03.06.13, 11:14
Juz niedlugo wybieram sie na urlop tak wyczekiwany.
Corka bedzie miala tez to siedzi ze swoim "Maluszkiem" sama ,
a ja mam wolne to wybieram sie w swiat.

Troche tu sie zatrzymam, troche tam podjade, i mam nadzieje
ze pogoda mi dopisze, bo mam zwyczaj miec piekne lato jak
przyjezdzam do mamy.
Obserwuj wątek
    • slo-onko Re: Urlop 03.06.13, 13:20
      a moj letni urlop wezmie w łeb, musze drastycznie zmieniac plany. urlop,a juz napewno czesc zatrzymac jak mala pojdzie do żłobka od wrzesnia.
      ale jakis tydzien mam nadzieje wygospodarowac na jakis wyjazd nad morze dla odmiany klimatu. calego lata nie wyobrazam sobie spedzic w murach.
      Lusia w takim razie udanego wojazowania, dobrej pogody i milych wrazen. czy sa to nowe miejsca?
      • lusia_janusia Re: Urlop 03.06.13, 18:18
        Dziekuje.,Slo.
        Byc babcia to dobre i zle strony. ale chyba tego nie zalujesz, ze bedziesz
        troche z "maluchem"
        Tym razem Slo - nie, do mamy jade, i pozniej starsza corka dojedzie,
        ale z Kendo planujemy sobie wyjazd gdzies na odnowe- spa, chociaz na
        tydzien sie wyrwiemy razem z domu, ale to bedzie gdzies na Baltykiem po stronie
        'Polskiej,
        • kendo Re: Urlop 03.06.13, 18:24
          no Lusia wybedzie
          bedzie pusciutko w "rzece"
          ja bede w ogrodzie pod grusza-oczywiscie,jak pogoda dopisze i nie zapyli mi nosa bardzo....

mi przypadnie pewnie na zime jechac i podmarznac co nieco...

*Sloo
          dcie sobie jakos rade,
          jestes dobra organizatorka wszystkiego
          to i "szkolenie Maluszka" w przedszkolu fajnie pojdzie....trzymam kciuki za to.
          • slo-onko Re: Urlop 03.06.13, 18:36
            powiem Ci Kendus,ze moja corka jest zapobiegliwa i przewidujaca. na wszeslki wypadek w ub.roku zapisala wnuczke do zlobka. a teraz kiedy okazalo sie,ze swiat wywraca sie do gory nogami to musiala tez mala przygotowac do samodzielnego usypiania w dziec i wnocy i oduczyc ssania smoka. wszytsko sie udalo, mała jest bardzo towarzyska i mamy nadzieje,ze szybko zaaklimatyzuje sie w nowym miejscu z dziecmi. w koncu żlobek to "miejsce pracy maluszkow" i tzreba sie jakos do tego pozytywnie nastwic. nie ona jedna i nie ostatnia. jakos sie to wszytsko ulozy niech sie tylko zacznie krecic z praca.
        • slo-onko Re: Urlop 03.06.13, 18:33
          Lusia, byc babcia to cos..... czego odczuc nie mozna opisac slowami. odadlabym wszytsko za kilka chwil z maluchem,za usmiech,za piewrsze slowka,za wszytsko,za to,ze jest. a pomoc jest wskazana jesli dzieci tego potrzebuja. wyobraz sobie kiedy maluchy choruja,bo to standard w zlobku, corka podejmie nowa prace, czy bedzie mogla isc na zwolnienie? praca,albo dziecko, albo? a bez pracy nie da sie zrealizowac planow mieszkaniowych.wiec potrzebna jest mala pomoc z naszej strony i tak naprawde jako jedyni rodzice zostalismy im do pomocy. co jest na rzeczy Kendo Ci opowie.
          Jesli chodzi o Wasz wyjazd do Spa do polecam to miejsce w ktorym bylam jesli lubicie posilki w cenie. jesli nie to mozna poszukac innego miejsca,a posilki jadac na miescie. my nie mielismy wyboru jak wziac z oferty,bo wtedy bylo przed sezonem i cala gastronomia dopiero szykowala sie na otwarcie. poza tym posilki serwowane w takim miejscu rehabilitacyjnym na NFZ musza spelniac jakies warunki higieny-takie mam o tym wyobrazenie.
          • kendo Re: Urlop 03.06.13, 19:02
            *SLoo
            Cora poszla w slady Mamy z zapobiegliwoscia i organizacja...
            bedzie dobrze Sloo,
            dzieciaczki lubia nowe miejsca a ze towarzyska to pewnie da sobie rade,
            przeciez stopniowo bedzie ja zostawiac,coby szoku inaczej nie dostala,ze od razu sama jest,
            a tam z planowaniem,
            to moze i Tata Maluszka by sobie prare dni z urlopu zaoszczedzil by zostac z chora na wszelki wypadek??

trzymam kciuki......mocno.
            • lusia_janusia Re: Urlop 03.06.13, 19:17
              Trzymam kciuki Slo za wszystkie Wasze plany i postanowienia,
              a wiem jak doceniac babcina pomoc, bo samam taka dostalam od
              swojej mamy jak poszlam do pracy, tyko moja najmlodsza do przedszkola
              sie nie nadawala, mimo przystosowan i moich wysilkow i mase zostawionch
              laupewk. Skonczyla po 1 miesiacu.
              • slo-onko Re: Urlop 03.06.13, 19:26
                sa takie dzieci czy to przedszkolaki czy zlobkowicze,ze placza codziennie. niestety na pewne sprawy nie ma dobrego rozwiazania, nianie sa zbyt kosztowne.
            • slo-onko Re: Urlop 03.06.13, 19:25
              tata przede wszytskim,potem ja,a potem tylko myslec pozytywnie,ze wszytsko ulozy sie pomyslnie i zakladac ,ze MUSI byc dobrze.
              • kendo Re: Urlop 03.06.13, 19:29
                i tak trzymac Sloo,
                myslec pozytywnie/optymistycznie
                to same dobre rzeczy sie beda spelniac....
                chowana bez stresu to na pewno polubi przedzkole....
                jak szybko dalo sie odzwyczaic od smoka to juz sukces wielki...usciski dla Wnusi
                w piaskownicy dziadkowej slodko wyglda...
                • lusia_janusia Re: Urlop 04.06.13, 07:51
                  Juz zaczelam spisywac sobie na liste wszystko co chce zalatwic, kupic,
                  kogo odwiedzic i z kim spotkac.

I lista jest juz b.dluga, mam nadzieje ze chociaz w polowie uda mi sie
                  zrealizowac plany?...... to bedzie w duzej mierze zalezalo od pogody.
                  • greis52 Re: Urlop 04.06.13, 07:56
                    udanego urlopu i realizacji pełnej listy planów
    • slo-onko Re: Urlop 04.06.13, 08:38
      no Lusia jesli uda CI sie realizowac plany to wykreslaj na swojej liscie,a to co zostanie to zamien na inne przyjemnosci.
      powodzenia i milego wypoczynku.
      • lusia_janusia Re: Urlop 04.06.13, 09:01
        Dziekuje Greis.
        Slo tak przewaznie jest , ze cos z planow wypadnie kosztem
        innego spotkania, ale zawsze bywa ciekawe i wesole.
        • kendo Re: Urlop 04.06.13, 20:27
          slubne mnie tez cos na "sle z domu wypycha na irlop"
          ale jakos ochoty niemam....
    • grzech_o_1 Re: Urlop 04.06.13, 21:33
      Ósmego lipca. Plecak i wioooooooo...... w górki na dwa tygodnie.smile
      • kendo Re: Urlop 05.06.13, 09:21
        *Grzechu,
        z gory zycze pieknej pogody
        uroczych widokow gorskich
        wspanialych wrazen

mysle,ze foty tez zrobisz ciekawe i nam pokazesz?
        • jaga_22 Re: Urlop 05.06.13, 09:29
          Lipiec? kiedy to będzie...ale może pogoda będzie sprzyjać Grzesiowi,
          bo czerwiec będzie do bani.wink
          • lusia_janusia Re: Urlop 05.06.13, 09:40
            Lipiec tez sie nie zapowiada rewelacyjnie z letnia
            pogoda ale Grzesiowi duzo slonca w gorach i pieknych widokow.
            • lusia_janusia Re: Urlop 14.06.13, 23:21
              Czas mnie godni, minuty, godziny sie jakos
              dziwnie kurcza, na wszystko zaczyna brakowac czasu.

Na walizce zbiera sie coraz wieksza kupa ciuchow,
              a pozniej dylemat, ktore najbardziej beda uzywane ?...

W niedziele wyjezdzam juz na urlop - do Polski-----
              • kendo Re: Urlop 15.06.13, 10:29
                tez mi sie chce urlopu jakiegos....

pakuj sie Lusia "z glowa"
                tam tez may ciuszki do chodzenia...
                • lusia_janusia Re: Urlop 15.06.13, 11:14
                  Nie wiem czy tez sie wszystko nie kurczy
                  w szafach?.
                  • kendo Re: Urlop 15.06.13, 11:19
                    hi,hiiiiiiiiiiiiiiii
                    a co sie pokurczylo?????????????????
                    ja sukienek jeszcze nie mierzylam....
                    • lusia_janusia Re: Urlop 16.06.13, 11:26
                      No spodnie na wdechu zapinam, sukiena wyjsciowa
                      jeszcze pasuje, nawet bez gorsetu, to chyba spodnie
                      sie skurczyly po praniu.

Nie wiedzialam ze juz sie starzeje, jak mi to pakowanie
                      szlo mozolnie.

Pozniej porzadek w torebce, z dokumentami i liczeniem
                      mamony, zaczelam kichac i z nosa leci jak z kranu,
                      chyba dostalam alergi od pieniedzy...ha...ha...

Ale juz jestem gotowa do wyjscia nawet w tej chwili,
                      wszystko zamkniete na ostatni guzik.

Czekam na Kendo to mnie odwiezie do promu.
                      A rano juz bede w Swinoujsciu, a wieczorem dopiero
                      u mamy.
                      • kendo Re: Urlop 16.06.13, 11:52
                        hi,hiiiiiiiiiiiiiii
                        *Lusia,
                        kichalas na pieniadze czy od pieniedzy??
                        no na monety to wiem ,ze ludziska uczulone ale na
                        papierowe-bo chyba takie liczylas to pierwszy raz czytam??

zjawie sie jak bylo umowione,
                        odpoczywaj teraz na luzie.....
                        • tetika Re: Urlop 16.06.13, 12:03
                          Lusia wez sobie karte bankomatowa i mozesz kichac na kaske big_grin
                          baw sie dobrze i wypoczywaj.
                          jak zwykle zorganizowana i skrupulatna smile
                          bedzie mi Cie brakowalo.
                          • lusia_janusia Re: Urlop 16.06.13, 12:10
                            Dzieki Tetiko.
                            Pieniadze Polskie papierkowe liczylym, ktore
                            wymienilam u nas w butiku.
                            • kendo Re: Urlop 16.06.13, 12:15
                              achaaaaaaaaaaaa to od tych zaczelas kichac,
                              moze on je jakos zaczarowal,
                              wydaj je szybko w kraju....
                              https://i44.tinypic.com/nnut7b.gif odpoczywaj na maxa...
                              • lusia_janusia Re: Urlop 16.06.13, 12:21
                                O przypomnialas mi tym kolysaniem o tabletkach
                                Aviomarin musze wyjac z szafki- dzieki Kendo.
                                • kendo Re: Urlop 16.06.13, 12:42
                                  no,masz
                                  a na alergie masz czy przywiesc moje?????
                                  tez musze sobie je zapakowac,
                                  bom sie juz zapakowala do samochodu,
                                  zywnosc jeno w lodowce czeka.
                                  • lusia_janusia Re: Urlop 16.06.13, 13:42
                                    Chyba krople do nosa mi sie zmieszcza, mam swoje,a masc
                                    od swedzenia mam od ostatniego razu.
                                    • kendo Re: Urlop 16.06.13, 13:51
                                      spiszesz nazwe kropli do oczu i w kraju zakupisz,jak uznasz ,ze potrzebujesz,
                                      kupowalam jesienia,bo mi braklo....
                                      • kendo Re: juz w kraju 17.06.13, 10:09
                                        *Lusia o 7:05 SMS-em mnie obudzila,
                                        meldujac,ze jest juz w Swinoujsciu,

pozdrawia Was Wszystkich bardzo serdecznie

wczoraj jadac do Ystad,
                                        lalo jak z cebra,kierowcy w Audii/BMW gnali jak szaleni na 80 km dozwolone...
                                        brak fantazji u kierowcow niektorych,
                                        dowiozlam jednak Lusie szczesliwie...
                                        • kendo Re: juz u Mamy 17.06.13, 18:36
                                          o 17:45 SMS-a dostalam ,ze szczesliwie dotarla Lusia do celu,
                                          dziekuje za pozdrowienia i odpozdrawia.

