Dodaj do ulubionych

środa zimowa:)

13.12.06, 08:41
to ja zakładam nową środę, bo poprzednia zrobiła się dłuuugaśnasmile
witam was wszystkich robaczki. za oknem zimno, szaro i nieprzyjemnie, ale
robię kawunię na poprawę humoru. zapraszamsmile
trzymajcie się cieplutkosmile
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11086&w=43179694
Obserwuj wątek
    • slo-onko Re: środa zimowa:) 13.12.06, 09:09
      czesc Mycha smile
      oj druga kawa sie przyda,moje powieki sa nieposluszne,a galki oczne wygrywaja
      walca na klawiaturzesad
      jako,ze dzis rocznica stanu wojennego to my "stare weteranki" wspominalysmy
      tamte czasy. bylo smutno,straszno,ale czasem i wesolo. wspominalysmy jakw
      ygladaly ulice miasta w tamtym okresie, widok byl przerazajacy. mieszkajac na
      glownej ulicy miasta widzialam na wlasne oczy co sie dzialo. dobrze,ze niektore
      momenty zacieraja sie w pamieci.
      • mycha Re: środa zimowa:) 13.12.06, 09:21
        cześć slosmile
        w takim razie zapraszam na drugą kawunię, może walca zmieni na coś na
        rockowo???wink
        co do dzisiejszej rocznicy... byłam za mała, żeby wiedzieć co się dookoła
        dzieje. ale dwie rzeczy utkwiły mi w pamięci. czołgi przejeżdżające ulicą przed
        oknami i rozmowę z sąsiadką (2 lata starszą ode mnie), która mówiła, że jest
        stan wojenny i pamiętam, jak dziś, jak się zastanawiałam, co to znaczy...
        a! i oczywiście "zmianę" programu telewizyjnego.
        • slo-onko Re: środa zimowa:) 13.12.06, 09:23
          a ja tv ogloszenie "Stan wojenny" przyjelam jak pewniaka czyli bedzie wojna.
          takie durne rozumowanie. czolgi,armatki,amfibie to mialam na codzien.
          straszne to byly dni.
          • mycha Re: środa zimowa:) 13.12.06, 09:31
            i dobrze, że minęły. i oby nigdy się nic podobnego nie powtórzyło.
          • kendo Re: środa zimowa:) 13.12.06, 09:35
            ja choc za granicami kraju wtedy mieszkalalam,dostalam szoku,gdy slubny
            oznajmil,ze -stan wojenny-sprzatalam wtedy mieszkanie,bo przeprowadzilismy sie
            na wieksze,
            oj smutno bylo polonusom,bylismy odciecie od kraju,a mysl o naszych rodzinach
            spedzala sen z powiek.

witajcie Zalogo,

miewam nadzieje,ze wiecej nie powtorzy sie taki stan.

zycze udanego dnia.
          • nick000 Re: środa zimowa:) 13.12.06, 12:17
            straszne były, dzisiaj już jest o niebo piekniej, prawda Slosmile?
            • slo-onko Re: środa zimowa:) 13.12.06, 12:34
              o dwa nieba lepiejsmile
              • nick000 Re: środa zimowa:) 13.12.06, 12:44
                jedno, ale konkretnewink, z wielkim, miękkim czymśwink Co mam na myśli, wiem tylko
                ja;DD
                • slo-onko Re: środa zimowa:) 13.12.06, 12:47
                  poduszki?smile
                  pierze?smile
                  posłanie?smile
                  cieplo?smile
                  brama?smile
                  straz?wink
                  • nick000 Re: środa zimowa:) 13.12.06, 12:52
                    wszystko naraz plus św. Piotr;DD
                    • slo-onko Re: środa zimowa:) 13.12.06, 12:59
                      odadmy mu klucze i niech sobie idzie szukac przygodwink
    • nick000 Re: środa zimowa:) 13.12.06, 09:58
      cześć dziewczynysmile, ależ paskudną mamy pogodę, pasuje do rocznicy stanu
      wojennego jak znalazł. Czasy ten pamietam doskonale, a ludową sprawiedliwosć
      odczułem, dosłownie, na własnym grzbiecie. Dzisiaj, bez respektu dla
      historycznej prawdy, opowiada sie bajki o tymtym okresie, ale to temat na
      dłuzszą dyskusję. Wszystko sie zmieniło, co i dobrze, pewne rachunki jednak
      jeszcze nie zostaly zapłacone.
      Najwazniejsze, ze jest vistula i mysmile, cieszmy się chwilami spedzonymi na
      forum, dyskutujmy, zartujmy i smiejmy sie razem, w końcu zycie jest pieknesmile a
      jesli ktoś twierdzi inaczej, nalezy tego kogoś z błedu wyprowadzićwink, albo
      skierowac do odpowiedniego medyka;D
      Kto kawe proponuje, niechaj ją zaparzybig_grin, wypijemy, szkoda, ze nie coś
      mocniejszego;DD, i znowu do robotysad Ocho, chyba przeginam, wybaczcie jednak,
      czasami, acz niechętnie, popracowac nalezy.
      A tak w ogóle, jest ok, czego wszystkim zyczęsmile
      • kendo Re: środa zimowa:) 13.12.06, 10:03
        hej nicku,
        masz racje,czasy niby na lepsze sie zmienily,ale to inna dyskusja w innym
        miejscu,
        cieszmy sie dniem dzisiejszym,wszystkie problemy pod dywan zamiatam i juzsmile)

udanego dnia zycze,

tu pada,zapowiadaja nocne ulewy,ktore jeszcze bardziej zaleja miasto,gdzie
        siostrzenica mieszka,ciekawe,jak przyleci w piatek z nederlandow,czy dostanie
        sie do domu.
        • kasikk_29 Re: środa zimowa:) 13.12.06, 10:23
          witam towarzystwo vistulowe smile
          pogoda paskudna rzeczywiście
          jeszcze u nas w pracy jakiś remont robią i śmierdzi okropnie jakimś paskudztwem
          podobno to z rur... bleeee...
          dobrze, że jutro mnie nie ma
          idę do frycki i na zakupy prezentowo-świąteczne
          no i do wampierza - dac sobie utoczyc krewy trochę wink)
          plany bogate wink

co do rocznicy dzisiejszej - nic nie pamiętam
          dla mnie nic zupełnie się nie zmieniło
          ani tam nie było czołgów, ani nic takiego
          był śnieg smile
          • kendo Re: środa zimowa:) 13.12.06, 10:32
            witaj kasikku,
            no plany ciekawe,chyba te najbardziej u frycki,czy bedzie to tylko ciecie,cczy
            zmiana fryzurki,ciekawe jakby Skrzacik zareagowal by na inna Mamusiesmile)

udanego dnia zycze i wyboru trafnych gwiazdkowych prezetow.
            • kasikk_29 Re: środa zimowa:) 13.12.06, 10:42
              Skrzacik po frycce już mnie widział smile
              nie boi się
              • kendo Re: środa zimowa:) 13.12.06, 11:24
                madra dziewczynka,w kazdej chwili rozpozna Mame,

