kendo 01.11.15, 07:48 OBY KAZDY DZIEN LISTOPADA BYL TAK KOLORWY Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kendo Re: LISTOPADOWE dZIENDOBERKOWANIE 01.11.15, 07:50 JESZCZE W ZADUMIE I CISZY DUSZY JESTESMY, STARASZNA MLGA RANKIEM,ZEM LEDWO PSIUNA NA DRUGIM KONCU SMYCZY WIDZIALAM, MOZE BEDZIE SLONECZNIE WITAM I BARDZO CIEPLUTKO POZDRAWIAM Odpowiedz Link
greis52 Re: LISTOPADOWE dZIENDOBERKOWANIE 01.11.15, 08:54 To już za chwilkę, to już za moment pójdziemy wszyscy na cmentarze. Wspominać będziemy naszych bliskich, rodzinę, przyjaciół. Oni odeszli, ale trwają w naszej pamięci. Odpowiedz Link
greis52 Re: LISTOPADOWE dZIENDOBERKOWANIE 01.11.15, 09:03 listopad jest zazwyczaj nielubianym miesiącem, tez go kiedyś nie lubiłam, ale to dobry czas na wyciszenie się i znalezienie w nim czasu na czytanie, na rozmowy przy świecach, na wspominanie i na marzenia. Dobrych kolejnych listopadowych dni życzę... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: LISTOPADOWE dZIENDOBERKOWANIE 01.11.15, 10:45 Witajcie...ja życzę sobie żeby listopad był taki jak październik. Spokojnego dnia i wspomnień tego co już nie wróci. Odpowiedz Link
xystos Re: LISTOPADOWE dZIENDOBERKOWANIE 01.11.15, 19:24 "Zbliżająca się zima może być rekordowo chłodna - rosyjscy naukowcy przypisują to początkowi 60-letniego okresu ochłodzenia klimatu" zmianynaziemi.pl/wiadomosc/zblizajaca-sie-zima-moze-byc-rekordowo-chlodna-rosyjscy-naukowcy-przypisuja-poczatkowi-60- radze kupic walonki i kufajke swinnaja tuszonka w kombinacji z Zytkiem pozwala lepiej przezyc zime Odpowiedz Link
kendo Re: LISTOPADOWE dZIENDOBERKOWANIE 02.11.15, 08:23 *Xystos cale szczescie,jestem na zime przygotowana z na stopy/na grzbiet/na glowe... nie powinnam zmarznac...jedynie tlusty krem do paszczydelka zakupic trza.. *Greis, landie opisalas nastroj litopada, ja lubie ten miesac,choc bardzo ponury tu ma zwyczaj bywac, *Jagusia tez miej sobie wszystkie dni jak w pazdzierniku.. witajcie Kochani, juz po "swiecie" pogodowo,bardzo wilgotno/niebo zaciagniet chmurami i tak ma byc caly dzien... slonca chociazby nad glowa zycze Odpowiedz Link
jaga_22 Re: LISTOPADOWE dZIENDOBERKOWANIE 02.11.15, 11:33 Witajcie...na razie spełnia się pogoda Kenduś. Słonko trochę słabiutko świeci,chmurki jasne zasłaniają, ale jest bardzo fajnie.Dziś Zaduszki,ale u mnie koniec rozmyślań, trzeba dalej brać życie na swoje barki i dawać radę. Odpowiedz Link
kendo Re: LISTOPADOWE dZIENDOBERKOWANIE 03.11.15, 08:59 *Jaga slicznie psiuny w lisciach jesiennych sie prezetuja.. witajcie Zalogo, tu zapowiada sie na sloneczny dzionek.. choc pod wieczor deszczyk zapowiedzieli.. troche zalatwiania dzisiaj mam,wiec zycze udanego dnia Wszystkim przeslodki z ta zabawka Odpowiedz Link
greis52 Re: LISTOPADOWE dZIENDOBERKOWANIE 03.11.15, 09:29 pozdrawiam i udanego dzionka życzę Odpowiedz Link
jaga_22 Re: LISTOPADOWE dZIENDOBERKOWANIE 03.11.15, 09:59 Witam i również pozdrawiam życząc dobrego dzionka Odpowiedz Link
kendo Re: LISTOPADOWE dZIENDOBERKOWANIE 03.11.15, 10:17 *Greis/Jaga witajcie,rowniez zycze wam milego dnia, a samochodzik zaraz sprawdzac bede czy zarowy swieca wszystkie/hamulce dzialaja,bo dzis sprawdzian ma miec roczny..dlugo byl nie jezdzony a teraz chyba na zmiane bede jzdzic,coby sie nie zastaly obydwa autka.. zdjecia Jagusi typowo jesienne juz i w slocu cudnie wygladaj.. szczeniaczki z wrzesnia juz na dworze w sloneczne dni urzeduja... Odpowiedz Link
xystos Re: LISTOPADOWE dZIENDOBERKOWANIE 04.11.15, 06:37 ciemno jeszcze jak w worku a Bobby juz "kendo" na spacerek wyprowadzil a ja juz im sniadanka przygotowalem Dnia Dobrego Zycze Odpowiedz Link
kendo Re: LISTOPADOWE dZIENDOBERKOWANIE 04.11.15, 07:14 uffffffffffffff,nie jestem poranny czlowiek, strasznie ciezko mi "zwloki z lozka sciagnac rankiem" na dworze sie budze dopiero.. po powrocie kawucha dobudzam, dzis wzglednie udnay spacerk,spotkal kolege pudelka Jakson i chwilke sie pobawili.. wzglednie cieplo i sucho,jak na listopadowy poranek dzis juz nic nie musze ,tylko te rutynowe z psiunem i piecem zajecia.. przemilej srody nigdy nie bede miala dosyc by podziwiac ta rase,najzabawniejsze sa kiedy sa szczeniaczkami... Odpowiedz Link
slo-miana Re: LISTOPADOWE dZIENDOBERKOWANIE 04.11.15, 09:32 witajcie. tez się już rozkrecialam, robie kilka czynności naraz dlatego wpadam co jakiś czas,by zostawić slowko. u mnie okropnie mgliście, jakby kto mlekiem polal, nieprzyjemne odczucie zimna. sama zakatorza jestem,ledwo na slepia patrze. jakos jednak trzeba pokonywać te nieprzyjemności i myslec o milszych rzeczach. dobrego dzionka wszystkim zycze i zalaczam uśmiechy )) Odpowiedz Link
kendo Re: LISTOPADOWE dZIENDOBERKOWANIE 04.11.15, 09:42 slo-miana napisał(a): > witajcie. > tez się już rozkrecialam, robie kilka czynności naraz dlatego wpadam co jakiś c > zas,by zostawić slowko. > u mnie okropnie mgliście, jakby kto mlekiem polal, nieprzyjemne odczucie zimna. > sama zakatorza jestem,ledwo na slepia patrze. jakos jednak trzeba pokonywać te > nieprzyjemności i myslec o milszych rzeczach. > dobrego dzionka wszystkim zycze i zalaczam uśmiechy )) witaj cieplutko, o,zaczelas cwiczyc?,ale podczas zaziebienia nie przeforsuj cialka,organizm moze zle to przyjac, ja na pilce troche balan cwicze a jednoczenie muskle -tluszczyku na brzuchu.. zdrowia zycze,moze jaks inchalacje z ziol sobie zrob na nosek?? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: LISTOPADOWE dZIENDOBERKOWANIE 04.11.15, 10:58 Witam ...pogoda dalej dopisuje,chociaż w nocy było -3st,ale słonko świeci od rana i nie ma wiatru. Samochodzik na pewno zaskoczy,przecież jeszcze nówka. Miłego dnia Odpowiedz Link
kendo Re: LISTOPADOWE dZIENDOBERKOWANIE 04.11.15, 11:10 jaga_22 napisała: > Witam ...pogoda dalej dopisuje,chociaż w nocy było -3st,ale słonko > świeci od rana i nie ma wiatru. > Samochodzik na pewno zaskoczy,przecież jeszcze nówka. > Miłego dnia > > sliczny wschod slonca.. tu chodzi nie o ten nowszy , tylko o ten,ale jest w nim i pod nim wszystko OK forum.gazeta.pl/forum/w,11086,11171943,159195464,Re_doczeka_sie_weteranskiego_wieku.html miej sobie udany dzionek Odpowiedz Link
greis52 Re: LISTOPADOWE dZIENDOBERKOWANIE 05.11.15, 08:18 pozdrawiam, wygląda za oknem że dzisiaj będzie znośna pogoda i dzień będzie udany... Odpowiedz Link
slo-miana czwartek listopadowy 05.11.15, 08:56 Niech się spelnia Twoje wróżby Greis na dobra pogode. u mnie mgly odeszly,mam nadzieje,ze dzisiaj będzie lepiej niż wczoraj. skad wzielo się slowo "listopada"? od opadających lisci? Odpowiedz Link
kendo Re: LISTOPADOWE dZIENDOBERKOWANIE 05.11.15, 08:57 hej Greis tu tez sie zapowiada na wzgledny dzien choc porankiem bylo bardzo wilgotno . miej sobie udany dzionek Odpowiedz Link
jaga_22 Re: LISTOPADOWE dZIENDOBERKOWANIE 05.11.15, 09:34 Witam...zapewne nazwa listopada oznajmia o opadaniu liści i pewnie stąd ta nazwa. Dziś mgła i raczej słonka nie będzie,w dzień ma być tylko 8st. Odpowiedz Link
kendo Re: LISTOPADOWE dZIENDOBERKOWANIE 05.11.15, 10:25 jaga_22 napisała: > Witam...zapewne nazwa listopada oznajmia o opadaniu liści > i pewnie stąd ta nazwa. > Dziś mgła i raczej słonka nie będzie,w dzień ma być tylko 8st. > > o,nie zastanawialam sie nad nazaw "listopada" po powrocie spacerowym moze czas znajde na sprawdzenie.. miej sobie udany dzien ,a obrazek z Tin-Tin dobry... Odpowiedz Link
kendo Re: LISTOPADOWE dZIENDOBERKOWANIE 06.11.15, 07:51 jak na razie bardzo wilgotno i dzyscie,+11 stopni, wczoraj popadywalo po poludniu, witajcie, narescie juz piatek,czas do weekendowania sie przygotowywac jakos,coby wiedziec ze to sobota/niedziela.....hi.hiiiiiiiiii miejcie sobie udany dzionek w mile niespodzianki/spotkania /i pracka sprzatania "gladko szla" Odpowiedz Link
jaga_22 Re: LISTOPADOWE dZIENDOBERKOWANIE 06.11.15, 10:15 Witam...wcześnie wstałaś Kenduś.Na dworze nieciekawie zero słonka,mglisto,wiaterek i tylko 9st ma być. Dziś córka ma wolne to trochę jak sobota. Miłego piątku i weekendu niektórym my mamy ciągle wolne,a pracki nie ubywa Odpowiedz Link
kendo Re: LISTOPADOWE dZIENDOBERKOWANIE 06.11.15, 10:34 jaga_22 napisała: > Witam...wcześnie wstałaś Kenduś.Na dworze nieciekawie zero słonka,mglisto,wiate > rek i tylko 9st ma być. > Dziś córka ma wolne to trochę jak sobota. > Miłego piątku i weekendu niektórym my mamy ciągle wolne,a pracki nie ubywa > hej, wstaje miedzy 6-7 godz,i biegne z psiuna na pierwszy spacerek, teraz zaraz nastepny,pozniej szykowanie do obiadow dla psiuna i dla nas i czas do wieczora ucieka,do ostaniego spaceru z piuna, po obiedzie deserk jakis tez trzeba .. milego dnia z Cora ,bedzie" weekendowo az 3 dni dla Was" Odpowiedz Link
slo-miana sobota 07.11.15, 06:48 udalo mi sie chociaz raz byc pierwsza. nie jestem rannym ptaszkiem, ale dzisiaj obudzilam sie o 4,30. wysiusialam suńkę, nakarmilam, zrobilam liste na zakupy, poczytalam praskę i ide polezakowac, bo sie przeciez okrutnie zmeczylam) milej soboty, przyjemnych biesiad z rodzinka i fajnej pogody na spacer. a Lusia wyjechana,ze jej nie widze? Odpowiedz Link
greis52 Re: sobota 07.11.15, 08:29 pozdrawiam porannych ptaszków i śpiochów u mnie ciapie z nieba to okazja do leżakowania bez wyrzutów sumienia... udanego weekendu kochani życzę! Odpowiedz Link
jaga_22 Re: sobota 07.11.15, 10:33 I ja witam.Dziś jak zwykle obudziłam się o 4-tej ,potem jeszcze przysnęłam na godzinkę,bo jestem rozregulowana Czekam dziś na wnusie Miłego dnia. Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 07.11.15, 11:07 *Slomko/Greis/Jaga widac,ze jakos pobudzilysmy sie niemal otej samej godzinie, w przeciwienstwie do Slomki,obejzalam caly film z Sean Conory... za przykladem Greis tez "polezakuje"-ciezki tydzien mialam.. nie mam wnusi,jak Jagusia,wiec moze dziecie same wpadnie psiune puzniej odcedzilam iz drugiego spacerku wrocilam , obiad mam na dzis od wczoraj, wiec luz bluzzzzzzzzzzzzzzz. przemilego weekendowania Odpowiedz Link
slo-miana Re: sobota 07.11.15, 20:16 tez mialam swoich maluchow. pracy przy nich co niemiara. a poza tym jak baba nie ma klopotu to sobie go poszuka,jak ja. niebawem bede meblowac sypialnie, szukam inspiracji, ale ma byc nowoczesnie. juz pewne pomysly mam, czekam tylko na lozko sypialniane. napije sie herbatki,musze nawilzyc sie od srodka,przeplukac kolacje. dobrej nocki wszytskim. Odpowiedz Link
dorka556 Re: sobota 07.11.15, 20:37 Witam już z Warszawy. Jestem tu od tygodnia. Zajmowałam się swoją lekko przeziębioną 2 letną (prawie) wnusią, dlatego nie miałam czasu pisać. Teraz podobnie jak Kendo mam luzz bluzz. Młodzi z Julką pojechali na długi weekend, gdzieś pod Wrocław a ja mam przez 5 dni wolną chatę. Mam zamiar dobrze spędzić ten czas. Planuję Muzeum Historii Żydów Polskich, wystawę Napoleon w Warszawie na Zamku Królewskim, Łazienki Królewskie-nocne zwiedzanie Pałacu na Wyspie i oczywiście mój ukochany Ogród Botaniczny w Powsinie. Ciekawa jestem, czy uda mi się wszystko obejrzeć. Miłego wieczoru i kolorowych snów. Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 08.11.15, 08:48 *Slomko, no to masz nie lada zadanie do spelnienia, znajac Ciebie bedziesz tak dlugo szukac,az znajdziesz to co Sobie umyslilas, zajze w tutejsze gazety i cos zalinkam,dla inspiracji... *Dorka witaj,narszcie sie odezwalas, tak podejzewalam,ze wnusia zajela Ci czas, pewnie juz fajnie szczebiocze?? a co do zwiedzania to az zazdrosze,bo tez lubie muzea/ogrody witajcie Zalogo, tu sztormowo w nocy bylo, deszcz po parapetach dzwonil, lsicie natanczyly sie "szarpanego" , przenosly sie by odpoczac pod murkami z kamieni.. nie wszystkie jeszcze drzewa sie lisci pozbyly siedza,jak przyklejone ,piieknie ubarwione-ciesza oczy przemilego Odpowiedz Link
maria88 Już Niedziela 08.11.15, 09:11 I ja witam jesiennie, deszczykiem i wiatrem. Liście chyba juz wszystkie oblecą i dobrze. Wybieram się na cmentarz bo grób jest pod drzewami i zanim te liście zamarzną muszę je wyzbierać żeby nie nie było potem problemu. Jeżeli zmienia się plany to w domku i ciepełku będę sie relaksować. Mam włóczkę spróbuję coś dziergać na szydełku, chyba beret. Zyczę i Wam miłęj niedzieli. Odpowiedz Link
slo-miana Re: sobota 08.11.15, 09:25 Dzien dobry w niedzielny poranek. Kolejny dzien jesieni,pogode mam wypisz wymaluj te sama jak u Ciebie Kendo. czesto jest tak,ze kiedy piszesz o pogodzie u Ciebie to tak jakbys mieszkala 100 m od nas Dorka, bardzo aktywna kobieta, fajnie zorganizowany czas, muzea dzialaja caly rok wiec mozna sobie pozwiedzac. u nas od kiedy dziala Arena to tez duzo sie dzieje. niebawem bedzie balet Piotrus Pan, na afiszach juz widzialam PASION DE BUENA VISTA , Kubanski zespol oraz Gregorian – chor męski pochodzący z Niemiec, sposob spiewania, stylizowany na chorał gregoriański. Musze sprawdzic w jakiej cenie sa bilety, czesto jest tak,ze cena jest odstraszajaca,szczegolnie kiedy trzeba kupic wiecej niz dwa. Przyjemnego dnia, spedzajcie czas w szczegolny sposob,bo to wyjatkowy dzien tygodnia. Odpowiedz Link
kendo Re: niedziela-zagapiona 08.11.15, 09:51 *Slomko, to chyba 600km przez morze liczac,nie liczac drogi ladowej.. slonce obecnie chmury ciemne listopadowe goni *Mario czytalam kiedys,ze w listopadzie powinno sie miec cos z fioletu na glowie, mam bialy/wisniowy beret...fioletowa czapusie mysle udziergac,ale jakos ciezko mi sie zebrac, zycze udanego szydelkowania.. miej niedzieli zycze Odpowiedz Link
maria88 Re: niedziela-zagapiona 08.11.15, 10:34 Własnie fioletowy beret udziergałam miesiąc temu, kupiłam motek w ciuchlandzie. Niestety na szalik nie było i musze cos poszukac pasujacego na szyje. Teraz mam kolor włoczki perłowo-szary. U nas nic ciekawego się nie dzieje gdzie mozna pójśc. Zazdroszczę. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: niedziela-zagapiona 08.11.15, 10:40 -U nas huragan a nad morzem sztorm. Córka jest teraz w Dziwnówku - zachwycona )- Odpowiedz Link
kendo Re: niedziela-zagapiona 08.11.15, 12:28 alfredka1 napisała: > > -U nas huragan a nad morzem sztorm. Córka jest teraz w Dziwnówku - zachwycona > )- o to chyba Corka lubi sluchac krzyku morza? tu co nieco wiatrzysko zmalalo w sile,ale kaptur na glowiznie mialam,bo chcialo mi powyrywac reszte "piorek" czyt.wlosow) udanej niedzieli zycze wraz z pozdrowieniami dla Wszystkich Odpowiedz Link
jaga_22 Re: niedziela-zagapiona 08.11.15, 12:49 Witajcie.Całkiem ładnie jak na listopad,słonko świeci.Musiało być ciepło w nocy,bo centralne się wyłączyło.Miłej niedzieli Dorko do Twojej wiadomości. Łazienki, Zamek Królewski i Pałac w Wilanowie. Przez cały listopad można bezpłatnie odwiedzić trzy królewskie rezydencje w Warszawie. Na dzieci i młodzież czekają bezpłatne lekcje muzealne, na dorosłych - spacery tematyczne, koncerty, czytanie poezji i nocne zwiedzania. warszawa.wyborcza.pl/warszawa/1,34861,19123224,zajrzyj-krolom-do-sypialni-za-darmo.html Odpowiedz Link
kendo Re: niedziela-zagapiona 08.11.15, 14:08 alfredka1 napisała: > niechorze.webcamera.pl/ cos mam niedoustawione, taka info.dostalam, a przeciez ogladam wiekszosc kamerek nawet te w ameryce...?? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: niedziela-zagapiona 08.11.15, 14:50 Ale fale.Kenduś,przecież włączyłaś prawidłowo kamerkę. niechorze.webcamera.pl/ Odpowiedz Link
kendo Re: niedziela-zagapiona 08.11.15, 12:24 maria88 napisała: > Własnie fioletowy beret udziergałam miesiąc temu, kupiłam motek w ciuchlandzie. > Niestety na szalik nie było i musze cos poszukac pasujacego na szyje. > Teraz mam kolor włoczki perłowo-szary. > U nas nic ciekawego się nie dzieje gdzie mozna pójśc. Zazdroszczę. ja berecikow nie umie szydelkowac, wogole slaba z szydelkiem jestem,wole druty, moze to tej siwo-perlowej moteczek fioletu dostaniesz i jakis szal wyjdzie?? tu juz koncerty swiateczne bilety sprzedaja, w kosciele koncert zawsze w sobote za darmo.. muzeum otwarte codziennie bo z jadlodajnia-kawiarnia jest i nawet pamiatki mozna kupic.. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: LISTOPADOWE dZIENDOBERKOWANIE 12.11.15, 09:00 Witam...ciepło jak na listopad,rano było 12st. ale bardzo pochmurno i wilgotno.Cicho sza... jeszcze śpicie? Miłego dnia Odpowiedz Link
greis52 poniedziałek;) 09.11.15, 07:55 lubiany czy nie? u mnie deszczowy i barowy... pozdrawiam i niech się Wam dzień miło kreci! Odpowiedz Link
jaga_22 Re: poniedziałek;) 09.11.15, 08:38 A niech się zdrowo kręci Greis.Ja dziś nie śpię od 2.30. Strasznie się rozlegulowałam czasowo,bo i tak wcześnie się budziłam. Myślałam ,że będzie ładniej,bo taki był ładny świt.Niestety pochmurno Witam i pozdrawiam poniedziałkowo. Odpowiedz Link
greis52 Re: poniedziałek;) 09.11.15, 08:45 Jaguś ty chociaż masz jakieś kolory na niebie, a u mnie szaro i buro, a mój deszcz niebawem i do Ciebie dotrze widziałam na pogodynce Odpowiedz Link
kendo Re: poniedziałek;) 09.11.15, 09:31 *Greis/Jaga witajcie no tu mam rozswietlone niebo ,tz nie w kolorze Jagusinego ale ze sloncem z miniacymi sie resztkami lisci na niektorych drzewach, oczywiscie noca popadalo, dmucham w wasza strone by slonko i tam lapki wystawilo i pocieszylo.. udanego startu na caly tydzien Odpowiedz Link
jaga_22 Re: poniedziałek;) 09.11.15, 10:54 Kenduś nie widać żadnych łapiątek,pochmurniasto na całym niebie. Pewnie będzie tak jak napisała Greis. Odpowiedz Link
kendo Re: poniedziałek;) 09.11.15, 11:34 jaga_22 napisała: > Kenduś nie widać żadnych łapiątek,pochmurniasto na całym niebie. > Pewnie będzie tak jak napisała Greis. uuuu,szkoda , moze ze tu sie lapki raz chowaja a raz wystawiaja?? wiatr tez powiewa, na spacerkach kaptur na glowizne juz wdziewam.. miej sobie dobry dzien.. Odpowiedz Link
kendo Re: poniedziałek;) 10.11.15, 09:53 witajcie wtorkowo, slonce do pokoiku zaglada robi sie wesolo,.. moze osuszy" nocne deszczydlo" samych przyjemnosci zycze Odpowiedz Link
jaga_22 Re: poniedziałek;) 10.11.15, 10:40 Witam,dobrze,że chociaż Ty Kenduś masz słoneczko,u mnie od rana deszczy i zanosi się na dłuższe padanie. Teraz zrobiłam zaczyn na ciasto drożdżowe i zaraz idę wyrabiać. To zamiast muffinków. Miłego dnia. Odpowiedz Link
kendo Re: wtorek;) 10.11.15, 10:49 *Jagusia o drozdzoweczke tez bym zjadla.. wstrzymam sie do soboty,bo wtedy jem cos slodkiego nie wliczajac czasami deserow.. tu popaduje w przerwach slonce,dobrze,ze nie jest zimo miej sobie udany wypiek i dzionek Odpowiedz Link
alfredka1 Re: wtorek;) 10.11.15, 11:06 Pogoda jak i nastój - parszywa . Wieje, pada Na szczęście nic nie boli /nooo, prawie/. Zaraz po zakupy bo jutro wszystkie handlowe pozamykane. Jutro wraca córka znad morza . Wypoczęła przez kilka dni , jodu nałykała się . Pozdrawiam serdecznie i zyczę udanych wypieków. Odpowiedz Link
kendo Re: wtorek;) 10.11.15, 11:30 alfredka1 napisała: > Pogoda jak i nastój - parszywa . Wieje, pada > Na szczęście nic nie boli /nooo, prawie/. > Zaraz po zakupy bo jutro wszystkie handlowe pozamykane. > Jutro wraca córka znad morza . Wypoczęła przez kilka dni , jodu nałykała się . > Pozdrawiam serdecznie i zyczę udanych wypieków. jak milo czytac Alfredziu, choc boli to sie "nie jeczy" tez ma taka metotode, bedzie weselej ,kiedy dziecie juz w domu.. zawsze matki sie zamartwiaja o nie choc juz tyle lat maja.. tu jutro normalna sroda, nawet slubne do kontroli do szpitala bedzie podwiezione,bo jeszcze ma zabronione jedzis samochodem.. miej sobie milo mimo wszytkich rosterek. Odpowiedz Link
dorka556 Re: środa 11.11.15, 05:56 U Kendo normalna środa a u nas świąteczna. Ja już swoją flagę wywiesiłam i teraz powiewa na Vistuli. Miłego dnia wszystkim. Odpowiedz Link
kendo Re: środa 11.11.15, 08:31 *Dorus i na Vistuli juz powiewa, podobnie jak i na mojej alatanie,slubne juz wywiesilo.. czasta Polski. zycze milego dnia na dzis Wszystkim i dobrych wiesci dzis na kontrole jedziemy ze slubnym Odpowiedz Link
jaga_22 Re: środa 11.11.15, 11:08 Witajcie... Poza łopoczącą flagą dzisiejsze święto nie napawa mnie radością. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: środa 11.11.15, 11:42 Flaga niewielka i na naszym samochodzie, jedyna na długiej ulicy. W ogóle gorzko i smutno. Odpowiedz Link
kendo Re: środa 12.11.15, 09:31 dzis nowy dzien,WITAM wiec radujmy sie,bo sloneczko w okna zaglada.. udanego dnia zalodze zycze Odpowiedz Link
kendo Re: czwartek 13.11.15, 08:35 zapowiada sie na puzniejsze slonce, moze nie bedzie padac. milego dnia Zalodze Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Piątek 13.11.15, 10:24 Dziś Kendo pogubiła dni Miłego i szczęśliwego dnia. Odpowiedz Link
maria88 Re: Piątek 13.11.15, 21:34 A ja życzę dobrej nocki bo późna pora. Temp. spada ale przymrozków ma nie być. W dzień mają być opady śniegu nie wielkie. Odpowiedz Link
kendo Re: Piątek 13.11.15, 22:57 *Jagusia no ale jakos tak z rana na pol przytomnie cvhyba myslalam u Ciebie dobrze chyba wpisalam dzien?? *Maria no tu juz wieczorami czuc z oddali mrozne powietrze, ktore sie zbliza, po fali deszczu pewnie i tu dotrze, trzeba zmienic na zimowki w samochodzie.. milego wieczoru zycze.. Odpowiedz Link
slo-miana Re: Piątek 14.11.15, 08:05 dzien dobry w sobote. pobudke mialam o 6,00, obejrzalam ciekawe poranne programy w TV i bede leniuchowac,bo i zakupy mam w lodowce i odkurzone mieszkanko. mysle jednak,ze lenia przegonie za jakis czas i cos porobie. trzpiot sie zbuntowal i nie chce spac z babcia, wiec mam maly urlop. macie jakies plany na sobote? Odpowiedz Link
kendo Re: Piątek 14.11.15, 10:00 Hej Slomko, tak to nieraz z Trzpiotami bywa, ze humorek inny ich dopada, pewnie poszla do Dziadzi spac... ja niby tez mam wszystko i len oczywiscie tez dzemie, ale znajac siebie to chyba marchewkowe ciasto upieke, w tygodniu jakos tak czas mi uciekl.. miej sobie mily dzionek Slomko, jak i raszta Zalogi jedna z licznych figor w parku, ostanio cos na nie zlodzieje maja ochote,w wielu punktach miasta zostaly skardzione, nawet i tu gdzie mieszkam... Odpowiedz Link
maria88 SOBOTA 14.11.15, 10:31 Napisałam duzymi literkami co by się nie myliło. Plany?- urwały się, bo wprawdzie słonecznie, ale silnie wieje. Miałam zamiar zebrac sporo liści na cmentarzu ale pójde jutro. Inne to prasowanie bo mi się już nazbierało. Okna przy tym wietrze też nie będą myte. Odpowiedz Link
jaga_22 Sobota przecie :))) 14.11.15, 10:35 Witam i dobrego dnia życzę. Cały czas oglądam i słucham co się wydarzyło w Paryżu. Na razie 128 ofiar, 250 rannych w ciężkim stanie. To największy atak terrorystyczny od II wojny światowej we Francji. Niedobrze się dzieje ,zostaje nam wierzyć,że nie jesteśmy ich celem. Odpowiedz Link
slo-miana Re: Sobota przecie :))) 14.11.15, 10:57 ojej....... wylaczylam telewizor i nie wiem co sie dzieje ?????/ przerazajaca tragedia i liczba ofiar...... Odpowiedz Link
slo-miana Re: Sobota przecie :))) 14.11.15, 10:58 patrze na wiadomosci, az mi ciarki przeszly i ryczec sie chce....... Odpowiedz Link
slo-miana Re: Sobota przecie :))) 14.11.15, 10:59 czy to mogli byc terrorysci z Syrii,ktorzy przedostali sie juz do Francji? Odpowiedz Link
kendo Re: Sobota przecie :))) 14.11.15, 11:48 *Mario dzieki za zmiane dnia, ja "zakrecona"-jak to zwykle Slomka nieraz pisze, zapomnialam o zmianie.. tu tez wieje,kaptur na glowie mialam i tak przewiewalo,slonko juz tak nie grzeje.. *Jagusia juz wczoraj wieczorem wiedzialam o tym zamachu.. okropnosci, ciekawe ile "podobnych tutaj przybyloa "???? az starach pomyslec, *Slomko, miejmy nadzieje,ze nie bedziemy dotknieci ta tragedia.. miejcie sobie mily dzionek Odpowiedz Link
slo-miana Re: Sobota przecie :))) 14.11.15, 13:50 nie pomoga zadne dzialania przew terrorystom. jest ich tak duzo,ze sa zagrozeniem w kazdym kraju. sa zabijani,ale sa nastepni,ktorzy tez zabijaja. co to za chora religia?! u nas tez jest stdentem Turek,az strach pomyslec co w jego glowie siedzi? moze porzadny,uczciwy, ale kto to wie tak naprawde? Odpowiedz Link
kendo Re: Sobota przecie :))) 14.11.15, 14:02 slo-miana napisał(a): > nie pomoga zadne dzialania przew terrorystom. jest ich tak duzo,ze sa zagrozeni > em w kazdym kraju. sa zabijani,ale sa nastepni,ktorzy tez zabijaja. co to za ch > ora religia?! u nas tez jest stdentem Turek,az strach pomyslec co w jego glowie > siedzi? moze porzadny,uczciwy, ale kto to wie tak naprawde? ot to,jest to, religia ich mowi,ze osiagna najwysze wynagrodzenie w niebie i dla swoich nastepnych czlonkow z rodzin tam przybylych,w imie "samobojstwa z babam na sobie" Odpowiedz Link
kendo Re:dziendobry 15.11.15, 09:13 dramatyczny wschod slonca byl rankiem przejasnia sie ,moze bedzie slonecznie, witam niedzielnie i samych przyjemnosci zycze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Sobota przecie :))) 15.11.15, 09:14 1-sza ! Nie często mi się zdarza Miłej i przyjemnej niedzieli bez trosk. Odpowiedz Link
kendo Re: Sobota przecie :)))to niedziela dzis 15.11.15, 09:50 jaga_22 napisała: > 1-sza ! Nie często mi się zdarza > Miłej i przyjemnej niedzieli bez trosk. > a to minutke po mnie sie wpisalas Skarbie, wiec jestes DRUGA,ale i tak badzo serdecznie witana udanej niedzieli zycze... oj te troski,zawsze musza nas dogonic,oby wreszcie nie daly rady tego robic... chcialas kiedys wiedziec,jak daleko mamy do konikow, wiec tu widac,cztery takie odleglosci Odpowiedz Link
slo-miana Re: Sobota przecie :)))to niedziela dzis 15.11.15, 10:11 tez wpadam powiedziec mile dzien dobry w niedzielny poranek. aaaaaalem sie dzisiaj wyspala, w koncu jak normalny czlowiek,spalam do 8,30 w wolny dzien co rzadko mi sie zdarza. wspanialego dnia i pogodnego,piekniejszego niz u mnie, bo leje Odpowiedz Link
kendo Re: Sobota przecie :)))to niedziela dzis 15.11.15, 10:16 slo-miana napisał(a): > tez wpadam powiedziec mile dzien dobry w niedzielny poranek. > aaaaaalem sie dzisiaj wyspala, w koncu jak normalny czlowiek,spalam do 8,30 w w > olny dzien co rzadko mi sie zdarza. > wspanialego dnia i pogodnego,piekniejszego niz u mnie, bo leje o,to do szczeliwcow nalezysz, ja bym jeszcze rankiem tez pospala,ale z psiunem musialam leciec... moze deszcz szybko ustanie,bo tu nie pada, milej niedzieli zycze... Odpowiedz Link
maria88 Re: Sobota przecie :)))to niedziela dzis 15.11.15, 10:22 Ostatnio przestawił mi sie zegar biologiczny. Uwielbiam markowanie do późna a rankiem bym pospała. Na moje szczęście psina jak zimno to wczesniej nie chce sie ruszać na spacerek jak koło 9tej. Dalej wietrznie, nie pada ale słoneczko za chmurami. temp.+6 Odpowiedz Link
maria88 Re: Sobota przecie :)))to niedziela dzis 15.11.15, 10:24 Nie pożyczyłam Wam spokojnej i zdrowej niedzieli - co niniejszym czynię. Odpowiedz Link
kendo Re: Sobota przecie :)))to niedziela dzis 15.11.15, 10:27 maria88 napisała: > Nie pożyczyłam Wam spokojnej i zdrowej niedzieli - > co niniejszym czynię. wzajemnie, niech milo czas uplywa... zaraz z psiunem na drugi spacer biegne a pozniej juz tylko odpoczynek, obiad/deser gotowy,wiec bedzie "slodkie odpoczywanie niedzielne" Odpowiedz Link
kendo Re: Sobota przecie :)))to niedziela dzis 15.11.15, 10:26 maria88 napisała: > Ostatnio przestawił mi sie zegar biologiczny. Uwielbiam markowanie do późna > a rankiem bym pospała. Na moje szczęście psina jak zimno to wczesniej nie > chce sie ruszać na spacerek jak koło 9tej. > Dalej wietrznie, nie pada ale słoneczko za chmurami. temp.+6 hej, masz dobrze,z psiunka, nasz wczoraj noca o 24 godz.mnie na trawke wyciagnal... tu wiatru niet,ale czuje sie sniegowe powietrze, nie ogladalam wczoraj pogodynki,ale podejzewam ,ze na polnocy juz snieg lezy miej sobie mila niedziele i udanego wypieku zycze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Sobota przecie :)))to niedziela dzis 15.11.15, 10:26 Tylko minutkę,poprawię się to chyba około 1km? Prawie wszystkie liście już na dole.A piesio coś zobaczył ciekawego. chcialas kiedys wiedziec,jak daleko mamy do konikow, > wiec tu widac,cztery takie odleglosci Odpowiedz Link
slo-miana Re: Sobota przecie :)))to niedziela dzis 15.11.15, 10:31 Kendo to tylko pozadzroscic takich spokojnych rejonow,nie to co miasto,gdzie sie nie ruszyc to blokowiska,arterie i smrod ze spalin. Odpowiedz Link
kendo Re: Sobota przecie :)))to niedziela dzis 15.11.15, 10:31 jaga_22 napisała: > Tylko minutkę,poprawię się to chyba około 1km? > Prawie wszystkie liście już na dole.A piesio coś zobaczył ciekawego. tak bedzie chyba..wiec robie nieraz sliczne rundy sama, piesa nie biore na codzienna tak dluga runde,bo jego biodro nie daje rady a teraz zimniej wiec by oszczedzic tabletek od bolu robimy duzo krotrze rundki,moze dzis fote zrobie z innej trasy, na tych runda duzo zajacy/czasami i sarny sie pojawia,wiec musze byc pierwsza,kiedy je zobacze,inaczej bym byla ,"jak rekawica na wietrze" kiedy psiunek zacznie za nimi pedzic... miej sobie mily dzien Jagusia > > chcialas kiedys wiedziec,jak daleko mamy do konikow, > > wiec tu widac,cztery takie odleglosci > > Odpowiedz Link
kendo Re:Dzien Dobry 16.11.15, 09:17 pochmurnie jakos po nocnym przymrozku, juz wieczorem pare minut po 20 godz.bylo slisko na nawierzchni drogowej.. moze sie rozpogodzi, dzis poniedzialek,trzeba zakup zrobic na caly tydzien i obiad pozniej... udanego staru na tydzien zycze Odpowiedz Link
jaga_22 Re:Dzien Dobry 16.11.15, 10:16 Witajcie... rano było pięknie i ciepło,ale chmury nadciągają. Dziś dostałam chęci aby trochę popracować,więc piorę i umyłam balkon. Miłego dnia Odpowiedz Link
slo-miana trzeci listopadowy wtorek 17.11.15, 07:54 alez ten czas leci. dopiero bawiłam się na Sylwestra,a za chwile znowu będę kupowac bilety. i lata leca, eeeeeeh..... dzisiaj będę pracować na 2 pietrach na raz i pewnie będę tak z góry na dol biegac,oj moje biedne nozki trzymacie się cieplo i nie zapomnijcie parasola,bo pada. Odpowiedz Link
kendo Re: trzeci listopadowy wtorek 17.11.15, 10:00 *Slomko, zycze juz udanej sylwestrowej zabawy i wybrania trafnego lokalu, a z bieganiem? schody dobrze wplywaja na zgubienie kilogramow.. *Jagusia,sliczny wrzos i ladne chmurki slonecze wczorajsze, tu jak Slomka juz wspomniala ma lac wieczorem,wiec parasol bedzie OK. udanego dnia Wam zycze bez chorob.. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: trzeci listopadowy wtorek 17.11.15, 11:28 Ech ...od rana pada i chyba nie przestanie. Przed chwilą przywieźli mi zakupy zgrzewki wody,chemię,większy majonez miód ,po kilka puszek groszku kukurydzy i takie tam różne np. wafelek Prince Polo na osłodę dnia do kawy Dobrze mam nie trzeba ciężarów nosić. Miłego dnia Wszystkim. Odpowiedz Link
slo-miana Re: trzeci listopadowy wtorek 17.11.15, 11:50 fajny rysunek facet i babka sa z innej bajki, my nie rozumiemy ich,a oni nie rozumieją nas Odpowiedz Link
kendo Re: trzeci listopadowy wtorek 17.11.15, 12:04 otoz to,nie wystarczy byc milym w balaganie na okolo siebie-dobre... tu na razie slonecznie,ale wieczorem zapowiedzieli ulewe.. uf.. milego dnia Wam zycze Odpowiedz Link
kendo Re: trzeci listopadowy wtorek 17.11.15, 12:27 slo-miana napisał(a): > kogo Boby tak smacznie kąsa? to swinski ogon dla piesow, dostaje zawsze po kolacji czy ja mu sie za bardzo nudzi... Odpowiedz Link
slo-miana Re: trzeci listopadowy wtorek 17.11.15, 12:34 tak teraz wszystkie odpady wykorzystuje się jak nie dla ludzi (MOM) to dla pieskow suszy się ogonki, uszy, skorki,a nawet peniski swinskie tez się z tym spotkałam w sklepie zoo. najpierw mnie bardzo rozbawilo,a potem zniesmaczyło. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: trzeci listopadowy wtorek 17.11.15, 12:46 A dlaczego zniesmaczyło Slo,przecież to nie dla Ciebie Bobby rozpieszczany ale mnie to nie dziwi,miłość jest wielka. Ja też swoje koty kocham i wcale tej miłości nie ubywa dla wnucząt. Albo się ma serce wielkie dla wszystkich,albo tylko dla wybranych, ale to już nie to samo.Cały czas pada. Odpowiedz Link
kendo Re: trzeci listopadowy wtorek 17.11.15, 13:47 *Slomko, to najlepszy przysmak dla psiuna, sa tez krtanie krowie jakos wedzone,tez smaczne,ale zapach okropny,kiedy Bobby to gryza,wiec nie kupuje, zadawala sie uchem i ogonem na zmiane, pierwszy Rek lubial czipsy pieskowe i zwijana skora to tugania, Dux uwielbial tylko keksy dla pieskow.. wiec kazdy ma inne smaki,a Bobby to juz ponad wszystko "wodzi nas za noasy ze smakami" Odpowiedz Link
kendo Re: trzeci listopadowy wtorek 17.11.15, 13:50 jaga_22 napisała: > A dlaczego zniesmaczyło Slo,przecież to nie dla Ciebie > Bobby rozpieszczany ale mnie to nie dziwi,miłość jest wielka. > Ja też swoje koty kocham i wcale tej miłości nie ubywa dla wnucząt. > Albo się ma serce wielkie dla wszystkich,albo tylko dla wybranych, > ale to już nie to samo.Cały czas pada. echa, ale dzis mam rozerwany czas przy kompie, psiun nie za bardzo pojadl,,zebral przy stole i tez nie w smak mu bylo, teraz tu koczuje rospraszajac.. tak,pancio rozspiesci go strasznie, teraz ma kare,bo dieta musi byc mniej miesna i "schody sie zaczynaja" na razie slonecznie, wiec dmucham do was dziwczyny coby churki miejsca ustapily dla slonca.. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: trzeci listopadowy wtorek 17.11.15, 17:06 Kenduś u mnie już głęboka noc,bardzo ciemno.I tak dzień za dniem goni. Odpowiedz Link
kendo Re: LISTOPADOWE dZIENDOBERKOWANIE 18.11.15, 09:50 *Jaga tu tez szybko zmrok zapada... a jak pochmurnie to juz "masakra" ciemnosci straszne.. *Slomko wstali ale i pieskow sie zatrzymali u nich nocka i maluszki nie chca spac tylko rozrabiaja i milo sie oglada,lepsze niz televizornia tu pochmurnie popaduje a na drugi tydzien zapowiedzieli juz minusowe temperatury... samych przyjemnosci zycze. Odpowiedz Link
maria88 Re: LISTOPADOWE dZIENDOBERKOWANIE 18.11.15, 10:42 Witam.Pogoda listopadowa +10, kapusniaczek i zrywny wiatr. Nie chce się wychodzić i nie planuję. Psina wcisnął się w swoje bety i nie dokucza spacerkowaniem - na szczęście. Rano wstałam z bólem ucha i głowy , zaaplikowałam sobie krople, wypiłam herbatę z Amolem i na nowo przysnęłam. Teraz jest lepiej. Odpowiedz Link
kendo Re: LISTOPADOWE dZIENDOBERKOWANIE 18.11.15, 11:10 witaj Mario teraz aura pogodowa sprzyja roznym zaziebieniom, ja sie opatulam jak moge,coby "byc na chodzie bo musze" zdrowka zycze i milego dnia zjadlam domek z piernika.... Odpowiedz Link
alfredka1 Re: LISTOPADOWE dZIENDOBERKOWANIE 18.11.15, 11:48 Huragan uspokoił się /prawie/ nawet słonko pokazało się. miedzyzdroje-plaza.webcamera.pl/ a możeby tak na spacer ??? Odpowiedz Link
kendo Re: LISTOPADOWE dZIENDOBERKOWANIE 18.11.15, 14:20 dziekuje Alfredziu za MORZE, nie bylam sporo czasu tu po tej stronie, ale moze niebawem sie wybiore, jak w domu bedzie juz OK. miej sobie udany dzionek tu slonce na przemian z deszczem i wiatrem.. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: LISTOPADOWE dZIENDOBERKOWANIE 18.11.15, 18:26 Dobry wieczór,jakoś dzień zleciał a nie miałam internetu Cały dzień padało. Odpowiedz Link
slo-miana Re: LISTOPADOWE dZIENDOBERKOWANIE 18.11.15, 20:19 a przed moim pracowym budynkiem poleciala najpierw jedna galaz z drzewa, a po jakims czasie caly konar na srodek jezdni. na szczescie nikt nie jechal. kolezanka zadzwonila po starz pozarna, powiedzieli,ze nie oni sie tym zajmuja. corka podpowiedziala,ze do zarzadu drog trzeba dzwonic. zglosilismy, i kto przyjecha?starz pzoarna to sie zajmuja czy sie nie zajmuja dzrewami? Odpowiedz Link
alfredka1 Re: LISTOPADOWE dZIENDOBERKOWANIE 18.11.15, 20:38 Paskudnie dzisiaj duło .. szczecin.wyborcza.pl/szczecin/1,34959,19205976,na-ludzi-spada-elewacja-lamia-sie-drzewa-straz-miejska-i-pozarna.html#BoxLokSznLink Odpowiedz Link
maria88 Re: LISTOPADOWE dZIENDOBERKOWANIE 18.11.15, 21:09 U mnie też popołudnie huraganowe. Odpowiedz Link
maria88 Re: LISTOPADOWE dZIENDOBERKOWANIE 19.11.15, 09:24 Witam wszystkich. Było słonko a teraz pochmurnie. Może popadać.Wiatr trochę mniejszy. Spokojnego dzionka. Odpowiedz Link
slo-miana Re: LISTOPADOWE dZIENDOBERKOWANIE 19.11.15, 09:58 tez przybiegłam się przywitać i pozyczyc przyjemnych chwil. z aoknem chlodzik, w srodku cieplutko jak w puchu. dzisiaj krócej pracuje, jade na onkologie się przebadać, a potem odbieram trzpiota odbieram z przedszkola. w sobote będę miała młodsza pociechę ,ale się ciesze Odpowiedz Link
jaga_22 Re: LISTOPADOWE dZIENDOBERKOWANIE 19.11.15, 10:33 Witam.Co znaczy upływający czas.Slo się cieszy,że będzie miała pociechę, że pójdzie po wnusię do przedszkola,a ja się cieszę,że już nie muszę, bo bym nie dała rady.Ten okres mam już za sobą Miłego i dobrego dnia Wszystkim. Odpowiedz Link
kendo Re: LISTOPADOWE dZIENDOBERKOWANIE 19.11.15, 12:51 oooooo!! widze Maria dzis pierwsza sie przywitala Jaga/Slomka, jedna chce druga juz nie daje rady Trzpiotami sie zajmowac, ja dzis kolami/omiataniem zajeta bylam na chwile przysladlam po lunchu i sie witam, czas mnie jakos goni, obowoazki sie nakladaja jedno na drugie... czekam soboty na odpoczynek,bo wtedy chociaz te same rutyny sie robi,to odpada omiatanie chaty i czas wolniej plynie i cos slodkiego na deserowym talerzyku jest, a mam zamiar sernik z granatem upiec na spodzie z pokruszonych piernikow.. niewiem czy dobry pomysl?? udanego dnia zycze. Odpowiedz Link
xystos Re: LISTOPADOWE dZIENDOBERKOWANIE 19.11.15, 11:48 Polska – Na Śnieżce wiatr wieje z prędkością 240 km/h środa, 18.11.2015 16:12 wibi. W wielu miejscach w kraju wiatr daje się we znaki. Mocno wieje m.in. na Kasprowym Wierchu i Śnieżce. Przed południem na najwyższym szczycie Karkonoszy odnotowano 240 km/h. Wiatr wieje w dużą siłą na obszarze całego kraju. Lepiej zrezygnować dzisiaj z górskich spacerów – na Śnieżce prędkość zachodniego wiatru dochodzi do 170 km/h, a na Kasprowym do 110 km/h. Przed południem porywy wiatru na Śnieżce dochodziły do 240 km/h. Silnie wieje także w Ustce – do 90 km/h, Koszalinie i Bydgoszczy – do 80 km/h, Wrocławiu, Krakowie, Legnicy, Kaliszu, Bielsku-Białej, Lęborku i Poznaniu – do 70 km/h, a w Chojnicach, Toruniu, Płocku, Lesznie, Łodzi, Łebie, Słubicach, Pile, Jeleniej Górze, Szczecinie, Wieluniu, Katowicach i Warszawie – do 60 km/h. O silnym wietrze informowaliśmy dwa dni temu: Polska – W dniach 18-19 listopada wystąpi bardzo silny wiatr, w porywach do 110 km/h, od soboty spadek temperatury zródlo: losyziemi.pl/polska-na-sniezce-wiatr-wieje-z-predkoscia-240-kmh ZEN Odpowiedz Link
jaga_22 Re: LISTOPADOWE dZIENDOBERKOWANIE 19.11.15, 12:25 U mnie spokój,a przywiało mi grudnik który zamówiłam. Odpowiedz Link
kendo Re: LISTOPADOWE dZIENDOBERKOWANIE 19.11.15, 12:53 alem dzis "zakrecona" w srodku wpisow zrobilam wpis,ale chyba znajdziecie, *Jagus , no nawet nieglupi grudniaczek, niech sie dobrze rozwija.. Odpowiedz Link
slo-miana Re: LISTOPADOWE dZIENDOBERKOWANIE 20.11.15, 08:11 wszyscy jeszcze spia ? a ja już po kawie i po ciachu. miłego piątku. Odpowiedz Link
dorka556 Re: LISTOPADOWE dZIENDOBERKOWANIE 20.11.15, 09:27 Witam, od dawna już nie śpię. Też jestem po kawie, ale bez ciacha, tylko z kostką gorzkiej czekolady. Ciacha były wczoraj i wystarczy. Ostatnio mało mnie było na Vistuli. Podróżowałam - Zakopane, Warszawa. Teraz piszę z Gdańska. Rozejrzę się i coś skrobnę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
kendo Re: LISTOPADOWE dZIENDOBERKOWANIE 20.11.15, 09:42 *hej Dorka, milo sie czyta ponownie i odwiedzaj nas jak najczesciej podrozniczko,jak juz poodwiedzalas najblizszych bedziesz miec wiecej czasu dla siebie Slomka tez po kawie,ciacho moze pod wieczor lub jutro upieke, kupilam serek z dodatkiem granata i sernik na spodzie z pokruszonych piernikow planuje upiec, niewiem czy bedzie dobra kopozycja smakowa-przekonam sie pozatem co dzien zimniej sie robi, slizgawki zapowiedziane z opadami deszczu a ja gdzies kozaki po sezonie wstawilam i na "rozbicie szukam" przemilego zakonczenia tygodnia Odpowiedz Link
jaga_22 Re: LISTOPADOWE dZIENDOBERKOWANIE 20.11.15, 11:00 Witajcie...już po obróbce,a teraz dopiero piję kawę ze świeżą muffinką,bo już się stęskniłam. Odpowiedz Link
kendo Re: LISTOPADOWE dZIENDOBERKOWANIE 20.11.15, 11:57 *Jagusia wcale sie nie dziwie,,ze mufinkowa jestes, ja natomiast pierniczki wieczorem podjadam.. miej sobie udany piateczek..czyz nie slodka mordeczka??chcialo by sie od razu zacalowac... Odpowiedz Link
maria88 Re: LISTOPADOWE dZIENDOBERKOWANIE 21.11.15, 08:48 Witam szarym listopadowym, dżystym, porankiem. Kawka zaliczona i jadę do marketu po zakupy. Udanych robótek przed wekendowych życzę. Odpowiedz Link
kendo Re: LISTOPADOWE dZIENDOBERKOWANIE 21.11.15, 09:47 zima nadeszla, choc nie jej pora, -3 to nie tragedia ptaszyny na kulkach zarnistych sie pozywiaja tak,tak-oszronilo nas dzisiaj tak niespodziewanie,zreszta bylo zapowiedziane na jutro zaplanowy snieg... zima wczenie nas odwiedza. witaj Mario,i reszta nieobecnych pierwsza dzis nas powitalas.. miej sobie udany weekend Odpowiedz Link
jaga_22 Re: LISTOPADOWE dZIENDOBERKOWANIE 21.11.15, 11:04 Kendo to zdjęcie na żywo czy netu? U nas jutro ma być trochę śnieżku, a dziś na razie pada deszcz.Jakieś przebłyski słonka są, to może się rozwidni.Idę zrobić sobie kawusi. Miłej soboty. Odpowiedz Link
kendo Re: LISTOPADOWE dZIENDOBERKOWANIE 21.11.15, 11:14 *Jagus hi.hiiiiiiiiiii "dobre grzybobranie" zdjecia z netu znalazlam, wrocilismy ze spacerku z omrozonymi policzkami i czerwonym nosem, psiuna w plaszczyku oczywiscie i chcial na "koniec swiata maszerowac" oby tylko na -3 bylo az do konca zimy ,byloby OK: milego weekendowania Odpowiedz Link
maria88 Re: LISTOPADOWE dZIENDOBERKOWANIE 21.11.15, 14:45 Kiedys jeden z moich kolegów w pracy powiedział: Nie martw się dziewczyno,że głowa siwa bo pod starym dębem, smolny korzeń bywa. Odpowiedz Link
kendo Re: LISTOPADOWE dZIENDOBERKOWANIE 21.11.15, 15:39 maria88 napisała: > Kiedys jeden z moich kolegów w pracy powiedział: > Nie martw się dziewczyno,że głowa siwa > bo pod starym dębem, smolny korzeń bywa. o,tego powiedzenia nie znalam do dzis.. moze watro sie podkopac i kawalek korzenia wzias ,dobre na farbowanie siwych wlosow... Odpowiedz Link
alfredka1 Re: LISTOPADOWE dZIENDOBERKOWANIE 21.11.15, 16:55 ))to chyba Kochanowski ...)) a na włosy siwe to wywar z kory dębowej ponoć dobry. Odpowiedz Link
kendo Re: LISTOPADOWE dZIENDOBERKOWANIE 22.11.15, 08:06 alfredka1 napisała: > ))to chyba Kochanowski ...)) > a na włosy siwe to wywar z kory dębowej ponoć dobry. tak ,myslalam Alfredko, ze moze by pomoglo, ale trzeba by bylo byc zdystyplinowanym i smarowac po siwiznie regularnie, pewnie i by wlosny sie tez wzmocnily...? Odpowiedz Link
kendo Re: posypalo nam na bialo 22.11.15, 08:15 lezy sobie teraz mokry/ciezki,strasznie ciezko tez i sie szlo po nim,bedzie capcia wszedzie,bo mroziku dzis niet, przemilej niedzieli zycze ** ** Odpowiedz Link
jaga_22 Re: posypalo nam na bialo 22.11.15, 11:19 Witam ...u mnie tylko szaro nic nie pada i tylko 4st. za to popadało w Makow.Miłej Niedzieli Odpowiedz Link
slo-miana Re: posypalo nam na bialo 22.11.15, 14:12 dzien dobry w niedziele. mialam intensywny weekend, troche pobalowalam, pojadlam smakowitosci,a dzisiaj leniwa niedziela.zaraz jednak zabieramy wnusie na spacer , potem jakis plac zabaw w centrum. jutro znow do pracy,szkoda,ze tak fajne dni tak szybko sie koncza. od jutra u nas tez zapowiadaja opady sniegu,zrobilo sie okropnie zimno,tylko 3 stopnie na plusie. przyjemngo popoludnia. Odpowiedz Link
kendo Re: posypalo nam na bialo 22.11.15, 14:16 *Jaga/Slomko macie cieplo w poruwaniu z tutejsza tem +1,7 stopnia,rano jeszcze sniegowalo, plog juz odwalil wielki zwal sniegu...ufffffff, wszystki sie suszy po odsniezaniu... milej niedzieli z wnusia i bez wnusi.. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: posypalo nam na bialo 22.11.15, 15:04 ... byłoby o wiele lepiej gdyby nie okolicznych wód parowanie. Odra, jej odnogi, Zalew, jezioro i jeziorka. Takie obrzydliwe wilgotne powietrze oblepia nasze "gębusie" brr.. Kendo, szykujcie sanki, narty i inne ślizgowce ... zazdroszczę, bo moje dzieciństwo to łyzwy, narty, sanki ... p.s. narty Rodziców skonfiskowali bolszewicy w 1940 roku /wojna z Karelią !/ Odpowiedz Link
jaga_22 Re: posypalo nam na bialo 22.11.15, 15:47 Ano tak miało być 4st a jest na 0 i prawie ciemno a młoda godzina. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: posypalo nam na bialo 23.11.15, 09:15 O! to ja pierwsza? rano było na minusie,ale już słoneczko świeci to fajnie jest. Pozdrawiam i miłego dnia życzę. Odpowiedz Link
kendo Re: posypalo nam na bialo 23.11.15, 09:58 widac Jagusia pelasie wniosla do domu, podobnie jak ja swoje z altany, kwitna jeszcze,moze cos do wiosny uda mi sie zatrzymac.. *Alfredko, wyobraz sobie,ze mam jeszcze sanki po dziecieu, takie plastykowe,, strasznie mokry snieg wczoraj byl, witajcie Zalogo dzis -6 stopnia obecnie przy jaskrawym sloncu dobrze ze ulice sa odsniezone to rostop sciekl w kanal i sa wymrozone ale chyba nie sliskie, mozna ubrac kozaczki na sucha nawierzcnie,bo inaczej bym miala stopy mokre,nastepna para juz jest OK,wiec oszczedzam... udanego poniedzialku zycze Odpowiedz Link
kendo Re: posypalo nam na bialo 24.11.15, 08:20 dzis na odmiane +3,4 stopnia ale plaszyk nalozylam psiunce na poranny spacer. mzy co nieco,nawierzchnia miejscami sliska. miejcie sobie udany dzionek Odpowiedz Link
maria88 Re: posypalo nam na bialo 24.11.15, 08:52 Ze zdziwieniem zobaczyłam,że za oknem bielutko. Ale słonko wychodzi i temp. blisko +0 więc chyba zrobi się chlapa. Dobrze, że wczoraj usunęłam wreszcie resztki liści na grobie rodzinnym. Psina nie spieszy sie do spacerku, teraz wychodzimy po 10tej , tak sobie życzy, więc dla mnie lepiej. Zycze spokojnego dnia. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: posypalo nam na bialo 24.11.15, 10:05 Witam i miłego zdrowego dnia życzę. U mnie jest 1.5st ale jeszcze na plusie. Smacznego śniadanka i gorącej kawusi. Odpowiedz Link
kendo Re: posypalo nam na bialo 25.11.15, 10:13 *Mario, moze nie bylo za duzej chlapy?? *Jagusia oby zdrowko wszystkim dopisalo -Amen witajcie Zalogo, no co na plusie, zwaly sniegu topnieja, mzawka ,ktra obiecali,ze podczas dnia ma sie" wymzyc" miejcie sobie dobry dzien Odpowiedz Link
jaga_22 Re: posypalo nam na bialo 25.11.15, 10:46 Witam...u mnie na minusie,rano chyba -5 było.Nie sprawdziłam,bo słonko świeciło .Zrobiłam pranko i mam nadzieję,że mi wyschnie bo wiaterek. Miłego dnia życzę i dobrych wieści.Upieklam muffinki,bo starszy wnusio zawita, a ja mam wymówkę. Odpowiedz Link
slo-miana czwarteczek 26.11.15, 07:47 dzień dobry , dzień dobry. u mnie ciemno, paskudnie się jeździ autem w taka szarość, swiatla odbijają, oslepiaja, nie lubie, nie lubie.... macie jakies plany na dzisiaj? bo ja jak zwykle dużo. dobrego dnia. Odpowiedz Link
kendo Re: czwarteczek 26.11.15, 09:41 *Jagusia a no faktycznie dobra wymowka, ja serowiec zamrozilam bo sama bym nie zjadla,kiedy pancio byl poza domem, bedzie na sobote /niedziele, *Slomko tez wlasnie nie lubie swiatel w pluche bo mnie oslepiaja, a niektorzy jak "wariaci jezdza" dzis +2,2 stopnia czas "zaczyna sie "krecic" zobaczymy pozniej czy w dobra strone sie zakreci miejcie sobie udany czwartek Odpowiedz Link
jaga_22 Re: czwarteczek 26.11.15, 11:19 Witam i ja Już południe a ja jeszcze nic nie zrobiłam.nie cierpię takiego zachmurzenia bo zanim co, to zaraz będzie wieczór. Niestety wnusio zadzwonił wczoraj,że nie przyjdzie i zapowiedział się na piątek to już będzie dwóch.Tylko że ja teraz muszę zjeść te muffinki,a jutro upiec świeże. Miłego i zdrowego dnia życzę. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: czwarteczek 26.11.15, 18:00 WITAJCIE VISTUALANIE Jestem, przybylam i w niezbyd dobrej formie, ale mam nadzieje, ze przy mojej zawzietosci na zycie, szybko powroce do rownowagi zdrowotnej, mam taka nadzieje. Przyjemnego wieczoru dla Wszystkich zycze. Odpowiedz Link
kendo Re: czwarteczek 26.11.15, 18:32 Lusia i bardzo dobrze,ze juz narescie "przybylas z klikami" zdrowka zycze oczywiscie i ostroznosci...czy zadzwonilas tam gdzie mialas???? Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: czwarteczek 26.11.15, 18:49 *Kendo, jeszcze nie, ale jutro od rana bede to robila. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: czwarteczek 26.11.15, 19:00 " dzwon dzwon dzwon dzwoneczku mój stepowy skowroneczku .." } Odpowiedz Link
kendo Re: czwarteczek 26.11.15, 19:13 *LUsia to nie zapomnij... *Alfredziu, piosenke przypomnialas co na koloniach /obozach spiewalam... zycze milego cieplego wieczu, i zeby nie bylo za dobrze to slubne zas w goraczce lezy ufffffffffffffffffffff Odpowiedz Link
kendo Re: piateczek 27.11.15, 08:51 widac,ja dzis pierwsza sie witam na dworze,jak by mrozikowo bylo,choc +3,2 stopnie bylo, moze nie bedzie saczylo kroplami z nieba podczas weekendu,to sie z Lusia wybierzemy na 1niedziele Adwentu",jest wiele atrakcji i sklepy otwarte i taki swiateczny urok wokolo panuje,pachnie piernikami/gleggiem /grillowana kielabacha.. samych przyjemnosci zycze Odpowiedz Link
jaga_22 Re: piateczek 27.11.15, 10:55 Witajcie,dzień posępny,bo szaro i mglisto . Zdrowia życzę chorowitkom i optymizmu,jutro będzie lepiej. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: piateczek 27.11.15, 11:29 *Alfedka, *Kendo, *Jaga, dziekuje za zdrowko, przyda sie co nieco. Za oknem tez mam ponuro, krece sie wezykami po mieszkaniu podpierajac, sciany i szafki, zeby bylo bezpieczniej, ale to co zrobic musze to robie, tylko w zwolnionym tempie, co nie jest to podobne do mnie. W zafnym wypadku nie narzekam, bo to tylko chwilowe?? mam nadzieje. Przyjedzie Kendo z zakupami co zamowilam, musze troche uzupelnic spizarke, zebym miala jak przezyc. I moze pod jej eskorta pojdziemy sprawdzic jeden sklep coby wydac troche pieniedzy. Tez zycze Wszystkim zdrowka, ubierajcie sie cieplutko i nie macajcie za duzo w sklepach roznych przedmiotow, coby nie przyniesc jakiegos wirusa do domku, miejcie sobie przyjemnie w wolnych odpoczynkowych chwilkach przy cieplej smacznej herbatce. Odpowiedz Link
slo-miana Re: piateczek 27.11.15, 12:38 witam i ja. siedze sobie w instytucie, ciuchutko,cieplutko, spokoj jak makiem zasial. totez mam czas,aby napisac kilka slow. zbiegam juz na dol, czas troche popracowac. trzymajcie sie cieplutko,mrozy nadchodza,trzeba wkladac cieple portkia, jak tzreba to i kalesony. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: piateczek 27.11.15, 12:49 *Slo-mianka, zima zaczyna upominac sie o swoje prawa. Byle cieplo bylo w pokojach w ktorych przebywamy, a na zewnatrz to ja juz zaczelam cienkie rajstopy ubierac pod spodnie. Zobaczymy jak bedzie ona w tym roku.?.... ***26 czwartek*** W połowie listopada deszczy, w połowie stycznia trzeszczy. ***27 Piatek*** Gdy listopad z deszczami, grudzień zwykle z wiatrami. Odpowiedz Link
maria88 Re: piateczek 27.11.15, 15:39 I ja witam. Od wczoraj się kuruję i chyba dzisiaj trochę lepiej. Wczoraj psa przetrzymałam, bylismy tylko przed poludniem na spacerku i dzisiaj też tylko raz z nim wyszłam a przy okazji zrobiłam sobie zakupy. Przemarzłam na dworze od nóg gdy byłam sprzątać na cmentarzu i wczoraj zaczął sie problem z pęcherzem i kuło mnie z lewej strony. Ponieważ staram sie mieć leki awaryjne więc wziełam aspirynę bayera z wit.C, urosept w tabl. piłam herbatkę z żurawiny i termofor do łózka i dzisiaj ciut lepiej i dalej powtórka leków. Kupiłam w aptece dzisiaj Vagosan i skorzystam z niego wieczorem. Zycze Wam zdróweczka. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: piateczek 27.11.15, 18:06 *Maria, to wspolczuje takiej przypadlosci, czyli z tego wniosek, ze musisz zawsze pamietac, zeby miec cieplo w nogi, cieple buciki + skarpetki w mieszkaniu tez. Mam nadzieje, ze kuracja przyniesie skutek, czego zycze. Odpowiedz Link
slo-miana Re: piateczek 27.11.15, 18:56 Mario,a slyszalas o zakwaszeniu? tj. woda z duza duza iloscia soku z cytryny. stosowalam,pomaga dosc szybko,ale procz tego rzecz jasna urosept. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: piateczek 28.11.15, 08:52 To juz mamy sobote, szal przedswiateczny, widze przez okno jak ludziska szukaja miejsca na parking i do samochodow przychodza z siatkami pelnymi juz swiatecznych podarunkow. Wczesnie jestem na nogach, zeby zrobic to co sobie zaplanowalam w zolwim tempie. Chcialabym zeby mi sie udalo pojsc do sklepu bez podporki bo sa kosmetyki, ktore kiedys dostalam od corki, co przywiozla mi z Holandi a zapach mi bardzo odpowiadal, Podobno wieje zimnym, szczypiacym wiatrem, ostrzegala mnie corka przy odbieraniu "Maluszka". A on sie bardzo cieszyl ze przyszedl do mnie na pierwsza nocna sluzbe. Miejcie sobie przyjemnie w sobotni przedadwentowy dzien. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: piateczek 28.11.15, 09:36 Witajcie! o Lusia już na nogach,to dobrze.Ja od rana w kuchni,bo jutro będą wnuczki.Piekę sernik,tylko ciągle myślę co na obiad ,żeby dziewczynki jadły. Miłej i udanej soboty życzę Wszystkim Vistulanom Odpowiedz Link
greis52 sobotka;) 28.11.15, 10:10 tez fajny dzień, pozdrawiam i przyjemnosci moc zyczę! Odpowiedz Link
slo-miana Re: sobotka;) 28.11.15, 10:20 Dzien dobry bardzo w tak piekny sloneczny poranek. dzisiaj bardzo pracowite jestesmy jak widze,wszystkie od rana krzataja sie po domu. sama tez obudzilam sie ok. 600, wlaczylam komputer w poszukiwaniu taboretow. pozostaja sklepy stacjonarne, a wypatrzymalam taki niepospolity. przyjemnych robotek. Odpowiedz Link
kendo Re: sobotka;) 28.11.15, 10:22 o widze Zaloga juz wstaje witajcie,ja na drugi spacer sie wybieram zaraz z psiunem, po dzisiejszym porannym na chwilke rzucilam sie na lozko i usnelam,tesciowa telefonem obudzila...ech... wczoraj na drogach niesamowity ruch by i kolejki na swiatlach strasznie dlugie,nie obylo sie o kolizji samochodowych,gdzie policja musiala interweniowac i ciagniki sciagac wraki .. wieje zimnym mroznym wiatrem Lusia, wiec,jak chcesz na miasto,musisz sie odpowiednio ubrac.. milego weekendu zycze Odpowiedz Link
maria88 Re: sobotka;) 28.11.15, 12:06 Witam dopiero bo sobie pospałam do 9tej po wczorajszych wieczornych kuracjach zdrowotnych. Dzisiaj prawie dobrze ale jeszcze nie zupełnie. Wyszłam z psiną bo na dworze tylko 0 temp. i nie wieje /u nas/ więc sama tez się dotleniłam. Mam zaproszenie na Andrzejki ,ale chyba sobie odpuszczę. A Wy jak myślicie Andrzejkować? Odpowiedz Link
kendo Re: sobotka;) 28.11.15, 12:43 hej Maria wiadomosc pocieszajaca ze zdrowiem, czyli nie bylo zaawansowanie z zapaleniem ,ze domowe kuracje pomogly. tez tak sie "kuruje" jak tylko poczuje najmniejsze objawy..sa tu soki zurawinowe stezone i juz gotowe do picia,i vit.C tu sie swieta Andrzejkowego nie obchodzi, nieraz z Lusia cos sobie zrobimy ale teraz?? to nie wiem?? miej sobie milo w domku i obys zas stopek nie obziebila/opatulaja sie wraz z psiunkiem Odpowiedz Link
kendo Re: sobotka;) 28.11.15, 14:54 *Dorka nie orietuje sie w odleglosci tych miast droga brzegowo-morska, niemniej jednak pochwalam taki spacer, tez z Lusia nieraz robilysmy takie albno ona ze swa kolegowna.. miej sobie mily weekend a tak spokojnego morza tu nie widzaial, zdkecie sliczne Odpowiedz Link
maria88 Re: sobotka;) 28.11.15, 16:40 Psina znowu próbuje mnie namówic na spacerek bo nic nie pada. Jaki dzień krótki, juz ciemno. Było odkurzanie, smażenie placków z jabłkami , teraz krótki relaks i chyba ulegnę życzeniu psinki. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: sobotka;) 28.11.15, 19:58 Czy bierzesz ze sobą na spacery wieczorne jakiś środek obronny ?? warto mieć np. gaz pieprzowy / kupuje się w sklepach myśliwskich/ chyba, że pieseczek jest z gatunku obronnych. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: I niedziela ADWENTU;) 29.11.15, 08:57 *Alfredka, *Maria, dobra mysl, ale zamiast pieprzu w spraju, dobrze jest miec bialy mielony pieprz w kieszeni, tak tutaj mi corka dala tipsa, Czasy zaczynaja sie robic niestety wszedzie niespokojne?... A dzisiaj juz pierwsza niedziela ADWENTU, czyli swieta B.Narodzenia za 4 tygodnie. Zycze Wszystkim spokojnego i milego nastroju w przygotowywaniu sie do swiat. Odpowiedz Link
maria88 Re: I niedziela ADWENTU;) 29.11.15, 09:20 Mży i pochmurnie, typowo jesiennie. Mam kaczkę do upieczenia więc będzie pachnialo dzisiaj światecznie. Psinka spi a ja do dzieła. Udanej spokojnej niedzieli zyczę. Odpowiadam. Moja psina jest malutka ale bywa agresywna kiedy ktoś zachowuje sie glosno. Potrafi chwycić za nogę. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: I niedziela ADWENTU;) 29.11.15, 10:15 Witajcie,wpadłam na chwilę bo czekam na moich milusińskich. Miłej Niedzieli Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: I niedziela ADWENTU;) 29.11.15, 10:38 *Maria, z malymi pieskami tak bywa, nasz "Maluszek" nie lubi jak dzieci chca go glaskac, tez oznajmia szczekaniem, ze sobie tego nie zyczy, do obcych zachowuje dystans. A kaczka pasuje na taka pogode, juz czuje jej pieczony zapach, a tluszcz wytopiony chyba zbierasz i pozniej wykorzystujesz do innego smazenia???? *Greis, ciepla niedziele to mam w swoim mieszkanku, a najprzyjemniej w fotelu pod kocem z krzyzowkami, ktore zakupilam w kraju. *Jaga, samych przyjemnosci w gronie rodzinnym z wnuczkami zycze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: I niedziela ADWENTU;) 29.11.15, 12:12 Dziękuję Lusiu...ciągle czekam to znowu wpadłam,do 13-tej przyjadą. Słonko było i już wybyło. Odpowiedz Link
kendo Re: I niedziela ADWENTU;) 29.11.15, 12:24 jakos sie "pozbieralam na dzis" zaczyna wiatr sie zmagac, zapowiedzieli sztormowa kulminacie w srodku nocy, okropnie na dworze.. zycze wszystkim udanej niedzieli/pieczeni/smakolykow/gosc. Odpowiedz Link
pia.ed Sztorm? Orkan? W kazdym razie nie u mnie ... 29.11.15, 14:12 Galazki drzewa, na ktore zawsze patrze wyjezdzajac rowerem z domu, ledwo sie ruszaja ... www.expressen.se/kvallsposten/experten-stormen-gorm-blir-en-orkan/ Odpowiedz Link
pia.ed Re: Sztorm? Orkan? 30.11.15, 01:17 Bylam w miescie po godzinie 16 00 nacieszyc sie swiatecznymi dekoracjami. Kiedy o 17 30 zbieralam sie juz do domu, zadzwonila znajoma Patrika z zapytaniem, czy czasem nie chce pojsc do kina na godzine 20 00, bo jest wolny bilet. Kino mam 5 minut rowerem ode mnie wiec sie zgodzilam ... film "Spionernas bro" o "zimnej wojnie" miedzy USA i ZSRR przypadl mi do smaku, bo wiedzialam duzo o tych czasach, a film oparty byl na autentycznych wydarzeniach na przelomie lat 50-tych i 60-tych. Kiedy wracalem z kina przed 23 00, bo jeszcze odprowadzilam znajoma do autobusu, poczulam ze wieje ale udalo mi sie wrocic rowerem ... Zsiadac musialam tylko na skrzyzowaniach ulic kiedy wialo z czterech stron!!! Jechalam chodnikiem pod scianami budynkow, tam bylo najspokojniej ... zadnych szkod spowodowanych sztormem nie widzialam po drodze. Na ulicach nie bylo zywego ducha, bo caly dzien ostrzegano przed niepotrzebnym wychodzeniem z domu ... Odpowiedz Link
xystos Re: Sztorm? Orkan? 30.11.15, 08:58 "Kino mam 5 minut rowerem ode mnie wiec sie zgodzilam ... film "Spionernas bro" ..a po filmie pol godziny piechota do domu gdyz rower ktos inny sobie pozyczyl ..do innego kina ? Odpowiedz Link
greis52 Re: Sztorm? Orkan? 30.11.15, 09:30 dzień dobry!! a za oknem brrr , ale kawka rozbudzi zmysly miłego dnia i dobrych decyzji od poniedziałku... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Sztorm? Orkan? -poniedzialkowo 30.11.15, 10:01 *Pia, mialas komfort, ze wracalas rowerkiem po pustych chodnikach, bez omijania ludzi. A film przypomnial Ci wydarzenia i potwierdzil o ktorych juz wiedzialas. *Greis, to prawda poranna kawa rozbudza jeszcze rozespane myslenie, ale dzien zapowiada sie wzglednie jasny, bo juz slonce tylko w dalszym ciagu mocno wieje 13m/sek,, wieczorem prognoza przewiduje oslabienie wiatru 7-8/m/sek. *Xystos, nie boisz sie ,ze Cie wiatr porwie, albo Boby Booya.??? Samych przyjemnosci Wam na poniedzialek zycze. **Gdy święty Andrzej ze śniegiem przybieży sto dni śnieg w polu leży .** **Kiedy na Andrzeja poleje, cały rok nie w porę rolę moczy, suszy.** **Na świętego Andrzeja dziewkom z wróżby nadzieja.** **Na świętego Andrzeja trza kożucha dobrodzieja..** **Święty Andrzej wróży szczęście i szybkie zamęście.** **Śnieg na Andrzeja dla zboża zła nadzieja.** **Jeżeli na świętego Andrzeja wiatr i mgła, to od Bożego Narodzenia będzie sroga zima.** **Gdy w Andrzeja deszcz lub słota, w grudniu drogi bez błota.** Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Sztorm? Orkan? -poniedzialkowo 30.11.15, 10:31 Witajcie.U mnie wiatr urywa głowy i na dokładkę deszczy. Dobrze że nie muszę kotów wyprowadzać Miłego dnia Odpowiedz Link
xystos Re: Sztorm? Orkan? -poniedzialkowo 30.11.15, 11:05 wolna-polska.pl/wiadomosci/niemiecka-gazeta-opublikowala-satyryczny-obrazek-przedstawiajacy-polske-zobacz-odpowiedz-polskich-internautow-2015-11 ZEN Odpowiedz Link
kendo Re: Sztorm? Orkan? -poniedzialkowo 30.11.15, 11:07 witajcie, no wialo okropnie tutaj, myslalam,ze chate wyrwie z fundametow w porywach, trzy razy swiatlo zgaslo...zlamalo nam jedna choinke na granicy i tak Gorm-tak zwa zdaje sie, tym razem,poczynil szkody, miejcie sobie udany start na caly tydzien Ariot z jednym szczeniaczkiem od Mischa,trudno zapamietac imiona az 32 szczeniaczkow,czyje sa.. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Sztorm? Orkan? -poniedzialkowo 30.11.15, 11:19 *Kendo, a to nie Bellys, co lezy na podlodze bo ma czarne ucho?. Slodkie ujecie zdjecia. Odpowiedz Link
slo-miana Re: Sztorm? Orkan? -poniedzialkowo 30.11.15, 11:38 widze,ze wszedzie duje wietrzysko. w nocy musialam sie przetransportowac do drugiego pokoju,bo nie szlo spac i sluchac huczenia. dzisiaj poniedzialek,nowy tydzien , nowy czas. praca wre,meble juz sie montuja,a ja nic nie robie. fajne takie nicnierobienie, siedze w balaganie,nawet nie gotuje . ubierjacie sie cieplo i czapki na glowe. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Sztorm? Orkan? -poniedzialkowo 30.11.15, 12:24 *SLO-mianka, dokladnie zawiazywac czapki pod brodami, zeby wiatr ich nie porwal. Zycze przyjemnego relaxu i motywacji do ukladania na nowo w szafkach., mam nadzieje na pokazanie nowego finishu na zdjeciach. Odpowiedz Link
kendo Re: Sztorm? Orkan? -poniedzialkowo 30.11.15, 12:29 *Lusia Bely ma chyba caly nos czarny? *Slmko a to bedzie slicznie nowa kuchnia na swieta..zycze sprawnej pracki. kaptur mialam zawiazany na czapie a i tak przewiewalo.. okropnosci z wiatrem ale zimnym nie wieje,przyszlam spocona do domu.. milego poludnia zycze Odpowiedz Link
pia.ed Re: Sztorm? Orkan? -poniedzialkowo 30.11.15, 13:05 W Danii, ktora jest plaska jak nalesnik, wialo z szybkoscia 49 m/sek. Ile to jest na godzine? Nie wiem gdzie znalezc na internecie komputerek do liczenia, a recznie mi sie nie chce ... i latwo o pomylke. *Xystos, nie boisz sie ,ze Cie wiatr porwie? Kiedy widzialam Xystosa przed kilkoma laty to raczej nie wygladal na takiego ktorego wiatr moze porwac Odpowiedz Link
kendo Re: Sztorm? Orkan? -poniedzialkowo 30.11.15, 13:09 pia.ed napisała: > W Danii, ktora jest plaska jak nalesnik, wialo z szybkoscia 49 m/sek. Ile to > jest na godzine? Nie wiem gdzie znalezc na internecie komputerek do liczenia, > a recznie mi sie nie chce ... i latwo o pomylke. wczoraj mowili na dziennku z jaka godzinna predkoscia bedzie wiac, umklo to mojej uwadze,a nie wiem tez jak sie przelicza... > > > *Xystos, nie boisz sie ,ze Cie wiatr porwie? > > Kiedy widzialam Xystosa przed kilkoma laty to raczej nie wygladal na takiego > > ktorego wiatr moze porwac bez obaw,w dalszym ciagu nie musi sie obciazac ceglowkami w kieszenie, wiatr/sztorm nie porwie... > > > Odpowiedz Link
pia.ed Re: Sztorm? Orkan? -poniedzialkowo 30.11.15, 13:33 Ja wiem jak sie przelicza ... tylko moj mozg nie zaczal jeszcze funkcjonowac Zamienia sie sekundy na minuty, a minuty na godziny. Jak wroce po 16 00 to przemnoze, mam nadzieje ze do tej pory rozjasni mi sie w mozgu!!! Teraz musze pod prysznic i do miasta ... Odpowiedz Link
pia.ed Re: Sztorm? Orkan? -poniedzialkowo 30.11.15, 17:39 xystos napisał: tex 49m/s > > 49x60x60:1000 Nie dzielilam przez 1000, tylko tak "na oko" postawilam przecinek ... Wyszlo mi (jesli nie pomylilam sie w tabliczce mnozenia(!) 176,42 km/h Powinno sie zgadzac, bo dla mojego samochodu 170km/h to juz niesamowita szybkosc Odpowiedz Link
pia.ed Re: Sztorm? Orkan? -poniedzialkowo 30.11.15, 18:55 Mozna tez tak: 1 m/sek motsvarar 3,6 km/h, och så multiplicerar det med 49 = 176,4 km/h Na cos jednak przydalo mi sie uczenie arabow w kl. VII matematyki Odpowiedz Link
pia.ed Sztorm najbardziej dotknal ... 01.12.15, 01:45 polnocno-wschodnie Skåne ... Jak wynika z innych komunikatow duze zniszczenia byly takze na wybrzezu zachodnim od Helsingborg wzwyz, a takze i w Halland, jeszcze wyzej na mapie w strone Göteborga. www.kristianstadsbladet.se/kristianstad/nordostra-skane-hardast-drabbat/ Odpowiedz Link
pia.ed Tak tez bywa ... 30.11.15, 12:56 > "Kino mam 5 minut rowerem ode mnie wiec sie zgodzilam ... film "Spionernas bro" > > ..a po filmie pol godziny piechota do domu gdyz rower ktos inny sobie pozyczyl > ..do innego kina ? W miescie jeszcze nigdy mi rower nie zginal, bo po nocach sie nie wlocze ... ale spod domu zniknelo mi w nocy kilka rowerow. W jednym przypadku podejrzewam, ze zapomnialam zamknac roweru. Odpowiedz Link