na trasie mieli upal,
                                          czyli pogoda sliczna w polsce
                                          • slo-onko Re: juz u Mamy 18.06.13, 10:00
                                            oh to Lusia juz wypoczywa w kraju ??? pozdrow ja Kendus przy okazji i napisz czy wraca trasa ktora wracala keidys adwno temu co sie moglysmy spotkac i przekazac suveniry?
                                            • kendo Re: juz u Mamy 18.06.13, 10:04
                                              *Sloo-
                                              juz po swoim urlopie?
                                              jak bylo/opowiadaj????

dzieki pozdrowie i bedzie wrac ta sama trasa,
                                              autobus staje teraz na dworcu autobusowym zawsze.....

a za suveniry dziekuje,i nie stresaj sie z nimi,
                                              ja jeszcze nic niema dla Ciebie przyszykowane...
                                              • slo-onko Re: juz u Mamy 18.06.13, 10:18
                                                ah faktycznie dworzec, przeciez ja na dworcu przekazalam kierowcy opony do auta pamietasz?
                                                • slo-onko Re: juz u Mamy 18.06.13, 10:30
                                                  bylo znakomicie Kendus, zwiedzialam Watykan, Rzym, Weronę i kilka innych miejsc,mniejszych miejscowosci z licznym atrakcjami.
                                                  mam zamiar kiedys tam wrocic,ale na caly tydzien tylko do Rzymu,zeby moc zwiedzic pozostale zabytki,ktorych nie widzialam teraz.
                                                  • kendo Re: juz u Mamy 18.06.13, 10:42
                                                    *Sloo,
                                                    to duzo zwiedzilas,
                                                    a Rzym tez chcialaby zwiedzic z Bazylikamie niezliczonymi i innymi kosciolami
                                                    slna przeciez z tych budowli....
                                                    kolebka "swietych budowli"
                                                  • slo-onko Re: juz u Mamy 18.06.13, 11:04
                                                    Kendus "uciekla" mi kaplica Sykstyńska, podziemia i wiele innych pieknych miejsc. Dlatego chcialabym kiedys pojechac na dluzej,bo trzy dni w Rzymie to zbyt krotko,by zobaczyc wszytsko.
                                                  • greis52 Re: juz u Mamy 19.06.13, 16:41
                                                    pogody i wielu radości z pobytu w rodzinnych stronach życzę!
                                                  • tetika Re: juz u Mamy 19.06.13, 17:45
                                                    Kendus czy Lusi nie zaszkodzily wczorajsze nawalnice i gradobicie u nas?
                                                  • kendo Re: Lusia u Mamy 20.06.13, 17:50

dzis rozmawialysmy,
                                                    opowiadala,
                                                    ze bardzooooooooooo upalnie na Dolnym Slasku.....

a tak sie zamartwiala o pogode...
                                                    bo zawsze byla wczesniej i byly upaly,
                                                    teraz wyszlo,ze pozniej musial jechac,
                                                    ale na razie zadowolona....
                                                  • matfiz2011 Re: Lusia u Mamy 20.06.13, 19:05
                                                    teraz upalnie, na weekend kiedy pracujacy maja wolne znowu sie ochlodzi,alez zlosliwosc losu.
                                                  • matfiz2011 Re: Lusia u Mamy 20.06.13, 19:08
                                                    no teraz zobaczymalm,ze moja corcia zalogowala sie na swoj wydzial i tak leca posty w moim imieniu hahaha
                                                  • tetika Re: Lusia u Mamy 20.06.13, 19:11
                                                    Lusia wroci opalona i zadowolona bo narazie nie przepowiadaja wiekszej zmiany pogody.
                                                    Ucaluj ja od nas
                                                  • kendo Re: Lusia u Mamy 21.06.13, 14:22
                                                    dzieki Teti,
                                                    przekarze calusy i pozdrowka

dzis prosila o przepis na nalewke,
                                                    bo poczestowala koleznake z amerki,ktora rowniez uropuje a jest zonata z naszym kolegom z klasy....
                                                    widac dobrze sobie Lusia ma....

Sloo,
                                                    zastanawialam sie ,
                                                    kto zapomnial sie przelogowac...
                                                    pozdow dzieci i slubnego zuyczac im wspanialego lata.
                                                  • kendo Re: Lusia byla w szpitalu 03.07.13, 19:21
                                                    wiesci od Lusi
                                                    przed chwila rozmawialam ...

ze tez Ta Kobita ma wiecznie przygody urlopowe...

byl juz wieczor,
                                                    chciala skonczyc plewienie,
                                                    ale Mama zawolala do domu,
                                                    kiedy szla "wlazla na lawke i sie przewrocila"
                                                    strasznie sie potlukla,na drugi dzien z kolezanka do szpitala pojechaly,
                                                    zdjecia porobili bo na buzie upadla,
                                                    kolano tez obfotografowli,
                                                    na cale szczescie "tylko mocno sptuczona jest"

pozdrawia was bardzo serdecznie zyczac "rozwagi w chodzeniu"
                                                  • jaga_22 Re: Lusia byla w szpitalu 03.07.13, 20:08
                                                    No..to już wiem,bidulka ta Lusia,musi uważać bardziej na siebie,
                                                    nie ma już 18 lat.wink
                                                  • tetika Re: Lusia byla w szpitalu 03.07.13, 20:54
                                                    lo matko.....
                                                    lisciami kapusty niech sie obklada.
                                                    przekaz ucalowania i zyczenia szybkiego wyzdrowienia kiss
                                                  • slo-onko Re: Lusia byla w szpitalu 03.07.13, 21:37
                                                    ojej, wspoluczuje jej. przesylam pozdrowienia za posrednictwem Kendo.
                                                  • greis52 Re: Lusia byla w szpitalu 03.07.13, 22:13
                                                    oj boli..... cmok cmok....
                                                    całe szczęście, że kosteczki całe,
                                                    śiniaczki się przebarwią do powrotu
                                                    pozdrowienia ślesmile
                                                  • kendo Re: Lusia byla w szpitalu 04.07.13, 09:24
                                                    ludziki,
                                                    z wagi ze kolano puchlo niemal cala noc,
                                                    za rada kolezanki do szpitala sie udaly,

chirurgowi opowiadla,ze ...cyt." spala cala noc z tasakiem"

posmialysmy sie z tego,pytlam dlaczego...no chlodzila kolano......no coz,na szczescie tylo mocno obtluczone-obylo sie bez gipsu...
                                                    opatrunek codzienie ma zmieniac w przychodni...

dziekuje Dziewczyny zaraz zaesemesam jej Wasze pozdrowienia...
                                                  • jaga_22 Re: Lusia byla w szpitalu 04.07.13, 09:28
                                                    A tyle razy mówię,tylko zimna woda,bo gorączkę wyciąga
                                                    opuchliznę i mniej boli.
                                                  • kendo Re: Lusia byla w szpitalu 04.07.13, 09:45
                                                    *Jagus,
                                                    no jak Lusia to poczyta to bedzie zla na mnie...

Lusia,jak ja cos boli to strasznie "panikuje"namarudzi sie ze to/ze tamnto....nieraz trace cierpliwosc...
                                                    ale ja chyba taka sama jestem,jak cos mi dolega
                                                    bo slubne mowi cyt..."skaranie Boskie z Twymi bolesciami"..
                                                  • kendo Re: Lusia byla w szpitalu 08.07.13, 08:32
                                                    *Lusia dziekuje Wam

pozdrawia was,
                                                    zyczac milego lata
                                                    za pozdrowienia i kurownie sie,

opatrunek juz zdjeli,
                                                    strupisko wielgasne
                                                    nie pozwala chodzic swobodnie bo peka przy zginaniu nogi...
                                                  • jaga_22 Re: Lusia byla w szpitalu 08.07.13, 09:31
                                                    Dziękuję za pozdrowienia od Lusi również pozdrawiam.
                                                    No tak,to Lusia jest usztywniona przez strupa.uncertain
                                                    może słoneczko wygoi.
                                                  • greis52 Re: Lusia byla w szpitalu 08.07.13, 17:57
                                                    do powrotu strup odpadnie, ale urlop jej strupisko popsuło,
                                                    pozdrowienia śle!
                                                  • kendo Re: Lusia ze strupem 08.07.13, 18:50
                                                    dzis byla z Mama na kontroli u lekarki,

dostala Lusia antybiotyk w spraju(areozolu) na strupa-bo co zachnie to sie "roskleji" ech....
                                                    nastepny urlop bedzie chyba juz OK...
                                                  • kendo Re: Lusia juz bez strupa 17.07.13, 08:42
                                                    to najgrubsze odpadlo,
                                                    zawiazala sie cieniutka bloka,ktora peknie czasami,
                                                    wiec w dalesze spacery jeszcze Lusia nie chodzi by do kawiarenki dotrzec,bo tam schodow tez duzo,a niechce zginac za czesto kolana...

Lusia
                                                    dziekuje za zyczenia/pozdrowienia
                                                    i serdecznie odpozdrawia.
    • slo-onko Re: Urlop 17.07.13, 11:29
      no to Lusia będzie miała niestety wspomnienie. pisze niestety,bo to nic fajnego mieć taka bolesna przygoda na wyjeździe.
      ale wszytsko się goi i jak to się mowi ,ze czas leczy rany i te duchowe i cielesne.
      a ja swoj urlop zamieniam na prace. już od wczoraj musiałam wykazac się swoja kobieca sila ,poczułam się nie jak kobieta lecz jak silny tur,otoz wytaszczylam cztery opony z piwnicy, zapakowałam je do auta i pojechałam do wulkanizacji. okazało się,ze jedna z opon miała wbita srube,ktora to po wyjeciu zostawila dziure. na cale szczęście wyszlo to przed ,a nie po wymianie opon !! Dopiero miałabym przygodę gdybym zlapala kapcia na srodku ulicy!
      potem pojechałam na przegląd techniczny. tam już wszytsko było w porządku,chociaz bylam bardzo spieta keidy pan kazal wsiasc do srodka i pstrykac włącznikami. oczywiście nie wyjechałam ze stanowiska, auto stal nad kanalem. poprosiłam pana,ktory gzrcznie wycofal do tylu,zaprosil za rok i pozyczyl miłego dnia. Pan Bolek do którego jeździmy co roku z autami jest bardzo sympatycznym diagnostą. znamy się już od jakiegoś dłuższego czasu i pamięta swoich klientów niemal jak dobry lekarz swoich pacjentow.
      sorki,ze tak się rozpisałam i pewnie znarowilam watek hehehe ,ale jakos tak o tym urlopie wyszlo....
      • henryk245 Re: Urlop 17.07.13, 19:22
        jezeli jutro nieuspia mnie zamocno-w wrzesniu urlop stomatologiczny
        w Szczecinie,ponoc ci z polskimi trzecimi zebami to lepsi wyzeracze
        poczatkowo tylko plynny pokarm a ten jest i lepszy i tanszy w Polsce.
        • henryk245 Re: Urlop 17.07.13, 19:24
          jest:"jutro" ma byc: "pojutrze"
          • kendo Re: Urlop 17.07.13, 20:24
            o swiecie...juz myslalam,ze zle w kalendarzu zapisalam
            ale straszysz henryk....

*Sloo,
            no faktyczie silna jak tur jestes...
            ja wykulam z garazu a Henryk w bagaznik wklada...
            swienie,ze autko przeszlo kontrole bez poprawki...
            ja niewiem kiedy swoje bede dawac,ale chyba ponoc na drugi rok z racji ze nowka i pierwszy rok sie nie kontroluje...300 koron zaoszczedzone,
            polowa baku benzynowego...

juz sobie widze Lusie z kolanem..
            ale bedzie opowiadac,jak bolalooooooooooooooooooooo....
            • kendo Re: Urlop-koniec urlopu 24.07.13, 10:14
              nareszcie wraca Lusia,
              bom sie stesknila bardzo....

plany wedrowkowe porobilam tak cichcem,
              zobaczymy,ktore sie spodobaja do realizowania...
              • dorka556 Re: Urlop-koniec urlopu 24.07.13, 10:18
                Luuuuuuusiiiiiaaaaaa czeeeeeekaaaaaaam wraaaaaacaaaaj!!!!!
                • greis52 Re: Urlop-koniec urlopu 24.07.13, 19:38
                  oj jak czas szybko minął
                  czekamy na relacje z przygód w krajusmile
                  • henryk245 Urlop taniej 25.07.13, 11:52
                    https://grafik.rp.pl/grafika2/1032657,1103746,3.jpg

Wakacje za granicą tańsze z kartą walutową

Euro kupujemy w e-kantorze i wpłacamy na rachunek. Trzeba tylko wybrać konto z tanią kartą.

Turyści, którzy wyjeżdżają na urlop za granicę, najczęściej biorą ze sobą kartę płatniczą wydaną do rachunku złotowego. To bardzo wygodny sposób na płacenie w sklepach czy restauracjach poza Polską, ale nie najtańszy. Trzeba się bowiem liczyć z kosztami przewalutowania, czyli zamiany złotych np. na euro. Korzystniejszym rozwiązaniem jest założenie konta walutowego i posługiwanie się za granicą wydaną do niego kartą.

www.ekonomia.rp.pl/artykul/706655,1032657-Wakacje-za-granica-tansze-z-karta-walutowa.html
                    • lusia_janusia Re: Urlop taniej 25.07.13, 16:53
                      Dziekuje szanownemu gronu za wspolczucie w moich boleciach,
                      po wywrotce.