ja jak wchodze do domu to najpierw psiun mnie poznajesmile)
                pancio nieraz nawet niezauwazy,ze bylamsad(
          • nick000 Re: środa zimowa:) 13.12.06, 12:16
            towarzystwo vistulowesmile wita się z Toba kasikksmile Wampirzysz cyklicznie, czy
            jest to raczej zwiazane z dbaniem o zdrowie?
            • kendo Re: środa u mnie sloneczna i wietrzna :) 13.12.06, 12:32
              ja bym tak niepytana odpowiedziala,
              ze mi sie juz zrosty w tych wampirzowych miejscach porobilysad(,ze tez nie moga
              brac z paluchow tych probwink)
              • slo-onko Re: środa u mnie sloneczna i wietrzna :) 13.12.06, 12:35
                widac masz tak slodka krew,ze wampiry trudno od Ciebie odgonicwink
                a tak na powanie to jak czesto dajesz wypic swoja krewie skoro masz juz zrosty?
                • kasikk_29 Re: środa u mnie sloneczna i wietrzna :) 13.12.06, 12:47
                  w celach zdrowotnych
                  w celach altruistycznych chciałam, ale nie mogłam
                  ale muszę w końcu pójść i dać się wywampirzyć altruistycznie
                  za to u mnie z tym kiepsko bardzo, bo nigdy nikt nie może się wkłuć uncertain
                  jutro też to czarno widzę - będą raczej siniolce duże uncertain
                  • slo-onko Re: środa u mnie sloneczna i wietrzna :) 13.12.06, 12:48
                    Kasik moge isc za Cięsmile u mnie noł problemsmile moga pic ile chcasmile a Ty bedziesz
                    ocalona:0
                    • nick000 Re: środa u mnie sloneczna i wietrzna :) 13.12.06, 12:53
                      i kto to mowiwink, wiem ze pijesz, jesz?, tylko szarlotke;DD I co z Ciebie za
                      wampierzyca;DD
                      • slo-onko Re: środa u mnie sloneczna i wietrzna :) 13.12.06, 12:57
                        nie domagaj sie Nick,zebym Ci udowodnila,bo mozesz pozalowacwink
                        • nick000 Re: środa u mnie sloneczna i wietrzna :) 13.12.06, 12:59
                          żartujeszwink, załowac moge tylko jednego, czego, dobrze wieszwink
                  • kendo Re: środa u mnie sloneczna i wietrzna :) 13.12.06, 12:50
                    tu w takich przypadkach kasikku wolaja anastazjologa do pobierania krwi i
                    uzywaja igielek tych dal noworodkow.
                  • nick000 Re: środa u mnie sloneczna i wietrzna :) 13.12.06, 12:51
                    licza sie chęciwink, w końcu ktoś wynajdzie metodę sciagania krwi bez igłybig_grinD
                    • kasikk_29 Re: środa u mnie sloneczna i wietrzna :) 13.12.06, 12:57
                      ja się nie boję, tylko żył nie widać...
                      • nick000 Re: środa u mnie sloneczna i wietrzna :) 13.12.06, 13:01
                        jak w bajce o księżniczce na ziarnku grochuwink
                      • mycha Re: środa u mnie sloneczna i wietrzna :) 13.12.06, 13:09
                        jak nie widać, to znaczy, ze ze strachu pouciekały;p
                        bohaterkobig_grin
                        • nick000 Re: środa u mnie sloneczna i wietrzna :) 13.12.06, 13:15
                          nie wierzęwink, mowisz serio zupełnie?;DD Nasza koleżanka zajacem podszyta?big_grinD
                          • mycha Re: środa u mnie sloneczna i wietrzna :) 13.12.06, 13:28
                            no nie moooogę nicksmile))
                            nie ona, jej żyłybig_grin żeby nie było, na nią złego słowa nie powiembig_grin
                            • nick000 Re: środa u mnie sloneczna i wietrzna :) 13.12.06, 13:31
                              aaaawink, to zmienia postać rzeczy;DD, szkodawink
                              • mycha Re: środa u mnie sloneczna i wietrzna :) 13.12.06, 13:35
                                żył? kasikka? czy zająca?big_grin
                                • nick000 Re: środa u mnie sloneczna i wietrzna :) 13.12.06, 13:40
                                  no wiesz mychowink, kto o zajacu mówił;DD
                                  • slo-onko Re: środa u mnie sloneczna i wietrzna :) 13.12.06, 13:42
                                    biedny szarak,chca z niego zrobic pasztet?smile
                                    • mycha Re: środa u mnie sloneczna i wietrzna :) 13.12.06, 14:14
                                      a kto zającem podszywa?smile)
                                      • nick000 Re: środa u mnie sloneczna i wietrzna :) 13.12.06, 14:15
                                        a o co chodzi?;D
                                        • mycha Re: środa u mnie sloneczna i wietrzna :) 13.12.06, 14:29
                                          zależy kogo zapytaszbig_grin
                                          ja odpowiem, że o żyły, kasikk, że o wampira, a sloo - pasztetbig_grin
                    • slo-onko Re: środa u mnie sloneczna i wietrzna :) 13.12.06, 12:57
                      wypijanie?smile
                      • nick000 Re: środa u mnie sloneczna i wietrzna :) 13.12.06, 13:01
                        wpijanie wink
                    • kendo Re: środa u mnie sloneczna i wietrzna :) 13.12.06, 13:02
                      oby doszli do tego jak najszybciej,
                      wtedy na pewno wielu chorych byloby zdrowszych,bo strach przed iglami ich
                      odstrasza do odwiadzin lekarskich.
              • nick000 Re: środa u mnie sloneczna i wietrzna :) 13.12.06, 12:42
                powinienem dać sie zwampierzyć przed dwoma tygodniami, ciagły brak czasu, moze
                trochę chęciwink, spowodował, ze oddam krew dopiero po nowym roku. Jest to bardzo
                przyjemna chwilawink, zachodzi człek, soczek wypija, rozwala sie na leżance,
                kobitki w bieli tańczą wokól jak anielicewink, maleńkie ukłucie, a póxniej już
                tylko sama słodycz;DDD
                • slo-onko Re: środa u mnie sloneczna i wietrzna :) 13.12.06, 12:46
                  jak to słodycz??????? to TY Nick pijesz te krew?????wink
                  • kendo Re: środa u mnie sloneczna i wietrzna :) 13.12.06, 12:48
                    o rany sloowink)
                    mi sie wyddaje,ze slodkosci dla nicka to chyba patrzec na te wampirzatka
                    poubierane na bialowink)
                    • slo-onko Re: środa u mnie sloneczna i wietrzna :) 13.12.06, 12:58
                      on bedzie udawal omdlenie i liczy na to,ze one bede go cucićwink
                      • kendo Re: środa u mnie sloneczna i wietrzna :) 13.12.06, 13:00
                        tak sobie pomyslalam sloo,ze tak moze bycsmile)
                      • nick000 Re: środa u mnie sloneczna i wietrzna :) 13.12.06, 13:04
                        tylko w jednym konkretnym wypadku omdlec mogę;DD Nie pytaj w jakim, i tak nie
                        odpowiembig_grinD
                        • slo-onko Re: środa u mnie sloneczna i wietrzna :) 13.12.06, 13:09
                          wyciagne to z Ciebie chocby na torturachwink
                          • nick000 Re: środa u mnie sloneczna i wietrzna :) 13.12.06, 13:14
                            już sie cieszęwink, a jakież to będą tortury?;D
                            • slo-onko Re: środa u mnie sloneczna i wietrzna :) 13.12.06, 13:15
                              niewiadoma jest najwieksza torturawink
                              • nick000 Re: środa u mnie sloneczna i wietrzna :) 13.12.06, 13:17
                                faktwink, już nie wiem czy sie bać, czy cieszyćwink Na wszelki wypadek drugi
                                wariant wybierambig_grin
                                • slo-onko Re: środa u mnie sloneczna i wietrzna :) 13.12.06, 13:20
                                  a czy wiesz,ze nikeidy mezczyzni bywaja wiekszymi tchorzami?wink
                                  uciekaja z fotela dentystycznego no.smile ale ok,jak chcesz,wszytsko przed Tobawink
                                  • nick000 Re: środa u mnie sloneczna i wietrzna :) 13.12.06, 13:23
                                    jasne, zgadzam sie z Tobą, ja tez, jak kazdy, mam swoją achillesowa piętęwink Na
                                    pewno nie boję sie dentysty ani lekarza;D
                                    • slo-onko Re: środa u mnie sloneczna i wietrzna :) 13.12.06, 13:29
                                      znajde cos co Cie poruszy,ale czy bedzie to pieta?okaze sie w "praniu"wink
                                      • nick000 Re: środa u mnie sloneczna i wietrzna :) 13.12.06, 13:32
                                        no proszęwink, tak piekna dyskusja, romantycznie sie zaczyna robićwink, a ona o
                                        praniu;DD
                                        • slo-onko Re: środa u mnie sloneczna i wietrzna :) 13.12.06, 13:41
                                          pranie tez moze byc romantyczne czy tez pociagajacewink a raczej praczka stojaca
                                          nad rzeka z zakasanymi .......reszte dopowiedz sobie samsmile
                                          • nick000 Re: środa u mnie sloneczna i wietrzna :) 13.12.06, 13:43
                                            zalezy co i zkim się pierzewink, straciłem watek i juz nie wiem o czym
                                            mówimy;DD, a zaczeło sie tak patriotycznie;D
                                            • slo-onko Re: środa u mnie sloneczna i wietrzna :) 13.12.06, 13:53
                                              pierze to fruwa dzis wkolo Ciebie od samego ranawink innymi slowy bujasz w
                                              oblokach,a moze nie?smile
                                              • nick000 Re: środa u mnie sloneczna i wietrzna :) 13.12.06, 14:01
                                                pomijajac to, ze odwaliłem dzisiaj kawał roboty, masz racje;D
                                                • slo-onko Re: środa u mnie sloneczna i wietrzna :) 13.12.06, 14:03
                                                  oj i ja tez. juz mam dosyc,oczoplas, niemanie ochoty na dalsze pracowanie.
                                                  niedlugo sobie stad wyjde, zamkne drzwi i pojde na obiad. Nick idziesz ze mna?
                                                  • nick000 Re: środa u mnie sloneczna i wietrzna :) 13.12.06, 14:15
                                                    poczekaj, idęsmile, a co na deser dostanę;DD
                                                  • slo-onko Re: środa u mnie sloneczna i wietrzna :) 13.12.06, 14:16
                                                    truskawke smile
                                                  • nick000 Re: środa u mnie sloneczna i wietrzna :) 13.12.06, 14:21
                                                    powaliłas mnie na kolana;D Lecę za Tobawink))
                                                  • slo-onko Re: środa u mnie sloneczna i wietrzna :) 13.12.06, 14:26
                                                    spokojnie Nick,bo nogi pogubiszbig_grin
                  • nick000 Re: środa u mnie sloneczna i wietrzna :) 13.12.06, 12:48
                    nie moja droga Slosmile, zjadam czekoladę, którą dostaję od anielic, wampirzyc
                    raczejwink, którę ją ze mnie ściagająbig_grinD
                    • slo-onko Re: środa u mnie sloneczna i wietrzna :) 13.12.06, 12:59
                      to ja jzu nic nie rozumiem? jestes czekoladowym Nickiem????????? nie poczulam;-
                      )))
                      • nick000 Re: środa u mnie sloneczna i wietrzna :) 13.12.06, 13:06
                        nie przepadam za czekoladą, jezeli już, to tylko za gorzkąsmile Czasami jednak
                        chrupne odrobinę, zastępuje mi cos o wiele słodszegowink
                • kendo Re: środa u mnie sloneczna i wietrzna :) 13.12.06, 12:46
                  ale upojnie opisales nicku,to chyba tylko te anielice Cie tak kreca by das sie
                  zwampirzycwink)co?????

sloo,teraz dwa razy do roku,ale byl czas,ze bardzo czesto mi brali i do
                  nieczego nie doszli bo bylo wszystko w porzadku,a ja i tak "zwloki" ledwo za
                  soba ciaglamwink)
                  • slo-onko Re: środa u mnie sloneczna i wietrzna :) 13.12.06, 13:16
                    czasmi tez mam takie okresy,wtedy biore baterie vitamin i wszytsko wraca do
                    normysmile
                    • nick000 Re: środa u mnie sloneczna i wietrzna :) 13.12.06, 13:17
                      najwiecej witaminy mają polskie dziewczynysmile
                      • kendo Re: środa u mnie sloneczna i wietrzna :) 13.12.06, 20:12
                        ciekawam jak obiadek i ten deserek truskawkowy ,niemal w srodku zimy
                        smakowalsmile))))))))) ??

witam wieczornie Zaloge,
                        tu jak zwylke dalej wieje lodowato,ze szkoda nawet psiune na spacer wyciagacsad(

cieplego wieczoru zycze.
    • mala20033 Re: środa zimowa:) 13.12.06, 21:59
      Mialam dzis przeglad domostwa czy go termity nie zaatakowaly...Na szczescie sie
      im nie udalo!
      Dobrego Dzionka!
    • nick000 Re: środa zimowa:) 20.12.06, 11:42
      Juz dawno nie wpisywalem sie na forum jako pierwszy, dzisiaj mi sie udało
      chociaż pora dosyc późna. Witajcie ludziska vistulowesmile Ze stalowoszarego nieba
      sypie snieg, co chwila przechodzi w deszcz, ale mimo wszystko powiało
      optymizmem. Spadają płatki na ziemię i topia sie błyskawicznie, szkoda, moze
      jednak na swieta świat pobieleje.
      Spokojnego dnia zycze wszystkimsmile I jeszcze jedno, moze ktoś ma na kawe ochotę?
      Własnie wstawiłem wodę.
      • slo-onko Re: środa zimowa:) 20.12.06, 12:46
        o a ja druga jestem smile czesc Niczeksmile
        a moze do kawy chlebek z miesem i zielona salata?smile

u Nicka powialo optymizmem ,a u mnie radoscia. o malo co nie skacze z radosci w
        gore, tupie z uciechy nogami i o malo co nie wyczyniam pajacow big_grin
        faaaajna ta sroda smile
        • slo-onko Re: środa zimowa:) 20.12.06, 12:47
          Kendus znow pewnie pobiegla po jakies wiateczne sprawunki. grudzien to miesiac
          biegania zakupowego chyba jest. wszyscy czegos szukaja.
        • nick000 Re: środa zimowa:) 20.12.06, 13:00
          cześć Slosmile, Twoja radość udzieliła się i mniesmile, skakał nie bedę, nie uchodzi
          statecznemu człekowi;DD, ale zaśmialem sie w głos czytajac Twoje słowasmile) Skąd
          taka radocha, w totka wygrałas czy może coś zgoła innego ją wywołałowink?
          • slo-onko Re: środa zimowa:) 20.12.06, 13:12
            totek to maly pikus przy tym co dzis bede zdwigala do domusmile jest to jednak
            bardzo przyjemny ciezar, bardzo wartosciowysmile chyba zamowie sobie jakis
            ciagnik,albo zamowie rikszewink makulatura dla moli ksiazkowychwink
            • nick000 Re: środa zimowa:) 20.12.06, 13:28
              o kurczewink, mle będą miały wyżerkę;D Co ciekawego kupiłaś i dlaczego tak
              tanio;D?
              • slo-onko Re: środa zimowa:) 20.12.06, 13:32
                no jak to co?smileksiazki reumatycznesmilei o innych bolesciach serc damskich ,
                meskich i nijakichbig_grin

-
                Wspólnie budujemy nasz gmach,dokładamy codziennie cegły ulepione z naszych
                myśli i marzeń,z naszych snów i pragnień.
                • nick000 Re: środa zimowa:) 20.12.06, 13:51
                  Na reumatyzmwink najlepsze są okładybig_grin, na boleści serc, drugie serce pomagasmile,
                  te prawdy znajdziesz i w ksiazkach, i w zyciu.
                  • kendo Re: środa zimowa:) 20.12.06, 14:11
                    witam bardzo slonecznie,sloo/nicku,
                    tu iscie wiosennie dzis mamy,
                    sloneczko pelna geba sie do wszystkich usmiecha,moge dodac,ze moze i do mnie
                    ciut,ciutwink)

wcale sie nie dziwie sloo,ze ze szczescia "pajace" wydziwia,tez bym tak robilasmile
                    nicku,to polej kawcia ,jak jeszcze jest ,chlipne i do pracki sie biore.

zycze udanego dnia.
                    • slo-onko Re: środa zimowa:) 20.12.06, 14:14
                      o hej Kwendussmile co fajnego kupilas?smile
                      • kendo Re: środa zimowa:) 20.12.06, 14:27
                        hej sloo,
                        zakupilam picie na stol Sw dla dzieciakow bo to przeciez pokolenie cocacoliwink)
                        cytryne i lososia zamiast karpia.
                        i mysle,ze bede juz siedziec w domciuwink)
                  • slo-onko Re: środa zimowa:) 20.12.06, 14:21
                    zyciowa prawda jest bardziej realna niz ksiazkowasmile
                    szukac jednak nie muszesmile
                    • kendo Re: środa zimowa:) 20.12.06, 19:51
                      ludziki kochane,chyba grypidlo mnie nawiedza,
                      czlapie do lozka sie wygrzewac,moze cosik medykamenty pomoga,ze bede jutro na
                      chodzie.

miejcie sobie udany wieczor i odpoczywajcie nocasmile
    • nick000 Re: środa zimowa:) 27.12.06, 10:04
      środa przywraca nas do rzeczywistości. Mam nadzieję, ze po świetach wszyscy
      zdrowi, wypoczeci i zrelaksowani, jesli nie, to zdrowia zyczęsmile Niebawem czeka
      nas następny swiateczny maraton, nowy rok tuż tuż. Witam Wassmile i milego dniasmile
      • kasikk_29 Re: środa zimowa:) 27.12.06, 14:18
        witaj nick smile
        oj, przywróciła mnie ta środa, a ściślej poranny budzik sad
        jak ja nie chcę rano wstawać!
        może ktoś się zamieni ze mną?
        a w ogóle to senny ten dzisiejszy dzień i chyab kawunie sobie zrobię
        czarną, pachnącą...

miłego, mniej śpiącego dnia smile
        • kendo Re: Dobrywieczor poswiatecznie 27.12.06, 19:46
          witam nicka i kasikk i reszte Zalogi,

o jej,swieta,swieta i po swietach,,jak wiecie grypidlo mnie nawiedzilo,przy
          stole wigilijnym dobrze sie trzymalam,a teraz ponowny nawrot,chlopine mego juz
          calkiem dzis powalilo do lozasad(a myslalam,ze bedzie lepiej.
          nic to mam nadzieje ,ze Nowy Rok zacznie sie lepiej,bo tak musi byc i juzsmile

milego/cieplego wieczoru zycze.
          • slo-onko Re: Dobrywieczor poswiatecznie 27.12.06, 19:53
            nooooooooo czesc Kendusia smile))))))))
            juz myslalam co sie stalo,ze nie widac Ciebie,nie pomyslalam,ze choroba tak Ciebie polozyla do loza?smile a jak sie czujesz?smile
      • mala20033 Re: środa zimowa:) 27.12.06, 19:57
        Sniega net!
        A u Was?

Milego Dzionka!
        • slo-onko Re: środa zimowa:) 27.12.06, 20:00
          czesc MaŁa Gaławink
          u nas tez niet. moja dzeicia pojecahla na narty. zjedzac bedzie po zielonej trawie chyba big_grin
          • kendo Re: środa zimowa:) 27.12.06, 20:09
            hej sloo/mala,

sniegu tez tu brak,jest +5 stopni,ale mrozny wiatr,tak,ze podmarzlam dzis w
            sklepie,
            grypidlo jakos mnie trzyma w swych objeciach,dobrze,ze goracczki juz
            niema,gorzej ze slubnym,a niezaszczepil sie i teraz wszystko moja wina,ze go
            zarazilamwink)
            jak zawsze kaszel meczy mnie zwlaszcze przed usnieciem i dlatego sen jest
            koszmaremsad(
            a tak mozna powiedziec,ze jakos moze byc wszystko innewink
            • slo-onko Re: środa zimowa:) 27.12.06, 20:11
              Kuruj sie Kendus kuruj, slubny niech robi masaze rozgrzewajace,lykaj pigulysmilesylwester za kilka dni trzeba byc zdrowym zeby balowacwink)
              stroj juz naszykowalas?wink bo moj sie przerabia smile
              • kendo Re: środa zimowa:) 27.12.06, 20:15
                o wlasnie Sylwester niebawem...

bedzie jak zwykle w domowych pieleszachsad(a takie mam marzenie co roku by do
                miasta na Rynku popatrzec na wystrzal rakiet....o balu jakos nie mysle,no bo z
                kim?????????
                czyli idziecie na BAL sloo?
                • slo-onko Re: środa zimowa:) 27.12.06, 20:19
                  trudno to nazwac balem,bo to pseudo bal domowy. mialo byc inaczej,ale nie wyszlo. w kazdym razie ochoty nie mam,ale jest "mus"-jakos to przezyje. w kazdym razie ubrac sie tez jakos trzeba, w koncu to sylwester jakby nie bylo,a nie codzienny dzien pracy. powiem Ci,ze u nas tez co roku organizuja sylwestra przy ratuszu,ale jakos nigdy nie mialam ochoty,by tam pojsc. zreszta jest kawalek drogi,tzrebaby czyms dojechac,albo podejsc na czworkawink))
                  • kendo Re: środa zimowa:) 27.12.06, 20:29
                    no qurcze sloo,na czworakch to mozna moze i wracac z balu podratuszowego,a
                    dojechac to chyba miejska komunikacjawink)a mam tak wielka ochote tam bycwink
                    w domu mowy niema o jakich tancachsad(,kiedys byly u nas takowe,a isci do kogos
                    to trzeba byc "para",czego ja niemam na wyjsciesad(
                    • slo-onko Re: środa zimowa:) 27.12.06, 20:32
                      na smyczy,a bym zaciagnelawink
                      • kendo Re: środa zimowa:) 27.12.06, 20:35
                        smile))))))))))))))))))
                        wiele razy tak sobie myslalam o smyczywink)
                        szkoda wysilku,bo wiem,ze nieda radysad(
                        moze cos wymysle w tym roku,zobaczymysmile)
                        wiec za wczasu zycze sloo udanej zabawy sylwestrowej,w domu przeciez sie sie
                        udaja.
                    • slo-onko Re: środa zimowa:) 27.12.06, 20:35
                      zanim wyszlabym na czworakach spod ratusza to dostalabym butelka w leb. znalazlabym sie we wrzeszcacej Erce i tyle mialabym z powietrznego sylwestra. w takim zbiegowisku zbieraja sie mlodzi, pijane malolaty i inne cuda na kiju.
                      jesli mam wybrac to wybieram dom,a nawet "biala sale "wink
                      Kendus ide do kapieli,Tobie zycze zdrowka,zdrowka i jeszcze raz humorubig_grinDD
                      do jutra,pa kiss
                      • kendo Re: środa zimowa:) 27.12.06, 20:39
                        moze masz racje sloo z latajacymi butelkami,chcialabym tu zobaczyc ,jak to
                        obchodza,
                        bedzie lepiej sloo,dzieki,kulmen juz byl,teraz juz z gorki,pozbyc sie kaszlu to
                        bedzie wszystko OK,
                        miej sobie sloo wypoczywajacy wieczor i sliczna w sny nockesmile
            • mala20033 Re: środa zimowa:) 27.12.06, 22:19
              Okropna ta zima!
              Na Florydzie huragany..u mnie wczoraj padalo...
              • kendo Re: środa zimowa:) 03.01.07, 09:58
                bez sniegu w dalszym ciagu,
                bez vistulan tezsad(,co sie stalo,ze tak cichutko sie zrobilo?sad(((((((((((((
                zycze Wam milego dnia.
                • slo-onko Re: środa zimowa:) 03.01.07, 10:05
                  Czesc Kendo,czesc wszyscy.
                  bez sniegu to fakt,a bez vistulan to nie smile TY i ja to juz bandawink
                  praca mnie pozarlasad jak ja nie lubie pracysadwink))
                  • nick000 Re: środa zimowa:) 03.01.07, 11:35
                    cześć Slosmile, nie tylko Ty pracę "kochasz"wink, czuję do niej podobny "sentyment"
                    Podobnie jak, przepraszam za słowo, sraczkęwink, trzeba ja przeczekać, inaczej
                    nas powali na kolana;D Najwazniejsze żeby nie tracic z oczu tego, co istotne,
                    reszta sie nie przejmujmy, szkoda zdrowia i naszej, jakże cennejwink, uwagi.
                • nick000 Re: środa zimowa:) 03.01.07, 11:32
                  jestem, jestem i witam serdecznie w nowym rokusmile Zajęty byłem okrutnie i stąd
                  milczenie, a gadac lubie przecieżwink Pogoda podobna, mokro, ciepło i wietrznie,
                  kwitna kwiaty a na drzewach pąki wiosenne, natura oszalala, bo to jeszcze nie
                  pora na wiosnę. Spokojnego dnia zyczęsmile
                  • slo-onko Re: środa zimowa:) 03.01.07, 11:50
                    Oooo czesc Nick,dawno Ciebie nie widzialambig_grinDD
                    masz racje praca jest jak "s",ale i nuda nie jest od niej lepsza. a jak polak
                    glodny to zly,jak najedzony to leniwybig_grin i jak tu dogodzic pracodawcy?smile
                    • slo-onko Re: środa zimowa:) 03.01.07, 11:51
                      szkoda,ze Kendo poszla,inaczej bylaby to brygada Rogala,a tak to sie nijak nie
                      rymujebig_grin
    • mala20033 Re: środa zimowa:) 03.01.07, 15:33
      Zimno sie zrobiiiiilo! Trzeba bylo karta kredytowa szyby odszraniac! Br1
      Wam Sloneczka. Ciepelka!
      • kendo Re: środa zimowa:) 03.01.07, 20:18
        wieczornie witam:sloo/mala/nicka
        no coz ja za ta nielubiana pracke sie wzielam po wpisie poranym,
        jeszcze jakos zyje ale o lozeczku juz marzesmile)

mala a Ty tak od nowego roku kary oswiezasz??smile),tez bym chciala,ale niemam
        pomyslu na spenderownie mamonow na nicwink)

milego wiczoru zycze.

PS;..teskno mi bylo za Wamismile
    • mycha Re: środa zimowa:) 10.01.07, 08:49
      cześć robaczkismile
      czy też mieliście problemy ze wstaniem, jak ja? na czworaka zwlekałam się z
      łóżkasad
      dzisiejszej środzie do zimowej daleko, przejmujące powietrze, ale po śniegu
      nawet śladu i podobno na plusie. szaro, buro i śpiąco. serwuję więc kawunię dla
      wszystkich chętnych na pobudzenie szarych komórek i otworzenie powiekwink
      • slo-onko Re: środa zimowa:) 10.01.07, 09:02
        czesc robaczekwink
        ja dzis przeciwnie,pobudki dokonalam dokaldnie o 5,44. na dworze wiosna,powrot
        do pantofli i lekkiego ubrania. i nie mam nic przeciwko temu,jestem
        cieplolubnym stworzeniem smile
        • mycha Re: środa zimowa:) 10.01.07, 09:18
          jej slooooo, w radiu podali, że temperatura dochodzi już do 15 stopni!!! zima
          chyba robi sobie wakacjewink
          • kasikk_29 dzieńdoberek :) 10.01.07, 09:29
            no to jak na Wyspach nam sie zrobiło z pogodą wink
            szkoda, że z innymi sprawami nie...

miłego dzionka big_grin
            • mycha Re: dzieńdoberek :) 10.01.07, 09:31
              och... te Wyspy... smile))
              byłoby fajniesmile herbatka o 17.00wink
              • slo-onko Re: dzieńdoberek :) 10.01.07, 09:34
                to prawda,ale ja nie mam nic przeciwko temu. calkiem przyjemnie sie chodzi w
                lekkim odzieniu. boje sie tylko jednego,jesli ans zima zaskoczy w lutym to
                dopiero bedzie bieda. czlowiek sie szyko przyzwyczaja jesli musi,ale szybciej
                do dobrego,wygod czy luksusu niz do czegos mniej przyjemnego. co prawda snieg
                by sie przydal,ale czy zaraz musi byc duzy mroz?
                • mycha Re: dzieńdoberek :) 10.01.07, 09:57
                  duży to nie, przesada, ale lekki i przez trochę...
                  teraz mamy ciepłą zimę, a potem lato może być paskudne i zapłakane.
                  • kendo Re: dzieńdoberek :) 10.01.07, 10:31
                    witajcie :mycha/sloo/kasikk
                    no jezeli o pogodzie prawicie to informuje,ze mielismy znowu sztormowe
                    wiatry,wiele abonentow bez pradu,zaczyna nas podtapiac od strony miasta....
                    jest wzglednie cieplo ,jak na te pore roku,marza mi sie snhiegowe dni z
                    mrozikiem.

milego dnia zycze.
                    • slo-onko Re: dzieńdoberek :) 10.01.07, 10:58
                      czesc Kendussmile
                      no jak to Mycha mowi troche i krotko to moze byc,bo co to za zima bez sniegu?
                      a tak wogole to tez macie duzo pracy jak ja? ja chce isc na
                      emeryture !!!!!!!!!!!
                      • kendo Re: dzieńdoberek :) 10.01.07, 11:33
                        hej sloo,
                        przydaloby sie nieco sniegu dla przypomnieniasmile)

a emeryturka?? dopiero bys zobaczyla,ze nie bedziesz mogla sie czasami z czasem
                        wyrobic,bo nagle znajdzie sie tyle "atrakcji" do spelnienia.

miej sobie udany dzionek.
                        • kendo Re: dobrywieczor Zalodze... 10.01.07, 19:27
                          nareszcie obiecuja na jutro snieg...ale czy dotrze do mnie??

juz z choinka sie rosprawilam,tylko poskladac i w pudlo schowac i niech czeka
                          do nastepnych swiat.

milego wieczoru zycze.

PS;..strasznie mi komp zle laduje,wiec,jak znikne tz.ze nerwa dostalam
                          strasznego i oddalilam sie od niego by go nierostrzaskacsmile))))))))))
                          • slo-onko Re: dobrywieczor Zalodze... 10.01.07, 19:45
                            czesc Kendo,mnie nie lepiej chodzi net.wogole ostatnio szwankuje. mowia,ze to nasz grat komp. ale poki chodzi to chodzi,zanim nie padnie to nie mam zamiaru wymieniac.
                            a gdzie te wiadomosci o sniegu? u nas do konca tygodnia ma byc na duzym plusie i opady, w sobote ma sie przejasnic. czyzby zmiana frontu?
                            • kendo Re: dobrywieczor Zalodze... 10.01.07, 20:01
                              a w naszej gazecie tlustym drukiem napisali o opadach sniegowych,

juz niemal od tygodnia zle laduje,ale dzis to juz przesadnie zle,sad(

miej sobie mily wieczor slookiss
                              a teraz nawet niema okienka by wyslacsad(
                              • kendo Re: dobrywieczor Zalodze... 10.01.07, 20:04
                                ha,ha,,,,, nawet po omacku wyslalam wpiswink),
                                juz nic nierozumie...kicka sie strasznie,ale dobrze,ze jakis kontak jestsmile
                                • slo-onko Re: dobrywieczor Zalodze... 10.01.07, 20:19
                                  net zle dziala,nogi odmawiaja posluszenstwasad powlucze nimi niczym miotla brzozowa, chyba chca do lozka.
                                  Kendus pozegnam Ciebie dzisiaj zyczac spokojnych snow.

ps.widzialam foty z wanna,fajna smile
    • mycha Re: środa zimowa:) 17.01.07, 08:20
      zimowa? napewno nie u mnie.
      witajcie. rano nie mogłam zwlec się z wyrka, tragedia. w nocy nie mogłam spać.
      dzięki temu wyglądam jak upiór i to nie z opery.
      robię kawę, kto chętny?
      • nick000 Re: środa zimowa:) 17.01.07, 08:45
        Witaj dzienny upiorzewink, nie przejmuj się, nie tylko u Ciebie zima przypomina
        wiosnę. Fakt, jest to meczące i wbrew naturze, nic jednak nie poradzimy, siła
        wyższa. Dobrze, ze istnieje kawasmile Na dobry poczatek dnia duży kubek i wierszyk
        Aleksandra Rymkiewicza.
        Taka zima to nie zima
        śniegu nie ma mróz nie trzyma,
        plac się zmienia w staw dla żab,
        z dachów ciągle kap, kap, kap.

Rano deszcz, w południe deszczyk
        i wieczorem pada jeszcze.
        W nocy nie przychodzi mróz,
        słychać wody plusk, plusk, plusk.
        Już o zimie nie pamiętasz
        choć wskazuje ją kalendarz.
        Styczeń – wszyscy mówią nam,
        deszcz zaprzecza pam, pam, pam.

Taka zima to jest zima
        rzeki w biegu mróz zatrzymał,
        biały ten i tamten brzeg,
        co dzień pada śnieg, śnieg, śnieg.
        Sroka na gałęzi skrzecze,
        że twardnieje lód na rzece.
        Gdy idę aleją lip,
        słyszę śniegu skrzyp, skrzyp, skrzyp.
        Z roześmianą dzisiaj twarzą
        sprawdzam kartki kalendarza.
        Mamy styczeń zima już,
        a na dworze mróz, mróz, mróz.
        • kendo Re: środa zimowa:) 17.01.07, 09:45
          witajcie mycha/nick,
          przy kawci mozemy moze poczytac ten wiesz ,przeciwienstwo do znalezionego przez
          nicka...moze uda nam sie wyczarowac zime,
          bo tu pada ,powietrze jednak czuje sie mrozne...oj bedzie slizgawka,a w
          czwartek nowy sztorm..

Dzisiejsza noc jest mroźna, zimowa,

Magicznej mocy pełne są słowa.

Już biel zwycięża świat buro-szary

Rzucam na Ciebie uroki, czary.

Za oknem lampa - blask spływa w czarę.

Dokładam igieł świerkowych miarę.

Mam złoto, zieleń - jeszcze czerwieni

Serca dołożę - już czar się mieni.

Zaklinam Ciebie - magia zimowa,

Ze złotej księgi czytane słowa.

Teraz zaczynam: Na me wezwanie

Niechaj się wszystko tak, jak chcę, stanie!

Rzucam zaklęcie na Twoje oczy

I drogę, którą na mrozie kroczysz.

Niech Cię sprowadzą do domu mego.

Świat już jest pełen lśnienia białego.

A myśli Twoje - niech tak się stanie,

Taka ma wola, takie żądanie -

Niech będą piekne, jasne, radosne

- o mnie i ze mną wiersze miłosne.

I usta jeszcze zaklinam Twoje –

Tak wielką mają moc czary moje.

Zimno na dworze - gorące słowa,

Niech taka będzie nasza rozmowa.

Śniegu skrzypienie, mrozu kwiaty,

Cytryna i miód do herbaty,

Twe ciepłe ręce i moje ręce

Bez rękawiczek - i nic już więcej.

Zaklęcie całe wypowiedziane,

Słowa tak dawno już zapomniane.

Księgę zamykam, mój urok działa -

Magia zimowa, złocisto biała. "

Kasia (13:16),(znalezione w net.)

milego dnia Zalodze.

• mycha Re: środa zimowa:) 17.01.07, 10:39
            cześć robaczkismile
            świetne wierszydła. kawa trochę na nogi postawiła, papiery straszą, telefon się
            urywa, a drukarka odmówiła współpracy, ale dzisiaj jakoś przechodzi to koło
            mniewink byłam tak odważna, że nawet po wodę poszłam i jakoś nikt trupem nie padł
            na mój widok - znaczy, że fizys wraca do normywink
            • kasikk_29 Re: środa zimowa:) 17.01.07, 13:29
              witam po południu smile
              ja jestem jeszcze niedospana, a to za sprawą Rannego-Skrzaciko-Ptaszka
              o siódmej jej się zachciało wstawać... eh...
              chyba zrobię sobie tą kawunię
              może na nogi mnie postawi?

udanego popołudnia życzę big_grin
              gryzoń, a ty nie strasz - jeszcze kot trupem padnie ;P
              • slo-onko Re: środa zimowa:) 17.01.07, 14:04
                czesc wszystkim vistulakom.
                dzisiejsza spiaczka ejst zarazliwasad((
                zaraz kogos polknesad((
      • mala20033 Re: środa zimowa:) 17.01.07, 18:12
        mycha napisała:

> zimowa? napewno nie u mnie.
        > witajcie. rano nie mogłam zwlec się z wyrka, tragedia. w nocy nie mogłam spać.
        > dzięki temu wyglądam jak upiór i to nie z opery.
        > robię kawę, kto chętny?

Jaaaaa!!!
        Taka sama mialam nocke, a ranek podobny...Kaaaaawy!
        • kendo Re: środa zimowa:) 17.01.07, 19:12
          jak widze,to nas wszystkich spiaczka srodowa ogarnela,
          zwalam ten stan rzeczy na pogodesad((((((((((
          a Skrzaciki przeciez wstaja o tak porannej godziniesmile

milego wieczoru zycze.
          • slo-onko Re: środa zimowa:) 17.01.07, 19:33
            i wzajemnie smile
            trzymaj kendus kciuki,licytuje ksiazki na allegrosmile
            • kendo Re: środa zimowa:) 17.01.07, 19:56
              to juz trzymam wszystkie paluchy jakie mamsmile)

witaj sloo wiecczornie i niech bedzie alegrowo.

zaczelo znowu strasznie wiac...qurczesad(

zamowilam juz czas do frycki o do salonu na piekne paszczydlo,pod koniec
              miesiaca bede piekna ,jak"zachodzaca gwiazda"wink))))))))))))
              zostala jeszcze kapiel w babelkach,ale to czekam na siostre kiedy bedzie miec
              czas i razem pojdziemy.
              • slo-onko Re: środa zimowa:) 17.01.07, 20:04
                dziekuje,powiodlo sie smile
                a nie moglas kupic wanny,ktora tworzy babelki? mialabys taka na codziensmile
                i bylabys nie zachodzaca lecz wschodzaca gwiazdasmile
                • slo-onko Re: środa zimowa:) 17.01.07, 20:17
                  Kendus zmykam dzis do lozeczka czytac dalsze losy Scarllet O'Hara-cudna opowiescsmile
                  dobranoc kiss
                  • kendo Re: środa zimowa:) 17.01.07, 20:23
                    swietnie,ze sie powiodlo...

skarbie ,wanny z babelkami byly za duze do naszej lazienki,inaczej
                    bym "przekabacila" pancia by tak zakupic.

przyjemnego czytania zycze i milego wieczoru --rowniez dla calej Zalogi.
                    • kendo Re: środa zimowa:) 24.01.07, 17:01
                      juz sciezki zasniezone omiotlam,
                      prosze bardzo "wlazic do rzeczki"
                      a co tak dzis wszyscy zapracowani??

witam Zaloge,
                      w dalszym ciagu mroznie i snieznie....

cieplego wieczoru zycze.
                      • slo-onko Re: środa zimowa:) 24.01.07, 18:48
                        witaj Kendo.
                        zapracowani to prawda. dopiero usiadlam,by chwile sie zrelaksowac po domowych porzadkach. popijam soczek z marchwi i przyzeklam sobie,ze bede zdrowo sie odzywiacwink
                        • kendo Re: środa zimowa:) 24.01.07, 20:05
                          hej sloo,
                          ja jakos soku z marchewki niezabardzo,
                          a z odrzywianiem to chyba lepiej ,jak w siebie wlozymy to co lubimy w
                          odpowiedniej ilosci bez przesady....ale to latwiej powiedziec niz zrealizowac.

miej sobie mily relax
                          • slo-onko Re: środa zimowa:) 24.01.07, 20:09
                            to prawda. wiem,ze nie bede mogla sobie odmowic czegos co bardzo lubie lub bede miala na cos dobrego pachnacego ochote. albo jak nie jesc jesli sie gotuje i pachnie pod nosem?smile
                            wyszlam z kapieli,wysuszylam wlosy i tak sobie mysle,ze powinnam wymyslec sobie jakas fantazyjna fryzure na sobote. mam kilka fajnych propozycji,ale sama chyba sobie nie uloze sad musze jednak potrenowac,moze cos mi z tego wyjdzie.
                            rowniez dobrego wieczorusmile
                          • slo-onko Re: środa zimowa:) 24.01.07, 20:10
                            a moj sok marchwiowy jest z dodatkiem brzoskwini. nie produkuje tez go sama,bo jestem za leniwawink wole gotowce smile
                            • slo-onko Re: środa zimowa:) 24.01.07, 20:11
                              Kendus zmykan szykowac kolacje,jakby co jestem w kuchnismile)))
                              • kendo Re: środa zimowa:) 24.01.07, 20:40
                                a gdziesz sie szykujesz na sobote??
                                napewno sobie poradzisz z nowa fryzurkasmile

wlasnie z tymi porcjami i smakowaniem poczas przyzadzania,sama sie wiele razy
                                zlapalam na podjadaniu,ale jakos na mnie niema to wplywu zadnego,jak na
                                razie,moze to dobrze?
                                a soczek z dodatkiem brzoskwini to mniam,mniam....
                                smakuje mi pomaranczowy,ale wlasnej produkcji i tez leniwieca mam,wiec nie
                                pijam go ;9

miej sobie smacznie w kuchni ale nie smakuj za wielesmile)
    • mycha Re: środa zimowa:) 31.01.07, 08:08
      cześć robaczki?
      jak tam zima u was?smile tutaj śnieg przybrał burą barwę.
      leń mnie opanował i pogonić go nie mogę. jak ja przeżyję yen dzień?
      człapię po wodę na kawę.
      • nick000 Re: środa zimowa:) 31.01.07, 08:29
        kawy, ja tez chcę kawy!!! Zima w pełni, snieży od rana, wiatr umiarkowany i
        lekki mróz, gdybyż jeszcze slonce zechcialo oblicze swoje pokazać byłoby
        cudowniesmile Cześć mychosmile, witam wszystkich i zycze dobrego dniasmile
        Leń, echhh, jak ja go lubięwink, schował sie gdzies biedaczek, ale i tak go
        odnajdęwink
        • kendo Re: środa zimowa:) 31.01.07, 09:20
          widze,ze u wszystkich len sie gdzies przyczailwink)
          witajcie :mycha /nick,
          u mnie odwilzowo i wietrznie,nawet cos o wielkiej wichorze wspominali na
          wieczor,
          pozatem dzionek ,jak zwykle pracowicie sie zapowiada...ale mala czarna juz
          humorek porawia,

miejcie sobie udany dzionek.
          • mala20033 Re: środa zimowa:) 31.01.07, 16:21
            Dzionka udanego.
            U mnie jest +5C ...zimno. Syberia wrecz!
            • kendo Re: środa zimowa:) 31.01.07, 19:51
              mialam sie wpisac o 19:00 i tak dlugo bablalam w telefonirwink)

witajcie wieczornie,tu znowu wieje jak w kieleckim...czy te wiatry sie uwziely
              nanas?

miejcie sobie cieplutko.
              • slo-onko Re: środa zimowa:) 31.01.07, 20:10
                czesc Kendosmile
                jednym slowem pochlonela Ciebie rozmowa?smile tez czasami tak mam,ale jak sie nagadam to potem przez dluzszy czas spokojwink
                zjadam kolacje i mam nadzieje wczesniej ulozyc sie do lozka. lozko duze,przyciagajace, w domu spokoj,czas na relaks. tylko szkoda,ze wieczory s atakie krotkie. idzie jednak ku wiosnie,tzn coraz blizej,jeszce przezyc luty,a potem to juz z gorkismile
                • kendo Re: środa zimowa:) 31.01.07, 20:22
                  hej sloo,
                  tez stwierdzilam,ze wiecoru dluzszego mi brakuje,ale gdy wczlapie do wyrka to
                  usnac nie mogesad(rankiem odsypiam,
                  czekam na wiosne ,jak na zbawienie,brakuje mi slonca i kolorowych kwiatow.
                  wczorajsze roze co pancio zakupil dzis lebki obwiesily
                  niemal...ech....wystawilam na altane do chlodu by sie nacieszyc jeszcze jutro
                  nimi,

miej sloo sobie mily wieczor.
    • mycha Re: środa zimowa:) 07.02.07, 08:29
      dzień dobry. dzisiaj doczołgałam się do pracy i nie pytajcie jak, bo sama nie
      wiem. śpię, śpię i jeszcze raz śpię, a kawy potrzebuję, bo inaczej padnę nosem
      w klawiaturę.
      mam nadzieję, że wam poranek minął lepiej.
      • kasikk_29 Re: środa zimowa:) 07.02.07, 09:34
        witam smile
        zdecydowanie lepiej uncertain
        mój najukochańszy Skrzacik dziś jak skowroneczek zaczął śpiewać przed siódmą...
        eh...
        kawy!!!
        idziemy znowu na spacer smile
        miłego dnia
        mysz, a ja myślałam, że ty autobusem do pracy jeździsz, a nie się czołgasz...
        • nick000 Re: środa zimowa:) 07.02.07, 09:53
          wisna idziesmile Skrzaciki spiewająbig_grin Witaj kasikk, nie bede ukrywał, ze Ci
          zazdroszczę spaceru, ze o Skrzacikusmile nie wspomnę.
      • nick000 Re: środa zimowa:) 07.02.07, 09:51
        w dobie szpiegomanii czołganie się jest, jak najbardziej, wskazaną pozycjąwink
        Ma ona wiele dobrych stron, przede wszystkim nikt nas nie widzi;D, oprócz tego
        całą powierzchnia ciała dotykamy podłoża, co integruje nas z matką ziemiąbig_grin Nie
        grozi też nam upadek, mozemy w każdej chwili przerwać podróż i bez zbednych
        przygotowań w drzemkę zapaśćbig_grin Jeżeli droga wiedzie przez miasto, w Twoim
        przypadku tak jest, można posłuchac płyt;D Jak widać same pozytki i
        przyjemnosci, za które niejeden by dużą forsę zaplaciłbig_grin Jedyna niedogodnością
        jest to, ze mozemy zostac rozdeptani przez spieszący do pracy zaspany i, w
        zwiazku z tym, niedowidzacy naród;D
        Cześć mychosmile, kawkuję akurat, jesli masz chęć, zapraszam.
        • mycha Re: środa zimowa:) 07.02.07, 10:25
          cześć nickusmile z chęcią się przysiądę do kawysmile
          a już myślałam, że napiszesz "z matką naturą";p
          • nick000 Re: środa zimowa:) 07.02.07, 10:48
            zbyt szerokie pojęcie. Ziemia jest skladową częscia natury. Nawet my, ludzie
            nadzwyczaj zachlanniwink, nie damy rady całej natury ani objąć, ani pojąć, ani,
            tym bardziej a może na szczęście, posiąśćwink lub zepsuć. Ciężko pracujemy by tak
            sie stało, wierze jednak, ze naszej matce uda sie przed nami obronić.
            • kendo Re: środa zimowa:) 07.02.07, 11:31
              no niech bedzie zimowa,bo przypudrowalo nas co nieco o drugiej w nocy
              (tak,tak,nie spalam az do czwartej...ech kiedy ja sie wyspie?sad(),
              jest mrozikowo ze sloneczkiem.

witajcie Zalogo i mimo wszystkich przeciwnosci dnia miejcie sobie dobrze.
              • slo-onko Re: środa zimowa:) 07.02.07, 13:53
                witajcie.
                ale dzis cud nie pogoda,slonko,lekki mrozik i wogole super jestsmile))
                dobrego dnia smile
                • kendo Re: środa zimowa:) 07.02.07, 19:21
                  masz udany urlopik sloo,

witajcie wieczornie,
                  po sniegu ani sladu,ale mroznie caly dzien bylo,podmarzlam z lekka w miescie i
                  niepotrzebnie ,bo nic zas nie zakupilamsad(

miejcie sobie udany wieczor.
                  • kasikk_29 Re: środa zimowa:) 07.02.07, 21:52
                    nick, co tu dużo gadać
                    wiesz przecież, jak się takie Skrzaciki robi, to zrób sobie big_grin
                    nie będziesz musiał zazdrościć big_grin
                    a spacer był super
                    • kendo Re: środa zimowa:) 07.02.07, 22:18
                      kasikku,ale namawiasz nicka.....smile)
                      Skrzacik teraz pewnie juz spi jak aniolek po calym dniu urzedowaniasmile)

miej sobie dobrze i obudz sie wypoczta.
                    • nick000 Re: środa zimowa:) 08.02.07, 07:20
                      biorąc pod uwage moj zaawansowany wiekwink i sklerozęwink, nie bardzo pamietambig_grin
                      Rozwin tematwink i przypomnij mi, ze szczególamiwink, jak to sie robiwink
                      • kendo Re: środa zimowa:) 14.02.07, 08:57
                        nooooooooooo,znowu przypudrowalo i jest bialo,ale cieplo,
                        tak ze bialosci znikna zanim do miasta sie wybiore.

zycze udanego dnia w dzisiejszy szczegolny dziensmile
                        • mycha Re: środa zimowa:) 14.02.07, 09:12
                          cześć kenduśsmile witam wszystkichsmile
                          no proszęsmile a u mnie chlapa, śnieg się topi i kajak wskazany, jak się chce
                          przemieszczać po mieście i nie utonąćwink z nieba leci coś bliżej nieokreślonego,
                          czyżby się amorki kąpały???big_grin
                          kenduś podziel się tą bieląsmile i miłego biegania po mieście życzęsmile
                          • nick000 Re: środa zimowa:) 14.02.07, 09:33
                            czolem wszystkimsmile Poranek pod znakiem niesłychanej slizgawki, teraz londyńska
                            mgla okryła swiat. Dziwaczna pogoda, jeszcze wczoraj mieliśmy tu mroźną zimę,
                            teraz nawet nie staram sie określić tego, co za oknem panuje.
                            Siedze sobie wygodnie, sprężam sie by do pracy przystapić i nijak nie mogę,
                            dziwne to wszystko. Człowiek wiecznie coś musi, a to praca, a to jakies
                            obowiazki domowe, a to konwenanse. Dusza wyrywa sie do czegos innego,
                            ciekawszego, ryzykownego - rzeczywistość i poczucie obowiazku stopują nas
                            jednak skutecznie. Podobno odrobina szaleństwa nikomu jeszcze nie zaszkodziła.
                            Jeśli jednak, przez cale życie stąpalo się twardo po ziemi, cieżko jest sie od
                            niej oderwać, wzlecieć ponad chmury, przez rózowe okulary na swiat popatrzec.
                            Z tego wszystkiego napije sie kawy. Oczywiście miłego dnia zyczesmile
                            • kendo Re: środa zimowa:) 14.02.07, 09:39
                              ech tam nicku,
                              cos Ty dzis jakis taki negatywny??
                              ciesz sie zyciem na maxa,poki nie zapozno....

mycha,miej sobie dzis przemily dzien w kajaku czy bezsmile)
                              • kasikk_29 Re: środa zimowa:) 14.02.07, 09:52
                                witam po przerwie technicznej smile
                                kompik mi odmówił współpracy...
                                ale mam nadzieję, że już teraz będzie współpracował

eh... Skrzacika zabieram na spacer
                                do popołudnia big_grin
                                i miłego dnia życzę smile
                                • kendo Re: środa zimowa:) 14.02.07, 09:56
                                  moj kompik tez ostanio cos protestuje....

witaj kasikku i miej sobie spacerek udany ze Skrzacikiem,
                                  • slo-onko Re: środa zimowa:) 14.02.07, 09:57
                                    ale niektorym dobrzesmiletez bym chciala isc z jakims skrzatem an spacersmilemoze byc
                                    nawet wyrosniety,byleby skrzatwink)))
                                    • mycha Re: środa zimowa:) 14.02.07, 10:20
                                      sloo!!!! wyrośnięty??? to jakiś skrzat gigant chyba;p
                                      • slo-onko Re: środa zimowa:) 14.02.07, 10:30
                                        musi byc duzysmileskrzatsmilewtedy mozna sie schronic w jego ramionach?smilea po co mi
                                        jakis liliput?wink
                                        • kendo Re: środa zimowa:) 14.02.07, 10:32
                                          sloo??
                                          a niewiedzialas,ze pozory nieraz myla?smile)))))))))
                                          • slo-onko Re: środa zimowa:) 14.02.07, 10:37
                                            eeeeeeee tam,swojego skzrata juz tak dobrze znam jak wlasna kieszenwink))
                                        • nick000 Re: środa zimowa:) 14.02.07, 11:26
                                          hahahahawink, tyaz jest dobry sezon na kurdupli;D
                                          • slo-onko Re: środa zimowa:) 14.02.07, 11:43
                                            Nick,Ty nie politykujsmile
                                            • nick000 Re: środa zimowa:) 14.02.07, 11:49
                                              mowawink, to nie polityka tylko rzeczywistość. Pomysl tylko, taki kurdupel może
                                              być uzyteczny nadzwyczajwink Niewiele miejsca zajmuje, siłą rzeczy i zjada mniej
                                              niż słusznej budowy facetwink, wciśnie sie wszędzie, spac moze obok kota w
                                              pudełku po butachwink, majac wzglad na swoje bezpieczeństwo, głosu nie
                                              podniesiewink, itpsmile Same zalety;D
                                              • mycha Re: środa zimowa:) 14.02.07, 12:06
                                                i w szafie się zmieści w sytuacji kryzysowej;D
                              • mycha Re: środa zimowa:) 14.02.07, 10:22
                                dziękismile jak się rozpędzę, to jeszcze bałtyk przepłynęwink)))
                              • nick000 Re: środa zimowa:) 14.02.07, 11:31
                                ja negatywny? Zartujesz chybawink Do zycia i ludzi nastawiony jestem nadzwyczaj
                                pozytywnie, czasami tylko cos palnę i stąd takie wnioski wyciagasz;D
                                • slo-onko Re: środa zimowa:) 14.02.07, 11:47
                                  to prawda co mowi Nick, dzis nawet kwintą rzucił o ziemiewink))
                                  • nick000 Re: środa zimowa:) 14.02.07, 11:53
                                    ta kwintawink, to jest cuś wspaniałegobig_grin Oznacza dokładnie wszystko to, co
                                    chcemy by oznaczała, jest uniwersalna, śmieszna i miła w dotykuwink, ciepła jak
                                    kaflowy piec, pachnąca jak chleb, błekitna jak niezapominajkasmile, czasami bywa
                                    kaprysna, ale to tylko pozawink Przyjazna z niej bestiasmile
                                    • slo-onko Re: środa zimowa:) 14.02.07, 12:10
                                      ona bestia,a on piekny?smile

wiecie co?piekne walce slychac w tle,jeden pracownik bardzo intensywnie klika
                                      w klawisze klawiatury az dudni,drugi jest aktywnym uczestnikiem forum,praca wre
                                      normalnie big_grinD
                            • mycha Re: środa zimowa:) 14.02.07, 10:21
                              nick, nigdy nie jest za późno na różowe okularysmile to naprawdę nie jest trudne.
                              zamlnij oczy, weź głęboki oddech i ...
                              jest tylko jeden mały szczegół. jak się spada, to boli o wiele bardziej. ale
                              chyba czasami wartowink
                              • kendo Re: środa zimowa:) 14.02.07, 10:28
                                o rany slooooooooooooooooooo!!,
                                jakies wyrosniete skrzaty Ci sie marza,ale to chyba dobrze,
                                bo czasamie tez tak sobie marzesmile)))))))))))

mycha masz racje,ze "upadek" boli,ale naprawde warto przezyc to jeszcze razsmile)

miejcie sobie cudny dzien.
                                • slo-onko Re: środa zimowa:) 14.02.07, 10:36
                                  co slo co slo?smile)) tez nie jestem malawink inaczej musialabm takiego malego
                                  skrzata pod pacha nosic big_grinDD
                              • nick000 Re: środa zimowa:) 14.02.07, 11:28
                                wiemsmile, to cos podobnego do nurkowania, głeboki wdech, głową do dołu i niech
                                sie dzieje, co chcewink A czy warto? Jasne, ze taksmile
                                • mycha Re: środa zimowa:) 14.02.07, 11:48
                                  oczywiście i ten dreszczyk przy skokubig_grin
                                  • nick000 Re: środa zimowa:) 14.02.07, 11:55
                                    dreszczyk jest najciekawszywink, tylko dla niego warto zapuścić sie w głebinywink
                                    • mycha Re: środa zimowa:) 14.02.07, 12:09
                                      oj, nie tylko dla niegowink
                                      • kendo Re: środa zimowa:) 14.02.07, 20:21
                                        no jestem pod wrazeniem "glebinowego dreszczyku"wink))))))))))))))))))))
                                        chyba tak przed lunchem z glodu sobie marzyliscie co??

miejcie sobie cieply wieczor a nocka w "glebinowy sen" z duzrymi i malymi
                                        skrzatamismile)zapadnijcie by sie dobrze wyspacsmile
    • henryk245 Re: środa zimowa:) 21.02.07, 07:59
      Czesc Ludkowie

zapomnialo mi sie haslo na moj poprzedni nick wiec musialem
      otworzyc nowe "konto",poprzedni nick [ Odin2 ] w dalszym ciagu uzywam
      na : www.e24.se/dynamiskt/sverige/did_14666948.asp tam jest auto
      logowanie.
      Wczoraj wieczorem z NE przywialo zdziebko sniegu , tak na 5 cm - obecnie
      topnieje , zima niechce sie poddac .

Pozdrawia
      Henryk
      byly Odin-2
      • nick000 Re: środa zimowa:) 21.02.07, 08:03
        cześć byłemu Odinowiwink i wszystkim vistulowym ludziomsmile Zima, jako się rzekło,
        trzyma krzepko. Poranek bardzo mroźny, ale i słoneczny nadzwyczaj, co humor
        wybitnie poprawiasmile Dobrego dnia życzę i na kawę zapraszam, jako że popielec,
        do kawy zero cukru czy smietankiwink, umartwiac sie trzeba, ot i co;D
        • henryk245 Re: środa zimowa:) 21.02.07, 08:09
          nick000 napisał:

> cześć byłemu Odinowiwink i wszystkim vistulowym ludziomsmile Zima, jako się
          rzekło,
          > trzyma krzepko. Poranek bardzo mroźny, ale i słoneczny nadzwyczaj, co humor
          > wybitnie poprawiasmile Dobrego dnia życzę i na kawę zapraszam, jako że popielec,
          > do kawy zero cukru czy smietankiwink, umartwiac sie trzeba, ot i co;D

oj nicku ,ja mam popielec codziennie,cukier+smietanka=poduszka do igiel
          cholerka nawet z "Jasiem" powedrowac mi niewolno ,eeeh . Pzdr.
          • slo-onko Re: środa zimowa:) 21.02.07, 08:13
            dzien dobry panom, dzien dobry paniomsmile
            Henryk,a Twoim ulubionym zajeciem jest haft poduszek?wink
            • nick000 Re: środa zimowa:) 21.02.07, 08:39
              witam panią Slosmile Zadajesz Henrykowi nadzwyczaj tendencyjne pytaniawink, ale
              musze powiedzieć, ze mnie ono zaintrygowalo;D Przybliż sprawę, będę wdzieczny
              za kazde wyjasnieniewink
              • slo-onko Re: środa zimowa:) 21.02.07, 08:55
                no jak to?przeciez igła+ poduszka= hafsmile moze nasz H. jest artysta hafciarzame
                tylko nic o tym glosno nie mowi?wink moze z natury jest bardzo wstydliwym H. i
                stad mowi "ogródkami"wink
                • nick000 Re: środa zimowa:) 21.02.07, 09:07
                  podziwiam takie umiejątności. Swego czasu udalo mi sie widzieć haftowane kopie
                  płócien wielkich mistrzów malarstwa. Znajduja sie one w Płocku w kościele
                  Mariawitów. Z rozdziawiona gębą podziwialem kunszt pań, które wyhaftowaly owe
                  arcydzieła.
          • nick000 Re: środa zimowa:) 21.02.07, 08:36
            henryk245 napisał:

> oj nicku ,ja mam popielec codziennie,cukier+smietanka=poduszka do igiel
            > cholerka nawet z "Jasiem" powedrowac mi niewolno ,eeeh . Pzdr.

najszczersze wyrazy współczuciawink, szczególnie z powodu niemożności wędrówek
            z "jasiem". A ja wczorajszego wieczoru podrinkowalemwink Ginn jest najlepszy bez
            dodatków, co stwierdzam z najwyższą radością;D
            • kendo Re: środa zimowa:) 21.02.07, 10:35
              jak to niektorzy maja sobie dobrze dzinowo...smile,
              ja mam uczulenie od tego,
              witaj nicku,
              o 245 sie niezamartwiaj...spotkala go kara i juzsmile))))))))))))
              szkoda,ze nie widzisz min przy kazdorazowym ukluciu.....choc teraz wszystkie te
              mechanizmy sa bardzo nowoczesne to faktycznie bierze zgroza patrzac na to
              wszystko,miejmy nadzieje,ze obejdzie sie moze bez codziennego klucia a beda
              tableteczkismile)

miejcie sobie udany dzionek,
              tu zawierocha sniezna ,ze az strach wychodzic z domusad(
              acha!!,mysle,ze dzis bede miala kompa wolnegosmile)
              • kendo Re: środa zimowa:) 21.02.07, 10:39
                sloo,
                trafilas z igielka i poduszkawink)))))))))))))
                biedaczysko strasznesad(

no nareszcie sie dobudzilam,dzieki za sloneczny glosik choc przez chwilkesmile)

miej sobie udany dzionek.
              • nick000 Re: środa zimowa:) 21.02.07, 11:10
                cześć Szefowosmile Nie mam uczulenia na trunkiwink, wręcz przeciwnie, by przy
                zdrowych zmysłach i zdrowiu ogólnym sie utrzymać, czasami musze zażyć małe
                coniecowink
                Jesli mogę doradzić coś w kwestii ukłucia. Lepsze zastrzyki niz pigułki. Wiem
                coś na ten temat. Chwila, malenkie ukłucie i spokój na caly dzień. Piguły mają
                to do siebie, ze pomagają na jedno, przy okazji cierpi wątróbkawink, a przecież
                powinna jeszcze posłużyć bardzo długo. Nie wiadomo, co ją jeszcze spotkac mozewink
                Miłego dniasmile
                • slo-onko Re: środa zimowa:) 21.02.07, 11:21
                  dla Nicka robienie zastrzykow to pestkasmile jest tak wprawiony jak kucharka w
                  gotowaniu zupysmile
                  • nick000 Re: środa zimowa:) 21.02.07, 11:29
                    kiedy głód przyciśniewink, nawet zupa ugotuje sie samabig_grin Wszystkiego można sie
                    nauczyc, jest to tylko kwestia umotywowanej potrzeby.
                • slo-onko Re: środa zimowa:) 21.02.07, 11:21
                  czesc spiaca Kendo smile fajny mialas gloswink
                • kendo Re: środa zimowa:) 21.02.07, 11:24
                  hej,hej nicku,
                  malo co nie zwialo mnie z trasy spacerowej z psiunem,przyszlam,jak balwanica do
                  domu oblepiona sniegiemwink)))

moze masz racje co do kwestii igielek,
                  dla nas to nowe wezwanie by sie nauczyc..zobaczymy co gora zadecyduje.

a kwstia %-centowa,masz racje(co ja dzis taka zgodna?wink)od czasu do czasu
                  dobrze jest posmakowacsmile)

miej duzo slonca w serduchu.
                  • kendo Re: środa zimowa:) 21.02.07, 11:26
                    hej sloo,
                    no niewow nic o moim glosku,pewnie brzmial jak u belfegorasmile)
                    to wina ciezkiego usniecia nocasad(

a czemu nick ma taka wprawe igielkowa??

miej sobie cieply dzionek.
                    • nick000 Re: środa zimowa:) 21.02.07, 11:31
                      od kilku lat jestem domową, rodzinną raczej, pielęgniarkąwink Wyspecjalizowałem
                      sie w najrożniejszych zastrzykach, myślę, ze nawet dozylny potrafiłbym zrobić.
                      Jeszcze trochę i będe operował;DDD
                    • slo-onko Re: środa zimowa:) 21.02.07, 11:48
                      jest mezczyznawink)))

kendo napisała:

> hej sloo,
                      > no niewow nic o moim glosku,pewnie brzmial jak u belfegorasmile)
                      > to wina ciezkiego usniecia nocasad(
                      >
                      > a czemu nick ma taka wprawe igielkowa??
                      >
                      > miej sobie cieply dzionek.
                      • slo-onko Re: środa zimowa:) 21.02.07, 11:49
                        zapomnialam dodac,ze odwaznymwink))

slo-onko napisała:

> jest mezczyznawink)))
                        >
                        > kendo napisała:
                        >
                        > > hej sloo,
                        > > no niewow nic o moim glosku,pewnie brzmial jak u belfegorasmile)
                        > > to wina ciezkiego usniecia nocasad(
                        > >
                        > > a czemu nick ma taka wprawe igielkowa??
                        > >
                        > > miej sobie cieply dzionek.
                        >
                        >
                      • nick000 Re: środa zimowa:) 21.02.07, 12:06
                        hehehehehewink, to wiele wyjasnia;DD Podobno mężczyźni boja sie zastrzyków;D
                        • slo-onko Re: środa zimowa:) 21.02.07, 12:08
                          nie tylko boja sie zastrzykow,ale szpitali i dentysty, a najczesciej krzyku
                          kobietwink))
                          • kendo Re: środa zimowa:) 21.02.07, 12:16
                            podciagam H.do tego....lon taki strachliwy na wszystkosmile)
                  • nick000 Re: środa zimowa:) 21.02.07, 11:33
                    o tak, % są oksmile, oczywiscie ostrożnie zażywane i odpowiednio dawkowanewink Jak
                    widze masz zimę, u mnie mroźno jak diabli i nawet słonce nie potrafi powietrza
                    rozgrzać. Wieje wiatr, brakuje tylko sniegu, czuje jednak, ze i on lada moment
                    zacznie padać.
                    • kendo Re: środa zimowa:) 21.02.07, 11:39
                      ni i prosze,mamy wsrod nas bardzo utalentowanego kadytata operacyjno-
                      igielkowego....tak sobie mysle,ze ja tez bym sobie dala rade z
                      igielkami,dopiero bym miala satysfakcje"poznecania sie"smile)bo pancio strasznie
                      sie boiiwink)
                      • nick000 Re: środa zimowa:) 21.02.07, 11:43
                        zero satysfakcjiwink, takie zastrzyki nie bolą, no chyba, ze włozysz w ich
                        wykonywanie cale serce;D
                        • kendo Re: środa zimowa:) 21.02.07, 11:47
                          no wiem nicku,
                          tu kiedys widzialam cale oprzyzadowanie do tych czynnosci,
                          nawet w niektorych wypadkach inplantuje dozownik w okolicy brzucha by tylko
                          nacisnac na guziczek i zaprogramowana dawke wcisnac i taka forma by sie
                          przydala do odina,ale to juz w drastycznych wypadkach inplantuja,tu dopiero
                          poczatek i pruba znalezienia odpowiedniego postepowania,jak i odpowiedniej
                          ewentualnej dawki...zaobaczymy za pare tygodni.
                          • nick000 Re: środa zimowa:) 21.02.07, 12:05
                            oprócz zastrzyków, w tej terapii ważna jest dieta, i tu zaczynają sie schody.
                            Odpowiedni rodzaj i ilość posiłków, moze doprowadzić do rezygnacji z
                            farmaceutyków. Zdaje sobie sprawe jak cieżko jest ją utrzymać i ile
                            samozaparcia potrzeba, by była ona skuteczna, warto jednak sie odrobine
                            pomęczyć. Nie chcę Cie straszyć ani zniechecać, na temat cukrzycy wiem bardzo
                            dużo, jesli jednak oboje popracujecie nad zmianą żywieniowych przyzwyczajeń,
                            sukces murowany. Kilka razy byłem swiadkiem śpiączki cukrzycowej, teraz wiem
                            jak sobie z nia poradzić, warto popracować by nigdy tego paskudztwa nie
                            doświadczyć. Uwierz mi, to bardzo nieciekawy widok i jesli nie wiemy jak sobie
                            z tym poradzić, szczegolnie gdy do glosu dojdzie panika, moze być naprawde
                            groźnie. Da sie życ z tą chorobą, trzeba tylko przestrzegac ściśle pewnych
                            reżimów, ale o nich powie wiecej lekarz prowadzący.
                            • kendo Re: środa zimowa:) 21.02.07, 12:14
                              wlasnie tej spiaczki sie boje najwiecej,bo jestem panikara....
                              byly sytuacje cos w poblizu....az wreszcie znalezli blad i wzieli sie za
                              poprawke.
                              dietke ma od czasu baypassa,regularnie taz wcina,skonczyl jedynie z czekolada i
                              slodzi slodzikiem plyny,niemniej jednak cos jeszcze trzeba poprawic,(niewiem
                              co?)bo niekiedy cukier na topie stoisad(
                              • nick000 Re: środa zimowa:) 21.02.07, 13:18
                                przy odpowiedniej diecie i przestrzeganiu pory posiłków, śpiaczka nie powinna
                                sie zdarzyć. Przeczytaj to:
                                serwisy.gazeta.pl/zdrowie/1,56681,955580.html
                                www.cukrzyca.info.pl/pacjent/pytania/faq/
                                • henryk245 Re: środa zimowa:) 21.02.07, 15:46
                                  .. noo to wpadlem,ale zescie mnie podsumowali,czesciowo macie racje
                                  dentysty i wrzasku Kobiety zawsze sie balem.

Jak narazie tylko 10c razy paluchy perforuje i sprawdzam jaki miodzik ze mnie
                                  he he , puzniej jezeli dieta niepomoze beda tabletki wzmacniajace prace trzustki
                                  dopiero gdy wszystko bedzie za malo bedzie insulina.

Rano myslalem ze sniezek stopnieje a to coraz wiecej pada i wieje - pogoda w
                                  sam raz dla mojego futrzaka - uwielbia to ,ponoc dopiero w przyszlym tygodniu
                                  wiosna zas do nas zawita.

Slo-onko masz mail.

Pzdr.
    • slo-onko Re: środa zimowa:) 21.02.07, 20:09
      dzien dobry wieczor big_grin
      a raczej dobranos sie prosi powiedziec, dla mnie dwudziesta to jakby polnoc zimowa porasad za krotki jest wieczorsad(
      czy bede mocno nie skromna jesli powiem,ze licze jutro na fete?wink))
      spijcie slodkosmile

ps. H245 , odloz juz te wyszywankiwink nocna dziubanina szkodzi na wzrokwink))
      • kendo Re: środa zimowa:) 21.02.07, 20:30
        smile))))))))))))))))))))) H.125 juz niemal padlo,
        wstreta pogoda chyba sie przyczynila i o dzierganiu czy dzibdzianiu igelka
        mowy niemasmile)
        chyba nas zasypie,sniegu na parapetach mielismy do polowy,omiotlam to to coby
        woda nie byla w pomieszczeniach,ech zima na konec daje sie we znaki.

spij slodko sloo i reszta Zalogi.
    • gruby Skradzione z forum TVN 24 ;-) 28.02.07, 09:26
      Życzę wszystkim pięknego dniasmile

Dziś pracuję, pracuję i czasu nie liczę
      Godziny biegną szybko. Niezauważenie
      Noc przybiera już nowe jaśniejsze oblicze
      I gwiady gdzieś umknęły przed świtu płomieniem
      Słoneczko się zbudziło, niebo niespodzianie
      Zastydzone przywdziało delikatny koral
      Spod koronki obłoków błękit na spotkanie
      Rozjaśnia się zalotnie zerkając przez woal
      Świt obietnicę niesie pogodnego dzionka
      Ptaków lot wydaje się ożywczy, radosny
      Słucham, czy nie dobiegnie mnie gdzieś śpiew skowronka
      Patrzę w niebo, dostrzegam już zapowiedź wiosnysmile

Świt był dziś bardzo kolorowy i tak mi się rymnęło w przerwie.smile Miłego dnia:-
      )

~bd d, 28.02.2007 07:08

Bozena zamiesciła powyższe tu:
      VIDE: www.tvn24.pl/1,219,8,28075136,77343271,2119702,0,forum.html
      • kendo Re: Skradzione z forum TVN 24 ;-) 28.02.07, 10:07
        no prosze,Gruby juz o wiosnie mysli,zreszta chyba juz wszyscy wyczekuja jej
        zniecierpliwieni,
        witaj ,jak reszte Zalogi pozdrawiam snieznie...tak,tak,bo tu znowu sniezy:
        ((,ciezkie wielkie platy sniegusad(

zycze ciepelka i radosci na dzien dzisiejszy,moze bedzie laskawy dla nas.
    • slo-onko Re: środa zimowa:) 28.02.07, 10:26
      Czesc wszystkim w ostatni dzien lutego. zima przychodzi i odchodzi, to pruszy
      to leje, swieci i wieje ,niezdecydowana jak kobietawink
      przyjemnego wtorku wszytskim zycze i duzo fajnych chwil ze slonkiem na niebie smile

ps.wtorki u mnie sa najkoszmarniejszymi dniami pracysad
      • kendo Re: środa zimowa:) 28.02.07, 10:38
        smile))))))))))))))))))))))))))))),sloo,pozwolisz,ze sie usmieche extra do Ciebie,
        dzis Kochanie jest srodasmile))
        niemniej zycze Ci ciepelka i udanego dnia w oczekiwaniu na wiosne.
        • slo-onko Re: środa zimowa:) 28.02.07, 10:46
          tooooooooooooo jest nie mozliwe big_grinDDDDDDDDDDDDD
          • kendo Re: środa zimowa:) 28.02.07, 10:48
            sloo,mozliwe,mozliwe.....to sroda dzissmile)
            tylko Ty chcesz chyba zatrzymac wtorek za wzgledu na przemile wspomnienia kiss
            • slo-onko Re: środa zimowa:) 28.02.07, 10:59
              codziennie sa mile chwilewink)) a tak na serio to naprawde myslalm,ze wtorek,ale
              to dbrze,ze nie jestbig_grin sroda jest doscz nosnym dniem w pracysmile perspektywa co
              prawda nie jest pocieszajaca,bow piatek znow mam dyzor "nocny"big_grin
              • kendo Re: środa zimowa:) 28.02.07, 12:03
                sroda,jako srodek tygodnia....tak uczylismy dziecie by zapamietal po polsku
                nazwy tygodniawink)
                dla mnie to dzien leniwy choc duzo bym musiala zrobic w kuchni przy piecu po
                handlowaniu poniedzialkowym czy wtorkowym,
                nie zawsze mam chec naszykowac do zamrazalki gotowcow.
                moze nie bedzie pracowity dyzor pitkowo-nocnysmile
                • slo-onko Re: środa zimowa:) 28.02.07, 12:24
                  pracowity jest zwykle tak samo. tym razem jade dopiero po poludniu,wiec nie
                  nasiedze sie za dlugo. suma sumarum dzien pracy bedzie krotszy z pewnych
                  wzgledow. za to dzis okropnie sie ciagnie,taki ciagnacy jak guma wlasnie bywa
                  wtorek i dzis jest wtorek!!big_grinDD
                  • kendo Re: środa zimowa:) 28.02.07, 12:28
                    no,no...nie bede sie sprzeczac,ze dzis srodawink))))))))))
                    nieraz mam podobnie z dniami,gdzie za wszelka sile chce by byl inny dziensmile
                    powiem,ze tydzien dla nas zaczal sie stresowo,niemniej ,jakos dni ida zgodnie z
                    planemwink
                    milego dzionka sloosmile kiss
                    • slo-onko Re: środa zimowa:) 28.02.07, 12:37
                      i Tobie przyjemnegosmile
                      • kendo Re: środa zimowa:) 07.03.07, 08:22
                        z czystym sumieniem moge jeszcze tak napisac,snieg lezy platami w dalszym
                        ciagu,dzdzyscie/mgliscie/chlodnawo,

witajcie Zalogo,nie przejmujcie sie skandynawska pogoda,miejmy nadzieje,ze
                        wiosna zawita juz wkrotce/sloneczko nas ogrzeje i wszystkie troski stana sie
                        jasniejsze.

zycze cieplego dnia,szybko mi dni uciekaja od niedzieli...to juz srodek
                        tygodnia.
    • mycha Re: środa zimowa:) 07.03.07, 08:22
      wcale nie zimowa, a wiosenno - wagarowa.
      witajcie robaczki. chyba mnie powoli dopada przesilenie, bo rano potrzebuję
      małego zastrzyku adrenalinki, ale takiej pozytywnej.
      robię kawuni, chętnych proszę o kubki i zapraszam na pogaduchy poranne.
      • kendo Re: środa zimowa:) 07.03.07, 08:24
        o!!!!!!!!!!,czy poczulas mycho,ze guzy sobie zrobilysmy??
        milo Cie czytac ponownie....zasiadam do kawuchy,moze slo jakies ciacho
        dostawi,bo u mnie pustka w zamrazalnikusad(

miej sobie spokojny dzionek pelen enefgismile kiss
        • slo-onko Re: środa zimowa:) 07.03.07, 08:43
          czesc kobitkismile)
          kawka juz za mna i zakaska-ciacha tzw "wiśniówki" ,czyli zakaska i zapitka w
          jednymsmile
          pogodnej srody Wam zyczesmile
          • kendo Re: środa zimowa:) 07.03.07, 09:24
            o!!,jaka ciekawa alternatywa zakaskowa ?wink
            witaj sloo i zycze udanego dnia.
            • slo-onko Re: środa zimowa:) 07.03.07, 09:36
              oo!! Witaj Kendus smile ciekawa to ciekawa,ale jak kazde ciacho wchodzi w
              boczki,tu i ówdziewink
              pracki mam co niemiara,ale i lenia kosmicznegowink wszak,ze slonce swieci
              tymbardziej pracowac sie nie chce. wyjde pozniej jednak na krotka
              przechadzke,przewietrzyc sie,zrelaksowac,lyknac powietrza . trudno mowic o
              swierzym miejskim powietrzu,ale zawsze to przewietrzenie szarych komorek sie
              przyda.
              • kendo Re: środa zimowa:) 07.03.07, 09:44
                hi,hiiiiiiiiiii..ja swoja zaraz pojde przewietrzyc,staram sie byc na spacerku
                dwa razy na dzien by kostusie sie niezastaly,alnie nie spotkam sloneczka,mzy
                tutaj ,ale co tam dla zdrowia i dobra mzawka na cere paszczydelka,bo nawilzy ja
                extrawink
                lenia tez mam,ale zmuszam sie by cokolwiec zrobic co dzien,inaczej "kota"bym
                dostala,dzis jedziemy odebrac psiunke.

mij mily spacerek sloo.
                • slo-onko Re: środa zimowa:) 07.03.07, 10:21
                  spacer bardziej sluzbowy niz prywatny,ale zawsze to jakas odmiana,kosci mozna
                  rozruszac itp. wole spacery niz pajacykibig_grinDD
                  u Ciebie ze spacerem jest latwizna,wychodzisz za dzrwi i juz spacerujesz,mozesz
                  wyjsc nawet co piec minut, zrobic dwa kroki,wrocic i powiedziec,ze bylas na
                  spacerzewink
                  a gdzie pochowacie psinke?
                  • kasikk_29 Re: środa zimowa:) 07.03.07, 10:36
                    witam słonecznie big_grin
                    pogoda, jak w myszowym opisie - cudna
                    zaraz Skrzacikowi zaserwuję drugie śniadanko i wybierzemy się na spacer
                    może pośpi na dworze...
                    pięknego dnia big_grin
                    • slo-onko Re: środa zimowa:) 07.03.07, 11:25
                      skrzatki to ejdnak maja super zycie. bawia sie ile chca,spia ile chca, sa
                      rozpieszczane,cholubione,ale im zazdroszczesmile
                      przyjemnego spaceru kasikksmile
    • nick000 Re: środa zimowa:) 07.03.07, 12:33
      witam wiosenniesmile Piekne słońce na bezchmurnym niebie wiosnę zapowiada. Trochę
      to złudne, bo wredny wiaterek nie pozwala zapomnieć, ze poczatek marca dopiero.
      Nie ma już jednak odwrotu, robi sie cięplej, dni są dłuzsze a niebawem
      eksploduje zieleńsmile W dzień taki ławeczka w parku mi sie marzy i coś jeszczewink
      Na razie jednak życze wszystkim dobrej i spokojnej srodysmile
      • slo-onko Re: środa zimowa:) 07.03.07, 13:01
        ...a na laweczce para zakochanych ludzi?big_grin
        czesc Nick smile
        • mala20033 Re: środa zimowa:) 07.03.07, 13:14
          Pozdrowko z wakacji...Mala
          • slo-onko Re: środa zimowa:) 07.03.07, 13:18
            witaj malenka smile ale Ciz azdroszcze,juz masz wakacje?smile a my musimy zcekac do
            latawink
            przyjemnego wypoczynkusmile
            • kendo Re: środa zimowa:) 07.03.07, 15:12
              witam spoznialskich wiosennie,
              przestalo padac i nadzieja na prawdziwna wiosne coraz blizej,
              laweczki juz czekaja na nassmile)

zycze milego popoludnia.
              • slo-onko Re: środa chyba wiosenna 14.03.07, 08:10
                Dzien dobry bardzo w sloneczna srodesmile
                Zakupy rano poczynione z satysfakcja dla ...... damskiegowink
                teraz pogaduchy,prasowka,kawa no i.............pracasad
                przyjemnej srody i cieple pozdrowienia.
                • kasikk_29 Re: środa chyba wiosenna 14.03.07, 08:44
                  witam smile
                  jak to "chyba"? u mnie wiosna całą gębą
                  brakuje tylko boćka klekocącego na dębie big_grin

udanego dnia - uciekam, bo Skrzacik dziś psotny dzień ma wink
                  • kendo Re: środa chyba wiosenna 14.03.07, 11:17
                    ech...dlugo nie nacieszylismy sie wiosna,wieje strasznie i zapowiadaja
                    ochlodzenie na kazdy kolejny dzien,oby jutro bylo wzglednie na wycieczce,
                    witajcie :sloo/kasikku,
                    no Wy juz od rana widze w bojowej gotowosci,,ja prawde powiedziawszy niedawno
                    wstalam,spac nie moglam,wiec nad ranem dospalam niemal do lunchuwink)
                    miejcie sobie udany dzieonek,a Skrzatasa moze zajac jakas masa solna do wyrobu
                    figurek i nie bedzie rozrabiacsmile)
                    • slo-onko Re: środa chyba wiosenna 14.03.07, 11:23
                      czesc Kendosmile
                      Skrzatasowi potzrebny jest drugis krzatasbig_grin niech kasikk dobrze pilnuje tego
                      bociana i dębuwink
                      u nas tez podoga nie zbyt ciekawa. bylam na spacerku,powialo zimny wiatrem. to
                      dopiero poczatki wiosny,a my chcemy jzu latawink)))
                      • kasikk_29 Re: środa chyba wiosenna 14.03.07, 13:22
                        oj, slo... ja ci oba te skrzatasy podrzucę do opieki ;P
                        jak ci się tak bardzo chce dwóch
                        • slo-onko Re: środa chyba wiosenna 14.03.07, 13:37
                          a ja Ci powiem kasikk,ze kiedys to bylo w moim planie miec az trzy skrzatasysmile
                          w zyciu jednak inaczej sie ulozylo,pozostalo dwoch skrzatasow czego dzis
                          bardzo, bardzo zalujesmile zawsze chcialam miec liczna rodzinke i tak
                          niepospilicie wiecej dzieci niz wiekszosc rodzinsmile
    • nick000 Re: środa zimowa:) 14.03.07, 13:05
      wątek środowo-zimowy, dzień wiosenny, popołudnie z nieomal letnia temperatura
      i takowym słońcemsmile Grzeje jak szalone i niech już tak pozostanie. Dziekuję
      niebiosom i prosze o jeszczewink Fajnie jest widzieć błekitne niebo, słyszeć
      śpiew ptaków i napawać sie powietrzem wiosną pachnacym.
      Witam wszystkich i zyczę dużo ciepełka w sercachsmile
      • slo-onko Re: środa zimowa:) 14.03.07, 13:15
        slonko i jego cieple promienie powedrowalo od nas do Nicka smile nie bede Ci Nick
        jednak zalowacsmile korzystajz niego poki grzeje i daje radosc,wiem jak je
        lubiszsmile
        • kendo Re: dalej wieje:(( 14.03.07, 19:56
          ale trawnik wygrabiony z mchu,po ktorym slubne sie maszyna przejechalo,
          ech..zacztnaja sie gimnastyki na powietrzu,milo bedzie ,jak bedzie juz
          prawdziwe ciepelko,wtedy sobie legne i ptaszyn bede sluchac,moze gdzies bocka z
          debu klekot doleci domniewink)

miejcie sobie udany wieczor,

PS;..to do nicka tez nareszcie wisona zwitala....a niech ma ja juz,tez przecie
          z steskniony ciepelkasmile
    • slo-onko Re: środa zimowa:) 09.05.07, 08:45
      znalazlam zimowa,innej nie widzesmile
      mimo to z usmiechem na twarzy witam wszytskim i zycze udanego dnia,
      bezstresowego i bez bolow glowysmileszczegolnie Nickowi bez bolu glowywink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka