kendo 13.08.04, 22:10 beda miec niektorzy piekna rozrywke przed TV.... Grecy wylozyli z kasy 7 miljardow Euro na zorganizowanie olimpiady, i pewnikiem dlatego tanim kosztem pozbyli sie psiunkow(jestem zlosliwa) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kendo Re: OS - Ateny 13.08.04, 22:17 ogladalam parade uczestnikow.... bardzo duzo krajow bedzie uczestniczylo, niektorych nawet nie slyszlam poprzednio: Kiribati - ten co niosl flage fajny mial stroj spudniczka ze skory.... wiele bylo takich krajow, panie mialy ciekawe nakrycia glowy zwlaszcza te z krajow egzotycznych Polska grupa ladnie sie zaprezetowala, Korzeniowski niosl flage i sprawozdawca pieknie wpowiedzial jego nazwisko, co dla szweda sprawia trudnosc z wymowa "sz,cz," kibicujemy Polskiej grupie i trzymamy kciuki za zdobycie medali.... Odpowiedz Link
nick000 Re: OS - Ateny 13.08.04, 22:48 ...widzisz Kendo świat stał się globalną wioską... ...Ty gdzieś w Skandynawii ja w kraju a widzimy to samo w tym samym czasie... ...na tym polega postęp... ...pamiętam olimpiadę w Tokio gdzie obraz /co normalne/ docierał prędzej niż dzwięk... ...i to też było wówczas normalne... Odpowiedz Link
kendo Re: OS - Ateny 14.08.04, 22:22 nick000 napisał: > ...widzisz Kendo świat stał się globalną wioską... > ...Ty gdzieś w Skandynawii ja w kraju a widzimy to samo w tym samym czasie... > ...na tym polega postęp... > ...pamiętam olimpiadę w Tokio gdzie obraz /co normalne/ docierał prędzej niż > dzwięk... > ...i to też było wówczas normalne... ..mowisz o postepie technicznym ???? czasami wydaje mi sie ,ze nienadazam))))))) a w Tokyo olimpiady jakos nie kaladlam na pamiec.... nawet nie umiem skojazyc gdzie wtedy mieszkalam.... Odpowiedz Link
freewolf Re: OS - Ateny 14.08.04, 00:06 kendo napisała: > i sprawozdawca pieknie wpowiedzial jego nazwisko, To akurat norma, gdy ktoś staje się sławny. Tak było i z Małyszem. Na początku było "Malis", "Malyc", itp. A gdy już zaczął wygrywać, wszyscy komentatorzy nauczyli się "Małysz" jak rodowici Polacy. Odpowiedz Link
kendo Re: OS - Ateny 14.08.04, 09:50 masz racje Wilczku, ale szwedzi maja harakterystyczny akcent na "sz,cz,rz" brzmi to bardzo zabawnie a wczoraj bylo calkiem korekt.... szwedka sie zakwalifikowala do dalszych pojedynczych "kajakow" Odpowiedz Link
kendo Re: OS - Ateny/podnoszenie ciezarow.... 14.08.04, 22:25 wiecie co to sport typowo dla mezczyzn strasznie ciezko mi sie ogladalo, gdy mlode kobitki mocowaly sie z ciezarami... to takie niekobiece wedlog mnie. turczynka zdobyla zloto podnoszac 112,5 kg. Odpowiedz Link
kasikk Re: OS - Ateny/podnoszenie ciezarow.... 15.08.04, 08:02 ja mam wątpliwości, czy to sport w ogóle tam jest chyba więcej rywalizacji w zarzuwaniu chemii niż w samym podnoszeniu ( smutne... Odpowiedz Link
nick000 Re: OS - Ateny/podnoszenie ciezarow.... 15.08.04, 10:41 ...to ta smutna strona sportu wyczynowego, zwycięstwo za wszelką cenę... ...wcześniej czy później świat powróci do korzeni i czystości w tej i nie tylko dziedzinie... Odpowiedz Link
kendo Re: OS - Ateny/podnoszenie ciezarow.... 15.08.04, 10:44 ..zobaczymy,ile wykryja "steroidow" w obecnej olimpiadzie, co roku chemia jest "sprytniejsza w znalezieniu"dopingu",ktorego medycyna nie moglaby wykryc, patrzac z innego punktu, no w nazwyklejszych preparatach przeciw przeziebieniom,moze sie w organizmie wytworzyc "stereoid",byly juz takie przypadki.... Odpowiedz Link
freewolf Re: OS - Ateny/podnoszenie ciezarow.... 15.08.04, 13:44 Ale zawsze doping jest ten krok dalej. Powinni go zalegalizować, a sportowiec, świadom konsekwencji, w wieku 21 lat będzie mógł podjąć decyzję, czy się szprycować, czy nie. Odpowiedz Link
kendo Re: OS - Ateny/podnoszenie ciezarow.... 15.08.04, 16:13 freewolf napisał: > Ale zawsze doping jest ten krok dalej. > Powinni go zalegalizować, a sportowiec, świadom konsekwencji, w wieku 21 lat > będzie mógł podjąć decyzję, czy się szprycować, czy nie. ..nie jestem za legalizacja.... ma to zawsze skutki uboczne czasami wrecz tragiczne. Odpowiedz Link
nick000 Re: OS - Ateny/podnoszenie ciezarow.... 15.08.04, 16:33 ...największe sukcesy polskiego sportu to lata 60 i 70te... ...był to jeszcze sport w miare czysty i zwyciężał faktycznie najlepszy... Odpowiedz Link
kasikk Re: OS - Ateny/podnoszenie ciezarow.... 15.08.04, 17:34 a teraz wygrywa ten, kto lepiej potrafi ukryć doping... ( smutne, bo ze sportem nie ma nic wspólnego... Odpowiedz Link
kendo Re: OS - Ateny/podnoszenie ciezarow.... 15.08.04, 18:01 zgadzam sie z Wami w calej rozciaglosci..... ale trzymajmy kciuki za Naszych niech zdobeda jak najwiecej medali.... Odpowiedz Link
kasikk Re: OS - Ateny/podnoszenie ciezarow.... 15.08.04, 21:51 alez trzymamy ) otylka już zdobyła - dwa ) Odpowiedz Link
freewolf Re: OS - Ateny/podnoszenie ciezarow.... 16.08.04, 09:47 kendo napisała: > ..nie jestem za legalizacja.... > ma to zawsze skutki uboczne > czasami wrecz tragiczne. Gdyż jest to niekontrolowane i każdy bierze uznaniowo. Co często prowadzi do przesady. Nie zwalczy się tego, więc może lepiej było by to jakoś unormować. Gdyby brali pod kontrolą lekarzy, nie było by tylu wypadków. Odpowiedz Link
kasikk Re: OS - Ateny/podnoszenie ciezarow.... 16.08.04, 11:44 a nie sądzisz, że ze sportu przemieniłoby się to już całkowicie w wyscigi firm farmaceutycznych?? zatraciłby się sens rywalizacji sportowej ( Odpowiedz Link
freewolf Re: OS - Ateny/podnoszenie ciezarow.... 16.08.04, 15:09 kasikk napisała: > a nie sądzisz, że ze sportu przemieniłoby się to już całkowicie w wyscigi > firm farmaceutycznych?? > zatraciłby się sens rywalizacji sportowej ( Też. Ale z drugiej strony - masz jakiś dobry pomysł, jak to wyplenić? Odpowiedz Link
kasikk Re: OS - Ateny/podnoszenie ciezarow.... 16.08.04, 18:56 bardziej szczegółowe kontrole?? Odpowiedz Link
kendo Re: OS - Ateny/podnoszenie ciezarow.... 16.08.04, 19:48 powiem Wam, ze glupawy byl ten co to wynalazl, mlodzi ludzie bez "doswiedczenia " sa najczesciej ofiarami, na silowniach powinny byc szczegulowe informacje odnosnie preparatow, a w sporcie jako "eliminacje" totalnie zabronione... Odpowiedz Link
nick000 Re: OS - Ateny/podnoszenie ciezarow.... 16.08.04, 20:34 ...zbyt wielka kasa jest obecnie zaangażowana w sport wyczynowy żeby ktoś na serio chciał z tym zrobić porządek, myślę jednak że życie to w końcu wymusi... ...śledząc dzisiejszego dnia kobiece podnoszenie ciężarów doszedlem do wniosku że są dyscypliny do których panie nie powinny być absolutnie dopuszczane... ...nie jestem antyfeministą... Odpowiedz Link
mala20033 Re: OS - Ateny/podnoszenie ciezarow.... 16.08.04, 23:26 nick000 napisał: > ...zbyt wielka kasa jest obecnie zaangażowana w sport wyczynowy żeby ktoś na > serio chciał z tym zrobić porządek, myślę jednak że życie to w końcu wymusi... > ...śledząc dzisiejszego dnia kobiece podnoszenie ciężarów doszedlem do wniosku > że są dyscypliny do których panie nie powinny być absolutnie dopuszczane... > ...nie jestem antyfeministą... Tez nie przepadam za panmi noszacymi ciezary....a tak po za tym to raczej patrze nie na zawody a na tabele medali.. Odpowiedz Link
kendo Re: OS - Ateny/podnoszenie ciezarow.... 17.08.04, 08:18 nastepnym sportem, gdzie nie widze pan,to body building same zylaste cielko....((((((((, ale balet to raj dla oka i ciala.... Odpowiedz Link
freewolf Re: OS - Ateny/podnoszenie ciezarow.... 17.08.04, 09:42 kendo napisała: > ale balet to raj dla oka i ciala.... No co ty? Takie chudzinki? Toż to przesada w drugą stronę. Ja tam wolę zdrowe, ładne dziewuchy, których nie pomylę z wieszakami na ubrania. Odpowiedz Link
kendo Re: OS - Ateny/podnoszenie ciezarow.... 17.08.04, 11:32 freewolf napisał: > kendo napisała: > > > ale balet to raj dla oka i ciala.... > > No co ty? > Takie chudzinki? > Toż to przesada w drugą stronę. > Ja tam wolę zdrowe, ładne dziewuchy, których nie pomylę z wieszakami na > ubrania. **Wilczku chodzinki,nie chudzinki, ale pieknie popatrzec na baletnice...., ale wiesz co,ze jazda figurowa na lodzie to chyba juz tu nic nie zaprzeczysz, dziewczyny calkiem "normalne". Odpowiedz Link
freewolf Re: OS - Ateny/podnoszenie ciezarow.... 17.08.04, 09:40 nick000 napisał: > ...śledząc dzisiejszego dnia kobiece podnoszenie ciężarów doszedlem do > wniosku że są dyscypliny do których panie nie powinny być absolutnie > dopuszczane... > ...nie jestem antyfeministą... Pytanie tylko, czy to nadal są kobiety? Odpowiedz Link
nick000 Re: OS - Ateny/podnoszenie ciezarow.... 17.08.04, 10:20 freewolf napisał: > Pytanie tylko, czy to nadal są kobiety? ...pewnie tak... ...tylko czy dla wyczynu i chwilowej satysfakcji warto... ...Wilku, chciałbyś jedną z nich za żonę... Odpowiedz Link
kendo Re: OS - Ateny/podnoszenie ciezarow.... 17.08.04, 11:35 nick000 napisał: > freewolf napisał: > > > Pytanie tylko, czy to nadal są kobiety? > ...pewnie tak... > ...tylko czy dla wyczynu i chwilowej satysfakcji warto... > ...Wilku, chciałbyś jedną z nich za żonę... hi,hi,...balby sie Wilczek takiej muskularnej.... to przez chwile nieuwagi, mogla by Go skrzywdzic..~~~~ Odpowiedz Link
kendo Re: Olimpijska ciekawostka ~~~~~~~~~~~~~~ 17.08.04, 11:44 ¤¤¤¤ a wiecie,ze w 1912 roku do 1948 roku, byla muzyka/literatura/malarstwo/rzezba/architektura jako dziedzina w zawodach olimpijskich. ¤¤¤¤ rowniez :zapasy/jazda na rowerze/pieciobuj/szermierka/gimnastyka/plywanie/ strzelectwo/tenis/podnoszenie ciezarow. ¤¤¤¤ kiedy po raz pierwszy odbyla sie OS w Atenach w 1896 roku bylo tylko 245 mezczyzn,zadnej kobiety. Odpowiedz Link
nick000 Re: Olimpijska ciekawostka ~~~~~~~~~~~~~~ 17.08.04, 20:45 ...horror w Atenach... ...Grecja - Polska w siatce 3 : 1... ...ale to jeszcze nie koniec i naal wierzę w naszą reprezentację... Odpowiedz Link
mala20033 Re: Olimpijska ciekawostka ~~~~~~~~~~~~~~ 17.08.04, 23:58 nick000 napisał: > ...horror w Atenach... > ...Grecja - Polska w siatce 3 : 1... > ...ale to jeszcze nie koniec i naal wierzę w naszą reprezentację... bywa i tak..Mala Odpowiedz Link
kendo Re: Olimpijska ciekawostka ~~~~~~~~~~~~~~ 18.08.04, 00:07 nie mialam czasu obejrzec,,,, choc tam gdzie bylam byl TV, ale gdzie glowa byla do ogladania((((( Odpowiedz Link
slo-onko Re: Olimpijska ciekawostka ~~~~~~~~~~~~~~ 18.08.04, 10:01 tam gdzie bylam nie mialam czasu ogladac olimpiady.dochodzily mnie tylko sluchy kto i co zdobyl. dopiero dzis moge sledzic zwyciezcow i pokonanych. ale nie lubie takich sytuacji kiedy nasza luczniczka pzreglata z Ju.... cos tam cos tam z Taiwanu 5 punktami(((( Odpowiedz Link
nick000 Re: Olimpijska ciekawostka ~~~~~~~~~~~~~~ 18.08.04, 10:35 ...jakimś dziwnym trafem sport mały i duży w naszym pięknym kraju jest w stadium stagnacji... ...wcześniej czy później odrodzi się jednak jak feniks z popiołów... ...w tej kwestii jestem optymistą... Odpowiedz Link
slo-onko Re: Olimpijska ciekawostka ~~~~~~~~~~~~~~ 18.08.04, 12:45 nick000 napisał: > ...jakimś dziwnym trafem sport mały i duży w naszym pięknym kraju jest w > stadium stagnacji... > ...wcześniej czy później odrodzi się jednak jak feniks z popiołów... > ...w tej kwestii jestem optymistą... w koncu to sport, musza byc zwyciezcy i pokonani. ale to mile widziec kiedy nasi czasem nas zaskocza swoim zwyciestwem , a jaka przy tym ekscytacja widzac jakas walke o miejsce Odpowiedz Link
slo-onko Re: Olimpijska ciekawostka ~~~~~~~~~~~~~~ 18.08.04, 19:42 mala20033 napisała: > Otyllia..zloto lubie Otylke nawet moj pies sie uradowal kiedy moj wrzeszczal "Otylia idzie idzie idzieeeeeeeeeee" !!!!!!!!!!! ))))))))) Odpowiedz Link
kendo Re: Olimpijska ciekawostka ~~~~~~~~~~~~~~ 21.08.04, 12:26 hi,hi, nasz psiuna wychodzi do innego pokoju, gdy slubne za glosno kibicuje )))))))))) jakos nie maial czasu sledzic nic w TV..( a kiedy zakonczenie???? bo tego tez niewiem( Odpowiedz Link
kendo Re: Olimpijska ciekawostka ~~~~~~~~~~~~~~ 27.08.04, 10:35 sluchajcie! jak idzie Nasz Korzeniowski... rano slyszalam,ze jest na "drodze do zlota" zajelam sie czyms innym i niewiem jak doszedl????? Odpowiedz Link
nick000 Re: Olimpijska ciekawostka ~~~~~~~~~~~~~~ 27.08.04, 12:04 kendo napisała: > sluchajcie! > jak idzie Nasz Korzeniowski... > rano slyszalam,ze jest na "drodze do zlota" > zajelam sie czyms innym i niewiem jak doszedl????? ...JEST ZŁOTO... Odpowiedz Link
slo-onko Re: Olimpijska ciekawostka ~~~~~~~~~~~~~~ 27.08.04, 12:10 nick000 napisał: > kendo napisała: > > > sluchajcie! > > jak idzie Nasz Korzeniowski... > > rano slyszalam,ze jest na "drodze do zlota" > > zajelam sie czyms innym i niewiem jak doszedl????? > > ...JEST ZŁOTO... HURA HURA HURA buzi dla Roberta )))) Odpowiedz Link
kendo Re: Olimpijska ciekawostka ~~~~~~~~~~~~~~ 27.08.04, 12:14 ale milunio mi sie zrobilo....usciski do Zlotego Medalisty.... slubne w TV ogladalo.... ponoc zawodnik z sojuza ledwo doczlapal do srebra.... padl doslownie za meta....( Odpowiedz Link
kendo Re: Olimpijskie zakonczenie ~~~~~~~~~~~~~~ 29.08.04, 19:44 czy tez bedzie tak spektkularne jak poczatek ???? Odpowiedz Link
nick000 Re: Olimpijskie zakonczenie ~~~~~~~~~~~~~~ 29.08.04, 20:43 ...zapewne mój zmysł estetyczny uległ przytępieniu... ...dałem sobie spokój z oglądaniem zakończenia olimpiady... ...jest to widowisko przeraźliwie nudne... ...to tylko moje zdanie oczywiście... Odpowiedz Link
kendo Re: Olimpijskie zakonczenie ~~~~~~~~~~~~~~ 29.08.04, 20:59 jeszcze sie chyba nie zalelo widowisko... na razie rozdzielili medale maratonczykom... szkoda mi bylo ludzika z Brazylji, ogladales,jak wciagnal go jakis nawiedzony w tlum.... moze i by wygral,a tak ma braz. Odpowiedz Link
nick000 Re: Olimpijskie zakonczenie ~~~~~~~~~~~~~~ 29.08.04, 21:05 ...zaczęło się o 20tej a tego świra też widziałem... Odpowiedz Link
kendo Re: Olimpijskie zakonczenie ~~~~~~~~~~~~~~ 29.08.04, 22:48 hi,hi,--"swira" swiecie jak dawno temu "slyszalam" to slowo.... fajnie ,,,przypomniales mi) za cztery lata w Chinach.... podobalo mi sie przekazanie flagi olimpijskiej i jak sie zaprezentowali .... tam bedzie widowisko na otwarcie..... "wystrzal egzotyczny" dla europejczyka. Odpowiedz Link