Najgorsze byly 2 noce, bo broda bolala i siniala i kolano,
                      ktorego nie moglam zgiac przez dlugi okres, dopiero jak dostalam
                      spray w antybiotyku to zaczely strupy sie goic.

Ale tak wogole to nie narzekam, zaliczam urlop do udanych pod
                      wzgledem pogody i przezyc.
                      https://i42.tinypic.com/rcj706.jpg
                      Widok z wezy widokowej na Perle Zachodu w Jeleniej Gorze.
                      Mostek drewniany prze rzeke Bobr.

Wiecej zdjeci i przezyc w watku " Witamy Lusie".
                      • kendo Re: odprowadzona na dworzec.... 24.02.14, 18:00
                        juz Lusia pociagiem na urlop pojechala
                        mam SMS-podeslac,jak juz dotrze do punktu "zbiorczego"

prosila o przekazanie Wam pozdrowien,
                        wiec POZDRAWIAM
                        • jaga_22 Re: odprowadzona na dworzec.... 24.02.14, 18:12
                          Dzięki za pozdrowienia i ode mnie pozdrów Lusię
                          przy najbliższej okazji.
                          • kendo Re: odprowadzona na dworzec.... 24.02.14, 18:17
                            *Jagus
                            odpozdrowie,odpowiadajac na SMS--
                            dziekuje...
                            uf...
                            czekam tereaz na Maluszka,
                            ale bedzie mnie ustawial po swojemu.
                            druty wzielam,wiec chyba sie przytuli do boczku i bedzie polegiwal grzecznie..
                        • dorka556 Re: odprowadzona na dworzec.... 24.02.14, 18:42
                          Kendo, również ode mnie pozdrów Lusię serdecznie.
                          Niech odpoczywa i z nowymi siłami wraca do Vistuli.
                          • kendo Re: odprowadzona na dworzec.... 24.02.14, 19:06
                            dziekuje Dorus,
                            påzdrowie,
                            no odpoczynek mamy juz pod koniec urlopu zawsze,
                            bo najpierw "obrobimy Mame",pozalatwiamy sprawy i pozniej odpoczywamy
                            • kendo Re: oczekiwanie na autokar 24.02.14, 20:58
                              chlodno ,ale moze wkrotce nadjedzie i pozabiera podroznych...

*Lusia,dziekuje Wszystkim za zyczenia,
                              odpozdrawia,zyczac milego wieczoru..
                              • kendo Re: oczekiwanie na autokar 25.02.14, 09:20
                                niewiem co to za "przewoznik."
                                Lusia juz w kraju,czekaja na przesiadke na inny autokar...
                                ech,cos mi sie widzi,ze nie bedzie dobrze z tym przewoznikiem....
                                no ale zobaczymy kiedy do celu sie dotrze.
                                • kendo Re: Lusia juz u Mamy 26.02.14, 10:55
                                  zmeczona strasznie podroza,
                                  przewoznik do "kitu"
                                  bedziemy musialy szukac innego rozwiazania,

na sniadanie kupila 5c pasztetowe/jakas kieblbaske z beczki/buleczke grachamowa,
                                  zjadla z wielkim smakiem

tez tak na pierwsze sniadanie sobie kupuje "smakowe zapomniane"

pozdrawia Waz Wszystkich bardzo serdecznie
                                  i ze sloncem,bo jest akurtat tam...
                                  • jaga_22 Re: Lusia juz u Mamy 26.02.14, 12:01
                                    Ważne,że apetyt dopisuje,bo to się wiąże z dobrym zdrowiem.
                                    Dobrze,że Lusia już na miejscu i nie musisz się martwić
                                    • kendo Re: Lusia juz u Mamy 26.02.14, 14:14
                                      dzieki Jagus...
                                      no Lusia,jak jej Corka mlodsza,
                                      jak byla mniejsza to sie wolalo na obiad,
                                      a ona odpowiadala..cyt..-jak miesko to jemy..-
                                      zostalo po dzien dzisiejszy to powiedzenie...
                                      choc teraz obie bardziej lekkostrawne posilki jadaja i dbaja o linie....
                                      • maria88 Re: Lusia juz u Mamy 26.02.14, 15:54
                                        Pozdrawiam Lusie serdecznie i dobrze że juz jest u mamy.
                                        • kendo Re: Lusia juz u Mamy 26.02.14, 19:19
                                          *Marysiu
                                          dziekuje w imieniu Lusi,
                                          przekaze pozdrowienia,jak bedziemy w kontakcie...
                                          • maria88 Re: Lusia juz u Mamy 06.03.14, 03:34
                                            Dobra pogodach w odwiedzanych stronach, lepsza niż u nas, bo nie pada.
                                            • greis52 Re: Lusia juz u Mamy 06.03.14, 07:59
                                              pozdrowienia i udanego urlopu życzę!
                                              • kendo Re: Lusia u Mamy 06.03.14, 08:32
                                                przekaze Lusi Wasze pozdrowienia dzisiaj,
                                                dziekuje...

na druga sobote ma juz przyjechac...czekam z niecierpliwoscia
                                                • maria88 Re: Lusia u Mamy 06.03.14, 08:45
                                                  Jak szybko czas leci....
                                                  • kendo Re: Lusia u Mamy 06.03.14, 08:48
                                                    *Marysiu
                                                    mi sie zawsze dluzy czas ,jak jest gdzies na urlopie sama...
                                                    ale ten tydzien zleci,
                                                    bo bede troche u siebie troche u Lusi w mieszkaniu,
                                                    wiec,taka torbulencja sprawia,ze migiem nastepny tydzien "ucieknie"
                                                  • kendo Re: Lusia u Mamy 13.03.14, 21:47
                                                    pozdrowienia od Lusi,
                                                    dzis rozmawialysmy sobie nawet dosc dlugo....
                                                    stwierdzila,ze wzmocnila sobie opalenizne z ostaniego urlopu,
                                                    piekna tam pogoda
                                                    w poniedzialek w samym zakieciku chodzila,zereszta wszyscy ludzie,bo tak cieplutk..

dostalam pytanie co sobie pragne z polski,?
                                                    po raz pierwszy jakos nic mi do glowy ani na smak nie przyszlo....
                                                  • slo-onko Re: Lusia u Mamy 14.03.14, 09:09
                                                    problemw tym kendo,ze teraz wszędzie jest wszytsko. poza tym macie polski sklepik na miejscu i czasami się przywozi lakocie, totez trudno cos wymyslic.
                                                    smacznym łakociem bylby tort,ale jak go dowieźć?
                                                    a propo tortow, jakie torty produkowane sa w Szw.? tez na bazie bitej smietany,kremu?sa podobne do naszych czy roznia się zupełnie?
                                                  • kendo Re: Lusia u Mamy 14.03.14, 09:52
                                                    *Sloo,
                                                    masz racje,
                                                    ze mozna ze sklepiku polskiego zaspokoic smak..

torty tu bazowane na spodach biszkoptowych przekladane "suto bita smietana"
                                                    wcale ich nie kupuje,
                                                    a jak musze zjesc na jakims szwedzkim przyjeciu,
                                                    zostawiam smietane,co po niektorzy szwedzi sie dziwia,ze zostawilam "taki raytas"

sa tez robiene na spodach upieczonych buialek zmieszanych z orzechami i przelozone kremem ale nie ze smietany...
                                                  • kendo Re: Lusia juz w szwecji 16.03.14, 08:17

o 7:45 Lusia wysyla SMS-a ze siedzi juz w pociagu i niema pradu,wiec stoja jeszcze na torach,
                                                    o 7:50 ruszyli i maja byc w natutejszym miescie o 8:45,

czekamy,czekamy,
                                                    na szczesliwe dotarcie do domu,..
                                                  • lusia_janusia Re: Lusia juz w szwecji 16.03.14, 09:34
                                                    No przyjechalam, troche bylam zaskoczona ta awqaria, ludzie
                                                    zaczeli wysiadac z pociagu, a ja ze mialam ciezka walizke i plecak
                                                    pozostalam i pociag za chwile odjechal i jestem w swoim domciu.
                                                    Dziekuje za przywitanie.....
                                                  • kendo Re: Lusia juz w szwecji 16.03.14, 09:38
                                                    to mialas szczescie Lusia,
                                                    ze nie wysiadlas...

odpoczywaj.
                                                    acha upiora na ostani pas zapisalam,
                                                    bo nie wiedzialam kiedy wrocisz "z nowej trasy"
                                                    ale moze nikt nie bedzie pral to wskoczysz ze swoim upiorem
                                                  • lusia_janusia Re: Lusia juz w szwecji 16.03.14, 10:00
                                                    Kendo, dziekuje, nie ma sprawy, zawsze sobie upilnuje,
                                                    mam "Maluszka", zaraz po niego wychodze.
                                                  • kendo Re: Lusia juz w szwecji 16.03.14, 10:13
                                                    oj, Maluszek tak od zaraz????????
                                                    a zascielilas recznik na kanapie?
                                                    lapki ,czekal i dawal sobie na korytarzu wycierac, i dopiero do domu wchodzil...
                                                    bedzie mniej piasku na chodniczku....
                                                  • lusia_janusia Re: Lusia juz w szwecji 16.03.14, 10:17
                                                    Kendo sproboje tej metody,
                                                    wyobrazam sobie jak mnie przywita, - galen?...
                                                  • kendo Re: Lusia juz w szwecji 16.03.14, 10:22
                                                    a to na pewno,
                                                    bedzie przeszczesliwy,
                                                    od razu siadaj na podlodze,coby nie skala za wysoko...
                                                    Mloda tez wital po dobie,jaby caly rok nie widzial swej pani...

acha rybki nie za bardzo chcial jesc...
                                                  • slo-onko Re: Lusia juz w szwecji 16.03.14, 20:12
                                                    Ooooo Lusia wrocila, to juz 3 tyg.minely?????? Matko jedyna jak ten czas leci,ja juz nie nadazam.....
                                                    Witaj po powrocie.
                                                    Sama jestem zarobiona i zabiegana, malo mam czasu zeby usiasc na spkkojnie i popisac. A jak mam czas to wyszukuje sobie zajec i doszlam do wnisoku,ze kobieta to taki robot kuchenny i domkwy dwa w jednym. Mozna wciaz robic i nigdy robota sie nie konczy. Skad sie bierze tyle zajec?????? W kolko sprzatam, myje,ukladam,scieram,przecieram,wieszam,rozkladam,ukladam, zbieram pranie, to znowu piore, a to kurz, a to garow sterta i tak w kolko macieja.... juz mnie to wkurza.
                                                  • lusia_janusia Re: Lusia juz w szwecji 16.03.14, 20:46
                                                    Dzieki SLO.
                                                    A no, to juz my chyba jestesmy SLO stworzone do takiej pracy, u mnie
                                                    dni wygladaja tak samo, ale juz na niektore mankamenty przymruzam oko,
                                                    i raz w tygodniu zaczynam sprzatanie,alle nie czuje sie z tym komfortowo.

Z czasem idzie sie przyzwyczaic do wszystkiego na pewnym etapie wieku...hiiiii....
                                                    SLO, to dobrze ze chociaz masz checi i to widzisz w kolo siebie. Bo sily i czyny to
                                                    trzeba miec hart ducha.
                                                  • kendo Re: Lusia juz w szwecji 16.03.14, 21:49
                                                    ech,kobietki nie nazekajta,
                                                    samo sie nie zrobi,
                                                    wiec robimy,
                                                    a kiedy zrobimy to juz inna sprawa....
                                                    nieraz musi odczekac swoje a nieraz mamy zapal za dziesieciu....
                                                  • lusia_janusia Re: Lusia juz w szwecji 17.03.14, 08:30
                                                    I to prawda Kendo, czasami plany nie da sie wykonac
                                                    z roznych wzgledow, ale sztuka jest zeby te mysli z planow nie
                                                    odwlekly sie w nieskonczonosc. bo mnie w niektorych przypadkach
                                                    tak sie zdarzylo.
                                                  • kendo Re: Lusia juz w szwecji 17.03.14, 10:17
                                                    za oknem juz wiosennie,
                                                    wiec planujmy juz z optymizmem...
                                                  • lusia_janusia Re: **LETNI URLOP'' 12.07.14, 12:15
                                                    Zawiadamiam WSZYSTKICH, ze jutro jade na urlop do mamy i wroce
                                                    za ok. miesiac do domku.

Przyjemnego lata, duzo slonca Wam zycze.
                                                    http://s2.rimg.info/75f08b91c637d1890218434ed7d42cb7.gif
                                                  • kendo Re: **LETNI URLOP'' 12.07.14, 13:09
                                                    lusia_janusia napisała:

> Zawiadamiam WSZYSTKICH, ze jutro jade na urlop do mamy i wroce
                                                    > za ok. miesiac do domku.
                                                    >
                                                    > Przyjemnego lata, duzo slonca Wam zycze.
                                                    > http://s2.rimg.info/75f08b91
> c637d1890218434ed7d42cb7.gif

udzielam zezwolenia na wyjazd urlopowy
                                                    na czas nieograniczony,

po powrocie niezwlocznie prosze sie zameldowac

prosze rowniez na urlopie dobrze sie sprawowac

prosze rowniez nie kupowac glupota

SZCZESLIWEJ DROGI LUDIA
                                                    PRZEMILEGO URLOPU ZYCZE
                                                  • maria88 Tak samo 17.03.14, 20:04
                                                    SLO okazuje się ,że nie ja jedna tak mam,że cos bez przerwy nasuwa sie do rąk
                                                    do zrobienia. Tez uważam,że dom to nie muzeum i nie warjuję kiedy nie mam chęci na porządki
                                                    ale robię kiedy mam zapał i ochotę. Może trzeba pomyśleć o "pomocniku"?
                                                  • lusia_janusia Re: Tak samo 17.03.14, 20:41
                                                    Mario, pomocnikow znalazla bys pewno od reki, za obietnice
                                                    sowitej zaplaty - zapewne, ale z kad te kochane pieniazki brac.?.
                                                  • kendo Re: Tak samo 17.03.14, 20:51
                                                    moja rada,
                                                    najlepeij co dzien po troszke, lub pomieszczenie po pomieszczeniu,
                                                    systematyka poplaca,
                                                    ja tak sprzatam,
                                                    raz na tydzien wspolnie ze slubbnym
                                                    a pozniej co dzien inny pokoj dopieszczam....albo co drugi dzien...,
                                                  • kendo Re: zaczynam juz urlop od teraz 26.03.14, 17:19
                                                    miejcie sobie Kochane dobrze,
                                                    od razu Wam zyczenia Wielkanocne zloze,
                                                    bo chyba zostate az tak dlugo,
                                                    "smacznego jadla jajkowego" bogatego zajaczka i mokrego dyngusa"
                                                  • slo-onko Re: zaczynam juz urlop od teraz 26.03.14, 17:27
                                                    Kendus baw sie wesolo kolo baziek, lap zajaca za uszy, pozdrow mame i wszystkiego dobrego.
                                                    Jedz spokojnie i szybko wracaj do nas.
                                                  • kendo Re: zaczynam juz urlop od teraz 26.03.14, 17:33
                                                    dzieki Sloo,
                                                    juz sie wylanczam
                                                    dla Ciebie i Twoich bliskich tez zycze wszystkiego dobrego...PA;.PA;..
                                                  • lusia_janusia Re: zaczynam juz urlop od teraz 26.03.14, 17:59
                                                    Kendo szczesliwej i szerokiej drogi.
                                                    Pozdrow mame. http://s10.rimg.info/65faa995e8495198efec9f89623bb9a7.gif
                                                    http://s16.rimg.info/3b365df9be941dff91f0a76677218867.gif
                                                    Wyjde Cie pozegnac do autobusu, kupilam ci czekoladki i dla mamy tez,
                                                    zeby Ci sie w drodze nie nudzilo.
                                                  • slo-onko Re: zaczynam juz urlop od teraz 26.03.14, 19:52
                                                    w takim razie niech lagodne fale zabujaja Kendo do snu.
                                                    jakie w koncu polaczenie udalo sie jej znalezc?
                                                  • lusia_janusia Re: zaczynam juz urlop od teraz 26.03.14, 22:08
                                                    SLO, okropnie, to szlo, Kendo niecierpliwa, nie lubi takich
                                                    rzeczy zalatwiac, ale sie udalo. Cala droga autobusem PKS
                                                    Wiec ze Swinoujscia do Szczecina ze Szczecina do Gorzowa Wilkp, 1,30 godz.
                                                    czeka i pozniej prosto do Jeleniej Gory, na godz,19,oo jutro ma byc juz u mamy.
                                                    Droga powrotna prosciejsza z Jel,Gory do Szczecina -Swinoujscie i nocnym
                                                    promem wraca.

Teraz juz jest na promie i w kabinie, mowi, ze zjadla kolacje i popija goraca
                                                    herbatke pozdrawia nas Wszystkich..
                                                  • lusia_janusia Re: zaczynam juz urlop od teraz 27.03.14, 13:31
                                                    Kendo pozdrawia z Polski nas Wszystkich, juz siedzi
                                                    w autobusie i coraz blizej jest domku.
                                                  • slo-onko Re: zaczynam juz urlop od teraz 27.03.14, 15:00
                                                    i my ja pozdrawiamy i zyczymy udanego urlopiku.
                                                  • maria88 Re: zaczynam juz urlop od teraz 27.03.14, 16:18
                                                    Nie zaglądałam kilka dni i mysle...chyba jakas pomyłka Lusia jest...jaki urlop,
                                                    a to Kendo podróżuje i juz prawie na miejscu. Pogoda w Polsce nie ciekawa.
                                                    Chłodne wieczory i ranki ale moze akurat teraz zacznie sie ocieplać.
                                                    Udanego wypoczynku dla Kendo, chociaz napewno nie będzie to na
                                                    wypoczynek w pełnym tego slowa bo będzie duzo ciekawości i przeżyć.
                                                  • lusia_janusia Re: zaczynam juz urlop od teraz 27.03.14, 18:58
                                                    Dzieki SLO, Mario.
                                                    Mario, Kendo pojechala do mamy pomagac chodzic po lekarzach ,
                                                    robic wyniki, bo wiesz, jak juz widza starszego czlowieka to sie zbuytnio lekarze
                                                    nie wysilaja.
                                                  • maria88 Re: zaczynam juz urlop od teraz 27.03.14, 19:23
                                                    Na pewno mamie będzie tez raźniej. Rada nie za bardzo wierzyć od razu w ich diagnozy i zalecenia.
                                                    Każdy najlepiej zna siebie .
                                                  • lusia_janusia Re: zaczynam juz urlop od teraz 27.03.14, 23:03
                                                    Kedno juz dojechala szczesliwie do domu i jest z mama.
                                                    Droge miala spokojna i bez stresu,
                                                    Jechala pierwszy raz nowa trasa, bez zorganizowanego przewoznika
                                                    i wszystko przebiegalo dobrze.
                                                    Dziekuje Wszystkim za pozdrowienia i pozdrawia Wszystkich.
                                                  • greis52 Re: zaczynam juz urlop od teraz 03.04.14, 09:14
                                                    pozdrowienia dla urlopowiczkismile
                                                  • lusia_janusia Re: zaczynam juz urlop od teraz 03.04.14, 09:45
                                                    Dziekuje Greis, bedze dzisiaj dzwonila wieczorem do Kendo to
                                                    przekaze.

Urlopowiczka Kendo, tez pozdrawia nas Wszystkich na Vistuli.
                                                  • kendo Re: letni urlop 13.07.14, 20:50

Re: **LETNI URLOP''
                                                    Autor: lusia_janusia 12.07.14, 12:15
                                                    Dodaj do ulubionych
                                                    Odpowiedz cytując Odpowiedz
                                                    Zawiadamiam WSZYSTKICH, ze jutro jade na urlop do mamy i wroce
                                                    za ok. miesiac do domku.

Przyjemnego lata, duzo slonca Wam zycze.
                                                    s2.rimg.info/75f08b91c637d1890218434ed7d42cb7.gif
                                                    nie umialam przenoesc obrazka,wyszedl link
                                                  • kendo Re: letni urlop 13.07.14, 20:52
                                                    Lusia dziekuje za pozdrowienia

juz w kraju jest ,
                                                    w autobusie siedzi w dalsza droge...
                                                    wybrala inna trase niz ja..zobaczymy
                                                    jakie beda wrazenia...
                                                  • greis52 Re: letni urlop 14.07.14, 06:56
                                                    to słoneczka wesołego i pomyślnych wiatrów,
                                                    łap wrażeniasmile jak wrócisz to się z nami nimi podzieliszwink
                                                  • kendo Re: letni urlop 14.07.14, 08:39
                                                    *Lusia dziekuje za pozdrowienia/zyczenia,
                                                    o 8 godz.SMS-a przyslala z meldunkiem,
                                                    ze jest juz u Mamy....

ciekawe jaka miala podroz ta "nowa trasa"ktora tylko w sezonie letnim jest,
                                                    a moze jednak zmienia i zostawia na stale??
                                                  • slo-onko Re: letni urlop 14.07.14, 18:34
                                                    Chcialam zyczyc szerokiej drogi, a Lusia juz w kraju. Tak wiec przyjemnych wakacji Lusiu, Kendo Ci pewnie przekaze za posrednictwem telefonu,trzymaj sie i wracaj zdrowa!
                                                    A swoja droga czy jest jakis ltniczy transport ze Szwecji np.do Wroclawia?
                                                  • kendo Re: letni urlop 14.07.14, 19:03
                                                    Sloo,
                                                    sa samoloty w roznej cenie/ wroznych mistach laduja..
                                                    sa tez teraz letnie placzenia,

dziekuje-przekaze Lusi
                                                    jak bedziemy na "fali odbiorczej"
                                                    dzis juz zaliczylysmy mase SMS-ow
                                                  • kendo Re: letni urlop-ale sobie maja dobrze 01.08.14, 16:12
                                                    Mloda z Maluszkiem dolecieli i sobie Lusia z Corka urlopuje..

pozdrawia nas Wszystkich cieplutko
                                                    teskni za netem
                                                  • jaga_22 Re: letni urlop-ale sobie maja dobrze 01.08.14, 16:40
                                                    To piesek też pojechał,czy popłynął,a może poleciał. https://forum.vectra-unlimited.pl/images/smilies/smile.gif
                                                  • kendo Re: letni urlop-ale sobie maja dobrze 01.08.14, 16:57
                                                    jaga_22 napisała:

> To piesek też pojechał,czy popłynął,a może poleciał. https://forum.vectra-u
> nlimited.pl/images/smilies/smile.gif

*Jagus
                                                    Mloda zawsze z Maluszekiem Leci samolotem,
                                                    dzielnie sie spisuje,jest z nia razem na siedzeniu,
                                                    na celnym" nie gryzie celnikow"(odpukac odstukac)
                                                    zawsze go chwla,ze taki grzeczny
                                                  • maria88 Re: letni urlop-ale sobie maja dobrze 01.08.14, 19:06
                                                    No tak wizyta u mamy to wszystko co moze być najlepsze. Oby tylko mamie zdrówko dopisywało.
                                                    W Polsce duże upały a od poniedziałku jeszcze będzie goręcej.
                                                    Chorzy z nadciśnieniem i ze słabym serduchem niech lepiej siedzą w domku.
                                                    Zyczę Lusi przyjemnego pobytu w kraju.
    • slo-onko Re: Urlop 05.08.14, 12:53
      Kendus,a jak się Lusi wiedzie na urlopie?
      • jaga_22 Re: Urlop 05.08.14, 13:10
        Też dołączam do pytania Sloo,bo nic nie piszesz o Lusi
        i czy wszystko OK.Ślę dla niej pozdrowienia. http://s17.rimg.info/84bdd98020c74dd85567bd04588a0c63.gif
        • kendo Re: Urlop 05.08.14, 15:47
          dziekuje,

hmmmmmmmmmmmmmmmm..urlop
          raczej organizacyjnie pomocniczy,
          jak to zwykle bywa kiedy sie jedzie do "leciwej osoby"

pozdrawia Was zawsze mile i serdecznie
          • kendo Re: Urlop niedlugo bedzie zakonczony 18.08.14, 14:42
            wczoraj z Lusia rozmawialam,
            pozdrawia Was bardzo cieplo i serdecznie,

oczywiscie nie byl by zaliczony urlop,jak by sie nic nam nie przytrafialo,

oczywiscie" korzonki Lisie zlapaly",juz duzo lepiej i zdrowa wroci do domu bysmy poszly na grzyby i inne jesienne zbiory,no naplanowalysmy juz sobie ....
            • slo-onko Re: Urlop niedlugo bedzie zakonczony 18.08.14, 14:43
              dostala jakies leki p/zapalne? czy leczy się sama?
              • kendo Re: Urlop niedlugo bedzie zakonczony 18.08.14, 14:48
                sama sie "leczyla" Sloo
                tu pojdzie do terapeutki po gimnastyki i na pare miesiecy bedzie moze spokojnie...
                • kendo Re: Urlop niedlugo bedzie zakonczony 19.08.14, 11:21
                  Lusia juz w drodze do domu,

zmienili trase autobusu i bedzie miec przesiadke...ech,nie mozna liczyc na krajowa tabele rozkladu bussa
                  • slo-onko Re: Urlop niedlugo bedzie zakonczony 19.08.14, 11:43
                    ojej,ale szybko minal mi jej urlop. ledwo co wyjechala, już będzie z powrotemsmile
                    • kendo Re: Urlop niedlugo bedzie zakonczony 19.08.14, 12:05
                      *Sloo
                      a mi sie strasznie dluzylo,
                      chyba,ze tez od Maluszka mialam urlop,bo byl w kraju-przylecial samolotem do Babciow...

dopiero teraz mam dyzury przy nim,bo Mloda nocki "ciagnie"
                      • kendo Re: Lusia Witamy w domu 20.08.14, 08:19
                        odpocznij co nieco i przywitaj sie z nami...
                        • kendo Re: Lusia Witamy w domu 20.08.14, 13:10
                          a zdjecia jakowe narobila???
                          moze z Maluszkiem w kraju,masz jakies ciekawe do pokazania??

a co najbardziej tym razem smakowalo????????????????????????
                          • lusia_janusia Re: Lusia Witamy w domu 20.08.14, 13:28
                            No jestem, jestem.....
                            nie mialam czasu na jakies inne atrakcyjne wyjazdy, bylo goraco, dopiero po godz.
                            16,oo wypelzalam pod jablon na lezak. i takie tam drobne prace w ogrodku, przyjechala
                            tez corka z "Maluszkiem" wyjezdalam po nia do Wroclawia na lotnisko, "Maluszek"
                            bardzo ladnie sie spisywal.
                            Zdjecia tez uciekly mi z pamieci, zrobilam kilka ale nie zawiele tym razem,. bo nigdzie nie
                            wyjezdzalam poza obszar domostwa ze wzgledu na upaly, a pozniej na bolace korzonki
                            i kuracje, ale tesknilam za drugim domem i za WAMI.

Jak troche odpoczne to wrzuce do kompa zdjecia i moze beda sie nadawaly do pokazania.?
                            • kendo Re: Lusia Witamy w domu 20.08.14, 13:34
                              OK,LUsia
                              odpoczywaj juz wreszcie,

ja posiorbalam rosolku i ide z plecaczkiem w teren obadac w strone konikow,

Bobby gotowane miesko jadl nawet,
                              wiec jutro testamy inne w warzywach gotowac...tez juz sam niewie co chce jesc...
    • greis52 Re: Urlop 23.08.14, 21:47
      to i ja odmeldowuje się na jakiś czas,
      jadę oczekiwać na przyjście wnuczki
      jeśli uda mi się dotrzeć do komputera
      to się odezwę czasami, bądźcie grzeczniwink
      • kendo Re: Urlop 23.08.14, 21:51
        *Greis
        cudnosci urlop bedziesz miala
        i caly czas milczas,nie chwalilsa sie ze babcia zostaniesz,a moze ja nie zauwazylam tego??

pochwal sie jak bedziesz mogla co sie urodzilo,bedziemy sie cieszyc z Toba,
        trzymam kciuki za pomyslne rozwiazanie
        • greis52 Re: Urlop 23.08.14, 22:00
          dziękuję!!!!
          wnusia Hanusia mi się urodzi,
          będę szczęśliwa i spokojna jak już ją zobaczę

• slo-onko Re: Urlop 23.08.14, 22:12
      Siostry,ale macie fajnie!!!! Wygodnie,cieplo i milo, wspanialych rozmlw i wspomnken!
      • kendo Re: Urlop 24.08.14, 16:04
        *Greis,
        a to juz mlodzi wiedza,ze bedzie dziewczynka,i imie tez wybrali...
        cudnie-trzymam kciukiiiiiiiiii

*Sloo
        tak posiedzialysmy chyba do trzeciej godz,
        pozniej maluszek chodzil z sypialni do salonu gdzie spalam
        rano Lusia sniadanko jak w hotelu przygotowala
        i jak tu nie jesc smakolykow..
        wiec spacer byl musowy by naprogramowa kromeczke "spalic"
        • lusia_janusia Re: *Pizamowy wieczorek* 24.08.14, 18:47
          Byl przegadany do pozna nad ranem.
          Dziekuje SZWAGROWI, ze dal wolne dla Kendo i moglysmy sobie pogadac.
          Przyjemnie bylo tez w rannym sloneczku przejsc runde w odroznieniu od rundy
          z "Maluszkiem" do parku razem, bylo bardzo,bardzo przyjemnie po sniadaniu taka
          taki spacerek.

*Greis trzymam kciuki za Twoja corke i pomyslne rozwiazanie, to zostaniesz BABCIA.
          *SLO, po takiej dlugiej nieobecnosci w domu i niewidzeniu sie z Kendo, to wieczorek
          sie nam udal.
          • kendo Re: *urlopik* 20.10.14, 16:44
            o to wlasnie tu powinnam poinformowac Zaloge,
            ale OK,
            zawsze na wszystkich swietych sie jedzie na zmiane,
            wczesniej w tym roku,coby uniknac tloku,
            a i inny przewoznik-uffffffff...to najgorsze,ze trzeba na nowo sie "uczyc nowej rutyn"
            dziekuje za "podroz dziewczyny"
            miejcie sobie mile dni i trzymajacie sie zdrowo.
            • lusia_janusia Re: *urlopik* 20.10.14, 17:33
              *Kendo, no wlasnie, wiedzialam, ze byl taki link ale jakos nie umialam
              sobie go przypomniec.
              Samych przyjemnosci ci zycze na wyjezdzie, tylko nie objadaj sie za duzo
              lakociami, bo sie waga zepsuje?.hhhiiii.....hhhiii..
              Jedz i wracaj szczesliwie,
              • greis52 Re: *urlopik* 20.10.14, 18:21
                spokojnej podróży w rodzinne strony
                i wielu miłych chwil z rodziną,
                będziemy tęsknić!!!!
                • lusia_janusia Re: *urlopik* 21.10.14, 21:12
                  Nowe wiadomosci od KENDO;
                  *przyjechala szczesliwie do domku bez opoznienia,
                  *dziekuje za wszystkie dobre zyczenia
                  *pozdrawia Wszystkich z Karkonoszy.
                  • dorka556 Re: *urlopik* 21.10.14, 21:15
                    Lusia, dziękujemy za wiadomości
                    a dla Kendo, miłego pobytu!
    • slo-onko Re: Urlop 21.10.14, 21:47
      niech wiec nam sie Kendo urlopuje na maksa! i wraca zadowolona.
      • lusia_janusia Re: Urlop 22.10.14, 08:19
        *Greis, *Dorka, *SLO,
        dziekuje w imieniu Kendo, przekaze wszystko dla niej.
        • greis52 Re: Urlop 22.10.14, 10:05
          pewnie już dotarła do mamy...
          miłego pobytu i sprawnego załatwiania spraw rodzinnych...
      • jaga_22 Re: Urlop 22.10.14, 19:27
        Moim zdaniem to nie urlop,pewnie dużo zadań ją czeka.
        Ale to są zadania które przynoszą dużo dobrego
        i satysfakcji dla obu stron..
        Pozdrówka dla Kendusi i ode mnie.https://www.xtel.cz/images/icons/SkypeEmoticons/animated/emoticon-0128-hi.gif
        • lusia_janusia Re: Urlop*Kendo* 22.10.14, 21:48
          *Jago, dokladnie, to zawsze sie koduje inaczej w pamieci, dzisiaj tez rozmawialam
          z Kendo, byly u lekarza, pozniej apteka, spacerkiem szly az deszcz ich troche pomoczyl.

Kendo dogadza sobie, zaspakaja smaki, za ktorymi sie tutaj teskni, opowiadala, ze zjadla
          cala duza bulke za 0,50gr z maslem pomidorem Polskim i czerwona cebulka, kupila szprotki
          wedzone jutro na sniadanie. Pewnie pozniej kupi kaszanke, salceson, tatara, i jak beda
          przepiorki, perliczki tez, bo w ubieglym roku obrastala w pierzaste bedac u mamy.
          KENDO POZDRAWIA WSZYSTKICH I ZYCZY ZDROWIA.
          • jaga_22 Re: Urlop*Kendo* 23.10.14, 09:31
            Dziękuję Lusiu opowiedziałaś mi dokładnie,
            to najważniejszą sprawę ma za sobą,a jak mama się czuje?
            Jak przyjedzie to znowu będzie narzekać na centymetry. https://dodatkii.net/emotki/30.gif
    • xystos Re: Urlop 23.10.14, 09:55
      .. mój urlaub zaczol sie w wtorek 21 pazdziernika
      i potrwa do pierwszej niedzieli po Trzech Królach

yyyyyipi yaaaaai

ZEN
      • lusia_janusia Re: Urlop *Kendo* 23.10.14, 10:42
        *Jago trafnie zauwazylas na te centymetry, ale ja juz jestem zahartowana na to
        Kendo gnelanie (narzekanie), a mama to zalezy od pogody, jak to sie mowi, caly czas jest na
        lekach i tylko powtarza dr z niewielkimi zmianami.

*Xystos, a co Ty az taki dlugi urlop sobie wziales, wybierasz sie na Bermudy do sloneczka?
        • xystos Re: Urlop *Kendo* 23.10.14, 10:45
          "
          *Xystos, a co Ty az taki dlugi urlop sobie wziales, wybierasz sie na Bermudy do sloneczka? "

.. nie,na Tahiti cheee che
          • lusia_janusia Re: Urlop *Kendo* 28.10.14, 09:28
            Wczoraj rozmawialam z Kendo i opowiadala ze po zmienie czasu zegarek ktory zakupila z mama,
            sekundnik w nim zaczal chodzic do tylu.

Ciekawe mechanizmy montuja w zegarkach, dobrze ze czas rzeczywisty idzie nam do przodu i mamy nad nim w nim jakas kontrole.

Kendo Wszystkich cieplotko pozdrawia i plawi sie w sloneczku przy upiekszaniu ogrodka na zime.
            • slo-onko Re: Urlop *Kendo* 28.10.14, 10:15
              to faktycznie dziwny zegar. chociaż może przydalby mi się taki, cofnal by się czas....
              dziękujemy z apozdrowienia, przesylam uściski dla Kendo.
              • lusia_janusia Re: Urlop *Kendo* 28.10.14, 10:21
                *SLO, dziekuje, przekaze przy nastepnej z nia rozmowie.

Mysle, ze chyba kazdy ma cos w sobie z czasu, ktorego chcialby sie pozbyc i cofnac go
                do tylu, rozpoczynajac nowy kapitel w swoim zyciu. Ja tez,
                • greis52 Re: Urlop *Kendo* 29.10.14, 10:03
                  od pozdrawiam, o tak cofnąć czas, ale
                  mieć ten sam "rozum" i tą samą wiedzę
                  o sobie i ludziach co terazwink.
                  • jaga_22 Re: Urlop *Kendo* 29.10.14, 10:17
                    Lusiu to się przyjrzyj Kendo jak wróci,czy sekundnik zrobił swoje.http://smiles24.ru/data/smiles/smiles-smeh-307.gif
            • xystos Re: Urlop *Kendo* 29.10.14, 13:14
              .. urznol sie zegar,czy co ?
              • lusia_janusia Re: Urlop *Kendo* 29.10.14, 16:51
                Wlasnie z tym zegarem mozne roznie sobie myslec.,
                *Greis, dziekuje, przekaze. o to chodzi, do tylu z czasem przy tym samym rozumie i wiedzy co dzisiaj.
                *Jago, bede ja dokladnie lustrowac jak przyjedzie
                .
                KENDO dzisiaj sms i chwalila sie ze kupila "Marcinskie rogale" i pojadla na powieczorek,
                az sie cala zaslililam na ta wiadomosc, Dogadzaja sobie w kraju niektorzy?.
    • lusia_janusia Re: Urlop 08.11.14, 10:55
      Kendo pozdrawia nas tutaj Wszystkich cieplutko, i zyczy zdrowka.

Nadzoruje hydraulika, ktory naprawia awarie kaloryferow i wymiany rur. Nic nie trwa wiecznie,
      materialy sie juz wysluzyly, a nowa wymiana kaloryferow i rur wg. hydraulika to ca 5.ooo,-zl az
      mnie zatkalo jak uslyszalam cene.
      Jest to mozliwe.???................
      • jaga_22 Re: Urlop 08.11.14, 11:14
        Dzięki za pozdrowienia od Kendo i pozdrawiam ją również.
        Lusiu,wygląda na to,że taka jest cena,porównaj
        Taki znalazłam kosztorys.
        Grzejniki + Instalacja C.O. - materiały + montaż -- 72,90 zł/m2 -- 70,00 m2 =5103,00 zł
        • lusia_janusia Re: Urlop 08.11.14, 16:16
          *Jago, dziekuje za pozdrowienia dla Kendo, wieczorem jescze bede z nia rozmawiac.
          i dziekuje za kalkulacje o grzejnikach. Jak sie nie mieszka w kraju, to trudno sie zorientowac
          w cenach i robociznie.

A to prywaciarz ze szyldem, co daje gwarancje na swoja prace
          i materialy. Latem montowal piec centralnego ogrzewania jak bylam i okazalo sie ze jego
          corka z moja chodzily do tej samej klasy w Szkole podstawowej.
          • slo-onko Re: Urlop 11.11.14, 20:27
            Lusia,przekaz przy okazji pozdrowienia i usciski dla Kendo. powinnam zadzwonic,ale nie bardzo mam sumienie przeszkadzac kiedy ma obowiazki. a kiedy planuje powrot? po swietach?
            • lusia_janusia Re: Urlop 11.11.14, 20:45
              *SLO, dziekuje za pozdrowienia, najprawdopodobnie bedzie juz chyba w grudniu z nami.
              • lusia_janusia Re: Urlop-pozdrowienia od KENDO 14.11.14, 07:53
                Wczoraj rozmawialam z KENDO
                Serdecznie nas Wszystkich pozdrawia
                ma sie dobrze, ale juz teskni za nami.
                • slo-onko Re: Urlop-pozdrowienia od KENDO 14.11.14, 12:55
                  i nie ma się co dziwic,taka przerwa bez możliwości popisania robis woje. korzyści sa tez jednak z tego,ze odpoczną oczy i mozg. ten zcas spedzi na rozmowachz mama.
                  przy okazji Lusia przekaz jej nasze uściski.
                  • lusia_janusia Re: Urlop-pozdrowienia od KENDO 14.11.14, 13:54
                    *SLO, dziekuje,
                    za godzine bede dzwonila, bo byla w wielkim miescie, wyslala sms
                    ze juz wraca do domu na obiad, tyo przekaze pozdrowienia.
                    • lusia_janusia Re: Urlop-pozdrowienia od KENDO 20.11.14, 14:51
                      Rozmawialam z Kendo, ma sobie dobrze, pitrasi swoje smaki;
                      kluski slaskie, obrasta w piorka-indyki kaczki, perliczki zajada.
                      Pozdrawia nas Wszystkich cieplutko i serdecznie.
                      https://i57.tinypic.com/6h8ht1.gif
                      • jaga_22 Re: Urlop-pozdrowienia od KENDO 20.11.14, 15:40
                        No to Mamuśka ma dobrze.Dzięki za pozdrowienia
                        ,ja również Kendulę pozdrawiam http://smiles24.ru/data/smiles/smiles-ulybki-388.gif i niech tak dalej się trzyma.
                        • lusia_janusia Re: Urlop-pozdrowienia od KENDO 20.11.14, 20:28
                          *Jago, dziekuje przekaze przy nastepnej rozmowie telefonicznej.
                          • greis52 Re: Urlop-pozdrowienia od KENDO 21.11.14, 19:46
                            niech wypoczywa bez przygód i zażywa przyjemnoścismile
    • greis52 z walizką na kółkach... 21.11.14, 19:45
      na razie tylko Wenecja wprowadza zakaz ciągania walizek na kółkach,
      dzięki któremu mieszkańcy mają odpocząć od hałasujących turystów,
      www.se.pl/wydarzenia/swiat/nie-wjedziesz-juz-do-wenecji-z-walizka-na-kolkach-grozi-ci-nawet-500-euro-grzywny_466508.html
      pewnie znajdą się naśladowcy, a to takie wygodne,
      ale fakt plastikowe kółeczka hałasują szczególnie jak już
      w mieście cichutko...
      • kendo Re: z walizką na kółkach... 02.12.14, 11:59
        jak by byla rowna nawierzchnia drogi
        nie bylo by slychac stukotu koleczek walizkowych...

moim zdanie to wspanialy wynalazek,
        teraz mialam mala walizke na 4 kolka i przed soba ja pchalam,a nie ciaglam jedna reka
        w przypadku,kiedy sa tylko 2 kolka przy walizce.
        • lusia_janusia Re: z walizką na kółkach... 02.12.14, 12:20
          *Kendo to duza wygoda, ale w Swinoujsciu dojcie do terminalu promowego, to chodniki wybojowe,
          nierowne i slupy stoja na srodku, tak ze ja latem bylam troche zmeczona pchaniem walizki albo
          ja ciaglam za soba.
          • kendo Re: z walizką na kółkach... 02.12.14, 12:26
            *Lusia
            teraz byla ulozona kostka na calym chodniku,
            tylko ze wlasnie te kostki sa niepraktyczne,bo w niektorych miejscach sie zapadla i waliska sie zatrzymuje,
            cpopychalam ja po asfalcie,nic nie jecahlo o tej porze.
            • lusia_janusia Re: *kolejny urlop* 14.12.14, 21:17
              Czas na wyjaz, walizka spakowana, wiec miejcie sobie dobrze
              do czasu kiedy powroce,
              https://i61.tinypic.com/a32yv4.jpg
              • slo-onko Re: *kolejny urlop* 15.12.14, 07:30
                Szczesliwej drogi, niech na promie zabuja CI leciutkie bujanie. Wesolych i zdrowych swiat dla Ciebie i Twojej mamy, mulitkich chwil noworocznych, wracaj szybciutko.
                • kendo Re: *kolejny urlop* 15.12.14, 09:39
                  *Lusia
                  posprawdzaj jeszcze raz czy wszystko w torbusi wlozone/Bilet/paszport/potrzebne tel.

spokojnego morza zycze i przyjemnej drogi..

PS.a to chyba wujek Walter??super fotka
                  • jaga_22 Re: *kolejny urlop* 15.12.14, 15:15
                    O!..spóźniłam się na pożegnanie.
                    Szczęśliwej drogi Lusiu i Szczęsliwych Świąt BN. http://smiles24.ru/data/smiles/smiles-serdechki-663.gif
                    • kendo Re: *kolejny urlop* 15.12.14, 20:39
                      *Jagus,
                      zaraz SMS-em podesle szczesliwa droge od Ciebie,jeszcze jet w szwecji,ale za 20 min,bedzie w dalsza droge jechac...
                      • jaga_22 Re: *kolejny urlop* 15.12.14, 20:52
                        Dzięki Kenduś,niech Lusi przyjemnie i szybko upłynie czas
                        w dotarciu na ląd,a potem do Matusi.https://dodatkii.net/emotki/41.gif
                      • slo-onko Re: *kolejny urlop* 15.12.14, 20:57
                        oj to juz Lusie zabuja na promie. my plynelismy w jedna strone w dzien, a spowrotem na noc. odwozilas nas juz jak zapadal zmrok,pamietamsmile
                        • kendo Re: *kolejny urlop* 15.12.14, 20:59
                          dziekuje dziewczyny,
                          czekam na wiadomos,ze juz na innu bus sie przesiadla a na prom bedzie dopiero pozniej ,wplynie do niemiec tym razem,inna trasa...meczaca droga
                          • kendo Re: *kolejny urlop* 15.12.14, 21:21
                            *LUsia dziekuje bardzo,
                            juz sa w Danii a pozniej niemcy i kraj...
                            • kendo Re: *kolejny urlop* 16.12.14, 08:15
                              juz w kraju jest,
                              zaraz w dalsza droge bedzie jechac...
                              swiecieeee,strasznie meczaca ta trasa z innym przewoznikiem,powrot zupelnie inny...

zyczy nam udanego dnia
                              • greis52 Re: *kolejny urlop* 16.12.14, 16:55
                                miłych chwil w rodzinnym domu życzę urlopowiczce!
                                • kendo Re: *kolejny urlop* 16.12.14, 16:58
                                  *Greis,
                                  przekaze Lusi zyczenia,

mysle,ze juz jest bardzo blisko domu,
                                  czekam na SMS-a
                                  • maria88 Re: *kolejny urlop* 16.12.14, 18:35
                                    Drogi troche śliskie ale kierowca chyba o tym wie. Przynajmniej u nas nie pada
                                    i ciepło. Koniec tygodnia deszczowy w całej Polsce ale ciepły.
                                  • kendo Re: *kolejny urlop* 16.12.14, 19:40
                                    *LUsia juz u Mamy
                                    tak mysle,bo ostania wiadomosc odebralam o 17:28,ze byla w autobusie na ostanim odcinku trasy
                                    pozniej komorka mi padla,a ladowarka w domu zostala,
                                    wieczorem podjade po nia,
                                    autko w domu zostawie,pancio mnie podwiezie...
                                    • slo-onko Re: *kolejny urlop* 17.12.14, 08:35
                                      lubie podrozowac i ciut zazdroszczę Lusi,ale takie nie zlosliwie oczywiście. po prostu korzysta z przyjemności,moze dla niej jest to az taka atrakcja,bo zcesto plywa promem,ale dla mnie taka podróż jest wciąż atrakcja. plynelam dwa razy i chciałabym jeszcze.
                                      • kendo Re: *kolejny urlop* 17.12.14, 09:09
                                        *Sloo
                                        ja tez lubie pofrozowac,
                                        wsiadam w punkcie A i docieram do punktu B
                                        bez zaliczania punktow C i D i zawijac promem do Danii ,przejezdzac Niemcy....
                                        droga powrotna juz wyglada lepiej...
                                        • kendo Re: *Lusia juz w drodze* 20.01.15, 12:29
                                          pozdrawia Nas bardzo serdecznie ze slonecem,
                                          ktore towarzyszy podczas drogi przez Polske
                                          • kendo Re: *Witaj Lusia w domu 21.01.15, 09:38
                                            chyba dotarlas szczesliwie ten ostani odcimek drogi.
                                            odpocznij,
                                            rozejzyj sie "co napsulam"ale nie zlosliwie,niestety materilam wszelaki ma swa wlasna droge zycia i kiedys sie "wykancza sam z siebie"
                                            • dorka556 Re: *Witaj Lusia w domu 21.01.15, 09:48
                                              http://i58.tinypic.com/35ceyix.jpg

Witaj Lusia!
                                              • lusia_janusia Re: *Witaj Lusia w domu 21.01.15, 09:55
                                                *KENDO, *DORKA,
                                                dziekuje za mile przyjecie,
                                                Jestem troche zmeczona jak zwykle po takiej podrozy, rozpakowuje walizke i wrzucam
                                                od razu do pralki, zeby pozbyc sie podroznych zapachow.

Droge mialam spokojna, sama w kabinie sobie spalam i w Szwecji przywital mnie snieg i roztopy na chodnikach.
                                                Jak odpoczne to sie plnownie dopisze.
                                                Przyjemnego dzionka zycze Wszystkim.
                                                • kendo Re: *Witaj Lusia w domu 21.01.15, 10:11
                                                  no,juz dotarlas Lusia do domu,
                                                  ciesze sie,

moj komp narescie zaskoczyl,bo "go nastarszylam"ze przez zamkniete okno na snieg wyleci...hi.hi...

na luzie sie rozpakuj,pralnie masz zabokana ,
                                                  ludziska jakos sie "rosprali" ze dobrze,ze wczesniej zabokalam czas bo chcialam nowe spodnie przeprac i czekalam niemal tydzien by wskoczyc z upiorem...
                                                  • greis52 Re: *Witaj Lusia w domu 21.01.15, 15:32
                                                    witam podróżniczkęsmile

Powitanie wierszem stoi
                                                    Chlebem witam, szczyptą soli.
                                                    Jeśli łaska rymy pleść
                                                    w tym to wątku mówię cześć.

Wśród przyjaciół miło być
                                                    gadać, marzyć, pięknie śnić.
                                                    Dobre słowo, wsparcia moc
                                                    dobre dnie i dobra noc.

- nie znam autora, znalezione w necie
                                                  • jaga_22 Re: *Witaj Lusia w domu 21.01.15, 18:08
                                                    https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS0gGPaXarbcj0WsH9lbgVZh9QUudNfI6QOrLqqlnyqVBM6mZBGeg
                                                  • lusia_janusia Re: *Witaj Lusia w domu 21.01.15, 19:38
                                                    *GREIS,
                                                    dziekuje za mily wierszyk
                                                    *JAGO,
                                                    dziekuje utrafilas z obrazkiem, moich corek ulubiona bajka, ktora przeczytalam juz nie
                                                    pamietam ile razy dla dziewczynek jak byly male.
                                                  • slo-onko Re: *Witaj Lusia w domu 22.01.15, 09:41
                                                    Witaj Lusienko, fajnie,ze wrocilas i jesteś zadowolona z pobytu w kraju?
                                                    Pozdrawiam cieplutko.
                                                  • lusia_janusia Re: *Witaj Lusia w domu 22.01.15, 18:04
                                                    *SLO, dziekuje,
                                                    Tym razem bylam juz spakowana 2 dni wczesniej, juz tesknilam za swoim domkiem i Wami na Forumach.

Ale z drugiej strony zal mi bylo odjezdzac od mamy, ze zostaje sama.
                                                  • kendo Re: *Witaj Lusia w domu 22.01.15, 18:54
                                                    ja tez juz zaczelama tesknic,
                                                    jakos tak dlugasnie mi wszystko sie wydawalo...
                                                    ale juz jest OK..

nie ma to jak u siebie w domu,
                                                    choc tam tez przecie rodzinny dom
                                                  • lusia_janusia Re: *Witaj Lusia w domu 22.01.15, 19:25
                                                    *Kend, dokladnie, mam te same odczucia.
                                                    Ale jak chcesz cos przerobic po swojej mysli to musisz miec akceptacje mamy, bo nie mam
                                                    odwagi zrobic cos bez jej akceptacji. ot co.
                                                  • lusia_janusia Re: *Muzeum -szklo 22.01.15, 19:34
                                                    https://i61.tinypic.com/2cd78k3.jpg
                                                    Wiek XVIII, czeska porcelana do ktorej uzyto barwnikow z koci baranow.
                                                    https://i62.tinypic.com/maxxea.jpg
                                                    Sniezka w szacie zimowej, jeszcze takiej nie pokazywalam, chociasz spacer byl
                                                    przy zielonej trawie wokolo.
                                                    W tym roku zima skapi sniegu.
                                                  • kendo Re: *Witaj Lusia w domu 22.01.15, 19:34
                                                    Mama juz przyzwyczajona do pewnych "ustawien" procedur,
                                                    tak,ze starsi ludzie juz trzymaja sie swych rutyn i nie bardzo godza sie na "zmiany"
                                                  • kendo Re:sNIEZKA Z PORCELANA 22.01.15, 19:45
                                                    *Lusia uprzednio w tym samym watku wklikalysmy wpisy na "guza" Ty z porcelana-piekan,ale by pasowala do mojego salonu...

Sniezka slicznie w sniegu,

Jaga pytala czy to Mamy domek,
                                                    wiec odpowiadam,ze NIE
                                                  • lusia_janusia Re:sNIEZKA Z PORCELANA 22.01.15, 20:11
                                                    No wlasnie to nie jest mamy domek, ta ulica co wzielam zdjecia,szlam
                                                    po raz pierwsz, chociaz tyle lat tam mieszkalam.
                                                    https://i57.tinypic.com/nqohf.jpg
                                                    Po prawej stronie zdjecia gdzie lezy nawiecej sniegu, to SNIEZNE KOTLY,
                                                    tylko z drogi nie bardzo dokladnie to widac. Najlepiej gdzies z dalszej pozycji
                                                    albo z okna na pietrze lepiej widoczne.
                                                  • kendo Re:SNIEZKA 22.01.15, 20:15
                                                    wiem gdzie bylas,
                                                    wlasnie tam zawsze lepiej bylo widac gory,
                                                    juz nawet bedac kolo fabryki Orzel,gory wydawaly sie rankiem na wyciagniecie reki,jak szlo sie po swieze bulki do piekarni.
                                                  • lusia_janusia Re:SNIEZKA 22.01.15, 20:18
                                                    Tak to prawda, ale teraz za duzo tam roznych drutow wysokiego napiecia,moglam zrobic tez od nas z okna na gorze, ale ten dtrut telefoniczyny prxzecina kazde zdjecie na polowke, wiec
                                                    rezygnuje, ale dla siebie moge robic.
                                                  • kendo Re:SNIEZKA 22.01.15, 20:26
                                                    dokladnie,
                                                    a jadac do Kowar czy bedac tam na osiedlu tez slicznie widac Sniezke,
                                                    bede musiala kiedys wiecej czasu poswiecic i przejsc sie tam ..,dawno temu co bylam..
                                                  • kendo Re:moj spontaniczny urlop 27.02.15, 12:18

szybko sie zdecydowalam i dzis jade,
                                                    powoli wszystko juz sie "zapina na ostani guzik"
                                                    samochod umyty/wysuszony /wprowadzony do garazu
                                                    chata omieciona/obaidy naszykowane
                                                    upiory poprane7
                                                    jeszcze tylko czekamy na wizyte pielegniarki i popoludnie wolne,
                                                    po skonczeniu Sulejmana w droge juz jade,
                                                    zycze Wam duzo zdrowia"aktywnosci na forum z ciekawymi tematami.

PA;..PA;..
                                                  • lusia_janusia Re:moj spontaniczny urlop 27.02.15, 12:46
                                                    *Kendo, wlasnie, jak nigdy sie zebralas do kupy i jedziesz.
                                                    Zycze zatem szczesliwej podrozy,
                                                    * pozdrow mame,
                                                    * oraz wspolne spotkane kolezenstwo.

Oddychaj gorskim powietrzem i sie relaxuj na 100 %, wracaj do nas szczesliwie.
                                                    https://i60.tinypic.com/ogh214.jpg
                                                    Cala droge polecam aniolom by sprawowaly opieke nad Toba,
                                                    szczesliwie dotarla i wrocila .
                                                  • kendo Re:moj spontaniczny urlop 27.02.15, 13:01
                                                    oooooo,ales mnie wzruszyla tym Aniolem,
                                                    niech wiec niech sie spelni wola Boza..
                                                  • lusia_janusia Re:moj spontaniczny urlop 27.02.15, 15:41
                                                    *Kendo sprawdzalam pogode na jutro dla Swinoujscia.
                                                    w nocy +1C, a w dzien pokazana chruka i polowe sloneczxka i jedna sniezynka
                                                    sniegu o godz,13,oo, taka sama pogoda u mamy.
                                                    Natomiast niedziela w nocy -3C a w dzien +7 i pochmurno.
                                                  • xystos Re:moj spontaniczny urlop 27.02.15, 18:36
                                                    .. tym razem pokazalem-poinstruowalem jak z telefonu na "Vistule"
                                                    mozna wejsc,poczytac i cos skrobnac,jezeli tylko operator w polsce
                                                    ma opcje z i-netem.

"kendo" juz w pociagu-jedzie do Malmö na autobus do Polski-wygoda

gdy ja jezdzilem niebylo innego wyjscia,trzeba bylo autem-meczace.

szczesliwej podrózy "kendo"
                                                  • maria88 Re:moj spontaniczny urlop 27.02.15, 22:23
                                                    A co to tak nagle ?
                                                    Zyczę wygodnej, nie męczącej i szczęsliwej podrózy.
                                                    W całej Polsce dnie mają być teraz z opadami i coraz
                                                    chlodniejsze. Może byc zima. Czy Kendo wzięła ciepłe
                                                    buty i sweterki?
                                                  • lusia_janusia Re:moj spontaniczny urlop 27.02.15, 23:06
                                                    *maria.88, dziekuje, to co widzialam jak ja odprowadzalam na stacje, to byla
                                                    odpowiednio ubrana.

Juz siedzi w odpowiednim autobusie i zmierza do kraju.
                                                  • jaga_22 Re:moj spontaniczny urlop 28.02.15, 13:49
                                                    No nie wiem,czy Kendo da radę odczytać z komórki,
                                                    chyba,że duży ekran.
                                                  • lusia_janusia Re:moj spontaniczny urlop 01.03.15, 08:06
                                                    *Jago, zobaczymy, czy wogole sproboje to zrobic.

Wczoraj wieczorem dzwonilam do mamy, Kendo dotarla szczesliwie,
                                                    pozdrawia nas Wszystkich.
                                                  • xystos Re:moj spontaniczny urlop 01.03.15, 12:34

skoro ja moge na identycznym telefonie
                                                    moimi paluchami ...

ZEN
                                                  • lusia_janusia Re:moj spontaniczny urlop 01.03.15, 13:22
                                                    *Xystos, jak Kendo sobie wszystko zapisala po koelei, jak
                                                    trzeba i gdzie przycisnac, to moze nawet sprobowac?

Ale wiem ze z zagranicy drogo chyba bedzie kosztowac za minuate?
                                                  • jaga_22 Re:moj spontaniczny urlop 01.03.15, 15:26
                                                    Dzięki za pozdrowienia od Kendo i pozdrawiam przy okazji.http://s18.rimg.info/60603d6d8724b35dc835881f0b451751.gif
                                                  • xystos Re:moj spontaniczny urlop 02.03.15, 12:48

drogo ?

Lusia wszystko kosztuje
                                                    gdy sie rodzisz
                                                    gdy sama rodzisz
                                                    i gdy umierasz

.. skoro tak? to nieoszczedzajmy ,bo niby w jakim celu ?
                                                    na lepszy naturalny erdgas zamiast tego z recyklingu
                                                    do wlasnej kremacji

ZEN
                                                  • maria88 Re:moj spontaniczny urlop 02.03.15, 17:00
                                                    Jak czuje sie Kendo u Mamy?
                                                    Pozdrawiam i radze trzymac się cieplutko,
                                                    bo pogoda jesienno-zimowa
                                                  • lusia_janusia Re:moj spontaniczny urlop 02.03.15, 18:34
                                                    *maria.88, dziekuje,
                                                    zadzwonilam tez dzisiaj spontanicznie, to sie nie nagadalam,
                                                    bo Kendo ogladala Turkow, ale wczesniej rozmawialam, to maja sobie
                                                    jak na razie z mama dobrze, juz wypoczela po podrozy i sie aklimatyzuje.

Pozdrawia nas WSZYSTKICH.
                                                  • slo-onko Re:moj spontaniczny urlop 03.03.15, 14:20
                                                    i ja pozdrawiam Kendo. fajnie ma, jakas zmiana i mam się ucieszyla. trochę kosztowna podróż,ale ile radości sprawia i przyjemności innym.
                                                  • lusia_janusia Re:moj spontaniczny urlop 03.03.15, 14:24
                                                    *SLO, te wszystkie niewygody w podrozy i cala doba jazdy,
                                                    zawsze wynagradza pobyt z mama.

Dziekuje za pozdrowienia, przekaze, przy nastepnej rozmowie
                                                    telefonicznej,
                                                  • maria88 Re:moj spontaniczny urlop 03.03.15, 19:32
                                                    Czy dlugo zamierza urlopować?
                                                    W Polsce wraca zima. Szczególnie w części zachodniej nie przyjemnie.
                                                  • lusia_janusia Re: > Kendo na urlopie < 03.03.15, 20:52
                                                    *maria.88 niegdy nie wiemy, jak dlugo bedziemy u mamy,
                                                    wszystko zalezy zawsze od roznych okolicznosci.
                                                  • slo-onko Re: > Kendo na urlopie < 05.03.15, 10:34
                                                    dobrze macie,nikt Was nie goni, można sobie regulować czas, nie jesteście zobowiązane powrotem do pracy. jak widać każdy stan pracującego czy uwolniego od pracy ma swoje plusy i minusy.
                                                    sciskamy Kendo gdyby się pytalasmile
                                                    wyslalam jej liścik,ciekawe kiedy dostanie? jakbys Lusia rozmawiala to zapytaj czy już dotarl?smile
                                                  • lusia_janusia Re: > Kendo na urlopie < 05.03.15, 12:52
                                                    *SLO, jak bedze dzwonic to nieomieszkam zapytac.

Z tym wolnym czasem to tak dokladnie nie jest, bo jestem w fazie uwiezienia-pilnowania
                                                    "Maluszka" i wszystkie moje wyjazdy musze brac jego pod uwage, zeby corce pomoc.
                                                  • xystos Re: > Kendo na urlopie < 05.03.15, 15:01
                                                    Slo-onka,niespiesz sie tak do emerytury gdyz wraz z nia przychodza pierwsze zmarszczki
                                                    ja zauwazylem pierwsze oznaki u mnie na dloniach ..a emerytem bede dopiero od maja.

Pzdr.
                                                  • lusia_janusia Re: > Kendo na urlopie < 05.03.15, 16:56
                                                    *Xystos, to juz nadszedl ten upragniony czas?
                                                  • xystos Re: > Kendo na urlopie < 06.03.15, 12:38
                                                    od 1go maja ..,cholerka mam daleko do apteki
                                                    by w medycynie strach utopic,eeech.
                                                  • lusia_janusia Re: > Kendo na urlopie < 06.03.15, 14:21
                                                    *Xystos, hhhiii, strach ma wielkie oczy,
                                                    nie taki diabel straszny jak go maluja.
                                                  • lusia_janusia Re: > Kendo na urlopie < 27.04.15, 08:58
                                                    KENDO jutro wraca z urlopu.
                                                    Dzisiaj jest juz w drodze,
                                                    zycze jej bezpiecznego dotarcia do domu, spokojnego morza.

https://i61.tinypic.com/bej09u.jpg
                                                  • xystos Re: > Kendo na urlopie < 27.04.15, 09:42
                                                    Lusia pakoj walizki,za pare dni masz urlop
                                                    kup sobie w tablet u Harald Nyborg i kontant
                                                    karte do tego (zadnego abbo) ponizej ta tansza

www.harald-nyborg.se/teknik/dator-mobiltillbehor/surfplattor/denver-surfplatta-tad-70112mk2.html

sa tez nieco drozsze,poradz sie corki albo siostrzenca

Pzdr.
                                                  • slo-onko Re: > Kendo na urlopie < 27.04.15, 10:29
                                                    Xystos wtrace swoje 5 groszy. u nas kupi taka 7-ke za 1/3 ceny . nie wiem tylko co znaczy z abbo bez abbo. masz na myśli używanie przez Lisie internetu w kraju?
                                                  • xystos Re: > Kendo na urlopie < 27.04.15, 12:25
                                                    abbo - abonament

mozna tez bez abonamentu
                                                    tzw.na karte
                                                  • xystos Re: > Kendo na urlopie < 27.04.15, 13:28
                                                    www.tesco.pl/produkty/multimedia/tablet-beex-thunderbolt-hd

rzeczywiscie tablety macie tansze niz w szwecji
                                                    oplaci sie kupic w polsce ale czy chodza na
                                                    wlasnej SIM karcie czy tez tylko na WiFi ?
                                                  • xystos Re: > Kendo na urlopie < 27.04.15, 09:33
                                                    slo-onko,noo to masz przerabane, jeszcze duuuuzo lat do 67ki ci pozostaje
                                                    ale praca to rowniez rozrywka ..za ktora otrzymuje sie uposazenie,niezle.

.. aala na ryby niemozesz isc kiedy dusza tego pragnie

Pzdr.
                                                  • slo-onko Re: > Kendo na urlopie < 27.04.15, 10:35
                                                    Xystos musze osiagnac 65 czyli do marca 2030. i krotko i długo tej pracy, w obecnej sytuacji jaka jest 15 lat to lata ryzykowne.
                                                    praca rozrywka owszem, choć czasami sa chwile kiedy chciałoby się już tej emerytury, bo i rozrywka nie taka.
                                                  • lusia_janusia Re: > Kendo na urlopie < 27.04.15, 12:03
                                                    *Xystos, *SLO, chciala by dusza do raju?...
                                                    chyba nie bede miala czasu na klikanie, jak jade o tej porze (latem).
                                                  • xystos Re: > Kendo na urlopie < 27.04.15, 12:30
                                                    uoochoo , czeka cie jeszcze 15 lat rozrywki

ja juz od maja ..bede podgladal ptaszki
                                                    i sluchal przebojow emeryta

www.youtube.com/watch?v=wbAI21DPsIE

www.youtube.com/watch?v=3mQX113QQfU

Pzdr.
                                                  • lusia_janusia Re: > Kendo na urlopie < 27.04.15, 19:39
                                                    Kendo siedzi juz na terminalu z biletem w reku i czeka na prom.
                                                    Zeby tylko nie hustalo na morzu, bo u nas jak zwykle wieje.
                                                  • lusia_janusia Re: > Kendo na urlopie < 27.04.15, 20:01
                                                    Kendo nas pozdrawia WSZYSTKICH z terminalu promowego.
                                                    https://i59.tinypic.com/2ep7aqa.jpg
                                                  • jaga_22 Re: > Kendo na urlopie < 27.04.15, 20:52
                                                    Dziękuję i również pozdrawiam.Wróci na Wasze urodziny.
                                                  • xystos Re: > Kendo na urlopie < 27.04.15, 22:05
                                                    "kendo" juz w kabinie,wpuscili ja na prom mimo ze zapomniala karty plywackiej
                                                    oczekuje jej o 09:36 u nas na wsiowym przystanku
                                                  • lusia_janusia Re: > Kendo na urlopie < 28.04.15, 06:52
                                                    *Kendo pewnie juz idzie do autobusu, chyba nie zaspala,
                                                    zeby wysiasc z promu. Czekam na jej sms.
                                                  • slo-onko Re: > Kendo na urlopie < 28.04.15, 08:09
                                                    poranek pelen oczekiwan,wszyscy w napięciu, grupa zwarta do powitania smile
                                                  • kendo Re: > Kendo na urlopie <juz po urlopie 28.04.15, 21:29

reszta bedzie jutro,
                                                    dzis juz "padam na nos"
                                                  • lusia_janusia Re: > > mojurlop << 14.05.15, 08:51
                                                    Zawiadamiam, ze wyjezdam na urlop, wroce kiedy wroce.
                                                    Miejcie sobie przyjemnie Wszyscy i slonecznego, upalnego lata zycze.

https://i62.tinypic.com/2u9l92v.jpg
                                                  • dorka556 Re: > > mojurlop << 14.05.15, 09:08
                                                    Lusiu, miłego urlopowania.
                                                    Naciesz się Mamą i pozdrów Ją ode mnie.
                                                  • lusia_janusia Re: > > moj urlop << 14.05.15, 10:22
                                                    *Dorka, dziekuje, za pozdrowienia dla mamny.
                                                    Tobie zycze duzo sily do kreatywnosci w Twoim ogrodzie i slonca na niebie,
                                                    przyjemnego odpoczynku miedzy prackami.
                                                  • kendo Re: > > moj urlop << 14.05.15, 10:39
                                                    LUsia
                                                    oby pogoda i dobry nastroj Ci dopisal podczas calego pobytu,
                                                    nie przemeczaj sie
                                                    zostaw troszke pracki dla mnie,jak pojade na "zmiane"

szczesliwej podrozy i milego bycia w autobusach
                                                  • jaga_22 Re: > > moj urlop << 14.05.15, 11:31
                                                    Coś niesamowitego ta Wasza wymiana.Lusiu bądź zdrowa,
                                                    pewnie nie tylko będzie odpoczywanie.Pilnuj się i szczęśliwie spędzaj czas z Mamą https://liubavyshka.ru/_ph/131/2/312718798.gif
                                                  • kendo Re: > > moj urlop << 14.05.15, 11:47
                                                    *Jagusia
                                                    no trzeba dbac o rodzica,
                                                    jakos Mama nie chce zaufac zadnej kobiecie by do niej przychodzila i pomagala,
                                                    czasami sasiadka/sasiad pospieszy z swoja pomoca..
                                                    tak wiec my sie zmieniamy a przy okazji pomieszkamy w domu rodzinnym.
                                                  • jaga_22 Re: > > moj urlop << 14.05.15, 12:18
                                                    To nawet fajnie,macie szczęście,że nie macie choroby morskiej wink
                                                  • lusia_janusia Re: > > moj urlop << 14.05.15, 12:42
                                                    *Kendo, *Jaga, *Dorka, dziekuje,
                                                    *Jaga, choroba morska zawsze mnie dopada, ale nauczylam sie ja trzymac w szaku, teraz Kendo kupila mi ingefere w cukre i beda sobie zula na statku i w autobusie, jak patrze na karuzele, to mam juz dosyc.
                                                  • kendo Re: > > moj urlop << 14.05.15, 14:00
                                                    jakos nie mialam do tej pory zadnego problemu,
                                                    wracajac tym razem od Mamy
                                                    musialam sie przesiasc w autobusie na inne miejsce ,
                                                    bardziej wglab autobusu,bo zaczynalo mi sie nudno robic,
                                                    po zmianie miejsca bylo OK.

*Lusia
                                                    bedzie OK,zeobbaczysz,teraz dlugo widno i wczesnie rano,wiec droga bedzie widoczna to uczucie "zaburzenia zoladkowego" nie bedzie.
                                                  • slo-miana Re: > > moj urlop << 14.05.15, 14:04
                                                    a to nie bujanie statkowe prowokuje do mdlosci?
                                                    kiedyś to przechodziłam w autobusach jak bylam malolatka,ale minelo i teraz już na nic zle nie reaguje nawet na turbulencje w samolocie co inni odzcuwaja jako strach.
                                                  • kendo Re: > > moj urlop << 15.05.15, 09:47
                                                    *Slomko,
                                                    tak na statku potrafi niezle kolysach przy sztormie..
                                                    mi jakos to nie przeszkadza na razie..

*Lusia
                                                    chyba juz dopiety kufer masz,
                                                    wpadne pozniej,
                                                  • lusia_janusia Re: > > moj urlop << 15.05.15, 10:05
                                                    *Kendo , kufer juz wczoraj dopielam, ale bylo troche miejsca to co nieco wcisnelam, tylko pozniej ciezko jak sie przesiada?.
                                                    Jeszcze tylkko sprawdze bilet czy wystarczy pieniedzy na pociag i telefon i jestem gotowa, czekajac na Ciebie.
                                                  • kendo Re: > > moj urlop << 15.05.15, 10:56
                                                    no,sprezylas sie tym razem,
                                                    jak wroca moi od weta,.to sie zbire po lunchu lub obiedzie.
                                                    upior sie suszy
    • slo-miana Re: Urlop 15.05.15, 11:21
      chciałabym już pojechać w daleka podróż , w ciepełko gdzie słonko swieci swietlistym blaskiem i gdzie nic robic nie trzeba, a tylko fascynować się wolnym czasem, relaksic się na maksa i podziwiać piękne widoki eh.... mus poczekać na urlop, lato dopiero się zaczyna.
      • kendo Re: Urlop 15.05.15, 11:39
        *Slomko,
        ja tez o takim urlopie marze,
        by pod stopami poczuc goracy zlocisty piasek i byc pieszczona przez promienie sloneczne...
        • kendo Re: Urlop juz w pociagu 15.05.15, 19:16

odstawilam Lusie,
          weszla do wagonu i pewnikiem dostane SMS-a,ze juz na jedna "zbiorke "dotarla.
          • jaga_22 Re: Urlop juz w pociagu 15.05.15, 21:05
            No to macham Lusi http://s.rimg.info/a839ce0699a6adc16b83b61c13ebeb26.gif
            • alfredka1 Re: Urlop juz w pociagu 15.05.15, 21:11
              Tylko nie wychylaj się !!!!
              odpoczywaj dobrze smile)
              • kendo Re: Urlop juz w pociagu 16.05.15, 08:37
                *Lusia szczesliwie dotarla przez morze do kraju
                teraz w dalsza droge bedzie jechac..
                • kendo Re: Urlop juz w pociagu, nowa trasa 17.05.15, 09:07
                  zawsze rozne drogi testamy,
                  ta wczorajsza byla "pod zdechlym azorkiem"
                  wiec znowy innej alternatywy bedziemy szukac..
                  albo pozostaniemy przy tej juz wytestanej..

Pozdrawia nas Lusia bardzo serdecznie
                  i melowala wczoraj,ze dotarla szczeliwie na miejsce.
                  • jaga_22 Re: Urlop juz w pociagu, nowa trasa 17.05.15, 12:24
                    Najważniejsze,że szczęśliwie.Zapasowe drogi się przydadzą.
                    Pozdrawiam Lusię i dziękuję od Lusi. https://liubavyshka.ru/_ph/134/2/909474726.gif
                    • kendo Re: Urlop juz w pociagu, nowa trasa 17.05.15, 20:09
                      moze i racja Jagus,
                      ze alternatywy dobrze sprawdzic i wiedziec,ze sa..
                      ale bedzie latem autobus ze Swinoujscia az niemal do naszego DOMU to bedzie duzo wygodniej..

*Lusia pozdrawia Nas wszystkich
                      dziekujac za pozdrowka
                      • kendo Re: Urlop i po urlopie 18.06.15, 14:48
                        WITAJ JUZ W DOMU LUSIA

odpocznij,czy przespij sie i pare relacji nam napisz..
                        nie chce dzwonic bo moze odpoczywasz...

u dentysty bylo OK,bardzo mloda i mila dziewczyna.
                        nie lubie,jak mi zazdroscila moich zebow w tym wieku
                        dodala od razu,ze chciala by miej je takie same jak moje,kiedy sama bedzie miec tyle lat
                        odpukac odstukac-ani jednej dziuryyyyyyyyyyyyyyy...
    • kendo Re: Urlop i po urlopie 21.09.15, 10:14

nareszcie Lusia wrocila,
      zafundowala sobie niezwykly "odwykowy urlop" od internetu,

pamietam tez mialam takie dlugie nieraz przerwy ...
      https://i62.tinypic.com/52dly1.jpg nareszcie popijesz sobie kawusi na swoj wlasny system..
      • lusia_janusia Re: Urlop i po urlopie 21.09.15, 10:28
        *Kendo, dziekuje,
        wlasnie dokladnie tak zrobilam, juz zaliczylam kawke z przepysznym rogalikiem,
        ktorego kupilam na rogu ulicy u corki, gdzie Arab wypieka przepyszne pieczywo.

I dalej szara rzeczywistosc z przyziemnymi sprawami w zyciu sie potoczy.
        • kendo Re: Urlop i po urlopie 21.09.15, 11:02
          hi.heee Lusia
          co dobre zawsze jakos szybko sie konczy,
          o tych rogalikach to musisz mi przypomniec jak bede ,
          bo dziecie pewnie zapomni...
          • slo-miana Re: Urlop i po urlopie 23.09.15, 10:02
            widze,ze nastapil zcas powrotow z wakacji. Dorka ma to szczęście i jeszcze leniuchuje i zwiedza.
            jesien za pasem i kalendarzowa i prawdziwa z wrzosami an starganach.piekne sa,moj stoi od ubiegłego roku i ma się dobrze. co najdziwniejsze wogole nie podlewany.
            • kendo Re: Urlop i po urlopie 23.09.15, 11:09
              slo-miana napisał(a):

> widze,ze nastapil zcas powrotow z wakacji. Dorka ma to szczęście i jeszcze leni
              > uchuje i zwiedza.
              > jesien za pasem i kalendarzowa i prawdziwa z wrzosami an starganach.piekne sa,m
              > oj stoi od ubiegłego roku i ma się dobrze. co najdziwniejsze wogole nie podlewa
              > ny.

faktycznie,nad podziw,
              ze w spartanskich warunkach przygotowanych dla niego "przezyl"
              teraz go podej jakas odzywka,coby jeszcze Cie pocieszyl na nastepny rok.
              • slo-miana Re: Urlop i po urlopie 23.09.15, 12:29
                a wiesz,ze jak podlewalam to padaly. kiedyś ktoś powiedział,ze wrzosa nie można podlewac.no to nie podlewam. dziwi mnie tylko to,ze wzrosy w srodowisku naturalnym maja dużo wilgoci w glebie i rosna,a w domu jej nie potzrebuja? może to tak jest,ze do wyrosniecia pije wode,a potem zasycha.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka