kendo 06.01.07, 09:49 powinno brzmiec -sobota zimowa- sniegu brak/mroziku brak..... moze temat przetrwa do wiosny) milych odpoczynkow sobotnich. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasikk_29 Re: sobota 06.01.07, 12:02 dzień dobry właśnie się zastanawiałam, czy nowej nie rozpocząć soboty, a tu Kendunia zrobiła to wcześniej sobota jest deszczowo-pochmurna, ale ciepła prawie 10 stopni jest na moim termometrze pogoda zwariowała chyba i nie liczę już na zimę i jakieś czarnowidztwo w tej kwestii mnie ogarnia no a dodatkowo nos mi odpada, bo spotkał katar Katarzynę... mimo wszystko miłe soboty PS. do wszystkich dziękuję za kartki świąteczne, nawet te zaoczne, co jeszcze nie doszły jakoś w tym roku to poza moją kontrolą się dzieje i całkiem nie mam głowy do śledzenia listonosza... Odpowiedz Link
slo-onko Re: sobota 06.01.07, 12:11 Witaj Kendo i dobrego dnia to prawda,ze nie zimowa. u nas slonko na niebie, gdzie indziej siapi deszczyk,a gorale jezdza na nartach. no to komu czas temu kopa... ide do prac domowych,a wszytskim innym zycze przyjemnej soboty Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 06.01.07, 13:49 witajcie :kasikk/sloo, powiem,ze niemal nie poszlabym na urodzinki,az mnie zgesilo ze strachu, dzis czerwona kartka w kalendarzu,czyli sklepy pozamykane ze wzgledu na Trzech Kroli,udalo sie ,w miescie zakupilam wiache herbacianych roz/doloze butelke czerwonego wina i trufle i pomaszeruje,moze bedzie udany wieczor...zobaczymy) wdzianko juz odswiezone czeka na wieszaku,bede srebrzysto czarna) milej pracki zycze/pogody rownie Odpowiedz Link
slo-onko Re: sobota 06.01.07, 15:02 ooooooooo kuuuuuuurcze az Ci zazdroszcze przyjemnej zabawy i sytej biesiady Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 06.01.07, 16:37 dzieki sloo, juz slubne mnie bedzie wiozlo a pozniej atobusem do domciu wroce,bo blisko niej przystanek. opisze szwedzkie obchodzenie szesdziesiatki pozniejbo to uroczysta chwila tutaj. miejcie sobie mily wieczor. Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 13.01.07, 11:49 wieje strasznie,choc myslalam,ze troszke sie uciszy,noca natomiast myslalam,ze dach nam zmiecie,a siostra wczoraj niedoplynie,ech...wczorajszy dzien pod znakiem emocji sztormowych na morzu i na drodze,niemniej jednak doplynela szczesliwie choc z szeciogodzinnym opoznieniem. zycze udanego dnia wolnego,a sama udaje sie do siostry jako transpor do przeprowadzki. Odpowiedz Link
slo-onko Re: sobota 13.01.07, 13:02 dzien dobry bardzo w sobote, chcialoby sie powiedziec w robocza sobote. zeby zachowac pozory bede udawac,ze jest to wolna sobota ide odpoczac po przedpoludniowych hulankach. Odpowiedz Link
kendo Re: sobota sniegiem zasypana 20.01.07, 09:45 pada,pada sniegiem,jest bardzo slisko/na dodatek wieje mrozikowym powietrzem.. tak zapowiadaja do niedzieli.... ciepelego relaksujacego dnia zycze. Odpowiedz Link
kendo Re: ech a teraz zaczelo deszczyc:(( 20.01.07, 10:02 i bedzie koniec bialego szalenstwa a nastapia piruety silizgawkowe,( trzymajcie sie nawieszchni,oby sie nie obalic na ziemie Odpowiedz Link
mala20033 Re: sobota 20.01.07, 18:41 Sniegu nima gdzie ta zima? Kwitnac zaczynaja kwiatki milo spojrzec na rabatki.. Milego lykenda... Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 20.01.07, 19:12 tu znowu zacczelo wiac.... zapowiadaj snieg na jutro.... wiec,jak widzisz malenka mamy podobna pogode,bo kwiaty w ogrodzie zaczynaja mi tez kwitnac. miej sobie mily dzionek,a reszte Zalogi mily wieczor. Odpowiedz Link
slo-onko Re: sobota 20.01.07, 19:37 dobry wieczor vistulanki. wichura przyszla do nas,a od srody zapowiadaja duze opady sniegu.czyli wszytsko od Kendo nadchodzi Kendus bedziemy lepic balwany? Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 20.01.07, 19:40 witaj wieczornie sloo, wlasnie sluchalam prognozy pogody na Twoj obszar i az mnie zmrowilo, masz racje,wszystko wieje w wasza strone. lubie sie sniegiem lepic) miej sobie udany wiecczor. Odpowiedz Link
slo-onko Re: sobota 20.01.07, 19:44 wyobrazasz nas sobie turlajace sie w sniegu? albo lepiace balwana? bo ja nie DD takie dwie prawie babcie)) Odpowiedz Link
slo-onko Re: sobota 20.01.07, 19:53 Kendus ide na film,graja na TVP1 "Hrabia Monte Christo". musze jeszce odstawic toalete i wtedy bede wolna. gdybys miala ochote na tv to przysiadz sie kolo mnie Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 20.01.07, 19:57 OK,sloo,bierz torbe slodyczy i umiejscow sie wygodnie w fotelu) ja chyba poczytam zdziebko. milego wieczoru telewizyjnego.. Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 20.01.07, 19:53 no cos Ty sloo,my babcie????????????? ja bym sie wyturrlala jeszcze w sniegu,takim puszystym lsniacym w sloncu balwanka tez bym ulepila) Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 27.01.07, 12:22 slonecznie /mrozno/lekki wiaterek,typowa pogoda na spacerek, na osniezonych polach jakis czlek cwiczyl qigong, a ja chyba dzis pociwcze sklony i machanie lapkami przy jakis domowych czynnosciach. miejcie sobie udany dzionek a dla sloo udanej zabawy. Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: sobota 27.01.07, 12:57 witam a ja dziś w pracy... eh... może szybko sie uporam i do Skrzacika wrócę udanego dnia Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 27.01.07, 13:04 hej kasikku, o!?,cos niezwyklego z ta pracka....ale niech Ci sie pracuje sprawnie i skladnie, moze w tygodniu bedzie jej mniej. usciski dla Skrzatasa i miej sobie udany dzionek. Odpowiedz Link
slo-onko Re: sobota 27.01.07, 13:49 witam i ja. z codziennymi porzadkami juz sie uporalam, nawet troche poszylam maszynowo,stroj wieczorny przygotowany. pozostal obiad,kapielka i odpoczynek,a wieczorem zabawa. juz czuje w kosciach,ze jutro swoje stanczone nogi bede niosla pod pacha Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 27.01.07, 15:35 *sloo, niemartw sie na zapas o nozki, niech Cie niosa leciutko po parkiecie przez caly wieczor,wieczorem nawet mozesz zgubic pantofelek) cudnej zabawy zycze. Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: sobota 27.01.07, 14:28 od czwartku już ze Skrzatasem siedzę w domciu chorowała tak, że będziemy do września razem Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 27.01.07, 15:36 *kasikku, czyli mam rozumiec,ze bedziesz miec wolne od pracy? widze juz szczescie na Twoim licu z chwil spedzonych ze Skrzacikiem. Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: sobota 27.01.07, 19:06 Tak, będę mieć wolne od pracy, ale nie od domowej pracy... eh... nie wiem, co wolę wieczorem tak, czy tak jestem skonana... ale może będzie fajnie Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 27.01.07, 19:39 kasikku,moze bedzie dobrze,odpadnie praca a zostanie pracka ze Skrzacikiem, ja niewiem co to znaczy bo nie pracowalam do czterech lat tz.w kraju mialam wolne od pracy a tu dwa lata czekalam/szukalam pracy,pozniej dziecie poszlo do przedszkola,tez nam chorowal,zalicztl wszystkie dziecinne choroby. bedziecie miec wesolo cieplego wieczoru..tu nos odmraza stojac na altanie. Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: sobota 27.01.07, 21:22 a my będziemy szaleć na sankach jest w miarę ciepło tylko trszkę na minusie - akurat pogoda fajna Odpowiedz Link
nick000 Re: sobota 03.02.07, 09:25 heloo spiochy Mam dzisiaj zaszczyt zameldowac sie jako pierwszy Oczywiscie, ze nie jest to wynikiem jakiejś szczególnej pilności czy pracowitości, ot zwykły przypadek Moge nawet powiedzieć, ze pech, bo pracowac mi przyszło w sobote. Może to i dobrze, bo cóz ja bym dzisiaj robił gdy pogoda pod psem. Zimno, mokro, paskudnie, topniejacy snieg i padający deszcz skutecznie odstraszają od spacerow. Może u Was jest lepiej, moze nawet sa miejsca słoneczne i ciepłe, jesli jednak tak nie jest, gorącą kawe zalecam. Spokojnej soboty Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 03.02.07, 09:33 nie,tu nie deszczy a wieje ,jak zwykle,dobrze,ze chociaz slonce swieci i wyrownuje sie jakos) witaj nicku,i miej sobie mimo wszystko mily dzionek,najwazniejsze,ze gdzies tam"gleboko" sloneczko swieci rowniez Zalodze zycze milego dnia. Odpowiedz Link
slo-onko Re: sobota 03.02.07, 10:04 witajcie witajcie dzis od rana jestem na nozkach,biegam tu i tam,jezdze,kupuje,zalatwiam. zaraz znow musze wyjsc zalatwic bardzo pilna sprawe,.taka to sobota nie wiele roznica sie od Nickowej pracujacej tylko bardziej rozbiegana. slonce u mnie swieci dla odmiany wczorajszego dnia,ale zeby nie bylo za dobrze i za cieplo to powiew wiatru daje sie mocno we znaki,jest zimny i porywisty. przyjemnej soboty. Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 03.02.07, 10:17 wiec sloo,mamy taka sama pogode,roznica tylko,ze ja w domciu chyba sobie dzis posiedze,bo len mnie obtuli dokladnie, zycze udanych zalatwian i ciepla w serduchu. Odpowiedz Link
slo-onko Re: sobota 03.02.07, 10:58 na to wyglada juz zalatwilam nie cierpiaca zwloki sprawe,troche sie przeszlam. wszytskie zakupy juz mamy zrobione, czekaja mnie sobotnie porzadki. moj len jednak nie pozwala sie rozkrecic i trzyma mnie w moich mackach jak osmiornica Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 03.02.07, 11:41 sloo,ja juz po spacerku psim, nawiedzona zostalam zaladowaniem upiora,zaraz lunch pozre i zobacze co dalej bede robic,choc ciagnie mnie na jakis dluzszy jeszcze spacer,bo mimo wiatru przyjemnie na dworze. zycze sprawnych porzadkow Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 10.02.07, 10:09 i prosze,jak luty prosi codziennie na mrozikowe powietrze, dzis -10 stopni rankiem,obecnie slonce swieci i pogoda typowa na spacerek. wiec zapraszam na spacer po miescie,moze pozniej kafejka z kremistym ciachem?) udanego dnia. Odpowiedz Link
mala20033 Re: sobota 10.02.07, 20:49 Okolo +5C..i mnie jest zimno...br.. Wam cieplosci.. Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 17.02.07, 10:15 moze dzis bedzie wiecej czasu na net, wczoraj mialam odwiedziny calodniowe siostry ) witajcie Zalogo i miejcie sobie udany weekend. Odpowiedz Link
slo-onko Re: sobota 17.02.07, 10:53 dzien dobry w sloneczna pogode popijam kawe po porannych obowiazkach czyli zakupach i przyjemnosciach domowe obowiazki przede mna, jakies pichcenie,a wieczorem spotkanie na zakonczenie karnawalu -tzw. "śledzik". przyjemnej soboty zycze wszytskim wypoczywajacym,spiacym i pracujacym Odpowiedz Link
gruby Re: sobota 17.02.07, 11:51 Czołem,cześć Wszystkim! A ja wczoraj wróciłem na własne śmieczi ze szpitala - tego "zbrodniczego" przy Wołoskiej )) Umknąłem kamerom czającym się za każdym węgłem i zabieram sie do montowania łózka Odpowiedz Link
kendo Re: sobota lodowata 24.02.07, 09:00 zamieniamy sie w sople lodow,system grzewczy glowny wysiadl...brrrrrrrrrrrrr probuja naprawic ,moze do wieczora ?dogrzewamy sie extra "kaloryferkiem",tak mysle,ze moze jeszcze piec na pieczenie wloczyc i otworzyc drzwiczki?)z plaskania wyszly nici,bo kto wytrzyma zimna wode?( witajcie Zalogo,miejcie sobie przynajmniej Wy cieplutko. Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: sobota lodowata 24.02.07, 09:07 o masz! kendula, to włączaj piecyk witam sobotnio i ciepełko przesyłam!! Odpowiedz Link
kendo Re: sobota lodowata 24.02.07, 09:31 stukam na kompie i sie nie rozgrzalm jeszcze,,, miej sobie ciplunio kasikku. Odpowiedz Link
slo-onko Re: sobota lodowata 24.02.07, 10:25 Kendus zapakuj sie i przyjezdzaj grzac sie do nas u nas na dworze co prawda rowniez mroz,ale za to w domu jak w saunie Odpowiedz Link
henryk245 Re: sobota lodowata 24.02.07, 12:30 kendo 24.02.07, 09:00 dogrzewamy sie extra "kaloryferkiem",tak mysle,ze moze jeszcze piec na pieczenie wloczyc i otworzyc drzwiczki?) piecykiem ??? hmm teraz rozumiem "kendo",latem gdy przypiekalo +32*C chlodzila chate otwierajac drzwi do zamrazaliki,he he . Odpowiedz Link
henryk245 Re: sobota brrrrr ... 24.02.07, 11:54 .. noo i pojechalo "kendo" do blizniaczki mowi ze niechce jamnikow przeziebic ...(?) cale szczescie ze ja polarny ... Pzdr. Odpowiedz Link
kendo Re: sobota brrrrr ... 24.02.07, 19:52 Tyyyyyyyyyyy 245,bez zadnych mi tu podsmiechawek dobrze.... zostawilam Ci dogzana chatke piecem i kaloryferkiem i by ciepelka starczylo dla Ciebie i psiuny to pojechalam sobie ..) na szczescie juz sie dogzewa chatka...usch..ale mnie nastraszyli tym zimnem zycze cieplego wieczoru...tak,bo teraz naprawde wiem ,jaki zimno moze byc w nieogzanej chatce. Odpowiedz Link
slo-onko Re: sobota słoneczna 03.03.07, 10:08 Mocna,goraca kawa z duza iloscia mlecznej pianki dla kazdego chetnego zaspanego ludzika dzien mamy piekny,od samego rana jest bardzo slonecznie, mam nadzieje,ze tak zostanie przez wiekszasc dnia. mam zamiar isc na spacer. jak kazda sobota bedzie pracowita u mnie w gotowanie przysmakow,a mam dzis zamiar zrobic......... ide do kuchni,zostawie przepis,moze ktos zechce wykorzystac. no i oczywiscie wspanialej soboty Odpowiedz Link
mala20033 Re: sobota słoneczna 03.03.07, 11:12 Wczoraj ogladalam "Czarna Ksiege"..ciekawe spojrzenie na sytuacje: jak przetrwac.. Pozdrowko z wakacji... Odpowiedz Link
kendo Re: sobota słoneczna 03.03.07, 11:56 ech,tu pochmurnie( witaj sloo z lakociami i mala urlopowo zycze udanego dnia.... Odpowiedz Link
slo-onko Re: sobota słoneczna 03.03.07, 13:18 moze jutro bedzie lepsza pogoda? u mnie co prawda slonce juz zaszlo,ale piesa wyganiana,a teraz po kapieli lezy i grzeje sie pod kocem. do lazienki na haslo "kapac sie!" szla jak skazaniec na szubienice i jakby mogla zawrocilaby i pobiegla na drugi koniec swiata,taki tchorz kapielowy Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: sobota słoneczna 03.03.07, 14:42 witam u mnie pochmurno i pogodowo i jakoś ogólnie... eh... nie każda sobota jest fajna, ale poproszę slonkowej kawuni, może polepszy mi się humor Odpowiedz Link
kasikk_29 sobota wiosenna 10.03.07, 09:10 i to jak wiosenna! za okno popatrzeć wystarczy i już człowiekowi wraca radość życia inna sprawa, że o szóstej rano ciężko podchodzić do życia z entuzjazmem musicie coś Skrzacikowi powiedzieć w związku z tym mam rano więcej czasu i specjalni dla nicka napiszę, że schab wczorajszy już od prawie godziny w piekarniku Skrzacik mnie porywa, więc pożyczę Wam cudownego dnia i uciekam ) Odpowiedz Link
kendo Re: sobota wiosenna 10.03.07, 09:44 powiem,ze u mnie rowniez wiosennie,gdy popatrze przez okno,niemniej jest mrozikowo,gdy jest sie na dworze, upior jednak sie juz suszy na sloneczku,jednym slowem praca wrze..... kasikku,witaj , a moze kladz spac Skrzacika o godzine pozniej,bedzie pobudke czynic o 7:00 milego dnia Tobie/Skrzatasowi i reszcie Zalogi. Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: sobota wiosenna 10.03.07, 10:01 kendula, ja bym chętnie później kładła Skrzacika, ale ona pada na pyś ok. 21.00, a ja zaraz po niej więc nie da się... upiora czasem też wywieszam, ale w łazience szybciej schnie za to pościel już kilka razy się wietrzyła na dworze i... mmmm... spać w takiej pachnącej wiatrem jest cudownie ) Odpowiedz Link
kendo Re: sobota wiosenna 10.03.07, 10:35 a to ci rozrabiaka skrzacikowa.... wiem,wiem,dzieciaczki sa niezmordowane z energia,mogla tak przez caly dzien"urzedowac") tez lubie posciel pachnoca dworem,pozna wiosna nawet materace na dwor laduja i sie wietrza pozimowo zasypia sie wtedy migiem sloneczko cala geba sie smieje i odslonilo pochlapane meble po psiunie,wiem teraz co nastepnie bede robic,pomyc,wykremowac ...ale to juz chyba innym razem,bo dzis juz limit prackowy wyczerpany, no,trzeba dbac o prace,coby jej na dluzej starczylo) udanego dnia dla Was kasikku. Odpowiedz Link
slo-onko Re: sobota wiosenna 10.03.07, 12:01 witam wszytskich w sobote. tez juz jestem na polmetku prac domowych. na prace przy slonku calkiem inaczej sie reaguje. tak jano i pieknie wiosennie,szczegolnie dzisiaj. okna pomyte,porzadki prawie przy koncu. obiad czeka na konsumpcje,no zyc nie umierac wieczorem relaksik podczas towarzyskiego spotkania. przyjemnej soboty,dlugich fajnych spacerow zycze wszytskim,a skrzatom wesolych zabaw Odpowiedz Link
nick000 Re: sobota 17.03.07, 07:46 Zapowiadanego powrotu zimy nie widac, co i dobrze. Dosyć ciepło, ale wietrznie i ponuro. Witam wszystkich w sobotni poranek, melduję, ze ktoś pracuje, by spac mógł ktoś;D Jak zwykle poranna kawa na nogi stawia mnie skutecznie, bez niej, koniec świata Zycze spokojnej i leniwej soboty. Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: sobota 17.03.07, 08:37 cześć nick, a resztę witam zaocznie to chyba wstajemy o tej samej porze, a ja ponoć na urlopie... eh... tylko, czy ktoś to Skrzacikowi powiedział? dzisiaj pierwsza pobudka była przed piątą... kawa nic nie pomaga - oczki chcą spać mimo ponurej pogody za oknem życzę udanej i pięknej soboty ) Odpowiedz Link
slo-onko Re: sobota 17.03.07, 09:30 Czesc pracusie tez nie bywam spiochem,pobudki dokonalam ok.7. Pies wysikany,zakupy zrobione,rosol juz buzuje. teraz moge wyjechac po nastepna partie zakupow wiekszego kalibru. przyjemnej soboty zycze pracujacym i wypoczywajacym Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 17.03.07, 11:34 ojejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj...ale wczesnie powstawaliscie? mnie slubne po dziewiatej obudzilo,po sniadaniu na trawke wypelzlismy by powapnowac ja,bo dawno tego nie robilismy, wieje okropnie,ze malo dachu niepodniesie...ech,zapowiadaja nawet swieta jajkowe z zimowa aura( miejcie udany dzien pracusiowy/zakupowy/bawialniany, Odpowiedz Link
slo-onko Re: sobota 17.03.07, 12:55 to nie mozliwe)) ptaki juz z cieplych krajow wrocily wiec jak moze byc mroz i snieg? Kendoś odbierz list na yahoo. Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 17.03.07, 13:07 wiesz sloo,tu w skandynawi wszystko jest mozliwe,kiedys na swieta jajkowe jechalismy do tesciowej ,ktor wtedy mieszkala 60 km.od nas,niemal w bikini,zajezdzamy tam,a tu sniezy i tylko +2 stopnie. PS;.liscik odczytalam,i az sie przerazilam ,ze numerowo tak wysoko podskoczylas, Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 24.03.07, 08:24 nadzwyczaj cichy poranek,tz w domu, a pogodowo,oczywiscie wieje,slonce swieci,moze bedzie cieplej w porze obiadowej, kawcie dopijam,zakaszam ptasim mleczkiem....no,sloo pokusa byla silniejsza,postaram sie zaoszczedzic troche do Sw.Wielkanocnych. zycze udanego dnia. Odpowiedz Link
slo-onko Re: sobota 24.03.07, 09:29 czesc Kendusia pokusa to silne stworzenie , wiem cos o tym ciesze sie,ze smakuje u mnie pogoda bardzo podobna do Twojje, malo glowy nie urwie. czas jednak wziac sie do porzadkow i ruszyc po jakies sprawunki. mam kilka spraw do zalatwienia,a czas nieublaganie leci. przyjemnej soboty zycze wszytskim vistulakom no i duzo sloneczka na spacerkach Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 24.03.07, 10:01 hej sloo, zycze udanych zalatwien i zakupow, sama dzis mysle sie wybrac na "targi mieszkaniow",odbywaja sie co roku wiosna,pokaz najnowszych trendow do domu,no i moze cos ciekawego zakupie...zobaczymy,wieczorkiem opisze jak bylo i co nowego zobaczylam. milego dnia Tobie i Zalodze. Odpowiedz Link
henryk245 Re: sobota 24.03.07, 11:20 Hi od wczoraj popoludnia znow jestem spelniony tzn. znow mam Psiaczka,- jest strachliwy gdyz przez swoje 10miesiecy wiele przezyl,wiele zlego ale w tym domu bedzie szczesliwy-jak jego poprzednicy. Psiaczek zajmuje mi wszystkie wolne chwile-pragnie tego czego dotychczas niemial kontaktu z panciem,wiec bedzie mial ten kontakt przez cala dobe tyle ile sam sobie zazyczy,przez nastepnych dni kilka bede wpadal do Was by sie podzielic wrazeniami , na tyle ile Bobby mi na to pozwoli - jest zaborczy,che byc zawsze ze mna lub mamcia. Milego Weekendu Wam Wszystkim Zycze H. Odpowiedz Link
slo-onko Re: sobota 24.03.07, 11:32 Jesli ktos nie zna H.-245 i Kendo,a wystarczy,ze poczyta wpisy dotyczace pieska to od razu bedzie wiedzial,ze sa to ludzie z wielkiem sercem do zwierzat (i nie tylko), dajace im duzo milosci i troski. potraficie dac mu duzo cieplej opieki,ktorej nie mial dotychczas, Bobby bedzie bardzo szczesliwym i radosnym psiakiem jesli H.poswiecasz mu kazda minute to co to moze byc innego jesli nie milosc do zwierzat? a kto kocha zwierzeta musi byc dobrym czlowiekiem o wielkim sercu Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: sobota 24.03.07, 12:07 witam sobota przepiękna, słoneczna, wietrzna trochę, ale w sumie przyjemnie się spaceruje ptaszyny świergolą, kwiaty kwitną... wiosna, panie sierżancie zapraszam na powietrze kendula albo Henryk zaliczyli już pewnie z Bobbym życzę pięknego dnia Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 31.03.07, 08:42 na razie nie "trzepie"drzewami,sloneczko rostapia nocny przymrozek, zapowiada sie sloneczny dzien i takiego Zycze Zalodze. Odpowiedz Link
nick000 Re: sobota 31.03.07, 09:49 Cześć Szefowo, witam wszystkich Pogoda świetna, bardzo do spacerow i wszelkiej rekreacji stworzona niz do pracy. Niestety ktoś pracować musi, tym ktosiem jestem ja. Odbiję sobie jutro;D Teraz życze wam wspaniałej, pogodnej soboty Odpowiedz Link
slo-onko Re: sobota 31.03.07, 09:57 Niektorzy spia,inni pracuja,a ja brykam po sklepach. mam juz wszytsko czym zywi sie czlowiek,teraz nalezy mi sie kawa jak nic wraz ze slonkiem sle pozdrowienia i zycze dobrego dnia Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 31.03.07, 10:25 sloo,nicku, to Wy juz do pracki staneli,tak wczesnie?? postanowilam leniuchowac dzis,no moze jednak cos tkne,ale takiego leciutkiego, zycze milego dnia,obojetnie co robicie i gdzie jestescie Odpowiedz Link
mycha Re: sobota 31.03.07, 11:32 dzień dobry, u mnie również prześlicznie. dzisiaj jadę z wizytą do kasikka właśnie ratuję się kawą. chyba znalazłam powód mojego porannego samopoczucia. dzisiaj jak zmierzyłam sobie ciśnienie, to moja rodzina była w dzikim szoku, że się z łóżka podniosłam! jak nic będę musiała zamówić stałą poranną dawkę adrenaliny, która mi będzie odpowiednio podnosić ciśnienie słonecznego, miłego i spokojnego weekendu życzę. a pracującym krótkiej i nie męczącej pracy Odpowiedz Link
slo-onko Re: sobota 31.03.07, 13:02 ja dzis mam ZPT czyli zjecia praktyczno techniczne w domu)) wlasnie podjelam djecezje))) list w skrzynce Kendo Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: sobota 31.03.07, 13:48 witam ) ja właśnie czekam, aż Skrzacik drzemkę złapie południową co do adrenalinki, to zapraszam do mnie - dzisiaj miałam jej pod dostatkiem Skrzacik tak fiknął, że mnie się przed oczami ciemno zrobiło do tej pory boli mnie głowa, na samą myśli, jak ją bolało... eh... mam nadzieję, ze to ostatnia taka przygoda, bo co weekend ostatnio ma nową śliwę co jedna to większa i boję się, co to będzie dalej - chyba głowa jej odpadnie Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 31.03.07, 18:52 no i prosze ile emocji roznych, *kasikku,bedzie jeszcze nie jedna sliwa i sinior wielki,moje dziecie jeszcze w wieku 5-7 guzy i siniaki mialozagoja sie,zostana tylko wspomnienia jak u mnie, usciski dla Skrzatasa, *mycha,to masz niedoscisnienie??,chyba podobnie mam dzis bo jestem nie do zycia mimo kawci(ciesze sie,ze dzionek juz minal i zaraz bedzie czas do loza doczlapac *sloo,poczte odczytalam i ciesze sie ze hmmmmmmmmmmmmmmmmm zaraz biegne nastepna czytac udanego wieczoru zycze. Odpowiedz Link
slo-onko Re: sobota 31.03.07, 20:38 Dzisiejszy spacer dodal mi troche pozytywnej energii. Zielen rzucila sie na krzewy i drzewa, paki forsycji rozkwitly na zolto,wiosna budzi sie ze snu. szkoda,ze nie zabralam aparatu,park w ktorym byalam jest przepieknym parkiemz nierownym terenem. wzgorki ,pagorki, dziwnie rosnace drzewa, alejki pomiedzy zywoplotami, wspaniale widoki. niestety byl to krotki spacer,duzo za krotki,trzeba bylo wracac do miejskiego zgielku i do codziennych obowiazkow. dzis zycze dobrego snu Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 31.03.07, 20:53 to juz u Was sie zaczyna zielenic na drzewach,tu sa w dalszym ciagu szare a spacer w parku zawsze lubie przystanac i popatrzec na pawie/kaczuchy/gaski. milej nocy Zalodze. Odpowiedz Link
kendo Re: "Swiateczna Sobota" 07.04.07, 11:10 Påskafton ="Wielkanocny Wieczor" tak tu nazywaja dzisiejszy dzien w wolnym tlumaczeniu milych koncowych przygotowan i mysle,ze jaczeka macie juz poswiecone. pogodowo,dalej wieje,zle nieco ciplej niz wczoraj. Odpowiedz Link
slo-onko Re: "Swiateczna Sobota" 07.04.07, 11:25 dzien dobry,dzien dobry w sobote przedswiateczna. praca wre,chwila na relaks sie konczy dobrego humoru na caly dzien i jeszcze dluzej Odpowiedz Link
kendo Re: "Swiateczna Sobota" 07.04.07, 11:37 hej sloo, no dopowiem,ze mam wolne od samego ranca) ale wszystkim "zapracusiowanym" zycze sprawnego dokanczania. udanego dnia podk kazdym wzgledem. Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: "Swiateczna Sobota" 07.04.07, 13:56 witam sobotnio i jajecznie zaraz śmigam poświęcić i czeka mnie trochę przygotowań, bo śniadanie u nas ) zapraszam Odpowiedz Link
kendo Re: "Swiateczna Sobota" 07.04.07, 20:32 a jakze,na sniadanko chetnie wpadne kasikku dla Skrzatasa to wielka atrakcja,juz wie co z czym, milych przygotowywan i smacznego sniadanka dla Was Wszystkich, oczywiscie pozdrow Rodzicow od nas. Odpowiedz Link
henryk245 Re: "Swiateczna Sobota" 14.04.07, 09:07 13go i na dodatek w piatek - pierwsza kapiel w morzu,dzisiaj kostuchy lamia, dzien zapowiada sie cieply ... Wam rownie dobrej pogody i Dnia Dobrego Zyczy H. Odpowiedz Link
slo-onko Re: "Swiateczna Sobota" 14.04.07, 11:24 dzien dobry,witam w piekna letnia pogode. dzis rano temperatura wskazywala na miesiac lipiec,a nie na kwiecien. goraco,goraco,goraco,a dla ochlody ide pojesc lody. sprawunki zalatwione,fryzjer rowniez,mozna relaksowac do obiadu zerkne na bociany Odpowiedz Link
kendo Re: "Swiateczna Sobota" 14.04.07, 12:39 no widzisz H.,a nie mowilam,ze bedziesz dzis polamany chodzil po premierze morskiej) sloo,dobre lodny zawsze pasuja dla ochlody) tu tez cieplunio,drugi upior sie dopiera,moze do wieczorka wszystko na dworku poschnie) przemilego dnia zycze. Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: "Swiateczna Sobota" 14.04.07, 13:39 witam ) H., wygrzej się dobrze i będzie ok. ) proponuję od zewnątrz gorącą kąpiel i od środka grzane piwo, albo grzanki, czyli spirytus z miodem na gorąco ) slo, ta pogoda wskazuje na kwiecień właśnie, bo on przeplata - trochę zimy, trochę lata kendula, z tymi upiorami to ode mnie ściągałaś? bo ja też już dwa wymęczyłam i suszą się nawet piaskownicę ze Skrzacikiem z rana zaliczyłam, bardzo się jej podoba muszę tylko piaskowe wyposażenie kupić, bo mamy tylko jedną foremkę miłego dnia Odpowiedz Link
kendo Re: "Swiateczna Sobota" 14.04.07, 16:13 ech z upioroami,chcialam trzecia wlaczyc,ale slil mi brakolo by wywieszac pozniej) jutro tez dzien. h245 wygrzewa sie ,jak kura na grzedzie,na tych fotelikach,ktore w tamtym roku zakupilam i swierdzil,ze niepotrzebny zaku) witaj kasikku, o fajnie ,ze Skrzatas piseczek lubi,a ladna pogoda to sloneczkiem sie poupaja milego popoludnia zycze. Odpowiedz Link
henryk245 Re: sobota 21.04.07, 08:00 Powialo chlodem wczoraj,w nocy lekki przymrozek ,lecz ranek przepiekny chyba wraca wiosna do nas,na weekend pogodny humor: Jedzie facet samochodem. Obok siedzi żona. Dopuszczalna prędkość 100 km/h. Facet jedzie mniej więcej z tą prędkością. Nagle żona rozpoczyna monolog: - Już Cię nie kocham. Po dwunastu latach po ślubie chcę rozwodu. Mąż nic nie mówi tylko przyspiesza do 110 km/h. Żona mówi dalej: - Pokochałam twego najlepszego przyjaciela - Kazia. Mąż nic nie mówi tylko dalej przyspiesz do 120 km/h. Żona przystępuje do rozważania warunków rozwodu: - Chcę dzieci! Mąż nic nie mówi tylko przyspiesza do 130 km/h. - Chcę dom i samochód! Mąż dalej nic nie mówi ale przyspiesza do 140 km/h. - Chcę aby wszystkie karty kredytowe i akcje był na moje nazwisko. Mąż dalej nic nie mówi ale przyspiesza do 150 km/h. - A czego ty chcesz? - Ja już mam wszystko co mnie potrzeba! Mąż przyspiesza do 200km/h. - A co masz?! Mąż skręca na przeciwny pas jezdni i cedzi przez zęby: - Poduszkę powietrzną!!! Pzdr. H. Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 21.04.07, 08:39 witajcie Zalogo,'no moze bedzie cieplej, zycze udanego dnia i nie zaczynajcie monologu podczas ,gdy jestescie w samochodzie ze slubnym,no chyba,ze macie rowniez poduszke) Odpowiedz Link
slo-onko Re: sobota 21.04.07, 08:49 witam cieplutko,bo chyba zapowiada sie cieply dzien. jest o niebo lepiej niz wczoraj,wiatr ustal,a slonko rozswiecilo sie na maksa. moze ma ktos ochote na knypelki z makiem?swierzutkie przynioslam ze sklepu pracujacym zycze bezstresowego dnia a wypoczywajacym przyjemnej soboty Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 21.04.07, 09:16 a co to sa "knypelki"?? witaj sloo,no wczoraj siostra wieczorem zadzwonila,wypatrzyla jakas bluzczyne,dzis mamy ja "obadac",ale chyba nie kupie,bo mam juz wystarczajaco by w czym chodzic) udanego dnia. Odpowiedz Link
slo-onko Re: sobota 21.04.07, 10:46 knypelki sa to buleczki pszenne z makiem na wierzchu a ja juz prawie koncze sprzatako. zaraz wybieram sie do marketu po pronta i inne tego typu srodki. chce sobie kupic zastawe kawowa w takim fasonie: www.alejahandlowa.pl/index.php?t=p,104784 Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 21.04.07, 19:09 nawet przyjemna zastawa,a co wytluklas juz tamta????? tak nieraz tez ogladam podobne strony i zastanawiam sie czy ludzie uzywaja dzbankow do kawy,tu wszyscy w ekspresach kawuja,sama tez przytargalam podobny dzbanek i stoi nieuzyteczny(,obecnie tu sie ludziska przestawiaja na inne wzory,w Walbrzyskim sklepie porcelany widzial sliczne wzory,ale cena tez byla piekna i nie zakupilam,byla mozliwosc zakupic co sie chcialo tz."nienarzucony tradycyjny komplet" Odpowiedz Link
slo-onko Re: sobota 21.04.07, 20:23 Nie ,nie wytluklam,ale juz znudzil sie ten fason,przestarzal inne sa modne. Linia z CHodzieży jest biala, a reszta wzorow jest "malowana recznie",chyba zloty pasekDD bo komu chcialoby sie malowac takie rozyczki? to prawda,ze nie sa tanie,ale zaleta takiej produkcji jest to,ze mozna sobie uzupelniac wytluczone,lub dokupowac kolejne elementy . poki co kupilam 8 kpl. spodkow i kubko-filizanek. sukcesywnie dokupowac bede cukiernice,mlecznik, talerz duzy deserowy i male deserowe i na tym koniec (chyba). dzbankow u nas tez sie nie uzywa tak wiec z niego rezygnuje,wole w to miejsce cos innego. Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 21.04.07, 20:33 cale szczescie,ja pijam kawcie z polskiej szklanki i juz dla gosci mam garnuszeczki,moga byc,a tak wogole to tu mlodziez np.wcale takich kompeletow niema,uzywaja normalne kubki,a przewaznie to herbatki chleptaja) Odpowiedz Link
nick000 Re: sobota 28.04.07, 07:37 wbrew temu, co twierdzą wszelkiej masci meteorolodzy, meteorolożki, wróżbici, przepowiadacze pogody i najstarsi górale, będzie pieknie i nie zabraknie nam słońca. Poranek pochmurny i chłodny, wystarczylo jednak do vistuli sie zalogować, by na niebie zaswiecila nasza łaskawa gwiazda Czasami zdarzają sie male cuda, a na naszym forum, to norma Mogę sie założyć, a moje stare kosci tak twierdzą, ze będziecie miały i ładną pogodę, i wrazen pozytywnych masę, i rozrywek wiele, ze o nocnych rodaków rozmowach nie wspomnę Tego wszystkiego życzy Wam piszacy te słowa nick. Dziewczyny, bawcie sie dobrze a i o czymś mocniejszym nie zapominajcie, bo nic tak nie sprzyja rozmowie jak butelczyna dobrego wina Miłej soboty i wszystkich, po niej nastepujacych, dni Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: sobota 28.04.07, 13:11 witam ) kasikk-pogodynka oznajmia, że tutaj upał - 25 stopni i piękna pogoda żyć, nie umierać bawcie się tam dobrze i relację szczegółową poprosimy codziennie a przynajmniej raz na dni kilka bo ciekawość nas zżera buziaki Odpowiedz Link
slo-onko Re: sobota 05.05.07, 10:01 Witam w sobotni poranek Widze,ze co niektore spiochy jeszcze sie koltunia w pieleszach?)) Mycha ostatni dzien laby,wykorzystaj go maksymalnie)) ja wciaz powracam do zdjec,ogladam je i wspominam nie tylko zwiedzanie,podrozowanie,ale i biesiadowanie pierwszego dnia i kolejnych Kendo jestes The Best masz niespozyte sily, duzo dobrej woli,a dzieki Tobie polizalysmy kawalek swiata co nie Mycha? no i spisalas sie jako tlumacz,przewodnik i jako kierowca znakomita za to wszytsko jestesmy Ci dozgonnie wdzieczni no i czekamy na rewizyte ps. a o kogo byla wojna? kto to jest Olaf? i dlaczego wyrywalyscie mu nogi i organy? Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: sobota 05.05.07, 12:57 slo, nikt nie śpi, tylko już dawno wszyscy zajęci ja na przykład w piaskownicy już byłam i na bujawkach, i na zjeżdżalnie udanego dnia i weekendu mysz, nie daj się neptunowi Odpowiedz Link
slo-onko Re: sobota 05.05.07, 13:11 aha no to psieplasiam teraz ja ide na pacielekD nalezy mi sie,napracowalam sie dzis ,ale kare trzeba poniesc za wczorajsze nygusowstwo. Odpowiedz Link
kendo Re: sobota nader przyjemna..... 05.05.07, 18:42 mycha w superowskim humorze,bo zakupila sie we wszystkie"pierduki" i az piszczy z radosci))))))))))))) problem byl,ze o malo co musielismy zamawiac ekstra tragaza i transport))))))))))))))) zaraz wyjezdzamy i mysle,ze resory wytrzyamja))))))))))))) a tak pozatem to bedzie smutno bez gosi...... miejcie sobie milo,moze odezwe sie wieczorkiem,jak zostawilam myche na terminalu w Ystad: PS;..oddaje myszy palecze,opisze przy wolnym czadsie co bylo z Olafem))),w kazdym badz razie wiezie go ze soba,ale niewiemy czy to ucho,czy oko))))) Odpowiedz Link
slo-onko Re: sobota nader przyjemna..... 05.05.07, 20:59 i juz wspolczuje Olafowi,jak mozna sie tak znecac ?wyrywac oczy i urywac uszy??? zglosze skarge do Greenpeace,zobaczycie ! a ja dzis mialam takiego smaka na krewete,albo krabiszcze ufrytowanego,ze normalnie slinotok siegal podloza i zamiatal. wybralam sie do markieta, zakupilam krabiszcze mrozone w panierze,ufrytowalam w 175 st. i zżarlam z dzikim apetytem,a na deser sorbeta brzoskwiniowego. no normalnie rozpusta w bialy dzien Kendus , Ty tak nie utyskuj na smutek po gosciach,bo jak sie rozpuscimy z Mycha to bedziemy promowac w te i nazad))) a wtedy pozalujesz,ze wypowiedzialas slowo "smutek po gosciach"))) Odpowiedz Link
kendo Re: sobota nader przyjemna..... 05.05.07, 22:42 oj,sloo, naprawe powiadam,zem posmutniala,jak myche zostawilam, choc mycha tez oczeta mruzyla by sie nie zaczely pocic) bylo bardzo milo z Wami i co tu duzo gadac a smaczku kabiszcczowego to nie zazdroszcze,mam na wyciagniecie reki i juz) jak sie znudzi to podjem czegos innego do nastepnego zachcianca mycha juz na promie i mam nadzieje,ze szczeliwie dojedzie. Odpowiedz Link
nick000 Re: sobota 12.05.07, 08:53 nie dosyc, ze pochmurno i deszczowo, to jeszcze pracować musze. I gdzie tu sprawiedliwość?;D Spicie w cieplych łożeczkach, moze nawet teraz odwracacie sie na drugi bok i ani wam w głowie wstawanie, co jest normalne w sobotni poranek. Oczywiscie posiadaczki psów, zmuszone są zrywac sie wczesniej, przeciez nalezy je odcedzić, ale taki juz urok z posiadania pupila. Zycze wszystkim spokojnej soboty i dużo słońca na niebie Odpowiedz Link
slo-onko Re: sobota 12.05.07, 09:52 czesc Nick,czesc spiochy ja juz prawie od switu biegam. najpierw odsikalam piesa,potoem wyszlam po mieskowe zakupy. zjedzone sniadanie skladajace sie ze swierzych kajzerek i swierzej wedlinki nalezy mi sie nagroda teraz ide polezec a potem zaczna sie porzadki. przyjemnej soboty i duzo zlotego slonka na niebie Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 12.05.07, 10:08 a ja mimo wszystko przez piesa zostalam obudzona,biedny psiunek wytrzymal niemal do 9 godz. oj ,jakby pancio to wiedzial, dal by mi) witajcie Zalogo:sloo/nick, wczorajszy wieczor nieciekawie wygladal,dzis podobnie,zobaczymy co zrobia z panciem,znowu w szpitalu wyladowal,dziecie,zawiozlo az do Lundu( bylam sama z psiunem, psiun na wycieraczce niemal cala noc przespal w oczekiwaniu na pancia,strajkuje ze sniadankiem, miejcie sobie udany odpoczynek i dzien pracy Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: sobota 12.05.07, 10:51 o rany... to się znowu porobiło witam w sobotnie przedpołudnie u nas dziś chmury i słonko pomieszane, i chłodno, ale świeżo i przyjemnie nick, pracować ktoś musi, by mógł się lenić ktoś udanego dnia Odpowiedz Link
nick000 Re: sobota 12.05.07, 11:54 hahahaha! Kasikk, jak zwykle potrafisz dodac otuchy;D Moze sie zamienimy? Fajnej soboty życzę! Odpowiedz Link
nick000 Re: sobota 12.05.07, 11:53 cześć kendula Na pewno "panciowi" nic nie bedzie, czuje to w kościach. Na wszelki wypadek zaordynuj H kilka flaszek dobrego piwa, pomaga na wszelkie bolesci. Spokojnego dnia Odpowiedz Link
nick000 Re: sobota 12.05.07, 11:51 witaj Slo, u mnie masz, za takie sniadanie, pochwałę na piśmie;D Miedzy nami mowiąc, fajnie jest poleżeć w trakcie dnia i gdyby nie perspektywa porzadkow, mogłbym rzec, ze życie jest piękne Odpowiedz Link
slo-onko Re: sobota 12.05.07, 18:57 jak wiekszosc sobot troche pracowita,troche wypoczynkowa. ranek zapowiadal piekna pogode,niestety skonczylo sie deszczem. plany wziely w leb,balkon wciaz stoi pusty, zakupy kwiatow na rabete czekaja na swoja kolej. w zamian za to poslucham sobie muzyki troche w tv, troche w radio i jakos czas zleci. jedna z niewielu sobot podczas ktorych mozna normalnie wypoczac. kolejna zapowiada sie bardzo atrakcyjnie czyli na wesolo przyjemnego wieczoru ze Skrzacikami i nie tylko))) Odpowiedz Link
slo-onko Re: sobota 12.05.07, 19:29 dla odmiany nie z ksiazka w reku,ani ze scierka w dloniach tylko ze sluchawkami w uszach napstrykalam troche w watkach z lamusa. czasami fajna potrafi byc sobota bez szalestw,bez wiekszej nudy,a z muzyka i marzeniami w tle. dobrego wieczoru i nocy wszytskim zycze. Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 12.05.07, 19:37 i prosze,nasze sloo sie "produkowalalo i wyklikalo nowy tysiaczek, moj dzionek byl w napieciu,pancia przywiezli to naszego szpitala,w 16:00odebralam na przepustke ,jutro musze odstawiac na 18:00,wezma sie w koncu ,jak nalezy za wszystko. zycze milego wieczoru Zalodze. Odpowiedz Link
slo-onko Re: sobota 12.05.07, 19:46 a co kartki z zakazami nie pomagaja chorym? nieposluszny H 245 pozdrow go od nas Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 12.05.07, 20:04 ech,sloo,tu zaczyna sie robic ,jak w kraju...zaczynaja jeden na drugiego zganiac...zobaczymy jaki final bedzie,bo to badanie powinni zrobic juz wtedy,kiedy go odwiozlam,jak Wy byliscie u nas,tak swierdzil lekarz z Lundu-to kardiologiczna klinka,gdzie byl operowany. Odpowiedz Link
slo-onko Re: sobota 12.05.07, 20:06 wiem cos o tym. najgorzej,ze nikt nie potrafi postawic jednoznacznej diagnozy. moja mam ma bole,nikt nie potrafi powiedziec z czym sa zwiazane. mowia,ze od serca,a my doszlysmy do wniosku,ze sa to bole przedzawalowe. jesli nastapi kolejny moze skonczyc sie roznie. tak sie u nas leczy Odpowiedz Link
slo-onko Re: sobota 12.05.07, 20:08 Kendus,musze zmyknac do kuchni na troche. zycze Ci dobrej nocy . dla H. rowniez i niech sie nie stresuje i ograniczy ilosci wypijanej kawy Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 12.05.07, 20:28 ograniczyl sie ze wszystkim,nawet z tabletkami niektorymi,bo do tego badania trzeba miec inaczej rozzedzona krew....nameczy sie chlopina,ale moze w koncu zaczna postepowac zgodnie z diagnoza i wydzie wszystko na prosta. PA;..sloo,odpoczywaj,ja sie oddalam juz bom padnieta po wszystkich emocjach,a jeszcze speieszylam sie trawke skosic,bo sama bym nie umiala zastartowac maszyny kosiarki) milego wieczoru Zalodze. Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 12.05.07, 20:25 wlasnie,z sercem tak jest,ze normalne proby krwi nie pokaza nic,trzeba dokladniejsze badania wykonac,sa drogie ,szpitale oszczedzaja,prijorytuja pacjetow....zawaly serac u kobiet sa odmienne w przebiegu od meskich,tak tu swierdzili lekarze, zycze zdrowka Twojej Mamie. Odpowiedz Link
nick000 Re: sobota 19.05.07, 08:02 u mnie to juz nowa swiecka tradycja, sobota musi być pracujaca. I gdzie tu sprawiedliwosć, szczególnie, ze za oknem zapowiada sie upalny dzień. Witam vistule i vistulan, tych spiących i podróżujących, serdecznie Zycze fajnego, spokojnego dnia Nie zapominajcie o rekreacji, nie koniecznie przy rurze odkurzacza. W dzień taki jak dzisiaj, grzechem jest z domu nie wyjść. Do rowerowej jazdy, spacerow, opalania zachęcam Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 19.05.07, 09:48 widze,ze niektorzy upajaja sie sloneczkiem witaj nicku i reta Zalogi, powiem,ze u mnie zaczelo mocno padac i wiac ,jak zwykle, biedne nicko,znowu zobote ma pracujaca(,cale szczescie,ze ja dzis na luzie,nawet nie musze nic "tanczyc" miej sobie mily dzionek. Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 19.05.07, 09:57 wracajac do dyskusji piatkowej o deszczu, dodam od siebie,ze tez lubie w deszczu spacerowac,ale ma byc to w srodku lata i cieplutko,bo wiadoma rzecza jest ze deszcz obmywa nam dusze z trosk i zmartwien. Odpowiedz Link
nick000 Re: sobota 19.05.07, 10:03 pamiątasz moze fragment z filmu "Deszczowa piosenka", w ktorym bohater grany przez Freda Asteira tańczy na zalanej strugami deszczu ulicy? Tez bym tak chciał Odpowiedz Link
nick000 Re: sobota 19.05.07, 10:01 cześć kendulko Swietnie by było poupajac sie słoneczną pogodą, mogę sobie co najwyżej pomarzyc. Jak widze masz luzik, a jesli tak, to zatańcz ze mną lub chociaz kawy sie napijmy, akurat ją sącze. Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 19.05.07, 10:07 swietnie sie sklada nicku,popijam kawcie) wiec stuknijmy sie kubkami na przyjemny dzionek i posiorbmy kawci) oczywiscie film deszczowy pamitam,i dokladnie tak chcialabym poplaskac sie w deszczu),ale bylaby radocha z kropelkami deszczu,nawet w najwieksza kalurze nie balabym sie wskoczyc) milych chwilek roboczych) Odpowiedz Link
nick000 Re: sobota 19.05.07, 10:14 wyobraź sobie cieply letni deszcz, taka prawdziwą lipcowa ulewę, wodospad z nieba. Strumienie wody, przemoczone, przylegajace do ciała ubrania, instynktowne poszukiwanie jakiegoś schronienia, ale i podświadoma chęć, by chwila ta trwala w nieskończonosć. A robocze chwilki wcale nie są miłe, wręcz przeciwnie. Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 19.05.07, 10:19 hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm....zmoklismy kiedys tak wlasnie z H245,na spacerze z pierwszym psiunkiem,na dodatek jeszcze piorunami rzucalo,co bylo totalnym strachem dla mnie i dlatego pod zadne drzewo nie wlazilam,szlismy tak zmoknieci do domu, a w domciu musielismy niemal jeden drugiemu zrywac przylepione laszki do ciala),ech to byly czasy "mlodosci"))))))))))))))))))) moge posiedziec z Toba troszke w pracy) Odpowiedz Link
nick000 Re: sobota 19.05.07, 10:26 zrywanie łaszkow miało jakiś przyjemny ciąg dalszy, swoiscie pojętą burzę z piorunami i błyskawicami? Szybko znudzilabyś sie moja pracą. Nie mogę ochłonać ze zdziwienia, ze kiedyś wydawala mi sie interesujaca. Dzisiaj to rutyna i coraz większe poczucie zmarnowanego czasu. Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 19.05.07, 10:32 dozwole Ci snuci domysly mokrych laszkow)ech to byly czasy "mlodosci"))))) a z pracka?+ mysle,ze wiele osob w kraju pragnie zmiany swej pracki,bo uwaza ja za monotonie lub czysty paradoks( ale glowa do gory masz juz niewiele chyba latek by byc w przekonaniu,ze niedlugo uwolnisz sie od "kieratu" Odpowiedz Link
nick000 Re: sobota 19.05.07, 10:50 pozwolisz, ze fantazje zachowam dla siebie Jedno jest pewne, warto było zmonąć Zapewne wiekszość pracujacych, bez wzgledu na kraj i rodzaj pracy, dochodzi do wniosków podobnych do moich. Typowe zmęczenie materialu. Przede mna jeszcze wiele lat "kieratu", przerażenie mnie ogarnia gdy o tym pomyslę. Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 19.05.07, 11:00 ech fantazje) nicku,tu ludziska w takich przypadkach,czesto zmieniaja prace,sa lepsze mozliwosci,szkoda,ze w kraju tak zle na rynku pracy i zla organizacja przedsiebiorstw Odpowiedz Link
nick000 Re: sobota 19.05.07, 10:30 wiem, ze lubisz ten wiersz Gałczyńskiego. Mam nadzieję, ze swoje szczęśliwe wyspy nosisz w sobie. A ty mnie na wyspy szczęśliwe zawieź, wiatrem łagodnym włosy jak kwiaty rozwiej, zacałuj, ty mnie ukołysz i uśpij, snem muzykalnym zasyp, otumań, we śnie na wyspach szczęśliwych nie przebudź ze snu. Pokaż mi wody ogromne i wody ciche, rozmowy gwiazd na gałęziach pozwól mi słyszeć zielonych, dużo motyli mi pokaż, serca motyli przybliż i przytul, myśli spokojne ponad wodami pochyl miłością Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 19.05.07, 10:34 ojejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj...uwielbiam go wprost,jest taki pelen nadzieji upojnych, niedawno na innym forum babeczka wspomniala o nim,od razu musialam go odnalesc i dokladnie jeszcze raz pomarzyc-dzieki za przemila chwilke marzen nicku. Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 19.05.07, 11:06 niewiem,jak u was w mediach? tu od kilku dni poruszaja tematy"krajow arabskich" -np.dunski minister szkolnictwa wystapil z propozycja zabraniajaca chust dla dziwczat arabskich w szkolach...oj zacczna sie znowu rozroby( -dzis przeczytalam ukamienowanie 17-sto letniej dziewczyny,ktora spotkala sie z chlopcem z innego wyznania religijnego( -tutejszy minister obrony,podal propozycje zniesienia obowiazkowej sluzby wojskowej,motywujac"czasem pokojowym" czyzby ludzie byli uspieni?? "niebezpieczenstwo czycha niemal za kazdym zaulkiem" moze nie powinnam tak politycznie,ale juz nie wytrzymalam. Odpowiedz Link
nick000 Re: sobota 19.05.07, 11:37 świat byłby lepszy gdyby ludzie wolni byli od wszelkich nacjonalizmów, ksenofobii, rasizmu, zawiści itp. Nie mogę zrozumiec, dlaczego religia czy pochodzenie staje sie powodem konfliktów. Z innej zas strony patrząc, nie powinno się tych spraw załatwiac metodami administracyjnymi. Tolerancji mozna sie nauczyć jak tabliczki mnożenia, to w koncu sprawa wychowania. Mieszkam w regionie, gdzie styka sie wschód z zachodem, gdzie wspólistnieja ze sobą, nie zawsze w zgodzie, trzy wielkie religie i na codzień obserwuję ludzkie postawy i zachowania. Wnioski jakie mozna z tych obserwacj wyciagnąć, nie sa zbyt zachęcajace. Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 19.05.07, 11:56 byloby OK nicku,gdyby wszyscy "ci pokrzywdzeni,przez swe wyznania.polityczne/religijne" dostosowali sie chciazby w czesci do tych miejsc gdzie mieszkaja,mam tu na mysli zmiane kraju,niestety,chca zyc swymi prawami ze swych krajow,a niestety tak sie nieda. Pozatem gleboko zakorzeniona tradycja "moralna"jest w dalszym ciagu kultywowana: (,bo przeciez przez nacisk rzadu danego kraju mozna wprowadzic nowe postanowienia zabraniajace niektorych krwawych poczynani. Odpowiedz Link
nick000 Re: sobota 19.05.07, 12:07 fakt, i tu podstawową rolę ma do spełnienia edukacja, dyskusja, wyrównywanie szans. Społeczeństwo, nawet zróżnicowane religijnie, zamożne, wykształcone, swiadome swoich praw nigdy nie bedzie dążyło do waśni czy konfliktów. W przeciwnym wypadku nie pomoże, nawet najmądrzejsza, interwencja rzadzacych. Zauwaz, ze wszelkie rewolucje czy terroryzm maja swoje podłoze w nierównym dostępie do rynków pracy czy dóbr. Oczywiscie należy szanować i przestrzegac prawa kraju, w ktorym przyszło nam zyć. Odpowiedz Link
mycha Re: sobota 19.05.07, 18:34 hello robaczki widzę, że temat deszczu się rozwinął. ja również uwielbiam letnie burze. kenduś, masz rację deszcz rewelacyjnie obmywa duszę ze wszystkiego co złe, smutne, itp. tak właściwie, to wpadłam tylko na chwilkę żeby się przywitać i pochwalić, że dzisiaj w planach mam ukulturalnienie się, czyli wizytę w muzeum i to pewnikiem nie jednym trzeba korzystać, jak jest akcja "noc muzeow". a jutro jak dobrze pójdzie i pogoda dopisze z siostrą jesteśmy już umówione na kocyk i opalanie. czas najwyższy rzucić schabiki na patelnie))) miłego wieczoru wszystkim życzę Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 19.05.07, 19:25 hej mycha... az zazdroszcze darmowych muzeow,zycze cudnych wrazen,mysle,ze sie podzielisz nimi, ze sloneczkiem uwazaj pierwszy raz,coby delikatnej skory nie spalilo miej sobie udany wieczor. Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 26.05.07, 08:39 sloo,moze nasza burza deszczowa do Ciebie zawedruje.... pasowalo by to tez dla mychy,by przyjemniej z ksiazeczka w lozeczku czytala) witajcie Zalogo, no wlalo wczoraj niemilosiernie i naburzylo.... dzos latwiej oddycha,mgla nocna opadla,niemniej czuje sie w dalszym ciagu,ze bedzie chyba padac,jest bardzo wilgotne powietrze. pancio chce na plaze z psiunem...chyba podjedziemy,by bursztynik sie wychasal na piachu) milego odpoczynku zycze. Odpowiedz Link
slo-onko Re: sobota 26.05.07, 09:04 czesc Kendo u mnie wczoraj tez burzylo,grzmocilo i lalo. dlugo i glosno. musialam powylaczac urzadzenia,zeby sie cos nie stalo. minelo jednak choc nocke mialam koszmarna,okropnie duszno bylo w nocy. teraz nie jest lepie, wilgodno i znow nie ma czym oddychac mimo,ze nie ma slonca. nie lubie takiej pogodynic na to jednak nie poradze. niedlugo wybierac sie na łono powynaturzac sie troche dobrego dnia Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 26.05.07, 09:08 hej sloo, czyli pogodowo mialysmy podobnie, obecnie zrobilo sie chlodnawo,ciekawe jaki bedzie dzionek, niemniej zycze milego odpoczynku. PS;..na lisciki odpisze pozniej,choc tutejsze tradycje sa bardzo skape. Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 02.06.07, 11:24 no tak,znowu deszczylo noca, w planach jarmak-i chyba nic z tego nie bedzie,bo zaczyna popadywac znowu, ale pod dachem jest zorganizowany "Dzien psa",i na to pojde by popatrzec na przerozne czworonogi i rozne konkursy pieknosci. zycze udanego weekendu i przemilego odpoczynku. Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: sobota 02.06.07, 13:18 witam u mnie wszystko płynie - deszcz padał całą noc i teraz też pada dziś więc dzień spędzony będzie w domu nadrobię przy okazji zaległości w pracach domowych szkoda, że u nas nie ma żadnej psiej albo kociej wystawy... Kendula opowiedz, jakie tam piękności były udanego dnia Odpowiedz Link
slo-onko Re: sobota 02.06.07, 14:51 Pogoda dzis malo sloneczna co nie znaczy,ze nie zycze,bo zycze duzo sloneczka w serduszkach, bo mnie ostatnio tego brakuje i to bardzo. przyjemnej soboty. Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 02.06.07, 19:16 witajcie:kasikk/sloo powiem,ze tez padalo i u nas,ale gdy wychodzilam z wystawy psow sloneczko slicznie swiecilo i zrobilo sie niemal duszno,jutro ma byc slonecznie, zycze milego wieczornego odpoczynku. Odpowiedz Link
slo-onko Re: sobota 09.06.07, 09:38 W druga sobote czerwca mowie dzien dobry vistulanie Juz od rana parowka. to dopiero poczatek czerwca, do kalendarzowego lata pozostalo jeszcze troche czasu,a tak grzeje. lubie cieplo,ale jesli kreska na termometrze zaczyna siegac zenitu to juz zaczynam byc zla meczy mnie goraczka i oblewaja poty,nie lubie tak przyjemnej soboty,malo pracowitej jak moja wczoraj posprzatalam, umylam okna, uprzatnelam balkon,zostaje ugotowac obiad. wymyslilam placuszki z mlodych ziemniakow. na taka goraczke powinno wystarczy. pies wysikany,zostaly szybkie zakupy i kawa Odpowiedz Link
henryk245 Re: sobota 09.06.07, 10:40 na pólnocnej scianie fasady termometr wskazuje +25*C (w cieniu), wczoraj najwyzsza temp.+31*C ale w pelnym sloncu ,-a ktos powiedzial ze u nas tylko Biale Misie ... do plazy ok.20minut jazdy,-za goraco by Psiakowi w aucie bylo,chyba pojedziemy ok.20:00 by futrzak sobie poplywal,algi juz kwitna w morzu-ponoc to niezbyt zdrowe dla kapiacych,zobaczymy-do wieczora jeszcze pól dnia . Pozdrawiam i chlodnego pyfka zyczem . Odpowiedz Link
slo-onko Re: sobota 09.06.07, 18:52 i jakbys wygadal owo zimne piwko, jakbys wygadal)) burzylo u nas,gdzie niegdzie w miescie nawet gradobicie bylo-nas ominelo co i dobrze-auta cale sie zostali. znow wyglada slonko,jutro zapowiada sie piekny dzien. pieknego wieczoru zycze Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 09.06.07, 22:07 a ja bylam na plazy i juz, znalazlysmy dwa bursztyniki,jeden sobie tak na wierzchu lezal i blyszczal w sloncu,a drugi lezal kolo mnie,bawilam sie piskiem i spadl mi pod lapcieta....robie kolekcje,szkoda,ze tak pozino zaczelam sie nimi interesowc,teraz bym miala juz spora kolekcje. milego wiecorku i jutrzejszego dnia. Odpowiedz Link
slo-onko Re: sobota 16.06.07, 13:16 nooooooooo pobudka!!!!!! co to znaczy zeby tak dlugo spac????????? taki piekny dzien,od samego rana i cala noc leje DD nic tylko lezec w lozkach i wcale sie nie dziwie gdyby ktos chcial podczas takiej "pieknej" pogody spedzic dzienw lozku choc slonko sie przebija przez chmury to jest nadzieja,ze sie polepszy. okropnie wieje,a u Was? pozdrawiam i zycze udanego dnia Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 16.06.07, 13:22 pol dania minelo.... chyba juz niektorzy obiadek spalaszowali i tance rozne odstawili) deszczy/zimno...jesien zawitala((((((((( i coz robic w taka pogode????????????????,nudy wielkie( zycze Zalodze udanego dnia. Odpowiedz Link
slo-onko Re: sobota 16.06.07, 13:30 czesc szefowa tak tance mam za soba, musialam sie streszczac. spalam do 10, a od 10,00 mialam goscia. teraz relaks, zaraz obiad i jakos zleci. popoludnie szykuje sie dosc atrakcyjne,jazda po miescie D jestem troche wkurzona,zastosowalam do mycia desek nowy plyn do drewna. jakis szajs,bo deski sie nie blyszcza. najbardziejs kuteczny jest Pronto,tylko,ze drogi . no dobra to ide do kuchni. dobrego dnia Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 16.06.07, 13:47 hej sloo, widze,ze obie pozwolilysmy sobie na dluzsze polezenie sobie w lozach....nie chcialo mi sie wstawac,gdy za oknem "wredna pogoda" a moze jak deski wyschna zaczna sie blyszczec??,widzialam wlasnie relklame Pronto w TV,czyli faktycznie skuteczny..,ja nie moge miec blysku,bo to ddaje sliskie nawierzchnie i psiuna i moje lapy by rozchodzily sie) miej sobie udany odpoczynek sloo a wlasciwie miastowe eskapady. Odpowiedz Link
slo-onko Re: sobota 16.06.07, 15:05 to prawda z tym popastowym slizgiem przy tym jeszcze podczas stawiania krokow na deskach slychac specyficzny odglos,ni to skrzypienie ni to pisk. slisko jest to prawda,ale chociaz jakos wyglada. taki mat jak teraz zupelnie mi nie odpowiada, na dokladke zostaja slady. nietrafiony wybor srodka. po kawie dopiero wyrusze do centrum. glowa mi tzraska juz kolejny dzien z rzedu. mozna wziac procha,ale nie do przesady,bo sie w koncu uzaleznie wole byc uzalezniona od milosci,to o wiele przyjemniejszy nałóg i zdrowy Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 16.06.07, 17:54 ja na takich slizgich podlogach musze uwazac,mam lekko wywinac numerek) glowka pewnie na zmiane pogody sloo,te deszcze pewnie do Ciebie zawedruja...leje,jak z cebra,az bable na ulicy((((((((((, pancio dzis po mleko do sklepu skoczyl a psiun w tym czasie zwial mi z domu,na szczescie maraton sobie tylko na naszej ulicy zrobil),jak jezor siegal do ziemi pozwolil sie zlapac) udanego wieczoru zycze. Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 23.06.07, 11:14 po calodobowym wczorajszym deszczu,parno/pochmurno( witam sobotnio,zyczac przyjemnego dnia. Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: sobota 23.06.07, 11:45 Witam ) u mnie właśnie rozpadało się na dobre i burza jest nie za wielka, ale wygoniła nas z placyku zabaw Skrzacik psoci więc w domu a ja razem z nim miłej soboty Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 23.06.07, 19:35 witaj kasikku i Zalogo wieczornie, widac pogodowo wszedzie podobnie,deszczowo( psiun tez sie w domu nudzi i "rozki mu rosna",po prostu nienadazam za nim by sprawdzac,co zaczal ciagnac do obgryzania) cieplego wieczoru zycze. Odpowiedz Link
slo-onko Re: sobota 23.06.07, 20:48 spedzic chce chwile na forum wieczorne zajadajac czeresnie wyborne po obfitym dniu ojcow czas na lekka owocowa przekaske. "przyszla tesciowa " przemowila ludzkim glosem i zaprosila na czeressnie, ktore wlasnie pozeram. tez zrobie gest i odwdzecze sie pysznym orzechowcem,a co niech zna moje dobre serce ps.Kendu pewnie,ze wąta zdejmij,zmien rob co chcesz. ja do orlat nie zagladam,jakos juz przestaly mnie interesowac,a powiem Ci,ze nawet strasza takie czarne kraczace upiory Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 23.06.07, 20:59 hej sloo, czeresni Ci zazdroszcze,tu kosztuja 119 za kg,az sie w glowie nie miesci( zato truskawki moge sobie co dzien kupowac,cena spadla do 15 SKR,a orzechowcem niekus...tesciowa powinna byc zadowolona z poczstunku. OK,zdejme czarne straszydla) miej sobie udany wieczor. Odpowiedz Link
slo-onko Re: sobota 23.06.07, 21:06 mam nadzieje,bo jest to na prawde wyborne ciacho i trzeba sie przy nim nie zle napracowac. ooo to taniutkie truski, no to sobie pojesz ide sie wykapac,potem "Korzenie",jestem juz w polowie i moge polecic. wspaniale opisana historia afrykanczyka-niewolnika. mimo "niewidzialnej" czcionki jakos brne do przodu zmykam szefowo wyszorowac skore dobrej nocki Ci zycze Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 23.06.07, 21:13 mozna tz sobie juz na plantacji nazbierac na zime,ale tylko 2 SKR taniej niz na ryneczku,wiec zakupie pod katem zimy bez meczenia sie z przyginaniem) miej sobie mile czytanie...ja jakos mam nikle checi czytelnicze cos ostanio Odpowiedz Link
nick000 Re: sobota 23.06.07, 21:47 witam wieczorem. Swoje czereśnie z własnego drzewa juz zjadlem, pyszne były Dzień pełen krzataniny i wrażeń, czuje, ze dzisiaj zasne jak niemowlę;D Tego samego zyczę wszystkim vistulowym bywalcom Jutro niedziela, spędźcie ją wspaniale Dobrej nocy Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 30.06.07, 09:46 ech....przelotne ulewy mnie z ranca obudzily( dobrze,ze choc cieplej sie zrobilo, nicku, Twoj piatkowy ksiezyc SUPER,niewiem czemu nie zamiesciles go w swoim albumie? zycze przyjemnego dnia pracy i udanego spedzania czasu. Odpowiedz Link
nick000 Re: sobota 30.06.07, 10:34 cześc kendula U mnie nie pada, słońce świeci ale dosyć chłodny dzień. Ten wczorajszy ksiezyc zamiesciłem nie bez przyczyny. Jakby sie dobrze przypatrzeć, mozna na jego tle zobaczyć podróżujacą na miotle jedna z vistulanek;DDD Jako żywo przypomina mi ona naszą mychę;DDD Pozdrawiam i zycze dobrego dnia Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 30.06.07, 10:47 oj,to masz dobre spojzenie na ksiezyc....musze sie dobrze przypatrzyc,czy zobacze myche) witaj nicku, wiec niemaz co zalowac w pracce,ociepli sie pewnikiem dopiero pod koniec lipca) Odpowiedz Link
nick000 Re: sobota 30.06.07, 11:11 wziuuuuuuuu;DD, już przeleciała i jej nie zobaczysz;DD Szybka ta nasza mysza Pracuję, wieczorem znowu sie pojawię. Na razie Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 30.06.07, 11:25 no,jakze inaczj moglo byc,nasz mysz nieuchwytna jest,wszedzie jej pelno) pracuj,pracuj,juz nie przeszkadzammilego dnia zatem nicku) Odpowiedz Link
mala20033 Re: sobota 01.07.07, 02:05 Wy juz spicie a ja jeszcze w pracy..co za zycie! Dobrej Nocy Wam... Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 07.07.07, 09:11 ech,znowu popadalo( witajcie Zalogo i nie traccie ducha,napewno bedzie slonce miejcie sobie udany dzien. Odpowiedz Link
slo-onko Re: sobota 07.07.07, 09:25 witam i ja chwiejaca sie troche na nogach)) tylko prosze bez domyslow dziobalam hafty wczoraj prawie do polnocy i chyba za krotko spalam teraz pedze do kuchni usmazyc jajecznice na "boczku z pieca". jesli ktos czuje jej smaczek to zapraszam do stolu mimo pogody zycze duzo dobrego usmiechu Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 07.07.07, 09:48 ech...Sloo, juz czuje przez szybke monitora zapach smazenia,takie sniadanka lubie,trzymaja dlugo sytosc zycze rwonie Tobie humoru i cierpliwosci w hawtowaniu-dzielna jestes. Odpowiedz Link
nick000 Re: sobota 07.07.07, 15:07 slo-onko napisała: > witam i ja chwiejaca sie troche na nogach)) tylko prosze bez domyslow dzi > obalam hafty wczoraj prawie do polnocy i chyba za krotko spalam > teraz pedze do kuchni usmazyc jajecznice na "boczku z pieca". jesli ktos czuje > jej smaczek to zapraszam do stolu > mimo pogody zycze duzo dobrego usmiechu hej Slo, zawsze ,potrafisz smaku człowiekowi narobić, nie koniecznie na jajecznice;DD Odpowiedz Link
nick000 Re: sobota 07.07.07, 15:06 pewne jest to, ze dzisiaj go nie zobaczymy, o słońcu mowię. Pochmurno i prawie bez przerwy pada deszcz. Nie zrażając sie takim obrotem sprawy, życzę wszystkim letniej pogody w sercu Odpowiedz Link
slo-onko Re: sobota 07.07.07, 20:47 dzien dobry wieczor wieczornie dzien mailam zajety bardzo ,a jeszcze bardziej stresowy. nie moglam sie od wczoraj dodzwonic do dzieciaka swojego. komorka nieczynna, na stacjonarnym nikt nie odbieral. glupie mysli zaczely sie roic. udalo mi sie w koncu porozmawiac,dzieciak jest super zadowolony i zachwycony co i mnie tez cieszy. czas na kolacje,bo zaladek wola o ratunek. zycze przyjemnego wieczoru Odpowiedz Link
nick000 Re: sobota 07.07.07, 20:54 tam przynajmniej mają piekna pogode, u nas caly dzień padał deszcz. Nie wytrzymałem jednak i musiałem wsiąść na rower. Trafiłem na kilka przerw w opadach i na raty przejechałem sporą porcję kilometrów. Po drodze widzialem bocianie gniazdo ze zmoknietymi młodymi bociankami. Było ich az cztery, co mozecie zobaczyć na fotkach. Ujecie niezbyt dobre, bo gniazdo na wysokim słupie. img57.imageshack.us/my.php?image=bocianki1yx4.jpg img354.imageshack.us/my.php?image=bocianki2ym9.jpg Odpowiedz Link
slo-onko Re: sobota 07.07.07, 21:00 tak plaza i basen na zmiane. dzis byli w San Marino i na degustacji win . zakupila Malibu dla mnie "bo taniej niz w Polsce "DDD mala cwaniara najwazniejsze,ze zadowolona i niestety co dobre szybko sie koncy, w srode powrot Odpowiedz Link
slo-onko Re: sobota 07.07.07, 21:01 biedne bocie starsznie mi zal kiedy na nie patrzetakie smutasyktos powinien im zbudowac budke dla bocianow,albo co najmniej jakis dach . przeciez podczas tak ulewnego dnia jak dzisiejszy nie sposob wystac tyle godzin na deszczu(( Odpowiedz Link
nick000 Re: sobota 07.07.07, 21:19 chroni je naturalna bariera z piór i łoju, deszcz im nie straszny i tylko wygladają smutno. Zauwaz, ze są az cztery młode, co swiadczy o dużej ilosci pokarmu. W końcu do łąki i rzeki ich rodzice mają najwyżej 300 metrów. Odpowiedz Link
slo-onko Re: sobota 07.07.07, 21:22 a kiedy one zaczna nauke fruwania? juz czas,dwa miesiace minelo od wyklucia przeciez. Odpowiedz Link
nick000 Re: sobota 07.07.07, 21:24 juz zaczeły, mialem spadać, ale zaraz cos jeszcze wkleję. Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 07.07.07, 21:02 witajcie wieczornie:sloo/nicku i reszta nieobecnych dzieki nicku za bociusie,ale nieboraczki faktycznie zmokniete i jakie duze,wnet z gniazda wyfruna, sloo,zawsze tak jest,gdy dziecie poslemy daleko od domu, najruzniejsze mysli sie same cisna do glowy,ale dobrze,ze jest zadowolona,to najwazniejsze, dodam,ze dzionek byl w sumie udany ale jestem padnieta z krzyzem zycze milego wieczoru. Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 07.07.07, 21:05 sloo, to dziecie bedzie miec mase wrazen a z zakupem faktycznie "orotna dziewczyna"to sie chwali no ale jakby ten daszek funkcjonowal,przeciez nie mogliby rodzice ladowac swobodnie w gniezdzie,wiec mysle,ze kazde ptaszydlo jest przyzwyczajone do deszczu. Odpowiedz Link
slo-onko Re: sobota 07.07.07, 21:06 pewnie jest, taka ptasia natura,ale ja nie moge zniesc tego widoku,mnie sie wydaje,ze bocie zaraz beda plakac z rozpaczy i smutku. Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 07.07.07, 21:11 a pomysl,ja patrze na me sroczyny niemal codziennie kiedy na nich leje,bylo cztery maluchy,jedno zostalo juz upolowane,bo na tym komunalnym skrawku za moim "plotem" lezaly piora i dziob mlodej sroczyny,reszte bylo pozarte( Odpowiedz Link
slo-onko Re: sobota 07.07.07, 21:18 no to lece na kolacje z wyszywania juz dzisiaj nic) choc powoli jakos idzie do przodu,maly kroczkami,ale widac Kendus lecz krzyzyk,on jest bardzo wazny zycze wszytskim spokojnej nocy Odpowiedz Link
nick000 Re: sobota 07.07.07, 21:17 a co ja mam powiedzieć, kiedy moje dziecię poleciało daleko bo az do Nowego Jorku. Co zobacza czy przezyja, to ich, a rodzicom co najwyżej stres. Dobrze, ze wymyslono telefony. Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 07.07.07, 21:24 bede sie kurowac po psim spacerku,bo pancio znowu zaniemogl( *nicku,to dopiero masz stres,ale niemartw sie bedzie dobrze,dzieciska sa teraz rozsadne ,wroci dziecie cale do domciu i szczesliwe/pelne wrazen. zycze Wam spokojnej nocy,myslcie pozytywnie od pociechach,to One tez beda mialy sobie tam dobrze. Odpowiedz Link
slo-onko Re: sobota 07.07.07, 21:26 i Tobie Kendus rowniez spokojnej daj Bobyemu cos na sen zeby nie smyral Cie rano zimnym nosem dobrej nocy Odpowiedz Link
nick000 Re: sobota 07.07.07, 21:28 kiedys kazdy musi gniazdo opuścić, te bociany już zaczynaja ćwiczyć. img453.imageshack.us/my.php?image=naukalataniaco4.jpg Dobranoc wszystkim. Odpowiedz Link
slo-onko Re: sobota 07.07.07, 21:30 ale takie rozpostarte skrzydla ogladalam juz nie raz,no chyba,ze to bylo ladowanie badz startowanie to co innego dobranoc Nick) Odpowiedz Link
mala20033 Re: sobota 08.07.07, 02:14 Bocki z Przygodzic ogladam w Stanach co dzien Dobrej Nocy Wsiem... Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 14.07.07, 13:18 witam obiadowa pora, pogodowo rowniez wzglednie a zapowiadaje ,ze ma byc lepiej,bardzo mnie to cieszy bo juz tesknie za piaseczkiem plazowym dzis znowu psiunka bede pilnowac, jest grzeczny i zaczyna mnie tresowac),jak chce na spacerek, w swoja torbe wskakuje i daje glosno znak"co nie widzisz,ze siedze juz w torbie gotowy do wybiegu"??,znosimy i wnosimy go z trzeciego pietra,ma biedaczek problem z bioderkiem( zycze udanego dnia Zalodze. Odpowiedz Link
slo-onko Re: sobota 14.07.07, 13:23 czesc Kendusia) wrocilam z torba zakupow dla mojej P.,nareszcie )))))) ale co kupilam pokaze na focie,ocen czy trafilam? Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 14.07.07, 13:30 hej sloo, juz lece popatrzec.... czyli zakupowy dzionek dzis mialas.... miej sobie reszte dnia udanego. Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 14.07.07, 13:35 strzal w dziesiatke,moj smak,reszte opisalam na priwa) Odpowiedz Link
slo-onko Re: sobota 14.07.07, 13:40 tez tak mysle sierpien to miesiac letni wiec i ciuch musi byc odpowiedni. chcialam jeszce do tego kupic bolerko biale,szyte z materialu,ale dzis jakby wymiotlo. musi byc okrywka w razie niepogody a tak jest ok,szczegolnie do jej opalenizny Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 14.07.07, 13:48 no,opalona jest slicznie, a bolerko wskazane,moze natrafisz okazjonalnie.... ja mierzylam przedwczoraj takie,jakos sie w nim nie widzialam,chociaz teraz mysle,ze powinnam sie bardziej zastanowic nad zakupem,ale struktura materialu mi nie odpowiadala( Odpowiedz Link
slo-onko Re: sobota 14.07.07, 13:39 tak bardzo sie ciesze,ze sie udalo wszytsko kupic. dla siebie niestety nic nie kupilam,ale nie rozpaczam,mam łach wiec zero problemuwczoraj na przecenach sama wstretne cichu,co rok to gorsze u nas juz letnia kolekcja sie konczy wiec nie moglam dluzej czekac,bo potem bylby problem z rozmiarowka,a nowych dostaw z letnich juz nie bedzie mimo,ze lato przed nami. Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 14.07.07, 14:35 podobnie jest tu sloo, juz powoli a zwlaszcza butiki wywieszaja jesienna kolekcje....bedzie znowu dylemat,..no czlek nie nadazy za moda,bo kiedy znosi to poprzednie zakupione? ale jak znam siebie,to chyba sie na cos skusze jak zwykle) Odpowiedz Link
slo-onko Re: sobota 14.07.07, 14:48 najgorsze jest to,ze ciuchy sie nie chca sie niszczyc. szybciej wyjda z mody niz starca na wygladzie. szkoda,bo zwykle oddaje ciuchy prawie calkiem nowe,a nosic ich juz tez nie chce Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 14.07.07, 15:04 u mnie jest podobnie,choc mniej zakupuje ostanio,niemniej jednak na niektore jestem znudzona,ale nosze i juz, sloo,ide posiorbac zupki,juz gotowa) miej sobie dobry dzionek i reszte Zalogi rowniez. Odpowiedz Link
mala20033 Re: sobota 14.07.07, 19:59 Tez mnie ostatnio zakupy ciuszkowe mniej bawia... Milej soboty Wsiem... Odpowiedz Link
nick000 Re: sobota 14.07.07, 18:35 cześć Slo) Nie watpię, ze jak zwykle dobrze trafiłas Masz "oko" do takich sprawa, do innych podobnie Nareszcie pogoda, po porannych i przedpołudniowych strachach, poprawiła sie i swieci słońce. Wybrałem sie na rowerowa przejażdżkę, co widzialem opiszę wkrótce a i zdjec kilka zamieszczę. Będzie na nich pałac jak z bajki, bagna, klimatyczna przez nie kładka i wiele jeszcze innych atrakcji. Miejsce odwiedzone przeze mnie nazywa sie Kurowo, lezy ok 30km od mojego miasta, jest cudowne i jeszcze tam wróce. Odpowiedz Link
nick000 Re: sobota 14.07.07, 18:30 witaj kendulko Masz problem z psem;D Moze znajdziemy jakąś radę. Proponuje psa zamienic na zwierzę do niego podobne, z posiadania którego sa same pożytki;DD Przede wszystkim może służyć jako ogrodowa kosiarka, pomysl ile czasu zaoszczędzisz na koszeniuD W utrzymaniu nie jest drogi, a podobno jak sie do człowieka przywiaze, to juz na wieki img525.imageshack.us/my.php?image=nowypieskendopk8.jpg Odpowiedz Link
nick000 Re: sobota 14.07.07, 19:06 nie miałem w sumie planow dotyczacych dzisiejszej wycieczki. Myslałem, ze skieruje sie w zupelnie innym kierunku i gdyby nie pogoda, tak pewnie by sie i stało. Wystraszył mnie deszcz i postanowiłem wybrac trasę krótszą niz zamierzałem. Okazała sie ona o wiele dłuższa i przyjemniejsza niz ta o jakiej myslalem. Postanowilem pojechac do Kurowa. Jest to wieś, w ktorej znajduje sie siedziba Narwiańskiego Parku Narodowego. Po drodze mijałem typowe podlaskie krajobrazy, równiny porośniete zbożem i ziemniakami, koscielne wioski, lasy. img527.imageshack.us/my.php?image=kociwwaniewieli3.jpg Widzialem tez bardzo wiele bocianów, ze smutkiem stwierdzam,z e jesień zbliża sie wielkimi krokami, bo młode boćki ćwiczą sie w umiejętności latania. img72.imageshack.us/my.php?image=mdebocianyjulatajrs8.jpg Dojechałem tam gdzie zamierzałem. Minawszy bramę oniemiałem na widok wspanialego, XIX wiecznego, klasycystycznego pałacu. Jest w nim trochę z polskiego dworku, trochę zas z włoskiej willi. Położony w rozległym, zaniedbanym niestety, parku sprawia fantastyczne wrazenie. W srodku znajduje sie muzeum parkowe, niewielkie ale bardzo ciekawe. Obszedlem palacowe wnętrza, po kreconych waskich schodach wspiąłem sie na wysoka wieże, widok z której zapiera dech w piersiach. img294.imageshack.us/my.php?image=paac1bj6.jpg img294.imageshack.us/my.php?image=paac3xq0.jpg imageshack.us/index.php img294.imageshack.us/my.php?image=paac5db9.jpg img165.imageshack.us/my.php?image=paac2ol5.jpgcdn. Odpowiedz Link
nick000 Re: sobota 14.07.07, 19:13 dwie fotki nie zaczepiły sie prawidłowo. Ponawiam. img294.imageshack.us/my.php?image=paac2le3.jpg img294.imageshack.us/my.php?image=paac4kw1.jpg cdn. Odpowiedz Link
slo-onko Re: sobota 15.07.07, 09:25 wspaniale miejsca widziales. uwielbiam zwiedzac takie pozostalosci z poprzednich wiekow,szczegolnie dworki w ktorych mieszkal jakis Niechcic ,albo jemu podobny. zwykle wkolo takich miejsc poruszam sie w ciszy i mowie szeptem, tak jakbym miala kogos obudzic,moze historie? zdjecia robisz znakomite Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 21.07.07, 10:42 po wczorajszym upale dzis nadeszczylo( witajcie Kochani) ledwom zyje po tygodniowych chwasciskach,z wycieczki niz nie wyszlo( wczoraj bylo sprzatanie/pranie upiorow,cale szczescie powysychalo wszystko,dzis zasluzony odpoczynek,szkoda tylko,ze pogodowo nieciekawie,wiec chyba w domciu zostane( zycze udanego dnia Zalodze, dla przemeczonych pracka zasluzonego odpoczynku. Odpowiedz Link
slo-onko Re: sobota 21.07.07, 13:06 czesc Kendus,czesc wszyscy. tak tn tydzien byl okrutnie pracowity do teraz. zaraz zjem babe ziemniaczana i bede odpoczywac . na jutro zaplanowalam wypad nad jezioro na grilla,coz z tego gdy ma sie pogoda skrochmalic? pokickane to lato w tym roku dobrego dnia zycze wszytskim. Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 21.07.07, 19:59 hej Sloo, i reszta Zalogi, no lato mamy do kitu,w kazdym badz razie u mnie, a moze nie zgodzi sie pogoda z zapaowiedzia i uda sie glilowanie w plenerze...dopiero bedzie smakowac) zycze milego wieczoru. Odpowiedz Link
slo-onko Re: sobota 21.07.07, 20:27 witaj wieczornie Kendulo nici z grilla, na jutro zapowiadaja tylko osiemnascie stopni i deszcz od rana do wieczora (( mus jest czekac na ciepla niedziele. przyjemnego wieczoru Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 21.07.07, 21:03 szkoda(,tak to bywa,kiedy wolne od pracy to pada( ide na kanpke sie rzucic i w tv.cos poogladac,PA;..Sloö Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 28.07.07, 08:43 juz poranki nie sa takie cieplunie( choc swiec slonce,jednak wieje i chlodkiem ciagnie,miejmy nadzieje,ze jeszcze zasmakuje ciepelka letniego) witam Zaloge cieplutko,zyczac udanego dnia. Odpowiedz Link
greis52 Re: sobota 28.07.07, 08:47 pospalam sobie porzadnie nareszcie chmurkowato i chyba sloneczko sie nie przedrze przez chmury, leniwej soboty zycze Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 28.07.07, 08:49 no i nareszcie greis sie odezwala) witaj i zabieraj sie za sniadanko.... moze jednak nie bedzie padac i dzionek bedzie udany, PS;..czy to teraz obchodzilas imieninki??,czy w innym terminie?bosmy Ci gratulowali wszyscy) Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: sobota 28.07.07, 09:04 witam, witam piękne słonko za oknem, chociaż zapowiadali trochę deszczu śniadanko zjedzone, jeszcze tylko trzeba Skrzacika przespacerować miłego dnia Odpowiedz Link
kendo Re: sobota 28.07.07, 09:11 o i kasikk tez na nozkach z samego rana) no Skrzatasy lubia takie spacerki,pamietam,moje dziecie tez uwielbialo poranne spacerki miejcie sobie udany spacer i dzionek,calusy dla Skrzacika Odpowiedz Link