Dodaj do ulubionych

*PAZDZIERNIK*

01.10.13, 01:10
https://i43.tinypic.com/2ltiskn.jpg
Poniewaz rano nie bede miala czasu, to teraz
witam Wszystkich w pierwszym dniu pazdziernika.

Jade z Kendo zalatwiac wazne sprawy.
Przyjemnego dnia dla Wszystkich.
Obserwuj wątek
    • greis52 Re: *PAZDZIERNIK* 01.10.13, 08:30
      powodzenia życzę!
      www.kalbi.pl/kartka-z-kalendarza
      udanych dni październikowych Wam vistulanie życzę...
    • xystos Re: *PAZDZIERNIK* 01.10.13, 08:54
      www.rp.pl/artykul/1043031,1053067-Kobiety-na-swietej-wojnie-w-Syrii.html

"Islam nakazuje wprawdzie czystość seksualną przed ślubem, ale w wielu państwach arabskich praktykowane są trwające kilka godzin czy dni „małżeństwa czasowe” (będące de facto usankcjonowaniem prostytucji). Seksualny dżihad to jednak zupełnie inna sprawa. – W takim przypadku prostytuowanie się bywa uważane za prawomocną świętą wojnę, bo kobiety składają w ofierze swoją czystość i godność, by ulżyć sfrustrowanym seksualnie dżihadystom, a to z kolei pomaga im lepiej skupić się na wojnie, której celem jest zwycięstwo islamu w Syrii – wyjaśnia ekspert ds. islamskich Raymond Ibrahim."

bez wzgledu co o Islamie myslimy,jest porownywalny do Chrzescijanstwa z czasow wiekow
      srednic , wypraw Krzyzowych i Krolestwa Jerozolimy
      mlode Muzulmanki rzeczywiscie ofiaruja duzo dla swojej religi,Chszescijanki robily podobnie
      podazajac za wojskami Krzyzowcow do Palestyny,nietylko im gotowaly praly itp. serwis

z Muzulmanami trzeba sie dogadac teraz by jakakolwiek pokojowa koeqzystencja w przyszlosci
      byla mozliwa,Muzulmanie nigdy niezaakceptuja Chrzescijanskich wartosci podobnie Chszescijanie
      nigdy nieulegna Islamowi-pozornie sytuacja bez wyjscia lecz wiemy z histori ze z podobnie
      trudnych sytuacji potrafiono znalezc pokojowe wyjscie ...

.. ktos wie jak ???

dziendobry
      • jaga_22 Re: *PAZDZIERNIK* 01.10.13, 09:46
        Witam i pozdrawiam http://s.rimg.info/3de88d66a14c28a50d50b3fd76aa506d.gif

http://i39.tinypic.com/214r33n.jpg
        • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 01.10.13, 09:55
          o jeja,
          ale mi sie spisala Zaloga pieknie
          z jesiennymi zdjeciami/kalendarzem waznych dni na dzisiaj i ciekawym linkiem
          o kobiecych prawach w innych krajach,
          ciekawe z wagi na moralnosc,
          ale czy tak mozemy mowic...
          widzialam reportarz w TV,ze legalizowali krotkotrwale malzenistwa,tak dla "wyprobownia siebie"
          temat pod dyskusie,moze dla odwaznych??????????

milego dnia Zalodze.
          • slo-onko Re: *PAZDZIERNIK* 01.10.13, 13:27
            witam i ja.
            a gdzie takie dziwne legalizacje nastapily, bo chyba nie u nas?
            miłego dzionka i slonka.
            • lusia_janusia Re: *PAZDZIERNIK* 01.10.13, 16:37
              SLO te legalizacje na niby malzensta to w Arabskich krajach-islam -
              Jago piekny wieszyk, i wszystko sie zgadza, ze listopad to taki
              miesiac przedsionek do zimy i wszystko robi sie gole i sare.
              • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 01.10.13, 17:17
                juz jestem i ja.
                mialam byc tylko u jednego lekarza,
                wracajac do domu trafilam do drugiego z paluchem,
                ktory cala noc bolal,przez pol dnia dzis spochl i czerwony sie zrobil,
                przyjeli mnie na szczecie w ciagu doslownie 20 min,bez zamawiania czasu
                i z antybitykiem na 10 dni trzy razy dziennie,
                do domu odeslali ..acha i paluch ponownie przemyli/zawineli.....usch

obiad "na wyjezdzie smaczny zjedli" teraz tylko sie polpzyc czy w fotelu umiescic dobrze w kocyku i odplynac po calych emocjach..

mielego poznego popoludnia/ wieczoru/

PS;..
                Jaggu,
                rano juz bylam na stresie
                chwale teraz wierszyk rowniez,
                widze,ze wzielo Cie ostanio na nie...

*Sloo
                chyba nie stresasz,chco w pracy macie urwanie glowy
                rok akademicki zaczety....
                • tetika Re: *PAZDZIERNIK* 01.10.13, 17:29
                  to i ja dolaczam do powitania
                  mialam dzis bardzo udany dzien
                  Kendus zdrowka zycze i zeby nie bolalo

https://www.lavoiedelanature2.net/sitedam/PNG/automne2.png
                  • tetika Re: *PAZDZIERNIK* 01.10.13, 17:30
                    https://www.lavoiedelanature2.net/sitedam/PNG/automne.png
                    • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 01.10.13, 17:44
                      dziekuje teti,
                      nie spodziewalam sie,ze tak sie stanie,
                      bedac 3 lat temu u Mamy tez niemal w tym samy czasie palec wskazujacy ,tez w lewej rece potwornie skaleczylam,
                      zawinelam tym co bylo wtedy pod reka i bylo OK;
                      ale tu przyjechawszy do gimnasty musialam isci bo stracilam czucie,rana byla blisko nerwa...ale juz dobrze,palec sprawny,
                      jakos tak nieszczesliwie kalecze sobie ta lewa dlon....antybiotyk juz zazylam,to bedzie dobrze...
                      • tetika Re: *PAZDZIERNIK* 01.10.13, 17:51
                        no to sle dobre mysli zeby sie szybko zagoil smile
                        • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 01.10.13, 18:28
                          dzieki teti,
                          ciezko pisac,
                          a najgorze, wasze imiona sa malymi literkami,
                          przepraszam,.,jak paluch sie podgoi bedzie po dawnemu z "duzej literki"
                          miej sobie mily wieczur z aromatyczna herbatka....
                          • tetika Re: *PAZDZIERNIK* 02.10.13, 06:00
                            witam
                            ciężko się wstaje jak noc za oknem
                            dobrego dnia
                            • slo-onko Re: *PAZDZIERNIK* 02.10.13, 07:43
                              Witajcie !!!
                              Ale zimno, brrr !!!
                              Rozgrzeje się zaraz jakas aroamtyczna, mocna, goraca klawa i pysznym ciachem !!!

ps.Kendo, nie stresam, u nas to norma,ze tyle pracy,ale sa inne obowiązki takie których keidys nie było. nowości z ministerstwa itp.
                              • jaga_22 Re: *PAZDZIERNIK* 02.10.13, 08:32
                                Tylko Was przywitam,bo zaraz mi wyłączą prąd na cały dzień.
                                U mnie też bardzo zimno i pochmurno.
                                http://s19.rimg.info/5ae0c3a390f866444b2dd0cec5729e77.gif
                              • dorka556 Re: *PAZDZIERNIK* 02.10.13, 08:33
                                Dzień dobry.
                                Tu też bardzo zimno. Nocą jest już -4. Wszystko mi zmarzło w ogrodzie.
                                Pierwszy raz (po tygodniu) wyjdę z domu łyknąć świeżego powietrza. Wybieram się do biblioteki, bo już nie mam nic do czytania. Dobrze, że codziennie dziergałam to jakoś przebrnęłam przez ten trudny okres.
                                Udanej środy.
                                • dorka556 Re: *PAZDZIERNIK* 02.10.13, 08:37
                                  Jaguś, co będziesz robić bez prądu?
                                  Bez kompa, TV, radia, piekarnika itp. Mam nadzieję, że kuchenki nie masz na prąd.
                                  • lusia_janusia Re: *PAZDZIERNIK* 02.10.13, 09:28
                                    To ja dzisiaj prawie ostatnia, a to za sprawa smacznego
                                    sniadania, ktore przypomnialo mi stare dobre czasy.

Za oknem slonecznie, ale o 7,15 bylo tylko +4 az nie chce nawet
                                    myslec ze musze dzisiaj z "Maluszkiem" spacerowac ma przyjsc
                                    kolo poludnia, i zrobie sobie troche dzien organizacyjny, cd-ukladanie
                                    na polkach w szafie!?!?!?...

Dorko to prawie zima u Ciebie tylko tak jakos zielono w kolo?.
                                    To dobrze ze juz czujesz sie zdrowa, to nie zabieraj sie od razu do takiej
                                    ciezkiej pracy, zebys sobie nie zaszkodzila.

Jago to moze masz okazje teraz rzucic badawczym okiem
                                    na niektore swoje plany.

Tetiko, tez bym nie chciala wstawac tak wczesnie rano,
                                    jak zimno i ciemno za oknem; ale jak mos, to trzeba sie przemoc.
                                    • lusia_janusia Re: *PAZDZIERNIK* 02.10.13, 09:34
                                      I telefon zadzwonil i odruchowo wyslalam poczte
                                      ale bez zakonczenia mysli., -wiec....

Mam nadzieje, ze Kendo ma lepiej z paluszkiem, po antybiotyku
                                      i slubny wszystkie wodne robotki pomoze, zeby nie moczyla raczek.

Zycze udaneje srody dla Wszystkich
                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 02.10.13, 09:34
                                    ale juz sie przywitalyscie tak wczesnie...

dorka,
                                    nareszcie lepiej sie poczulas,
                                    mam nadzieje,ze dobrze sie kurowalas i zapalenia ploc nie dostalas....

jagus
                                    no pewnie porzadeczki jakies ekstra sobie porobi,
                                    albo na spacer sie wybierze albo poczyta cus ciekawego..
                                    tez bez pradu by mi sie przydal z jeden dzien,coby nadrobic zaleglosci domowe,bo sie je odklada/odklada...

spalam dzis Ok,
                                    opatrunek na paluchu jakis za duzy sie zrobil co nieco..
                                    zle sie czuje po tych prochach....

sloo,
                                    tu tez zimno porankami,
                                    pozniej dopiero sie ociepla,a dzis obieceli ,ze nastepny tydzien bedziemy miec az 20 stopni...

bedzie wysyp grzybow

sloneczko sliczne,
                                    pozniej na kanie mam zamiar pobiegnac...

przemilego dnia Zalodze
                                    • slo-onko Re: *PAZDZIERNIK* 02.10.13, 09:51
                                      jak to 20 stopni ??????? to jest niesprawiedliwe!! ja tez chce 20 stopni !!!!
                                      • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 02.10.13, 09:58
                                        sloo....
                                        dopiero na drugi tydzien mamy to obiecane,
                                        ale czy tyle bedzie??zobaczymy,jak bedziemy odczuwac ciepelko....

lusia
                                        pancio nawet tabletuche z woda o 6 godz przyniosl do lozka
                                        wszystkie "wodne sprawy" tez zalatwia...

myslalam eksta paluch oslonc i zobaczyc na Munkaberg czy kanie sa....

paluch niby ok,ale cos mi tam swedzi/gilka/rwie/pulsuje....
                                        opatrunek za pare dni kazala pielegniara zmienic,wiec nie zagladam pod niego....

miejcie sobie udany dzionek
                                        • lusia_janusia Re: *PAZDZIERNIK* 02.10.13, 10:26
                                          To znaczy chyba Kendo ze moze rana sie zasklepia
                                          i wredne bakcyle uciekaja od peniciliny.
                                          Bys sobie dala spokoj z grzybkami, reka Ci namarznie, trzymaj ja w cieple
                                          to szybciej bedzie sie goic.

SLO to tak nie daleko od nas, ze moze i u Ciebie dojcie
                                          to ciepelko, chociaz ja w to nie wierze.?
                                          • xystos Re: *PAZDZIERNIK* 02.10.13, 11:51
                                            tez jej tak mowie,teraz grzyby niedlaniej
                                            tylko anty bio tyk i cieple majtki gwarantuja
                                            szybkie gojenie ..noo i obiad do lozka tez
                                            moze dostac,o !
                                            • lusia_janusia Re: *PAZDZIERNIK* 02.10.13, 12:36
                                              I co Xystos, posluchala Kendo rady, zostala w domu?
                                              czy poleciala na laki za grzybami?.
                                              • slo-onko Re: *PAZDZIERNIK* 02.10.13, 13:21
                                                a co stało się Kendo, nie jestem w temacie?
                                              • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 02.10.13, 13:24
                                                lusiaa skadze posluchala,poleciala na grzyby,
                                                w odpowiednim watku wypowiem sie....

xystos
                                                pewnie,obiad w mikro rozmrozic i podac,
                                                nie zadna sztuka,
                                                dobrze ze mam zapas,na 10 dni....
                                                ale pod koniec kuracji moge i gotowca jakiegos zjesc albo gdzies w restauracji...

milego popoludnia
                                                • xystos Re: *PAZDZIERNIK* 03.10.13, 08:26
                                                  https://www.anderszorn.org/121512/Badande-kullor-i-bastun-(Women-bathing-in-the-sauna)-large.jpg

Anders Zorn
                                                  "Badande kullor"

jesien-zima to czas "bastu" (sauny) , w XIX wieku ksztaltniejsze dziewczyny byly
                                                  nie jak wspolczesne nam bidule.

dziendobry

www.anderszorn.org/
                                                  • greis52 Re: *PAZDZIERNIK* 03.10.13, 08:51
                                                    wesołego i ciepłego dnia!
                                                  • lusia_janusia Re: *PAZDZIERNIK* 03.10.13, 08:59
                                                    Mroczno, i chlodno, trzeba sie przestawic, ze to juz
                                                    niestety jesien i w tym miesiacu beda zmieniac czas do
                                                    tylu o jedna godzine przesuwac.

Xystor, Gres, - dziekuje miejcie sobie rowniez wesolo,
                                                    Dla calej zalogi przyjemnego czwartku i sloneczka zycze.
                                                  • jaga_22 Re: *PAZDZIERNIK* 03.10.13, 09:30
                                                    Witam gorąco http://s3.rimg.info/d40d0b1b4cd59dbd5b8bad411bd107f8.gif
                                                    bo na dworze zimniutko,ale jeszcze bez mrozu się obyło.

http://i40.tinypic.com/2zsd4qo.jpg
                                                  • lusia_janusia Re: *PAZDZIERNIK* 03.10.13, 09:35
                                                    Witaj Jago, ale kwiaty w dalszym ciagu
                                                    ciesza oko.
                                                    Ciepla zycze.
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 03.10.13, 10:41
                                                    achaaaaaaaaaa..lubie A Zorna ogladac,
                                                    mawet reprodukcje na sianie mam obwieszone o podobnym motywie,
                                                    lubial malowac kobiece ciala w kapielach w roznych srodowiskach,

widac kwiatki na balkonie jeszcze sa jak w srodku lata....

pancio poszedl z psiuna ,ze wzgledu na zimno,cobymgojacego sie palucha nie zaziebila

miejcie sobie udany dzien Zalogo
                                                  • wodnik33 Re: *PAZDZIERNIK* 03.10.13, 11:42
                                                    Klaniam sie nisko smile) tu ja - maz Alfredki
                                                    uprzejmie pytam - czy sa tutaj Terenie ? bo to dzisiaj Ich Imieniny ....
                                                    Sa czy nie sa - ale serdeczne zyczenia skladamy i o przekazanie prosze.
                                                    Pozdrawiam wszystkie Panie i Panow
                                                    roman/wodnik
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 03.10.13, 12:04
                                                    az musze pogrobic tekst by przywitac Wodnika

WITAJ,
                                                    NIE LEN SIE TYLKO ZAPRASZAM DO CZYTANIA WATKOW CZY ZAKLADANIA NOWYCH..

POZDRAWIAM

Terenie sa,
                                                    dziekuja za zyczenia
                                                    mowia,ze obchodzili imienny zawsze 15 pazdziernika,
                                                    teraz tylko urodziny obchodza,
                                                    ale sa rade za pamiec i zyczenia...
                                                  • xystos Re: *PAZDZIERNIK* 03.10.13, 12:13
                                                    .. nieee,powaznie Kendo ? Terecha ci dano ? nie Xantypa ?
                                                    ale mimo wszystko duzo slodkosci ci zycze coby cisie odlozyly.
                                                  • jaga_22 Re: *PAZDZIERNIK* 03.10.13, 22:19
                                                    http://i40.tinypic.com/w5t13.jpg
                                                  • greis52 Re: *PAZDZIERNIK* 04.10.13, 08:40
                                                    przyjemności weekendowych życzę!
                                                  • lusia_janusia Re: *PAZDZIERNIK* 04.10.13, 08:46
                                                    Nawzajem Greis duzo slonca.

Mimo slonca wieje zimnym wiatrem,
                                                    juz jestem prawie spakowana, na weekend jade do
                                                    Göteborga, wracam po poludniu w poniedzialek.

Duzo slonca i odpoczynku dla Wszystkich.
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 04.10.13, 09:28
                                                    Xystos/Jaga/Greis
                                                    dziekuje
                                                    Xystos,
                                                    ladniej tez mozesz mnie nazywac publicznie

zimny wiatr
                                                    zaraz do miasta muszem....niewiem czy sie wyrobie odwiedzic wiezienie,
                                                    ktore otwarte juz dla zwiedzajacych ludzi...ciekawe co zrobia z budynkami,dla kogo teraz przeznacza,

milego odpoczywania
                                                  • jaga_22 Re: *PAZDZIERNIK* 04.10.13, 10:30
                                                    Witajcie http://s15.rimg.info/8d5c351e7e13eb31dcd31d0d88b73794.gif dzień choć chłodny jest pięknie na dworze.
                                                    Miłego piątku dla Wszystkich.

https://images40.fotosik.pl/1809/3ed076e2d37db92emed.jpg
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 04.10.13, 11:36
                                                    mialam kiedys taki kolor ich.....
                                                    w wazonie sliznie sie prezetowaly,bo mialam inne kolory rowniez,
                                                    pozniej zapomnialam i zmarzy na grzedzie...

milego dnia jagus mimo "borowania u Ciebie"
                                                  • jaga_22 Re: *PAZDZIERNIK* 04.10.13, 17:23
                                                    Borowali ,aż wyborowali mi internet,ale już mam. http://s20.rimg.info/3d5b14fad7e81ba0e41031e20a17b3dd.gif
                                                  • slo-onko Re: *PAZDZIERNIK* 04.10.13, 18:30
                                                    Witam i ja i pozdrawiam.
                                                    Internistka, no bo korzystam z internetu to internistka czyz nie?
                                                  • jaga_22 Re: *PAZDZIERNIK* 04.10.13, 19:18
                                                    No co Ty Sloo ,internautka jesteś. http://s5.rimg.info/038bee8c4802a071f2435efa2f34b0ef.gif
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 05.10.13, 10:57
                                                    hi,hiiiiiiiiiiiiiiiiii
                                                    internistka/internautka
                                                    wlasnie,jak sie nazywamy wspolczesnie??

witajcie zalogo,
                                                    sloneczko jest
                                                    i to najwazniejsze,
                                                    na luzie bedzie az chyba do poniedzialku
                                                    by Maluszkiem sie zajac,bo Lusia nie zdazy nadjechac....

paluch sie goi,
                                                    papilarny wzor juz przeciety.....
                                                    zle sie czuje po antybiotyku
                                                    a tu polowa kuracji zostala....

milego weekendu

dzis chyba masz Jagus dzien bez borowania??
                                                  • jaga_22 Re: *PAZDZIERNIK* 05.10.13, 11:07
                                                    Witajcie,dziś mam spokój z borowaniem,a dzionek naprawdę śliczny.
                                                    Obrobiłam się i czekam na wnusię
                                                    http://s17.rimg.info/4e2a3d578e978721b3c02b6b784d0eab.gif Miłej Soboty Wszystkim.
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 05.10.13, 11:32
                                                    Jagus
                                                    zatem milego spedzania czau z Wnusia
                                                    niech Ci "naszczebicze same dobe wiesci"

pancio prubuje "leczyc moje brzucho"
                                                    moze jak cieplej zupki posiorbie to bedzie lepiej....
                                                  • jaga_22 Re: *PAZDZIERNIK* 05.10.13, 11:57
                                                    O matko! palec się nie zgoił,a teraz brzuch? może melisa,mięta.
                                                    zależy jaka to zupka będzie.
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 05.10.13, 12:12
                                                    *Jagus
                                                    w paluchu mialam zakazenie i dlatego antybiotyk dostalam
                                                    dzis zmienilam opatrunek i ladnie sie goi
                                                    ale czubka opuszka jeszcze nie czuje....
                                                    opatrunek zalozony przez pielegniarke byl czysty,czyli antybiotyk zaczal od razu dzialac,nie zaczela sie saczyc rana,ale byl spuchniety podwojnie...

a zupke na wywarze z kurczka,po wylowieni oczek tluszczu
                                                    chyba ryzu albo krupnik zasypie i warzywa....
                                                    a teraz zupke nudlowa z warzywami siorbnelam tak troszke tylko...

nie lubie takiego stanu rzeczy,bo lewa reka musi byc chroniona od wody,zakladam rekawice ...ech......najgorzej z myciem sie.....ale brudna nie chodze...hi.hiiiiiiii
                                                  • jaga_22 Re: *PAZDZIERNIK* 05.10.13, 12:23
                                                    No to kuruj się Kenduś pod okiem przybocznego.
                                                    Powtarzam ciągle aby uważać na siebie,widzę po sobie
                                                    że łatwo o przykry w skutkach przypadek.
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 05.10.13, 12:38
                                                    dziekuje Jagus
                                                    moze by tak tragicznie nie bylo,
                                                    gdyby dzien przed tym incydentem nozy nie naostrzyl....
                                                    bedzie dobrze....najwazniejsze,ze paluch sie nie papra,
                                                    a ze gleboka rana to potrzebuje oslony opatrunkowej,coby spokojnie sie "zalepiala"

mileg dnia,
                                                    ide chwile na sloneczko...
                                                  • xystos Re: *PAZDZIERNIK* 05.10.13, 13:00
                                                    tyle bylo gadania "chlop w domu a noze tepe" wiec naostrzylem
                                                    i coo ? ano stalo sie - wypadek przy przygotywowaniu obiadu ...
                                                    .. a ja mam jeszcze zamiar dzisiaj naostrzyc siekiere,cholerka
                                                    wie co sie moze zdrzyc ..,chyba jednak nienaostrze ..chyba
                                                    przesadny byc zaczynam
                                                    a ponizej inny temat,na innym forum

Pzdr.

forum.gazeta.pl/forum/w,28,147274467,147276841,Re_Obroncow_pedofili_jest_w_Polsce_bardzo_wielu.html
                                                  • jaga_22 Re: *PAZDZIERNIK* 05.10.13, 13:52
                                                    Znam ten temat,mój też musiał dziś ostrzyć nóż.wink
                                                    ja to ostatnio przypiekam się w piekarniku.wink
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 05.10.13, 15:08
                                                    *Xystos,
                                                    to juz zostaw ta siekierke do wiosny,
                                                    nic teraz sie nie bedzie scinac,
                                                    drzewko do ogniska gotowe...

*jagus
                                                    tez mialam period "przypalania sie"
                                                    bedz w piekarnki lub na wierzchu pieca....

zycze bezwypadkowych obiadkow
                                                  • xystos Re: *PAZDZIERNIK* 06.10.13, 06:09
                                                    innemedium.pl/wiadomosc/rasa-ludzka-ma-pozaziemskie-pochodzenie
                                                    https://innemedium.pl/sites/default/files/imagecache/zdjecie_640-480/dreamstime_xs_27765263_2.jpg

"Ludzie pochodzą z innej planety i zostali przywiezieni na Ziemię. Tak mniej więcej brzmi teza nowej publikacji jaka pojawiła się ostatnio na rynku wydawniczym. Jedni uznali to za żart, a inni za powód do zastanowienia."

wiecej w artykule
                                                    Milej Niedzieli Zycze
                                                    Dziendobry

Xystos
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 06.10.13, 10:00
                                                    *Xystos
                                                    spewnoscia wielu ludziom a zwlaszcza kosciolowi nie spodoba sie ta publikacja,
                                                    kazdy sam dla siebie wyciaga wnioski,
                                                    ci co maja lepsze podloze badawcze sa odwazniejsi i propaguja swe osiagniecia,

witam Zaloge niedzielnie
                                                    luzzzzzzzzzzzzzzz,bluzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz....
                                                    slonce jakos opornie sie zastanawia na swiecenie

ciepelka domowego i samych milych wiesci/spotkan zycze.
                                                  • greis52 Re: *PAZDZIERNIK* 06.10.13, 10:37
                                                    przyjemności niedzielnych życzę moc...
                                                  • jaga_22 Re: *PAZDZIERNIK* 06.10.13, 11:09
                                                    Witam pięknie ze słoneczkiem http://s17.rimg.info/59d8e317ab9d271fd15cc57cddb4fad8.gif
                                                    Późno wstało,ale teraz nadrabia.

https://www.gifyagusi.pl/hosting/images/44y5nhtihsdp9th0y1dh.gif
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 06.10.13, 11:21
                                                    Greis/Jaga
                                                    witajcie,
                                                    tu tez cos zaczyna swieci,

ide na spacer z torba na grzby w razie co...
                                                    milego niedzielnego odpoczynku
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 07.10.13, 09:29
                                                    dzis mamy miec az +15 stopni,
                                                    jak na razie pancio mnie ostrzegl,ze zimnica na dworze...
                                                    slonecznie jest,moze do lunchu sie ociepli

slonca, jesiennego ciepla Zalodze zycze.
                                                  • jaga_22 Re: *PAZDZIERNIK* 07.10.13, 09:42
                                                    Witam... http://s17.rimg.info/a04faf0216b7b21a9830bf585723bb39.gif
                                                    Całkiem ciepło u nas,w nocy 11st. a ma być 16
                                                    niestety słonko jeszcze nie wyszło.
                                                  • jaga_22 Re: *PAZDZIERNIK* 07.10.13, 09:46
                                                    Ładna czołówka,a moja okładka.tongue_out
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 07.10.13, 09:58
                                                    hi,hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
                                                    Jagus,
                                                    dziekuje,
                                                    a zarazem usmialam sie serdecznie z "okladki"-czolowki...dobre,
                                                    najwazniejsze,ze sie rozumiemy.....

tu sie slonce w chowanego chowa,
                                                    ale zapakowalam ekstra okrycie ,by z piesem nie zmarznac.....

miej sobie milo Jagus mimo "borow wszelakich"
                                                  • lusia_janusia Re: *PAZDZIERNIK* 07.10.13, 17:04
                                                    Juz jestem po wycieczce razem z Wami.
                                                    Zdjecia mozna poogladac w linku;
                                                    "lusia pozdrawia weekendowo".
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 07.10.13, 17:18
                                                    witaj...witaj....
                                                    ciesze sie,ze juz jestes...

szykuj sie na grzyby na jutro,
                                                    bo ostanie cieple dni zapowiadaja....
                                                  • slo-onko Re: *PAZDZIERNIK* 08.10.13, 07:42
                                                    witajcie.
                                                    korzystam z chwili i możliwości,by kilka slow zostawić na dzień dobry.
                                                    u nas od wczoraj wiosna !!! tak cieplutko,ze aż !!!
                                                    miłego dzionka ,grzybobrania,pracowania lub tez wypoczywania jak kto woli. ja wciąż pracuje i przerwy nie mam,a chciałabym już teraz wyjechać na jakies legowisko choć na trzy dni,ale jestz awsze cos za cos.w zamian za wyjazdy biegam za nowym wystrojem wnętrza(czytaj meble) i takie tam rozne hocki klocki związane z malowaniem scian i malym remontem.
                                                    no to trzymajcie się forumianki i foumiacze!
                                                  • xystos Re: *PAZDZIERNIK* 08.10.13, 08:01
                                                    u nas dlugie czarne jak grzech noce i puzne poranki
                                                    dopiero teraz slonko sie przetarlo i jest pieknie
                                                    cieplelka niema ale to i dobrze-bedziemy mieli
                                                    przedluzony okres przydatnosci,polodowcowej.

dnia milego zycze
                                                  • greis52 Re: *PAZDZIERNIK* 08.10.13, 08:04
                                                    pozdrawiam i udanych godzin wtorkowych życzę...
                                                  • lusia_janusia Re: *PAZDZIERNIK* 08.10.13, 09:49
                                                    To i ja sie wtorkowo przywitam, duzo bedzie sie dzialo
                                                    u mnie w tym tygodniu, bo szykuje sie na dluzszy wyjazd
                                                    i w zwiazku z tym wiele spraw do zalatwienia.

Dzisiaj na grzyby z Kendo mamy zamiar, bo pogoda typowo
                                                    grzybowa, wilgotno i w miare dla grzybka cieplo.

Przyjemnego dnia Wszystkim.
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 08.10.13, 09:51
                                                    a to czas u Sloo na zmiane meblowa?
                                                    ciekawam co wybierzecie i co teraz trendy w kraju?

Greis
                                                    godzinki na grzybach z <lusia spedzimy,

sloneczko na topie
                                                    Britt lato-czyli cieplutko.....

milego dnia Zalodze
                                                  • jaga_22 Re: *PAZDZIERNIK* 08.10.13, 10:55
                                                    Witajcie http://s7.rimg.info/aea6c4eeb4335904aded4cde9e0295f3.gif
                                                    Dorodnych grzybków w koszyczku życzę. https://www.przepisykulinarne.pl/grafika-foto/grzybki.gif
                                                    i Wszystkim miłego wtorku.
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 08.10.13, 10:57
                                                    *Jagus
                                                    dziekujemy,

a po powrocie z grzybkow,
                                                    beda swieze buleczki gahamowe,
                                                    juz rosna.
                                                    miej sobie mily dzionek
                                                  • lusia_janusia Re: *PAZDZIERNIK* 08.10.13, 22:39
                                                    Dzieki Jago, trafily sie znowu kanie, podgrzybki i ja
                                                    znalazlam prawdziwki, osobno je susze w osobna torebke
                                                    zapakuje.

A bulki u Kendo smakowaly, w lesie bylo prawie ze goraco,
                                                    Kendo odganiala sie od much czy komarow, ale to chyba
                                                    bylo "babie lato", tak sie boi tej much co to skryzdla jej odpadaja
                                                    jak wgryza sie w cialo.
                                                  • slo-onko Re: *PAZDZIERNIK* 09.10.13, 07:38
                                                    zaspana jeszcze mocno witam się z Wami. tak mi ciężko wstawac kiedy za oknem ciemno, a w lozeczku cieplutko. tez tak macie?
                                                  • greis52 Re: *PAZDZIERNIK* 09.10.13, 07:58
                                                    witajcie! ja co prawda mogę jeszcze spać, ale mi się nie chcesmile
                                                    kawkuję i planuje zajęcia na dziś
                                                    przyjemnej środy Wam życzę!!!!!
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 09.10.13, 09:19
                                                    *Lusia
                                                    moje grzybki juz wczoraj wyschly....chyba juz pol kg sie nazbieralo

*Sloo
                                                    mam podobny problem wstawania "po ciemnicy"ale jak trzeba to sie "zwlekam z poslania"

*Greis,
                                                    w zasadzie tez nie lubie za dlugo wylegiwac rankami w poscieli,
                                                    wstaje i jeszcze w koszuli otwieram okna-sprawdzam wtedy powietrze wciagajac je gleboko w pluca,
                                                    lazienka/sniadanie z gazeta/komp i w miedzyczasie omiatam chatke

dzis bylo +11,3 stopnia jak wstalam po 8 godz.

moze slonce wyjzy z za chmurek

udanych planow i dznia zycze.
                                                  • lusia_janusia Re: *PAZDZIERNIK* 09.10.13, 09:42
                                                    Widze mokra ulice w miescie, wcale mi sie nie chcialo
                                                    wstawac, no bo ciemno.

Tak jak SLO tez nie lubie rannej ciemnicy, ale jak pozwole
                                                    sobie pospac-polezec dluzej to dostaje migreny, tak ze
                                                    do 7,30 juz musze byc na nogach.

Plany w przeciwienstwie do Greis ukladam sobie wieczorem
                                                    i wiem jak dlugo rano moge sie slamazazyc, tzn.poczytac gazete,
                                                    czy dluzej posiedziec przy kompie.

Zycze wszystkim udanych planow i duzo slonca.
                                                  • xystos Re: *PAZDZIERNIK* 09.10.13, 10:06
                                                    innemedium.pl/wiadomosc/zapomniany-swiat-starozytnej-psychologii
                                                    Zapomniany świat starożytnej psychologii

siedem stron,dlugie lecz ciekawe - polecam
                                                  • jaga_22 Re: *PAZDZIERNIK* 09.10.13, 10:55
                                                    Jak się obudzę,to najpierw włączam na dziennik co słychać w świecie,
                                                    pooglądam i wstaję.Jesienią ptaki mają trasę obok do noclegowni,a rano wracają,krzyczą niemiłosiernie,umarłego obudzą.
                                                    Ciągle mam jeszcze balkon uchylony,to słyszę.
                                                    Dziś jest pięknie po porannym mleczku.

http://img692.imageshack.us/img692/5213/fgj0.jpg

http://img689.imageshack.us/img689/4918/88pl.jpg

• kendo Re: *PAZDZIERNIK* 09.10.13, 11:06
                                                    Jagus,
                                                    wiem,jak ptaszydla sie "dra z rana"
                                                    tu tez zebrane w zgraje przelatuja....
                                                    zdjecie fajne takie" zawoalowane porankiem"

miej sobie udany dzionek
                                                    chyba na rower sie wybiore
                                                    moze jakas ciekawa fotke zrobie....
                                                  • xystos Re: *PAZDZIERNIK* 09.10.13, 12:10
                                                    www.aftonbladet.se/nyheter/article17622326.ab
                                                    Home / News 09.10.2013
                                                    96-latek staje się bezdomnym - nawet jeśli bank zadzwonił Egzekwowanie
                                                    Zdjęcie: Antoniego Liljemark / Värmland KARTA PUBLICZNE

Wczoraj rzucił Kronofogden się Aina Nilsson, 96, w domu jej rodziców.

I to pomimo faktu, że dzielnica jest dyrektor banku zadzwonił władzę przed aukcją - a pieniądze obiecał.

- Nie widzę, że mogliśmy zrobić coś innego. Stamtąd, muszę powiedzieć, że jestem zadowolony, mówi Per Andersson, szef egzekwowania.

Email

Aina Nilsson mieszka na Górnym Najwyższej, Värmland w całej jego 96-letniego życia.

translate.google.es/#sv/pl/Startsidan%20%2F%20Nyheter%202013-10-09%0A96-%C3%A5ring%20blir%20heml%C3%B6s%20%E2%80%93%20trots%20att%20banken%20ringde%20Kronofogden%0AFoto%3A%20THONY%20LILJEMARK%2FV%C3%84RMLANDS%20FOLKBLAD%0A%0AI%20g%C3%A5r%20kastade%20Kronofogden%20ut%20Aina%20Nilsson%2C%2096%2C%20fr%C3%A5n%20hennes%20f%C3%B6r%C3%A4ldrahem.%0A%0ADetta%20trots%20att%20bygdens%20bankdirekt%C3%B6r%20ringde%20myndigheten%20innan%20auktionen%20-%20och%20utlovade%20pengar.%0A%0A%E2%80%93%20Jag%20kan%20inte%20se%20att%20vi%20skulle%20ha%20kunnat%20g%C3%B6ra%20n%C3%A5got%20annorlunda.%20Utifr%C3%A5n%20det%20m%C3%A5ste%20jag%20s%C3%A4ga%20att%20jag%20%C3%A4r%20n%C3%B6jd%2C%20s%C3%A4ger%20Per%20Andersson%2C%20enhetschef%20p%C3%A5%20Kronofogden.%0A%0A%20%20%20%20Mejla%0A%0AAina%20Nilsson%20har%20bott%20i%20Norra%20R%C3%A5da%2C%20V%C3%A4rmland%2C%20i%20hela%20sitt%2096-%C3%A5riga%20liv.%0A%0ANu%20blir%20hon%20heml%C3%B6s.

nietylko w polsce eqsmituje sie ludzi na bruk,w tym staruszkow
                                                    w szwecji rowniez komornik litosci niema,zlicytowal rodzinny dom
                                                    staruszki mimo ze pieniadze ktore winna byla staruszka byly w drodze
                                                    do wierzyciela ktorym byl fiskus.

staruszka kupila swojemu synowi mieszkanie ktore po jakims czasie
                                                    syn sprzedal z duzym zyskiem,powinien zaplacic 82 000 SEK podatku z tego
                                                    tytulu .. ale zapomnial a puzniej "przechustal" wszystkie pieniadze i niemial
                                                    z czego,za niezaplacone podatki idzie sie do wiezienia wiec jego 96 letnia matka
                                                    przejela dlug syna i niemogla go na czas splacic

to jest ostrzezenie dla nas wszystkich rodzicow doroslych dzieci-zlitujemy sie
                                                    dla nich i ich nieuczciwosci to taka litosc moze uczynic nas bezdomnymi
                                                    ja bym pozwolil synowi odsiedziec swoj dlug !
                                                  • xystos Re: *PAZDZIERNIK* 09.10.13, 09:17
                                                    Zmiana czasu
                                                    Daty zmian czasu w 2013 roku
                                                    Zmiana czasu — z letniego na zimowy

Zmiana z czasu letniego na zimowy nastąpi w nocy z soboty (26 października) na niedzielę (27 października) 2013 r

pewne niedogodnosci beda,chlop wieczorem bardzo spiacy bedzie-zgasnie
                                                    gdy glowe do poduszki przytuli,noo ale rano latwiej wstawac bedzie,kawe
                                                    do lozka przyniesie,romantycznie ...

milego dnia zycze
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 09.10.13, 09:51
                                                    czyli spimy dluzej od podkoniec pazdziernika az do letniego czasu
                                                  • lusia_janusia Re: *PAZDZIERNIK* 09.10.13, 12:15
                                                    Xystos, to to o czym nigdy nie chce myslec, o zadnych
                                                    dlugach i podatkach. Sama straram sie wypacac w terminie.
                                                  • xystos Re: *PAZDZIERNIK* 09.10.13, 12:22
                                                    ja tez,cotydzien dostaje jakas oferte "dobrej" pozyczki-takie cos
                                                    nawet nieprzynosze do domu gdyz przechodze obok kubla na smieci

na mojej VISA mam przyznany kredyt za ktory mozna kupic nowe auto
                                                    nigdy niewykorzystywalem wiecej niz tyle ile w nastepnym miesiacu
                                                    moge zaplacic na raz-bez odsetek jezeli w przeciagu 55 dni
                                                    do kart kredytowych trzeba miec mocne nerwy albo je przeciac
                                                    i sprawic sobie "Maestro" ktore jest karta debetowa

polecam jednak placenie karta-ma sie lepsza katrole swoich wydatkow
                                                    no i zawsze jeszcze jeden dowod ze sie cos kupilo,na wypadek kradziezy
                                                    itp. niespodzianek.
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 09.10.13, 14:28
                                                    ja tam wole miec jedna karte,
                                                    oczywiscie mam rowniez kredyt przyznany,
                                                    zdazy sie przy duzym zakupie,ze braklo na koncie,
                                                    place i nastepny miesiac ,bank sobie sciaga to co mi pozyczyl...
                                                    a bedzie i wtedy brakowac,to nic nie robi,sciagna w nastepnym miesiacu reszte...

placici wole jednak gotowka....

a ta para
                                                    staruszki i syna,
                                                    to wydaje mi sie,ze "zagrali wysoko"
                                                    kazdy z nich chcial sie po swojemu dorobic,
                                                    a tela "lo la Boga exmisja"
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* ide pod kocuk 09.10.13, 15:59
                                                    zmozylam sie niewiadomo czym...
                                                    moze sie zdzemne ociupinke dla zdrowia....

miejcie sobie mile popoludnie i wieczor.
                                                  • xystos Re: *PAZDZIERNIK* 09.10.13, 19:22
                                                    w TVP Kultura daja film "Tetno" o Halinie i Adolfie Poswiatowskich
                                                    obrazow Adolfa nigdy niewidzialem,nieprzeczytalem ani jednago
                                                    tomu Haliny
                                                    zaintrygowal mnie ten film i znalazlem strone :

marhan.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=155:ja-ju-nie-wroc&catid=50:wspomnienia&Itemid=85
                                                    ulubiona poetka Basi,chyba pokrewna djusza,piekna
                                                    tak wstydze sie mojej podlosci virtualnej wobec Basi
                                                    czy kiedys przeczyta moje przepraszam ?

wydaje mi sie ze mi spieszno,jakby
                                                  • tetika Re: *PAZDZIERNIK* 09.10.13, 20:04
                                                    Witam wieczorowa pora
                                                    u mnie ciagle piekne krajobrazy . gorki porobily sie bajecznie kolorowe.
                                                    A ja znow jesienne kwiaty wystawilam na balkon
                                                  • lusia_janusia Re: *PAZDZIERNIK* 09.10.13, 22:17
                                                    Xystos, to ciekawe przeczytalam akurat prawie
                                                    do poduszki.

Tetiko u nas bylo pieknie, ale po poludniu deszcz wczesniej
                                                    przygonil mnie do domu, i koniec z podziwianiem kolorow, a
                                                    mialam plany do parku sie wybrac sama.
                                                  • lusia_janusia Re: *PAZDZIERNIK* 10.10.13, 08:43
                                                    Dzien obudzil sie bez slonca, a zapowiedzieli u nas
                                                    prawdziwe "babie lato",zobaczymy jak bedzie, po tym
                                                    popoludniowym wczorajszym deszczu.

Dzisiaj caly dzien z "Maluszkiem" musze zaliczac rundy,
                                                    ale za to jutro mam wolne, to sie oddam swoim zinteresowanionm.

Przyjemnego dnia dla Wszystkich zycze i slonca.
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 10.10.13, 08:54
                                                    ja tez zaliczylam runde z Bobbym bardzo wczesnie,
                                                    i lepatyna juz mnie bolec zaczyna,
                                                    bo za wczesnie wstalam.....ranek byl cieply/pachnacy lisciami/polami
                                                    szum samochodow,ktore z ludzimi spieszyli do pracy,
                                                    rospraszal mi nastroj jesienny,

witam Zaloge
                                                    zyczac ciepelka i slonca
                                                  • jaga_22 Re: *PAZDZIERNIK* 10.10.13, 10:28
                                                    Witam ...drzewa gubią liście
                                                    Dziś mam bardzo pochmurno,chyba słonko już nie wyjrzy.

http://i43.tinypic.com/34gpoht.jpg
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 10.10.13, 10:54
                                                    Jagus
                                                    mimo,ze pochmurnie to nie smutno,
                                                    na sciezkach uklada sie zlocisty dywanik,
                                                    lubie takie obrazki,
                                                    zaraz pojde i zrobie kolo siebie zdjecia,
                                                    bo drzewa juz w" zlocie stoja",nawet sasiada brzoza zlote griljandy zwiesza.

milego dnia
                                                  • slo-onko Re: *PAZDZIERNIK* 10.10.13, 11:34
                                                    a ja dzisiaj widzialam zloty deszcz. zolte liscie spadaly z dzrew. widok przepiekny,zachwycajacy, jakby zlote krople wirujące w powietrzu spadaly z nieba.
                                                    miłego jesiennego dnia.
                                                  • lusia_janusia Re: *PAZDZIERNIK* 10.10.13, 12:14
                                                    Tez lubie ogladac takie widoki, a wiec jesien
                                                    ma swoje uroki.

Faktycznie mamy zafunowane przez pore roku smutny okres
                                                    bez zieleni i ciepla, ale od marca znowu czekamy na prawdziwe
                                                    cieplo, slonce i zielen.
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 10.10.13, 16:16
                                                    lubie jesien,
                                                    oby nie sztormowalo..
                                                    slonce i te zlote liscie /ich zapach/szelest pod butem....
                                                    wirowanie na wietrze przed naszymi stopami
                                                    rano wiadac na nich kropeliki rosy....

milego popoludnia/wieczoru
                                                  • tetika Re: *PAZDZIERNIK* 10.10.13, 16:22
                                                    https://lh4.googleusercontent.com/-zpTc7sBU1oM/UlVs8HaefbI/AAAAAAAAUEI/lcR5wRlbggc/w346-h271/art.jpg
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 10.10.13, 16:34
                                                    *Teti
                                                    nie rozumie tego?
                                                  • tetika Re: *PAZDZIERNIK* 10.10.13, 17:38
                                                    no czy nie sa slodkie te rysunkismile jak do pozy dzieciatka mozna dopasowac "zawod" smile
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 10.10.13, 18:15
                                                    a to juz wiemmmmmmmmmmmmm...
                                                    ale gapiszonowata bylam....

fajnie ktos wpadl na pomysl by porysowac do poz dziecka roznosci...
                                                  • lusia_janusia Re: *PAZDZIERNIK* 10.10.13, 20:23
                                                    I wyszly z tego obrazki, mozna nawet
                                                    historie sobie wymyslec. Fajne Tetika.
                                                  • lusia_janusia Re: *PAZDZIERNIK* 11.10.13, 08:26
                                                    Ponury poranek po wczorajszym wieczornym deszczu,
                                                    i chyba dzien bedzie taki caly.

Mam organizacyjny dzien i pakuje walizke,

Przyjemnego zakonczenia tygodnia pracy i przyjemnego weekendu.
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 11.10.13, 09:31
                                                    prawda Lusia,
                                                    ponuro za oknem,
                                                    tez sobie juz dzien zorganizowalam
                                                    ide na grzybki pod "wieze"
                                                    moze to juz bedzie ostani zbior z wagi na inne zajecia....

pakuj sie "z glowa" raczej zimowo nic jesiennie.

wykonania planow zycze
                                                    i milego dnia Wszystkim.
                                                  • jaga_22 Re: *PAZDZIERNIK* 11.10.13, 10:30
                                                    Witam
                                                    u mnie jest piękne słonko i ciepło,chęć do pracy.
                                                    A zatem udanego zbioru Kendo i niestrsownego pakowania Lusiu.
                                                    Wszystkim miłego dnia życzę. http://s8.rimg.info/70a2059aa772d66542e9fa4f2407618a.gif
                                                  • lusia_janusia Re: *PAZDZIERNIK* 11.10.13, 13:30
                                                    Dzieki Jago, Kendo, na pewno jeszcze wieczorem,
                                                    bedzie przemeblowanie w walizce, albo jutro.

Wlasciwie to na zimowe ciuchy jeszcze za cieplo, a nie
                                                    wiadomo jak bedzie w polowie listopada i brac podwojne
                                                    odzienie?.
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 11.10.13, 14:16
                                                    *Jaga
                                                    dzieki,grzybki na obiad starczyly pod dostatkiem,

*Lusia
                                                    no ale paltocik wez to pod niego zawsze cos grubszego wlozyzysz w razie co,
                                                    nie zapomnij rekawiczek i czapeczki/berecika....

spac po obiedzie sie zachcialo,
                                                    i chyba tak z "pol godzinki dla sloninki".....pozwole sobie
                                                  • tetika Re: *PAZDZIERNIK* 11.10.13, 16:34
                                                    Lusia tutaj sobie sprawdzisz pogode na 16 dni do przodu. Z moich wiloletnich obserwacji moge ci powiedziec ze w zasadzie maja duza sprawdzalnosc.

www.twojapogoda.pl/
                                                  • lusia_janusia Re: *PAZDZIERNIK* 11.10.13, 17:22
                                                    Kendo, a pozniej nadajesz, ze tu i tam ci przbylo.hhhaaa....

Tetiko dzieki, zobaczymy.spisalam sobie, jeszczw w niedziele
                                                    przed wyjazdem uaktualnie.
                                                  • slo-onko Re: *PAZDZIERNIK* 11.10.13, 18:07
                                                    Dobry wieczor w piatek.
                                                    Siedze sobie z kopytkami w goracej wodzie i odsalam jak sledzie. Nachodzilam sie disiaj troche to chwile relaksu sobie zafundowalam, a co.
                                                    Dzisiaj byl calkiem cieply i przyjemny piatek. Nawet w pracy spokojniej niz zwykle. Jjtro wyjscie na spotkanie sluzbowe wiec weekend zapowiada sie calkiem na luzie.zobaczymy tylko czy ktos nie zburzy planow.
                                                    Przyjemnego wieczora.
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 11.10.13, 19:37
                                                    witaj Sloo wieczorem,
                                                    no,juz myslalam,ze gdzies jakas szafa Cie wsiorbala....

tez praktykuje medtode moczenia stop po maratonie miastowym...

miej sobie udane jutrzejsze spotkanie
                                                    Calej Zalodze ciekawego wieczoru
                                                  • lusia_janusia Re: *PAZDZIERNIK* 12.10.13, 08:22
                                                    SLo to przyjemnej zabay zycze na dzisiejszym spotkaniu.
                                                    A stopki od czasu do czasu wymagaja exstra pielegnacji,
                                                    ja tez to praktykuje.

Slonce wyjrzalo zza chmur, dzien sie chyba zapowiada na przyjemny,
                                                    to dobrze bo po godz.10,oo spotkac sie mamy z Kendo przed sklepem,
                                                    jeszcze ostatnie prezenty chce zrobic.....

Przyjemnej soboty, milego wypoczynku i spacerow w sloncu,
                                                  • xystos Re: *PAZDZIERNIK* 12.10.13, 09:31
                                                    wyborcza.pl/1,75478,14751837.html

.. slów brak,patrzac na bezdenna glupote moich rodaków
                                                    ich bezdennym pazerstwem podparta.
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 12.10.13, 09:42
                                                    witajcie,
                                                    juz czas mnie goni,pozniej skomentuje
                                                    milego wypoczynku
                                                  • jaga_22 Re: *PAZDZIERNIK* 12.10.13, 10:29
                                                    To ja króciutko,
                                                    witajcie Vistulanie. Czekam aż się słonko pojawi jak wczoraj,
                                                    ale jakoś nie mam nadziei.

http://i41.tinypic.com/xpzl08.jpg
                                                  • jaga_22 Re: *PAZDZIERNIK* 12.10.13, 10:26
                                                    Xystos nie łącz głupoty i pazerności z chorobą kobiety,
                                                    bo to nieszczęście.
                                                  • xystos Re: *PAZDZIERNIK* 12.10.13, 12:01
                                                    Jagus piszac

"Xystos nie łącz głupoty i pazerności z chorobą kobiety,
                                                    bo to nieszczęście." gdybys zastapila slowo "choroba"
                                                    "opetaniem" byloby tak samo korekt ...

tyle linków podalem,z wypowiedziami autorytetow
                                                    w dziedzinie psychiatria i psychologia ..i nic,na co
                                                    czekacie ? na rzez ? taka jaka francuzi zgotowali
                                                    poprzedniczce psychiatri ?
                                                    raz jeszcze niema zadnych naukowych dowodow na istnienie
                                                    chorob psychicznych!

niemylic z metalnie niedorozwinietynymi przyklad ;
                                                    ulaskawiony przez Prezydenta RP 26 letni zlodziej

psychiatrzy sami potwierdzaja ze niepotrafia wyleczyc
                                                    zadnych zaburzen psychicznych za ktore uwazaja np.
                                                    chec zemsty doswiadczonej krzywdy itp. potrafia tylko
                                                    wiezic by takiego czynu niepopelniono
                                                    moze by tak wlepiac kierowcom mandaty by wykroczen drogowych
                                                    niepopelniano ? tak na zapas ..z góry.
                                                    jeszcze raz sprobuje,moze niebedzie "..tym gorzej dla faktów"

www.google.pl/#q=thomas+szasz
                                                    by pomoc nieco na poczatek; Thomas Szasz dla psychiatri i psychologi
                                                    znaczy tyle ile Jesus Christos dla Chrzescijan
                                                    ___________________________________________________________

operacje glowy w art.wspomnianej kobiety byly dawno temu-nikt z rodziny
                                                    nieprubowal zrobic wariatki z niej wtedy,puzniej powolny rozklad rodziny
                                                    mieszkanie nalezy do kobiety-maz i dorosle corki zdaja sobie sprawe z
                                                    faktu ze po "umilaniu" mamusi zycia moga byc bez dachu nad glowa i
                                                    skontaktowali przekupnego psychiatre ktory w oparciu o fakt op.neurologicznej
                                                    kobiety podjal decyzje ze niemoze decydowac o sobie samej ale niemiala ta
                                                    "diagnoza" mocy prawnej-kobieta byla szybsza i sprzedala mieszkanie
                                                    zauwazcie w artykule ".. niewiadomo czy w ogule dostala te pieniadze"
                                                    "gdzie sa te pieniadze" - standartowa sprawa uwariatowienia czlonka rodziny
                                                    by przejac jej majatek,wstretne.

i-net to potega,nigdy niebylem w tym miescie a w przeciagu mniej niz dwie
                                                    godziny dostalem historie tej sprawy , ewentualnymi probami ubezwlasnowolnienia
                                                    Prezesa Jaroslawa tez bym sie zajol-to nic osobistego , my walczacy o PRAWA LUDZKIE
                                                    tak mamy.

Pzdr.
                                                  • jaga_22 Re: *PAZDZIERNIK* 12.10.13, 12:17
                                                    Nie ma dowodów? to ci psychiatrzy są do bani.
                                                    Sama mam taki przypadek w rodzinie męża,która bierze zastrzyki co 3 tyg.
                                                    już 20 lat i jest normalna,ale tylko dzięki lekom.
                                                    Miała manię prześladowczą,a dopadło ją po 40 roku życia.
                                                    Nie trzeba we wszystko wierzyć co piszą pseudo naukowcy.
                                                  • xystos Re: *PAZDZIERNIK* 12.10.13, 12:29
                                                    zastrzyki co trzy tygodnie ..,a czy wiesz ze "depot" zastrzyki sa przymusowe ?
                                                    jezeli pacjet sie dobrowolnie na nie niezglosi to przywiezie go/ja policja !
                                                    leczenie na sile by niemiec fobi ?

raz jeszcze sprobuje,niewiele w jezyku polskim
                                                    ale to co jest nalezaloby jednak znac,zwykla
                                                    ludzka przyzwoitosc nam to nakazuje-by poznac
                                                    blizej blizniego swego , i w miare mozliwosci
                                                    pokochac jak Bóg nakazuje

www.anty-psychiatria.info/cms/pages/prof.-thomas-szasz.pl.php?lang=PL
                                                  • jaga_22 Re: *PAZDZIERNIK* 12.10.13, 12:45
                                                    "To, co jest zawarte w sposobie myślenia przedstawionym tutaj, jest czymś zupełnie odmiennym. Nie zamierzam oferować nowej koncepcji „choroby psychiatrycznej” czy nowej formy „terapii”. Mój cel jest skromniejszy, a zarazem bardziej ambitny. Jest nim zasugerowanie, by na fenomeny teraz nazywane chorobami psychicznymi spojrzeć na nowo i nieco prościej, by zostały one usunięte z kategorii chorób i by zostały uznane za wyraz zmagania się człowieka z problemem jak powinien żyć. Oczywiście, ostatni z wspomnianych problemów jest ogromny, jego ogrom znajduje wyraz nie tylko w niezdolności człowieka do radzenia sobie z własnym otoczeniem, ale jeszcze bardziej w jego zwiększającej się auto–refleksyjności."

Coś wymyślił sobie i usiłuje narzucić swoje myślenie.

Nie dalej jak przedwczoraj mieliśmy w Warszawie takie zdarzenie.
                                                    młody człowiek chyba 34 lata stał się agresywny rodzina zawołała lekarza,
                                                    niestety do lekarza tez był agresywny.
                                                    Zadzwonili po policję, a on się zabarykadował, postrzelił policjanta,
                                                    a w końcu sam się postrzelil.Dziś podają,ze zmarl.leczył się psychiatrycznie.
                                                    I co zdrowy był na umyśle,czy nie?
                                                  • xystos Re: *PAZDZIERNIK* 12.10.13, 14:22
                                                    Jagus ja tez mam przyklad;

w bazie morskiej USA byly zolniez zastrzelil 18 osob i zginol od kul policji
                                                    media przekazaly ze leczyl sie psychiatrycznie,i tyle

fakt: mial problemy w wojsku z swymi przelozonymi,jaki zolnierz ich niema ?
                                                    psychiatra wojskowy orzekl ze ma depresje i przepisal Concerta (amfetamina)
                                                    fakta: amfetamina w reakcji z testoteronem wywoluje agresywnosc,jest wiele
                                                    dowodow
                                                    w szwecji preparaty amfetaminowe Concerta i Ritalina przepisuje sie wylacznie
                                                    dzieciom zdiagnozowanym na ADHD-bardzo modna choroba zwlaszcza na
                                                    polnoc od Alp lecz nie w Francji,tam akceptuje sie nadpobudliwosc dziecieca
                                                    gdyz z tego sie wyrasta
                                                    ongis popularnymi chorobami psychicznymi byly:histeria (u kobiet) ktora leczono
                                                    kastracja kobiet ,i homoseksualizm ktory leczono w ten sam sposob,znane fakty
                                                    z m/in z Holandi , obie te "choroby" skreslono z list chorob-nie naukowcy,nie lekarze
                                                    lecz politycy w wyniku glosowania ..a wiec z punktu widzenia psychiatrow istnieja te
                                                    choroby (histeria i homoseksualizm) ? czy tez nie ?
                                                    ongis byl taki przedmiot w szkolach logika
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 12.10.13, 16:56
                                                    na temat "psychiatryczyczny nie dyskutuje,
                                                    nie "moja dzialka zainteresowan"
                                                    nie moj zasob wiedzy na tym temacie,
                                                    a co pisza media,ktore twierdza,ze sie opieraja na naukowych jakis danych to niech pisza,
                                                    zawsze znajdzie sie jakas dusza,ktora "pociagnie temat dalej"

milego odpoczynku popoludniowego,
                                                    mam nadzieje,ze nie objedliscie sie obiadem,jak my z Lusia w tureckiej
                                                  • xystos Re: *PAZDZIERNIK* 12.10.13, 17:36
                                                    wyborcza.pl/1,75968,14724356,Nie_czytasz___zbiedniejesz.html
                                                    "Na ścianie cienki jak kartka telewizor za grube tysiące, drugie tyle zamrożone w konsoli do gier, laptopie i smartfonie."

jest nastepny temat,pociagniemy ?

tytul artykulu przeczy zawartosci,zbiedniejemy nieczytajac ?
                                                    jezeli o nieczytanie internetu chodzi-zgadzam sie z tym twierdzeniem
                                                    ale autor psioczy na konsole i laptopy w swym "dziele" , ja wiem jedno
                                                    ze mozna stracic nieczytajac internetu ..,i nietylko o promocje chodzi
                                                    rowniez o wiedze ksiazkowa , czy ktos moze mi podac nazwe uniwersytetu
                                                    z zasobniejsza biblioteka niz internet oferuje ?
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 12.10.13, 17:50
                                                    *Xystos
                                                    masz tyle czasu to szukaj,
                                                    jak chcesz sie wglebiac w temat...

..cyt.. A tak wynika ze świeżo opublikowanej "Diagnozy społecznej" prof. Janusza Czapińskiego. 21 proc. przepytanych rodzin przyznało, że zrezygnowały z kupowania książek, bo ich nie stać. Ile zrezygnowało dlatego, że nad czytanie przedkładają telewizor - nie wiadomo

Cały tekst: wyborcza.pl/1,75968,14724356,Nie_czytasz___zbiedniejesz.html#ixzz2hWVEy3ie

ja wole trzymac w reku ksiazke i czytac,
                                                    wtedy mam inny czas planowania dnia a nie siedzenia caly czas przed kompem czy innym ustroistwem medialnym,
                                                    internet traktuje jako forme towarzyska / poczytaniem prasy czy tygodnika ktory mnie interesuje,co nie oznacza,zebym musiala siedziec caly czas przy nim...
                                                  • jaga_22 Re: *PAZDZIERNIK* 12.10.13, 17:59
                                                    Niedawno nas córka przywiozła.Wnuczek młodszy 16 lat zaliczył
                                                    był tort i łakocie,kiedy ja to spalę i gdziee.wink
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 12.10.13, 18:11
                                                    o jeja Jagus,
                                                    pozycz spoznione najlepsze zyczenia urodzinowe,
                                                    "piekny wiek u chlopakow",niech mu szczescie sprzyja na kazdym kroku i wszedzie
                                                    oczywiscie zdrowka na sot lat i wiecej....

a masz przeciez rowerek stacjonarny i bierznie do chodzenia
                                                    to jaki problem Jagus,
                                                    zaczynaj od zaraz....

milego wieczoru w wierze spalania nadmiernego tortu...
                                                  • jaga_22 Re: *PAZDZIERNIK* 12.10.13, 18:55
                                                    O nie! nie da rady,wypiłam wodę z cytryną i nic jeść już nie będę.
                                                    Jutro pochodzę.

Alex bardzo się cieszył,a w córkę wpatruje się jak w obrazek.

http://i39.tinypic.com/aoxkdc.jpg

• kendo Re: *PAZDZIERNIK* 12.10.13, 18:59
                                                    wiem Jagus,
                                                    jak po "obfitosciach sie czlek czuje"
                                                    my dzis tez "przesadzilysmy" a tylko po razie wziely wszystkiego po troszeczke....

sliczny Alx
                                                    glaski dla niego...
                                                  • lusia_janusia Re: *PAZDZIERNIK* 12.10.13, 18:59
                                                    Jago Alex siliczny i tez dostal lakocie do gryzienia.
                                                    Pozycz solenizantowi samych sukcesow w zyciu
                                                    i duzo zdrowia.

To jest zawsze do przewidzenia na takich uroczystosciach.
                                                    Jago ale tort smakowal, to pojdzie na zdrowie.
                                                  • jaga_22 Re: *PAZDZIERNIK* 12.10.13, 19:35
                                                    Oj zapomniałam podziękować za życzenia...
                                                    bardzo Wam dziękuję Lusia i Kendo.kwiat
                                                    Tort był bardzo słodki,bo bezowy,ja nie za bardzo takie słodkie lubię
                                                    bardziej mi smakowoła ubita śmietana z jakimiś dodatkami
                                                    polana czekoladą
                                                  • xystos Re: *PAZDZIERNIK* 12.10.13, 19:37
                                                    .. ja z "papierem" skomczylem gdy banki skonczyly
                                                    z ksiazeczkami czekowymi ( aach jaka literatura ) i
                                                    przeszly na plastikowe pieniadze

do czytania w lozku iPad i Tab sa najporeczniejsze
                                                    ale youtuba z filmikami z gatunku "natura" ogladac
                                                    przykro gdyz format zamaly a rozciagniecie/zooming
                                                    nieostry i detale rozmazane
                                                    mozna na laptopie gdy ma sie podporke
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 12.10.13, 19:42
                                                    **Jaga
                                                    no ja smietanki nie za bardzo lubie nawet z czekolada...
                                                    ale kazdy ma swoje smaki,
                                                    wiec nic mi do tego...

*Xystos
                                                    ja tam w dalszym ciagu lubie trzymac w raczce,
                                                    wiem co mam wtedy........

a Taby I Pady w lozku?????????
                                                    no nie,to wole swego slubnego......
                                                  • xystos Re: *PAZDZIERNIK* 12.10.13, 19:47
                                                    .. noo nie,ja obejze Alexa i biore Bobby´ego do lozka
                                                    coo mi tam,zadnej kultury dzis wieczorem,wyspie sie.

dobranoc
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 12.10.13, 19:50
                                                    hi,hiiiiiiiiiiiiiiiiii..czyli Pada/Taba niet??
                                                    dobrze,Bobby bedzie sie cieszyl....wygrzejecie sie wzajemnie...
                                                  • jaga_22 Re: *PAZDZIERNIK* 12.10.13, 21:41
                                                    Spytałam córki,a Alex gdzie ma posłanie,a ona,no przecież z nami śpi
                                                    na trzeciego.big_grin nie daje się zepchnąć.Dobrze,że mam tylko kota.wink
                                                  • greis52 Re: *PAZDZIERNIK* 12.10.13, 22:02
                                                    przyjemnego weekendu Wam zyczę!
                                                  • xystos Re: *PAZDZIERNIK* 13.10.13, 08:21
                                                    Jagus,czy wiesz ze meszczyzni spiacy z Psami
                                                    sa wiernymi mezami?,jezeli juz kogos do lozka
                                                    zaciagna to tylko Psa ..,niewiem czy to meska
                                                    pamietliwosc ?

pamietam gdy bylem nastolatkiem,mama mowila
                                                    trzym sie z daleka od dziewczat,dziewczyny niedobre
                                                    dla chlopcow ..,ooj niedobre.
                                                  • dorka556 Re: *PAZDZIERNIK* 13.10.13, 08:29
                                                    Widać z tego, że nie zawsze jest słuszne to, co powie mama.

W swoim długim życiu miałam 3 psy, ale przez myśl mi nie przeszło, że mogłyby leżeć w moim łóżku. Brrr...
                                                  • lusia_janusia Re: *PAZDZIERNIK* 13.10.13, 08:47
                                                    Xystos, mozna to tlumaczyc sobie roznie,
                                                    Ale jak miejsca wystarcza dla wszystkich?.

Jago, no wlasnie dla swoich pupilow trudno jest odmowic
                                                    czego kolwiek, to taka inna milosc przemawia przez nas.

Dorka ja pozwalam "Maluszkowi" spac za moimi plecami,
                                                    albo w nogach, przynajmniej szybko mi sie nogi rozgrzeja.

Dzien zapowiada sie ponury, po poludniu zapowiadali deszcz,
                                                    jest zimno, corka zabrala "Maluszka" i mowila ze zmarzla w rece.

Miejcie sobie przyjemnie cieplutko i slonecznie Wszyscy podczas niedzieli.
                                                  • greis52 Re: *PAZDZIERNIK* 13.10.13, 11:09
                                                    weselcie się i radujcie niedzielniesmile
                                                  • jaga_22 Re: *PAZDZIERNIK* 13.10.13, 11:40
                                                    Witajcie,czekam może wreszcie wyjrzy słonko jak pokazują na mapie.

http://i42.tinypic.com/a09gcm.jpg
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 13.10.13, 12:12
                                                    Jagus
                                                    no sliczne te Twoje sloneczka...

Greis,
                                                    zawszw w weekendy sie ciesze,
                                                    bo mimo wszystko zawsze cos innego milego sie dzieje..
                                                    *Dorka
                                                    masz silna wole,
                                                    my pozwalalismy i daje to robimy
                                                    kadly sie w nogach lub na naszych poduchach,
                                                    Bobby z panciem spi,ja odzielnie ze wzgledu na alergie,bo inaczej chyba bym sie nie obudzila rankiem...

milego odpoczynku Zalodze.
                                                  • xystos Re: *PAZDZIERNIK* 13.10.13, 15:47
                                                    nietylko alergie lecz twoja chrapanie,pies sie w nocy tez budzil
                                                    chyba mu pozostal uraz gdyz czasami w nocy przez sen warczy
                                                    he he
    • greis52 Re: *PAZDZIERNIK* 14.10.13, 08:54
      pozdrawiam i udanego po niedzieli życzę!
      • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 14.10.13, 09:18
        witajcie Zalogo,
        po wczorajszym deszczu i nocnym
        bardzo pochmurnie i chlodno,
        dobrze,ze odpowiednie odzienie zabralam..

slonca i ciepla zycze.
        • slo-onko Re: *PAZDZIERNIK* 14.10.13, 09:39
          witajcie.
          u nas mgielnie,ale słonko się wynurza. 5 stopnia rano,musialam wlozyc zimowa okrywajke . w dzienz apowiada się dość spokojnie,chyba,ze cos zaburzy ten spokoj,sie zobaczy.
          WAm wszystkim spokojnego miłego pioniedzialku.
          • xystos Re: *PAZDZIERNIK* 14.10.13, 10:16
            o 06:40 ciemno jeszcze bylo,futrzak wylazl z lozka gdy ja ubrany z smycza
            w reku go zawolalem,rutynowo zalatwil spacerek i po sniadanku od razu do
            lozka,teraz na kanapie kolomnie w telewizyjnym pokoju,wychodzimy na
            drugi spacerek o 10:50 cholerka lubie te rutyny,tylko piesek mi sie rozleniwia
            zaczyna sie zachowywac jak kot piecuch ..,chyba w zime bede wietrzyl "kendo"

dobrego tygodnia zycze
          • jaga_22 Re: *PAZDZIERNIK* 14.10.13, 10:38
            Witajcie... zaczyna się przejaśniać http://s9.rimg.info/ea7fb705713c4d0b8f074ee70d13adfe.gif ma być 14st. i tyle już jest.

Dzień Edukacji Narodowej zwany potocznie Dniem Nauczyciela to święto wszystkich pracowników oświaty.

https://www.szkola.chotowa.com/dzien%20nauczyciela_pliki/image001.gif
            • slo-onko Re: *PAZDZIERNIK* 14.10.13, 11:30
              od pewnego czasu dzień nauczyciela jest dniem wolnym dla uczniów i pracowników. jak swieto to na całego. drugi powod wolnego miał być wg zalozen ,aby uczniowie sie nie kosztowaly, ale dzieciaki tak na drugi dzień nosza ulubionym nauczycielom kwiaty i łakocie.
              • xystos Re: *PAZDZIERNIK* 15.10.13, 04:46
                ciemno jeszcze,glucho jeszcze
                a ja juz wyspany

milego dnia zycze

ZEN
                • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 15.10.13, 09:22
                  Xystos
                  faktycznie,
                  szybko sie wyspales.....

mlodziez powinna respektowac "gre dnia nauczyciela"
                  ja bym tam nie niosla nic na drugo dzien nawet dla lubianego nauczyciela,
                  bo pewnikiem wszycy w klasie dzien przed wolnym zlozyli zyczenia....

"mgielnie" (jak to Sloo wczoarj okreslila)
                  ciekawe czy sie rospogodzi....
                  mam zamiar dzis troche "popracowac na roznych frontach"
                  w domu/poza nim...

ciepelka i slonca chociazby w seduchu
                  • xystos Re: *PAZDZIERNIK* 15.10.13, 11:04
                    KOCHANE RODACZKI I RODAKI MOJE - porzudzcie zilelone !
                    Chinczyki nadchodzom !

zmianynaziemi.pl/wiadomosc/koniec-dominacji-dolara-juz-wkrotce-zastapi-go-chinski-juan
                    "Ameryka dochodzi do limitu zadłużenia i już za 4 dni może się okazać, że USA po prostu zbankrutuje. Niewątpliwie odbije się to na wartości dolara, który ostatnio nie jest nawet drukowany, po prostu są dodawane zera na końcu rachunków w systemach bankowych. W takim kontekście nie może dziwić to, że Chiny planują dywersyfikację posiadanych rezerw walutowych."
                    • slo-onko Re: *PAZDZIERNIK* 15.10.13, 12:03
                      Chiny Ameryką? no kto wie....
                    • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 15.10.13, 14:37
                      juz tu od dawna "wroze,ze mocarstwo padnie"
                      tu niektorzy nawet na jezyk chinski sie pozapisywali,
                      ponoc jezyk przyszlosciowy ma byc,

widac,jak chinczycy wykupuja rozne przedsiebiorstwa w roznych krajach,
                      tu zakupili Volvo,wiec nie mowi sie ze to tylko szedzki samochod...
                      szkoda,bo szwdzi doklani w pracy i bubli nie odstawiaja....

milego popoludnia
                      • slo-onko Re: *PAZDZIERNIK* 15.10.13, 14:43
                        niech ich.... u nas budowali autostradę, nie dokończyli,jakas afera wybuchla. jak maja tak paprać to ja dziekuje bardzo.
                        niestety jest dendencja na sprzedawanie zagranicznym koncernom,ale dlaczego akurat chinczykom, paprakom ????????
                        • xystos Re: *PAZDZIERNIK* 15.10.13, 17:35
                          apropos "paprakow" ,niemcy jako kraj przemyslowy zaczynali w XIX wieku
                          robili blaszane mechaniczne zabawki dla dzieci i eksportowali je do Angli
                          zabawki te tanie i szybko sie psuly,mowiono w owczesnej Angli o niemieckich
                          zabawkach "pobaw sie i wyrzuc" , podobnie z przemyslem samochodowym
                          w Japoni-zerzniete starsza technologie z USA w wersjach pomniejszonych
                          owczesne (z lat 60-70) japonskie auta potrafily rdzewiec nawet na srodku dachu

podobnie dzieje sie z technologia Chinska obecnie,lecz chinczycy sa uparci i
                          pracowici-szybko nadrobia zaleglosci technologiczne,europejczykom pozostaje
                          powoli przestawiac sie na jedna miske ryzu dziennie zeby niebylo gwaltownego szoku.
                          • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 15.10.13, 17:44
                            chinczyk ma zupelnie inna moralnosc pracy,
                            niewiem Sloo,co to wyszlo z "asfaltem"
                            ale wiem ,ze samochodami sie zajma odpowiednio,
                            nie beda miec bezrobocia i dokladnosc przy montowaniu
                            wzbudzi zaufanie wszystkich do kupna ich produktow....
                            kraj mam multum ludzi i pozycza pieniadze dla mocarstwa i stad te wszystkie przypuszczenia,ze "staja sie na "razie niewidzalnym kolosem"
                            jak Nastradamus powiedzial,
                            ..cyt.."zolta rasa zaleje Europe az po Paryz....."
                            mozna roznie to tlumaczyc....pozyjemy ,zobaczymy.
                            • xystos Re: *PAZDZIERNIK* 15.10.13, 17:59
                              .. mnie Chinczycy nieprzeszkadzaja
                              natomiast od Sunni Muslimów
                              lepiej trzymac sie z daleka.
                              • slo-onko Re: *PAZDZIERNIK* 16.10.13, 08:41
                                witajcie.
                                a coz to się tak nasze solenizantki rozespaly, po wczorajszych imprezach ??? glowki bolą?wink))
                                • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 16.10.13, 09:09
                                  hi,hiiiiiiiiiiiiii Sloo,
                                  milo dostawac gratulacje...

witaj wczesnym rankiem
                                  za oknem nieciekawie-mgielnie

lisci juz duzo opadlo,
                                  moze wypelzne do ogrodu troszke pograbic w ramach gimnastyki....

ciepla zycze i udanego dnia
                                  • jaga_22 Re: *PAZDZIERNIK* 16.10.13, 14:00
                                    Witam,ja najpóźniej bo byłam na cmentarzu,a dojechać
                                    na Wólkę, to cała wyprawa.
                                    Cały dzień utrzymuje się mgła i tylko 11st.

http://i41.tinypic.com/2n04pxf.jpg
                                    • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 16.10.13, 14:28
                                      witaj Jagus,

a wiesz?
                                      ze trafilas dzis okragly numerek 108 000 tysieczny wpis zrobilas....

milego popoludnia
                                      • xystos Re: *PAZDZIERNIK* 16.10.13, 18:33
                                        sluzba zdrowia w szwecji

93-latek wypadł z łóżka szpitalnego - zmarł
                                        Wysłany: 19:43, New P4 Blekinge

93-letni mężczyzna zmarł po upadku ze szpitalnego łóżka na pogotowiu w Blekinge szpitalu. To był koniec kwietnia, człowiek przywieziony na pogotowie po wylewie i upadł na podłogę, gdy próbował wstać z łóżka.

sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=105&artikel=5675772
                                        • xystos Re: *PAZDZIERNIK* 16.10.13, 18:43
                                          w szwecji tez kradna szyny kolejowe
                                          ciekawe kto? autochtony czy immigranci ?

Więzienie za kradzież torów kolejowych
                                          Wysłany: 14:55 pm, New P4 Kronoberg

Dwaj mężczyźni, którzy latem ubiegłego roku ukradł około 300 metrów torów kolejowych z firmy w Lenhovda otrzymała już swój werdykt. Oba są skazani na kary pozbawienia wolności od sześciu do ośmiu miesięcy.

Mężczyźni, którzy są 31 i 59 lat, ukradł torów kolejowych z jednej firmy, a następnie transportowane do nabywcy w Skillingaryd.

Przy innej okazji, również mężczyźni transportowania innych skradzionych towarów w postaci metalu z innej firmy.

Osoby skazane za paserstwo, a także do dodatkowych przestępstw, w tym prowadzenie pojazdu bez prawa jazdy i przestępstw narkotykowych.

sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=106&artikel=5676446
                                          • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 16.10.13, 18:48
                                            no prosze...
                                            sprzedali innej firmie a nie na zlomie....
                                            niskie kary mimo wszystko za tyle punktow oskarzajacych ich..

drut miedziany tez kradna na koleji,
                                            pociagi pozniej przymusowe postoje maja a pasazerow podstawionymi atobusami odwoza....
                                          • xystos Re: *PAZDZIERNIK* 16.10.13, 18:59
                                            rowni i rowniejsi
                                            czyli demokracja po szwedzku

To popołudnie Mora sąd okręgowy osiągnęła swój werdykt w przypadku policjanta w Mora oskarżony o dokonał pożar w tzw koszu pożaru na balkonie . Apolicjant uniewinniony.
                                            Nie tak niedbały , że jest toprzestępstwo

Prokuratura zastosowała stopni atak. Prokuratura twierdzi, żefunkcjonariusz nieumyślnie wywołała niebezpieczeństwa pożaru przez iskry , które powstały w związku z okapem .

Policjant przyznał, że dokonał pożar na balkonie swojego mieszkania , ale on twierdzi, że nie ma niebezpieczeństwa pożaru, a jego zaniedbaniem nie jest tak niedbały , że jest toprzestępstwo . Ponadto miał zgasić ogień się , kiedy usłyszał, straż pożarną .

Mora powiat Sąd zauważył, że to było bardzo niewłaściwe ogień na balkonie w domu w obecnym przypadku . JednakTrybunał uznał, że nie udowodniono, że iskry były w pobliżu okapu.

Żaden z ludzi, z którymi przeprowadzono konsultacje stwierdził, że iskry bym poszedł tam. I to nie może być jakieś niebezpieczeństwo pożaru ,prokurator stwierdził w swoim gärningsmannnabeskrivning .
                                            Sad policjanta uniewinnil.

sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=161&artikel=5676468

ZEN
                                            • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 16.10.13, 19:03
                                              no,gdyby to zrobil czlowiek z innym zawodem
                                              np pracowinik fizyczny
                                              dostal by kare...
                                            • xystos Re: *PAZDZIERNIK* 16.10.13, 19:07
                                              JK zbadać przeciek po skandalu rekordów
                                              Wysłany: 17:08 pm, New P4 Malmo Castle

Kanclerz Sprawiedliwości (JK) rozpoczyna dochodzenie w sprawie potencjalnych naruszeń poufności w związku z Skåne policji powiedział rekordy Romów.

Według JK artykułów wynika z Dagens Nyheter, że całego rejestru lub jego część została przydzielona, które mogły być nielegalne.

Wniosek został złożony przez Zgromadzenie Narodowe na polismål Ścigania i odnosi się do "policji wyciekły tajne informacje z rejestrów policyjnych, w tym Daily News".

Naczelny prokurator Mats Åhlund będzie odpowiedzialny za dochodzenia

sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=5676707
                                              a wiec Glówny Prokurator bada kto z policjantow wyciekl do prasy
                                              o rejestrze Romów,a nie samego rejestrowania Romow w tym dzieci.
                                              • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 16.10.13, 19:12
                                                wczoraj byl polgodzinny program o tych rejestrach,
                                                w sumie nic ciekawego nie podali,
                                                tylko wywiad z dzienikara _Romaz radia rozmawiali
                                                pare ujec z ich tradycjonalnego zycia i ich zamyslania na fakt wprowadzenia do rejestru..

paranoja.....wyszla,
                                                dalej wymijaja sie od konkretow,
                                                jak ten incydent,
                                                bo ..."kto wyciekl do prasy"-najmniej wazne,
                                                a kto zlecil register?????????????????? do tego nikt nie docieka
                                                • slo-onko Re: *PAZDZIERNIK* 17.10.13, 09:04
                                                  No jak to tak, już po 9, 00 a tu nikogo nie ma ????
                                                  momo to witam wszystkim i zmykam do prackowania.
                                                  dzień zapowiada się dość spokojny,aby nie przechwalić.
                                                  • jaga_22 Re: *PAZDZIERNIK* 17.10.13, 09:47
                                                    Tylko się przywitam i zmykam.Nie mam czasu ,bo robię tort.
                                                    Córka jutro przyjedzie z wnukami,a zadzwonił syn,ze dziś będzie
                                                    z rodzinka wieczorem,to się sprężam,żeby się przegryzł.
                                                    Miłego dnia.smile
                                                    Od syna dostałam

http://i44.tinypic.com/cmfk1.jpg
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 17.10.13, 11:05
                                                    zaspac w srodku tygodnia?
                                                    zwlama wine na deszczowa pogode...

witajcie Sloo/Jaga

a Jagusia to tort z jakiej okazji??
                                                    czy to Twoj urodzinowy czy synO/corek /wnukow/Wnuczki urodziny?
                                                    zycze udanego wykonania i smakowo rowniez
                                                    milejcie soebie milo.
                                                  • jaga_22 Re: *PAZDZIERNIK* 17.10.13, 15:23
                                                    To mój imieninowy,a córka i syn nie mogli przyjechać w ciągu tygodnia,
                                                    więc zrobiłam dziś.Jeden wnuczek już przyjechał.
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 18.10.13, 09:58
                                                    wieje,ze niemal glowe chce urwac,
                                                    ale slonecznie,

dzis pare spraw do zalatwienia

miejcie sobie udany piateczek
                                                  • jaga_22 Re: *PAZDZIERNIK* 18.10.13, 10:47
                                                    Witam http://s17.rimg.info/c9956132272703f489b964435b527661.gif wczoraj była wnusia i dała babci upominek,za m-c i parę dni skończy 4 latka

http://i42.tinypic.com/2e17uwz.jpg
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 18.10.13, 10:50
                                                    *Jagus,
                                                    no prosze,
                                                    jaki sliczny obrazeczek narysowla,
                                                    jest kompletny domek i dwie osoby po prawej stronie
                                                    a po lewej stronie takie dlugie to co???????????????

miej sobie udany piateczek Jagus....
                                                  • slo-onko Re: *PAZDZIERNIK* 18.10.13, 11:56
                                                    Jaguś, Twoja wnusia to prawdziwa mała-wielka artystka. W wieku 4 lat taka fantazja przeniesiona na papier to naprawdę cos fajnego. domek,plotek,motyl,chyba psia buda (?) i koszyczek pewnie z jabłkami. nono,podziwiam. kojarzy mi się trochę jak czerwony kapturek,ktory zmierza do babci. slicznysmile
                                                    moja wnusia przeslala mi meila,wydrukowalam i schowałam na wieczna pamiatke. oczywiście jakies nieczytelne fiku miku wyszlo,ale,ze pierwszy to bardzo cenny. teraz jest zcas powtarzania,a pierwsze wypowiedziane slowka sa najbardziej zabawne,zreszta kazda z nas to wie,bo przecież mamy to za sobą u własnych dzieci,ale takie przypominajki jeszcze bardziej ciesza niż te zasłyszane nascie,dziesci lat temu.
                                                    moja wnusia ostatnio poworzyla sroka,co w jej brzmieniu śjoka wychodzi. dziadzia to dziadzia,a dziabdzia to babcia. i tak można w nieskonczonosc.
                                                    miłego dnia
                                                  • dorka556 Re: *PAZDZIERNIK* 18.10.13, 12:09
                                                    Kendo, to długie to domek dla kota a na nim kot.
                                                    Widać wyraźnie.
                                                    Jaguś, gratuluję kreatywności Martynki. http://s20.rimg.info/0087e245783523af5f071c4136182f59.gif
                                                  • jaga_22 Re: *PAZDZIERNIK* 18.10.13, 14:39
                                                    Sloo odgadłaś,to psia buda.U drugich dziadków jest ogromny owczarek
                                                    w ogrodzeniu.W przedszkolu dzieci rozwijają talenty.W zeszłym roku
                                                    na Dzień Babci wykleiła na papierze serduszko i kwiatki.
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 18.10.13, 15:29
                                                    *Dorus/Jaga/Slonk
                                                    no to juz wiem buda dla piesa/kotka,

Jagus
                                                    no ma mala fantazje....wszystko ujela dla babci na kartce...
                                                    macie fajnie z Wnusiami,
                                                    za niedlugo Dorka bedzie sie cieszyc....
                                                    a u Sloo "dziabdzia fajnie brzmi....

doskonale pamietam,kiedy moje dziecie szczebiotalo...
                                                    fajnie niektore rzeczy nzaywal,
                                                    na dziekuje mowil "dzindzin",na arbuz -garbuz

miejcie sobie milo...

acha zakisilam sobie kapuche dzisiaj....
                                                  • slo-onko Re: *PAZDZIERNIK* 19.10.13, 08:58
                                                    Czas goni jak oszalaly. Nie dawno byl sylwester,patrzec,a niebawen kolejny....
                                                    Dzien dobry,milej soboty.
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 19.10.13, 09:28
                                                    witaj Sloo,
                                                    masz racje,
                                                    czas pogania,
                                                    wczoraj nie wyrobilam sie by wniesc reszte jablek do spizarni....

przymrozek byl noca,
                                                    ale na altanie +2 stopnie,
                                                    wiec mysle,ze jablka powinny dac sobie rade z zimnem,
                                                    szkoda by zmarzly-bo Lobo,ktore bardzo lubie

milegj soboty z pracusiowaniem/odpoczywanie/z rodzinka
                                                  • jaga_22 Re: *PAZDZIERNIK* 19.10.13, 09:49
                                                    Witajcie,na szczęście w nocy było tylko blisko 0 to kwiatki jeszcze nie pomarzły.
                                                    Dziś od rana świeci słonko.
                                                    Miłej i udanej soboty. http://s17.rimg.info/dd48878d70a4523d2560e2b5a0709bf8.gif

http://i44.tinypic.com/29q1ac1.jpg
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 20.10.13, 09:39
                                                    bardzo mzyscie....ponuro
                                                    jedynie zlote liscie na drzewach rozweselaja widoki...

napieklam wczoraj /naszykowalam,
                                                    dzis luz-bluzzzzzzzzzzzzzz...tylko sie delektowac lakociami i obiadem.

milej niedzieli ze sloncem chociazby w serduchu https://i40.tinypic.com/2co0ria.jpg
                                                    podobalo mi sie jak na jablonkach ich dlugich galeziach wisialo jablko niemal dotykajace trawy..
                                                  • xystos Re: *PAZDZIERNIK* 20.10.13, 10:17
                                                    czesc ludziska,przez dwa dni kompa niedotykalem
                                                    wiec dzis zaczynam surfowanie od Vistuli

nakarmiony,napojony i ...nie,nieprzewiniety
                                                    ale znowu na chodzie
                                                    mam nadzieje ze tym razem na dluzej

przez okno widze ze pogoda wredna
                                                    wiec pozwole "kendo" wietrzyc futrzaka
                                                    ja sie pobycze dzisiaj.

milej niedzieli zycze
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 20.10.13, 10:20
                                                    jak to niektorym "chopm" dobrze,
                                                    ale nie chciala bym tak miec,

zdrowka i dobrego samopoczucia zycze Xystos...
                                                  • greis52 Re: *PAZDZIERNIK* 20.10.13, 10:36
                                                    pozdrawiam i przyjemnej niedzieli życzę,
                                                    a świętującym imieniny Irenom dużo zdrowia!
                                                  • jaga_22 Re: *PAZDZIERNIK* 20.10.13, 10:50
                                                    Witam,witam... ledwo się dziś pozbierałam.Czekam dziś na wnusię.
                                                    Miłej niedzieli http://s9.rimg.info/aeec89d73363339e63e31e67a7563e2e.gif
                                                    Słonko do tej pory chowa się za chmurami,ale czasem zagląda w okno.

Ptaszki wcześnie się budzą.
                                                    http://i44.tinypic.com/244s0gm.jpg
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 20.10.13, 10:53
                                                    witajcie Greis/Jaga

tez sobie polezalam dzis za dlugo,
                                                    chyba za wczorajsza "haroke wypiekowa"
                                                    Jagus,faktycznie niebo ponure,

zycze Wam samych milych chwilek z bliskimi /znajpmymi...itp....
                                                  • xystos Re: *PAZDZIERNIK* 20.10.13, 12:44
                                                    "W Starożytnym Egipcie wierzono, że jeśli zniszczeniu ulegnie mumia wtedy statua może służyć za alternatywne naczynie dla ducha."

innemedium.pl/wiadomosc/egipska-statua-ozyrysa-obraca-sie-sama-w-muzeum
                                                    .. czas zadzwonic na "Matke Terese" - czas karmienia sie zbliza.
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 20.10.13, 14:16
                                                    achaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
                                                    wlasnie badaja naukowcy to zjawisko,
                                                    sa teorie,ze ruch kolowy/wibracje
                                                    moga byc przyczyna,
                                                    nie wierzmy we wszystko co napisane,
                                                    a wierzmy w to co mamy mozliwosc sparwdzenia wlasnymi oczami/rekami

milego popoludnia..

"pol godzinki dla sloninki"
                                                  • xystos Re: *PAZDZIERNIK* 21.10.13, 08:54
                                                    https://anka12345.blox.pl/resource/jesien2.jpg

jesiennie dzien dobry
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 21.10.13, 10:05
                                                    *Xystos
                                                    wlasnie takiego dnia ,jak na zdjeciu brakuje na dzisiejsze pochmurne niebo...
                                                    pozdrawiam zyczac udanego dnia
                                                  • greis52 Re: *PAZDZIERNIK* 21.10.13, 10:17
                                                    udanego po niedzieli życzę!
                                                  • jaga_22 Re: *PAZDZIERNIK* 21.10.13, 11:18
                                                    Witam poniedziałkowo http://s17.rimg.info/987401888f83c948358cc1f4e3b3eabc.gif

http://i39.tinypic.com/2646yp2.jpg
                                                  • dorka556 Re: *PAZDZIERNIK* 21.10.13, 12:24
                                                    Xystos, to cudowne zdjęcie dałam na tapetę i cały ekran uśmiecha się do mnie.
                                                  • slo-onko Re: *PAZDZIERNIK* 21.10.13, 12:34
                                                    dzień dobry dzień dobry.
                                                    piękny dzień, slonce, 16 na plusie, spokoj w pracy tylko z humorem u mnie kiepsko. nie wiem co się dzieje,tymbardziej dziwne przy slonku ????
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 21.10.13, 17:00
                                                    nareszcie juz w domu i po poznym obiedzie,
                                                    pochmurnie nadal ale wzglednie cieplo....

milego popoludnia wieczoru.
                                                  • xystos Re: *PAZDZIERNIK* 21.10.13, 17:02
                                                    Dorka,mnie tez to zdjecie urzeklo,jesien i ..droga.

Pzdr.
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 21.10.13, 17:44
                                                    tak,tak Xystos
                                                    masz "dobry smak co do wyboruow"
                                                  • greis52 Re: *PAZDZIERNIK* 22.10.13, 08:19
                                                    spokojnego i smacznego dniasmile
                                                  • dorka556 Re: *PAZDZIERNIK* 22.10.13, 08:36
                                                    Od kilku dni na Podhalu jest cudowna pogoda. Ciepło, bez wiatru a niebo prawie bezchmurne.
                                                    Patrzę na to piękne zdjęcie i korci mnie, aby pójść do Doliny Białego. Tam wzdłuż drogi rosną buki. Myślę, że teraz droga wygląda tam, tak jak na tej fotce.
                                                    Niestety w ogrodzie mam jeszcze sporo do zrobienia. Gdyby sypnął śnieg...
                                                    Miłego dnia.
                                                  • xystos Re: *PAZDZIERNIK* 22.10.13, 08:37
                                                    puzno dzisiaj bo o 07:07 ale cieply poranek i lekko mglisty
                                                    zas bedzie sezon na grzyby

robie "lekki start" - cofnelem zegary o pol godziny
                                                    coby szoku czasowego w niedziele rano niedostac
                                                    fajnie jest gdy mozna zegar do siebie dostosowac

dzien dobry
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 22.10.13, 09:00
                                                    ach to czas w niedziele na zegarach przestawiamy??

w miescie tez bardzo mokro/mgielnie jakby
                                                    na razie Maluszek nie wola,od czasu przed siodma,jak przyprowadzila go jego Pani..

miejcie sobie udany dzionek na lonie natury/w ogrodzie dla Dorki,coby szybciej uporala sie z ogrodem i w "aleje bukowo-debowa "poszla

a smacznie dzis bede miec tez,
                                                    bo czerwony barszcz i bliny z gulaszem
                                                  • jaga_22 Re: *PAZDZIERNIK* 22.10.13, 09:09
                                                    Zegary przestawiamy z soboty na niedzielę,czyli cofamy godzinkę.
                                                    Budzę się bardzo wcześnie,dziś o 5-tej,ale bywa ,że o4-tej
                                                    czasem udaje mi się jeszcze usnąć.

http://s3.rimg.info/23189632b1bdac4bd46df294307da9b2.gif Miłego wtorku.
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 22.10.13, 10:09
                                                    *Jagus,
                                                    to teraz bedziesz sie niemal budzic w srodku nocy,po cofnieciu wskazowek do tylu....

milo wilgoc za oknem
                                                    nawet wzglednie cieplo,
                                                    jednak ludziska poubierani juz pod pogode,

milego dnia
                                                  • dorka556 Re: *PAZDZIERNIK* 22.10.13, 16:50
                                                    http://i41.tinypic.com/2psm994.jpg

U nas błękitne niebo i dużo ludzi w krótkich rękawkach.
                                                    Nie do wiary, koniec października. Kilka lat temu o tej porze było pół metra śniegu!
                                                  • slo-onko Re: *PAZDZIERNIK* 22.10.13, 19:51
                                                    Pogoda co rusz nam robi. Psikusa. Bylo juz zimno zimowo i. Jesiennie i wiosennke,a dzisiaj przy plus 20 stopniach to prawie jak lato.
                                                    A aogole to dobry wieczor,dopiero sie wyrobilam.
                                                    Znowu pracuje na dwa domy, u siebie i u tesciowej. Wczoraj robilismy porzadki, przemeblowywanie i ogolny lad i porzadek. Ale to nie koniec,bo jescze ze dwa dni zejdzie zanim skonczymy u niej, a potem zaczniemy u nas. I tak mozna w kolko macieja,robic,sprzadac i konca nie widac.
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 22.10.13, 19:58
                                                    Dorka/Sloo
                                                    pamietam taki cieply pazdziernik juz w kraju ,
                                                    ludziska w krotkich rekawkach,a na 1 listopada sypnelo sniegiem,
                                                    dobrze,ze wtedy mialam cieple ubranie ze soba...

dzis kolo lunch slnce zaswiecilo,
                                                    osuszylo kalurze i milo z Maluszkiem na spacerki sie gonilo...
                                                    teraz miedzy klikaniami rzucam zabawke Maluszkowi,
                                                    przynosi i zabieraj mi,ja powarcze troszke....
                                                  • slo-onko Re: *PAZDZIERNIK* 22.10.13, 20:07
                                                    No wlasnie ciekawe jaki w tym roku bedzie listopad, bo w. Ub. Roku bhlo deszczowo i wstretnie. Brodzilismy w lazucah i blocku i z tego co pamietam to przewaznie jest kiepska pogoda.
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 23.10.13, 08:32
                                                    dzis pierwsza podpisuje liste obecnosci..

witajcie Zalogo,
                                                    zapowiedzieli +14 stopni na dzis
                                                    i moze tak byc,
                                                    poniewaz juz przeblyski slneczka sie zaczynaja

milego srodka tygodnia.
                                                  • jaga_22 Re: *PAZDZIERNIK* 23.10.13, 09:22
                                                    Witam...To ja druga na liście. http://s17.rimg.info/250f8592f446ee06719de894012a5702.gif
                                                    Dziś podobno u nas najcieplejszy dzień jesieni,to wzięłam się za pranie.
                                                    Po raz ostatni wysuszę na balkonie.
                                                    Jest mgła i słonko ciągle się przedziera, u mnie ma być 18st.
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 23.10.13, 09:33
                                                    macie Jago sliczna pogode,
                                                    Lusia wczoraj wspominala,ze w miescie w samej bluzeczce byla....

upior bedzie ladnie pachniala,
                                                    lubie ten zapach na czystym upiorze.

udanego dnia ze wszystkim zycze
                                                  • slo-onko Re: *PAZDZIERNIK* 23.10.13, 10:21
                                                    witajcie.
                                                    u mnie tez cieplutko,ale tym rękawkiem bylabym ostrozna. moja szefowa tym sposobem dorobila się zapalenia pluc.
                                                    wiec fajnie,ze choć kawal;ek października możemy chodzi bez szali i cieplych kurtek,ale trzeba być ostrożnym, bow naszym wieku.... i na ten zwrot "uczulony" był nick000...
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 23.10.13, 18:00
                                                    wlasnie Sloo,
                                                    szkoda,ze nick000 nie kluka wiecej.....

tez jestem ostrozna na "wyletnianie"
                                                    owijam sie szalem w zaleznosci od pogody,
                                                    dzis wzglednie bylo az do 17:30 zaczela mrzawa gesta spadac,
                                                    troche zmoklismy z Maluszkiem...oj nie lubi byc mokry..

milego wieczoru
                                                  • slo-onko Re: *PAZDZIERNIK* 24.10.13, 08:15
                                                    dzień dobry w kolejny cieply dzień października.
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 24.10.13, 08:53
                                                    niby tez ma byc cieplo i tu...

witajcie Zalogo/Sloo

jakos nie marzne przy otwartym oknie w sypialni po kapaniu....
                                                    sloneczko tez lapke juz wystawilo.

slonca i samych dobrych wiesci zycze.
                                                  • jaga_22 Re: *PAZDZIERNIK* 24.10.13, 09:49
                                                    Witajcie...jest ciepło,ale bardzo pochmurno,
                                                    pewnie będzie padało. https://dodatkii.net/emotki/43.gif
                                                  • jaga_22 Re: *PAZDZIERNIK* 24.10.13, 13:42
                                                    No i mży sobie deszczyk.

http://img841.imageshack.us/img841/957/m27s.jpg
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 24.10.13, 16:50
                                                    no i ladne "mokre zdjecie"
                                                    Jagus co to za budyneczek,
                                                    ladnie w deszczu wyglada

milego poznego polpoludnia....i wieczoru
                                                  • xystos Re: *PAZDZIERNIK* 24.10.13, 16:48
                                                    wiadomosci.onet.pl/nauka/odnaleziono-zyjacych-krewnych-czlowieka-lodu/jff91
                                                    .. doobre,19scie osob ma conajmniej piectysiecy lat stary rodowod.
                                                  • xystos Re: *PAZDZIERNIK* 24.10.13, 16:54
                                                    wiadomosci.onet.pl/nauka/polki-zdolniejsze-od-polakow-swiatowy-ewenement/tw80z
                                                    .. ale mialem szczescie emigrójac
                                                  • jaga_22 Re: *PAZDZIERNIK* 24.10.13, 17:22
                                                    Kendo,to jest Supersam ,który został oddany w tym m-cu,a jest
                                                    2 przystanki ode mnie.Dziś robiłam zakupy,niestety nie pozwolono mi zrobić parę zdjęć,ten facet w czerwonym krawacie właśnie zdąża w moim kierunku.big_grin

http://i44.tinypic.com/2e4c5f9.jpg
                                                  • slo-onko Re: *PAZDZIERNIK* 25.10.13, 08:45
                                                    Milego dnia
                                                    http://i43.tinypic.com/2ut2moh.jpg
                                                    i dla tych,ktore przeciagaja się w lozeczkach
                                                    http://i43.tinypic.com/dot1mw.gif
                                                  • greis52 Re: *PAZDZIERNIK* 25.10.13, 09:01
                                                    i wzajemnie przyjemności piątkowo-weekendowych...
                                                    u mnie awaria brak wody, beczkowozy już stoją
                                                    pod blokiem oby to krotko trwało
                                                    pozdrawiam Vistulę i radości z jesiennych dni życzę!
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 25.10.13, 09:25
                                                    *Jagus
                                                    o ranyyyyyyyyyyyyyyyy....
                                                    alez chyba nie mialas nieprzyjemnosci,
                                                    sklep ladnie sie patrzy,
                                                    dzis Galerie tu otwieraja,,,niewiem czy zdaze,
                                                    moze po poludni wpadne zobaczyc....
                                                    a i w Kurierze tez zdjecia beda,wiec nie bede ryzykowac Jagis....

*Sloo
                                                    no ladne poranne powitanie,
                                                    z "rozneglizem" i bukiecikiem..

*Greis
                                                    szkoda,ze wlasnie akurat na weeken wody bedzie brak,
                                                    zawsze tak jakos wiecej jej potrzebujemy.....

zycze Wam udanego dnia...
                                                    acha,sloneczko zaczyna lapki wystawiac.
                                                  • jaga_22 Re: *PAZDZIERNIK* 25.10.13, 10:00
                                                    Witajcie...http://s17.rimg.info/6847588e44e8b94774d328a72d6bee07.gif
                                                    Nie miałam nieprzyjemności Kenduś,przeprosiłam,głupa udałam.
                                                    i powiedziałam,że nie wiedziałam.wink
                                                    Dziś też mam piękne słonko,cudne niebo,pewnie i u Lusi świeci.

http://i41.tinypic.com/2dljg3l.jpg
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 25.10.13, 14:06
                                                    faktycznie Jagus,
                                                    masz takie nirbo jak tu dzisiaj tez,

ja nawet nie bralam cyfrowki na otwarcie Gallerien,
                                                    ludziskow multum bylo i jest.....

milego popoludnia
                                                  • greis52 Re: *PAZDZIERNIK* 26.10.13, 08:51
                                                    spokojnej soboty życzę...
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 26.10.13, 09:15
                                                    GReis
                                                    dziekuje
                                                    i wzajemnie zycze,

tu deszczowo od wczoraj wieczorem,
                                                    powiewa tez listkami spadajacymi z drzew.

slonca chociazby w serduchach ,jak nie macie nad glowa...,
                                                  • jaga_22 Re: *PAZDZIERNIK* 26.10.13, 11:34
                                                    Witam,mam piękne słoneczko,ma być 19 st.
                                                    Oby tak dalej
                                                    Miłej soboty...https://ggmania.eu/Emo/Emoty_male/emotki_male_milosne/183.gif
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 26.10.13, 13:07
                                                    witaj Jagus,
                                                    tu tez sloneczko lapki juz wystawilo..

miej sobie udany odpoczynek wraz z Greis/Sloo/Dorka/zeremie Alfredki/Tetika
                                                    no i nieobecnych ,jak zapomnialam kogos dopisac....
                                                  • xystos Re: *PAZDZIERNIK* 26.10.13, 18:51

W nocy z soboty na niedzielę zmieniamy czas z letniego na zimowy. 27 października nad ranem cofniemy wskazówki zegarów z godz. 3.00 na godz. 2.00, dzięki czemu będziemy spali o godzinę dłużej. Czas letni zacznie znów obowiązywać 30 marca 2014 r.

Zmiana czasu, odbywająca się dwa razy w roku, ma się przyczynić do efektywniejszego wykorzystania światła dziennego i oszczędności energii.

W całej Unii Europejskiej do czasu zimowego wraca się w ostatnią niedzielę października, a na czas letni przechodzi w ostatnią niedzielę marca. Mówi o tym obowiązująca bezterminowo dyrektywa UE ze stycznia 2001 r.: „Począwszy od 2002 r. okres czasu letniego kończy się w każdym państwie członkowskim o godz. 1.00 czasu uniwersalnego (GMT), w ostatnią niedzielę października”.

W Polsce zmianę czasu reguluje rozporządzenie Prezesa Rady Ministrów z 5 stycznia 2012 r. w sprawie wprowadzenia i odwołania czasu letniego środkowoeuropejskiego w latach 2012–2016.

Islandia, Białoruś i Rosja bez zmian

Obecnie rozróżnienie na czas zimowy i letni stosuje się w prawie 70 krajach na całym świecie.
                                                    Jak wynika z informacji dostępnych na portalu WorldTimeZone.com, obowiązuje ono także we wszystkich krajach europejskich z wyjątkiem Islandii. Czasu nie zmieniają również Białoruś i Rosja.

W USA, Kanadzie i Meksyku czas zimowy i letni stosuje się z wyjątkiem pewnych regionów. Z kolei w Ameryce Południowej zegarki przestawia się w niektórych regionach Brazylii, Chile, Paragwaju i Urugwaju. Większość krajów na tym kontynencie zmieniała dawniej czas na letni, ale już z tego zrezygnowała. W Afryce czas letni stosują Maroko, Libia i Namibia.

W Azji zmiany czasu obowiązują tylko w niektórych krajach Bliskiego Wschodu, m.in. w Izraelu, Syrii i Iranie. W większości krajów azjatyckich, w tym w Japonii, Indiach i Chinach, czasu letniego nie stosuje się.To Niemcy zaczęli

Choć pierwszym, który wspominał o potrzebie rozróżnienia czasu zimowego i letniego był Benjamin Franklin, to pionierami we wdrożeniu zmiany czasu byli Niemcy. Podczas I wojny światowej, 30 kwietnia 1916 r., przesunęli wskazówki zegara o godzinę w przód, a 1 października 1916 r. o godzinę w tył. Wkrótce potem Anglicy zaadaptowali to w swoim kraju.

19 marca 1918 r. Kongres Stanów Zjednoczonych ustalił podział na strefy czasowe w USA i wprowadził na czas trwania wojny obowiązek stosowania czasu letniego w celu oszczędności paliwa służącego do produkcji energii elektrycznej. W Polsce zmiana czasu została wprowadzona w okresie międzywojennym, następnie w latach 1946-1949 i 1957-1964; obecnie obowiązuje ona nieprzerwanie od 1977 roku.

zródlo:

losyziemi.pl/polska-w-weekend-cofniemy-zegarki-o-godzine#more-23621
                                                  • dorka556 Re: *PAZDZIERNIK* 26.10.13, 20:04
                                                    http://i44.tinypic.com/ibf9dy.jpg

U mnie nad głową, od kilku dni było niewiarygodnie dużo słońca.
                                                    Z cofnięcia zegarów w ogóle nie cieszę się. Z trudem dosypiałam do 5 tej, teraz będę budziła się o 4-tej, w środku nocy.
                                                  • tetika Re: *PAZDZIERNIK* 27.10.13, 08:21
                                                    witam, u mnie ciagle jeszcze pelnia lata pod koniec jesieni smile
                                                    wczoraj mialam +19 i otwarte wszystkie okna.
                                                    Dobrej niedzieli
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 27.10.13, 09:44
                                                    *Dorka
                                                    zdjecie urocze juz z barwa jesieni...

*Teti
                                                    nalezysz do szczeliwcow pogodowych

tu wczoraj bylo najwiecej +15,5 stopnia,
                                                    dzis juz +14,7 i slicznie slonce swieci,choc i chmurki sa....

milego odpoczynku niedzielnego
                                                  • greis52 Re: *PAZDZIERNIK* 27.10.13, 10:35
                                                    u mnie ciapie z nieba od rana!
                                                    plany mi pomieszało zabieram się za produkcje ciasteczek owsianychsmile
                                                    a Wam udanej niedzieli zyczę!
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 27.10.13, 10:50
                                                    o jeja ciacsteczka owsiae......
                                                    trudne do zrobienia Greis?
                                                    moze tak recepte poprosze...
                                                    najgorzej wieczorami sie chce slodkiego....a owsiane to zawsze zdrowsze...

udanego wypieku zycze i radosnej niedzieli.
                                                  • jaga_22 Re: *PAZDZIERNIK* 27.10.13, 11:30
                                                    Nie piekłam jeszcze owsianych ciasteczek,
                                                    a coś by się przydało na ząb http://s4.rimg.info/e8a92fc78be2c3bb720964b32cbbc9e3.gif
                                                    Pogoda u mnie piękna,jest ciepło,czego i Wam życzę
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 27.10.13, 11:43
                                                    hej Jagus
                                                    tu znalazlam mase recept na nie,
                                                    ale az trzeba 200g masla do nich
                                                    nie beda za tluste??? na stosunkowo male porcje maki/platkow owsianych....

milego niedzielnego odpoczynku
                                                  • jaga_22 Re: *PAZDZIERNIK* 27.10.13, 12:16
                                                    Jeżeli mają być zdrowe,to nie mogą zawierać tyle tłuszczu,trzeba coś poszukać innego.Ciekawa jestem ciasteczek Greis
                                                  • jaga_22 Re: *PAZDZIERNIK* 27.10.13, 12:19
                                                    Takie znalazłam,tylko nie wiadomo jakie w smaku będą.

pyszne.blox.pl/2013/10/Dietetyczne-ciasteczka-owsiane.html
                                                    alekksandra.blogspot.com/2013/03/dietetyczne-ciasteczka-owsiane.html
                                                  • jaga_22 Re: *PAZDZIERNIK* 27.10.13, 12:23
                                                    Tutaj są ciekawe ciasteczka i chyba warto spróbować.

pitraszenie.blogspot.com/2013/06/dietetyczne-ciasteczka-owsiane-z.html
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 27.10.13, 12:54
                                                    jaga_22 napisała:

> Tutaj są ciekawe ciasteczka i chyba warto spróbować.
                                                    >
                                                    > pitraszenie.blogspot.com/2013/06/dietetyczne-ciasteczka-owsiane-z.html

tak,tak,Jagus,
                                                    ciekawa recepta na oleju
                                                    wato test zrobic....dziekuje Jago,
                                                    zaraz je przeniose do kuchni i w szuflade wloze....

*Greis
                                                    prosimy o ocene recept,
                                                    czy podobne pieczesz??
                                                  • xystos Re: *PAZDZIERNIK* 28.10.13, 08:48

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14854217,Tadeusz_Mazowiecki_nie_zyje__Mial_86_lat.html#MT

https://th.interia.pl/11,bec2c2cfd2236133/swieca.gif.jpg

zegnaj
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 28.10.13, 09:13
                                                    o jejaaaaaaaaaaaaaaa...
                                                    [*]
                                                  • jaga_22 Re: *PAZDZIERNIK* 28.10.13, 11:32
                                                    Witam ,słonko świeci,ale wiatr chciał mi urwać głowę.

http://i41.tinypic.com/2zi36g9.jpg
                                                  • greis52 Re: *PAZDZIERNIK* 28.10.13, 11:41
                                                    ja to dziś od tego wiatru mam chyba "chorobą fenową"
                                                    chyba trzeba będzie berecik nosić juzsmilesmile
                                                    udanego po niedzieli życzę!
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 28.10.13, 11:43
                                                    cala Europa "zawiana bedzie" przez niz utworzony nad Anglia
                                                    ktory powoduje,ze tu nadciaga Judas-co okreslaja,ze w porywach ba byc orkan sila,
                                                    wyszystkim zalecaja wieczorem w domu siedziec,
                                                    a psiuenk bedzie sie bal wyjsc na ostani spacerek....

witaj Jagus
                                                    i dobrze,ze nic nie urwalo.....
                                                    miej sobie juz milo/cieplutko w domku...
                                                  • jaga_22 Re: *PAZDZIERNIK* 29.10.13, 10:14
                                                    Jestem zaniepokojona co u Was ,czekam z niecierpliwością
                                                    na wiadomość.
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 29.10.13, 14:11
                                                    juz jestem,
                                                    nareszcie sie obrobilam zdajac psiunke rano/bedac u lekarza/na pobraniu krwi/na EKG/na badaniu cisnienia
                                                    no zrobili juz caly zestaw prob do "calorocznej kontroli zdrowka"
                                                    a jeszcze czekam na opis z przeswietlenia kostusiow....

jadac do domu widzialam sliczne sosny z korzeniami wyrwana,
                                                    cale szczescie,ze nie na ulice padly tylko na pobocze,
                                                    w miescie kolo Lusi,
                                                    jeden mostek juz wieczorem zamkneli,bo drzewo rosnace przy kanale
                                                    obalilo sie az na mostek,
                                                    dzis z samego rana o 7 godz.brygada popilowala drzewo/sprawdziala stan mostka i otworzyla dla pieszych,
                                                    w mojej dzielnicy wszyscy sasiedzi maja dachy nad glowa...czyli jest OK:

milego dnia zycze
                                                    PS:dziekuje za zamartwianie sie....
                                                  • jaga_22 Re: *PAZDZIERNIK* 29.10.13, 14:21
                                                    No to odetchnęłam z ulgą.smile
                                                  • xystos Re: *PAZDZIERNIK* 30.10.13, 08:46
                                                    rano o siodmej suchy poranek,bez rosy co jest czyms nadzyczajnym
                                                    na naszych szerokosciach geograficznych,teraz blekitne niebo i slonecznie
                                                    czuc chlod z polnocy,w nocy "podciagnolem" ogrzewanie.

coraz wiecej znakow na wczesna i mrozna zime

dziendobry
                                                  • jaga_22 Re: *PAZDZIERNIK* 30.10.13, 09:17
                                                    Witam,troszkę chłodniej niż wczoraj,ale ładniej.

http://i42.tinypic.com/111jy2d.jpg

• kendo Re: *PAZDZIERNIK* 30.10.13, 09:42
                                                    *Jagus
                                                    z takimi kwiatkami
                                                    dzien zawsze ldny jest

w miescie tez prawdziwy chlod przedzimowy,
                                                    dobrze,ze jeszcze mrozow niema

milego dnia .
                                                  • greis52 Re: *PAZDZIERNIK* 30.10.13, 11:46
                                                    dziś Dzień Spódnicy!
                                                    pobiegałam dziś po mieście
                                                    i nie spotkałam żadnej kobietki w spódnicy,
                                                    pewnie dlatego że zimnosmile
                                                    spokojnych przygotowań do długiego weekendu życzę!
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 30.10.13, 12:37
                                                    Greis,
                                                    alez juz narobili tych dni....
                                                    OK;spodniczke po domu nakladam wychodzac na dwor zakladam spodnie,
                                                    jakos cieplej mi..

wzajemnie Greis,
                                                    przyjemnych przygotowan i milego dnia zarazem....
                                                  • jaga_22 Re: *PAZDZIERNIK* 31.10.13, 08:56
                                                    Witajcie,słonko wstalo z samego rana i chyba zagości na cały dzień.
                                                    Jeszcze zdążyła zakwitnąć aksamitka.

http://i44.tinypic.com/25qunw8.jpg
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 31.10.13, 10:06
                                                    anemiczna aksamintka,
                                                    ale ladnie wyglada i tak,
                                                    moje juz przekwitly
                                                    zaraz bede w ogrod pelzla by tulipany wsadzic i co nieco "poukladac " juz na zome z doniczkami..

witajcie,
                                                    tu slonko od samego rana,
                                                    co nieco juz przygotowalam do obiadu,
                                                    Booby odcedze i w ogrodzie dzien spedzac bede.

cudnego dnia zycze
                                                  • jaga_22 Re: *PAZDZIERNIK* 31.10.13, 12:03
                                                    Kendo to taka uroda tych malutkich aksamitek,blado-żółte.
                                                    Posiałam 20 lipca.
                                                  • greis52 Re: *PAZDZIERNIK* 31.10.13, 13:55
                                                    pozałatwiałam wszystko, mogę kawkować
                                                    i surfowaćsmile
                                                    i Wam życzę spokojnego popołudnia...
                                                  • kendo Re: *PAZDZIERNIK* 31.10.13, 14:12
                                                    Greis
                                                    to milo,
                                                    ja tez juz sie obrobilam z wsadzeniem tuji w ogrodzie i podczas pieczenia kaczuchy przegladam w internecie...

miej sobie mily dzionek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka