniejsza sprezystosc miesnia sercowego=
              w przyszlosci coroner insufisens
              z angina pectoros mozna dlugo zyc oile jest stabilna
              najgorsza jestniestabilnosc choroby serca i nietolerancja insuliny,
              gdyby co niezgadzac sie na inna tylko analogowa insuline typ Levemir.

potrzebujesz wiecej info to wal,ja mam duzo czasu.Pzdr.
              • jaga_22 Re: *SIERPIEN* sie kończy 29.08.12, 12:20
                Mąż się pytał,ale lekarz nie odpowiedział,a diabetes2 to już ma. ciśnienie niskie.
                • lusia_janusia Re: *SIERPIEN* sie kończy 29.08.12, 12:30
                  Oj te choroby, jedna pociaga druga .
                  -Lusia-
                  • irene.jg Re: *SIERPIEN* sie kończy 29.08.12, 15:53
                    Wszystkie wasze sugestie i uwagi uważnie przeczytałam, dzięki. Z sercem nie jest źle, dla spokoju chce lekarka pierwszego kontaktu opinii kardiologa. A skoro to może poczekać to zaraz odwołam płatną wizytę u kardiologa i poczekamy na zapisy na nowy rok. Tak małż zadecydował, a jakby co można za pieniążki zawsze zamówić następną wizytę.
                    • lusia_janusia Re: *SIERPIEN* sie kończy 29.08.12, 15:56
                      IRENE
                      moze ta Twoja nalewka w jakis sposob poskutkuje.,
                      ale na pewno nie zaszkodzi.
                      -Lusia-
                      • irene.jg Re: *SIERPIEN* sie kończy 29.08.12, 16:14
                        Dopiero ją przyrządzę big_grin Mam dobrą nowinę, goście (dwie rodziny) przyjadą za tydzień, tak sami dzisiaj zaproponowali. Dla nich z różnych względów ma być lepiej, a i dla nas też, bo jeszcze i w piątek mężu ma wizytę u lekarza. Mam więc trochę więcej czasu i mężus będzie się pewnie już lepiej czuł.
                        • henryk245 Re: *SIERPIEN* sie kończy 30.08.12, 08:13
                          08:08 zrobilo sie nagle bardzo ciemno jak o dziewiatej wieczorem
                          uliczne latarnie zie zapalily,ciezkie szaro-czarne chmury jak z opisu
                          Biblijnego , moze byc "oberwanie chmury" -w tym sezonie po raz pierwszy.

Dziendobry Wsiem
                          • jaga_22 Re: *SIERPIEN* sie kończy 30.08.12, 09:47
                            http://img195.imageshack.us/img195/4654/mediumllr700514ddd05303.jpg
                            No i jak z tą chmurą Henryku, coś spadło?
                            U mnie piękne słoneczko.Ma być 24 st. to w sam raz dla mnie.
                            Dla kocia też.smile
                            http://i48.tinypic.com/w03k8l.jpg
                            • lusia_janusia Re: *SIERPIEN* sie kończy 30.08.12, 10:08
                              Przyplynelam w strugach deszczu, u mnie nie bylo oberwania
                              chmury, o ktorym wspominal Henryk, ale rzesiscie popadalo, i przybilo
                              kurzu do ziemi, bo naprawiaja ulice, nowy asfalt klada, po tej budowie
                              domu starcow.

Witam slonecznie ale bez slonca, i chyba bedzie taki caly dzien z
                              przelotnymi deszczami. podejrzewam ze gdzies musialo porzadnie
                              popadac ze wzgledu na tak mroczna chmure.
                              -Lusia-
                              • lusia_janusia Re: *SIERPIEN* sie kończy 30.08.12, 11:26
                                JAGO
                                Jaki kocio beztroski sobie podsypia i nic go
                                nie obchodzi.
                                -Lusia-
                            • henryk245 Re: *SIERPIEN* sie kończy 30.08.12, 11:37
                              .. spadlo i to duzo i gwaltownie,w kilku dzielnicach niebylo pradu
                              ja z pieskiem w namiocie z koldry opowiadajac futrzakowi bajki
                              by sie niebal,teraz na przemian siapi albo rzesiscie leje

spacerek o jedenastej przelozony na puzniej ale teraz futrzak
                              spi po tych przezyciach.
                              • henryk245 Re: *SIERPIEN* lokalna prognoza pogody 30.08.12, 11:41
                                www.smhi.se/vadret/vadret-i-sverige/land/fiveDaysForecast.do?geonameid=2715893&redirect=false
                                • irene.jg Re: *SIERPIEN* lokalna prognoza pogody 30.08.12, 12:15
                                  "Przypłynęłam w strugach deszczu".... jaki piękny tytuł lub początek wiersza mógłby być, Lusiu smile
                                  U mnie pięknie, słonecznie. Piękny koniec lata i koniec mojego klikania pod nickiem irene.jg..... Za dwa miesiące ślub siostrzeńca, małżon dojrzał do decyzji przeprowadzki.. ale jeszcze tu pomieszkamy, bo ma bardzo dobrze płatną pracę... coś się kończy, coś zaczyna... samo życie. Dzięki za wszystko smileWpadnę jeszcze wieczorkiem.
                                  • lusia_janusia Re: *SIERPIEN* lokalna prognoza pogody 30.08.12, 18:55
                                    No i bardzo dobrze bo bedzie jakas niespodzianka....
                                    ja tez okolo 21.oo troche z poslizgiem, bo "Maluszek"
                                    przywedruje.
                                    -Lusia-
                                • lusia_janusia Re: *SIERPIEN* lokalna prognoza pogody 30.08.12, 12:20
                                  To widze ze tylko niedziela bez deszczu- nie ciekawie
                                  to wyglada.
                                  -Lusia-
                                  • henryk245 Re: *SIERPIEN* lokalna prognoza pogody 30.08.12, 14:27
                                    Lusia,wloz sobie tamten link w favorites-bedziesz zawsze miala
                                    lokalna prognoze pogody,robia ja na rzecz lotnictwa,sa b.dokladni.
                                    • lusia_janusia Re: *SIERPIEN* lokalna prognoza pogody 30.08.12, 19:08
                                      sprobuje, inaczej Ty masz u siebie, jak Kendo przyjedzie,
                                      to mi pomoze, Mam jechac do Maxa i chyba przyjade przemoczona
                                      tak mi sie cos zanosi??
                                      -Lusia-
                                      • greis52 31-*SIERPIEN* 31.08.12, 07:13
                                        witam, ze mna sierpień zegna sie w strugach deszczu,
                                        a najwazniejsze ze dzis piatek i nawet deszcz tego nie zmieni.
                                        Udanego dnia!
                                        • henryk245 Re: 31-*SIERPIEN* 31.08.12, 09:00
                                          po tej stronie morza tez siapi,niezbyt obficie lecz ciagle
                                          bez wiatru wiec beda te chmury wisialy dlugo nad nami.

Dziendobry w ten ostatni Sierpnia dzien.
                                          • dorka556 Re: 31-*SIERPIEN* 31.08.12, 09:27
                                            Za to nad Tatrami cudowna pogoda.
                                            Starszy syn poszedł z 4 znajomymi w góry. Pieszo na Kasprowy Wierch i stamtąd przez Dolinę5 Stawów do Morskiego Oka. Przy takiej pogodzie super wycieczka, bez większych trudności.
                                            A ja mam pierwszy dzień odpoczynku po ślubnych emocjach.
                                            Chatę trochę ogarnęłam, do skoszenia już niewiele i wreszcie zajmę się sobą.
                                            Miłego ostatniego sierpniowego dnia!
                                            • lusia_janusia Re: 31-*SIERPIEN* 31.08.12, 09:59
                                              Tak koniec sierpnia nie nastraja pogoda do
                                              jakichlowiek prac w ogrodzie.Deszczowo, calkiem
                                              jesiennie.
                                              Ale cieplo i milo WAS witam.
                                              Udanego dnia.
                                              Tez bym sobie tak pomaszerowala gdzies po gorach w odpowiednim
                                              towarzystwie.
                                              -Lusia-
                                              • jaga_22 Re: 31-*SIERPIEN* 31.08.12, 10:25
                                                Ja mam cudowny dzień, bardzo ciepło i słonecznie,
                                                szkoda tylko,że od jutra ma się odmienić,ale to jeszcze nie koniec ciepełka,
                                                co mnie bardzo cieszy.
                                                Życzę słoneczka na niebie. http://s18.rimg.info/882ae12874e30e08210b549de38ca3e7.gif

https://bucardimaria.files.wordpress.com/2011/05/nasturcje2.jpg?w=640
                                                • lusia_janusia Re: 31-*SIERPIEN* 31.08.12, 13:20
                                                  Dziekuje za sloneczko i piekne nastrurcje i lobelie JAGO

Zrobilam troche zakupow, objechalam rowerem pol swiata,
                                                  jak to sie mowi, kupilam kukurydze w kolbach i juz gotuje, lubie
                                                  z maslem, a krupniczek juz zaliczylam , za chwile kukurydza,
                                                  a na podwieczorek racuchy z jablkami, bo dawno juz mam
                                                  smak, tylko nie mialam czasu,
                                                  -Lusia-
                                                  • henryk245 Re: 31-*SIERPIEN* 31.08.12, 18:46
                                                    ostatni dzien sierpnia dal mi w d..e,zrobilem tygpdniowe zakupy
                                                    ugotowalem i usmazylem sniadanie-obiad-kolacje dla Pieska
                                                    i nakarmilem,sam dla siebie niemialem sily cos do zjedzenia
                                                    zrobic-przywiozlem pizze , plozylem sie na godzinke ispalem
                                                    z Pieskiem do wpol szostej,tygodniowego sprzatania niepodolalem
                                                    sprobuje jutro , w ogrodzie trzeba owoce zebrac-niemam sily

ja sie nieskarze ale to tak wyglada jak chlop slomianym wdowcem zostaje
                                                    samemu na dwa etaty ...

noo dobra,wierze ze wrzesien bedzie lepszy
                                                    kiedy cofamy zegary ?
                                                  • lusia_janusia Re: 31-*SIERPIEN* 31.08.12, 20:14
                                                    Ale masz prblemy HENRYK.
                                                    Tak chyba specjalnie sie uzalasz nad soba i w duchu
                                                    sobie pewnie myslisz, oj, moze szwagierka by sie zjawila
                                                    i troche pomogla????
                                                    -Lusia-

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka